|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
właśnie wrzuciłam ogłoszenie na "we dwoje" ale oczywiście sierota ze mnie i zapomniałam dodać zdjęć |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...ie_porodu.html orgazmatyczny poród
|
|
|
|
#4414 |
|
Wtajemniczenie
|
wyjechałam na 5 dni i od dwóch dni nie mogę nadrobić
miejcie litość Dziewczyny co sądzicie o takim wózku? KLIK Wiem, że drogi, ale trafiła mi się możliwość odkupienia od znajomej używanego poniżej 1000 pln. Warto? edit: jestem za tytułem nr 3 |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
no to łopatologiczniej:
becikowe zwykłe, dla każdego polaczka - 1000zl 1000 złotych becikowego dostają rodzice każdego dziecka któro przyjdzie na świat. Jedynym warunkiem jest posiadanie aktu urodzenia. Jest to właściwe becikowe, dla wszystkich, wg. projektu LPRu. becikowe dla biednych - 1000 zl (jak dostajesz rodzinne) Rodziny ubogie, te które kwalifikują się do zasiłku rodzinnego, z okazji narodzin dziecka dostają extra dodatek w wysokości 1000 złotych becikowe samorządowe - jak twoja gmina ma i sie kwalifikujesz (dochod) to dodatkowo 1000 zl suma - 3000 zl http://www.becikowe.com/ Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-17 o 20:49 |
|
|
|
#4416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz wszystko rozumiem......a o to rodzinne musze sie starac w urzedzie pracy?
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie ja wystawiałam swoją na allegro i nic a jak wystawiłam na praktycznie wszystkich portalach z komisami sukien ślubnych to zaraz sie kupiec znalazł i to laska jechała aż z łodzi więc kawałek drogi do mielca, ale na szczęście suknia była idealna na nią .. suknię sprzedałam w styczniu rok temu
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Nerola Ty silna jesteś, dasz rade
Szybko zleci-zobaczysz Cytat:
To ta z akcesoriami dla piesków, którą miałaś otwierać z koleżanka-też ciężarną? ![]() Ja też chcę sprzedać moja suknię ślubną, ale musze najpierw ją dać do czyszczenia-może się sprzeda Kasę bym przeznaczyła na coś extra dla dzidziolka ![]() Wygrałam aukcje na allegro Nexta: -ogrodniczki -2 rampersy -body Jak dojdą to sie pochwalę Używane, ale Tż-towi nie powiedziałam
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pokaż stronkę aukcji---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jednak mało dla mnie wiarygodne, myślę, że mamuśki wcześniej rodzące miałyby dużo na ten temat do powiedzenia...
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
wypatrzylam kolejny wózek
![]() http://allegro.pl/wozek-espiro-atlan...503004682.html |
|
|
|
#4424 |
|
BAN stały
|
Kajool polecam się
![]() Natko-oby Twe słowa się sprawdziły Ja pobiera zasiłek rodzinny,więc mi się należy 2000 z gminy.Ten trzeci to pewnie u mnie nie ale Wy poszperajcie,popytajcie.Z obaczcie ile to kasy!!! No dobre Słoneczko - dałaś ogłoszenie bez zdjęć Powodzenia dziewczyny w sprzedazy ![]() Natko dawaj nam tu linki Ja Ci nie sprzątne bo sponsora brakA i tak już kupione
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Już kupione
hihi, wklejam zdjęcia, łatwiej Wam będzie przeglądać Za wszystko z przesyłką zaplaciłam 40,47 zł
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też się dzisiaj za to zabrałam buty już wystawilam na allegro, suknie zawoże do komisu bo... czyszczenie w pralni kosztuje 150zł + 50zł za naprawianie, a w komisie 100zł za czyszczenie i naprawe! plus to 10zł za miesiąc, że będzie wisiec w komisie jak ja wyczyszczę, to przywiozę do domu, zrobię zdjęcia i będę wystawiać na różnych portalach ![]() Mam takie nie dyskretne pytanie.... a jak z cena? ile Wasze suknie kosztowały i ile za nie chcecie? bo się zastanawiam nad ceną... |
||
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
DAKARO - ja to bym chciala miec taki drugi porod jak pierwszy
nie, orgazmu niet, ale bardziej sie wynudzilam niz wymeczylam. teraz pojade chyba na partych do szpitala bo wczesniej sie nie opyla no chyba ze mi wody odejda (bo na sali po odejsciu 15 min i bylo po wszystkim... ale byl przebijany, to tez pewnie inaczej)wlasnei -rodzace wczesniej - jak mialyscie z wodami? ile wczesniej odeszly i czy akcja sie rozwinela? |
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam to wcześniej. Ogólnie to zauważyłam, że jest taki trend w necie, na naturalne porody, na słuchanie ciała kobiety, może nawet porody domowe, że jak jest dobra atmosfera, dobra położna, to wszystko idzie tak wspaniale, że nie trzeba krocza nacinać ect.... Tymczasem jak już wspominałam byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i co? A tam mówią, że pierworódkom, to niemalże standardowo się nacina krocze - czytajcie między wierszami, żeby szybciej było. A jak jakaś dziewczyna zapytała w jakich pozycjach można rodzić, to się dowiedziała, że praktycznie tylko na plecach, bo tak lekarzom jest najwygodniej. Czyli w szpitalach nic się nie zmienia.
