Dietowanie studentek :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 19:58   #691
masija
Zakorzenienie

Dot.: Dietowanie studentek :)

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
no ja nie mam zamiaru jak na razie się katowac zadnymi cwiczeniami na nogi czy a6w i wyrabieć inne cuda niewidy, skoro i tak mięsnie ktore potencjalnie sobie wyrobie ukryte będą po warstewką tłuszczu
jak zrobi się cieplej zacznę biegać rekreacyjnie i jezdzic sobie na rowerze, wiem, ze do efektywniejszej redukcji tkanki tluszczowej potrzebne są ćwiczenia aerobowe, ale ja widzę efekty już po ograniczeniu żarełka, więc mi to pasuje

jabłuszko - ten hamburger super
A6w nie jest dobra do ćwiczenia.

Zrobicie jak chcecie.
Ale żeby chudnąć potrzebny jest też ruch. I chyba lepiej zacząć dietę z ruchem, żeby szybciej uzyskać efekty niż dopiero później w pocie czoła spalać tłuszcz..

neitka wiem, tutaj jest problem właśnie z tymi obiadami, czymś ciepłym. Kurcze, nie wiem co Ci doradzić, żeby jakoś urozmaicić tą dietę i dostarczyć ciepłego jedzenia. Popytaj dziewczyny na Dietetyce jak sobie z tym radzą.

Dzisiaj do obiadu było w porządku.
Wróciłam po zajęciach okropnie głodna, z potwornym bólem głowy że nie miałam siły nic zrobić więc niestety ugotowałam pierogi. Które zostały mi z przed diety..
Zjadłam 5 i poszłam spać. Na szczęście kolacja będzie już w porządku-twaróg z cebulą, pomidorem i ogórkiem

Dzisiaj poćwiczyłam na stepperze ale coś czuję znowu głowę, więc na dzisiaj spokój.

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 21:10   #692
jabluuuszko
Rozeznanie

dziękuję karateczka za pocieszenie

Edytowane przez jabluuuszko
Czas edycji: 2011-03-16 o 21:11
jabluuuszko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 21:41   #693
Dziubasek8819
Raczkowanie

Tak mi się przypomniało apropo jedzenia razem ogórka i pomidora w dzień dobry tvn była dietetyczka jakoś nie dawno i mówiła jakich produktów nie należy ze sobą łączyć i właśnie mówiła że ogórka i pomidora nie należy bo zawierają w sobie związki uniemożliwiające wchłanianie tych wartości odżywczych jakie posiadają, a mniej więcej o to chodziło dokładnie nie pamiętam(skleroza):brzyda l:i że lepiej zjeść pomidorka samego a innym razem ogórka
Dziubasek8819 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 21:44   #694
jabluuuszko
Rozeznanie

no co Ty mówisz.. ja je zawsze łączę
Stary 2011-03-16, 22:36   #695
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jabluuuszko Pokaż wiadomość
dziękuję karateczka za pocieszenie
ojej no, zartowalam

Cytat:
Napisane przez Dziubasek8819 Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało apropo jedzenia razem ogórka i pomidora w dzień dobry tvn była dietetyczka jakoś nie dawno i mówiła jakich produktów nie należy ze sobą łączyć i właśnie mówiła że ogórka i pomidora nie należy bo zawierają w sobie związki uniemożliwiające wchłanianie tych wartości odżywczych jakie posiadają, a mniej więcej o to chodziło dokładnie nie pamiętam(skleroza):brzyda l:i że lepiej zjeść pomidorka samego a innym razem ogórka
slyszlam o tym juz daaawno, kilka ładych lat temu i staram sie jadac pomidory i ogórki odzielnie

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 22:47   #696
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
ojej no, zartowalam

slyszlam o tym juz daaawno, kilka ładych lat temu i staram sie jadac pomidory i ogórki odzielnie
Też o tym słyszałam już dawno temu ale jakoś mam to gdzieś i jem dalej tak jak jem

Btw. to dobranoc

Stary 2011-03-16, 23:21   #697
jabluuuszko
Rozeznanie

ja też.. to tak jak nie należy łączyć ziemniaków ze schabowym a wszyscy tak robia :P moze nie przytyjemy od tego, co dziewczyny?
Stary 2011-03-17, 07:40   #698
plu
Rozeznanie

