|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Hej Dziewczyny
też się melduje w nowym wątku . Trochę doszłam do siebie po śmierci teściowej i mniej stresów chociaż kwestia remontu mieszkania mnie przeraża, nie wiem czy mój mężul zdązy przed narodziami Małego, a ja niestety nie bardzo moge mu pomagać w pracach. Powoli kompletuję wyprawke i zastanawiam się nad wózkiem, oglądam Wasze zakupy![]() Dla Dziewczyn z Łodzi, moja koleżanka rodziła w Madurowiczu i bardzo sobie chwali, co prawda miała zatrucie ciążowe i leżała tam tygodniami ale opieka jest ok. Ja zamierzam rodzić w Matce Polce. Pozdrowionka
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
matal
mnie do mgr trudno się zebrać,a mam napisać I rozdziałsiasiek moniqac ja ogromnego to mieć nie będę brzucha ![]() to taka moja teoria agniese79 ooo to dzięki za opinię dotyczącą Madurowicza... tak się składa, że ja nie mam jakoś kogo zapytać bo znajome rodziły w Matce Polce albo w Rydygierze. uciekam po Tż bo o 16 kończy prace pogoda fatalna, leje cały czas i jak tu wyjść
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 15:49 |
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WSIÓR tak zwany |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. mam jakąś 1/4, czyli jeden podrozdział, ale na 6 stron ponad
|
|
|
#155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszedl pierwszy artykul do druku, ale nawet nie moge sie spiac, zeby napisac streszczenie po angielsku. Mam materialy, moglabym tylko usiasc i zaczac dziubac, ale nie mam weny. Chociaz jak mnie zwolnia z pracy to jest szansa wrocic na uniwerystet do pracy dydaktycznej, wiec moze wtedy bede miala jakas mobilizacje, w koncu bede musiala sie doksztalcac. Eh, nie wiem jak to jest, moja branza, moj temat, moje zainteresowania, a czuje sie tak, jakbym miala sie zabierac za cwiczenia z fizyki w liceum...Cytat:
![]() Pracowalam w firmie, w ktorej nadawalismy codziennie ponad 100 paczek kurierem z doreczeniem do rak wlasnych... Nie macie pojecia, co ci ludzie potrafia robic, Ty sie ciesz, ze Ci w ogole do domu przywiozl, bo mogl zadzwonic i zapytac na przyklad, czy by pani sama sobie nie odebrala. W moim watku pierwsze ciazowe swatche (mialam nie wklejac, ale musze sie jakos reklamowac, a nie wiem jak zrobic podpis pod postami, hmmm?) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post25781994 A z babskich rzeczy to chcialam powiedziec, ze dostalam z wymianki probke rozu mineralnego i po pierwszym nalozeniu jestem zachwycona http://sweetscents.com/ Wiec z takim lekko bulgarskim polyskiem i kolorem na policzkach lece na szkole rodzenia zakasowac wszystkie mamuski w dresach z nieumytymi wlosami, howk!
|
||
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Szalooooooooone ile postów
Zostawić Was na kilka godzin ![]() Chciałam tak na szybko napisać, że torba do szpitala o wymiarach 60x35x30 jest ZA MAŁA Przynajmniej ja się nie mieszczę a zapakowałam tylko ciuszki dla małej, w tym kombinezonik, rożek miękki, jedną koszulę nocną, szlafrok, 6 tetrowych pieluch i kosmetyczkę z kosmetykami małej. A gdzie jeszcze jakieś podkłady, podpaski, moja kosmetyczka, klapki, woda, ładowarka, aparat, podusia pod głowę, herbatki na laktację.... dalej nie pakuję czekam na TŻ, niech mi większą wersję wyciągnie ze schowka bo w tym mikrusie to ja się nie będę upychać
|
#157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trudno ![]() stanik bede miala w szpitalu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dzwoniłam z interwencją to się dowiedziałam, że tak jest i tak będzie bo były przypadki kiedy kurierom okradali auto, gdy Ci zanosili paczkę do mieszkania Ale argument, nie?
