|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: wiosenne oczekiwania (prrrawie)narzeczonych .....cz.9!
Cytat:
)
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie to jeszcze całe życie przed nami. Damy radę
![]() To nasuwa kolejną refleksję o przeciągającym się w nieskończoność procesie usamodzielniania. Przeciętny człek po studiach zakładając, że nie pracuje podczas studiów, nie ma mega bogatych rodziców i spadku po dziadku w postaci willi z basenem jest w stanie zacząć poważnie na siebie zarabiać dopiero ok 24 roku życia Obrzydliwie późno biorąc pod uwagę chęci zakładania rodziny, rodzenia/wychowywania dzieci w przypadku pań etc. Dlatego gdybym miała wybierać raz jeszcze, zapewne poszłabym na studia wieczorowe/zaoczne. |
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sie okaze ze pracujesz gdzies blisko mnie i moglybysmy razem na te spacery chodzic:P
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fuck, właśnie dzwoniłam do mojej ortodontki i mi zadała klina. Myślałam, że będę zakładać aparat już teraz, w kwietniu, a tu zonk, może to się jeszcze przesunąć. Kurdę, trzeba się ubierać i zbierać do pracy...
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jestem na zupełnie innym wątku, ale ostatnie wypowiedzi mnie skłoniły do ujawnienia się (czytałam Was od dłuuuuższego czasu, jestem dopiero co po wyczekiwanych oświadczynach) Piszecie o studiach i pracy. Mój Kochany kończy staż (bezpłatny, pełen etat w ramach 6go roku studiów ;/ ), ja jestem w trakcie pisania pracy mgr (koszmar) i też czeka mnie taki staż. Dlatego pierścionek dostałam po 2ch latach oszczędzania z kieszonkowego Narzeczonego, a ślub dopiero w przyszłym roku- bo brak kasy. Chciałabym mieć swój dom, i dziecko przed 30-stką. Chyba niemożliwe.... ;(
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Co do tych facetów studiujących czy po studiach to też różnie bywa. Mój były przerwał studia i poszedł do pracy i jakoś nic to nie zmieniło, choć zarabiał niezłe pieniądze.
Choć nie ukrywam, że cieszę iż mój D. już jest po studiach. tylko, że on studiował zaocznie i pracował, poza tym był po technikum. Także wszystko zależy od mężczyzny. Znam takcih którzy skończyli studia, ale potem jeszcze ponad pół roku trwało nim zebrali się i napisali pracę, a przy tym nic innego nie robili. Mnie by to do szału doprowadzało, a są tacy którzy na ostatnim roku potrafią na siebie nieźle zarobić, bo chcą. Nie ma złotego środka.
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Yennefer, VI rok studiów to pewnie coś medycznego albo prawo, nie?
Jak się wygra milion w totka wszystko jest możliwe ![]() Widzę, że ślubujemy w tym samym miesiącu i roku Piona ![]() Isabelle, jasne, że nie ma, ale przyznasz, że obiektywnie sytuacją bardziej sprzyjającą znalezieniu dobrze płatnej pracy jest pełna dyspozycyjność i brak innych zajęć na głowie
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2011-03-17 o 11:17 |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
ahaa, myslalam ze nie wiesz ze ja z Bemowa i tak napisalas ogolnie o swoim miejscu pracy
![]() no to milej pracy Miss
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hennefer pierścionek w avku to Twój? Bardzo ładny. |
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() dziś jestem sama w pokoju, bo koleżanka na szkoleniu, jutro idę ja. Widzę rozkminiacie nt. przyszłości Muszę się z Wami zgodzić jeśli chodzi o 'dorabianie się' i czekanie... tyle że czasem człowiek ma dość, wychodzą różne nieporozumienia.Ja w swoim 5letnim związku chciałabym ruszyć do przodu i to bardzo, ale wiem że ma się co bawić w dorosłość, bo dopiero ruszamy z TŻ wyłapywanie stałej pracy, a co dopiero reszta spraw... Między innymi dlatego nie truję TŻtowi nt. zaręczyn itd., owszem czasem marzymy, myślimy jak to będzie, planujemy 'coś i gdzieś' ale bardzo hipotetycznie. Chcę z nim pogadać poważnie pod koniec wakacji/roku o naszej przyszłości (jak nic sie nie ruszy to będzie kosmos), ale tylko wtedy gdy będziemy mieli bardziej ustabilizowane kwestie pracy i dochodów (mam nadzieje że to wystarczający czas żeby się gdzieś załapać). Ot i tyle warzywkujemy sobie na tym świecie póki co, czekamy na rozwój sytuacji.Jestem z Wami cześć yenn po ile macie lat z TŻ?
1986... rocznik czarnobylski ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-03-17 o 11:32 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
Ja zauważyłam, że najwięcej może zdziałać fakt, że kobieta ma jakąś "ścieżkę dostępu" jakiś wpływ na swojego mężczyznę. a mojego ex nie miałam żadnego i nie wyszło. Na D. juz nie raz się przekonałam, że mam. Nawet mój tata ostatnio to stwierdził.
Po prsotu faceci często nie robią tego co powinni, bo wiedzą że my tego oczekujemy, a skoro my oczekujemy, to wychodzi, że oni nam ustępują i się sluchają, a to już nie jest męskie.
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Gajaa- oboje studiujemy farmację
Ten sam miesiąc?? Będę Cię męczyć jak stoisz z przygotowaniami ![]() Ja pracuję w aptece od wakacji, i studiuję dziennie. I dojeżdżam na studia do Krk 80 km. I daję radę, choć nie wiem czy by tak było gdybym nie była "przyparta do ściany". Nie wiem jak na innych kierunkach, ale u nas jest naprawdę ciężko z czasem :/ Wszystkie zajęcia mamy obowiązkowe, nawet część wykładów jest na obecność. Ale...nie ma farmacji zaocznej (jest wieczorowa- 14 tys za rok...) i nie zmieniłabym studiów na żadne inne. Przynajmniej nie muszę się martwić o pracę. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Oboje z 1986
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie, że tak Ci się udało z pracą.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Yennefer, mamy zaklepaną salę, fotografa i Dj na oku, byliśmy w kościele i wiemy kiedy wpaść zaklepać termin (na razie nie ma jeszcze ksiąg na 2012 rok
). Kiecę już wiem jaką, trzeba tylko poprzymierzać i kupić coś rzymiankowego, a reszta mnie nie obchodzi póki co Bo zespół na ślub własny, samochód własny, a w wybieranie koloru serwetek mi się nie chce bawić. Aż tak nawiedzona nie jestem y 8 IX 2012 ![]() Aaaa, farmacja Dzielna dziewczyna! Naprawdę dzielna. Przy takim nawale pracy jeszcze zarabiać
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U nas nim coś ruszy z jakimiś poważnymi planami, musimy znaleźć prace. TŻ już by mógł bo zamiast pisać prace mgr ( nie ma zajęć na ostatnim semestrze) ten pyka sobie w gierki i marnuje ogółem czasu przy kompie na głupoty ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Uuuu to się rozmarzyłam
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
i moj
![]() Yennefer kiedy swietujesz cwiercwiecze? Cytat:
powiem wam ze ostatnio przegladalam pierscionki ktore sobie zapisalam jako moje potencjalne zareczynowe i wiekszosc odpadla, podobaja mi sie juz tylko chyba ze 3 a jesli chodzi o studia to teraz tez bym wybrala zaoczne, fakt faktem ze mojego kierunku nie ma zaocznie, ale fakt tez jest taki ze gdybym teraz szla na studia to bym zupelnie inny kierunek wybrala ![]() gdybym nie byla noga z chemii to chcialabym farmacje studiowac, jak Yennefer, albo ochrone srodowiska jak siostra i szwagier TZta ![]() no ale niestety wybralam co wybralam i teraz bede sie bujac z praca ![]() a TZ moj w czasie studiow nie pracowal bo zwyczajnie nie mial na to czasu, wybral ciezkie jak dla siebie studia ale przynajmniej on sie nie bedzie bujac z szukaniem pracy bo to jest to co go interesuje, co lubi robic, no i ma znajomosci w swojej branzy:P wroze mu swietlana przyszlosc w przeciwienstwie do samej siebie
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak ogolnie my poki co tez stoimy gdzies tam w polu..;/ Chociaz chcialabym cos w koncu moc blizej planowac
Nie obiecuję Ci wiele...Bo tyle co prawie nic...Najwyżej wiosenną zieleń...I pogodne dni...Najwyżej uśmiech na twarzy...I dłoń w potrzebie...Nie obiecuję Ci wiele...Bo tylko po prostu siebie... 01.01.2011 - zaręczona |
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
yenn PIONA za rocznik
i Isabelle też ![]() fajny pierścionek, też myślałam o szmaragdzie, bo lubie zielony ale zobaczymy co mój Brzydal wymyśli
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
moniq a tak z ciekawosci zapytam, wy juz mieliscie 5 rocznice czy dopiero bedzie w tym roku?
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze wam napisze ze odebralam dzis maila z zaproszeniem na rozmowe o prace (po raz pierwszy wiec sie ucieszylam), w ogloszeniu bylo 'pracownik biurowy'. poszukalam sobie w necie informacji (po adresie bo zadnej nazwy firmy nie bylo) i sie okazalo ze to call center, i to w dodatku z 99% bardzo zlych opinii
![]() tym sposobem trafilam na watki o oszustach oferujacych prace i sie nadziwic nie moge jak latwo mozna zostac oszukanym:/ nic dziwnego ze tak trudno znalezc teraz normalna porzadna prace:/
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo,ze przy takich ofertach mozna pracowac nawet caly miesiac za darmo
Nie obiecuję Ci wiele...Bo tyle co prawie nic...Najwyżej wiosenną zieleń...I pogodne dni...Najwyżej uśmiech na twarzy...I dłoń w potrzebie...Nie obiecuję Ci wiele...Bo tylko po prostu siebie... 01.01.2011 - zaręczona |
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko co za dzień paskudny..leje od rana..a ja dodatkowo mam goraczkę
a od jutra uczelnia...Ale za to miałam sen piękny-śniło mi sie, ze pojechałam z Tż gdzieś an jakieś łaki, piliśmy szampana, i mi się oświadczył ![]() Jlys noo zobaczymy ile sie utrzyma jaa 5dni wolnego![]() Kasia piona za sen dotyczący oświadczyn ![]() Kasia super z tą rozmową o pracę ![]() a fakt faktem-teraz dużo naciągaczy jest i trzeba uważać![]() Miss to dziwne te sny miewasz ![]() co do Tż moze faktycznie po obronie coś sie ruszy, bo teraz faktycznie skoro macie tyle na głowie to nie ma jak ruszyć do przodu a czemu założenie aparatu sie wyciągnie w czasie?Yenn witaj widzę doczekałaś sie mimo wszystko zaręczyn ciekawy kierunek, ale ciezki to fakt super ze masz pracę, a pierścionek bardzo ładny![]() Moniq to tak jak u Nas, Tż dopiero od lekko ponad pół roku pracuje, ja szukam pracy-wiec rozmawiamy, marzymy sobie ale właśnie bez określania dat bo najpierw to muszę znaleźć pracę wiem tylko tyle ze jak wszystko pójdzie dobrze to może w okolicach wakacji coś zabłyśnie na moim palcu ale to jak 1.Tż załatwi pozytywnie sprawę finansową... 2.jak znajdę pracę![]() ps. czytałyście, że już 14osób ewakuowanych z rejony skażenia nie żyje ? matko co tam się dzieje
Pączuś pracuje nad mgr.. ![]() Paulo Coelho Edytowane przez paczek1990 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:51 |
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- no więc u mnie w pupie są oferty pracy dla: operator maszyn CNC - tokarki, ślusarz spawacz dekarz kasjer stolarz, i sama nie wiem która wybrać
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
super to by bylo gdyby to byla normalna firma, ktora naprawde oferuje prace na stanowisku pracownik biurowy, a nie telemarketer...:/ nie musze chyba dodawac ze nie wybralam sie na te "rozmowe"
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Studi u mnie to samo-operatorzy wózków widłowych, szwaczki, spawacze-noo taki ciężki wybór ze hoho...
![]() Kasia a nie widzisz sie na takim stanowisku? moje 2 koleżanki pracują i zarabiają po 2tys minimum-widziałam kilka razy jak im przelewy przychodziły jak bedą do nich przyjęcia to na 100% pójdę
Pączuś pracuje nad mgr.. ![]() Paulo Coelho Edytowane przez paczek1990 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:58 |
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oferty: Ciastkarz Elektronik Elektryk pod ziemią Ślusarz pod ziemia Prasowaczka Palacz autogeniczny Monter instalacji gazowej I pracownik biurowy z drugim stopniem niepelnosprawnosci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

)

).