Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 18:12   #2101
Marciamartyna
Raczkowanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Poszukaj z Zarze albo Bershka,bardzo fajne widziałam w Zarze niedawno,zwykłe czarne spzilki zakryte
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 18:17   #2102
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
natalkaaaa
zacznij koniecznie od buta na platformie, ejst wygodniejszy, mzoe to byc nawet koturn na platformie
i musi byc dobrze dobrany do stopy, ja np takie cos jak opisujesz zaobserwowalam w bucikach made in china z allegro, cutesyshoes itp..
No może teraz kupie jakies albo koturny albo platformy, jak mówisz. Ja własnie z botkami a obcasie tak mam. Tragedia. Nie moge w nich uchodzić, dlatego tez nie chodzę.
Stary 2011-03-16, 18:25   #2103
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość

A i tu muszę się zgodzić z pushit. Może nie zgodzić, ale mam to samo zdanie. Moje koleżanki maja rozmiary butów wiadome 38,39, ale jedna ma 42. Dla mnie to szok. Jakoś nie lubię takich dużych stóp. Moje wydają mi się duże, a co dopiero takie. Czasami zastanawiam sie jak to jest mieć taką dużą noge przed sobą.
Niestety rozmiaru stopy się nie wybiera, jak już ktoś mądrze wspomniał Ja nie lubię obwisłych piersi i masywnych łydek, niestety ich właścicielkom często trudno jest zmienić ich kształt bezoperacyjnie
Sama mam przeciętny rozmiar stopy (38-39), a jestem dosyć wysoka (174) i nie podobam się sobie w butach z okrągłymi noskami, które optycznie zmniejszają wielkość stopy. Moim zdaniem, śmiesznie wyglądałaby dziewczyna o wzroście ponad 180 z małą stópką

Mój facet jest fetyszystą damskich stóp, więc odpowiem trochę jego słowami - tak jak w przypadku piersi, w przypadku stóp ważniejszy od rozmiaru jest kształt Szczególnie jeśli stopa prezentowana jest na boso lub w delikatnych sandałkach

Cytat:
tylko gdy ten sam postanowi zapuscic wlosy i okaze sie, ze ma siano, albo ciezki lupiez, to bedziesz chciala, zeby wlaczyl do codziennego uzytko ketokonazol z apteki i jedwab do wlosow

dopoki moj TZ nie zasuwa w siateczce i walkach na glowie, dopoty mnie sie to podoba, nawet planuje mu wlosy prostowac, bo swoje ma loki
Łupież już miał, nizoral i po sprawie problemy ze skórą głowy są bardzo widoczne przy takich króciutkich włosach. Mam nadzieję, że nie przyjdzie mu do głowy zapuszczać, już kiedyś miał długie i chyba mu wystarczy

Cytat:
natalkaaaa
zacznij koniecznie od buta na platformie, ejst wygodniejszy, mzoe to byc nawet koturn na platformie
i musi byc dobrze dobrany do stopy, ja np takie cos jak opisujesz zaobserwowalam w bucikach made in china z allegro, cutesyshoes itp...
To prawda, buty z platformą są super - dużo wygodniejsze od samego obcasa Szkoda, że większość ma ponad 10 cm i mam w nich ponad 180, czego na chwilę obecną nie toleruję
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 18:36   #2104
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Niestety rozmiaru stopy się nie wybiera, jak już ktoś mądrze wspomniał Ja nie lubię obwisłych piersi i masywnych łydek, niestety ich właścicielkom często trudno jest zmienić ich kształt bezoperacyjnie
Sama mam przeciętny rozmiar stopy (38-39), a jestem dosyć wysoka (174) i nie podobam się sobie w butach z okrągłymi noskami, które optycznie zmniejszają wielkość stopy. Moim zdaniem, śmiesznie wyglądałaby dziewczyna o wzroście ponad 180 z małą stópką
Ja to rozumiem, tylko dla mnie mającej małą stopę to takie dziwne trochę.
Ale sama dałabym dużo żeby mieć chociaż 42 i mieć ze 180 cm wzrostu.

Cytat:
To prawda, buty z platformą są super - dużo wygodniejsze od samego obcasa Szkoda, że większość ma ponad 10 cm i mam w nich ponad 180, czego na chwilę obecną nie toleruję
Zabiłabym za 180 cm ! ciesz się. Ja mam 163 cm, więc uwierz mi, że byłabym mega szczęśliwa jakbym była wyższa.
Stary 2011-03-16, 18:36   #2105
201704051255
Konto usunięte

pralinkax nine west polecam

haha a ja nie znosze lysych glow
lubie miec co targać
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 19:07   #2106
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Zabiłabym za 180 cm ! ciesz się. Ja mam 163 cm, więc uwierz mi, że byłabym mega szczęśliwa jakbym była wyższa.
Nie wiem co w tym fajnego wystawać głową ponad tłum Chętnie oddam kilka cm, dla mnie wymarzony wzrost to okolice 1,65

Cytat:
haha a ja nie znosze lysych glow
lubie miec co targać
Każdy lubi co innego
Stary 2011-03-16, 19:14   #2107
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co w tym fajnego wystawać głową ponad tłum Chętnie oddam kilka cm, dla mnie wymarzony wzrost to okolice 1,65
I chciałabyś żeby każde kilo było na tobie widać ? A Twoje nogi były duuużo krótsze? Uwierz mi, że to nic fajnego.
Stary 2011-03-16, 19:33   #2108
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ja mam niecałe 160 cm wzrostu i jestem zadowolona. Jakie znaczenie mają krótsze nogi jeśli w tym wypadku liczą się proporcje a nie długość w centymetrach?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 19:48   #2109
natalkaa7522
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25765286]Ja mam niecałe 160 cm wzrostu i jestem zadowolona. Jakie znaczenie mają krótsze nogi jeśli w tym wypadku liczą się proporcje a nie długość w centymetrach?[/QUOTE]

Proporcje proporcjami, ale mi się podobają długie nogi i sama bym dużo za takie dała.
Stary 2011-03-16, 19:51   #2110
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
gonia, ale przy 175 na pewno nie masz stopy 35... a ja przy 35 i obcasie 10-11cm nie moge dac kroka, boli mnie cale srodstopie
Ojjj ja też mam 35 i odczuwam dokładnie to co ty Wszystko jest ok do pewnego czasu, potem tak mi środstopie napieprza Niestety 11 cm obcas na takiej małej stópce jest dużo bardziej odczuwalny... 6 cm dla nas to pewnie jak 11 dla takiej stopy 39-40 Problem z rozmiarem to też jakaś masakra, w 36 z sieciówek to się często topię. Ale za to małe stópki są seksi
W pracy noszę laćki więc sobie obiecałam, że zacznę się na tych obcasach uczyć chodzić - na autobus, do pracy - w pracy przebieram i potem do domu znów. Tak się łudzę, że jak będę codziennie śmigać to stopy tak boleć nie będą

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2011-03-16 o 19:54
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 19:59   #2111
Dione
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25760763]Ja nawet przy 37 mam takie odczucia.
Czasami mam wrażenie, że obcasy od 10cm zupełnie nie nadają się do małych rozmiarów :/[/QUOTE]
Słyszałam kiedyś że kobietom o wielkich stopach jest łatwiej chodzić w wysokich obcasach chyba jakiś ortopeda tak mówił
(dobrze dla modelek )
Cytat:
od wysokich obcasów boli mnie śródstopie.
Cytat:
Ja nie potrafię przejść na 8cm zbyt długo bo mnie tak odrazu boli jakby ta dziura między palcami a pięta. Tragedia !
A mnie właśnie boli od płaskich butów ! Dd obcasów też- po dłuższym czasie chodzenia - ale tylko przód stopy tam gdzie cały ciężar spoczywa ale w płaskich butach mam bóle śródstopia a czasem tez zdarzają się bolesne skurcze :/
Cóż, po prostu jestem stworzona do chodzenia w obcasach
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 20:35   #2112
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Proporcje proporcjami, ale mi się podobają długie nogi i sama bym dużo za takie dała.

na duzej wszystko ladnie wyglada
i wysokie lepiej zarabija
Stary 2011-03-16, 20:44   #2113
_vixen_
Zakorzenienie

Rozwala mnie też tzw. moda studniówkowa...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515892
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 21:07   #2114
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
I chciałabyś żeby każde kilo było na tobie widać ? A Twoje nogi były duuużo krótsze? Uwierz mi, że to nic fajnego.
Każde kilo to działa w dwie strony niestety. Jak chcę schudnąć też nie widać po mnie marnych 2kg w dół Moje niższe koleżanki, przez tydzień nie jedzą kolacji - kilogram im spadnie i już każdy komentuje, że schudła Nie mówiąc o tym, że niskie dziewczyny nawet z nadmiarem kilogramów wyglądają lepiej, niż wielgachne kobyły, jak to mawia moja mama 'kawał baby' Niewysokiej kobiecie nadwaga dodaje kobiecości, wysokiej odbiera cały urok

A nogi ważniejsze żeby były zgrabne niż długie Moja znajoma ma 1,75 i długie nogi jak dwa pale drewna Poza tym długość nóg zależy w dużej mierze od budowy ciała, nie tylko od wzrostu

Cytat:
na duzej wszystko ladnie wyglada
i wysokie lepiej zarabija
Nie zgadzam się, że wszystko np. przy długich nogach, podwyższona talia i nie daj boże do tego obcasy, karykaturalnie skracają tułów, wygląda to śmiesznie.

Nie wiedziałam, że wysokie lepiej zarabiają? Jako modelki czy jak? Skąd takie statystyki? Słyszałam tylko, że ładne kobiety rzadko awansują i mniej zarabiają od brzydkich koleżanek może uznali, że wysokie są po prostu brzydsze
Stary 2011-03-16, 22:09   #2115
dominikahh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa
Każde kilo to działa w dwie strony niestety. Jak chcę schudnąć też nie widać po mnie marnych 2kg w dół Moje niższe koleżanki, przez tydzień nie jedzą kolacji - kilogram im spadnie i już każdy komentuje, że schudła Nie mówiąc o tym, że niskie dziewczyny nawet z nadmiarem kilogramów wyglądają lepiej, niż wielgachne kobyły, jak to mawia moja mama 'kawał baby' Niewysokiej kobiecie nadwaga dodaje kobiecości, wysokiej odbiera cały urok
zgadzam się. chociaż ja tam widzę jak schudnę ale chodzi mi o to, że u wysokiej dziewczyny bardzo widać jak jest przy kości i nie dodaje jej to uroku niestety.
wielgachna kobyła - ja się tak czasem czuję, kiedy mam dni 'nadkilogramowe' bo nie dość że wysoka to i pulchna, nie wygląda to wtedy dobrze. ale jak jest się wysokim i szczuplutkim - jak dla mnie super
Stary 2011-03-16, 22:21   #2116
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Rozwala mnie też tzw. moda studniówkowa...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515892
straszne !!
A jednak ta sukienka (patrz załcznik) nie jest szczytem studniówkowego kiczu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3535.jpg (65,5 KB, 357 załadowań)
Stary 2011-03-16, 22:22   #2117
Vivienne
... choć nie Westwood

Nie widzieliście cudów na mojej studniówce, te parę lat temu. Strasznie było

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 22:47   #2118
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
rozmiaru dupy tez niestety nie, sprawiedliwosc musi byc, cos od zycia dostalam duze i nie byl to majatek

ale pewnie masz ten sam problem z butami co ja - kupuje sie to, co pasuje, a nie to co sie podoba nie?
hmm no kiedyś tak robilam, teraz juz tak nie robie nauczona doswiadczeniem, ze pozniej czesto tych butow nie nosilam ;/
dobrze, że chociaż jest deichmann bo gdyby nie on to musialabym chodzic w jakis butach dla starej babci

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
?

A i tu muszę się zgodzić z pushit. Może nie zgodzić, ale mam to samo zdanie. Moje koleżanki maja rozmiary butów wiadome 38,39, ale jedna ma 42. Dla mnie to szok. Jakoś nie lubię takich dużych stóp. Moje wydają mi się duże, a co dopiero takie. Czasami zastanawiam sie jak to jest mieć taką dużą noge przed sobą.

tak napisalas jakby można było sobie wybrać rozmiar buta :p i ze ktoś taki lubi i taki sobie wybral
no niestety nie można, ale da się przeżyć z taką nogą przed sobą i to calkiem normalnie jak wszyscy inni ludzie

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:

Każdy lubi co innego

bez przesady z tym wystawianiem nad tłum, masz 174, to nie jest jakiś wielce wysoki wzrost. chyba, że mieszkasz w mieście niskich ludzi albo coś :P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 22:56   #2119
Magdallen
Zakorzenienie

Mnie od dziś zaczęły rozwalać czerwone rurki. Teraz każda szanująca się 'fashionistka' musi takie mieć
U jednej, czy dwóch bloggerek mi się bardzo podobały, ale przy dziesiątej w tej samej stylizacji już mi się zaczęło niedobrze robić na ten widok.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 23:00   #2120
201704051255
Konto usunięte

Cytat:

A nogi ważniejsze żeby były zgrabne niż długie Moja znajoma ma 1,75 i długie nogi jak dwa pale drewna Poza tym długość nóg zależy w dużej mierze od budowy ciała, nie tylko od wzrostu

Nie zgadzam się, że wszystko np. przy długich nogach, podwyższona talia i nie daj boże do tego obcasy, karykaturalnie skracają tułów, wygląda to śmiesznie.

Nie wiedziałam, że wysokie lepiej zarabiają? Jako modelki czy jak? Skąd takie statystyki? Słyszałam tylko, że ładne kobiety rzadko awansują i mniej zarabiają od brzydkich koleżanek może uznali, że wysokie są po prostu brzydsze
modelki fotomodelki, nawet glupia robota hostessy, choc tam tak czy siak marne pieniadze

oj ja chce brzoskiwnione rurki, jak zobaczylam na mai , dobrze mowie? byla menedzerka dodzi i edyty, to musze takie mieć
Stary 2011-03-16, 23:01   #2121
MojitoLover
Zadomowienie

nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na ta opinie, ale mnie osobiscie 'rozwalaja' komentarze na all od dziewczyn, ktore kupily ciuchy japan style. kompletnie nie rozumiem ich logiki... nabywaja rzeczy po 6, 7 zlotych, a pozniej maja ogromne pretensje jaki to slaby material, a ubrania nie sa takie jak na zdjeciach. glupota ludzka nie zna granic

Oh you fancy, huh?
MojitoLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 23:36   #2122
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MojitoLover Pokaż wiadomość
nie wiem, czy to odpowiednie miejsce na ta opinie, ale mnie osobiscie 'rozwalaja' komentarze na all od dziewczyn, ktore kupily ciuchy japan style. kompletnie nie rozumiem ich logiki... nabywaja rzeczy po 6, 7 zlotych, a pozniej maja ogromne pretensje jaki to slaby material, a ubrania nie sa takie jak na zdjeciach. glupota ludzka nie zna granic

duzo kupuje, sila rzeczy wpadki ubraniowe laduja na allegro, co ja za maile dostaje.. ze napewno oszukalam, a zamiast kurtki przujdzie podroba z rynku ...

rece zalamuje nad niektorymi osobami
policja strasza, bo paczki nie ma 2 dni po wplacie u nich w domu...

wiesz co zauwazylam?
jak sprzedaje kurtke za 1000zl - jest super i ekstra
ale jak sprzedaje bluzeczke za 15zl to oczekują Versace...

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-03-16 o 23:37
Stary 2011-03-17, 00:05   #2123
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie rozwaliła dziewczyna która pretensje miała że kurteczka JS którą dostała jest "chyba nie jest ze skóry" Kupuje nową za 50 zł i myśli że za tyle dostanie skóre ? Poza tym jak nawet nie jest pewna -znaczy nie umie odróżnić to-po co jej skóra

Trzeba mieć trochę wyobraźni i wiedziec że rzeczy JS na zdjęciach wyglądają lepiej ze względu np na oświetlenie,stylizacje czy nawet na to że są uprasowane !
Stary 2011-03-17, 00:09   #2124
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominikahh Pokaż wiadomość
zgadzam się. chociaż ja tam widzę jak schudnę ale chodzi mi o to, że u wysokiej dziewczyny bardzo widać jak jest przy kości i nie dodaje jej to uroku niestety.
wielgachna kobyła - ja się tak czasem czuję, kiedy mam dni 'nadkilogramowe' bo nie dość że wysoka to i pulchna, nie wygląda to wtedy dobrze. ale jak jest się wysokim i szczuplutkim - jak dla mnie super
Kobiecie nie dogodzisz Gdybyś była super chudzinką, to pewnie marzyłyby ci się większe piersi i biodra, bardziej kobieca sylwetka

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość

bez przesady z tym wystawianiem nad tłum, masz 174, to nie jest jakiś wielce wysoki wzrost. chyba, że mieszkasz w mieście niskich ludzi albo coś :P
Tutaj akurat chodziło o wzrost, który mam w szpilkach z platformami, które mi się strasznie podobają (około 184cm)

Też sądziłam, że 1,74 to nie wielkolud, dopóki nie trafiłam na dwa wesela pod rząd do wyjątkowo niskich rodzin. Najwyższe osobniki płci męskiej 1,70, a ja na szpilkach (i bez butów na zmianę), więc sięgali mi pod pachę Niemiłe wrażenia ani dla mnie, ani dla nich.
Zazwyczaj mówię: 'nie moja wina, że inni nie urośli' , ale jakoś nie lubię być najwyższa i na najbliższe wesele przezornie spakuję baleriny do torebki
Stary 2011-03-17, 08:31   #2125
MojitoLover
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Trzeba mieć trochę wyobraźni i wiedziec że rzeczy JS na zdjęciach wyglądają lepiej ze względu np na oświetlenie,stylizacje czy nawet na to że są uprasowane !
z rzeczami JS jest jeden problem: 99% sprzedajacych ma ciuchy szyte wzorujac sie na JS. te 'oryginaly' sa naprawde dobrej jakosci, tyle ze ich cena jest kilka razy wyzsza, dlatego sa prkatycznie niedostepne na Allegro czy jakimkolwiek polskim sklepie.

Oh you fancy, huh?
Stary 2011-03-17, 09:30   #2126
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
z rzeczami JS jest jeden problem: 99% sprzedajacych ma ciuchy szyte wzorujac sie na JS. te 'oryginaly' sa naprawde dobrej jakosci, tyle ze ich cena jest kilka razy wyzsza, dlatego sa prkatycznie niedostepne na Allegro czy jakimkolwiek polskim sklepie.
ja zamowilam raz z cct 4 rzeczy i jakosc byla fatalna... tzw w prlu helanko... zamiast bawelny czy lycry
dramat
Stary 2011-03-17, 09:51   #2127
Marciamartyna
Raczkowanie

Ja mam 2 rzeczy z JS i jestem zadowolona,wiadomo jaka cena taka jakość ale ja nie mam dużych wymagań dla ciuchów za kilka zł
Wszyscy narzekali na te słynne krótkie futerko a jak przyszło to aż sama się zdziwiła bo wygląda naprawde super a było dla mojej mamy i jest zadowolona.
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 10:33   #2128
201704051255
Konto usunięte

ja kupowalam np takie krotkie topy marszczone, takie bandaze/staniki pod gleboko wycieta bokserke, wyszly mnie po 28zl sztuka i byly o niebo gorszej jakosci niz h&'owskie, ktore kosztowaly 19.90, a po przecenie 10zl
Stary 2011-03-17, 11:53   #2129
MojitoLover
Zadomowienie

Cytat:
ja zamowilam raz z cct 4 rzeczy i jakosc byla fatalna... tzw w prlu helanko... zamiast bawelny czy lycry
dramat
a kto tu mowi o cct... przeciez to taka sama tandeta, jak rzeczy na allegro czy innych wholesale'ach. oryginalne ciuchy JS mozna dostac w japonskich sklepach, a ich ceny wahaja sie w granicach $100 +.

Oh you fancy, huh?
Stary 2011-03-17, 18:27   #2130
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
..
a niestety jedyne buty, gdzie ciezar rozkladal sie rownomiernie, a cale podbicie spoczywalo i odpoczywalo leżąc na wkladce, a nie sterczac napiete w powietrzu to christian louboutin
A nieprawda Kupiłam niedawno szpilki, ok 12cm, a wygodne jak baletki. (zazwyczaj w tak wysokich szpilkach udaje mi się wytrzymać godzinę). W tych przetańczyłam całą noc, naprawdę są fantastycznie wyprofilowane! Firma - Pepe Castell, cena - jedyne* 600zł (* w porównaniu do Louboutin). A tak przy okazji słyszałam, że Louboutiny wcale takie wygodne nie są, jakaś gwiazda kiedyś mówiła.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości