![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: przytyłam :(
Cytat:
Jak człowiek zacznie dbać o siebie, to potem szkoda mu to zniweczyć byle jakim jedzeniem. Oczywiście, raz na jakiś czas można jakąś pizzę wciągnąć, bo wszystko jest dla ludzi - ale wystarcza kawałek lub dwa, a nie 3/4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj poszłam do lumpka, kupiłam kilka bluzek nieco lepiej maskujących nadmiar ciała tu i ówdzie i od razu lepszy humor
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy też wzięłam się za siebie. ![]() W mojej rodzinnej nadmorskiej miejscowości kije to norma, więcej ludzi z kijami niż bez - w każdym wieku. ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 85 cm w pasie zeszłam na 73cm, w kilka miesięcy, właśnie na A6W. Nie zmieniając diety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie piszcie o pizzy, bo się robię głodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
PIZZA
![]() Ok, sorry, Lex, to żart był ![]() ![]() W ogóle chciałam coś napisac i dopiero po chwili się zorientowałam, że to nie ten wątek, w którym się wypowiadałam, mój błąd. Oba o przytyciu.
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to jak ktoś chce to może i sobie nogę odchudzać wciskają przycisk power na obudowie kompa ![]() polecam pizze na cieście razowym ![]() tyle, że trzeba poświęcić chęć spożywania sosów i dużej ilości sera dla wyższego dobra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Eyo, może bym sobie zrobiła, ale mnie nie wolno mąki... Od biedy mogę zrobić pizzę na cieście otrębowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Na niepochamowany apetyt dobrze działa błonnik w tabletkach w sumie to jedne tabletki dzięki , którym udało mi się trochę schudnąć . Na energię kup sobie tabletki z żeń szenia albo jakieś inne pobudzające , w aptece ci doradzą
![]()
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, to warto obejrzeć (jest tam prawie cała 1. seria i pierwszy odcinek 2. serii) i się nauczyć na pamięć; niektóre rzeczy wiedziałam, o innych nie miałam pojęcia. Naprawdę warto: http://vod.onet.pl/wiem-co-jem,6095,serial.html Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-03-17 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Doris a bierzesz przy tym tabletki anty? Bo o ile dobrze kojarzę chrom może osłabiać wchłanianie tabletek anty.
Tak pytam, dla pewności, bo niektórzy biorą anty, a przy okazji cały zestaw specyfików osłabiających ![]()
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
PS. Możliwe, że taka opinia wzięła się stąd, że duża ilość chromu wywołuje u niektórych osób przyspieszone, czasami nawet gwałtowne wydalanie (ja tak mam, mojej siostry chrom nie rusza w ogóle). A wiadomo - wszelkie biegunki i inne takie mogą obniżać skuteczność antykoncepcji, bo tabletki po prostu nie ma czasu się wchłonąć, a już jest wydalana. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-03-17 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie z tych chuchających na zimne, wolę unikać, nawet jeśli to w rzeczywistości nie osłabia niż brać, jeśli jest choćby cień ryzyka. Z tym chromem to podobno wystarczy unikać przyjmowania w krótkim odstępie czasu, aby się anty zdążyły wchłonąć.
Niezależnie od wszystkiego, uważam, że warto w razie czego mieć świadomość, że to może mieć jakis wpływ ![]() A ja się przypomnę z pytaniem o pokrzywę - pijecie napar z pokrzywy kupionej w aptece w torebkach? ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2011-03-17 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj jeździłam na rowerku i trochę brzuszków zrobiłam. przed wczoraj brzuszki. już coś.
![]() Biegi odpadają bo nie mogę biegać. Na pokrzywe jestem uczulona. Ale dzięki kochane za odpowiedzi. :-* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Podziwiam was dziewczyny, ja się diety panicznie boję.
Bo wtedy wszystko kręciłoby się wokół jedzenia, na które miałabym większą ochotę niż normalnie. A co najgorsze, czy od diety można się w ogóle uwolnić? Po schudnięciu wszystkie moje znajome dalej wcinają głównie sałatę i chudną jeszcze bardziej, bo tak się boją efektu jojo.
