![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek
Cytat:
Jeżeli ktoś biorąc psa do bloku zapewni mu takie warunki jakie powinien mieć to oki, ja nie była bym w stanie dlatego się niedecyduje. O ile jeszcze jestem w stanie akceptować mniejsze psiaki w bloku to jestem wrogiem trzymania dużych psów dobermanów, wilczurów w blokowych mieszkankach dla mnie to głupota. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Chwilowo zajęta,wpadam na chwile, aleeeee jeszcze tu wróce ![]() I nadrobie i popisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2577619 7]No tak trzeba się liczyć, że psiak potrzebuje się wybiegać i nie wystarczy mu tylko spacer w koło bloku, a tak właśnie niektórzy robią. Piesek zrobi siusiu czy co tam innego jeszcze pod czyimś oknem i załatwione. [/QUOTE]
nietstety niektórzy się do tego ograniczają ![]() ![]() psu trzeba poświęcic duzo uwagi, codziennie czy ktos jest zmęczony czy nie ![]() [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2577619 7]Jeżeli ktoś biorąc psa do bloku zapewni mu takie warunki jakie powinien mieć to oki, ja nie była bym w stanie dlatego się niedecyduje.[/QUOTE] ja mieszkam w bloku i sie zdecydowalam na psa, ale codziennie ma 4 spacery w tym jeden bardzo długi. Nie wazne czy mi sie po pracy chce czy nie, czy nie mam nastroju. Duzo z nim wyjezdzam, ogranizuje psie spotkania a i w domu sie z nim bawię - codziennie ![]() zmęczony pies = szczęsliwy pies ![]() Bardzo dobrze że sie nie decydujesz, jesli wiesz że na razie nie masz tyle czasu i energii nie zawsze mi sie chce wstawać o 5.50 ale swiadomie sie zdecydowałam ![]() [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2577619 7]O ile jeszcze jestem w stanie akceptować mniejsze psiaki w bloku to jestem wrogiem trzymania dużych psów dobermanów, wilczurów w blokowych mieszkankach dla mnie to głupota.[/QUOTE] ja uważam ze jesli ktoś codziennie poswieci psu czas i taką dawkę ruchu jaką pies potrzebuje to może mieszkać nawet w bloku, ale jak piszę codziennie trzeba psa wybiegać, nie tylko weekendowo ![]() u Was też tak szaro-buro? ![]() kurcze, żeby chociaż w niedzielę bylo słonecznie
#185 |
Zakorzenienie
|
Co do psów,ja nie posiadam.Moi sąsiedzi maja yorka,małe to to a jakie wyszczekane
![]() ![]() ![]() motylku,tak u mnie też dziś nijako pochmurno.Ja myślałam,że masz sporo zwierzaków. ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-03-17 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
U mnie pada.
Co do Yorków - mam z rodowodem, tzn nie tyle ja, co rodzice. I naprawdę, to co robi ten pies, to przechodzi ludzkie pojęcie.
#187 |
Zakorzenienie
|
u nas tez leje od rana
![]() co do psów, to ja sie wychowywałąm w bloku (dwa pokoje z kuchnia, nas czworo) i zawsze bl u nas jakis psiak. Ostatnio foxterier. Chodzil na spacery co 2 godz jak tylko był ktoś w domu, a jak było sie w szkole czy w pracy to potrafil spokojnie wytrzymac nawet te 9 h. Spacery miał długie, do tego zawsze jak jechalismy do babci to go brlismy zeby pobiegal sam (czyli tak ze 2 razy w tygodniu). nie uwazam zeby cierpail w bloku. ale bernardyna bym do bloku w zyciu nie wziela.
#188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Opowiem taka historię głupoty ludzkiej: kolezanka ma dziecko w wieku 2 czy 3 lat postanowili w prezencie dać mu labradorka nie minęły chyba 2 miesiące jak szukała nowego domu dla psiaka bo doszła do wniosku, że dziecko jest jeszcze za małe a i pies szczeniak chce sie bawić i gryzie . To ja się zastanawiam czy tego, aż tak sie nie dało przewidzieć czy niektórzy ludzie są aż tak niedorozwinięci by nie wiedziec, że szczeniak jeszcze dośc dużego psa tak się zachowuje, że może pozgryzać tapety, niechcąco zrobić krzywdę dziecku bo on też sie wszystkiego uczy. ![]() Edytowane przez 13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 Czas edycji: 2011-03-17 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
oj faktycznie - koleżanka bezmyślna!
#190 |
Wtajemniczenie
|
Tak wyszło, bo u mnie rodzinka jak ejst ciepło codziennie siedzi na ławce na kawie koło bloku no i właśnie siedzieli więc było to nieuniknione niestety.
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2577906 8]Zgadzam się z Tobą, ja rzadko widuję takie zaangażowanie do opieki nad psami ludzie się ograniczają do wyprowadzenia psiny aby ten załatwił potrzeby lub wypuszaczają samowolnie czego skutkiem są obsikane klatki, niespodzianki na chodnikach.
