Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 20:38   #4411
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jasne, tylko bądź cierpliwa. Ja swoją sprzedawałam ponad pół roku. Na początku jak ją wystawiałam to już się kończył sezon weselny, więc moment był zły. Zainteresowanie zaczęło wzrastać właśnie na początku wiosny, więc teraz jest to dobry czas.
Szczerze, to już wątpiłam, czy sprzedam swoją, bo niby przychodziły dziewczyny o podobnych wymiarach do mnie, nie sądziłam, że centymetr tu, dwa centymetry tam będą robić różnicę, a jednak sukienka nie leżała na nich, aż przyszła dziewczyna na której leżała wprost idealnie. Musiała mieć identyczne wymiary W każdym razie polecam jakiś lokalny serwis z ogłoszeniami w necie, ewentualnie serwisy typowo ślubne np we-dwoje.pl - mają tam dział komis.
dziękuję Tobie i pozostałym dziewczynom za rady właśnie wrzuciłam ogłoszenie na "we dwoje" ale oczywiście sierota ze mnie i zapomniałam dodać zdjęć ehhh myślenie mi się wyłącza czasem ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:38   #4412
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja i tak sie nawet na rodzinne nie zalapuje...

sweetangel-bo masz rzadowe zwykle, dla biedniejszych i ew z gminy
prosze mi wytłumaczyć bo ja ni cnie rozumie
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:42   #4413
83monia
Zakorzenienie

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...ie_porodu.html orgazmatyczny poród

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:46   #4414
asia_102
Wtajemniczenie

wyjechałam na 5 dni i od dwóch dni nie mogę nadrobić miejcie litość

Dziewczyny co sądzicie o takim wózku? KLIK
Wiem, że drogi, ale trafiła mi się możliwość odkupienia od znajomej używanego poniżej 1000 pln. Warto?

edit:
jestem za tytułem nr 3
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:47   #4415
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
prosze mi wytłumaczyć bo ja ni cnie rozumie
no to łopatologiczniej:
becikowe zwykłe, dla każdego polaczka - 1000zl
1000 złotych becikowego dostają rodzice każdego dziecka któro przyjdzie na świat. Jedynym warunkiem jest posiadanie aktu urodzenia. Jest to właściwe becikowe, dla wszystkich, wg. projektu LPRu.
becikowe dla biednych - 1000 zl (jak dostajesz rodzinne)
Rodziny ubogie, te które kwalifikują się do zasiłku rodzinnego, z okazji narodzin dziecka dostają extra dodatek w wysokości 1000 złotych
becikowe samorządowe - jak twoja gmina ma i sie kwalifikujesz (dochod) to dodatkowo 1000 zl

suma - 3000 zl
http://www.becikowe.com/

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-17 o 20:49
Stary 2011-03-17, 20:54   #4416
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
no to łopatologiczniej:
becikowe zwykłe, dla każdego polaczka - 1000zl
1000 złotych becikowego dostają rodzice każdego dziecka któro przyjdzie na świat. Jedynym warunkiem jest posiadanie aktu urodzenia. Jest to właściwe becikowe, dla wszystkich, wg. projektu LPRu.
becikowe dla biednych - 1000 zl (jak dostajesz rodzinne)
Rodziny ubogie, te które kwalifikują się do zasiłku rodzinnego, z okazji narodzin dziecka dostają extra dodatek w wysokości 1000 złotych
becikowe samorządowe - jak twoja gmina ma i sie kwalifikujesz (dochod) to dodatkowo 1000 zl

suma - 3000 zl
http://www.becikowe.com/
hmm dziekować juz wszystko rozumiem......a o to rodzinne musze sie starac w urzedzie pracy?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:56   #4417
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość

Wiem, że drogi, ale trafiła mi się możliwość odkupienia od znajomej używanego poniżej 1000 pln. Warto?
Jak dla mnie ma wszystko co trzeba, bardzo podobny do mutsy, jak w dobrym stanie, to pewnie. A w jakiej wesji? 3w1, 2w1? Tylko trochę ciężki jest szczególnie jako gondolka, ale jeżeli nie będziesz musiała go nosić po schodach, to nie ma znaczenia.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:56   #4418
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, tylko bądź cierpliwa. ......................... ................ W każdym razie polecam jakiś lokalny serwis z ogłoszeniami w necie, ewentualnie serwisy typowo ślubne np we-dwoje.pl - mają tam dział komis.
dokładnie ja wystawiałam swoją na allegro i nic a jak wystawiłam na praktycznie wszystkich portalach z komisami sukien ślubnych to zaraz sie kupiec znalazł i to laska jechała aż z łodzi więc kawałek drogi do mielca, ale na szczęście suknia była idealna na nią .. suknię sprzedałam w styczniu rok temu