![]() |
#78 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Doris, ciasto otrębowe na pizzę to przepis dukanowy, możesz wrzucić w googla "pizza dukan" i na pewno znajdzie... Ja mogę poszukać z jakiego ja robię ale to raczej wieczorem bo teraz jestem na uczelni i nie bardzo mam jak sprawdzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli to pare kg to wystarczy lekka zmiana nawykow zywieniowych, wiecej ruchu i tyle. Jesli jednak ktos jest otyly, to zeby schudnac (trwale) powinno sie zmienic cale swoje zycie. W przypadku otylosci zmiana nawykow zywieniowych i wiecej ruchu na dluzsza mete moga nie zdac egzaminu. Potrzebna jest zmiana myslenia, co nie przychodzi zbyt latwo :|
![]() |
![]() |
#81 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach, bierz pod uwagę, że ja jestem skrzywiona dietą i mnie zadowalają różne "zamienniki" tych wszystkich kalorycznych rzeczy, które wcześniej wsuwałam ![]() ![]() Polecam też własnoręcznie pieczony razowy chleb na zakwasie, jak ktoś może mąkę ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-03-17 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I tu należy wziąc pod uwagę fakt, że ja uważam, że zaparzone otręby owsiane są bardzo słodkie ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2011-03-17 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Najtrudniej zmienić myślenie, a drugiej w kolejności - nawyki. Inaczej nawet jak się schudnie, prawdopodobnie waga wróci po zakończeniu diety... Nie ma co się oszukiwać, że po diecie będzie można wrócić do starych nawyków i nie spowoduje to powrotu do stanu poprzedniego ![]() Nic dziwnego, że to zadanie niektóre osoby może przerażać na tyle, że wolą nawet nie zaczynać. Ale to nie jest dobre podejście, bo nie prowadzi do niczego. Już lepiej stawiać sobie "małe" cele i dążyć do nich po kolei, wtedy to mniej "straszne". Np cel numer 1 - zrzucić 5 kilo. Cel nr 2 - wprowadzić ruch kilka razy w tygodniu. Cel numer 3 - dobrnąć do 10 kg spadku. I tak dalej. Ja osobiście podchodzę do sprawy w stylu "małe kroczki" i jako cel mam w głowie po prostu kolejny kilogram, wolę nie rozmyślać ile tych pojedynczych celów przede mną bo to zniechęcające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z perspektywy czasu widzę, że zmieniłam zbyt mało nawyków i dlatego teraz znowu przytyłam (plus lenistwo etc.). Muszę zmienić więcej w diecie, sposobie myślenia o jedzeniu, aby zmiana była naprawdę stała. Kilka rzeczy zmieniłam na lepsze, a kilka innych nie i potem te gorsze zaczęły stopniowo wypierać te lepsze w mojej głowie. Plus inne sprawy: remont i nieuregulowany tryb życia, niedosypianie, niedobór żelaza, magnezu... Jednak jestem dobre myśli i generalnie podchodzę optymistycznie do sprawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram sie nie myslec ile jeszcze przede mna ale skupiam sie na tym ile juz schudlam i na kazdym kolejnym kg. Cytat:
Taka prawda. Niestety kazdy by chcial juz i teraz, co czesto daje oplakane skutki (frustracja, efekt jojo etc) Cytat:
Zobacz sama na odpowiedzi w tym watku, z ktorych, jakby nie bylo, wynika, ze schudniecie to taka prosta sprawa. Zmienisz nawyki, zaczniesz cwiczyc A6W czy biegac, kupisz jakis suplement to od razu pojdzie z gorki. Jakos nie widzialam tu postow mowiacych, ze trzeba sie przygotowac na dlugotrwala walke, ze juz nigdy nie bedzie tak jak wczesniej, ze powinna zmienic sposob myslenia, zadbac o SIEBIE. Sluchajac ludzi mozna odniesc wrazenie, ze odchudzanie to taka prosta sprawa. Zmienisz nawyki, troche pocwiczysz i w wakacje wyskoczysz na plazy w bikini. Albo przejdziesz na diete Dukana, zjesz jakies suplementy i od razu zrobi sie z Ciebie laseczka. Ale wcale tak nie jest i zanim ja przestalam sluchac glupot zapodawanych mi przez znajomych i rodzine, to dla mnie odchudzanie bylo ciaglym stresem i frustracja, ktorego wynikiem byly kolejne nadprogramowe kg ![]() Juz nie biore tak do siebie tego co mowia ludzie (np. na temat odchudzania, cwiczen, wyciagania grubasa na basen czy biegi). Ide swoim torem i na szczescie mam duze wsparcie mamy, ktora odpiera "ataki" na biednego grubasa.
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No drażni mnie to strasznie i naprawdę nie pomaga.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.