|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,61% |
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
2 | 3,23% |
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
1 | 1,61% |
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
0 | 0% |
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
0 | 0% |
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
0 | 0% |
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
19 | 30,65% |
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
6 | 9,68% |
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
1 | 1,61% |
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
4 | 6,45% |
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
28 | 45,16% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() Wiem... wiem... śmieszne ![]() A tak poza tym, to znowu dzisiaj umieram... zjadłam śniadanie i mi niedobrze znowu okropnie... sama już nie wiem od czego to może być ![]() ![]() ![]() ahhh no i meldunek w nowym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
meldujemy się i my
![]() nadrobiłam wszystko od wczoraj... u mnie też szaro, buro i ponuro... cała noc padało... a ja tylko na chwile wpadłam bo pół nocy spac nie mogłam, bo sobie przypomniałam, że miałam odpisać co z moim lóżeczkiem...czy wszystko ok...i pomyślałam, że koleżanka z wizażu czeka na odpowiedź, a ja sobie olałam...a ja zapomniałąm po prostu ![]() tak czytam i sobie mysle, że ja to mam w takim razie dobrze, bo wciąż spię z moim tż i jemu nawet do głowy nie przychodzi by spać osobno...mi zresztą też....ale on w ogóle nie chrapie i się nie wierci...nic a nic... grzeczny chłopak ![]() taka pogoda a ja musze do teściowej lecieć... mam juz jej dość... dobiłabym juz najchętniej ![]() jestem coraz bardziej zmęczona i nie mam w ogóle czasu by zając się sobą... a nie chcę znowu zostawiać wszystkiego tżtowi na głowie, bo już w ogóle zapomnę jak wygląda...ciągle by go nie było moria wózeczek bardzo ładny ![]() Ollliwka witaj ![]() wybaczcie ale zmykam już...nie mam za wiele czasu... "mamusia" wymyśliła sobie karkóweczkę z tesco bo w promocji....z drugiego końca miasta ![]() papa ![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
moria a nie wolałaś jechać na Piotrkowską np. i tam kupić ten wózek od ręki? czy nie mieliby na magazynie? teraz znowu musisz czekać tyle...swoją drogą też bym zadowolona nie była, ale dobrze zrobiłaś, że zareklamowałaś
![]() Ta psina Twoja to jest super ![]() ![]() kasia aj ja mieszkam bliżej Zgierza tzn. w Łodzi na Julianowie/Radogoszczu, kojarzysz pewnie? mam daleko ![]() Z forum wyczytałam, że nie trzeba mieć becika dla dziecka bo mają swoje...ubranka tak samo i pieluchy też mają. Na wyjście dla dziecka trzeba mieć ubranko, ale to wiadomo i chyba chusteczki nawil. dla dzieciątka ![]()
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
my tez sie witamy na nowym watku
![]() ![]() ja na obiad zrobiłam dzisiaj zapiekanke ziemniaczana z miesem mielonym z pomysłu na...ale juz mam ugotowana kapustke i grzybki,stygna sobie,potem sie przekreci i jutro rano pierozki z tym ze farszem ![]() ![]()
#36 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za furkowe komplementy
![]() Dostałam właśnie odpowiedź z Dino, jutro przyjedzie kurier i odbierze wózek, muszę go więc spakować. Fura pojedzie do serwisu Deltim w Częstochowie, mam nadzieję, że wyrobią się w ciągu miesiąca z naprawą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to i ja sie melduje i uciekam do miasta moze jak sie sztachne zwiezyc powietrzem to mnie glowa przestanie bolec ![]() a o karmi na laktacje czytalyscie ![]() ponoc tez przyspiesza porod ![]() ale trzeba je wygazowac przed wypiciem ![]() i jak czytalam na lutowo-styczniowych to na prawde dziala ale ja karmi nie lubie i nie bede tego pic :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
żeby było śmieszniej to wczoraj popłakałam się jak dziecko bo nie mogłam sobie poradzić z włożeniem rajstop....
