|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
andziot no z pewnością nieładnie to musiało wyglądać
dlatego ja kupię chyba z tymi guzikami w pionie. A Ty jaką masz
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za jutrzejsze ktg
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrzę sobie na pierwszą stronę wątku marc-kwiet i tam codzinnie jakaś mamusia się rozpakowuje
do tego u nich 8 część jest już w terminie porodów, a my mamy 8 już 2 miechy przed
|
|
|
|
#304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby przychodnia taka do przodu, bo wszytskie badania u nich, a tak na prawdę lepiej byłoby mi gdzies na miesćie w laboratorium normalnie zrobić, samej wyniki odbierać i lekarzowi dostarczać.. przynajmniej mogłabym się w domu naczytać.. Nie mam nic słodkiego w domu ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Paulisia, Lolus, Listopadowa, Andziotka, Siasiu 24kasia86, princi, anulka, MoniaK i wszystkie inne Kochane Dziewuszki, które mi wspołczułyście albo informowały o cukrze... po zrobieniu teraz badań aż mi sie łzy z radości polały
Wyszło 107 godzinę po posiłku, wiec nawet w tych wysrubowanych normach mojego diabetologa sie mieszczę Uffffffffffff ale mi ulżyło Andziotko, czy cukier mogł mi sie rozregulować z uwagi na to, że przez cała ciąże żarłam jak prosiaczek słodycze i w ogóle wszystko żarłam jak głupia (przed ciążą słodkie prawie nie istniało i również pilnowałam się z jedzeniem)ale nie powiem.. jestem głodna jak pies na obiad zjadłam zupę kalafiorową (czystą tylko z vegetą doprawiona) i filet z ryby z princi przepisu... sosik był mniam (pomidory, oliwki, czosnek - nie miałam kaparów) ale ryba bleeeeeeeeee śmierdziała mi jakoś morzem i do tego brokuły. Nie najadłam sie Zaraz wciagnę grapefruita a ok 21 bede gotowała owsiankę z cynamonem no i potem znów kłucie godzina po papu.
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedną z odpinanymi ramiączkami jedną rozpinaną na środku z napami i jedną taką niby normalną z h&M ale meeeega rozciągliwy materiał i też się nada do karmienia spokojnie (powiem tylko szczerze ze trochę mi szkoda tych z mothercare do szpitala )
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wózka to chyba zdecydujemy się jednak na Xlandera. Chcieliśmy kupić tego baby merc za 1000 zł,ale wolę dołożyć 600 zł i kupić coś bardziej znanego. Nie wiem czemu w ogóle wózków baby merc nie widze na ulicy
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i wiem co czujesz, tez ciagle glodna bylam
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Agus, Ty się tak nie nastawiaj że w 37 urodzisz, bo los przewrotny jest. Zyczę oczywiscie spełnienia Twych planów,ale moja znajoma się tak nastawiała, robiła wszystko i urodziła w 42 tc:P
|
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to że masz teraz dobry cukier to bardzo dobrze, na tym polega dieta którą powinnaś teraz trzymać, żeby Twój organizm nie miał problemów ze spaleniem cukrów ... bo w ciąży niestety hormony utrudniają rozkład glukozy .... ale powiedzmy że wracasz do jedzenia "normalnego" czyli tłusto i słodko i organizm znów sobie przestaje radzić ... czyli dieta do końca ciąży Cię obowiązuje .... a skoro cukry dobre tzn że super sobie radzisz i uważasz na to co jesz ... a co do jedzenia słodkiego to być może miało wpływ to że jadłaś mnóstwo słodyczy bo tak jak pisałam w ciąży gorzej się je trawi ... sama widzisz że jak się je mniej i zdrowiej to cukier jest lepszy jedną z przyczyn rozwinięcia się cukrzycy "nieciążowej" są złe nawyki żywieniowe ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() to nie takie proste zresztą tygodnie wcale nie mówią o rozwoju dzieciątka ... może być ciąża donoszona wg tygodni a dziecię jednak będzie miało cechy wcześniactwa więc nie warto się tak spieszyć po coś ta ciąża trwa te 40t |
||
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Kochana |
||
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyyy, no widzisz nie jest tak tragicznie
Idę się położyć. Miłego wieczoru kochane
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku u nas też jest ten sklep w Łodzi, ale szczerze mówiąc boję się do niego wejść bo wiem, że ceny są zabójcze...a na promocje znając moje szczescie nie trafie
chyba, że na all poszukam czegoś z tej firmy ewentualnie a jak nie to kupuję te co większość dziewczyn z wątku ![]() Aha... a ja jeszcze zapytam (bo wiem, że Ty wątkowa pani dr) a co czytam to normy zupełnie inne
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddaisy brawa
![]() ![]() klask i: jestem dumna z Twojego cukru!!!! ![]() Katarzynko00 ja tez mysle, ze to dobry pomysl zebys z nami zostala... jestes tez doswiadczona mamusia i bogatsza o pewna wiedze od nas pierworodek Pisalam do Agi_pe no i nie jets ciekawie po rozmowie z Kasia24 bardzo sie zle poczula. Dostala goraczki i dreszczy. Pojechala na pogotowie. Tam dali jej zastrzyk pyralgine i kazali isc na nastepny dzien do rodzinnego wiec poszla, ale ja doktorka olala i kazala isc do gina, bo nie moze jej dac lekow. jej gin jest na urlopie wiec kazala jej jechac do szpitala, w ktorym lezala zlozyc ''reklamacje''bo to moze byc zakazenie szpitalne. We wtorek tez miala goraczke, krtorej nie mogla zbic. Ma kaszel i katar i bol glowy. Jak byla po wypis ze szpitala to dostala dziwne rozpoznanie o jakichs innych chorobach krwionosnych wiklajacych porod, ciaze i polog. Nic z tego nie rozumie i bardzo sie boi o malego Tak mi napisala w smsie... skopiowalam i napisalam w trzeciej osobie... mam nadzieje, ze nie bedzie zla Strasnzie sie martwie co to moze znaczyc...???
