|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Widzialyscie wozki gdzie ze spacerowki robi sie gondole? Jestem w szoku, ale sie zastanawiam nad takim zastosowaniem...
http://www.petitestar.com/Product.as...ideos&prodid=6
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
żegnam sie na dzisiaj bo tż wraca z pracy
![]() do jutra
|
#4893 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin... moj tez za 15 minut... musze zatrzec wszystkie slady
![]() Papa
|
#4894 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() A jaka nazwa fajna No ja też się zbieram juz na dziś ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby radochę miała ![]() oatatnio tak fajnie zaczęła Wow mówić takie słodkie " łał " ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- też mi się nazwa rzuciła w oczy
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez to przyuwazylam
|
|
|
|
#4898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka piękna ![]() mimbi świetny ten śliniak Cytat:
a zarazem trzymam kciuki za poprawę wyników
|
||
|
|
|
#4900 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra jeszcze jestem
KURVI? Mezu wrocil z pracy z nieciekawa wiadomoscia, bo nasza kumpela jest w 36 tygodniu ciazy i ma za duzo wod plodowych tzw WIELOWODZIE, mala ma 2500 ponad i czekaja ich dodatkowe badania i usg. Oby wszytsko bylo ok!!!
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam na skypie z rodzicami. Prawdopodobnie już w piątek ojczym przywiezie łóżeczko, pościel i ciuszki dla maluszka, które podali dla nas nasi znajomi z PL Dobranocki Kochane |
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
To już moje 747284 podejście dziś, żeby Was nadrobić, ciągle mi coś/ktoś przerywa
![]() Zacznę od tego, że Listopadowa mnie nieźle wkręciła, bo oprócz krągłego brzuszka, to ja żadnej nadwagi ani dodatkowych kg nie widzę, co więcej WIDZĘ WYSTAJĄCE OBOJCZYKI Grazin, no brakowało mi tu Twojego poczucia humoru, weź no rozpisz jakiś grafik, kiedy TŻ pracuje, bo my też chcemy wiedzieć, kiedy tu wpadniesz ![]() Z tym uciskiem i prawie ulewaniem, to mam podobnie, na dodatek PODOBNO dziwnie przez sen posapuję, głośno oddycham i wzdycham ![]() Moria, Twój kurier jest boski i podziwiam Twoje opanowanie ja akurat ostatnio się mile zaskoczyłam, bo przyjechało łóżko, a akurat TZ pojechał na chwilę gdzieś. Zeszłam do kuriera, ten wystawia te dechy popakowane, opiera o ścianę, rzuca okiem na mój brzuch, a potem stwierdził, że mi to wniesie ![]() Z tym wózkiem, to ja bym reklamowała. Popieram Cię. To nie jest normalne i nie wygląda, jakby się miało poprawić ![]() Mimbi, dziecko drogie! Nie wiem, co powiedzieć. Po połowie Twoich przygód siedziałabym rozmazana w aucie. Co do szefowej, to nie skomentuję, bo nie chcę bana. Trzymaj się tam i nie dawaj! Anula, dobrze, że już po wszystkim! Zdrówka i sił dla Mamy ![]() Dobra, idę spać! Słodkich snów |
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak zwykle spac nie moge
|
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Babulki!
Już 7'maaa wstawać Wiało u Was tak mocno jak w "naszem łódzkiem"? Aż mi panel z ogrodzenia wyrwało a teraz nieśmiało się słonko pokazuje, może dziś będzie ładnie Mam na dziś ambitny plan -spakować torbę do szpitala Może ktoś się do mnie przyłączy? ![]() amarcia - gratuluję talentu mary - gratuluję zwycięskiego tytułu ![]() Paulizia - no ja marzyłam o takim wózku ale przednie małe kółka się u mnie nie sprawdzą. ddaaiissyy może akurat zjadłaś coś co mocno podniosło poziom glukozy? No i rzeczywiście te normy lekarz mocno drastyczne Ci podał. Trzymam kciuki abyś jednak uniknęła kłucia
|
#4905 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj się o 6 obudziłam ale jestem wyspana. Moria, jak odpiszą z Dino to daj znać bo przecież musisz mieć sprawny wózek! U mnie w łodzkiem nie wiało mocno ale jest bardzo pochmurno i trochę kropi ![]() Rene, kołyska czadowa Amaria, zdolniacha z Ciebie taka sukieneczka może być do chrztu ![]() Andziot, oby dzisiaj już było lepiej z Twoimi skurczami. Odpoczywaj dalej kochana a kurteczka zosina fajowa Daisyy, może nie będzie aż tak źle i insulina nie będzie potrzebna Mattal, zapomniałam Ci napisać że zaraziłaś mnie tymi żyrafami Zamówiłam sobie pieluchy w żyrafki a łóżeczko i przewijak też będą w żyrafy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-17 o 07:38 |
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
O jaaaaa ale spałam! Słuchajcie mam problem - otóż zmieniłam witaminy ostatnio na Prentalen?? takie dla ciążarnych popularne, cholerka nie pamiętam a nie chce mi sie isc na dół zobaczyć. Ale w każdym bądź razie jest tam w składzie duuuzo żelaza. I od przyjęcia pierwszej tabletki chodze raz dziennie tylko do wc i załatwiam się na twardo - czarno!Przepraszam za szczegóły! Nie martwiło mnie to póki nie wysypało mi na plecach i pod pachą takich bąbli jak po ugryzieniu bąka! Strasznie swędzą! Myślicie, że to z witamin? Może za dużo ich w organiźmie? help!Moria wklej choć jedną fotke wózka A co do tory do szpitala to z chęcią bym Ci potowarzyszyła i też spakowała ale opróćz torby nie mam nic moge jedynie wpakować kota, zdjęcie męża i małą poduszeczke Więc ja raczej odpadam
|
|
#4907 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja również juz na nogach jak zwykle ![]() U mnie dziś pochmurno, brzydko zimno i leje :/ Dziś pięknie w nocy spałam, nawet na siku nie wstawałam ![]() synal już poszedł do szkoły, a ja będę się obijać, mam troszkę sprzątania ale nie chce mi się za bardzo, no ale cóż jak mus to mus ![]() No i na obiad dziś robię pizzę :P |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, jaki masz sprawdzony przepis na pizzę? W życiu nie robiłam a chciałabym, tylko się boję tego wyrabiania
|
#4909 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Drożdże rozpuszcza w ciepłym mleku, wlewam do mąki, solę i wyrabiam, odstawiam do wyrośnięcia, jeśli ciasto jest za rzadkie jeszcze to dosypuje mąki, znowu wyrabiam i odstawiam do wyrośnięcia, no i gotowe Nie jest trudne ciasto do zrobienia, w necie na bank będziesz miała podane co i ile czego trzeba dodać jeśli boisz sie robić na oko.Zaraz idę chyba na drzemkę :P |
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dalej chodzą za mną te sorbety
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() u mnie w łódzkim pada deszcz , wiatr też wieje ale nie jest aż tak mocny moria tez bym chętnie zobaczyła zdjęcie tego wózka moniak ja też nigdy nie robiłam pizzy, bo nie umiem (nie lubię) wyrabiać ciasta drożdżowego, swoja droga to powinni wymyślić takie którego się nie wyrabia ![]() dzisiaj wizyta u gin , już bym chciała żeby było po
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie całą noc wiało i padało...spać przez to nie mogłam, wstawałam co godzinę do toalety...biedny ten mój tż ze mną, bo za każdym razem też się budzi
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, ja w pracy ofkorse
zimno dzis z rana bylo strasznie nie mam sie juz w co ubierac! mam dosyc moich zimowych ciuchow, a dzinsy ciazowe ledwie na mnie wlaza!eweska ty wcale a ja dzis tylko 3 razy na siku! jak na mnie to rekord!!(ze malo znaczy ![]() Moria u mnie nei wialo, ale 6 stopniowy mroz i slizgawka, na szczescie dzisiaj kolce ![]() ja torbe bede pakowac jak mama przyleci wiec w przyszlym tygodniu, bo jeszcze nie mam wszystkiego. Mary dziekuje, mama czula sie wczoraj dobrze, dzisiaj ma dzownic jeszcze, ale zdeterminowana jest zeby przyleciec! gusiagatko jak tylko dostaniesz dzieciowe prezenty daj znac i zdjeciaaaaaa! Paulizia niezly ten wozek, wyglada troche plastikowo, jak bugaboo, ale spoko, nazwa genialna.!! szkoda kolezanki, a nie wiesz czy miala jakies objawy tego wielowodzia? waga? opuchlizna ? daisyy cukrzyca ciazowa samoistnie ustepuje po ciazy najczesciej. dwie moje kolezanki mialy i wszystko bylo totalnie ok, dzieci zdrowe , one tez, wymaga to tylko troche dyscypliny, ale juz niedaleko konca bedzie dobrze kochana![]() andziot ja tez mam czkawki wieczorne i poranne u malej, a wczoraj w autobusie z pracy ccale 20 min podskakiwala! w pasie mam..98!! wiec uroslam! wracam do pracy
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy wy też macie chandrę w takim zimny, mokry, wietrzny dzień?? Ja ledwo wstałam, a już mam go dość... Zaraz sobie napalę w kominku, zrobię ciepłą herbatkę z miodem i cytrynką, i śniadanko. Na dodatek mój mąż pojechał dziś pierwszy raz do nowej pracy na kopalni i czuję, że cały dzień będę o tym myśleć. Z jednej strony się cieszę, bo się poprawi nasza sytuacja, a z drugiej, to zawsze strach... A ja się w ciąży byle pierdołą przejmuję. Na dodatek zaczynam myśleć o wszystkim co jest do kupienia, bo to już 29 tydzień i czas najwyższy, by się za to zabrać...
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
witam...
mam dziś dzień paszteta DO KWADRATU ![]() obudziałam sie obrzydliwie szpetna i brzydka i taka juz zasnę. ochyda. nie moge na siebie patrzec juz ![]() juz nie mam sie w co ubrac nie mam kurtki bluzy nic. wrrr nie moge nawet sie schylic zeby buty zawiązać, czuje sie jak ubezwłasnowolniona. czuje ze moje okropne samopoczucie jest wynikiem tragicznej pogody. w ogole tż stwierdził ze w tygodniu bedzie spal w drugim pokoju bo sie nie wysypia. bo co sie poruszy to sie budzi bo sie boi ze mi cos zrobi albo małemu. no i faktycznie bardzo ostrożnie śpi. rozumiem go bo ciezko sie z takim wielorybem śpi. ale dla mnie to jak rozwod normalnie;( niech mnie ktos przytuliiiiiiiiiiiii;-(
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, będzie dobrze
doskonale Cię rozumiem, bo mnie też już wkurzają te ciuchy ciążowe, ciężko mi się schylać i w ogóle do d... Weredka, trzymam kciuki za męża Jak Ci fajnie że masz kominek
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
hej
umnie tak jak u Eweski buro i ponuro,wieje i leje deszcz. Odstawiłam chłopców do przedszkola ,zjadłam 2 rogale i leżę. Spałam tak sobie,śniły mi się jakieś głupoty,mała dokazywała wypinała się że aż bolało. Za chwilkę utnę sobie krótką drzemkę. Moja rodzina uwielbia jak sama robię pizze,przepis znalazłam w necie jest ich tam mnóstwo.A i ja daję mozzarellę zamiast żółtego sera pyyyycha,aż smaka sobie narobiłam. U mnie dziś spagetti na obiad,życzenie chłopców. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja jutro jadę do lekarki po l4,pewnie i tak bedzie mnie badac no i usg koniecznie chcę. Oj męczy mnie to chodzenie do 2 lekarzy. Wózek dość ciekawe rozwiązanie ma a nazwa hmmm
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Monia dziękuje