![]() nasapałam się jak słoń przy tym... buziaki ![]()
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dobry
![]() Wybaczcie że sie nie odzywalam, ale jakos nie mam nastroju. Mamy z tż małe problemy mieszkaniowe, non stop siedzimy nad gazeta i szukamy jakiegos lokum dla naszej trojeczki. Juz załamuje rece bo albo drogo albo jak widza moj brzuch to dziekuja. Od ślubu mieszkamy kątem u rodzinki w małym pokoiku wiec nawet porzadnych zakupow dla Oliwki nie moge zrobic ![]()
#41 |
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
![]() odebrałam wyniki i wszystko jest ok, hemoglobinę mam taką samą jak i ostatnio (jakieś 2 miesiące temu) - 12,1. Wynik ALat też ok. To teraz czekam na wizytę poniedziałkową ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
mam od 2 lat prawie 3letnią sunie (owczarek niemiecki) - wzięliśmy ją z Tż jak ktoś ją wyrzucał z samochodu w lesie
![]() Kochana jest ![]() Aha czyli jednak przez neta to taka ostateczność trochę...no cóż...oby szybko rozpatrzyli reklamację teraz ![]() agus87 to nawet nie pamięta mnie z innego wątku ![]() ja karmi też nie lubie moja Teściowa o bawarce mi mówi ![]() kasia a może Twój Tż też rzuci palenie?? łatwiej by było tak we dwójkę radzić sobie z nałogiem. Ja nie paliłam nigdy, mój też nie więc nie wiem co to walka z tym nałogiem, ale obecnie walczę ze słodyczowym nałogiem i też ciężko.
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Katarzynko, dopiero zauważyłam, że wpadłaś do nas!
![]() ![]() ![]() Kasiu, trzymam kciuki, żebyś nie wróciła do nałogu ![]() Pisałam do naszej Dorki, ale nie odpisuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
ja sie również na nowym wątku melduję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sluchajcie, odnosnie toreb do porodu - mam taka jedna na fitness, ale ona jest za mala, same pieluchy zajmuja w niej 1/3 miejsca (a do zabrania mam to, co pisala chyba Kasia - dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki), a gdzie tu jeszcze koszule (nie mam), kosmetyki etc. I tak sobie mysle, ze mam takie niebieskie torby z Ikei, takie jakby foliowe, niezapinane na parcianych szelkach, no kojarzycie na pewno. Czy jak pojde z taka torba to nie bedzie troche siary? Bo ona rozmiarowo to mi pasuje idealnie, a do tego latwo bedzie w niej cos znalezc, tylko wizualnie to troche tak, jakbym szla z kraciasta torba handlowac skarpetami na rynku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
![]() ![]() mam ostatnio doła, bo niestety, ale dobre geny nie pomogły i pierwsza w rodzinie, w ciąży z tak samo wielkim brzuchem jak mama, ciocia i babcia.. nabawiłam się fioletowych rozstępów... ![]() co najlepsze, ja ich nie widziałam, tylko TŻ przyuważył, bo to tak pod pępkiem po bokach.. Moria wózek super, aa modelka oczywiście jeszcze lepsza ![]() ![]() ![]() Ollliwka ![]()
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-17 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dorka jutro kończy 28 tydzień, na razie w szpitalu leży do oporu, skurcze ustały, zajada się Luteiną i ma jak najmniej chodzić
![]() Przekażę pozdrowienia od forum, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ucałuj ją od nas ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
No znalazłam Was
![]() Anula, Camomile - dziękuję w imieniu swoim i mojego brzuszka za miłe słówka ![]() Mary, ach Ty komplemenciaro ![]() ![]() ![]() ![]() Moria, wózek piękny ![]() ![]() U mnie na szczęście wszystko jest ok, kółka chodzą gładziutko. Martynka, ja zrobiłam ogórkową (ale nie z przecieru, tylko sama tarłam ogórki - tak lubię najbardziej) a na drugie danie kurczak pieczony + ryż + mizeria z ogórków. Ollliwka, witam Nową Mamusię ![]() Martulka, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. No i co Tobie przyszło do głowy, żeby się tak przemęczać ![]() Daisy, mój gin uważa, że insulina to dopiero gdy cukier powyżej 200 mg. A tak mam być na diecie ![]() Nie wiem, czy cukrzyca typu 2 w rodzinie predysponuje do cukrzycy ciążowej (moja Babcia miała), ale ponoć urodzenie wcześniej dużego dziecka (mój Adrian miał 4430g, tak samo było u mojej kumpeli, tej u której lekarze twierdzili, że urodzi dziewczynkę). |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mimbs, no właśnie ja się do fitnessowej też raczej nie zmieszczę. Mam jeszcze drugą podobną, ale tak w dwie? Bo walizy nie będę brać...
Xanthippe, współczuję zmartwień. W jakiej dzielnicy szukacie mieszkania? Powodzenia ![]() Saniu, kurde, rozstępiska wredne! A smarowałaś się? Mnie jakoś dziwnie ciągnie skóra z lewej strony pępka, też się obawiam, że mi się skóra rozstępuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/jednorazowe-majtki...499761786.html
ile takich paczek zamówić? te gacie jednorazowe są pakowane po 7sztuk. no i jak będę mieć takie majtasy jednorazowe to wtedy do nich jeszcze te podpaski wielkie i styka? ![]() Mary tak smarowałam się na początku ciąży oliwką codziennie, a potem balsamem ujędrniającym. też codziennie. może z 2razy zdarzyło się, żebym nie posmarowała....
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-17 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Siedziałam i nadrabiałam Was po mojej wczorajszej nieobecności. Tż miał mi pomóc posprzątać kuchnię po młodym i mikserze więc zrobił sobie wolne ![]() Powstał kącik dla maleństwa, na razie taki prowizoryczny ![]() Oczywiście młody na foto był pierwszy. Dzisiejsze hasło młodego " jak się Niko urodzi to będziesz musiała go tu wkładać i wyciągać ciągle i nie będziesz miała czasu szykować mi czegoś 'dobrego' ani śniadania" ![]() "tu" - patrz łóżeczko ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ewesko
![]() ![]() ja mam iść w sobotę na pizzę domowej roboty do Teściowej i...na pizzę mam ochotę, ale na oglądanie tej kobiety niekoniecznie już ![]() the_sania , listopadowa hej ![]() januszagnieszka ooo my się trochę już znamy z innego wątku ![]() ![]() zawsze chciałam rodzić w maju ![]() ![]() ![]() the_sania ja niestety też kobieta z rozstępami ![]() ![]() ![]() Czytałam dziewczyny o problemach z cukrem u niektórych z Was, ja mam problem w drugą stronę bo po 2h mam cukru 54 ![]()
#58 |
Zakorzenienie
|
Mary, pozdrów Dorkę również ode mnie
![]() ![]() Eweska, doczytałam, że Twoja siostra będzie miała parkę. Super! Ale moje przeczucie do tej pory podpowiada, że tak samo będzie u Ciebie ![]() ![]() Aguś, to od kiedy pijemy liście malin i rozgazowane Karmi? ![]() ![]() Ale mi się kręci w głowie ![]() A i pochwalę się Wam, że mój Tż zrobił sobie wolne popołudnie! (o ile nie zmieni zdania, co też jest możliwe). Normalnie niesamowite ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-17 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Moderatoreska
|
Oliwka synal własnie przyszedł ze szkoły, ale pizzucha nadal w piekarniku, jeszcze z 15 minut i będziemy jeść
![]() Jej ale pogoda, pada i pada no końca nie widać :/ Listopadowa ![]() Większość z Was stawia na parkę ![]() Jak zacznę rodzić napiszę Wam że jadę na porodówkę to będziecie później zniecierpliwione czekac na sms co tam z brzuch wyszło ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-17 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mimbi wybacz ale wyobraziłam sobie Ciebie wchodzącą z brzuchem do szpitala z niebieską torbą z Ikei ![]() Ja też po poście Morii o pakowaniu torby, wywaliłam wszystkie z szafy i nic się nie nadaje ![]() Znalazłam taką na allegro http://allegro.pl/duza-torba-na-week...510024762.html chyba powinnam sie w nią zmieścic, tylko przesyłka 17zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.