Opowiem taka historię głupoty ludzkiej: kolezanka ma dziecko w wieku 2 czy 3 lat postanowili w prezencie dać mu labradorka nie minęły chyba 2 miesiące jak szukała nowego domu dla psiaka bo doszła do wniosku, że dziecko jest jeszcze za małe a i pies szczeniak chce sie bawić i gryzie . To ja się zastanawiam czy tego, aż tak sie nie dało przewidzieć czy niektórzy ludzie są aż tak niedorozwinięci by nie wiedziec, że szczeniak jeszcze dośc dużego psa tak się zachowuje, że może pozgryzać tapety, niechcąco zrobić krzywdę dziecku bo on też sie wszystkiego uczy. ![]() Noooo....wiadomo, ludzka glupota i lenistwo nie ma granic. Ale to tak prawie we wszystkim; dzieckiem, zwierzatkiem czy relacjami z innymi ludzmi. "Musze" dodac ze kazdy psiak, rasowy czy mieszaniec, czesto "odstaje z szeregu". Mamy znajomych z Labradorami. Psy lubia wode, ale jeden z nich za Chiny nie lubi sie moczyc. Krzywo patrzy na deszcz, jeziorko, rzeczke, a niby woda to ich zywiol ![]() Bernardyny nie sa takie aktywne jak by sie wydawalo, i w wiekrzosci czasu, im wiekrzy pies tym "leniwszy" ![]() U mnie dzisiaj slonecznie ale z przymrozkiem Brrrr.... Za chwile ide do dentysty i zoladek mi sie "skreca"! Niby nic, ale ja sie boooje! Nawet herbata mi nie smakowala bo "przezywam" od wczoraj ze tam ide ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj siedze w domu, pogoda brzydka eh przydało by się coś posprzątać...
Mówiłam już, że ja to strasznie leniwa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
hej
mam nadzieje ze nikt sie na mnie nie obrazi, ale ja mam co do psów mieszane uczucia. Nie wychowałam sie z psem wiec zapach psa mnie nieco drażni..szczególnie mokrego. Miałam dwa psy tzn moja bliska rodzina ale jeden (Dino) byl od małego strasznie agresywny, dlatego długo miałam uraz..a drugi (Reksio) byl super ale zwiał, albo go ukradli z ogrodu ![]() Ogólnie to mam trochę żalu do właścicieli jak pozwalają robic kupki na chodniku lub zaraz na skraju trawnika... no na około bloku właśnie.. zamiast isc gdzieś dalej . Juz nie wymagam sprzątania bo to jest w Polsce nie do pomyślenia.. Na pewno rozumieją mnie wszystkie matki małych dzieci które sie co chwile przewracają lub lubią zbierać co popadnie. a juz koszmar jest w zime jak co krok mijam żółte plamy i drżę żeby dziecko do tego nie wpadło. chyba sie wyrównało , Wy nie lubicie pająków a ja omijam pieski ![]() Chociaż miałam kilka wyjątków , dwa dalmatyńczyki (od babci i koleżanki) trzeci (Reksio) to malutki czarny kundelek i (Fiona ) mieszaniec od sąsiadów .. wszystkie te psy były niesamowicie wesołe . szkoda ze trzy juz nie żyją a Reksio znikł.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
nixie,ja się nie obraże.
![]() ![]() Paula,też mam dzisiaj lenia. ![]() Chyba sobie zaraz kawe zrobie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Konto usunięte
|
Ja to doskonale rozumię, także mnie denerwują psie kupsztale na chodnikach czy trawnikach przed oknami, ja za to winuję właścicieli bo psa to się chciało ale już wziąśc łopateczkę i torebkę na odchodny i sprzątnąć to się nie chce ale to tylko u nas w Polsce tak jest.
Ja mam lenia wrodzonego z natury leniwa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2577906 8]Zgadzam się z Tobą, ja rzadko widuję takie zaangażowanie do opieki nad psami ludzie się ograniczają do wyprowadzenia psiny aby ten załatwił potrzeby lub wypuszaczają samowolnie czego skutkiem są obsikane klatki, niespodzianki na chodnikach. [/QUOTE]
jak nie mają czasu dla psa, nie wiem po go biorą. [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2577906 8]Opowiem taka historię głupoty ludzkiej: kolezanka ma dziecko w wieku 2 czy 3 lat postanowili w prezencie dać mu labradorka nie minęły chyba 2 miesiące jak szukała nowego domu dla psiaka bo doszła do wniosku, że dziecko jest jeszcze za małe a i pies szczeniak chce sie bawić i gryzie . To ja się zastanawiam czy tego, aż tak sie nie dało przewidzieć czy niektórzy ludzie są aż tak niedorozwinięci by nie wiedziec, że szczeniak jeszcze dośc dużego psa tak się zachowuje, że może pozgryzać tapety, niechcąco zrobić krzywdę dziecku bo on też sie wszystkiego uczy. ![]() to szczyt bezmyślności, owszem okres ząbkowania nie jest łatwy, ALE jak ktos bierze psa to wie o tym. Nie rozumiem takich ludzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja rozumiem ze ktoś nie lubi psów, ale chce też poszanowania dla swoich priorytetów [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578352 3]Ja to doskonale rozumię, także mnie denerwują psie kupsztale na chodnikach czy trawnikach przed oknami, ja za to winuję właścicieli bo psa to się chciało ale już wziąśc łopateczkę i torebkę na odchodny i sprzątnąć to się nie chce ale to tylko u nas w Polsce tak jest. [/QUOTE] tez mnie wkurza jak pies sie załatwia a wiara nie sprząta ![]() ![]() juz po obiedzie, dzis zupka pomidorowa i placki ziemniaczane
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
Ja też pomidorową dzisiaj robie dla męża niestety ja nieskorzystam z powodu diety.
