|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Seboradin - wątek zbiorczy
Jako,że jestem stałą miłośniczką seboradinu postanowiłam podzielić się z Wami efektami. Zuzyłam już kilka butelek i efekt zawsze ten sam - wiele nowych baby hair. Używam wersji z czarną rzepą i śmiem twierdzić,że najlepiej działa w połączeniu z masażem głowy. Kładę go na wieczor,żeby rano zmyć i nie śmierdzieć. Włosy zaraz po malowaniu mi się nie przetłuszczają szybko, ale jak pojawia się odrost zaczynam mieć niewielkie problemy- troszkę tłuszczyku i łupieżyk, a wiadomo co za tym idzie może się pojawiać wypadanie. Aby temu zapobiec stosuję sebo i działa zawsze bez pudła. Wcieram go w skórę i problem znika. Polecam wszystkim na wypadające, z łupieżem i przetłuszczające się włoski. Radzę nie stosować na długości, bo za mocno przesuszy no i robić przerwy, wtedy działa najlepiej.
|
|
#602 |
|
Przyczajenie
|
majreg, jest tak, jak piszesz, ja idiotka wcierałam lotion w całość i koncówki mocno się przesuszyły
, ale jeśli chodzi o przetłuszczanie to nie zauważyłam pozytywnych zmian, dalej myłam codziennie, bo 12 godz po myciu włosy wyglądały nieswiezo, ale jest to produkt dobry, bo zlikwidowal piekielne swędzienie skóry glowy, które sobie panthenem spowodowałam
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz podkreślam też wagę porządnego masażu skóry głowy podczas wcierania. Pantene zapewne zawiera całą furę silikonów, które to mogą być winowajcą podrażnienia, łupieżu, swędzawki i strąków.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-01-10 o 21:31 |
|
|
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
Hurrra dziewczyny!!!
mam baby hair szampon + 2 opakowania ampułek+ lotion zrobiły swoje teraz używam tylko szamponu i lotionu za jakiś czas wrócę do ampułek rewelacja achh i używam raz na jakiś czas nafty zauważyłam, ze kiedy zrobiłam przerwę w używnaiu lotionu to włosy zaczęły się przetłuszczać wieczorem. Achh i z czego jestem najbardziej dumna: nie prostuję może tylko grzywkę ![]() a Wam jak idzie ??????
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od ponad miesiąca mam lotion i balsam do włosów wersja z czarną rzepą. Jestem z nich bardzo zadowolona. Co prawda i tak myje włosy codziennie, ale dlatego że codziennie coś na nie nakładam. Lotion smierdzi przeokrutnie, ale jak psikam nim skalp po umyciu wieczorem to po wyschnieciu włosów rano nic nie czuć. Balsam jest rewelacyjny, jako jeden z nielicznych jest nakładany u mnie na całą długość włosa od nasady licząć, nie przetłuszcza i nie obciąza mi włosów, nadaje im tez piekny połysk, włosy są po nim sypkie. Czy te produkty powoduja u mnie szybszy wzrost włosa to nie wiem bo stosuje te preparaty razem z innymi (olejkami, wcierkami), ale z pewnościa dopomaga przy wzroście włosa i co ważne ograniczył mi ich wypadanie.
|
|
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
Ja od czasu do czasu stosuje lotion z rzepa, ale rzadko bo mi sie niedobrze robi od jego zapachu, ale za to szampon regenerujący i balsam ( żółta seria) stosuje juz od 2 miesięcy i powiem Wam jedno, nie umiem juz umyć włosów zwykłym drogeryjnym szaponem. Ostatnio skonczyl mi sie szampon seboradin i nie mialam gdzie kupic to kupilam zwykly ziołowy, z apteczki babuni, jajeczny, za 7zł.
Co polecacie z takich ziołowych specyfików na suche końcówki? Góre włosów przy skórze mam w porządku, ale od połowy włosów lekkie siano i tak myśle co tu zakupić.
|
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Co polecacie z takich ziołowych specyfików na suche końcówki? Góre włosów przy skórze mam w porządku, ale od połowy włosów lekkie siano i tak myśle co tu zakupić.[/QUOTE]
nie koniecznie ziołowe ale polecam olejek rycynowy działa cuda stosuje go co dwa trzy dni na same koncówki owijam folia i kładę się spac- rano normalnie myje szamponem ładnie schodzi. przy moim codziennym prostowaniu włosów ( czego już zaprzestałam ) przez kilka lat końcówki były połamane, sianowate i ogólnie wyglądały masakrycznie. teraz są mega gładkie
|
|
#608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
działa cuda stosuje go co dwa trzy dni na same koncówki owijam folia i kładę się spac- rano normalnie myje szamponem ładnie schodzi. przy moim codziennym prostowaniu włosów ( czego już zaprzestałam ) przez kilka lat końcówki były połamane, sianowate i ogólnie wyglądały masakrycznie. teraz są mega gładkie [/QUOTE]Tak mówisz? Kiedys stosowałam, potem mama mi się dorwała i sobie nim paznokcie smarowała Musze zakupić znowu, bo włos blond i siano z końcówek to jest masakra.
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Olejek rycynowy po dłuższym stosowaniu może jednak przesuszać tak więc lepiej z nim uważać.
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak na razie przesuszenia nie zauważyłam ale skoro tak mówisz to będę uważać dzięki !!!
|
|
|
#611 |
|
Raczkowanie
|
czy po seboradinie swędzi was skóra głowy ja czuje takie delikatne swędzenie mam ten z żeńszeniem lotion regenerujący
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosuję lotion do wypadających od tygodnia - z nadzieją, że przyśpieszy porost
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
Mi nic nie mrowi
a raczej nie mrowiło, bo zrobiłam miesięczną przerwę seboradinu na rzecz mgiełki radical
|
|
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Skończyłam jedno opakowanie lotionu i dzisiaj zakupiłam 2... powiem szczerze że włosów juz mi tyle nie wypada(choć poza seboradinem jest jeszcze olejowanie, picie pokrzywy itd) i jest sporo nowych włosków
szybciej raczej nie rosną ale teraz mam 1/3 moich dawnych włosów wiec bardziej zależy mi na gęstości niż długości... mam andzieje ze 2 opakowanie pomoże jeszcze bardziej najpier używałam tego do zniszczonych a teraz kupiłam z czarną rzepą... zobaczymy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że Seboradin poza regeneracją wypłukuje kolor włosów farbowanych?! Czy któraś z Was się z tym spotkała?!
Generalnie na tej funkcji zależy mi najbardziej, bo chciałabym się pozbyć "nadmiaru" czarnej farby na włosach...
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
ja dopiero zaczynam z seboradinem ale mam ampulk i lioton z zen-szeniem i niewiem czy nie powinnam kupic tego drugie tylko z czarna rzodkwia. a czy ampulki zawsze wmasowujecie w wlosy po myciu, czy mozna tez w suche bo widze ze na opakowaniu pisze ze mozna, ale niwiem czy bedzie efekt tak jak po myciu, czy to ma znaczenie czy nie ??? |
|
|
|
|
#618 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Ampułki stosuje się na skórę głowy, nie na włosy. Bez znaczenia, czy włosy są suche lub mokre.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam aż mój seboradin lotion z czarną rzodkwią przyjdzie z allegro i też będę używać, niestety musiałam zamówić i drożej wyszło, byłam w kliku aptekach i nie mają go w ogóle ;/;/
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba było poprosić, by zamówili z hurtowni- dla nich to żaden problem. Tylko, że rzadko to proponują.
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny uzywające lotionu w wersji Niger - tej z czarna rzodkwia - po jakim czasie widzicie ukojenie na skalpie...? stosuje tydzien i poki co nic nie widze...
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mam Seboradin lotion z czarną rzodkwią, zobaczymy co to cudo robi z włosami :P używam od 3 dni więc narazie się nie wypowiadam na temat działania
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
ja zaczęłam stosować dwa dni temu, zapach mi nie przeszkadza...mam nadzieje ze jakis efekt bedzie (wskazane mniejsze przetluszczanie sie i las baby hair
) czas pokaze....Jak to wcieracie? Przy masazu glowy powinno sie robic koliste ruchy, ale jakos slabo mi to idzie i raczej wcieram jakbym tarła rzodkiew na tarce... ![]() Mam caly komplet, ale lotion jednak przetluszcza, chyba bede go pozniej uzywala...chce sprawdzic najpierw czy sam balsam i szapon zmniejsza przetluszczanie... Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-03-17 o 19:14 |
|
|
|
|
#627 |
|
po prostu Łinli
|
a testowałyście już tą serię przeciw wypadaniu włosów?
z Nigera z czarną rzepą byłam zadwolona, ciekawa jestem tej serii
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Ja testowałam szampon i maskę. Nie zmniejszył wypadania włosów, wręcz nasilił, ale ładnie mył włosy, lepiej pachniał od rzepy (cytrusami, przyjemnie) i w moim przypadku włosy były dłużej świeże. Ale zużyłam tylko jeden szampon i dwie maski, czyli tak naprawdę nie mogłam oczekiwać efektów.
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- U mnie było na odwrót- szampon przyśpieszał przetłuszczanie, a lotion przedłużał świeżość włosów.
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 2 dniach stwierdzasz,że lotion przetłuszcza i go odstawiasz???? Po 2 tygodniach to rozumiem,że pierwszą taką opinię można wystawić, ale nie po 2 dniach.
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
lotion przetluscil od razu
ale moze za duzo napsikalam...w kazym razie bez mycia wlosow nie dalo sie wyjsc z domu...po wyschnieciu lotionu wlosy byly nieswieze....zuzyje w swoim czasie...czyli jak skonczy sie szampon i balsam...w kazdym razie po paru tygodniach stwierdzam, ze faktycznie zmniejsza przetluszczanie sie wlosow....uzywalam samego szamponu i balsamu...tak jak kiedys mylam je codziennie, tak teraz moge co 2 dni...przy czym musze umyc rano...bo po drugiej nocy sa juz tluste :/ ale to juz i tak duzy postep... czy wlosy rosna szybciej troche trudno mi stwierdzic, bo wiosna nadeszla to zawsze wtedy rosly mi szybciej... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

, ale jeśli chodzi o przetłuszczanie to nie zauważyłam pozytywnych zmian, dalej myłam codziennie, bo 12 godz po myciu włosy wyglądały nieswiezo, ale jest to produkt dobry, bo zlikwidowal piekielne swędzienie skóry glowy, które sobie panthenem spowodowałam 
mam baby hair
achh i używam raz na jakiś czas nafty