Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 04:43   #1741
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no to słuchaj poczekam te parę dni na ciebie i heja
ojjj jakby mój mąż się ucieszył, on codziennie się pyta czy to już, bo już by chciał, ale jak Ty chcesz się wyrobić w marcu, to nie czekaj na mnie, ja to jeszcze poczekam do skończenia 38tc

w ogóle Dzień dobry
zaraz mąż do pracy jedzie, a ja dalej spać, dzisiaj odpoczywam, bo wczoraj mały na wieczór mi tak zmasakrował pęcherz i wszystkie wnętrzności, że dzisiaj muszę poleniuchować, no może tylko odkurzę

mam nadzieję, że dzisiaj będą kolejne mamuśki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 06:10   #1742
traicionera
Zakorzenienie

mi się w nocy znowu śniła praca, jak ja za nią tęsknię
obudził mnie oczywiście jakiś przemiły skurczobol brzucha, ja już naprawdę ich nie rozróżniam, bo boli jak na @, ale potem muszę iść do łazienki.
Zbieram się powoli na usg, bardzo jestem ciekawa, jakie wymiary dzidzi wykaże (mam nadzieje, ze będzie ten sam lekarz, który ostatnio mnie badał na ip).
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 06:21   #1743
mora103
Raczkowanie

Dzień dobry...Dawno mnie nie było ,wpierwszej kolejności chciałam po gratulowac wszystkim Mamusiom.U mnie przygotowania do ślubu idą pełną para to już w tą sobote,mam lekkiego stresa.U mnie zaczął sie 34 tydz .Dziewczyny czy tez miałyscie zabarwiony śluz krwia po stosunku,wczoraj kochalismy sie i powszystkim strasznie bolało mnie w podbrzuszu i i pojawił sie ten sluz z krwia .Martwie sie czy nie zaszkodziłam małemu naszymi filgami
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 06:26   #1744
traicionera
Zakorzenienie

Po prostu masz już teraz bardziej ukrwione narządy i lekkie krwawienie po seksie czy badaniu to coś normalnego, nawet jakbyś na IP zadzwoniła, to pani pewnie by się spytała, czy nie było jednego z ww czynników.

Gratuluje ślubu i podziwiam, ja już bym się teraz do tego nie nadawała
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-17, 06:26   #1745
becherovka 3
Raczkowanie

dzien dobry po koszmarnej nocy
znow mnie wczoraj wieczorem wiazadlo zaczelo bolec, do tego jeszcze te pachwiny.. koszmar
nie dosc ze sama nie spalam to jeszcze TZ bez przerwy budzilam swoim stekaniem
za to dzis jestem poumawiana z kolezankami wiec moze troche odreaguje i sie odstresuje
milego dnia mamusie - ciekawe ktora sie rozpakuje do wieczora ;>
Stary 2011-03-17, 06:31   #1746
mora103
Raczkowanie

[QUOTE=traicionera;2577309 0]Po prostu masz już teraz bardziej ukrwione narządy i lekkie krwawienie po seksie czy badaniu to coś normalnego, nawet jakbyś na IP zadzwoniła, to pani pewnie by się spytała, czy nie było jednego z ww czynników.

Gratuluje ślubu i podziwiam, ja już bym się teraz do tego nie nadawała[/QU
juz sie martwiłam ze cos nie tak od 5 nie spie bo przezywam,dziekuje za wyjasnienie
Stary 2011-03-17, 06:39   #1747
traicionera
Zakorzenienie

Jeśli cie to uspokoi, to zadzwoń do gin lub na izbę przyjęć, ale na tym etapie ciąży nietrudno o naruszenie nabłonka narządów. A pobolewanie brzucha to przez skurcze macicy podczas seksu, w końcu wiele kobiet pod koniec ciąży stosuje seks jako wywoływacz porodu nawet
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 07:16   #1748
gosiawolna
Rozeznanie

witam. gratulacje dla czarnej w koncu sie doczekalas czekamy na zdjecia malutkiej
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:19   #1749
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
ada32 trzymam kciuki masz termin na ten sam dzien co ja i mamy takie same myslenie ze maluchy przyjda pod koniec marca a moj moze na poczatku kwietnia jakos bo 30 marca odstawiam tabletki juz nie moge sie doczekac no chyba ze zdecyduje sie na szybsze wyjscie
dzieki za kciuki

i wszystkim dziewczyną tez bardzo dziekuję

bosti sliczna dzidzia

eirene dziekuje

czarna nareszcie kochana gratulacje wielkie

iweczka trzymam kciuki

mordka wooow... kurcze ale klops... ale dobrze że wyjaśniło się i możesz spokojnie teraz rodzic

wczoraj po wizycie położyłam się ... potem nie chciało mi się już siadać do kompa... a tym bardziej że kurcze jak nigdy tyle było u gina kobiet że szoook... dwie godziny to spokojnie czekała... przebadał mnie dokładnie... wyniki obejrzał i powiedział że są dobre ... że po prostu takie małe odchyłki są jak najbardziej na miejscu będąc w trzecim trymestrze ciązy...małego obejrzyliśmy na usg i taki słodziak sobie lezy jakby na kolankach... teraz jestem pewna że pupcie wypycha mi po prawej stronie jak unosi się na kolankach właśnie......lezy bardzo nisko już głowką w dole... po badaniu doktorek stwierdził ze szyjka już prawie zanika ( DLATEGO TAK KŁUJE I BOLI ). zostało odrobine ale jeszcze się nie rozwiera... tydzień napewno wytrzyma ... mam się oszczedzać to do dwóch powinnam donosić... wizytę jak dotrwamy mam na 30 marca ... mały się pcha ale jeszcze troszke powinien zostać... waży 2980 już... mała kluseczka... 36 tydzień...

poloże się jeszcze teraz na chwile... tż w pracy .. syn w szkole a ja do lóżeczka.... uwielbiam spać... a w ciązy szczególnie ciągle mi tego snu mało

aaa... wszystkiego najlepszego dla izabeli i izuni(zyczenia spóźnione ale szczere )

do później
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:24   #1750
gosiawolna
Rozeznanie

ada32 to super ze wszystko fajnie poszlo po za kolejka do gina no to mamy wizyte tego samego dnia ciekawe czy dotrwamy zazdroszcze ze widzialas dzidziusia i wiesz ile wazy, ja ostatnie usg mialam w 32 tc a teraz 36 leci tak jak tobie bo termin na ten sam dzien nawet i moj gin powiedzial ze juz nie bede miala usg u niego a szkoda bo chcialam jeszcze przed porodem zobaczyc maluszka
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:38   #1751
woszczyk
Raczkowanie

Cześć czołem! :P Nie mam ostatnio czasu pisać nic, chryste panie... Zaraz też zawijam na uczelnię

Jutro termin porodu, trzeba chyba pomóc młodemu dzisiaj wieczorem, tatuś już coś poradzi Bo Olek chyba po mamie leniwy, wychodzić nie chce :P

No to trzymajcie się, zmykam na cały dzień :P
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 07:55   #1752
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

dzień dobry kobietki, gratulację dla czarnej doczekała się w końcu.
ja noc miałam okropną, koło 23ciej dopadły mnie skurcze były bolesne ale dało się wytrzymać pojawiały się co 10-15min i tak to trwało 2 godziny potem przeszło, eh myślałam że to już a tu fałszywy alarm . dzisiaj już mam 3 dzień po terminie i nic koło 11nastej lecę na KTG i zapewne mnie nie zostawią.
kurcze u mnie takie wietrzysko że przestawiło mi antenę od cyfrowego i nawet nie mam jak TV pooglądać. widziałam że piszecie o huśtawkach ja mam taką http://allegro.pl/fisher-price-husta...499071664.html. zaraz idę kudełki myć i moze zrobię sobie jakiś makijaż by do ludzi sie upodobnić
TRZYMAĆ KCIUKI BY MNIE JUŻ ZOSTAWILI W TYM SZPITALU
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:02   #1753
miamore999
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczynki zajrzałam na chwilę do was, zaraz uciekam do szpitala do małej
Stary 2011-03-17, 08:07   #1754
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tez miałyscie zabarwiony śluz krwia po stosunku,wczoraj kochalismy sie i powszystkim strasznie bolało mnie w podbrzuszu i i pojawił sie ten sluz z krwia .Martwie sie czy nie zaszkodziłam małemu naszymi filgami
nic złego się nie dzieje na tym etapie plamienia/krwawienia po stosunku bądź badaniu ginekologicznym są normalne

Płatki z mlekiem zjadłam, i dalej jestem głodna
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:09   #1755
megi2015
Zadomowienie

Witajcie w ten pochmrny, deszczowy dzień....

Cytat:
KOCHANE WRESZCIE CZARNA87 NAPISAŁA SMSKA PRZED CHWILKĄ:

"Maja przyszła na świat dzisiaj o 20.50. Waży 3570 i ma 57cm. Włoski po mamusi hehe Rodziłam od 12.00 i w końcu zrobili mi cc. Buziaki dla Was mamusie. jestem przeszczęśliwa że już po wszystkim. Swoje przeżyłam ale było warto!. Mocno ściskam i wracam już niedługo! "
czarna GRATULACJE !!!!

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość

moj komin juz w 2/3 gotowy i jak dobrze pojdzie to jutro skoncza stawiac a potem to murowanie, malowanie i takie tam
i dobrze bo zimno sie znow robi :/
współczuję tego remontu - to chyba najgorsze co może być....

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
mi się w nocy znowu śniła praca, jak ja za nią tęsknię
obudził mnie oczywiście jakiś przemiły skurczobol brzucha, ja już naprawdę ich nie rozróżniam, bo boli jak na @, ale potem muszę iść do łazienki.
Zbieram się powoli na usg, bardzo jestem ciekawa, jakie wymiary dzidzi wykaże (mam nadzieje, ze będzie ten sam lekarz, który ostatnio mnie badał na ip).
daj znać po wizycie no i powodzenia

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

wczoraj po wizycie położyłam się ... potem nie chciało mi się już siadać do kompa... a tym bardziej że kurcze jak nigdy tyle było u gina kobiet że szoook... dwie godziny to spokojnie czekała... przebadał mnie dokładnie... wyniki obejrzał i powiedział że są dobre ... że po prostu takie małe odchyłki są jak najbardziej na miejscu będąc w trzecim trymestrze ciązy...małego obejrzyliśmy na usg i taki słodziak sobie lezy jakby na kolankach... teraz jestem pewna że pupcie wypycha mi po prawej stronie jak unosi się na kolankach właśnie......lezy bardzo nisko już głowką w dole... po badaniu doktorek stwierdził ze szyjka już prawie zanika ( DLATEGO TAK KŁUJE I BOLI ). zostało odrobine ale jeszcze się nie rozwiera... tydzień napewno wytrzyma ... mam się oszczedzać to do dwóch powinnam donosić... wizytę jak dotrwamy mam na 30 marca ... mały się pcha ale jeszcze troszke powinien zostać... waży 2980 już... mała kluseczka... 36 tydzień...

poloże się jeszcze teraz na chwile... tż w pracy .. syn w szkole a ja do lóżeczka.... uwielbiam spać... a w ciązy szczególnie ciągle mi tego snu mało
no to wizyta udana super

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ja noc miałam okropną, koło 23ciej dopadły mnie skurcze były bolesne ale dało się wytrzymać pojawiały się co 10-15min i tak to trwało 2 godziny potem przeszło, eh myślałam że to już a tu fałszywy alarm . dzisiaj już mam 3 dzień po terminie i nic koło 11nastej lecę na KTG i zapewne mnie nie zostawią.
kurcze u mnie takie wietrzysko że przestawiło mi antenę od cyfrowego i nawet nie mam jak TV pooglądać. widziałam że piszecie o huśtawkach ja mam taką http://allegro.pl/fisher-price-husta...499071664.html. zaraz idę kudełki myć i moze zrobię sobie jakiś makijaż by do ludzi sie upodobnić
kciuki zaciśnięte - przesyłamy pozytywne fluidy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 08:16   #1756
Lustereczko
Rozeznanie

O jakie dobre wiadomości CZARNA GRATULACJE ale z Majeczki uparciuch, a jak ma po mamusi włoski to napewno jest prześliczna czekamy na foteczki

Eirene i ada to super że wszystko OK po wizytach, ja mam jutro na 9, też mnie ciekawi czy wszystko jeszcze pozamykane jest czy może coś już ruszyło, fajnie by było ja pije liście malin, skacze na piłce, dużo spaceruje, sprzątam i sexik z TŻ, więc zobaczymy czy to daje jakieś efekty dziś mam zamiar podłogę na kolanach szorować i pastować

Ego_ego mój TŻ też się już nie może doczekać i ciągle pyta jak się czuje, a przedwczoraj przed snem mówi do mnie, a co by było jakbyś teraz w nocy zaczęła rodzić hehe potem usnąć nie mogłam my byśmy chcieli, żeby mały po weekendzie wyszedł bo TŻ wtedy zaczyna urlop 2 tygodniowy, a po za tym ogólnie mój lekarz by wolał żebym przed terminem urodziła, ze względu na to moje ciśnienie, bo się boi, że już pod sam koniec mogę mieć coraz większy problem z tym.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:17   #1757
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
nie było mnie jakiś czas bo leżałam w szpitalu. trafiłam tam z powodu przeterminowania(43tc), ale po 2 dniach leżenia i badań okazało się, że mam źle obliczoną datę porodu. Brak skurczy, łożysko w dobrej kondycji, ktg super...
Teraz leci mi 40 tc. Proszę o zmianę na 1 stronie. tp 15.03

dostałam dwie dawki oksytocyny, miałam skurcze siegające 100%, ale po odłączeniu przeszły.
a malutka w moim brzuszku waży 3629g.

Jak nie urodze to za tydzień wracam do szpitala.
o rany, nieźle się pomylili, szkoda, że tyle się musiałaś nadenerwować

Cytat:
KOCHANE WRESZCIE CZARNA87 NAPISAŁA SMSKA PRZED CHWILKĄ:

"Maja przyszła na świat dzisiaj o 20.50. Waży 3570 i ma 57cm. Włoski po mamusi hehe Rodziłam od 12.00 i w końcu zrobili mi cc. Buziaki dla Was mamusie. jestem przeszczęśliwa że już po wszystkim. Swoje przeżyłam ale było warto!. Mocno ściskam i wracam już niedługo! "
GRATULACJE, nareszcie!

Cytat:
no skoro chcesz być zostawiona w szpitalu, to powodzenia!

ja też zmykam na zajęcia, miłego dnia!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:25   #1758
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Mora, podziwiam że bierzesz ślub w tak zaawansowanej ciąży

Ada, super że wszystko ok

Kinga, trzymam kciuki

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:26   #1759
laseczkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
dobrze, ale ile nerwów człowiek stracił..
racja ale najważniejsze że się wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
dziękuję kochana - to chyba nie miałam skurczów...
jeśli byś miała to na tym dolnym wykresie się podnoszą takie górki . jak skurcze są na 100 % to sięgają do końca tego wykresu .

Cytat:
GRATULACJĘ DOBRZE ŻE JUŻ MAŁĄ MASZ KOŁO SIEBIE CZEKAMY NA FOTKI MAJI POZDRAWIAMY

no nareszcie, ale jednak cc się skończyło

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Chcialam prosic Was o opinie bo chce kupic malemu bujaczek bo ta mala przylepka uwielbia byc na raczkach wiec moze polubi pobujac sie w bujaczku ale nie moge sie zdecydowac ktory wybrac.. wybralam 3 i pol dnia sie zastanawiam ktory wziac.. moze pomozecie?

http://allegro.pl/bright-starts-hust...501003438.html
http://allegro.pl/bright-starts-hust...504102778.html
http://allegro.pl/bright-starts-hust...511392314.html

moze ktoras z Was posiada ktorys z nich?
Nie mam takiej ale też zastanawiałam się nad nimi aż w końcu kupiłam taką :
http://allegro.pl/chicco-polly-swing...491566423.html
i jestem bardzo zadowolona
a z tych 3 ja bym wybrała lwa - najbardziej mi się podoba mimo tego że jest w jasnych kolorach ale te pokrowce można prać

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A właściwie, jak już jesteśmy w temacie.
Fajniejszy jest leżaczek czy huśtawka? Czy któraś z Was może wskazać przewagę jednego nad drugim?
ja mam jedno i drugie huśtawkę mam tą co u góry napisałam a leżaczek mam FP o taki :
http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...509917054.html
i jestem z jednego i z drugiego zadowolona zobaczymy jak dzidziuś

Cytat:
trzymam za usg

Cytat:
Dzień dobry...Dawno mnie nie było ,wpierwszej kolejności chciałam po gratulowac wszystkim Mamusiom.U mnie przygotowania do ślubu idą pełną para to już w tą sobote,mam lekkiego stresa.U mnie zaczął sie 34 tydz .Dziewczyny czy tez miałyscie zabarwiony śluz krwia po stosunku,wczoraj kochalismy sie i powszystkim strasznie bolało mnie w podbrzuszu i i pojawił sie ten sluz z krwia .Martwie sie czy nie zaszkodziłam małemu naszymi filgami
gratulację z powodu ślubu

Cytat:
ja też mam takie mega kłucia to może mi też się szyjka skraca mam ten sam tp wizytę mam w środę i zobaczymy co mi gin powie a usg już nie będę miała a szkoda bo chciałabym wiedzieć ile maluch waży
dobrze ze z małym wszystko ok

Cytat:
mocno zaciśnięte daj nam znać jak by Cię zostawili

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 08:35   #1760
megi2015
Zadomowienie

Laseczka to skurczów na pewno nie miałam na ktg. u mnie ten wykres to niziny i doliny - żadnych gór haha

kurcze siara mi leci. siedzę i myślę co mi tak mokro, a tu plama,...
Stary 2011-03-17, 08:36   #1761
tola3804
Zakorzenienie

Hej!

Mora103! Wow! Ślub na tym etapie ciąży! Też podziwiam, że masz na to siłę jeszcze. Ja to się ledwo turlam dosłownie...

Miamore999! Wiadomo już kiedy będziesz mogła zabrać swojego Skarba do domku?

A ja zaczynam dziś 39 tc. I chciałabym już, chciała...

Miłego dnia!
Stary 2011-03-17, 08:37   #1762
iizabelaa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,

ja ostatnio to ciągle myślę kiedy się zacznie
bo wiem, że Mała w każdej chwili może dać sygnał, że chce wyjść
Tż przed chwilą wyjechał, będzie dzisiaj znowu 100 km od nas.

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
funkcjonalnie sie chyba nie roznia jedynie kolorystyka i ksztaltem.. a ja siedze i sie gapie bo wszystkie trzy mi sie podobaja no wlasnie bardzo podobaja mi sie z tej firmy i wygladaja na solidne.. chyba sie z tym przespie i moze sie zdecyduje bo w tej chwili moj faworyt to lew ale jest jasny i szybko bedzie sie brudzil
faktycznie Lew jest bardzo jasny,
ale tak jak pisała Ego bardzo łatwo to się zdejmuję do prania,
tylko pewnie taki jasny pokrowiec będzie częściej wymagał prania

ja mam taki kolorek
http://allegro.pl/hustawka-bright-st...512145584.html

Cytat:
A właściwie, jak już jesteśmy w temacie.
Fajniejszy jest leżaczek czy huśtawka? Czy któraś z Was może wskazać przewagę jednego nad drugim?

Ja zastanawiam się pomiędzy:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...501003389.html
i
http://allegro.pl/bright-starts-hust...505622856.html
ja miałam dokładnie ten sam problem kupić leżaczek czy huśtawkę

Jadnak się zdecydowałam na huśtawkę ... no bo sama buja a noż moje dziecko będzie to lubiło i będzie chwila spokoju dla mamy

a jeśli się okażę że bardzo szybko rośnie to po prostu kupimy lezaczki i tyle
ale przecież niektóre dzieci to 9 kg ważą gdy mają rok, a niektóre jak mój siostrzeniec gdy mają 6 miesięcy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-03-17 o 08:38
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:44   #1763
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Laseczka to skurczów na pewno nie miałam na ktg. u mnie ten wykres to niziny i doliny - żadnych gór haha

kurcze siara mi leci. siedzę i myślę co mi tak mokro, a tu plama,...
a mi siara jeszcze nie leci ... jestem ciekawa czy pojawi się przed porodem czy już po

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:51   #1764
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja miałam dokładnie ten sam problem kupić leżaczek czy huśtawkę

Jadnak się zdecydowałam na huśtawkę ... no bo sama buja a noż moje dziecko będzie to lubiło i będzie chwila spokoju dla mamy

a jeśli się okażę że bardzo szybko rośnie to po prostu kupimy lezaczki i tyle
ale przecież niektóre dzieci to 9 kg ważą gdy mają rok, a niektóre jak mój siostrzeniec gdy mają 6 miesięcy
No właśnie, ja trochę biorę tę wagę dziecka pod uwagę. Wiem, że każdy maluch rośnie w innym tempie, ale mój nie należy do maleńkich (w 36t6d ważył 3200). U mojej przyjaciółki było podobnie i teraz mały ma 5 miesięcy i już zbliża się do tej wagi.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a mi siara jeszcze nie leci ... jestem ciekawa czy pojawi się przed porodem czy już po
Mnie się dwa razy pojawiły maleńkie plamki i tyle, pierwszy raz ok. 3 tygodni temu i drugi raz tydzień temu. Ale takie maleńkie.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 08:55   #1765
mora103
Raczkowanie

Ja tez zaczynam siebie podziwiac ,termin wyznaczylismy juz dawno i nie zdawałam sobie sprawy z tego ze moge sie tak ciezko czuć.Na szczescie mamy tylko cywilny i poźniej małe przyjecie na 30 osób ,mam nadzieje ze dam rade
Stary 2011-03-17, 09:14   #1766
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ojjj jakby mój mąż się ucieszył, on codziennie się pyta czy to już, bo już by chciał, ale jak Ty chcesz się wyrobić w marcu, to nie czekaj na mnie, ja to jeszcze poczekam do skończenia 38tc
no mój cały czas podtrzymuje wersje sobotnią wiesz co wolałabym urodzić w kwietniu jakoś ładnie mi ten miesiąc pasuje ale z drugiej strony czekać jeszcze te 2-3tygodnie to nieeeee...

Cytat:
pewnie to tylko po stosunku ale jak się martwisz zadzwoń na ip po prostu
ooo podziwiam cię również ale jak piszesz że to tylko cywilny i przyjęcie to dasz radę

Cytat:
wczoraj po wizycie położyłam się ... potem nie chciało mi się już siadać do kompa... a tym bardziej że kurcze jak nigdy tyle było u gina kobiet że szoook( ...)
super że po wizycie wszystko ok i zmierza ku dobremu

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
ada32 to super ze wszystko fajnie poszlo po za kolejka do gina no to mamy wizyte tego samego dnia ciekawe czy dotrwamy zazdroszcze ze widzialas dzidziusia i wiesz ile wazy, ja ostatnie usg mialam w 32 tc a teraz 36 leci tak jak tobie bo termin na ten sam dzien nawet i moj gin powiedzial ze juz nie bede miala usg u niego a szkoda bo chcialam jeszcze przed porodem zobaczyc maluszka
ja też mam 30marca jak doczekam ciekawe znając życie pewnie tak ja też miałam usg w 33 tygodniu a wczoraj to tylko takie żeby serducho sprawdzić i ilość wód... i the end może mi 30marca zrobi jak dotrwam

Cytat:

skoro chcesz hehe to proszę bardzo ale lepiej w domku czekać chyba

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki zajrzałam na chwilę do was, zaraz uciekam do szpitala do małej
właśnie miałam cię pytać - mówili kiedy malutką wypuszczą?

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Eirene i ada to super że wszystko OK po wizytach, ja mam jutro na 9, też mnie ciekawi czy wszystko jeszcze pozamykane jest czy może coś już ruszyło, fajnie by było ja pije liście malin, skacze na piłce, dużo spaceruje, sprzątam i sexik z TŻ, więc zobaczymy czy to daje jakieś efekty dziś mam zamiar podłogę na kolanach szorować i pastować

Ego_ego mój TŻ też się już nie może doczekać i ciągle pyta jak się czuje, a przedwczoraj przed snem mówi do mnie, a co by było jakbyś teraz w nocy zaczęła rodzić hehe potem usnąć nie mogłam my byśmy chcieli, żeby mały po weekendzie wyszedł bo TŻ wtedy zaczyna urlop 2 tygodniowy, a po za tym ogólnie mój lekarz by wolał żebym przed terminem urodziła, ze względu na to moje ciśnienie, bo się boi, że już pod sam koniec mogę mieć coraz większy problem z tym.
ja piję te maliny raz dziennie, i wczoraj karmi wypiłam dziś zacznę chyba brodawki stymulować tzn tż (już się doczekać nie może ) sprzątać za bardzo nie mam co bo siostra sprząta w domu z bratem i mi nie dadzą firanki też już mama zapowiedziała ze mi powiesi hehe
będę latać po schodach
a po tym karmi to mnie całą noc brzuch bolał i dziś też cały czas pobolewa jak na @ a i wieczorem do 00.30 liczyłam specjalnie miałam regularnie co 5-6 minut twardnienie brzucha ja tam się jeszcze nie nastawiam bo wiem że jeszcze czas a poza tym mój tż ma urlop od 4 kwietnia dopiero

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
A ja zaczynam dziś 39 tc. I chciałabym już, chciała...
gratulacje

JA ZACZYNAM 38 TYDZIEŃ I TEŻ CHCIAŁABYM CHCIAŁA..
.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:18   #1767
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ja trochę biorę tę wagę dziecka pod uwagę. Wiem, że każdy maluch rośnie w innym tempie, ale mój nie należy do maleńkich (w 36t6d ważył 3200). U mojej przyjaciółki było podobnie i teraz mały ma 5 miesięcy i już zbliża się do tej wagi.
nasz 6 miesięczny i prawie 9kg maluszek urodził się z wagą 3300

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
ja piję te maliny raz dziennie, i wczoraj karmi wypiłam dziś zacznę chyba brodawki stymulować tzn tż (już się doczekać nie może ) sprzątać za bardzo nie mam co bo siostra sprząta w domu z bratem i mi nie dadzą firanki też już mama zapowiedziała ze mi powiesi hehe
będę latać po schodach

ja tez planowałam sprzątać, seks i schody
a tymczasem nie mogę się zabrać bo to jest jednak taka paraliżująca myśl, że np. dzisiaj w nocy miałabym odjechać

maliny pije już z 2-3 tygodnie
Stary 2011-03-17, 09:23   #1768
Stysia71
Raczkowanie

Witam Mamusie

Wczoraj był mój termin porodu i byłam u lekarza. Lekarz powiedział, że szyjka delikatnie skrócona, rozwarcia żadnego nie ma. Mały ma sie dobrze, waży moje Maleństwo około 2,7 kg. Wód płodowych prawidłowa ilość. Chociaż jestem już po terminie wyżebrałam L4 na tydzień.

Dzisiaj rano moja położna ze szpitala do mnie dzwoniła co się ze mną dzieje. Jeżeli do poniedziałku nie urodzę to mam przyjść do szpitala na KTG itp., bo po terminie to juz trzeba na bieżąco kontrolować.

Chyba trochę przyblokuje Wam kolejkę;/
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:25   #1769
Eirene1987
Zakorzenienie

stysia to będziesz musiała przepuszczać
życzę żeby szybko się zaczęło

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja tez planowałam sprzątać, seks i schody
a tymczasem nie mogę się zabrać bo to jest jednak taka paraliżująca myśl, że np. dzisiaj w nocy miałabym odjechać

maliny pije już z 2-3 tygodnie
heh teraz jak już termin to strach nie? ja mam w sumie tak samo niby chcę ale jak sobie pomyslę to mam ochotę się schować

dziewczyny może tu któraś wie bo chcę się rozliczyć z tżtem razem z pita w moim urzędzie a on jest zameldowany gdzie indziej no i tż musi wysłać pismo do tamtego urzędu że rozliczył się ze mną nie wiem jak to napisać... wystarczy chyba tyle że

zawiadamiam że złożyłem zeznanie podatkowe za rok 2010 współnie z małżonką w urzędzie x.

wystarczy tyle? ktoś się zna na tym?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:27
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 09:30   #1770
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
izunia, a ile masz w obwodzie brzuszka, bo mi tez nie wygląda na duży

bosti, jakie ta twoja Anika ma włoski super
Przed chwilką się zmierzyłam i mam dokładnie 105 cm

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no ciekawe dlaczego te Majeczki nie chcą wychodzić, moja koleżanka też miała cesarkępo terminie z Majeczką

a wiecie, że już jest wątek mam listopad-grudzień??
ale ten czas leci szybko, dopiero co zachodziłyśmy w ciąże, a już połowa rozpakowanych
ego_ego nie strasz bo moja mała też ma mieć na imię Maja Mam nadzieję, że urodzi się jak najbliżej terminu.

Cytat:
dzieki za kciuki

i wszystkim dziewczyną tez bardzo dziekuję

bosti sliczna dzidzia

eirene dziekuje

czarna nareszcie kochana gratulacje wielkie

iweczka trzymam kciuki

mordka wooow... kurcze ale klops... ale dobrze że wyjaśniło się i możesz spokojnie teraz rodzic

aaa... wszystkiego najlepszego dla izabeli i izuni(zyczenia spóźnione ale szczere )

do później
Dobrze, że wszystko jest w porządku. No jeszcze troszeczkę i autobus zawita u Ciebie

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości