|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
My właśnie niedawno wróciliśmy z biednejbronki
![]() Zaraz wstawię warzywa synalowi na salatkę niech sie gotują, ciekawe jak on je pokroi w szkole ![]() ![]() Kurier był, rzeczy dla dzieciaczków już mam, więc prawie wszystko z drobnych rzeczy, jeszcze krem bambino, mydełko, ewentualnie oliwka i nic więcej już nie kupuję, reszta wyjdzie w praniu co mi potrzebne ![]() Kasia tak pokazywałam ![]() Mimbi hehehe niezły ten kurier :P Moria czekam na fotki wózka ![]() Princi ja żelazo biorę od dobrych kilku miesięcy, nieprzerwanie, ale nie mam problemu z wypróżnianiem, polecam migdały kochana, nie dość że na zgagę rewelacyjne jak dla mnie to i do toalety chodzę codziennie bez większych problemów, a czasem nawet i dwa razy. A wiem że to po migdałach bo nie raz jak mi ich zabrakło i nie miałam przez weekend to wtedy do wc nie chodziłam :P Jej ale mi się chłopaki boleśnie wypychają, dopiero jak pogłaszczę brzuch io powiem synalku uciekaj stąd, to się przesuwa i jest zdecydowanie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
[QUOTE=Grazin;25760905][QUOTE=andziot;25760652]
pamiętaj że żelaza nie można razem z magezem bo magnez utrudnia wchłanianie żelaza ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Moderatoreska
|
pamiętaj że żelaza nie można razem z magezem bo magnez utrudnia wchłanianie żelaza ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=24kasia86;25761117][QUOTE=Grazin;25760905]
Cytat:
![]()
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
Hej ciężarówki
![]() ![]() principessina ja do szpitala biorę w sumie 3. Jedna do porodu, którą potem najprawdopodobniej wyrzucę i 2 na salę. Na początku miałam brać tylko 1 na salę ale nigdy nie wiadomo czy mi się nie zabrudzi krwią lub mlekiem. Wolę mieć jedną w zapasie. enchantresss ja na początku też cieszyłam się z czkawki ale teraz szkoda mi małej bo się bidulka męczy i poza tym nie jest to przyjemne już uczucie, bo mała ułożona jest główką w dół i jak dostaje czkawki to pyka mnie tam na dole. Dzisiaj obchodzę imiennki i stawiam Piccolo ![]() a tutaj zdjęcia brzuszka robione wczoraj. 33,3 TC
#4746 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A twoje łozeczko spore bo dwoje dzieciaczkow bedzie spalo ![]() ja tez tak robie jak sie mała wypycha, ostatnio nawet ja lekko na drugi boczek przesunelam jak lezałam na pleckach hehe moria44 czekam na foteczki furrryyyy ![]() co do stawiania sie macicy to mam dokladnie tak jak opisuje Grazin. dziewczynki te ktore juz rodzily...jak to jest z tym bolem porodowym? czy on jest taki jak na @, tyle ze tak silny ze ledwo mozna wytrzymac? bo jak mialam ta ciazko noc u babci to sie balam ze wlasnie moze cos sie dziac z szyjka itp ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- [QUOTE=Grazin;25761230][QUOTE=24kasia86;25761117]no lepiej sie popraw ![]() bedzie ok zobaczysz. Cytat:
![]() ![]() zapomnialam sie wam pochwalic, babcia kupila mi koszule do szpitala za 40zl bawelniana (jest sliczna i boje sie zeby ja krwia nie pobrudzic) oraz stanik, moze niekoniecznie do karmienia, ale jest strasznie wygodny i juz mnie nic nie cisnie ![]() do tego dostalam od cioci sliczna torebke i buty ( z tym ze buty mi do dresow nie pasuja a dzinsow nie włożę) ![]() a i mam pytanko? czy przed porodem powinno sie wyprac nową koszule nocna do szpitala? a pieluszki tetrowe tez?? moze ktoras wspominala kiedys...to przepraszam.
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-16 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na bank kupiłabym to łóżeczko w Dino jakby u mnie taki sklep był, ceny naprawdę są korzystne. Super że możesz sobie do niego pojechac i pooglądać wszystko co cie interesuje ![]() Co do bóli porodowych to nie da się tego pomylić z czymś innym, może z początku nie będziesz siedziała o co chodzi, ale później się zorientujesz że to jest to ![]() Ja myślałam z początku że mnie kręgosłup boli, a jak później się okazało to były już bóle porodowe, tylko jak się troszkę nasiliły to już wiedziałam że to jest to ![]() wiele razy słyszałam już od rodzących że tych bóli nie da się z czymś innym pomylić i ja się z tym zgadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pieluch to ja prałam i prasowałam, ale koszul raczej nie będę.
![]() |
#4749 |
Moderatoreska
|
Aaaaa zapomniałabym
![]() Izunia śliczny masz ten brzuszek ![]() Znowu mnie tyłek od siedzenia boli, a dopiero co siadłam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wyniki krwi odbiorę za tydzień to zobaczymy czy coś to dało. Lekarz mi kazał żelazo 2 x dziennie brać a ja biorę 1 x dziennie no i parę razy w ogóle nie wzięłam ![]() Cytat:
![]() ![]() kasia24 ja wyprałam i wyprasowałam pieluszki, koszule też wyprałam, z resztą ja wszystkie nowe ciuchy piorę więc i tu nie robiłam wyjątku ![]()
![]() |
#4751 |
Zakorzenienie
|
kasiu pieluchy na pewno trzeba wyprac i wyprasowac koniecznie
![]() ja koszule tez na pewni wypiorę. no i pamietajcie żeby wszystkie ciuszki i pościele i ręczniki prać w tym proszku co dziecięce ciuszki... ja wybiore jakis sensitive persil albo wizir. no bo jak dzidzius bedzie sie do nas przytulał to bedzie sie stykał z naszymi rzeczami i pościelą. mi tak kolezanki mamusie radziły ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- http://w501.wrzuta.pl/film/61eV7OYMGNW/20110310008 to nasz prezencik dla was ![]() ![]() ps. po 37 sekundzie juz sie nic nie dzieje bo sie roześmiałam i sie mały uciszył ![]() ![]() ![]()
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moria44, izunia i grazin tak myslalam ze trzeba to wszystko wyprac. Jutro sie za to wezme. A mam Lovele mleczko i persil sensitive.
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Moderatoreska
|
Grazin jaki wiercioszek z Twojego synka, to ja mam dwóch w brzuszku i takich rewolucji nie wyprawiają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Wtajemniczenie
|
eweska siostrze sie udało z parką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah no jest niezły:P Twoi może nie mają miejsca zeby sie tak wypinać ![]() ja to jestemw szoku jak czasem patrze na brzuch co on tam robi ![]() ![]()
![]() |
#4756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Izunia, śliczny brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
mimbi; ożesz ku*** ale miałas dzień ! współczuje serdecznie
![]() ![]() moniqac; no fajnie, ze sobie o nas przypomniałaś ![]() ![]() Paulizia; sliczny prezencik Antonio Ci zrobił ![]() ![]() ![]() ![]() enchantresss; ooo też będziesz miała Gabrysię ??
#4760 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Uff zrobiłam w końcu zakupy na allegro (ale się zmęczyłam
![]() ![]() Izunia, brzuszek świetny ![]() Grazin, zaraz idę oglądać wygibasy Twojego brzdąca ![]()
#4762 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzusio słodki ![]() a czkawką się nie martw bo to są ćwiczenia dla dziecka i bardzo dobrze że ćwiczy mięśnie ![]() moja ma ze 4 razy dziennie czkawę i też mnie myzia na dole Cytat:
![]() na początku skurcze są lekkie, i takie właśnie z bólem okresowym, ale takie też są przepowiadające później ja już miałam straszne bóle krzyżowe i tych macicy już nie czułam przez to że tak kręgosłup mnie nawalał a co do prania, to lepiej wypierz to i to ![]() Cytat:
![]() wiecie co ... jak leżę to jest zdecydowanie lepiej !!! tylko jak ja wytrzymam tyle leżenia ![]() w ogóle to zauważyłam od jakiegoś czasu że ja mam takie okresy jakby gorszę co parę tygodni, ze 3 dni jest źle, brzuch boli, a później wraca wszystko do normy ![]() już tak mam chyba z 4 raz mam nadzieje ze za chwilę już dobrze się bede czuła ... ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Gabrycha chyba jedno z popularniejszych imion u nas na wątku, obok Hani i Antosia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Wtajemniczenie
|
po przeczytaniu dalej postow zrozumialam o co chodzi ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-16 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
wpadlam po pracy do domu, wstawilam rosol zjadlam truskawy i was podczytuje, strasznie jestem spiaca i nieprzytomna. Mama juz ma operacje wlasnie teraz, da znac jak bedzie po. Dziekuje wam wszystkim za kciuki i w ogole mile slowa!! Jestescie kochane, to naprawde cudowne miec takie wsparcie od was ![]() odpisuje wam na raty, bo duzo naskrobalyscie od rana ![]() Dziewczonka widze ze i u Ciebie nagla nieprzewidziana operacja w rodzinie ![]() ![]() Kasiu 1361 wiem, ze to latwo powiedziec, ale staraj sie odpoczywac jak najwiecej i lezec, a bedzie dobrze ![]() Listopadowa jaki masz piekny brzuszek a jaki wielkii juz!!!! ja tez widze ze moj nagle wystrzelil, slicznie wygladasz w tej ciazy, naprawde chuda taka i tylko brzuszek z przodu ![]() ![]() mazianka trzymam kciuki zeby z mama bylo dobrze, cos mamy dzis wyjatkowo chorowity dzien na watku niestety ![]() daisyyy dobrze ze idziesz do diabetologa top bedziesz pewniejsza co mozesz a co nie. no widzisz my tez bylismy pewni z tym ISOFIX, to w ogole samemu mozna zamontowac, bo otwory montazowe sa podobno w kazdym aucie tylko tych prowadnic nie ma, a to kosztuje wlasnie chyba moj TZ zamowil w PL za jakies 150 PLN i mami jak przyleci to mi przywiezie. W Audi bo tylko w serwisie mozna zamowic niestety ![]() co do Kolcow, no pewnie ze serio!! my tu czesto mamy doslownie lodowisko! moniqac PRACOHOLIKU! Grazin pamietamy!! ja tez sie czuje jak wieloryb niestety...zgaga to normalka, dodatkowo mi wszedl bol od kosci ogonowej w lewa noge, chodzic nie moge, siedziec nie moge grrr!! Pauliziaaa piekny ten tekst o dzidzi i aniolku co wyslalas, normalnie tez sie poryczalam!! dobra czytam dalej! |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie macie ![]() Cytat:
wiem andziotku ze w twoim przypadku ciezko stale lezec bo masz małą coreczke, ale postaraj sie czesto odpoczywac. Te pare tygodni musimy wytrzymac... ja tak samo jak leze to mi lepiej. Wlasnie teraz ide do lozeczka bo mnie pobolewa juz od tego siedzenia przy kompie ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-16 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mimbi współczuję dnia wczorajszego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie coś od wczoraj bolą pośladki i całe nogi, jakbym cały czas zakwasy miała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Zakorzenienie
|
wczoraj mój mąż mi oświadczył, ze on nie podjął jeszcze do końca decyzji czy chce ze mną rodzić
![]() anulka, napisz jak Mami. To chyba się szybko ze szpitala wychodzi ?? andziotka, ja takze dziękuję za informacje i opis bólu bo również boję się, ze mogę przegapic. Najgorsze jest to, ze na okres nigdy mnie nic nie boli poza cyckami.. ale moze jakoś sie zorientuje ![]() Grazin, jak ja Ci tych brzuszkowych figli migli zazdroszczę MoniaK pokaż co ładnego kupiłaś ![]() Gwiazdy spadam (jestem jeszcze @ work ale od 10) na 18.30 do tego diabetologa. Czuję, że sprowadzi mnei na ziemie co mogę a co nie ![]() Postaram się wrócic do Was wieczorkiem ![]() Buziole ![]()
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u Ciebie juz cos widac?? tzn kopniaczki na zewnatrz??
![]() |
#4769 |
Zakorzenienie
|
izunia sliczny brzuszek i wszystkiego naj naj
![]() ![]() ![]() eweska a co to za gotowanie bedzie jutro w szkole ![]() Ja wlasnie umylam wloski, juz sie Wam chwale,ze prawie w ogole nie wypadaja, cud normlanie ![]() Ale pogoda jak pod psem, czuje sie jak w Londynie taka mgla! A zaraz jade po meza do pracy i idziemy ogladac bryczki w miejscowym sklepie ![]()
#4770 |
Zakorzenienie
|
a wiecie że już dziś 5 tabletek magnezu łykłam ...
po 500mg i jeszcze na noc chce 3 ... nie mam no-spy w domu i tylko to mi na skurcze pozostało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.