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku, ja nie chcę rezygnować z tej diety i na pewno bede sie jej trzymac do dnia porodu, ale cieszę sie, ze nie jest tak zle jak początkowo myslalam. Domyslam sie, ze coś jest nie teges ze mną, skoro zdecydowana z Was moze jeść słodkie w ciązy i ma glukozę ok a ja niestety nie.. no ale już trudno. Ponadto zdaję sobie sprawę, że jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Po owsiance dziś rano miałam 132.. ale na mleko 3,2. Wiem, ze muszę jesc chude, ale już skończę to które mam bo jeszcze z 9 litrów lezy i czeka ![]() Przezyje i poswiece sie dla zdrowia Gabrysi i mojego. Dziekuje za info. 24Kasia86, no to mnie rozumiesz doskonale ale moze dzieki tej diecie nie dobiję do 30kg Loluś dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anulka, a jak z Twoją Mami i Dziewczonko co z Babcia? Jak po operacji. Sania, a małż do pracy kiedy wraca ?? Ile ma jeszcze L-4?
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Boże
ciężarną kobietę z gorączką i w ogóle odsyłają od jednego do drugiego lekarzapaulizia czyli ona teraz jest już w domu tak?
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie. Jak się wytrzymało tyle,to co zbawią te 3 tyg kogoś? Dlatego takie parcie,że ja chcę urodzić wtedy i wtedy, jest dla mnie niezrozumiałe.
|
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz byłam przedwczoraj chyba ale już przecen nie ma... co do cukru to rzeczywiście baaardzo malutko miałaś nie ma norm dolnych poziomu .... moim zdaniem powinnaś częściej jeść w małych porcjach żeby dzidziowi hipoglikemii nie zapodawać ![]() Cytat:
![]() szkoda, że nie mamy jak jej pomóc ![]() |
||
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe
żeby się wszystko dobrze skończyło!
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mozna tak traktowac kobiete w ciazy z goraczka!!Cytat:
zobaczysz bedziesz sie lekko czuc i bedziesz miec wiecej energii
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze
Mam nadzieję, że z Agą_P i jej dzidzią wszystko będzie dobrze. Smutne wiadomości,ale wierzę że da się to wszystko wyleczyć i skończy się ok.
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze raz i dużo siły
|
|
|
|
|
#326 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87 pewnie tak jak wiekszosc z nas chcialaby zobaczyc juz maluszka swojego i poczuc sie lepiej... mi tez juz ciezko, puchne, boli mnie brzuszek jak na @, dretwieja nogi jak spie itp. jezeli dzidzius urodzil by sie zdrowy w 37tc cieszylabym sie ze mam to juz za soba, 3tyg szybciej. Parcia nie mam, bo wiem ze to tylko od mojej kruszynki zalezy. Niech sobie siedzi ile chce. Wszystko dla niej.
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Ojeju! Ale smutne wieści o Agnieszce_Pe
![]() ![]() Aż nie ma co napisac, bo jażdy życzy jak najlepiej i chciałbym pomoć, a tu nie ma jak! |
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
andziot
a Zosia jest z maja czy czerwca? w sumie patrząc na moje dłuuuugie cykle to wychodzi tp na czerwiec.
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
03.06 :d
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-17 o 20:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

dlatego ja kupię chyba z tymi guzikami w pionie. A Ty jaką masz

Zostawić Was na kilka godzin 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciężarną kobietę z gorączką i w ogóle odsyłają od jednego do drugiego lekarza