|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
ojjj jakby mój mąż się ucieszył, on codziennie się pyta czy to już, bo już by chciał, ale jak Ty chcesz się wyrobić w marcu, to nie czekaj na mnie, ja to jeszcze poczekam do skończenia 38tc
![]() w ogóle Dzień dobry ![]() zaraz mąż do pracy jedzie, a ja dalej spać, dzisiaj odpoczywam, bo wczoraj mały na wieczór mi tak zmasakrował pęcherz i wszystkie wnętrzności, że dzisiaj muszę poleniuchować, no może tylko odkurzę ![]() mam nadzieję, że dzisiaj będą kolejne mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
mi się w nocy znowu śniła praca, jak ja za nią tęsknię
![]() obudził mnie oczywiście jakiś przemiły skurczobol brzucha, ja już naprawdę ich nie rozróżniam, bo boli jak na @, ale potem muszę iść do łazienki. Zbieram się powoli na usg, bardzo jestem ciekawa, jakie wymiary dzidzi wykaże (mam nadzieje, ze będzie ten sam lekarz, który ostatnio mnie badał na ip).
#1743 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry...Dawno mnie nie było ,wpierwszej kolejności chciałam po gratulowac wszystkim Mamusiom.U mnie przygotowania do ślubu idą pełną para to już w tą sobote,mam lekkiego stresa.U mnie zaczął sie 34 tydz .Dziewczyny czy tez miałyscie zabarwiony śluz krwia po stosunku,wczoraj kochalismy sie i powszystkim strasznie bolało mnie w podbrzuszu i i pojawił sie ten sluz z krwia .Martwie sie czy nie zaszkodziłam małemu naszymi filgami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Po prostu masz już teraz bardziej ukrwione narządy i lekkie krwawienie po seksie czy badaniu to coś normalnego, nawet jakbyś na IP zadzwoniła, to pani pewnie by się spytała, czy nie było jednego z ww czynników.
Gratuluje ślubu i podziwiam, ja już bym się teraz do tego nie nadawała ![]()
#1745 |
Raczkowanie
|
dzien dobry po koszmarnej nocy
znow mnie wczoraj wieczorem wiazadlo zaczelo bolec, do tego jeszcze te pachwiny.. koszmar ![]() nie dosc ze sama nie spalam to jeszcze TZ bez przerwy budzilam swoim stekaniem za to dzis jestem poumawiana z kolezankami wiec moze troche odreaguje i sie odstresuje ![]() milego dnia mamusie - ciekawe ktora sie rozpakuje do wieczora ;>
#1746 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=traicionera;2577309 0]Po prostu masz już teraz bardziej ukrwione narządy i lekkie krwawienie po seksie czy badaniu to coś normalnego, nawet jakbyś na IP zadzwoniła, to pani pewnie by się spytała, czy nie było jednego z ww czynników.
Gratuluje ślubu i podziwiam, ja już bym się teraz do tego nie nadawała ![]() juz sie martwiłam ze cos nie tak od 5 nie spie bo przezywam,dziekuje za wyjasnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Jeśli cie to uspokoi, to zadzwoń do gin lub na izbę przyjęć, ale na tym etapie ciąży nietrudno o naruszenie nabłonka narządów. A pobolewanie brzucha to przez skurcze macicy podczas seksu, w końcu wiele kobiet pod koniec ciąży stosuje seks jako wywoływacz porodu nawet
![]()
#1748 |
Rozeznanie
|
witam. gratulacje dla czarnej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i wszystkim dziewczyną tez bardzo dziekuję ![]() bosti sliczna dzidzia ![]() eirene dziekuje ![]() czarna nareszcie kochana ![]() ![]() ![]() iweczka trzymam kciuki ![]() mordka wooow... kurcze ale klops ![]() ![]() wczoraj po wizycie położyłam się ... potem nie chciało mi się już siadać do kompa... a tym bardziej że kurcze jak nigdy tyle było u gina kobiet że szoook... dwie godziny to spokojnie czekała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poloże się jeszcze teraz na chwile... tż w pracy .. syn w szkole a ja do lóżeczka ![]() ![]() ![]() aaa... wszystkiego najlepszego dla izabeli i izuni ![]() ![]() do później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
ada32 to super ze wszystko fajnie poszlo po za kolejka do gina
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Raczkowanie
|
Cześć czołem! :P Nie mam ostatnio czasu pisać nic, chryste panie... Zaraz też zawijam na uczelnię
![]() Jutro termin porodu, trzeba chyba pomóc młodemu dzisiaj wieczorem, tatuś już coś poradzi ![]() No to trzymajcie się, zmykam na cały dzień :P
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
dzień dobry kobietki
![]() ja noc miałam okropną, koło 23ciej dopadły mnie skurcze były bolesne ale dało się wytrzymać pojawiały się co 10-15min i tak to trwało 2 godziny potem przeszło, eh myślałam że to już a tu fałszywy alarm ![]() kurcze u mnie takie wietrzysko że przestawiło mi antenę od cyfrowego i nawet nie mam jak TV pooglądać. widziałam że piszecie o huśtawkach ja mam taką http://allegro.pl/fisher-price-husta...499071664.html. zaraz idę kudełki myć i moze zrobię sobie jakiś makijaż by do ludzi sie upodobnić ![]() TRZYMAĆ KCIUKI BY MNIE JUŻ ZOSTAWILI W TYM SZPITALU |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki zajrzałam na chwilę do was, zaraz uciekam do szpitala do małej
![]()
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Płatki z mlekiem zjadłam, i dalej jestem głodna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie w ten pochmrny, deszczowy dzień....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
O jakie dobre wiadomości
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eirene i ada to super że wszystko OK po wizytach, ja mam jutro na 9, też mnie ciekawi czy wszystko jeszcze pozamykane jest czy może coś już ruszyło, fajnie by było ![]() ![]() ![]() Ego_ego mój TŻ też się już nie może doczekać i ciągle pyta jak się czuje, a przedwczoraj przed snem mówi do mnie, a co by było jakbyś teraz w nocy zaczęła rodzić hehe potem usnąć nie mogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja też zmykam na zajęcia, miłego dnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mora, podziwiam że bierzesz ślub w tak zaawansowanej ciąży ![]() Ada, super że wszystko ok ![]() Kinga, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() racja ale najważniejsze że się wyjaśniło jeśli byś miała to na tym dolnym wykresie się podnoszą takie górki . jak skurcze są na 100 % to sięgają do końca tego wykresu . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nareszcie ![]() Cytat:
http://allegro.pl/chicco-polly-swing...491566423.html i jestem bardzo zadowolona ![]() a z tych 3 ja bym wybrała lwa - najbardziej mi się podoba mimo tego że jest w jasnych kolorach ale te pokrowce można prać ![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-muzyc...509917054.html i jestem z jednego i z drugiego zadowolona ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze ze z małym wszystko ok ![]() mocno zaciśnięte ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zadomowienie
|
Laseczka to skurczów na pewno nie miałam na ktg. u mnie ten wykres to niziny i doliny - żadnych gór haha
kurcze siara mi leci. siedzę i myślę co mi tak mokro, a tu plama,... |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Mora103! Wow! Ślub na tym etapie ciąży! Też podziwiam, że masz na to siłę jeszcze. Ja to się ledwo turlam dosłownie... Miamore999! Wiadomo już kiedy będziesz mogła zabrać swojego Skarba do domku? A ja zaczynam dziś 39 tc. I chciałabym już, chciała... ![]() Miłego dnia!
#1762 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
ja ostatnio to ciągle myślę kiedy się zacznie ![]() bo wiem, że Mała w każdej chwili może dać sygnał, że chce wyjść ![]() Tż przed chwilą wyjechał, będzie dzisiaj znowu 100 km od nas. Cytat:
ale tak jak pisała Ego bardzo łatwo to się zdejmuję do prania, tylko pewnie taki jasny pokrowiec będzie częściej wymagał prania ja mam taki kolorek http://allegro.pl/hustawka-bright-st...512145584.html Cytat:
![]() Jadnak się zdecydowałam na huśtawkę ... no bo sama buja ![]() ![]() a jeśli się okażę że bardzo szybko rośnie to po prostu kupimy lezaczki i tyle ale przecież niektóre dzieci to 9 kg ważą gdy mają rok, a niektóre jak mój siostrzeniec gdy mają 6 miesięcy ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-03-17 o 08:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Mnie się dwa razy pojawiły maleńkie plamki i tyle, pierwszy raz ok. 3 tygodni temu i drugi raz tydzień temu. Ale takie maleńkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Raczkowanie
|
Ja tez zaczynam siebie podziwiac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo podziwiam cię również ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() będę latać po schodach ![]() a po tym karmi to mnie całą noc brzuch bolał i dziś też cały czas pobolewa jak na @ a i wieczorem do 00.30 liczyłam specjalnie miałam regularnie co 5-6 minut twardnienie brzucha ![]() ![]() ![]() gratulacje ![]() JA ZACZYNAM 38 TYDZIEŃ I TEŻ CHCIAŁABYM CHCIAŁA... ![]()
![]() |
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
ja tez planowałam sprzątać, seks i schody a tymczasem nie mogę się zabrać bo to jest jednak taka paraliżująca myśl, że np. dzisiaj w nocy miałabym odjechać ![]() maliny pije już z 2-3 tygodnie
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Wczoraj był mój termin porodu i byłam u lekarza. Lekarz powiedział, że szyjka delikatnie skrócona, rozwarcia żadnego nie ma. Mały ma sie dobrze, waży moje Maleństwo około 2,7 kg. Wód płodowych prawidłowa ilość. Chociaż jestem już po terminie wyżebrałam L4 na tydzień. Dzisiaj rano moja położna ze szpitala do mnie dzwoniła co się ze mną dzieje. Jeżeli do poniedziałku nie urodzę to mam przyjść do szpitala na KTG itp., bo po terminie to juz trzeba na bieżąco kontrolować. Chyba trochę przyblokuje Wam kolejkę;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
stysia to będziesz musiała przepuszczać
![]() życzę żeby szybko się zaczęło ![]() Cytat:
![]() dziewczyny może tu któraś wie bo chcę się rozliczyć z tżtem razem z pita w moim urzędzie a on jest zameldowany gdzie indziej no i tż musi wysłać pismo do tamtego urzędu że rozliczył się ze mną nie wiem jak to napisać... wystarczy chyba tyle że zawiadamiam że złożyłem zeznanie podatkowe za rok 2010 współnie z małżonką w urzędzie x. wystarczy tyle? ktoś się zna na tym? ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-17 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.