![]() ale pogoda u mnie tez nie napawa optymizmem. moze jakbym mogla zrzucic choc jedna warstwe ciuchów poczułabym sie lepiej ![]() przepraszam ze tak marudze
|
#4919 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze przeraziłam się ![]() Cytat:
)dziś jeszcze trochę poodpoczywam ... Cytat:
może to być uczulenie na jakiś dodatkowy składnik tabletki ... no i żelazo niestety tak działa .... Cytat:
te skurcze mnie przeraziły i dziś moria jeszcze , chyba czas wziąć się za zakupy !!! ma ktoś jakąś mądrą listę torby do szpitala ??? no i ja też mam chandrę bo jak pomyślę że Zosia cały dzień w domu musi siedzieć to mi jej żal właśnie odkryła taczkę nową ![]() w dolnośląskim deszcz chyba przez całą noc padał .. Zosia chyba przez tą pogodę spała do 8.10 ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
(wredota ze mnie) bo bardzo obrazowo wszystko nazwałaś i myślę że każda z nas w jakimś stopniu by się dziś pod Tobą podpisała wielkimi literami a co do mężula to mój od dwóch dni śpi na kanapie, wczoraj go wygoniłam bo mnie ten brzuch bolał a on chrapał jak parowóz i spać nie mogłam i dodatkowo się nakręcałam no i dziś powtórka była ale za to śniły mi się przyjemne rzeczy z meżulkiem mym |
|||||
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki Kochane,
ja dziś już po dwóch kłuciach. Na czczo miałam cukier ok ale po sniadaniu (owsianka plus kawa z mlekiem, bez cukru) wyszło mi 132 czyli z normami podanymi przez andziotke tragedii nie ma, choc podwyższone ale boję sie robić po obiedzie ![]() Gadalam z kolegą z pracy który ma cukrzycę (oczywiście nie ciążową ) i on kłuje się insuliną przed każdym posiłkiem ! Nie chce tak Buuuu ![]() Paulizia; jesli to boczki to szybko je zrzucisz po ciazy i bedzie potem duuuzo duuuzo mniej Nie martw się. a to co kolezanka Twojego męża ma to nawet o czymś takim nie słyszałam nie wiem na ile to powazne andziot; to teraz tylko czekac na ładną i słoneczna pogodę i fru do piachu Podobno weekend ma być już ładny. Cieszyła się Zosia z taczki? ![]() na zdrowie bo mają duuuuuzo witaminki C gusiagatko; czyli już jutro będzie dostawa dzidziusiowych gadzetów?? Suuuper moria, słonko u Ciebie? Ale masz faaajnie. Zazdroszczę. W Krk leje, zimno, wilgotno i buro Paskudnie !! Odzewali się sprzedawcy wózka ? Mąż już Twoje zdanie podziela, że dobrze zrobiłaś reklamując? Czekamy ma zdjęcia w wolnej chwili MoniaK; skoro o 6 wstałaś to o której poszłaś spac ale zobaczysz jaki będziesz miała dłuuugi dzień Tylko nie szalej z porządkami anulko, tutaj też dzis przeokropnie. Jak pracka ?? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Jak mam jeszcze sie ubrac jako tako do pracy -no bo w dresie nie pójdę to czuje sie jeszcze gorzej. Choćby skały srały to wyglądam jak monstrum Wiesz, ze ja z moim męzem spie już jakoś od grudnia osobno Martwi sięTwoj TŻ i tak jak mówisz na pewno chodzi mu o to, że nie chce Wam krzywdy zrobić a nie uciekł od Ciebie bo nie chce spac z Tobą! Juz z górki Coraz bliżej ładnej pogody niż dalej więc mam nadzieje, ze wraz z promyczkami słonka i nasze humory będą lepsze. A przede wszystkim to już coraz blizej dzidzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

a zarazem trzymam kciuki za poprawę wyników

a teraz nieśmiało się słonko pokazuje, może dziś będzie ładnie 
takie dla ciążarnych popularne, cholerka nie pamiętam a nie chce mi sie isc na dół zobaczyć. Ale w każdym bądź razie jest tam w składzie duuuzo żelaza. I od przyjęcia pierwszej tabletki chodze raz dziennie tylko do wc i załatwiam się na twardo - czarno!Przepraszam za szczegóły! Nie martwiło mnie to póki nie wysypało mi na plecach i pod pachą takich bąbli jak po ugryzieniu bąka! Strasznie swędzą! Myślicie, że to z witamin? Może za dużo ich w organiźmie? help!

no i dalej chodzą za mną te sorbety