przytyłam :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 19:25   #61
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: przytyłam :(

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
organizm się szybko przestawia na "nowe" działanie i potem człowiekowi jest źle jak np. zje fastfooda, słodycze robią się za słodkie i nie potrafi się funkcjonować bez ćwiczeń
Najpierw trzeba przestać słodzić - od razu większośc ciast, cukierków zapycha i po jednym ma się dość.
Jak człowiek zacznie dbać o siebie, to potem szkoda mu to zniweczyć byle jakim jedzeniem. Oczywiście, raz na jakiś czas można jakąś pizzę wciągnąć, bo wszystko jest dla ludzi - ale wystarcza kawałek lub dwa, a nie 3/4.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 19:49   #62
201803290936
Konto usunięte

Ja dzisiaj poszłam do lumpka, kupiłam kilka bluzek nieco lepiej maskujących nadmiar ciała tu i ówdzie i od razu lepszy humor (niestety, chwilowo nie wyglądam dobrze w tych, które podkreślają talię, więc po co mam się zadręczać? jest jak jest, będzie lepiej). W dodatku waga w końcu drgnęła - w dół. Brwi wyregulowane, włosy podcięte i zafarbowane. Sporo pochodziłam, szybkim krokiem. Od razu więcej chęci do działania. Polecam.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Najpierw trzeba przestać słodzić - od razu większośc ciast, cukierków zapycha i po jednym ma się dość.
Jak człowiek zacznie dbać o siebie, to potem szkoda mu to zniweczyć byle jakim jedzeniem. Oczywiście, raz na jakiś czas można jakąś pizzę wciągnąć, bo wszystko jest dla ludzi - ale wystarcza kawałek lub dwa, a nie 3/4.
Żeby tylko 3/4. Ja tak rozciągnęłam żołądek, że ostatnio bez problemu jadłam całą (300 - 350 g plus dodatki).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 19:51   #63
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Od nordic walkingu się nie wywinie, bo u mnie głównie bawią się w to 80latki i zasuwają jak robociki, bo w przychodni można wypożyczyć za darmo kijki po 60 roku życia i jeszcze kurs robią za darmo jak się tym posługiwać Babcie i dziadkowie teraz takiej żywotności dostali, że aż miło popatrzeć.
Ja tam z przyjemnością patrzę, jak moja mama, lat 55 od 12 lat regularnie chodzi minimum 3 razy w tygodniu na gimnastykę, raz na aquaaerobik, a latem jeździ na rowerze. Jak poszłam raz z nią myśląc sobie: "eee gimnastyka dla starszych pań", to myślałam, że ducha wyzionę.
Wtedy też wzięłam się za siebie.
W mojej rodzinnej nadmorskiej miejscowości kije to norma, więcej ludzi z kijami niż bez - w każdym wieku. ))
Stary 2011-03-16, 19:51   #64
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
To doczytaj jeszcze o tym na co jest polecane a6w bo na pewno nie są to ćwiczenia skierowane dla osób z nadwagą które chcą się odchudzać
Głownie dlatego, że nie powodują redukcji tkanki tłuszczowej.
a6w jest dobre dla osób z niskim % tkanki tł. a i tak w porównaniu z normalnym treningiem to byle jakie efekty daje
Bzdura. Każde ćwiczenie powoduje. Jak będę chciała odchudzić rękę to zrobię to nawet dłubiąc w nosie.

Z 85 cm w pasie zeszłam na 73cm, w kilka miesięcy, właśnie na A6W. Nie zmieniając diety.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 20:00   #65
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nie piszcie o pizzy, bo się robię głodna Ja na diecie od 3 miesięcy...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 21:06   #66
Narrhien
Zakorzenienie

PIZZA

Ok, sorry, Lex, to żart był mnie też się chce pizzy

W ogóle chciałam coś napisac i dopiero po chwili się zorientowałam, że to nie ten wątek, w którym się wypowiadałam, mój błąd. Oba o przytyciu.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-16, 22:37   #67
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Bzdura. Każde ćwiczenie powoduje. Jak będę chciała odchudzić rękę to zrobię to nawet dłubiąc w nosie.