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:57   #4419
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetangel1984 Pokaż wiadomość
hmm dziekować juz wszystko rozumiem......a o to rodzinne musze sie starac w urzedzie pracy?
mops
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:59   #4420
Natka_
Zakorzenienie

Nerola Ty silna jesteś, dasz rade Szybko zleci-zobaczysz I wszystko sie uloży! Napewno! Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę i w ogóle, żeby się Wam wkońcu lepiej żyło

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Od jutra zaczynam wystawę w Katowicach więc masa przygotowań i jeszcze na jodze byłam - ale było czadowo!
Trzymam kciuki za wystawę To ta z akcesoriami dla piesków, którą miałaś otwierać z koleżanka-też ciężarną?

Ja też chcę sprzedać moja suknię ślubną, ale musze najpierw ją dać do czyszczenia-może się sprzeda Kasę bym przeznaczyła na coś extra dla dzidziolka

Wygrałam aukcje na allegro Nexta:
-ogrodniczki
-2 rampersy
-body

Jak dojdą to sie pochwalę Używane, ale Tż-towi nie powiedziałam
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:04   #4421
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wygrałam aukcje na allegro Nexta:
-ogrodniczki
-2 rampersy
-body

Jak dojdą to sie pochwalę Używane, ale Tż-towi nie powiedziałam
Gratulacje to pokaż stronkę aukcji

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

zdjęcia ze spotkania zaraz wkleję do klubu.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:05   #4422
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
To by było piękne, mieć kosmiczny orgazm podczas porodu. Jednak mało dla mnie wiarygodne, myślę, że mamuśki wcześniej rodzące miałyby dużo na ten temat do powiedzenia...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:07   #4423
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

wypatrzylam kolejny wózek

http://allegro.pl/wozek-espiro-atlan...503004682.html

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:09   #4424
nerola
BAN stały

Kajool polecam się

Natko-oby Twe słowa się sprawdziły

Ja pobiera zasiłek rodzinny,więc mi się należy 2000 z gminy.Ten trzeci to pewnie u mnie nie ale Wy poszperajcie,popytajcie.Z obaczcie ile to kasy!!!

No dobre Słoneczko - dałaś ogłoszenie bez zdjęć
Powodzenia dziewczyny w sprzedazy

Natko dawaj nam tu linkiJa Ci nie sprzątne bo sponsora brak
A i tak już kupione
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:15   #4425
Natka_
Zakorzenienie

Już kupione hihi, wklejam zdjęcia, łatwiej Wam będzie przeglądać Za wszystko z przesyłką zaplaciłam 40,47 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dhipi2.jpg (107,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg eigorek2.jpg (77,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fjuror2.jpg (66,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg flampka2.jpg (68,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nubezpa2.jpg (93,3 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-03-17, 21:16   #4426
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja myśle żeby sprzedać suknie ślubną to potrzeba szczęścia Ja moją chcialam też wystawić na Allegro ale jak zobaczyłam ile tam jest sukienek to sie rozmyślilam . Moja kumpela wystawiła i nikt jej sukni nie chciał Moją chyba weźmie koleżanka z pracy ale jeszcze sie zastanawia .
Cytat:
Jasne, tylko bądź cierpliwa. Ja swoją sprzedawałam ponad pół roku. Na początku jak ją wystawiałam to już się kończył sezon weselny, więc moment był zły. Zainteresowanie zaczęło wzrastać właśnie na początku wiosny, więc teraz jest to dobry czas.
Szczerze, to już wątpiłam, czy sprzedam swoją, bo niby przychodziły dziewczyny o podobnych wymiarach do mnie, nie sądziłam, że centymetr tu, dwa centymetry tam będą robić różnicę, a jednak sukienka nie leżała na nich, aż przyszła dziewczyna na której leżała wprost idealnie. Musiała mieć identyczne wymiary W każdym razie polecam jakiś lokalny serwis z ogłoszeniami w necie, ewentualnie serwisy typowo ślubne np we-dwoje.pl - mają tam dział komis.

Ja też się dzisiaj za to zabrałam buty już wystawilam na allegro, suknie zawoże do komisu bo... czyszczenie w pralni kosztuje 150zł + 50zł za naprawianie, a w komisie 100zł za czyszczenie i naprawe! plus to 10zł za miesiąc, że będzie wisiec w komisie jak ja wyczyszczę, to przywiozę do domu, zrobię zdjęcia i będę wystawiać na różnych portalach

Mam takie nie dyskretne pytanie.... a jak z cena? ile Wasze suknie kosztowały i ile za nie chcecie? bo się zastanawiam nad ceną...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:16   #4427
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
fajny
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:16   #4428
83monia
Zakorzenienie

DAKARO - ja to bym chciala miec taki drugi porod jak pierwszy nie, orgazmu niet, ale bardziej sie wynudzilam niz wymeczylam. teraz pojade chyba na partych do szpitala bo wczesniej sie nie opyla no chyba ze mi wody odejda (bo na sali po odejsciu 15 min i bylo po wszystkim... ale byl przebijany, to tez pewnie inaczej)

wlasnei -rodzace wczesniej - jak mialyscie z wodami? ile wczesniej odeszly i czy akcja sie rozwinela?

Stary 2011-03-17, 21:17   #4429
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
To by było piękne, mieć kosmiczny orgazm podczas porodu. Jednak mało dla mnie wiarygodne, myślę, że mamuśki wcześniej rodzące miałyby dużo na ten temat do powiedzenia...
Czytałam to wcześniej. Ogólnie to zauważyłam, że jest taki trend w necie, na naturalne porody, na słuchanie ciała kobiety, może nawet porody domowe, że jak jest dobra atmosfera, dobra położna, to wszystko idzie tak wspaniale, że nie trzeba krocza nacinać ect.... Tymczasem jak już wspominałam byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i co? A tam mówią, że pierworódkom, to niemalże standardowo się nacina krocze - czytajcie między wierszami, żeby szybciej było. A jak jakaś dziewczyna zapytała w jakich pozycjach można rodzić, to się dowiedziała, że praktycznie tylko na plecach, bo tak lekarzom jest najwygodniej. Czyli w szpitalach nic się nie zmienia.
Stary 2011-03-17, 21:18   #4430
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Dziewczynki dowiedzcie sie czy Wasze gminy,miasta wypłacają dodatkowe becikowe rządowe.Dla uboższych to trzeci tysiac.
Ja jutro zadzwonię do swojej gminy i spytam ale raczej mnie to ominie.
Może Wy dostaniecie.
zawsze mozna sie starac o zasilek celowy, jednorazowy, na jakis cel
wystarczy napisac podanie i dobrze je uzasadnic
prosimy o pomoc w zakupie lekow, opalu, wyprawki dla dzieci szkolnych... wszystko co kosztuje duzo
jesli ma sie faktury np za opal lub leki to to przedstawic
zwykle cos tam sie dostaje, nie jest to nie wiadomo ile, kilkaset zlotych, ale zawsze to jakis grosz, jest poczatek roku wiec mops/gops powinien miec kase
sprobujcie moze

Cytat:
Napisane przez asia_102 Pokaż wiadomość
...

ja mam bebecar, co prawda nie na 3 kolkach
nie mam zastrzezen co do niego, jest estetyczny i spelnil wszystkie wymagania ktore postawilam
wiekszosc zwraca uwage na wage, one sa ciezkie, ale dla mnie nie mialo to znaczenia, szukalam wozka na trudny teren, stabilnego, na miekkim zawieszeniu

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:19
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:20   #4431
meszsares
Zadomowienie

Monia, dzieki za informacje, jeszcze zobacze z tym wozkiem, musze sie rozejrzec w temacie
Co do orgazmicznego porodu to hmmm nie powiem - bardzo chcialabym miec 26godzinny orgazm, ale bylo to COKOLWIEK nierealne przy taaakim bolu he he Ale rozumiem te kobiety i wierze im.
Natka - najslyniejsza siec lumpkow na Slasku nazywa sie "Swiat odziezy uzywanej" ha ha. U nas znajduje sie taki lokal w budynku Biprohutu, wejscie na pierwsze pietro drzwi w drzwi z Biedronka. Jest ogromniasty.
Nerolko - za meza, takie rozmowy kosztuja wiele zdrowia..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:20   #4432
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja też się dzisiaj za to zabrałam buty już wystawilam na allegro, suknie zawoże do komisu bo... czyszczenie w pralni kosztuje 150zł + 50zł za naprawianie, a w komisie 100zł za czyszczenie i naprawe! plus to 10zł za miesiąc, że będzie wisiec w komisie jak ja wyczyszczę, to przywiozę do domu, zrobię zdjęcia i będę wystawiać na różnych portalach .
Też bym chętnie moją sprzedała. Wisi sobie w szafie wyprana chemicznie, ale jakoś jak przyjeżdżałam na urlop, to nigdy nie było czasu. Wezmę się za to w maju.
Cytat:
DAKARO - ja to bym chciala miec taki drugi porod jak pierwszy nie, orgazmu niet, ale bardziej sie wynudzilam niz wymeczylam. teraz pojade chyba na partych do szpitala bo wczesniej sie nie opyla no chyba ze mi wody odejda (bo na sali po odejsciu 15 min i bylo po wszystkim... ale byl przebijany, to tez pewnie inaczej)
To ja sobie życzę takiego porodu, niekoniecznie z orgazmem.

Crazy no właśnie trendy swoje, lekarze i położne swoje, nic się nie zmienia.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:24
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:21   #4433
Natka_
Zakorzenienie

Ooo teraz doczytałam, że te ogrodniczki + te body na zdjęciu Wiecie co takie licytowanie mnie wciągneło, siedziałam jak głupia, podoba mi sie! :P Pierwszy raz tak licytuję cos na allegro Nie śmiejcie sie ze mnie, że sie tak podniecam hehe
Stary 2011-03-17, 21:26   #4434
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam to wcześniej. Ogólnie to zauważyłam, że jest taki trend w necie, na naturalne porody, na słuchanie ciała kobiety, może nawet porody domowe, że jak jest dobra atmosfera, dobra położna, to wszystko idzie tak wspaniale, że nie trzeba krocza nacinać ect.... Tymczasem jak już wspominałam byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i co? A tam mówią, że pierworódkom, to niemalże standardowo się nacina krocze - czytajcie między wierszami, żeby szybciej było. A jak jakaś dziewczyna zapytała w jakich pozycjach można rodzić, to się dowiedziała, że praktycznie tylko na plecach, bo tak lekarzom jest najwygodniej. Czyli w szpitalach nic się nie zmienia.
u nas jest normalnie akurat, nie tna jak nie prosisz, nie gola, nie lewatywuja. wszystko na zyczenie (poza zzo ). a co do reszty to tez zalezy od kobiety duzo - ja np. lepiej przechodzilam skurcze jak sie nie ruszalam, wiec zadne piłki, drabinki, czy przysiady nie wchodzily w rachube. lezalam sobie na boku i "oddychalam" pól nocy a podczas partych to błogosławilam twórce tych miejsc na nogi, ze mozna sie zaprzeć, na fotelu - wg mnie boskie bo lepiej szło jakbym miala porod domowy to bym musiala chyba sie scian odpychac bo bylo mi o wiele lepiej w takiej pozycji. czyli jedno sie zgadza - słuchac wlasnego ciala!!!

natka - zebys w jakis allegrowy nałóg jak hazard (bo licytacja cie podnieca ) nie wpadla

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:30
Stary 2011-03-17, 21:31   #4435
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czekamy wiec (nie)cierpliwie....
czasami cos mnie laskocze w podbrzuszu, delikatnie dotkniecie jak piorkiem, ale nic co kopniaka przypomina
u mnie nawet tego nie ma Tymek się chyba chce mnie nauczyć cierpliwości, bo wie, że to moja pięta achillesowa

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aha, mam pytanie (moze glupie :wstydnis: ) czy mozna siedziec po turecku? bardzo to lubie a czasem mam opory czy powinnam....
ja siedzę tylko po turecku, nawet w pracy na krześle przy kompie

Cytat:
Nacina się prawie wszystkim pierworódkom - fakt, ale tylko w Polsce. W Europie nikt już tego prawie nie robi. A pozycja do porodu - w Belgii np. praktycznie zawsze na stojąco albo na czworaka (ponoć to najbardziej naturalne i wygodne). A my w kwestii opieki okołoporodowej jesteśmy sto lat za ... I IMHO żadne reformy, ministerstwa i pieniądze nie pomogą, bo tu by trzeba zmienić podejście przede wszystkim położnych, które traktują rodzące jak bydło! A te panie chyba są w większości niereformowalne, jakiś taki relikt po-PRL-owski.
A najbardziej mnie dziwi, że to kobiety, które pewnie kiedyś same rodziły. I wiedzą jak ważne jest wtedy wsparcie, akceptacja, uśmiech i dobre słowo, a nie warczenie i często wręcz ubliżanie. Więc czemu tak postępują??? Moja mama ma teorię, że to taka typowo polska cecha - uważają: ja tak źle miałam przy porodzie, to nie one też się męczą...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
czyli jedno sie zgadza - słuchac wlasnego ciala!!!
super by było! tylko u nas w baaardzo niewielu szpitalach na to pozwalają. robią tak jak im wygodniej i łatwiej, a nie jak lepiej dla rodzącej
Stary 2011-03-17, 21:33   #4436
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

monia ja jadą do szpitala miałam skurcze co 3-4min jechałam ok 24 a urodziłam o 11 rano.Pęcherz położna przebiła taką b.długą igłą lekko to przekłucie czułam za to szycie czułam pomimo że dopiero się z narkozy budziłam.Bo miałam ręcznie wyciągane łożysko
Ja nawet nie wiedziałam że są 3 becikowe ja załatwiłam becikowe jak załatwiałam akt urodzenia.

Kupiłam ciuszki na allegro używane i są w b.złym stanie a było napisane że stan bdb chce je oddać zob czy babka się zgodzi
Mój synek miał 90% ubranek nowych mój M też nie chciał aby synek w używkach chodził.Ale powoli zmienia zdanie bo widzi ile ciuszki kosztują bodziaki dobre jakościowo ok 30zł itd

ja mogłam mieć pozycję do porodu jaką chciała na stojąco tak bolało że w życiu bym rady nie dała.Położna mnie zachęcała do porodu na stojąco ale ja nie dałam rady.Ogólnie ból porodowy przeszedł moje najgorsze scenariusze.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:38
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:37   #4437
Kajool
Zadomowienie

carmelsoprano widzialam ten wozek na zywca i bardzo mi sie podobal i fajnie jezdzil
Stary 2011-03-17, 21:37   #4438
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nacina się prawie wszystkim pierworódkom - fakt, ale tylko w Polsce. W Europie nikt już tego prawie nie robi. A pozycja do porodu - w Belgii np. praktycznie zawsze na stojąco albo na czworaka (ponoć to najbardziej naturalne i wygodne). A my w kwestii opieki okołoporodowej jesteśmy sto lat za ... I IMHO żadne reformy, ministerstwa i pieniądze nie pomogą, bo tu by trzeba zmienić podejście przede wszystkim położnych, które traktują rodzące jak bydło! A te panie chyba są w większości niereformowalne, jakiś taki relikt po-PRL-owski.
A najbardziej mnie dziwi, że to kobiety, które pewnie kiedyś same rodziły. I wiedzą jak ważne jest wtedy wsparcie, akceptacja, uśmiech i dobre słowo, a nie warczenie i często wręcz ubliżanie. Więc czemu tak postępują??? Moja mama ma teorię, że to taka typowo polska cecha - uważają: ja tak źle miałam przy porodzie, to nie one też się męczą...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

super by było! tylko u nas w baaardzo niewielu szpitalach na to pozwalają. robią tak jak im wygodniej i łatwiej, a nie jak lepiej dla rodzącej
No właśnie, czułam się sfrustrowana. Najgorsze było to, że wykład prowadził MŁODY doktorek stażysta, więc miałam nadzieję, że nie nasiąkł jeszcze zwyczajami, że powie coś o nowinkach światowych, chociaż żeby posłuchać. Ja tam przecież ekspertem nie jestem, tym bardziej że to będzie mój pierwszy poród, ale tyle się naczytałam, że już się nie nacina krocza oraz że pęknięcia lepiej się goją od cięć, a on, że cięcia są najlepsze. No i nie wiem, czy trafiłam na propagandę w necie, czy na starą szkołę?
Stary 2011-03-17, 21:37   #4439
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To powiedz mi jak moje wyniki na tokso wyszly takie :

Toxo G (g toxo ) 19,5 IU/ml
i mam Toxo M (IgM toxo ) 0,23 S/Co

tzn,ze mialam juz tokso i mi nie grozi?
IgG 19 oznacza, że masz przeciwciała, czyli przeszłaś toksoplazmozę i jesteś uodporniona :tak:
IgM poniżej 1 tzn, że teraz nie jesteś chora.
Czyli idealnie, bo jesteś zdrowa i do tego nie musisz się martwić, że zachorujesz
Stary 2011-03-17, 21:38   #4440
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Monia, dzieki za informacje, jeszcze zobacze z tym wozkiem, musze sie rozejrzec w temacie
Co do orgazmicznego porodu to hmmm nie powiem - bardzo chcialabym miec 26godzinny orgazm, ale bylo to COKOLWIEK nierealne przy taaakim bolu he he Ale rozumiem te kobiety i wierze im.
Natka - najslyniejsza siec lumpkow na Slasku nazywa sie "Swiat odziezy uzywanej" ha ha. U nas znajduje sie taki lokal w budynku Biprohutu, wejscie na pierwsze pietro drzwi w drzwi z Biedronka. Jest ogromniasty.
Nerolko - za meza, takie rozmowy kosztuja wiele zdrowia..
Koleżanka z Gliwic ??

Mi się podoba 3 tytuł

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości