Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 15:53   #4741
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

My właśnie niedawno wróciliśmy z biednejbronki :P
Zaraz wstawię warzywa synalowi na salatkę niech sie gotują, ciekawe jak on je pokroi w szkole pewnie kawały będą spore

Kurier był, rzeczy dla dzieciaczków już mam, więc prawie wszystko z drobnych rzeczy, jeszcze krem bambino, mydełko, ewentualnie oliwka i nic więcej już nie kupuję, reszta wyjdzie w praniu co mi potrzebne

Kasia tak pokazywałam U mnie Dino nie ma niestety i kupuję w Exclusive-baby z materacem łóżeczko wyjdzie mnie w okolicach 500zł.

Mimbi hehehe niezły ten kurier :P

Moria czekam na fotki wózka

Princi ja żelazo biorę od dobrych kilku miesięcy, nieprzerwanie, ale nie mam problemu z wypróżnianiem, polecam migdały kochana, nie dość że na zgagę rewelacyjne jak dla mnie to i do toalety chodzę codziennie bez większych problemów, a czasem nawet i dwa razy. A wiem że to po migdałach bo nie raz jak mi ich zabrakło i nie miałam przez weekend to wtedy do wc nie chodziłam :P

Jej ale mi się chłopaki boleśnie wypychają, dopiero jak pogłaszczę brzuch io powiem synalku uciekaj stąd, to się przesuwa i jest zdecydowanie lepiej
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:54   #4742
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

[QUOTE=Grazin;25760905][QUOTE=andziot;25760652]

pamiętaj że żelaza nie można razem z magezem bo magnez utrudnia wchłanianie żelaza

Cytat:

ze WHAT???

super ze od miesiaca łykam to razem
ja pierdziu...
chyba chodzi o to ze nie mozna łykac jedno z drugim na raz. Ja jak bralam zelazo to pol godziny przed sniadaniem, a magnez zaraz po sniadanku. I hemoglobinka w ciagu miesiaca zwiekszyla sie z 10,9 na 12,2.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:55   #4743
eweska
Moderatoreska

pamiętaj że żelaza nie można razem z magezem bo magnez utrudnia wchłanianie żelaza

Cytat:

ze WHAT???

ja pierdziu...
Zgadza się, mnie lekarz też mówił, żeby razem nie łykać magnezu i żelaza, bo wtedy żelazo się nie wchłania, powiedział żeby miedzy łykaniem jednego i drugiego zrobić sobie z 2 godzinki przerwy.
Stary 2011-03-16, 15:59   #4744
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

[QUOTE=24kasia86;25761117][QUOTE=Grazin;25760905]
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

chyba chodzi o to ze nie mozna łykac jedno z drugim na raz. Ja jak bralam zelazo to pol godziny przed sniadaniem, a magnez zaraz po sniadanku. I hemoglobinka w ciagu miesiaca zwiekszyla sie z 10,9 na 12,2.
ja łykam jedno z drugim debil ze mnie, ale cóż. juz sie poprawie
Stary 2011-03-16, 16:00   #4745
izunia233
Zadomowienie

Hej ciężarówki nadrobić Was wcale nie jest talie proste, ale dałam rade

principessina ja do szpitala biorę w sumie 3. Jedna do porodu, którą potem najprawdopodobniej wyrzucę i 2 na salę. Na początku miałam brać tylko 1 na salę ale nigdy nie wiadomo czy mi się nie zabrudzi krwią lub mlekiem. Wolę mieć jedną w zapasie.

enchantresss ja na początku też cieszyłam się z czkawki ale teraz szkoda mi małej bo się bidulka męczy i poza tym nie jest to przyjemne już uczucie, bo mała ułożona jest główką w dół i jak dostaje czkawki to pyka mnie tam na dole.

Dzisiaj obchodzę imiennki i stawiam Piccolo
a tutaj zdjęcia brzuszka robione wczoraj. 33,3 TC
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 102_9631.jpg (69,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_9633.jpg (62,8 KB, 28 załadowań)

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:09   #4746
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
My właśnie niedawno wróciliśmy z biednejbronki :P
Zaraz wstawię warzywa synalowi na salatkę niech sie gotują, ciekawe jak on je pokroi w szkole pewnie kawały będą spore

Kurier był, rzeczy dla dzieciaczków już mam, więc prawie wszystko z drobnych rzeczy, jeszcze krem bambino, mydełko, ewentualnie oliwka i nic więcej już nie kupuję, reszta wyjdzie w praniu co mi potrzebne

Kasia tak pokazywałam U mnie Dino nie ma niestety i kupuję w Exclusive-baby z materacem łóżeczko wyjdzie mnie w okolicach 500zł.

Mimbi hehehe niezły ten kurier :P

Moria czekam na fotki wózka

Princi ja żelazo biorę od dobrych kilku miesięcy, nieprzerwanie, ale nie mam problemu z wypróżnianiem, polecam migdały kochana, nie dość że na zgagę rewelacyjne jak dla mnie to i do toalety chodzę codziennie bez większych problemów, a czasem nawet i dwa razy. A wiem że to po migdałach bo nie raz jak mi ich zabrakło i nie miałam przez weekend to wtedy do wc nie chodziłam :P

Jej ale mi się chłopaki boleśnie wypychają, dopiero jak pogłaszczę brzuch io powiem synalku uciekaj stąd, to się przesuwa i jest zdecydowanie lepiej
w Lodzi podobno jest dino i sobie tam z Tż pojade, tak samo mysle odwiedzic slonika...tak porownac ceny itp. ja musze oblukac co i jak. Jak nie pojade w tyg. to w sobote (Tż caly tydzien do ok.21pracuje).
A twoje łozeczko spore bo dwoje dzieciaczkow bedzie spalo a co tam u twojej siostry? nadal bedzie parka?
ja tez tak robie jak sie mała wypycha, ostatnio nawet ja lekko na drugi boczek przesunelam jak lezałam na pleckach hehe

moria44 czekam na foteczki furrryyyy

co do stawiania sie macicy to mam dokladnie tak jak opisuje Grazin.

dziewczynki te ktore juz rodzily...jak to jest z tym bolem porodowym? czy on jest taki jak na @, tyle ze tak silny ze ledwo mozna wytrzymac?
bo jak mialam ta ciazko noc u babci to sie balam ze wlasnie moze cos sie dziac z szyjka itp

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

[QUOTE=Grazin;25761230][QUOTE=24kasia86;25761117]
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja łykam jedno z drugim debil ze mnie, ale cóż. juz sie poprawie
no lepiej sie popraw
bedzie ok zobaczysz.

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej ciężarówki nadrobić Was wcale nie jest talie proste, ale dałam rade

principessina ja do szpitala biorę w sumie 3. Jedna do porodu, którą potem najprawdopodobniej wyrzucę i 2 na salę. Na początku miałam brać tylko 1 na salę ale nigdy nie wiadomo czy mi się nie zabrudzi krwią lub mlekiem. Wolę mieć jedną w zapasie.

enchantresss ja na początku też cieszyłam się z czkawki ale teraz szkoda mi małej bo się bidulka męczy i poza tym nie jest to przyjemne już uczucie, bo mała ułożona jest główką w dół i jak dostaje czkawki to pyka mnie tam na dole.

wszystkiego dobrego zycze ale masz fajny brzuszek, z przodu mi moj przypomina

zapomnialam sie wam pochwalic, babcia kupila mi koszule do szpitala za 40zl bawelniana (jest sliczna i boje sie zeby ja krwia nie pobrudzic) oraz stanik, moze niekoniecznie do karmienia, ale jest strasznie wygodny i juz mnie nic nie cisnie

do tego dostalam od cioci sliczna torebke i buty ( z tym ze buty mi do dresow nie pasuja a dzinsow nie włożę)