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja wyszlam dzis wczesniej z pracy bo sie tak zle czulam, w sensie slabo mi bylo, nei moglam oddychac, plecy bolaly, masakra, wiec wpadlam do domu herbatka kocyk i poldrzemka, wchodze na forum a tu tylleeee stronnnn!!! i jeszcze 6 w nowym watku...jejuuu... przyznam ze powierzchownie doczytalam bo slaba jestem nadal i neiprzytomna... Moria wozek pierwsza klasa i rzeczywiscie bardzo duza ta gondolka, sliczny kolor, nie wspominajac juz o modelce w srodku ![]() co do torby do szpitala ja mam podobnej wielkosci, moze nawet mniejsza, ale dla dzidzi biore osobno ta co mam do wozka taka mala, na pieluchy i ubranka, tutaj lekarze tak polecaja, latwiej sie podobno ogarnac jak sie ma osobno rzeczy dla maluszka, a osobnoe dla siebie. bede sie w przyszlym tygodniu pakowac, to zobaczymy ![]() kasiulka sliczny brzuszek i faktycznie juz ogromny! musze wam koniecznie tez wstawic swoj, bo tez mi wybilo do prozdu , jua mam z rana 98 cm!!! dociagne do 100 mam nadzieje ![]() Agus a twoja pileczka jaka! fajowy masz pepek! mnie tak wieczorem wypycha, ale jak mala sie kreci bardzo to czasami mi go tak fajnie wssysa do srodka![]() daisyyy pracusiu, nie przejmuj sie cukrzyca, tylko trzymaj dietke a bedzie dobrze ja dzisiaj jak widzisz w pracy nie wydolilam, poza tym zimno u nas jak fix!! mrozy nie sa dobre na samopoczucie brrr...pozdrawiam wszystkie w nowej czesci ![]() moja mama dzwonila, czuje sie juz calkiem dobrze i nie moze sie doczekac przylotu! a ja ide dalej drzemac bo naprawde jestem dzisiaj wyjatkowo do niczego
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bylo mnie chwile a tu juz kilka stron do nadrobienia.
Dziewczyny ladne brzuszki juz macie, moj przy waszych jest malutki. Z terminem tez na koncu listy jestem wiec wszystkie juz pewnie beda na odchowalni a ja tu jeszcze zosatne ![]() Szukam porady odnosnie klapek do szpitala. Czy takie normalne materialowe zdadza egzamin? Bo nie wiem jak to jest z krwawieniem pologowym ale boje sie, ze jak bede mocno krwawic to moze mi cos w toalecie przypadkiem na klapka skapnac |
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak 2 lata temu składałam meble i teraz bym na pewno nie dała rady, trzeba naprawdę dużo siły, żeby wcisnac jeden element w drugi - kołeczki
|
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasiu, Aguś ale Wy macie wieeeeeelkie brzuchy To ja chyba torbę tez bede musiała kupić, bo mam niewielką, a większą mam tylko walizke na kółkach w którą zapakowaliśmy we dwoje z Małżem do Grecji na 2 tyg Szczerze to ta wielkość by mi odpowiadała
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Moria Zaczynam się zastanawiać, czy aby nie kupiłam za małej torby do szpitala...
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Aha przypomniało mi się, na wątku mamusiek marcowo-kwietniowych rozpakowana mamuśka doradzała nam żebyśmy nie kupowały wkładek na piersi marki bella bo strasznie przeciekają.
|
|
#166 |
|
Moderatoreska
|
Ja kupiłam Canpol. Jej muszę jakąś tapetę na twarz narzucić i spadam z synkiem na trening choć dziś nie mam ochoty na wychodzenie z domu, jeszcze ciągle pada i pada :/ Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-17 o 16:25 |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszalała ale tylko w domu, bo od samego rana pada bez przerwy w ogóle to czytam i czytam i nic nie mogę napisać bo ciągle muszę czytać żeby nadążyć za Wami ![]() moria44 torba jednak za mała ![]() ale ja np radzę nie brać ciuszków na wyjście już ze sobą, bo to moze tż donieść w dzień wypisu, po co mają leżeć w torbie, no i aparat też bym raczej tż powierzyła bo takie rzeczy szybko "giną" |
|
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze slyszeponoc sa najlepsze ![]() Cytat:
![]() dostalam smsa od poloznej jutro o 13 ktg Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-17 o 16:32 |
||
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Grazin, bulik to mój ,,morderca piłek''
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bella jest beznadziejna coś takiego jakbyś sobie wsadziła wacik do demakijażu tylko
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-17 o 16:34 |
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
agus87 zapytaj się u nas na odchowalni bo już nie pamiętam, która to mamuśka pisała
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
6 stron w kilka godzin
Dzien dobry ![]() Witam nowa mamusie Oliwke ![]() Kasia24, ale brzuchol woooow jest super!!!!! Agus Twoj tez sporawy juz Moria wozek wyglada super!!! Szkoda tylko, ze to kolko szwankuje... oby sie uwineli w miesiac z ta naprawa!!!! tak a propos jak chcialas taki wozek gondolo-spacerowke to patrzylas na nie gdzies na zywo? Zaciekawily mnie, a chcialabym wiedziec czy to jest dobre rozwiazanie i podloze jest odpowiednie dla maluszka...Grazin jak Ci idzie z komoda? Anulko jak sie traz czujesz? Jak mama? Siasiek... Czarodziej Ania2631 moze bede okropna, ale... to miod na moje serce co mi napisalas... myslalam, ze to ja jestem najwieksza na watku, a reszta jest daaaaaleeeeeeeko za mna. Przybij pione Przez Was zupy nie ugotuje ... dwa razy wode dolewalam, bo przez nadrabianie mi wyparowala cala ![]() A i jutro dostane w koncu macierzynski!!!!!! ![]() :pros i:A i dostalam katalog z Vertbaudet i mam 15 funa znizki, a tam sa takie piekne rzeczy dla maluchow vertbaudet.co.uk
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
A co do kapci
![]() Wydaje mi się, że branie jednych to nie jest za dobry pomysł. Napisze Wam jak jest u mnie w szpitalu a raczej jak ja to pamiętam. A więc kiedy się idziecie kąpać? W wolnej chwili ?a wolna chwila kiedy jest jeśli macie cały czas dzidzika przy sobie? Jak zabierają go kąpać, albo jak przychodzi ktoś z rodziny i powierzycie dziecko pod opiekę. Wtedy szybko pod ten prysznic bo dzidzik sam bez mamy?!! Jak zabierali dzieci na kąpanie to wszystkie babki rzucały się na prysznic. I czasem po prostu było ciężko ogarnąć to wszystko w czasie. Wycieranie takich mokrych klapek? albo wkładanie takich kapiących na nogę?
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
![]() co czytalam to kazdy belle poleca.. hm trudno ja tez kupilam |
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
o boże
![]() ale on sie tak nazywa? ![]() masakra ja chyba nie jestem tak groźna;P melduję z frontu: drzwiczki zamontowane teraz wkręcam prowadnice do szuflad i sie zadstanawiam czy dobrze to robię bo w instrukcji wszystko jest tylko obrazkami przedstawione
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Wygląda groznie
![]() Paulizia-można rzec że jesteśmy w jednej drużynie
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak robiłam
![]() i jakoś mi to nie przeszkadzało ![]()
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadaje sie dla chlopca? Jak myslicie? http://www.vertbaudet.co.uk/newborn-...uleur=0009&t=6
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Belli to chyba są dobre podkłady poporodowe
A wkładki laktacyjne chyba nie - tzn. tak czytałam
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie Ci się chciało całego Antosia rozbierać do przebrania pieluchy ????? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

też się melduje w nowym wątku

mnie do mgr trudno się zebrać,a mam napisać I rozdział
pogoda fatalna, leje cały czas i jak tu wyjść

Poszedl pierwszy artykul do druku, ale nawet nie moge sie spiac, zeby napisac streszczenie po angielsku. Mam materialy, moglabym tylko usiasc i zaczac dziubac, ale nie mam weny. Chociaz jak mnie zwolnia z pracy to jest szansa wrocic na uniwerystet do pracy dydaktycznej, wiec moze wtedy bede miala jakas mobilizacje, w koncu bede musiala sie doksztalcac. Eh, nie wiem jak to jest, moja branza, moj temat, moje zainteresowania, a czuje sie tak, jakbym miala sie zabierac za cwiczenia z fizyki w liceum...
.

ja dzisiaj jak widzisz w pracy nie wydolilam, poza tym zimno u nas jak fix!! mrozy nie sa dobre na samopoczucie brrr...
Czekamy na Ciebie fasolko

tak a propos jak chcialas taki wozek gondolo-spacerowke to patrzylas na nie gdzies na zywo? Zaciekawily mnie, a chcialabym wiedziec czy to jest dobre rozwiazanie i podloze jest odpowiednie dla maluszka...