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wystarczy napisac podanie i dobrze je uzasadnic prosimy o pomoc w zakupie lekow, opalu, wyprawki dla dzieci szkolnych... wszystko co kosztuje duzo jesli ma sie faktury np za opal lub leki to to przedstawic zwykle cos tam sie dostaje, nie jest to nie wiadomo ile, kilkaset zlotych, ale zawsze to jakis grosz, jest poczatek roku wiec mops/gops powinien miec kase sprobujcie moze Cytat:
nie mam zastrzezen co do niego, jest estetyczny i spelnil wszystkie wymagania ktore postawilam wiekszosc zwraca uwage na wage, one sa ciezkie, ale dla mnie nie mialo to znaczenia, szukalam wozka na trudny teren, stabilnego, na miekkim zawieszeniu
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-03-17 o 21:19 |
||
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Monia, dzieki za informacje, jeszcze zobacze z tym wozkiem, musze sie rozejrzec w temacie
![]() Co do orgazmicznego porodu to hmmm nie powiem - bardzo chcialabym miec 26godzinny orgazm, ale bylo to COKOLWIEK nierealne przy taaakim bolu he he Ale rozumiem te kobiety i wierze im.Natka - najslyniejsza siec lumpkow na Slasku nazywa sie "Swiat odziezy uzywanej" ha ha . U nas znajduje sie taki lokal w budynku Biprohutu, wejscie na pierwsze pietro drzwi w drzwi z Biedronka. Jest ogromniasty.Nerolko - za meza, takie rozmowy kosztuja wiele zdrowia..
|
|
|
|
#4432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Crazy no właśnie trendy swoje, lekarze i położne swoje, nic się nie zmienia Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-03-17 o 21:24 |
||
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo teraz doczytałam, że te ogrodniczki + te body na zdjęciu
Wiecie co takie licytowanie mnie wciągneło, siedziałam jak głupia, podoba mi sie! :P Pierwszy raz tak licytuję cos na allegro Nie śmiejcie sie ze mnie, że sie tak podniecam hehe |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). a co do reszty to tez zalezy od kobiety duzo - ja np. lepiej przechodzilam skurcze jak sie nie ruszalam, wiec zadne piłki, drabinki, czy przysiady nie wchodzily w rachube. lezalam sobie na boku i "oddychalam" pól nocy a podczas partych to błogosławilam twórce tych miejsc na nogi, ze mozna sie zaprzeć, na fotelu - wg mnie boskie bo lepiej szło jakbym miala porod domowy to bym musiala chyba sie scian odpychac bo bylo mi o wiele lepiej w takiej pozycji. czyli jedno sie zgadza - słuchac wlasnego ciala!!!natka - zebys w jakis allegrowy nałóg jak hazard (bo licytacja cie podnieca ) nie wpadla
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-17 o 21:30 |
|
|
|
|
#4435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A najbardziej mnie dziwi, że to kobiety, które pewnie kiedyś same rodziły. I wiedzą jak ważne jest wtedy wsparcie, akceptacja, uśmiech i dobre słowo, a nie warczenie i często wręcz ubliżanie. Więc czemu tak postępują??? Moja mama ma teorię, że to taka typowo polska cecha - uważają: ja tak źle miałam przy porodzie, to nie one też się męczą... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- super by było! tylko u nas w baaardzo niewielu szpitalach na to pozwalają. robią tak jak im wygodniej i łatwiej, a nie jak lepiej dla rodzącej
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
monia ja jadą do szpitala miałam skurcze co 3-4min jechałam ok 24 a urodziłam o 11 rano.Pęcherz położna przebiła taką b.długą igłą
lekko to przekłucie czułam za to szycie czułam pomimo że dopiero się z narkozy budziłam.Bo miałam ręcznie wyciągane łożysko![]() Ja nawet nie wiedziałam że są 3 becikowe ja załatwiłam becikowe jak załatwiałam akt urodzenia.Kupiłam ciuszki na allegro używane i są w b.złym stanie a było napisane że stan bdb chce je oddać zob czy babka się zgodzi ![]() Mój synek miał 90% ubranek nowych mój M też nie chciał aby synek w używkach chodził.Ale powoli zmienia zdanie bo widzi ile ciuszki kosztują bodziaki dobre jakościowo ok 30zł itd ja mogłam mieć pozycję do porodu jaką chciała na stojąco tak bolało że w życiu bym rady nie dała.Położna mnie zachęcała do porodu na stojąco ale ja nie dałam rady.Ogólnie ból porodowy przeszedł moje najgorsze scenariusze. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-17 o 21:38 |
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
carmelsoprano widzialam ten wozek na zywca i bardzo mi sie podobal i fajnie jezdzil
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IgM poniżej 1 tzn, że teraz nie jesteś chora. Czyli idealnie, bo jesteś zdrowa i do tego nie musisz się martwić, że zachorujesz
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się podoba 3 tytuł
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

W każdym razie polecam jakiś lokalny serwis z ogłoszeniami w necie, ewentualnie serwisy typowo ślubne np we-dwoje.pl - mają tam dział komis.

miejcie litość 

To ta z akcesoriami dla piesków, którą miałaś otwierać z koleżanka-też ciężarną?
Kasę bym przeznaczyła na coś extra dla dzidziolka

zębole

Zakończone: 2
. U nas znajduje sie taki lokal w budynku Biprohutu, wejscie na pierwsze pietro drzwi w drzwi z Biedronka. Jest ogromniasty.

05.06.2010