a i mam pytanko? czy przed porodem powinno sie wyprac nową koszule nocna do szpitala? a pieluszki tetrowe tez?? moze ktoras wspominala kiedys...to przepraszam.
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-16 o 16:10
Stary 2011-03-16, 16:11   #4747
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
w Lodzi podobno jest dino i sobie tam z Tż pojade, tak samo mysle odwiedzic slonika...tak porownac ceny itp. ja musze oblukac co i jak. Jak nie pojade w tyg. to w sobote (Tż caly tydzien do ok.21pracuje).
A twoje łozeczko spore bo dwoje dzieciaczkow bedzie spalo a co tam u twojej siostry? nadal bedzie parka?
ja tez tak robie jak sie mała wypycha, ostatnio nawet ja lekko na drugi boczek przesunelam jak lezałam na pleckach hehe
U siostry nadal parka U niej wszystko ok, mają się dobrze
Ja na bank kupiłabym to łóżeczko w Dino jakby u mnie taki sklep był, ceny naprawdę są korzystne. Super że możesz sobie do niego pojechac i pooglądać wszystko co cie interesuje

Co do bóli porodowych to nie da się tego pomylić z czymś innym, może z początku nie będziesz siedziała o co chodzi, ale później się zorientujesz że to jest to
Ja myślałam z początku że mnie kręgosłup boli, a jak później się okazało to były już bóle porodowe, tylko jak się troszkę nasiliły to już wiedziałam że to jest to
wiele razy słyszałam już od rodzących że tych bóli nie da się z czymś innym pomylić i ja się z tym zgadzam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 16:14   #4748
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
a i mam pytanko? czy przed porodem powinno sie wyprac nową koszule nocna do szpitala? a pieluszki tetrowe tez?? moze ktoras wspominala kiedys...to przepraszam.
Dziękuję bardzo

Co do pieluch to ja prałam i prasowałam, ale koszul raczej nie będę.

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-03-16, 16:16   #4749
eweska
Moderatoreska

Aaaaa zapomniałabym

Izunia śliczny masz ten brzuszek

Znowu mnie tyłek od siedzenia boli, a dopiero co siadłam :P
Stary 2011-03-16, 16:20   #4750
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Razem nie biorę, tzn. nie jednocześnie Ostatni magnez łykam przy obiedzie, czyli za chwilkę a żelazo wcinam koło 20-21 z sałatką owocową i szklanką soku cytrynowego
Wyniki krwi odbiorę za tydzień to zobaczymy czy coś to dało. Lekarz mi kazał żelazo 2 x dziennie brać a ja biorę 1 x dziennie no i parę razy w ogóle nie wzięłam

Cytat:
Brzuszek piękny No i wszystkiego najlepszego

kasia24 ja wyprałam i wyprasowałam pieluszki, koszule też wyprałam, z resztą ja wszystkie nowe ciuchy piorę więc i tu nie robiłam wyjątku

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:22   #4751
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

kasiu pieluchy na pewno trzeba wyprac i wyprasowac koniecznie
ja koszule tez na pewni wypiorę.
no i pamietajcie żeby wszystkie ciuszki i pościele i ręczniki prać w tym proszku co dziecięce ciuszki... ja wybiore jakis sensitive persil albo wizir.
no bo jak dzidzius bedzie sie do nas przytulał to bedzie sie stykał z naszymi rzeczami i pościelą. mi tak kolezanki mamusie radziły

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

http://w501.wrzuta.pl/film/61eV7OYMGNW/20110310008

to nasz prezencik dla was nasz w sensie moj i Sebusia

ps. po 37 sekundzie juz sie nic nie dzieje bo sie roześmiałam i sie mały uciszył juz nie moglam wytrzymac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 16:25   #4752
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
U siostry nadal parka U niej wszystko ok, mają się dobrze
Ja na bank kupiłabym to łóżeczko w Dino jakby u mnie taki sklep był, ceny naprawdę są korzystne. Super że możesz sobie do niego pojechac i pooglądać wszystko co cie interesuje

Co do bóli porodowych to nie da się tego pomylić z czymś innym, może z początku nie będziesz siedziała o co chodzi, ale później się zorientujesz że to jest to
Ja myślałam z początku że mnie kręgosłup boli, a jak później się okazało to były już bóle porodowe, tylko jak się troszkę nasiliły to już wiedziałam że to jest to
wiele razy słyszałam już od rodzących że tych bóli nie da się z czymś innym pomylić i ja się z tym zgadzam
dziekuje za bezcenne rady Ewelinko

moria44, izunia i grazin tak myslalam ze trzeba to wszystko wyprac. Jutro sie za to wezme. A mam Lovele mleczko i persil sensitive.
Nikosia

Stary 2011-03-16, 16:26   #4753
eweska
Moderatoreska

Grazin jaki wiercioszek z Twojego synka, to ja mam dwóch w brzuszku i takich rewolucji nie wyprawiają
Stary 2011-03-16, 16:27   #4754
24kasia86
Wtajemniczenie

eweska siostrze sie udało z parką ale dzisiaj akurat ogladałam zdjecia kolezanki, ktora ma 3 synów i strasznie przystojnego meża pomyślałam, ze ta kobieta to ma szczęscie
Nikosia

Stary 2011-03-16, 16:28   #4755
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin jaki wiercioszek z Twojego synka, to ja mam dwóch w brzuszku i takich rewolucji nie wyprawiają

hahah no jest niezły:P
Twoi może nie mają miejsca zeby sie tak wypinać
ja to jestemw szoku jak czasem patrze na brzuch co on tam robi i sie zawsze zASTANAWIAM jak to wygoląda u niego w środku
Stary 2011-03-16, 16:29   #4756
izunia233
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

ps. po 37 sekundzie juz sie nic nie dzieje bo sie roześmiałam i sie mały uciszył juz nie moglam wytrzymac

No nie dziwię Ci się, że się roześmiałaś. Fajnie faluje Ci brzuszek. Moja mała też tak się wierci ale jak chcę nagrać to przestaje. Złośnica mała.

Stary 2011-03-16, 16:30   #4757
listopadowa80
Zakorzenienie

Izunia, śliczny brzuszek. Bardzo zgrabny, taki akuratny!
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:30   #4758
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiu pieluchy na pewno trzeba wyprac i wyprasowac koniecznie
ja koszule tez na pewni wypiorę.
no i pamietajcie żeby wszystkie ciuszki i pościele i ręczniki prać w tym proszku co dziecięce ciuszki... ja wybiore jakis sensitive persil albo wizir.
no bo jak dzidzius bedzie sie do nas przytulał to bedzie sie stykał z naszymi rzeczami i pościelą. mi tak kolezanki mamusie radziły

moje dziecie tez takie ruchliwe supcio
Nikosia

Stary 2011-03-16, 16:33   #4759
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mimbi; ożesz ku*** ale miałas dzień ! współczuje serdecznie i jeszcze na domiar złego to info z praca co za babsztyl.. jak ona tak mogła na forum publicznym Ci powiedziec. ZERO klasy ! Przykro mi ale wierze w Twoją przebojowość i operatywność i jestem pewna, ze szybko coś znajdziesz i dasz sobie radę !

moniqac; no fajnie, ze sobie o nas przypomniałaś do kiedy pracujesz ? Dbasz o siebie ??

Paulizia; sliczny prezencik Antonio Ci zrobił zachował sie jak prawdziwy gentelman Masz swietnego linka z demotów na FB

enchantresss; ooo też będziesz miała Gabrysię ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-16, 16:35   #4760
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska siostrze sie udało z parką ale dzisiaj akurat ogladałam zdjecia kolezanki, ktora ma 3 synów i strasznie przystojnego meża pomyślałam, ze ta kobieta to ma szczęscie
Zgadza się, udalo jej się Jeszcze pierwsza ciąża i już będzie miała z głowy i córcia i syn
Cytat:
hahah no jest niezły:P
Twoi może nie mają miejsca zeby sie tak wypinać
ja to jestemw szoku jak czasem patrze na brzuch co on tam robi i sie zawsze zASTANAWIAM jak to wygoląda u niego w środku
Może mają mało miejsca, ale czuję ich bardzo dobrze jak się kręcą i kopią No i na bank mam wiecej tłuszczyku na brzuchu więc ciężej im się przebić
Stary 2011-03-16, 16:35   #4761
MoniaK
Zakorzenienie

Uff zrobiłam w końcu zakupy na allegro (ale się zmęczyłam ). Wydałam jak na razie 200 zł. na te wszystkie pierdoły typu, pieluchy, wanienka, rożek itd. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałam ale to się okaże

Izunia
, brzuszek świetny

Grazin, zaraz idę oglądać wygibasy Twojego brzdąca
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:42   #4762
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

brzusio słodki
a czkawką się nie martw bo to są ćwiczenia dla dziecka i bardzo dobrze że ćwiczy mięśnie
moja ma ze 4 razy dziennie czkawę i też mnie myzia na dole

Cytat:

[/B]dziewczynki te ktore juz rodzily...jak to jest z tym bolem porodowym? czy on jest taki jak na @, tyle ze tak silny ze ledwo mozna wytrzymac?
bo jak mialam ta ciazko noc u babci to sie balam ze wlasnie moze cos sie dziac z szyjka itp[COLOR=Silver]

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

zapomnialam sie wam pochwalic, babcia kupila mi koszule do szpitala za 40zl bawelniana (jest sliczna i boje sie zeby ja krwia nie pobrudzic) oraz stanik, moze niekoniecznie do karmienia, ale jest strasznie wygodny i juz mnie nic nie cisnie

do tego dostalam od cioci sliczna torebke i buty ( z tym ze buty mi do dresow nie pasuja a dzinsow nie włożę)

bólu porodowego nie pomylisz
na początku skurcze są lekkie, i takie właśnie z bólem okresowym, ale takie też są przepowiadające
później ja już miałam straszne bóle krzyżowe i tych macicy już nie czułam przez to że tak kręgosłup mnie nawalał

a co do prania, to lepiej wypierz to i to

Cytat:
Aaaaa zapomniałabym

Izunia śliczny masz ten brzuszek

Znowu mnie tyłek od siedzenia boli, a dopiero co siadłam :P
aa mi drętwieje jak za długo siedzę

wiecie co ...
jak leżę to jest zdecydowanie lepiej !!!
tylko jak ja wytrzymam tyle leżenia

w ogóle to zauważyłam od jakiegoś czasu że ja mam takie okresy jakby gorszę co parę tygodni,
ze 3 dni jest źle, brzuch boli, a później wraca wszystko do normy
już tak mam chyba z 4 raz
mam nadzieje ze za chwilę już dobrze się bede czuła ...

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

enchantresss; ooo też będziesz miała Gabrysię ??
Gabrycha chyba jedno z popularniejszych imion u nas na wątku,
obok Hani i Antosia

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:46   #4763
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:

ze WHAT???

ja pierdziu...
mi lekarka teraz dodala magnez do zelaza i nie mowila, ze nie mozna razem.

po przeczytaniu dalej postow zrozumialam o co chodzi czytalam ze zelazo trzeba przed sniadaniem polknac, najlepiej popijajac sokiem z cytrusow a bron Boze herbata. A magnez mam napisane na ulotce zeby przyjmowac podczas jedzenia.

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-03-16 o 16:52
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:47   #4764
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
wpadlam po pracy do domu, wstawilam rosol zjadlam truskawy i was podczytuje, strasznie jestem spiaca i nieprzytomna. Mama juz ma operacje wlasnie teraz, da znac jak bedzie po.
Dziekuje wam wszystkim za kciuki i w ogole mile slowa!! Jestescie kochane, to naprawde cudowne miec takie wsparcie od was

odpisuje wam na raty, bo duzo naskrobalyscie od rana
Dziewczonka widze ze i u Ciebie nagla nieprzewidziana operacja w rodzinie trzymam kciuki, zeby bylo dobrze