Cześć dziewczyny ja ostatnio kompletnie nie mam czasu na pisanie tutaj (uczelnia, praca, wolontariat i tak w kółko...). Byłam na weekend w domu rodzinnym i się ważyłam iii.... 55,8 ! a myślałam że nic nie schudłam a tu praktycznie 2kg w dół Z moją dietą to tak trochę kiepsko idzie, tzn jednego dnia trzymam się planu, a drugiego już sobie olewam na dodatek marzec to dla mnie miesiąc imprez więc ostatnimi dniami to praktycznie co drugi dzień było piwko(a) lub winko. Na dodatek miałam urodziny, więc moje mieszkanie jest pełne czekoladek itd, ale powoli wpycham w tż i w siebie niestety też i jak już je wszystkie zjemy to będzie spokój oj chciała bym być dziewczyny taka zawzięta jak Wy i potrafić sobie odmówić
plu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 08:29   #699
jabluuuszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny oj chciała bym być dziewczyny taka zawzięta jak Wy i potrafić sobie odmówić
to bądż!
Stary 2011-03-17, 09:41   #700
masija
Zakorzenienie

Dzień dobry

plu zepnij tyłek i dasz radę Zobaczysz. Samo -2kg powinno Cię zmotywować

Dziewczyny co Wy tak cicho siedzicie? Odpuściłyście, czy jak?

Miłego dnia i dietowego

Stary 2011-03-17, 09:47   #701
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
neitka wiem, tutaj jest problem właśnie z tymi obiadami, czymś ciepłym. Kurcze, nie wiem co Ci doradzić, żeby jakoś urozmaicić tą dietę i dostarczyć ciepłego jedzenia. Popytaj dziewczyny na Dietetyce jak sobie z tym radzą.
Wczoraj mi się pofarciło i miałam więcej czasu i na obiad była zupa z groszku Będę się starać i dam radę. Myślę, że muszę odwrócić obiad z kolacją, robić raz na kilka dni jakieś lekkie warzywne zupki i na kolację popijać, skoro muszę kategorycznie jeść kolację, a na obiad jakieś kanapki i tak dalej, dam radę, tak jak mówię, robi się cieplej, więc mniej mnie będzie ściskać na gorące posiłki na mieście

Dzięki za wsparcie - naprawdę chce mi się z Wami starać

Melduję dzień wczorajszy bez paskudztw

Cytat:
Jeszcze podobno takim połączeniem jest pomidor z białym serem, że wręcz razem jedzone często szkodzą. Ja teraz niestety w ogóle nie mogę pomidorów , ale kiedyś lubiłam kłaść plaster sera na chleb i na to pomidor...

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:49
neitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 10:16   #702
cayman
Raczkowanie

GG do cayman

mozna sie dolaczyc?
cayman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 10:23   #703
Dziubasek8819
Raczkowanie

Dzień dobry
Nie nie ja nie zrezygnowałam nadal z uporem i wytrwałością walczę nadal bo widzę efekty nawet teraz siedzę sobie w moich ulubionych dżinsach i jakie to mile uczucie kiedy nie wystają mi z nich te okrutne boczki normalnie ciesze jak dziecko z lizaczka

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cayman Pokaż wiadomość
mozna sie dolaczyc?
No jasne im nas więcej tym lepiej
Stary 2011-03-17, 10:34   #704
jabluuuszko
Rozeznanie

a ja nie mam wagi a spodnie mam wszystkie z stretchem wiec nie widze jakies wielkiej róznicy ale jakie to bedzie zaskoczenie jak sie zważe końcem marca i zobacze wage blisko mojego celu

co dzis macie dobrego na obiad?
Stary 2011-03-17, 10:40   #705
cayman
Raczkowanie

GG do cayman

ja mam zupe jarzynowa heh odchudzac zaczelam sie w tamtym tygodniu.a na czym polega wasza dieta?
Stary 2011-03-17, 11:33   #706
jabluuuszko
Rozeznanie

Kazdy ma swoją własna Rezygnacja z pysznych schabowych, fast foodów, kalorycznych dań zastąpienie tego owocami, warzywami i białkiem
Stary 2011-03-17, 11:47   #707
plu
Rozeznanie

a ja się pochwale że dzisiaj pierwszy raz robiłam domową owsiankę nie wiedziałam nawet jak się ją robi, wiem wstyd. Tylko że cały czas mi się wydawało że jej mało i mało wiec tak dosypywałam tych płatków ;p no ale wyszła dobra i następnym razem będę wiedzieć żeby zrobić mniej, bo nie byłam w stanie dzisiaj wszystkiego zmieścić
Stary 2011-03-17, 11:56   #708
ama
Wtajemniczenie

Cześć Chudzinki!
Można się przyłączyć?
Przedstawię się: wzięłam się za siebie prawie 2 tygodnie temu. Przestałam jeść słodycze (1 czekoladka dziennie dopuszczalna jak bardzo mi się chce), tłustego mięsa i tak nie jadłam, fast foody też mnie zawsze brzydziły. Ale zabrałam się za jedzenie warzyw, zrezygnowałam z ryżu, kartofli, makaronów. Ogólnie staram się trzymać dziennie 1000-1200kcal. Do schudnięcia mam 10-12 kg. Ważę 62 (znaczy tyle ważyłam 2 tygodnie temu - teraz nie mam wagi, ale jak pojadę do rodziców to się zważę), a chcę około 50-52. Znając siebie to i tak pewnie skończę na 54. Jestem dość wysoka (170cm), więc teraz też wyglądam znośnie, ale boczki i uda to porażka.

Co dobrego mogę zrobić z cukinii? Żeby jej nie smażyć, tylko jakoś inaczej przyrządzić. Jestem gorzej niż beznadziejną kucharką...
Stary 2011-03-17, 12:34   #709
cayman
Raczkowanie

GG do cayman

ja sie troche obawiam ze jak schudne to mi sie hmm piersi zmniejsza:/

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html

http://www.ofeminin.pl/przepisy/cuki...ia-d13930.html

znalazlam jakies linki poogladaj co do cukinii to ja ja jadlam tylko do tej pory panierowana i smazona jak kotlety:P

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cukinia pokrojona w plastry grubości około centymetra
1 czerwona cebula pokrojona w grubsze plastry
ząbek czosnku

Cukinie smarujemy skromnie oliwa z oliwek, troszke posypujemy solą, można ziołami prowansalskimi, czosnkiem, pieprzem. Wykładamy na blaszke razem z plasterkami cebuli, wsadzamy do piekarnika na opcje ruszt i pieczemy

jakis taki jeszcze znalazlam heh
Stary 2011-03-17, 12:50   #710
ama
Wtajemniczenie

Dzięki! Już wiem, zrobię leczo z pieczarkami i cukinią Mam nadzieję, że mnie to nie przerośnie i będzie zjadliwe.

A co do zmniejszania się biustu - ja mam tak mały, że nie bardzo ma się co zmniejszać. Ale faktycznie koleżanki mi mówiły, że przy diecie trochę tracą w biuście. Z drugiej strony - od czego są staniki z push-upem
Stary 2011-03-17, 13:28   #711
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Wczoraj mi się pofarciło i miałam więcej czasu i na obiad była zupa z groszku Będę się starać i dam radę. Myślę, że muszę odwrócić obiad z kolacją, robić raz na kilka dni jakieś lekkie warzywne zupki i na kolację popijać, skoro muszę kategorycznie jeść kolację, a na obiad jakieś kanapki i tak dalej, dam radę, tak jak mówię, robi się cieplej, więc mniej mnie będzie ściskać na gorące posiłki na mieście

Dzięki za wsparcie - naprawdę chce mi się z Wami starać

Melduję dzień wczorajszy bez paskudztw
Fajnie
Widać,że chce Ci się schudnąć Tylko jeszcze trochę przemyślenia i popracowania i będzie jeszcze lepiej. Zobaczysz
A z nami.. to już w ogóle Tylko nie w weekendy.. bo wtedy tendencja alkoholowa więc..

Chociaż ja w ten weekend będę spokojna-tylko winko z TŻtem no i spaghetti na kolację ale.. sos robię zawsze sama więc nie będzie tak źle

Cytat:
Jeszcze podobno takim połączeniem jest pomidor z białym serem, że wręcz razem jedzone często szkodzą. Ja teraz niestety w ogóle nie mogę pomidorów , ale kiedyś lubiłam kłaść plaster sera na chleb i na to pomidor...
Oj, gdybyśmy mieli tak się trzymać tych wszystkich zasad to niczego nie można by było łączyć.. Nie lubię popadać w paranoję..
Cytat:
mozna sie dolaczyc?
Jasne Napisz coś o sobie
Cytat:
Dzień dobry
Nie nie ja nie zrezygnowałam nadal z uporem i wytrwałością walczę nadal bo widzę efekty nawet teraz siedzę sobie w moich ulubionych dżinsach i jakie to mile uczucie kiedy nie wystają mi z nich te okrutne boczki normalnie ciesze jak dziecko z lizaczka
Brawo Kochana A jak waga?
Cytat:
Napisane przez jabluuuszko Pokaż wiadomość

co dzis macie dobrego na obiad?
Właśnie zjadłam kurczaka z warzywami i ryżem Tylko za dużo wlałam oleju i za tłuste było
Cytat:
Napisane przez plu Pokaż wiadomość
a ja się pochwale że dzisiaj pierwszy raz robiłam domową owsiankę nie wiedziałam nawet jak się ją robi, wiem wstyd. Tylko że cały czas mi się wydawało że jej mało i mało wiec tak dosypywałam tych płatków ;p no ale wyszła dobra i następnym razem będę wiedzieć żeby zrobić mniej, bo nie byłam w stanie dzisiaj wszystkiego zmieścić
Owsianki są pyszne Ja do tej pory zalewałam ciepłym mlekiem a ostatnio zagotowałam. I tak i tak dobrze smakuje. Do tego daję siemię lniane i słonecznik.
Z czym zrobiłaś?

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
Cześć Chudzinki!
Można się przyłączyć?
Przedstawię się: wzięłam się za siebie prawie 2 tygodnie temu. Przestałam jeść słodycze (1 czekoladka dziennie dopuszczalna jak bardzo mi się chce), tłustego mięsa i tak nie jadłam, fast foody też mnie zawsze brzydziły. Ale zabrałam się za jedzenie warzyw, zrezygnowałam z ryżu, kartofli, makaronów. Ogólnie staram się trzymać dziennie 1000-1200kcal. Do schudnięcia mam 10-12 kg. Ważę 62 (znaczy tyle ważyłam 2 tygodnie temu - teraz nie mam wagi, ale jak pojadę do rodziców to się zważę), a chcę około 50-52. Znając siebie to i tak pewnie skończę na 54. Jestem dość wysoka (170cm), więc teraz też wyglądam znośnie, ale boczki i uda to porażka.

Co dobrego mogę zrobić z cukinii? Żeby jej nie smażyć, tylko jakoś inaczej przyrządzić. Jestem gorzej niż beznadziejną kucharką...
Witaj
A możesz napisać co jesz w ciągu dnia?
Cytat:
ja sie troche obawiam ze jak schudne to mi sie hmm piersi zmniejsza:/
Niestety
Jak chudniesz to z całego ciała, niestety nie z danej partii. A szkoda..

Akurat mam cukinię w lodówce bo chcę zrobić leczo, i myślałam właśnie co by tu jeszcze z niej zrobić oprócz smażenia jej na patelni z ziołami

A ja jestem zła.
Ciężko mi ćwiczyć na stepperze. Kolana mnie bolą.. Już od jakiegoś tygodnia jedno, a od wczoraj drugie. Jak wczoraj śmigałam na steppie to czułam to 2. A dzisiaj średnio mi nawet chodzić..
Na wiosnę chciałam zacząć biegać ale nie chcę sobie czegoś pogorszyć..

Stary 2011-03-17, 15:51   #712
ama
Wtajemniczenie

Masija, dziękuję za przyjęcie do grona dietkujących
Co do mojego jadłospisu to dzień zaczynam od jogurtu naturalnego (ok.120kcal w opakowaniu) albo od 3/4 miseczki płatków fitness z chudym mlekiem (wtedy ok. 200kcal liczę, bo moja miseczka jest niezbyt duża).
Potem jem duży kefir (400ml, w sumie ok. 200kcal). Śniadanie mam zawsze takie samo, jakoś nic innego mi nie wchodzi przed 14.

Obiad - wiadomo setki możliwości, ale najczęściej:
zupa (najczęściej pomidorowa z koncentratu z jakimiś warzywami i pomidorami z puszki, bo tylko taką umiem robić - wychodzi taka wodzianka, ale ja gęstych zup nie lubię; acha, ścieram marchewkę na tarce i wtedy ta zupa nie jest jak woda, tylko coś w niej pływa). Zupy akurat są mało kaloryczne więc jak umiesz robić to możesz sobie śmiało poszaleć ze smakami.
Mięsko jakieś chude, gotowane albo pieczone z małą ilością tłuszczu. mam dostęp do dziczyzny, więc ją często jem, bo to bardzo chude mięso.
Cukinia - dotąd jadłam na surowo jako dodatek do mięsa albo wkładałam do piekarnika (dosłownie skrapiałam oliwą) i po 15 minutach wyjmowałam ciepłą i miękką, ale nie zapieczoną niestety, bo bez oliwy się pali. Ja ogólnie kocham cukinię w każdej formie, więc mi smakuje zawsze i jem jej bardzo dużo.
Polecam też takie pakowane mieszanki sałat - ja mieszam sobie z jogurtem naturalnym i mogę to jeść kilogramami.

Podwieczorek:
Grejpfrut/ jabłko/ 2 wafle ryżowe z wędliną/ pół bułki bez masła, z plasterkiem wędliny/ delicja/ czekoladka/ jajko na twardo/ sałata z jogurtem....

Kolacja:
Serek wiejski z rzodkiewką, papryką, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Wychodzi ok. 200 kcal, a porcja całkiem spora i takie połączenie jest pyszne.

W międzyczasie kawa, herbata, herbatki owocowe, zielone, etc. I cola light, bo niestety uwielbiam. Nie dam rady pić tej czerwonej pu-erh, co podobno zabija tłuszcz. Przez swój zapach zgnilizny zabija właścicielkę tłuszczu, a nie tłuszcz, a nie o taki efekt mi chodzi.

A co do kolan to trzeba uważać, jeśli Cię bolą. Ja w ogóle zawsze byłam zwolenniczą takich ćwiczeń, które angażują wszystkie partie ciała, a nie tylko same brzuszki, same bieganie, czy sam stepper. Pływanie, joga, czy nawet wycieczki rowerowe jakoś bardziej do mnie przemawiają. Chociaż na razie niestety w ogóle się nie ruszam. jakąś gimnastykę w domu może zacznę.

Plu,
jak się robi taką owsiankę? Ja też nie wiem Dużo takie cudo ma kalorii?
Stary 2011-03-17, 16:25   #713
plu
Rozeznanie

owsianke robiłam z suszonymi śliwkami i migdałami wyszła dobra. Płatki owsiane zalałam mlekiem i zagotowałam zrobiła się fajna gęsta i dodałam posiekane śliwki i migdały, ale podobno można dawać do niej co Ci tylko wpadnie pod ręke Nie mam pojęcia ile ma kalorii, ale ponoć to idealne śniadanie dl osób na diecie
Stary 2011-03-17, 16:49   #714
kasiulala1222
Raczkowanie

Witam dziewczynki przepraszam, ze tak rzadko pisze ale jakos tak jak wracam ze studiow to jestem zmeczona (nie wiem co sie ze mna dzieje) moze po prostu przez ta pogode... no ale wierze, ze juz niedlugo wyjdzie sloneczko ogolnie to musze swoja wage zmienic bo dzisiaj rano weszlam na wage i juz jest 64,0kg! jakos tak stwierdzilam, ze nie chce mi sie jesc... wiec w sumie nieraz to naprawde malo jem i niestety w zlych odleglosciach czasowych... a czesto bywa, ze wychodze z domu bez sniadania... tzn nie jem w domu sniadan tylko biore sobie np na uczelnie 2 wafle ryzowe + jogurt (tak bylo mniej wiecej dzisia) no ale trzeba to zmienic
Stary 2011-03-17, 18:45   #715
Dziubasek8819
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Brawo Kochana A jak waga?

Na razie nie wiem w sobotę dopiero wskoczę na wagę ale tydzień temu było kolejne kilo mniej to mam nadzieję że tendencja się utrzymuje i w sobotę zobaczę te 68 już a nie więcej ale ważne że po ubraniach widzę zmianę

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość

W międzyczasie kawa, herbata, herbatki owocowe, zielone, etc. I cola light, bo niestety uwielbiam. Nie dam rady pić tej czerwonej pu-erh, co podobno zabija tłuszcz. Przez swój zapach zgnilizny zabija właścicielkę tłuszczu, a nie tłuszcz, a nie o taki efekt mi chodzi.
nie śmieję się z Ciebie oczywiście tylko fajne sformułowanie pierwsze dwie szklanki kiedy sobie zaparzyłam też mi ten zapach przeszkadzał ale później to już przestał od niedawna ją piję ze dwa tygodnie ale jest teraz dla mnie najlepsza i innej nie chcę to już zielona mi przeszkadza bardziej ten jej gorzkawy posmak widać do wszystkiego się człowiek przyzwyczai
Stary 2011-03-17, 18:52   #716
ama
Wtajemniczenie

Dziubasku, to podziwiam, że udało Ci się przyzwyczaić. Mi na sam zapach niedobrze, więc chyba prób podejmować nie będę. Chociaż mój tata też polubił tą herbatkę i namiętnie ją pija. Powiedz, czy widzisz jakieś efekty? Zauważyłaś jakikolwiek wpływ, czy nie ma szczególnego znaczenia?
Stary 2011-03-17, 19:17   #717
jabluuuszko
Rozeznanie

Witamy witamy

Dziewczyny choroba mnie bierze tak zdrowo jem, tyle owoców a złapałam coś
Stary 2011-03-17, 19:22   #718
Dziubasek8819
Raczkowanie

Jak dla mnie to się dużo lepiej po niej czuję tak lżej mi jest w brzuszku czy ma wpływ na spadek mojej wagi to w sumie nie wiem bo kilka czynników myślę na to wpływa ale w pewnym stopniu też pomaga a na pewno mojej mamie odkąd zauważyła że ja ją sobie popijam to i ona zaczęła no i weszła ostatnio na wagę i się zdziwiła bo kilo mniej a się nie odchudza, no i stwierdziła dzisiaj żebym kupiła kolejne opakowanie bo będzie dalej piła
Stary 2011-03-17, 20:24   #719
ama
Wtajemniczenie

Dziubasku, mój tata się co prawda odchudza, więc traci wagę z tego powodu, ale też mówi to co Ty - że tak lżej w brzuchu. Ta herbatka na trawienie musi jakoś dobrze wpływać. Ale ja ostatnio mam w ogóle pusto w brzuszku przez dietę

Jabłuszko, dziękuję za powitanie Choróbsko pewnie Cię bierze przez to, że jest przedwiośnie. Nie wiem, jak wy, ale ja się szczepię na grypę, całą zimę ani jednego kataru, chociaż nie raz zmarznę, a tylko przychodzi przedwiośnie to żebym nie wiem jak się ubierała i ile jadła owoców to zaraz coś łapię.
Bierz ciepłą herbatkę i sio do łóżka!

Ja już po kolacji z 3 wafli ryżowych i herbatki malinowej. A rano spróbuję zrobić owsiankę. Tylko muszę się po płatki przebiec zaraz do sklepu obok.
A suma kalorii z dziś to około 1100. Ale przyznaję się, że do kawy dodałam trochę amaretto i zjadłam jedną delicję Co tu zrobić, żeby w ogóle tych słodyczy nie jeść Mogłam przecież zjeść jabłko...
Stary 2011-03-17, 20:38   #720
jabluuuszko
Rozeznanie

leże własnie i pije oglądając moje VD
ama tez tak mam że zima spoko a w przedwiośnie mnie łapie.. ale walcze z tym

ja mam ochote na cos słodkiego.. ciesze się ze nie mam nic na mieszkaniu :P
jutro na zakupy, znowu musze sie zaopatrzyc w jogurty i warzywa
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości