|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII
Cytat:
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudo! o opis nie będę męczyć, bo i tak ogromnie się napracowałaś, ale napisz może tylko jakich kosmetyków użyłaś. Jestem pod wielkim wrażeniem!
|
|
|
#993 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja też nic
![]() ![]() ale super ![]() kiedyś się udzielałam w wielu wątkach ![]() Cytat:
cześć ![]() Ja już na szczęście w domu, ale czeka mnie intensywny wieczór. Najpierw muszę pozałatwiać parę spraw, a później wizyta u siostrzeńca. Ale wieczorne zabiegi będą. ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- caate cudowny makijaż! masz ogromny talent!
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w sobotę planuje go kupić caate makijaż perfekcyjny masz talent kobieto
|
||
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie też go kupię, pojadę chyba jutro, bo dzisiaj u mnie taka pogoda, że nawet na zakupy kosmetyczne mi się nie chce iść
|
|
|
|
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj tutaj spokojniej niż wczoraj
Idę cwiczyc 8minABS
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pożegnanie zostawiam lekturę
Piękna w 5, 15 i 30 minut: Jak błyskawicznie wyszykować się do wyjścia? Nie zawsze możesz sobie pozwolić na długie przygotowania przed lustrem zanim wyjdziesz z domu. Niekiedy bywa, że o spotkaniu dowiadujesz się w ostatniej chwili i w błyskawicznym tempie musisz poprawić swoją urodę. Zamiast panikować, weź się w garść i ruszaj do łazienki – nawet w pięć minut możesz zrobić się na bóstwo. Gwarantujemy, że nikt się nie pozna, jak długo się czesałaś, malowałaś i dobierałaś strój. Grunt to dobra organizacja czasu, a będziesz błyszczeć, bez względu na długość przygotowań. Gdy masz 5 minut... Nie ma chwili do stracenia. Ruszaj do łazienki – najpierw się umaluj, inaczej w pośpiechu możesz ubrudzić bluzkę pudrem, szminką czy pastą do zębów. Starannie nałóż podkład, pamiętając o linii szczęki. Jeśli zrobisz to naprędce, na twojej twarzy pojawi się nieładna pomarańczowa otoczka. Dobrze rozsmaruj podkład na policzkach przy uszach i szyi. Chwyć za róż albo puder brązujący, nie przesadzaj jednak z jego ilością. Oczy obrysuj czarną kredką (zrezygnuj z eyelinera, bo w pośpiechu kreska może być nierówna), rzęsy umaluj maskarą. Daruj sobie szminkę czy cienie do oczu – niepotrzebnie zajmują czas. Wrzuć do torebki błyszczyk albo jasną pomadkę, umalujesz usta już po wyjściu z domu. Odśwież oddech płynem. Uczesz włosy: jeśli nie prezentują się efektownie, a nie zdążysz ich umyć, sięgnij po suchy szampon w sprayu. Wystarczy spryskać nim włosy i po dwóch minutach dokładnie je wyszczotkować. Włosy będą wyglądały świeżo i ładnie się ułożą. Nie musisz już robić żadnej misternej fryzury – po prostu je rozpuść, a w uszy wepnij lśniące kolczyki, które będą wyraźnym akcentem w twoim wizerunku. Kiedy czasu jest niewiele, zwykle zakładamy na siebie pierwsze lepsze spodnie, wysłużoną bluzkę i ulubiony sweterek. Jeżeli jednak chcesz wyglądać modne, zadbaj o jakiś dodatek, który uczyni twój strój bardziej stylowym. Gdy masz 15 minut... Kiedy się śpieszymy, każda minuta jest na wagę złota. Tutaj możesz jednak nieco więcej czasu poświęcić na makijaż lub fryzurę. Podkład, róż czy bronzer to podstawa, nie zapominaj jednak o korektorze czy pudrze (nos, broda, czoło). Ekstrawagancji dodasz sobie odważnym makijażem oczu. Wybierz cień albo kolorową kredkę – w ten sposób zwrócisz uwagę osób, z którymi się spotykasz. Ciekawym pomysłem jest obrysowanie oka w ten sposób, że kreska jest dłuższa niż linia powieki. Taki makijaż wykonasz szybko, pod warunkiem, że umiesz sprawnie posługiwać się kredką. Do tego maskara – możesz wytuszować rzęsy dwa razy. Koniecznie odśwież oddech, najlepiej miętowym płynem. Pora zadbać o włosy. Również gdy masz kwadrans, sprawdzi się suchy szampon w sprayu, ponieważ nie zdążysz ich umyć i wysuszyć. Po wyczesaniu kosmyków pomyśl o jakimś upięciu. Jeśli się na nie zdecydujesz, sięgnij po delikatną piankę ułatwiającą modelowanie. Włosy możesz związać w koński ogon wysoko nad karkiem, zrobić koczek albo podpiąć kosmyki wskówkami. Fryzury stylizowane na niedbałe są w modzie. Utrwal lakierem. Również w tym przypadku sięgnij po kolczyki, najlepiej duże i zwracające uwagę, a będziesz wyglądać świetnie. Gdy masz 30 minut... Pół godziny to sześciokrotnie więcej niż pięć minut, ale wbrew pozorom wcale nie jest to dużo czasu. W pierwszej kolejności rusz do łazienki – zdążysz jeszcze umyć, wysuszyć i wymodelować włosy. Zapomnij jednak o odżywkach, bo nie masz na nie czasu. Po umyciu kosmyków łagodnym szamponem, wetrzyj w nie piankę albo inny krem dyscyplinujący włosy bądź ułatwiający modelowanie. Teraz przy pomocy suszarki i okrągłej szczotki możesz wymodelować fryzurę. Czyste włosy są ozdobą samą w sobie, nie musisz zatem układać misternej fryzury. Podkręć końcówki, zrób delikatne fale – podczas suszenia, owijaj pasemka wokół palca i rozpuszczaj. Dzięki temu w mig ułożysz włosy. Fryzurę utrwal lakierem. Pora na makijaż. W tym czasie pojedyncze mokre kosmyki zdążą wyschnąć. Pamiętaj o podkładzie, korektorze, różu bądź pudrze brązującym. Podkreśl brwi miękką kredką (najlepiej brązową – czarna wygląda nienaturalnie, szczególnie gdy masz jasną karnację i włosy). Nałóż cienie na powieki, obrysuj oko kredką lub eyelinerem. Jeśli nie masz w tym wprawy, lepiej sięgnij tylko po tusz do rzęs. Maskarę użyj dwa razy. Usta pomaluj błyszczykiem lub szminką, dopełnią twój makijaż. I nie zapomnij o perfumach. To jak kropka nad „i” w twoim wizerunku. O zapachu warto pamiętać nawet, gdy masz minutę do wyjścia.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2011-03-17 o 17:43 |
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierożki i uszka ulepione
na zaliczenie też już ogarnęłam, jeszcze póżniej i jutro rano powtórzę i może jakoś obleci ![]() piękne macie zwierzaki ![]() caate znakomicie dobrane kolory zazdroszczę talentu i smykałki i widać jak ci włoski pięknie błyszczą ![]() Anastazja86 wiem że ci ciężko ale myśl pozytywnie siły życzę ![]() angelinmyheart dziękuję ![]() rewelacyjne zdjęcie Czekoladowa a ja od dziś zaczynam skakać na skakance uuuu biedne moje nogi XDCytat:
karolcia198506 a ja bym chciała spróbować pocałunku pod wodą ale chyba bym się ładnie wody napiła :PTak się cieszę bo jutro widzę się z koleżanką z LO, którą ostatnio widziałam na maturach... Oj będzie piwkowanie A dziś ostre SPA ![]() Jak wam mija dzionek???
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam pieknie dziewczyny
![]() ciesze sie, ze sie podoba i nie zloscicie sie na mnie, ze w tej formie Cytat:
![]() Cytat:
i pedzelki, ktory do czego uzylamuzylam na cala powieke kredke Nyx biala podkla MF Xperience puder sypki My Secret roz Borujois tusz Clinique kredka zielono-turkusowa z bazarku za 3zl ![]() reszta na zdj ![]() jestem zawiedziona, zwiedzilam Mile, Intimissi, Triumpf, La Senza? i nie mieli 65D, ani E wszedzie przymierzalam 70, ale to nie to samo![]() na pocieszenie zamiast stanika kupilam stringi i 2pary szortow, seexy
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-03-17 o 17:55 |
||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
eh ten tydzień mam luźny, ale przyszly to będzie prawdziwa masakra w szkole...
idę nadrabiać wizaż ![]() |
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze, takie firmy i nie mieli rozmiarówek więc teraz będziesz przez neta zamawiać??
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chcialam przymierzyc, niby 70D bylo dobre, ale ja czulam sie w nim plasko bo same tylko z fiszbinami nbylo, zero usztywnienia, a ja nie mam jakis duzych piersi zeby pozwolic sobie na taki fason i to jeszcze za 87-160zl![]() ten samoopalacz polecalyscie ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 bo zaraz jade do Reala i nie wiem co kupic
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
no to w takim razie faktycznie wyjścia nie masz, no ale plusem jest że w necie znacznie większy wybór więc coś na pewno znajdziesz
ja idę na skakankę... 3majcie kciuki XD
|
|
#1005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
będę musiała się zdecydować na którąś bo dwóch na pewno nie kupię to jakieś pół wypłaty by było ![]() Cytat:
i wiesz co moim zdaniem masz tak piękne swoje brwi, że nawet nie musisz ich tak maziać na co dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ta dziewczyna z linku sama pisała, że jej pasuje ale ona mało wymagająca jest
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Odpoczywam i Was nadrabiam z kubkiem kawy w ręce ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ulala jaki przystojniak Cate super makijaż Anastazja będzie dobrze
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybkiego po nadrabiałam i chyba pójdę się w końcu coś pouczyć
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Miłego wieczorku
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
Dziś : maseczka cynkowa , maska na włosy seboradin , maska własnej roboty (miód + wit c + zółtka ) , póżniej peeling i balsam . Tyle .
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio namawiałam Tż. powiedział, że najpierw muszę się nauczyć pływać. Jakoś nigdy nie umiałam się przełamać.
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyno nie zastawiaj się tylko ucz sie pływać
nie wyobrażam sobie wakacji bez pływania ![]() rezultat skakankowy porażka :P oby juto było lepiej zaraz wskakuję do łazienki i będzie spamowanko
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
eh ostatnio nie umiem sobie poradzić z powrotem do zdrowego jedzenia
![]() dziś zjadłam pizzę, ciastka, ciasto... masakra! |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
jaka to jest maseczka cynkowa?
|
|
|
|
#1015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To samo było z lodowiskiem, najpierw panikowała bo nigdy nie jeździła, troche popróbowała, wywrotek pare zaliczyła ale jej się spodobało i się nauczyła Nie ma się czego bać
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
ale dziś u mnie okropna pogoda
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Na początku: Caate- śliczny makijaż, takie masz cudne oczy ![]() Ja mam stanik w rozmiarze 65E i kupiłam go za 40 zł ![]() Anastazja86- wierzę, że będzie dobrze. Soph- może jak pogoda się poprawi to łatwiej Ci będzie zacząć? Bo wiadomo jak pada to organizm ma inne zachcianki (skądś to znam )Marta85- nie, że wyganiam, ale czy Ty magisterki przypadkiem nie masz pisać A ja dziś ograniczyłam się do podstawy, nawet nie użyłam balsamu brązującego (trochę się zniechęciłam...6 dni i zero efektu ale jutro do pracy, więc trzeba coś z tym zrobić.
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też... ja mykam w końcu do tej łazienki :P muszę też pazurkami zająć, pewnie na czerwono zrobię miłego wieczorku
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

tylko jeszce nie wiem skąd 
tak się o nią boję

więc teraz będziesz przez neta zamawiać??