Kasiu 1361 wiem, ze to latwo powiedziec, ale staraj sie odpoczywac jak najwiecej i lezec, a bedzie dobrze
Listopadowa jaki masz piekny brzuszek a jaki wielkii juz!!!! ja tez widze ze moj nagle wystrzelil, slicznie wygladasz w tej ciazy, naprawde chuda taka i tylko brzuszek z przodui prosze takich historii ze sie lekarze z plcia pomylili nie przytaczac nam tu, bo moja Zosia musi byc dziewczynka bo inaczej pokoj bedziemy przemalowywac
mazianka trzymam kciuki zeby z mama bylo dobrze, cos mamy dzis wyjatkowo chorowity dzien na watku niestety
daisyyy dobrze ze idziesz do diabetologa top bedziesz pewniejsza co mozesz a co nie. no widzisz my tez bylismy pewni z tym ISOFIX, to w ogole samemu mozna zamontowac, bo otwory montazowe sa podobno w kazdym aucie tylko tych prowadnic nie ma, a to kosztuje wlasnie chyba moj TZ zamowil w PL za jakies 150 PLN i mami jak przyleci to mi przywiezie. W Audi bo tylko w serwisie mozna zamowic niestety
co do Kolcow, no pewnie ze serio!! my tu czesto mamy doslownie lodowisko!
moniqac PRACOHOLIKU!
Grazin pamietamy!! ja tez sie czuje jak wieloryb niestety...zgaga to normalka, dodatkowo mi wszedl bol od kosci ogonowej w lewa noge, chodzic nie moge, siedziec nie moge grrr!!
Pauliziaaa piekny ten tekst o dzidzi i aniolku co wyslalas, normalnie tez sie poryczalam!!

dobra czytam dalej!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:47   #4765
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadza się, udalo jej się Jeszcze pierwsza ciąża i już będzie miała z głowy i córcia i syn
Może mają mało miejsca, ale czuję ich bardzo dobrze jak się kręcą i kopią No i na bank mam wiecej tłuszczyku na brzuchu więc ciężej im się przebić
moj Tż jak zaszłam w ciaze to mowil ze fajnie by bylo miec blizniaki (NIEkoniecznie parke) bo wtedy dwojka ze jednym zamachem i finito
fajnie macie

Cytat:
brzusio słodki
a czkawką się nie martw bo to są ćwiczenia dla dziecka i bardzo dobrze że ćwiczy mięśnie
moja ma ze 4 razy dziennie czkawę i też mnie myzia na dole

bólu porodowego nie pomylisz
na początku skurcze są lekkie, i takie właśnie z bólem okresowym, ale takie też są przepowiadające
później ja już miałam straszne bóle krzyżowe i tych macicy już nie czułam przez to że tak kręgosłup mnie nawalał

a co do prania, to lepiej wypierz to i to

aa mi drętwieje jak za długo siedzę

wiecie co ...
jak leżę to jest zdecydowanie lepiej !!!
tylko jak ja wytrzymam tyle leżenia

w ogóle to zauważyłam od jakiegoś czasu że ja mam takie okresy jakby gorszę co parę tygodni,
ze 3 dni jest źle, brzuch boli, a później wraca wszystko do normy
już tak mam chyba z 4 raz
mam nadzieje ze za chwilę już dobrze się bede czuła ...

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Gabrycha chyba jedno z popularniejszych imion u nas na wątku,
obok Hani i Antosia
dziekuje za opis bolu porodowego...

wiem andziotku ze w twoim przypadku ciezko stale lezec bo masz małą coreczke, ale postaraj sie czesto odpoczywac. Te pare tygodni musimy wytrzymac...

ja tak samo jak leze to mi lepiej. Wlasnie teraz ide do lozeczka bo mnie pobolewa juz od tego siedzenia przy kompie
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-16 o 16:49
Stary 2011-03-16, 16:47   #4766
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam wózek!!!! Dwie paczki są, zaraz będę go rozbierać jeśli dam radę ze schodów go wciągnąć do domu.

Ale słuchajcie, to będzie dalszy ciąg opowieści o moim za.ebistym kurierze! Jak zwykle dostałam rano przed 7'mą sms'a "Tu kurjer - mam przesyłkę proszę o kontakt". Oczywiście nie dzwonię nigdy do niego
Paczka była za pobraniem i końcówka była 2 grosze no więc mimo, że miałam te dwa grosze to stwierdziłam, że mu nie dam bo i tak mi się wisi 5zł! których nie miał wydać, z resztą on przecież nigdy nie ma wydać więc mam już równo odliczone pieniądze. I co?? No i liczę mu kasę i mówię, że dwóch grosików nie mam a on na to "I że niby ja mam dołożyć??" Czujecie?
No to mu odpowiedział, "Może Pan sobie odliczyć od tych 5'ciu złotych, których mi Pan wcześniej nie wydał".
Chciał to chyba w żart obrócić, bo mi palcem jak dobry dziadzio pokiwał... no co za gość

Dobra idę obejrzeć furrrrę
niezły typek Gratuluję wózka

mimbi współczuję dnia wczorajszego

Cytat:

Śliczny brzusio I najlepsze życzenia imieninowe

Cytat:

Wiercipięta

Mnie coś od wczoraj bolą pośladki i całe nogi, jakbym cały czas zakwasy miała Denerwujące to wręcz! Może jakiś witamin mi brakuje?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:56   #4767
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

wczoraj mój mąż mi oświadczył, ze on nie podjął jeszcze do końca decyzji czy chce ze mną rodzić

anulka
, napisz jak Mami. To chyba się szybko ze szpitala wychodzi ??

andziotka, ja takze dziękuję za informacje i opis bólu bo również boję się, ze mogę przegapic. Najgorsze jest to, ze na okres nigdy mnie nic nie boli poza cyckami.. ale moze jakoś sie zorientuje

Grazin, jak ja Ci tych brzuszkowych figli migli zazdroszczę

MoniaK pokaż co ładnego kupiłaś

Gwiazdy spadam (jestem jeszcze @ work ale od 10) na 18.30 do tego diabetologa.
Czuję, że sprowadzi mnei na ziemie co mogę a co nie
Postaram się wrócic do Was wieczorkiem
Buziole

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:57   #4768
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
wczoraj mój mąż mi oświadczył, ze on nie podjął jeszcze do końca decyzji czy chce ze mną rodzić

anulka
, napisz jak Mami. To chyba się szybko ze szpitala wychodzi ??

andziotka, ja takze dziękuję za informacje i opis bólu bo również boję się, ze mogę przegapic. Najgorsze jest to, ze na okres nigdy mnie nic nie boli poza cyckami.. ale moze jakoś sie zorientuje

Grazin, jak ja Ci tych brzuszkowych figli migli zazdroszczę

MoniaK pokaż co ładnego kupiłaś

Gwiazdy spadam (jestem jeszcze @ work ale od 10) na 18.30 do tego diabetologa.
Czuję, że sprowadzi mnei na ziemie co mogę a co nie
Postaram się wrócic do Was wieczorkiem
Buziole

a u Ciebie juz cos widac?? tzn kopniaczki na zewnatrz??
Stary 2011-03-16, 16:58   #4769
principessina
Zakorzenienie

izunia sliczny brzuszek i wszystkiego naj naj a gdzie to piccolo

eweska
a co to za gotowanie bedzie jutro w szkole

Ja wlasnie umylam wloski, juz sie Wam chwale,ze prawie w ogole nie wypadaja, cud normlanie pewnie po ciazy beda leciec...
Ale pogoda jak pod psem, czuje sie jak w Londynie taka mgla! A zaraz jade po meza do pracy i idziemy ogladac bryczki w miejscowym sklepie
Stary 2011-03-16, 17:01   #4770
andziot
Zakorzenienie

a wiecie że już dziś 5 tabletek magnezu łykłam ...
po 500mg
i jeszcze na noc chce 3 ...

nie mam no-spy w domu i tylko to mi na skurcze pozostało

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości