|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
U mnie czasem prosi się sąsiadów ale ja nie proszę. Na moim piętrze są 4mieszkania z czego w jednym mieszkają studenci w drugim małżeństwo którego nie znany a z ostatnimi sąsiadami mamy trochę kiepskie stosunki odkąd moja mama pokłuciła się z sąsiadka a ja z jej synem
![]() DOtka ja kocham chirurgów teraz zaczął się na fox life nowy sezon i w oczekiwaniu na nowy odcinek z napisami oglądam co tydzień po polsku albo zajmuje czas CSI NY albo jeszcze prywatną praktykę oglądam. Ja właśnie wracam z uczelni i biorę się za opracowanie ćwiczeń żeby mieć wolny weekend. Co do kasy na wesele. Moim zdaniem każdy daje ile może. My z TŻ ostatnio daliśmy niestety tylko 200zł na weselu bo ani ja ani on akurat nie pracowaliśmy a warunkiem zjawienia się na tym weselu było opłacenie przeglądu samochodu i wykupienie oc akurat w lipcu się wszystko kończyło a to koszt 300zł a z czegoś trzeba jeszcze żyć. A normalnie jak jesteśmy dajemy max 400zł. Jeśli było by nas stać dawali byśmy więcej.
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
racja każdy daje ile może w końcu gości nie zaprasza się po to żeby kasę dali ale po to żeby byli z nami w tym dniu. Ale np: jak od znajomych którzy nie pracują dostajesz 200zł to wiesz że tyle mogli i tak jest się im wdzięcznym bo wiesz w jakiej są sytuacji ale jak przychodzi jakaś ciotka z całą rodziną która się panoszy ile to ona kasy nie ma i da ci 200zł to już trochę dziwne.
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze dodam że zostaliśmy zaproszeni na to wesele 3tyg przed więc w sumie nie mogli młodzi wymagać od nas wielkiego prezentu
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
za godzinkę mam pierwsze spotkanie tzn. pierwsze nauki w kościele nie wiem czemu ale troszkę się stresuję.
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
jagodzia hehehe nie stresuj się
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
modle się żeby proboszcza nie było raz mi tak w konfesjonale nagadał że przez 3 dni chodziłam struta
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-03-17 o 18:22 |
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
ewika19 - a na jaka pozycje była ta rozmowa? ogólnie czym sie zajmujesz? Tak czy siak, nadal trzymam kciuki, zeby sie do Ciebie odezwali z oferta pracy
![]() niut0 - uwielbiam kołacza!! Bylismy rok temu z TZ na weselu jego kuzynki pod Białą Podlaską i tam po raz pierwszy sie z tym spotkałam! Pyszne to i w ogóle świetnie wygląda Szkoda, że nie ma takiej tradycji w moich rodzinnych stronach ... :P(kicia) - ja jak mówiłam CSI NY tez uwielbiam Prywatnej praktyki nie oglądam, ale zerkam na Plotkare albo 90210 :P Jakbym tak podliczyła ile czasu czasami spedzam na tych serialach, to bym sie pewnie załamała :P Ale w życiu człowiek czas na rozrywke tez musi miec :PAha, a z polskich, to uwielbiam Szpilki na Giewoncie :P jagodzia133 - nic sie nie stresuj! Bedzie dobrze Jak wrócisz, to opowiedz jak było Co do spowiedzi, to niektórzy księdza są tacy, ze niz tylko.... Mi jakkiedys nagadał, to myślałam, że do kościoła wiecej nie pójde :P
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ciasto drożdżowe także rozwozimy, jednak u nas jest tak, że nawet osobom które idą daje się np. połowę kołocza. No i oczywiście nawet do proboszcza się idzie... Z tym, że jak u nas będzie się piec ciasta to jego nie będzie (ma wakacje) no i będę dawała jakiemuś co go zastępuje... Albo nawet sobie odpuszczę...U nas jest tak, że daje się 100zł za osobę na dzień. Mojej kuzynce w czerwcu na 2 dni planujemy dać 500zł, a w licu jak idziemy to 400zł damy albo i nawet 300 (zależy czy pracę dostanę ). Jest to dalsza kuzynka i wesele "na szybko" więc trudno teraz zaoszczędzać na 2 wesela w tak krótkim okresie czasu (no i organizować swoje)...D0tk4- ogólnie to jako pomoc biurowa. Mają strasznie dużo zamówień (jest to firma specjalizująca się sprzedażą wysyłkową swoich produktów) i ja bym miała przyjmować zamówienia itp. + tworzyć katalogi produktów, ale to raz na 2 miesiące jest nowy katalog. A studiuję zarzadzanie więc trochę pracy biurowej w tym jest A i dziękuję Wszystkim za trzymanie kciuków
Edytowane przez ewika19 Czas edycji: 2011-03-17 o 18:45 |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
do dziewczyn, które oglądają chirurgów...mozecie mi kochane powiedziec jak skonczył się ten motyw, kiedy george i lizzie umierali - spotkali się wtedy w windzie, tzn, lizzie niby jechała windą. Nie wiem który to był sezon, ale mój Tż się nie wkręcił w ten serial i nie miałam z kim oglądać a zawsze mnie zastanawiało, jak to się skończyło??
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy daje ile może, ale wiadomo, że zdarzają się sytuacje losowe. My idziemy w lipcu na wesele mojej kuzynki i też się zastanawiam ile włożyć do koperty. Ale na szczęście wiemy o tym dużo wcześniej, więc nie będzie to dla nas takim szokiem jak dla Was A jeśli chodzi o sąsiadów to my też raczej nie będziemy prosić Nie są dla nas aż tak bliscy ![]()
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Lizz już nie ma w serialu bo aktorka pokłóciła się z producentami i w serialu porostu rozstała się z Alexem i wyjechała
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-17 o 18:50 |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mi się przypomniało, dlaczego Tż-towi nie spodobał się ten serial
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
no jak ja byłam to miał tylko kalendarz na 2011 a pary z 2012 zapisywał na takich zwykłych kartkach xero doczepionych z tyłu tego kalendarza. Ale ja byłam w styczniu więc może teraz juz mają kalendarz bo tam już na 2012 było sporo par
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-03-17 o 19:50 |
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
ewika19 - to jeszcze raz powodzenia z ta praca! Zawsze to jakis stały pieniadz. I praca tez nie byle jaka, wiec trzymam kciuki
![]() a co do Chirurgów, to Alex jest boski, a w Shepardzie nie wiem co te laski widzą :P Szkoda, ze Lizzie odeszła, bo fajna parą z Alexem byli .. A ja i tak najbardziej lubie Christine :P
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Dziewczyny
dawno nic nie pisalam, bo jak zasiadałam przed kompem i zaczelam czytac te zaleglosci to mi caly wieczor minął i juz nie bylo na to czasu:P ale teraz juz sprawnie poszlo i mozna powiedziec ze "jestem w temacie":P Co do tego ile sie daje kasy na wesele... mi by było glupio napisac w zaproszeniu, ze chce kase.. mi wlasciwie na tym nie zalezy, bo lubię dostawac prezenty a jak sie cos powtorzy, to trudno, cos sie wymyli uwazam, ze jak kogos nie stac na to zeby wlozyc pieniądze do koperty (z roznych przyczyn) to lepiej znalezc jakis superowy pomysł na orygialny, ale nie drogi prezent np fotoksiązka z wspolnmi zdjęciami Młodej Pary od momentu poznania się i do tego jakieś śmieszne komentarze trzeba miec tylko jakies wtyki do osoby ktora moglaby skombinowac takie fotki widzialam naprawde odjazdowe fotoksiażki, wlasnie na prezent slubny, i wcale nie taki drogi liczy sie wyobraznia a Para młoda byla naprawde milo zaskoczona tym prezentem Tak wiec My na pewno nie bedziemy nic pisac w zaproszeniach, ze chcemy pieniądze, bo zapraszamy sporo osob, ktore nie są jakos specjanie bogate i nie chce zeby byla taka sytuacja ze wlozą Nam do koperty np 400zł, tylko dlatego "zeby glupio nie wyglądalo, bo inni tez tyle dali". Poza tym to co sie daje na prezent czy pieniądze, to przeciez nie wszystko. Trzeba sie ubrać, uczesac, dojechac, a to tez spore wydatki. A tego kolegę ktory powiedział ze 400zł to za malo to bym zjechala z gory na dół (matoł jeden:P)
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
już wróciłam ;p ksiądz mnie nie zjadł
nie był to proboszcz spotkanie trwało 50min i było: co to jest wiara? dużo było o kłótniach jak się godzić itd. To był bardzo dobry początek bo mój TŻ jest strasznie fochliwy pokłócimy się (potem pogadamy wszystko wyjaśnimy) a ja za dwie godziny zapominam o sprawie i jest ok a on rozpamiętuje i drąży temat aż się chce. I potem znowu wojna. I wracając powiedziałam :Zapamiętaj tą lekcję i weź sobie ją do serca słyszałeś co ksiądz powiedział kto rozpamiętuje i nie chce się godzić jest poganinem. ;p A że mój TŻ katolik praktykujący i wierzący (nie aż taki żeby codziennie różaniec odmawiał i do kościoła co niedziele chodził ale się staramy chodzić jak najczęściej ale różnie to z nami bywa) to mam nadzieję że weźmie sobie chodź trochę do serca będzie nam wtedy łatwiej żyć a przynajmniej mi ;pAha myślałam że będziemy sami na tych kursach a było 6 par i 3 osoby same. Bo u mnie przez cały rok w czwartki lecą nauki w koło 1,2,3,4,5,6,7,8,9,1,2,3(. ..)itd.
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-03-17 o 20:35 |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
dla fanek serialow podaję stronke: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ po lewej stronie chyba wszystkie mozliwe tutuly:P MY skonczylismy ogladac wszystkie sezony "Gotowych na wszystko" , a teraz zaczelismy ogolądac "prison break" :P ale Chirurgów nie ogladalam, ale chyba sie skusze skoro mowicie , ze Alex ponoć taki boski
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
Miała któraś z Was wycinany pieprzyk/znamię? Bo ja się wybieram gdyż mam 2 takie na które muszę uważać by go nie zdrapać/albo podczas opalania. I nie wiem czy wystarczy iść po skierowanie do rodzinnego lekarza czy trzeba iść do dermatologa...
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
(kicia) - no bo on taki sekxownie zagubiony jest i moim zdaniem wrazliwy (jak sie dziecmi opiekuje, to nic tylko go brac!!), a ta jego chamska strona, to moim zdaniem przykrywka
A Shepard to zupełnie nie mój typ, nie podoba mi sie :P Za to tak jak mówisz, Meredith i Christina, a właściwie ich rozmowy mnie rozkładaja na lopatki :Pjagodzia133 - ooo, czyli te spotkania nie sa takie złe Co do kłótni, to u nas jest tak, ze TZ nie lubi sie klocic, a jesli juz to odrazu chce wszystko obgadac, przegadac, z kazdej strony i w ogole. Ja natomiast musze sobie wszystko w glowie poukladac dlatego nie lubie tak odrazu gadac o tym o co nam poszło. Tak po godzinie, dwóch to tak .. I w zwiazku z tym ciezko nam nie klocic :P Moze to i dobrze Nie lubie gdy sie TZ zlosci ![]() ewika19 - moja koleżanka miała wycinany pieprzyk właśnie, to musiała mieć skierowanie od dermatologa. Z tego co pamitam, to właśnie najpierw poszła do rodzinnego, ale on powiedział, ze nie moze mowic co wycinac, a co nie wiec musiala isc wlasnie do dermatologa. __Paulinka__ - tez czasem korzystam z tego serwera Ja z Gotowymi na wszystko jest na bierząco, prison Breaka nie oglądam, natomiast Chirurgów polecam, bo nawet TZ ze mna ogląda jak ma czas
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-17 o 20:52 |
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A prócz tego, to widzę, że inne seriale oglądamy, niż Wy Aktualnie jesteśmy w trakcie Fringe, Mentalist, Vampire diaries i The event A także właśnie kończymy drugi sezon United states of Tara - polecam, świetny serial, a Toni Collete tak rewelacyjna, że aż się wierzyć czasem nie chce, że te jej wcielenia grane są przez jedną osobę.Może i my się kiedyś weźmiemy za tych Chirurgów, bo tyle osób ich poleca... Kłótnie to u nas ogromna rzadkość. Właściwie w ogóle się nie kłócimy, na początku były może jakieś zgrzyty na różnych płaszczyznach, ale tak to w ogóle nie mamy powodó do kłótni... Natomiast jak już jakieś są, to boczymy się na siebie jakieś 15, 20 min., a potem któreś nie wytrzymuje i przytula i przeprasza
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-17 o 20:57 |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jak wczesniej pisałam namietnie oglądam seks w wielkim mieście
i dali kolejną polską produkcję![]() ja dzisiaj poogladałam sobie biżuterie ślubną svarovskiego, co 2 komplet lub kolczyki bym chciała ![]() http://www.google.pl/images?hl=pl&q=...w=1024&bih=578
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 alex jak opiekuje się dziećmi albo jak o nie walczy to jest
Lecę na maraton CSI na AXN
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3266 |
|
Zadomowienie
|
(kicia) - hah, jesli o pokreconych kobietach mowa, to ja jeszcze lubie dr Torres
Niektóre jej teksty sa bezcenne A z oglądaniem od poczatku, to mi podrzuciłaś pomysł .. Jak bede miala wiecej czasu, to moze tez zaczne, bo tam tyle sie dzieje, ze pewnie i tak wiele rzeczy nie pamietam i by mnie na nowo zaskoczyły ![]() Ja tez lece CSI pooglądac ![]() jagodzia133 - ja na codzien korzystam ze strony xxxx bo tez jak wyjechałam na Wyspy, to musze korzystac z dobrodziejstw internetu I jeszcze surfthechannel. com, jesli ktos lubi poogladac po angielsku
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2014-10-09 o 10:07 |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
to sama zostałam
![]() nikomu sie svarovski nie spodobał ?
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() my sąsiadów będziemy prosić. jagodzia133 wrzosowy kolor sukienki dla świadkowej brzmi bardzo ciekawie kasy na wesele zawsze dajemy tyle, ile możemy. w zależności oczywiście od tego, czy to rodzina, czy bliscy znajomi. tak 300 zł przeważnie, ale bywały takie wesela, ze trzeba było dać 200zł, bo nie było kompletnie na nic. gregia ja sobie nie raz oglądam w saloniku biżuterię i myślę, że jakieś delikatne kolczyki do ślubu sobie wybiorę. ale fason będzie zależał od fryzurki Edytowane przez evoonia86 Czas edycji: 2011-03-17 o 21:26 |
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka - Vampire diaries i True Blood uwielbiam. W pamiętnikach jestem na etapie 16 odcina 2 serii, natomiast czystą krew zakończyłam oglądac po 3 sezonie i teraz czekam aż wypuszczą sezon 4
![]() Strasznie mnie te filmy i książki o wampirach wkręciły. Ogólnie lubię science fiction. Najczęściej oglądam sama bo TŻ za tym gatunkiem nic a nic nie przepada gregia - svarovski napewno będę oglądac przed ślubem |
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chyba nie chcę żadnych bardzo ozdobnych kolczyków
wystarczą mi delikatne lekko połyskujące a teraz lecę już spać, pozdrawiam Was serdecznie, do jutra |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

18.08.2010 - zaręczyny

już mi się przypomniało, dlaczego Tż-towi nie spodobał się ten serial
A ja i tak najbardziej lubie Christine :P
(matoł jeden:P)
chce. I potem znowu wojna. I wracając powiedziałam :Zapamiętaj tą lekcję i weź sobie ją do serca słyszałeś co ksiądz powiedział kto rozpamiętuje i nie chce się godzić jest poganinem. ;p A że mój TŻ katolik praktykujący i wierzący (nie aż taki żeby codziennie różaniec odmawiał i do kościoła co niedziele chodził ale się staramy chodzić jak najczęściej ale różnie to z nami bywa) to mam nadzieję że weźmie sobie chodź trochę do serca
i dali kolejną polską produkcję