|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
mój małż też idzie z nami na wizyte, to będzie jego pierwsza bo do tej pory chodziłam sama i ma stresiora bo poznamy płeć - mam nadzieje - nareszcie. Przed wizytą musi wygłaskać dzidziola żeby wszytsko ładnie pokazał co tam chowa miedzy nóżkami i żeby się nie krępował i nie zasłaniał
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
chyba się nie stresuje, muszę go tylko uświadomić o krześle, że to nie wygląda pięknie jak na nim się siedzi. No i że ma wyczarować tak aby pokazał/a kroczę
|
||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
my już po śniadanku, dziś mąż wrócił z pracy i zrobił żonce tosty
![]() teraz psy karmi heh tak w ogóle pogoda się zepsuła i jest strasznie szaro i ponuro pada czasem ehhh no ale teraz będzie padało, a potem jak w końcu słońce wyjdzie to wszystko pięknie zakwitnie i się zazieleni prawda???
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On tak woli i mi to pasuje
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Ja usg mam robione na tym samym lozku i nogi sa nadal rozszerzone, wiec czy wejdzie jak bedzie robic usg czy bedzie siedziec ze mna od poczatku to na jedno wyjdzie...
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam takich problemów
na normalne wizyty chodzę do przychodni na NFZ i tam gin bada podwozie prywatnie mam tylko usg, wtedy mąż od razu ze mną wchodzi w tej ciąży był ze mną 4 razy już na genetycznym, na tym na którym poznaliśmy płeć w 17.t.c., na połówkowym 2 razy bo byłam jeszcze raz to serduszko sprawdzić z Filipem jak byłam w ciąży nie był ani razu, bo niby bał się i siedział w poczekalni ![]() no i w ogóle pierwszy raz teraz nie chciał iść, miał nie iść do samego końca, dopiero jak gin otworzył drzwi do gabinetu i powiedział proszę to G. wstał ze mną i powiedział, że idzie no i od tej pory żadnego usg nie odpuszcza heh
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to tak wieje że normalnie strach wychodzić z domu ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też wchodzi juz po badaniu na kozie, na samo usg
Mówi, że dziwnie by się czuł patrząc jak mi tam ktoś zagląda hehe ![]() Spokojnie napewno się dzieci ujawnią ![]() My szybko poznaliśmy bo już w 12tc, mieliśmy poprostu szczęście, że sie tak obrócił ładnie. Zanka zazdroszczę, mi nie ma kto zrobić śniadania bo Tż w pracy
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
ale połówkowe to już przez brzuch jest robione. No chyba że gin będzie chciał szyjkę zbadać czy się nie skraca to wtedy dopochwowo musi.
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
A wizyty od początku nie opuścił ani jednej, ale wchodzić zaczął od kiedy usg przez brzuch
Gdzieś od 13tc
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
kto dziś ma wizytę? a jutro?
nie wiem za kogo kciuki dziś trzymamy
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Moj M. chodzi ze mną na każdą wizyte. Wchodzi od razu, a jak siadam na samolot to z uwagą czyta plakaty co wiszą gina
Pół nocy nie spałam, zamartwialam się o Agatke, bo coś się nie chciała ruszać. I ciągle się martwie i jakieś smutki mnie dopadają
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U mnie też pogoda do d....!!!! ![]() Cytat:
![]() klask i:![]() Widzę, ze za tydzień będzie mały maraton połówkowy Ja mam 23, wy 24, 25 - fajnie Mam nadzieję, że i my w końcu się dowiemy, kto u nas mieszkaA tz od początku ze mną chodzi na usg, tzn poza pierwszym dowcipnym, to na każdej kontroli podgląda malucha bo u nas doktor zawsze patrzy, co tam u maleństwa słychać. Ale wołam go po badaniu ginekologicznym, bo gdzie on będzie mnie na samolocie oglądał |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chodzi na każda wizytę nawet jak nie mam USG to czeka na korytarzu
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Brunetka mówiłam, że wszystko będzie dobrze !! ![]() ![]() Lekarz przystojny jak się patrzy
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ja mialam przez brzuch,ale moj Gin ma tylko samolot w gabinecie, za kazdym razem sprawdza szyjke a potem robi usg i nie zmieniam lozka, wszystko odbywa sie na samolociku.Dopochwowo mialam robione tylko raz w 8 tyg, a potem juz normlanie przez brzuch. ~~*~~ Dziewczyny, czy wy tez macie taki problem? że jak się golicie gdziekolwiek to potem idzie sie zadrapać |
|
|
|
|
#4098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=brunetka2000;257722 69]JESTEM JESTEM
Zanka możesz wpisać, że mamy CÓRECZKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Serdeczne gratulacje!! Cytat:
Ja mam do Was niestety 140 km więc sie raczej nie wybiore ![]() To sie pochwalcie tymi zdjęciami Czyli, że sam gryka-kokos byłby lepszy? bez tej pianki? Cytat:
Super, że wszystko w porządku ![]() ![]() Cytat:
zobaczymy czy się potwierdzi, jak nie to Wam będę wszystkie kiecki sprzedawać Cytat:
Wczoraj byłam na zakupach... wszystko już z kurczakami, zajączkami i kolorowymi jajkami.... a tu jeszcze tyle czasu do wielkanocy ![]() Cytat:
![]() Więc mąż od samego początku jest ze mną w gabinecie ![]() Tak poza tym dzień dobry mamusie ![]() Idę sikać bo mi zaraz pecherz rozerwie zjeść sniadanko i pomyslę co dalej
|
|||||
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka2000 gratuluję córeczki
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Zanka, ja mam jutro wizytę ze specjalistą w sprawie tych cyst na mózgu Emila. Więc bardzo proszę o trzymanie kciuków Was wszystkie.
Zaneta ja jak się golę i zaczynają odrastac to też się drapię. Aczkolwiek w ciaży nie jest tak źle. normalnie to tez się drapię, aż mam takie rysy na nogach. Zaczełam od razu smarowac balsamem nawilżającym i pomaga. Próbowałaś tego?A tak przy okazji to fajnie że jest ktoś kto będzie rodził w tym samym dniu |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dowcipne miałam 3 razy robione, dopiero na ostatniej wizycie miałam pierwszy raz przez brzuch usg ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- A tak wogóle to chcemy sie pochwalić, że dobilismy do połowy |
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dopochwowe robi teraz co wizytę bo sprawdza długość szyjki czy się nie skraca a dopiero potem przez brzuch.ja po goleniu zawsze dokładnie balsamuje nogi bo mam bardzo suchą skórę na łydkach ale nie swędzi jakoś bardzo. Tylko po goleniu miejsc intymnych dostaję mega swędzącej wysypki.
|
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Byłam na tym usg i wszystko w porządku ale było mi wszystko jedno, aby zdrowe Brunetka Gratuluję dziewczynki ![]() Dziękuję dziewczyny za wasze odpowiedzi Rozmawiałyście o wózkach jakiś czas temu... Ja mam mały problem Znalazłam ją na allegro http://allegro.pl/wozek-gleboki-tedi...504885288.html Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze co to wzięłam balsam i zaczęłam smarować, ale kompletnie nic nie pomaga. Najbardziej swędzi mnie w okolicach kolan aż sama się zdziwiłam..~~*~~ agulaabar o to nie mam zielonego pojęcia dlaczego, Ja myślałam że moja druga wizyta w 12 tyg też będzie dopochwowo i rozkraczam się bardziej a ona nie nie, proszę bluzkę do góry będziemy sprawdzać już na brzuszku ~~*~~ Oglądacie DDTVN ? własnie mówili o obciachu jakie narobili dzieci rodzicom |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednego dnia ruszaja się częściej a drugiego mniej. Nasz Maly też normalnie wieczorem daje czadu a wczoraj był spokojny, ale dzisiaj rano juz kopie mamusie.
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Kindzia ja bym Ci poradziła, żebyś nie kupowała wózka przez neta póki go nei zobaczysz na żywo.... też chcieliśmy zaoszczędzić i bylismy zdecydowani na coś takiego: http://allegro.pl/zestaw-skrzat-vers...496323744.html
Wstawiam przykładowy, podobny do tego co chcieliśmy, w sklepie okazał się taką krową za przeproszeniem, że nie byłam w stanie unieść mu przednich kół do góry żeby nic skręcić! pustym wózkiem! Niby ten z Twojego linka waży 11,5kg z tego co widzialam.... na pewno nie chciałabym tego koszyka bo bedziesz wszystko z niego gubic... Może jeśli chcesz zaoszczędzić to warto rozglądnąć się za używanymi z "górnej półki" ? na niektórych naprawdę nie widać śladów użytkowania a kupisz za rozsądna cenę nawet taki 3 w 1, ale to tylko moje skromne zdanie
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzi się cieszę, że się uspokoiłaś
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za radę
będę się rozglądać Może znowu coś będzie. Jak patrzyłam w smyku to takie wózki ponad 1000 zł kosztują |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

ostatnio na usg to schował nogi i tylko wymachiwał/a rączkami i odwracał/a się aby pokazać pupę, więc nie było możliwe żeby zobaczyć 

On tak woli i mi to pasuje 

klask i:

zjeść sniadanko i pomyslę co dalej

Zakończone: 2
normalnie to tez się drapię, aż mam takie rysy na nogach. Zaczełam od razu smarowac balsamem nawilżającym i pomaga. Próbowałaś tego?

Rozmawiałyście o wózkach jakiś czas temu...