Czasami to myślę, że u nas w kraju to jest totalne zacofanie ( i to nie tylko pod tym względem) w innych krajach sprzatanie po zwierzakach jest na porządku dziennym przynajmniej tak słyszałam. Jak by skutecznie były wlepiane kary to może by sie ludzie nauczyli. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578486 5]Ja też pomidorową dzisiaj robie dla męża niestety ja nieskorzystam z powodu diety.[/QUOTE]
na jutrro mam tez zupkę uffff. Nie odchudzam sie, nie mam woli [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578486 5]JCzasami to myślę, że u nas w kraju to jest totalne zacofanie ( i to nie tylko pod tym względem) w innych krajach sprzatanie po zwierzakach jest na porządku dziennym przynajmniej tak słyszałam. Jak by skutecznie były wlepiane kary to może by sie ludzie nauczyli.[/QUOTE] niestety masz racje ![]()
#199 |
Konto usunięte
|
Ja musiałam się zaprzeć w sobie bo po ciązy mi się przybrało i zaczynałam wyglądać jak Berta, ale dieta nie jest drastyczna tylko po tych 2,5 miesiąca zaczyna mnie nudzić to jedzenie w kółko tego samego, a jestem zbyt leniwa by robić jakies kombinacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
moja dieta to tylko MŻ (mniej żryj) hehe
#201 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
a na jakiej diecie Paula jesteś?
Pytam z ciekawości bo ja zawsze sobie w zimie trochę przybiorę na wadze, bo jak jest zimno to mi się wtedy chce jeść- i co roku (! wiem że nie wolno!) robię dietę kopenhaską u mnie czyni cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
Ja jestem na diecie proteinowej to moja pierwsza w zyciu dieta i strzał w 10
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim z moim tradycyjnym późnym zapłonem
![]() Widzę, że przeszłyście przez temat zwierzaków, zwierzaków w bloku i diet ![]() No no, niezły przeskok ![]() ![]() ![]() Swoją drogą dobre to, jak tylko wiosna się zaczyna, na wszystkich wątkach zaczyna się temat diety.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-03-17 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
Ja jestem od stycznia wiosna nie ma nic do tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze wiosna odżywam, robię tą dietę, szczupleję i od razu świat mi się piękniejszy wydaje i jeszcze jak za oknem słoneczko świeci to już cudnie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578586 0]Ja jestem od stycznia wiosna nie ma nic do tego
![]() No, Kochaniutka, jak Ty 10 kilo zrzuciłaś, to nic tylko pokłony bić ![]() Cytat:
![]() a Wam jak się udają diety jak za ścianą rodzina je i je i je?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578352 3]Ja to doskonale rozumię, także mnie denerwują psie kupsztale na chodnikach czy trawnikach przed oknami, ja za to winuję właścicieli bo psa to się chciało ale już wziąśc łopateczkę i torebkę na odchodny i sprzątnąć to się nie chce ale to tylko u nas w Polsce tak jest. Nie koniecznie, ale czesciej spotykane. Cytat:
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2578486 5]Ja też pomidorową dzisiaj robie dla męża niestety ja nieskorzystam z powodu diety. Szczesliwy maz ![]() Czasami to myślę, że u nas w kraju to jest totalne zacofanie ( i to nie tylko pod tym względem) w innych krajach sprzatanie po zwierzakach jest na porządku dziennym przynajmniej tak słyszałam. Jak by skutecznie były wlepiane kary to może by sie ludzie nauczyli.[/QUOTE] Zgodze sie z tym zacofaniem ale nie chce nikogo obrazac ![]() Dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
mi zawsze wychodzi, trę ziemniaki, dodaje zółty ser, bazylię i mąkę krupczatkę (i jajko oczywiscie)
#210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Wczoraj byliśmy w kinie na filmie: Sala samobójców. Polecam, szczególnie dla nastolatków i rodziców |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.