Z 85 cm w pasie zeszłam na 73cm, w kilka miesięcy, właśnie na A6W. Nie zmieniając diety.
ja generalnie to wierzę w biologię i inne "nauki" zbadane i pozwolę sobie tego się trzymać a nie w rzeczy które mogę usłyszeć od przypadkowych osób w sieci (bo ani ciebie ani wyników pomiarów twojej tkanki tłuszczowej na oczy nie widziałam)
dla mnie to jak ktoś chce to może i sobie nogę odchudzać wciskają przycisk power na obudowie kompa

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Nie piszcie o pizzy, bo się robię głodna Ja na diecie od 3 miesięcy...

polecam pizze na cieście razowym wczoraj robiłam, pychota - sporo przepisów na to w necie
tyle, że trzeba poświęcić chęć spożywania sosów i dużej ilości sera dla wyższego dobra

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 01:33   #68
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Eyo, może bym sobie zrobiła, ale mnie nie wolno mąki... Od biedy mogę zrobić pizzę na cieście otrębowym
Stary 2011-03-17, 06:16   #69
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Eyo, może bym sobie zrobiła, ale mnie nie wolno mąki... Od biedy mogę zrobić pizzę na cieście otrębowym
Szczegóły poproszę.
Stary 2011-03-17, 06:42   #70
miczka21
Zadomowienie

Na niepochamowany apetyt dobrze działa błonnik w tabletkach w sumie to jedne tabletki dzięki , którym udało mi się trochę schudnąć . Na energię kup sobie tabletki z żeń szenia albo jakieś inne pobudzające , w aptece ci doradzą Nie martw się , w końcu uda Ci się schudnąć .
Stary 2011-03-17, 06:59   #71
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miczka21 Pokaż wiadomość
Na niepochamowany apetyt dobrze działa błonnik w tabletkach w sumie to jedne tabletki dzięki , którym udało mi się trochę schudnąć . Na energię kup sobie tabletki z żeń szenia albo jakieś inne pobudzające , w aptece ci doradzą Nie martw się , w końcu uda Ci się schudnąć .
Ja biorę chrom organiczny z dawką 200, ma również w składzie glukomannan 150 mg (błonnik roślinny). To dobrze?

Dziewczyny, to warto obejrzeć (jest tam prawie cała 1. seria i pierwszy odcinek 2. serii) i się nauczyć na pamięć; niektóre rzeczy wiedziałam, o innych nie miałam pojęcia. Naprawdę warto:
http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,6095,serial.html

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-03-17 o 07:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 07:09   #72
hihi
Zakorzenienie

Doris a bierzesz przy tym tabletki anty? Bo o ile dobrze kojarzę chrom może osłabiać wchłanianie tabletek anty.
Tak pytam, dla pewności, bo niektórzy biorą anty, a przy okazji cały zestaw specyfików osłabiających
Stary 2011-03-17, 07:23   #73
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Doris a bierzesz przy tym tabletki anty? Bo o ile dobrze kojarzę chrom może osłabiać wchłanianie tabletek anty.
Tak pytam, dla pewności, bo niektórzy biorą anty, a przy okazji cały zestaw specyfików osłabiających
Słyszałam o tym, nie do końca dowierzam (zdania w tej kwestii są podzielone i tak naprawdę nie do końca wiadomo, czy tak jest), ale warto przypomnieć tą informację, bo może jednak - strzeżonego... Lepiej chuchać na zimne, niż bejbika bawić. A że przy okazji leczenia skóry biorę antybiotyk, który również może obniżać skuteczność antykoncepcji hormonalnej, chwilowo zrezygnowałam z tabletek anty (na rzecz prezerwatyw).

PS. Możliwe, że taka opinia wzięła się stąd, że duża ilość chromu wywołuje u niektórych osób przyspieszone, czasami nawet gwałtowne wydalanie (ja tak mam, mojej siostry chrom nie rusza w ogóle). A wiadomo - wszelkie biegunki i inne takie mogą obniżać skuteczność antykoncepcji, bo tabletki po prostu nie ma czasu się wchłonąć, a już jest wydalana.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-03-17 o 07:32
Stary 2011-03-17, 07:26   #74
hihi
Zakorzenienie

No ja właśnie z tych chuchających na zimne, wolę unikać, nawet jeśli to w rzeczywistości nie osłabia niż brać, jeśli jest choćby cień ryzyka. Z tym chromem to podobno wystarczy unikać przyjmowania w krótkim odstępie czasu, aby się anty zdążyły wchłonąć.

Niezależnie od wszystkiego, uważam, że warto w razie czego mieć świadomość, że to może mieć jakis wpływ

A ja się przypomnę z pytaniem o pokrzywę - pijecie napar z pokrzywy kupionej w aptece w torebkach?

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2011-03-17 o 07:31
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 07:33   #75
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
A ja się przypomnę z pytaniem o pokrzywę - pijecie napar z pokrzywy kupionej w aptece w torebkach?
Pewnie mają i susz i w torebkach. Muszę zajrzeć dzisiaj do Herbapolu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 08:39   #76
mu_minka1988
Wtajemniczenie

wczoraj jeździłam na rowerku i trochę brzuszków zrobiłam. przed wczoraj brzuszki. już coś. za kijkami muszę się rozejrzeć w większym mieście jak będę na uczelni.

Biegi odpadają bo nie mogę biegać.

Na pokrzywe jestem uczulona.

Ale dzięki kochane za odpowiedzi. :-*

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 09:04   #77
fleur05
Zadomowienie

Podziwiam was dziewczyny, ja się diety panicznie boję.
Bo wtedy wszystko kręciłoby się wokół jedzenia, na które miałabym większą ochotę niż normalnie. A co najgorsze, czy od diety można się w ogóle uwolnić?
Po schudnięciu wszystkie moje znajome dalej wcinają głównie sałatę i chudną jeszcze bardziej, bo tak się boją efektu jojo.

Leczę się z egoizmu.

fleur05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 09:09   #78
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Doris, ciasto otrębowe na pizzę to przepis dukanowy, możesz wrzucić w googla "pizza dukan" i na pewno znajdzie... Ja mogę poszukać z jakiego ja robię ale to raczej wieczorem bo teraz jestem na uczelni i nie bardzo mam jak sprawdzić Ale to niestety nie jest to samo, co zwykłe, mączne ciasto
Stary 2011-03-17, 09:23   #79
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Doris, ciasto otrębowe na pizzę to przepis dukanowy, możesz wrzucić w googla "pizza dukan" i na pewno znajdzie... Ja mogę poszukać z jakiego ja robię ale to raczej wieczorem bo teraz jestem na uczelni i nie bardzo mam jak sprawdzić Ale to niestety nie jest to samo, co zwykłe, mączne ciasto
Już znalazłam, dzięki, ale napisz proszę potem z jakiego Ty przepisu korzystasz. I to naprawdę fajnie smakuje, polecasz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 09:32   #80
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleur05 Pokaż wiadomość
Podziwiam was dziewczyny, ja się diety panicznie boję.
Bo wtedy wszystko kręciłoby się wokół jedzenia, na które miałabym większą ochotę niż normalnie. A co najgorsze, czy od diety można się w ogóle uwolnić?
Po schudnięciu wszystkie moje znajome dalej wcinają głównie sałatę i chudną jeszcze bardziej, bo tak się boją efektu jojo.
Zalezy ile masz do schudniecia.
Jesli to pare kg to wystarczy lekka zmiana nawykow zywieniowych, wiecej ruchu i tyle.
Jesli jednak ktos jest otyly, to zeby schudnac (trwale) powinno sie zmienic cale swoje zycie. W przypadku otylosci zmiana nawykow zywieniowych i wiecej ruchu na dluzsza mete moga nie zdac egzaminu. Potrzebna jest zmiana myslenia, co nie przychodzi zbyt latwo :|
Stary 2011-03-17, 09:44   #81
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Już znalazłam, dzięki, ale napisz proszę potem z jakiego Ty przepisu korzystasz. I to naprawdę fajnie smakuje, polecasz?
Mnie smakuje jak cienkie ciasto z razowej mąki Co prawda trzeba wiedzieć jak to piec, bo mnie wychodzi rzadkie, więc najpierw podpiekam kółko z tego ciasta przez chwilkę a potem kładę dodatki i dopiekam do końca. I nie jest to złe ciasto, i tak większość smaku zależy od dodatków i to raczej nad nimi ubolewam bo też je mam ograniczone, szczególnie żółty ser Czasem kupuję odtłuszczony żółty, zawsze to jakieś zastępstwo
Ach, bierz pod uwagę, że ja jestem skrzywiona dietą i mnie zadowalają różne "zamienniki" tych wszystkich kalorycznych rzeczy, które wcześniej wsuwałam Po 3 miesiącach to już naprawdę mogę mieć zmieniony gust

Polecam też własnoręcznie pieczony razowy chleb na zakwasie, jak ktoś może mąkę Bardzo dobry i zdrowy, bez drożdży i białej mąki lub z niewielkim jej dodatkiem (chleb na niej wyrasta lepiej bo jest w niej gluten).

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:45
Stary 2011-03-17, 09:49   #82
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, bierz pod uwagę, że ja jestem skrzywiona dietą i mnie zadowalają różne "zamienniki" tych wszystkich kalorycznych rzeczy, które wcześniej wsuwałam Po 3 miesiącach to już naprawdę mogę mieć zmieniony gust
Ja to potwierdzę - naprawdę Doris bierz to pod uwagę Ja jestem na diecie antyhistaminowej i dodatkowo staram się zrzucić balast i mam tak bardzo zmienione smaki, że ani TŻ, ani rodzina ani znajomi nie jedzą już tego co ja polecam, bo albo im jest bez smaku, albo bez wyrazu, albo jałowe, albo w ogóle nie do zjedzenia A mi smakuje i się zajadam

I tu należy wziąc pod uwagę fakt, że ja uważam, że zaparzone otręby owsiane są bardzo słodkie

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2011-03-17 o 09:50
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 09:54   #83
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to potwierdzę - naprawdę Doris bierz to pod uwagę Ja jestem na diecie antyhistaminowej i dodatkowo staram się zrzucić balast i mam tak bardzo zmienione smaki, że ani TŻ, ani rodzina ani znajomi nie jedzą już tego co ja polecam, bo albo im jest bez smaku, albo bez wyrazu, albo jałowe, albo w ogóle nie do zjedzenia A mi smakuje i się zajadam
Potwierdzam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 10:17   #84
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie mają i susz i w torebkach. Muszę zajrzeć dzisiaj do Herbapolu.
Ja jestem leniem więc piję w torebkach 2 torebki na 0.5 l wody
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 10:32   #85
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
Zalezy ile masz do schudniecia.
Jesli to pare kg to wystarczy lekka zmiana nawykow zywieniowych, wiecej ruchu i tyle.
Jesli jednak ktos jest otyly, to zeby schudnac (trwale) powinno sie zmienic cale swoje zycie. W przypadku otylosci zmiana nawykow zywieniowych i wiecej ruchu na dluzsza mete moga nie zdac egzaminu. Potrzebna jest zmiana myslenia, co nie przychodzi zbyt latwo :|
No niestety... To nie jest prosta sprawa i nie ma się co łudzić. Wymaga zaangażowania, czasu, cierpliwości. Trzeba być przygotowanym na wyrzeczenia i zaakceptować ten fakt

Najtrudniej zmienić myślenie, a drugiej w kolejności - nawyki. Inaczej nawet jak się schudnie, prawdopodobnie waga wróci po zakończeniu diety... Nie ma co się oszukiwać, że po diecie będzie można wrócić do starych nawyków i nie spowoduje to powrotu do stanu poprzedniego Trzeba się przygotować na pracę i na wprowadzenie pewnych nawyków na stałe, a pozbycie się lub zmodyfikowanie innych.
Nic dziwnego, że to zadanie niektóre osoby może przerażać na tyle, że wolą nawet nie zaczynać. Ale to nie jest dobre podejście, bo nie prowadzi do niczego. Już lepiej stawiać sobie "małe" cele i dążyć do nich po kolei, wtedy to mniej "straszne". Np cel numer 1 - zrzucić 5 kilo. Cel nr 2 - wprowadzić ruch kilka razy w tygodniu. Cel numer 3 - dobrnąć do 10 kg spadku. I tak dalej.

Ja osobiście podchodzę do sprawy w stylu "małe kroczki" i jako cel mam w głowie po prostu kolejny kilogram, wolę nie rozmyślać ile tych pojedynczych celów przede mną bo to zniechęcające
Stary 2011-03-17, 11:04   #86
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę chrom organiczny z dawką 200, ma również w składzie glukomannan 150 mg (błonnik roślinny). To dobrze?

Dziewczyny, to warto obejrzeć (jest tam prawie cała 1. seria i pierwszy odcinek 2. serii) i się nauczyć na pamięć; niektóre rzeczy wiedziałam, o innych nie miałam pojęcia. Naprawdę warto:
http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,6095,serial.html
Jestem fanką tego programu. )
Stary 2011-03-17, 11:09   #87
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
No niestety... To nie jest prosta sprawa i nie ma się co łudzić. Wymaga zaangażowania, czasu, cierpliwości. Trzeba być przygotowanym na wyrzeczenia i zaakceptować ten fakt

Najtrudniej zmienić myślenie, a drugiej w kolejności - nawyki. Inaczej nawet jak się schudnie, prawdopodobnie waga wróci po zakończeniu diety... Nie ma co się oszukiwać, że po diecie będzie można wrócić do starych nawyków i nie spowoduje to powrotu do stanu poprzedniego Trzeba się przygotować na pracę i na wprowadzenie pewnych nawyków na stałe, a pozbycie się lub zmodyfikowanie innych.
Nic dziwnego, że to zadanie niektóre osoby może przerażać na tyle, że wolą nawet nie zaczynać. Ale to nie jest dobre podejście, bo nie prowadzi do niczego. Już lepiej stawiać sobie "małe" cele i dążyć do nich po kolei, wtedy to mniej "straszne". Np cel numer 1 - zrzucić 5 kilo. Cel nr 2 - wprowadzić ruch kilka razy w tygodniu. Cel numer 3 - dobrnąć do 10 kg spadku. I tak dalej.

Ja osobiście podchodzę do sprawy w stylu "małe kroczki" i jako cel mam w głowie po prostu kolejny kilogram, wolę nie rozmyślać ile tych pojedynczych celów przede mną bo to zniechęcające
Pogrubione: ja również i to pomaga. Zgadzam się z powyższym.

Z perspektywy czasu widzę, że zmieniłam zbyt mało nawyków i dlatego teraz znowu przytyłam (plus lenistwo etc.). Muszę zmienić więcej w diecie, sposobie myślenia o jedzeniu, aby zmiana była naprawdę stała. Kilka rzeczy zmieniłam na lepsze, a kilka innych nie i potem te gorsze zaczęły stopniowo wypierać te lepsze w mojej głowie. Plus inne sprawy: remont i nieuregulowany tryb życia, niedosypianie, niedobór żelaza, magnezu... Jednak jestem dobre myśli i generalnie podchodzę optymistycznie do sprawy.
Stary 2011-03-17, 11:16   #88
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak jestem dobre myśli i generalnie podchodzę optymistycznie do sprawy.
Oddaj mi trochę tego pozytywu, proszę
Stary 2011-03-17, 11:42   #89
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to samo
Staram sie nie myslec ile jeszcze przede mna ale skupiam sie na tym ile juz schudlam i na kazdym kolejnym kg.

Cytat:
Hehe.
Taka prawda. Niestety kazdy by chcial juz i teraz, co czesto daje oplakane skutki (frustracja, efekt jojo etc)
Cytat:
Najtrudniej zmienić myślenie, a drugiej w kolejności - nawyki...
...
Nic dziwnego, że to zadanie niektóre osoby może przerażać na tyle, że wolą nawet nie zaczynać. Ale to nie jest dobre podejście, bo nie prowadzi do niczego.
Mi sie wydaje, ze problemem jest to jak postrzegaja ludzi grubych, ludzie szczupli/chudzi.
Zobacz sama na odpowiedzi w tym watku, z ktorych, jakby nie bylo, wynika, ze schudniecie to taka prosta sprawa. Zmienisz nawyki, zaczniesz cwiczyc A6W czy biegac, kupisz jakis suplement to od razu pojdzie z gorki.
Jakos nie widzialam tu postow mowiacych, ze trzeba sie przygotowac na dlugotrwala walke, ze juz nigdy nie bedzie tak jak wczesniej, ze powinna zmienic sposob myslenia, zadbac o SIEBIE.
Sluchajac ludzi mozna odniesc wrazenie, ze odchudzanie to taka prosta sprawa. Zmienisz nawyki, troche pocwiczysz i w wakacje wyskoczysz na plazy w bikini. Albo przejdziesz na diete Dukana, zjesz jakies suplementy i od razu zrobi sie z Ciebie laseczka.
Ale wcale tak nie jest i zanim ja przestalam sluchac glupot zapodawanych mi przez znajomych i rodzine, to dla mnie odchudzanie bylo ciaglym stresem i frustracja, ktorego wynikiem byly kolejne nadprogramowe kg Tzn teraz tez jestem zestresowana i czesto sfrustrowana ale i tak podchodze do tematu odchudzania na wiekszym luzie.
Juz nie biore tak do siebie tego co mowia ludzie (np. na temat odchudzania, cwiczen, wyciagania grubasa na basen czy biegi). Ide swoim torem i na szczescie mam duze wsparcie mamy, ktora odpiera "ataki" na biednego grubasa.
Stary 2011-03-17, 11:53   #90
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze problemem jest to jak postrzegaja ludzi grubych, ludzie szczupli/chudzi.
Zobacz sama na odpowiedzi w tym watku, z ktorych, jakby nie bylo, wynika, ze schudniecie to taka prosta sprawa. Zmienisz nawyki, zaczniesz cwiczyc A6W czy biegac, kupisz jakis suplement to od razu pojdzie z gorki.
Jakos nie widzialam tu postow mowiacych, ze trzeba sie przygotowac na dlugotrwala walke, ze juz nigdy nie bedzie tak jak wczesniej, ze powinna zmienic sposob myslenia, zadbac o SIEBIE.
Sluchajac ludzi mozna odniesc wrazenie, ze odchudzanie to taka prosta sprawa. Zmienisz nawyki, troche pocwiczysz i w wakacje wyskoczysz na plazy w bikini. Albo przejdziesz na diete Dukana, zjesz jakies suplementy i od razu zrobi sie z Ciebie laseczka.
Ale wcale tak nie jest i zanim ja przestalam sluchac glupot zapodawanych mi przez znajomych i rodzine, to dla mnie odchudzanie bylo ciaglym stresem i frustracja, ktorego wynikiem byly kolejne nadprogramowe kg Tzn teraz tez jestem zestresowana i czesto sfrustrowana ale i tak podchodze do tematu odchudzania na wiekszym luzie.
Juz nie biore tak do siebie tego co mowia ludzie (np. na temat odchudzania, cwiczen, wyciagania grubasa na basen czy biegi). Ide swoim torem i na szczescie mam duze wsparcie mamy, ktora odpiera "ataki" na biednego grubasa.
Masz 100 % racji. Mnie jeszcze dodatkowo boli wytykanie mi dodatkowych kg (których przybyło od cholery i ciut ciut w ciągu zaledwie jednego roku) i dogadywanie na temat mojego rzekomego lenistwa i niepochamowanego obżarstwa oraz mętnego tłumaczenia tycia problemami zdrowotnymi, które przecież są TYLKO wymówkami. Bo jakbym była rzeczywiście chora to poszłabym do lekarza, wzięła leki i by mi przeszło, a ja na pewno dupy nawet nie ruszę i na pewno w życiu mi myśl o diecie przez głowę nie przeszła. Bardzo denerwuje mnie fakt, iż niektórzy nie potrafią pojąć, iż choroby metaboliczne to nie takie hop siup. Że można być na ścisłej diecie, ćwiczyć regularnie i to dość intensywnie, brać leki, a nie mieć efektów, bo walka z taką chorobą to proces skomplikowany i długotrwały. Że czasami samo dopasowanie odpowiedniego leku i jego odpowiedniej dawki wymaga wielu miesięcy, a co dopiero zanim ten lek zacznie działać...

No drażni mnie to strasznie i naprawdę nie pomaga.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości