| 
|||||||
| Notka | 
 | 

| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzêdzia | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Przyczajenie 

Wiadomo¶ci: 6

| 

Ca³y zwi±zek w 5 dni

Chcia³abym opisaæ moj± sytuacjê w zwi±zku, mo¿e podrzucicie mi jakies pomysly, co z tym fantem zrobiæ 

Jeste¶my razem bardzo krótko, zaledwie kilka miesiêcy - co ciekawe, praktycznie od momentu w którym siê poznali¶my. Otó¿ pewnego dnia tak po prostu podesz³am do niego na uczelni, choæ go w³a¶ciwie nie zna³am (kto wie co mnie do tego podkusi³o, zazwyczaj jestem bardziej nie¶mia³a  ), i zaczêli¶my gadaæ jak starzy znajomi. Od razu wiedzieli¶my, ¿e to jest "to". Bodaj przy trzeciej rozmowie omówili¶my sytuacje, nasze uczucia (dodam, ¿e ja tkwi³am jeszcze w tym momencie w innym zwi±zku, ale po prostu wiedzialam, ze nie moge byc dluzej z tym poprzednim, skoro czuje cos takiego do tego drugiego - zreszta nie czulam sie w tamtym zwiazku zbyt spelniona). Tak wiêc zostali¶my z moim obecnym T¯ par±. Sta³o siê to wszystko tak szybko, ¿e teraz, z perspektywy tych kilku miesiêcy, zaczynam my¶leæ, ¿e powinni¶my byli mo¿e trochê zwolniæ, na pocz±tku. Nie chodzi o to, ¿e ja ¿a³ujê, ¿e z nim jestem, czy co¶ takiego. W ¿adnym wypadku. Problem polega na tym, ¿e zazwyczaj ludzie d³ugo siê poznaj±, rozmawiaj±, filrtuj±  , zanim cokolwiek konkretnego zostanie powiedziane, zanim siê poca³uj± itd.  My w tej s³odkiej niepewno¶ci trwali¶my mo¿e 5 dni  mój T¯ jest ponadto osob± do¶æ logiczn± i praktyczn± - on zapewne nie dostrzeg³by wcale takich niuansów - no bo po co czekaæ, ha, faceci  Tak¿e prze¿yli¶my tak jakby to wszystko w streszczeniu, i teraz mam takie wra¿enie, ¿e temperatura opad³a, ¿e jakby nie jeste¶my ze sob± tak blisko jak bym chcia³a, i nie bardzo wiem, jak tê barierê przekroczyæ. Dochodzi do tego jeszcze to, ¿e porozumiewamy siê w obcym dla obojga jêzyku - i tu chodzi przede wszystkim o mnie, bo czujê, ¿e jeszcze nie jestem przez to do koñca sob± - nie staæ mnie na nie wiadomo jakie ¿arty i ciête riposty   (ale zaczê³am na nowo dzielnie zakuwaæ s³ówka  ). Tak¿e generalnie chodzi o to, ¿e my siê kochamy (przynajmniej na tyle, na ile siê znamy), uwielbiamy, ale, no, nie wiem, kurczê  

| 

| 

| 
| 

| 
		#2 | 
| 

Wtajemniczenie 

Wiadomo¶ci: 2 737

| 

Dot.: Ca³y zwi±zek w 5 dni

a konkretnie w czym problem?  

| 

| 

| 
| 

| 
		#3 | 
| 

Zakorzenienie 

Wiadomo¶ci: 3 218

| 

Chyba tez nie zrozumia³am do koñca gdzie jest pies pogrzebany. 

I szczerze nie rozumiem co ma decyzja o byciu razem podjêta szybko do jako¶ci zwi±zku? Ja ze swoim ex partnerem decyzjê o byciu razem podjêli¶my b³yskawicznie, szybciej ni¿ Ty i nie mia³o to negatywnego wp³ywu na nasz± relacjê, wrêcz do dzi¶ siê ¶mieje ¿e przydarzy³a mi siê choæ raz mi³o¶æ b³yskawiczna. Albo pasujesz do kogo¶ albo nie, a mo¿na przekonaæ siê o tym najlepiej w³a¶nie wtedy kiedy powoli po¿±danie i "tajemnica" ustêpuj± miejsca zwyk³emu ¿yciu. Je¶li wtedy czuje siê ¿e temperatura zmala³a zwyczajnie nale¿y przyznaæ siê samemu sobie ¿e to nie to.  | 

| 

| 
| 

| 
		#4 | |
| 

Konto usuniête 

Wiadomo¶ci: 15 304

| 

Cytat: 

| 
|

| 

| 
| 

| 
		#5 | 
| 

Zakorzenienie 

Wiadomo¶ci: 6 912

| 

jak dla mnie troche dziwne to wszystko  

a najdziwniejsze jest dla mnie to ze spotykajac sie odrazu wiedzialas ze to jest "TO"   wrozka jestes? przyszlosc widzisz? moze jakies czary?  jak widac z perspektywy czasu wyobrazenia teraz mocno z rzeczywistoscia sie zderzaja  

| 

| 

| 
| 

| 
		#6 | |
| 

Zakorzenienie 

Wiadomo¶ci: 5 308

| 

Ale o co Ci tak naprawdê chodzi? 

Z T¿ te¿ byli¶my ze sob± od zaraz. Ca³owali¶my siê... na 2 randce. "datujemy" nasz zwi±zek od dnia, w którym siê spotkali¶my. Bo to po prostu by³o "to". Byli¶my razem od zaraz i nic nam to nie zabra³o. Przecie¿ dalej by³y flirty, po 40 esów dziennie (wakacje mieli¶my studenckie;P) i to urocze zrobywanie siê nawzajem. Swoboda w zwi±zku, poczucie bezpieczeñstwa, totalny luz i pewno¶c rodz± siê z czasem. Nie zale¿± od tego czy siê cz³owiek zdecyduje na zwi±zek od razu czy po pó³ roku. My jeste¶my razem nieca³e 3 lata i nie zmieni³abym ani jednego szczegó³u. Wiêc o co Ci tak naprawdê chodzi? Nie stara³ i nie stara siê o Ciebie? Nie czu³a¶ i nie czujesz siê jego nie wiem "dziewczyn± marzeñ?" Brakuje Ci czego¶ w waszym zwi±zku? Czy po prostu wymy¶lasz i szukasz dziury w ca³ym? Co do rozmów jasne, czasami siê cz³owiek zagada o filozoficznych ¿yciowych dyrdyma³ach. Jednak g³ównie nasze rozmowy dotycz± codzienno¶ci, pracy, studiów, znajomych, tego co nas otacza i dotyczy. To jest normalne. A mam wra¿enie, ¿e Ty by¶ chcia³a prowadzic niekoñcz±ce siê dyskusje na milion interesuj±cych tematów. Tak siê nie da, bo zwi±zek to po prostu codzienno¶c. S± w zwi±zku te¿ momenty, ¿e nie chce siê o niczym gadac, po prostu jest siê razem. I w dobrym zwi±zku ani przez chwilê siê cz³owiek nie czuje skrêpowany. Co do przyjació³ T¿: oczywi¶cie, ¿e powinna¶ ich poznac. Mówisz, ¿e to mili i sympatyczni ludzie, a je¶li wi±¿esz jak±¶ przysz³o¶c z tym zwi±zkiem to jego znajomi s± te¿ czê¶ci± twojego ¶wiata. Nie alienuj siê od nich, bo wyci±gn± jeszcze z³e wnioski i siê do Ciebie uprzedz±. Id¼ na spotkanie i baw siê dobrze. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat: 

Jasne, ¿e nie my¶lisz: o widzê mojego przysz³ego mê¿a hajtamy siê. Tylko kiedy spotykasz t± w³a¶ciw± osobê, nie przechodzisz obok niej obojêtnie. Co¶ Ciê zatrzymuje, co¶ sprawia, ¿e u¶miechasz siê i cieszysz z tego jak ON na Ciebie patrzy. Co¶ sprawia... ¿e masz wra¿enie, ¿e znasz t± osobê od lat, ¿e mo¿esz jej zaufac, ¿e mo¿esz jej oddac siebie i co najdziwniejsze chcesz to zrobic z marszu. Oddac serce, bezpieczeñstwo. I czuje siê cz³owiek jakby nie by³ sob±, bo gdzie, bo jak JA rozwa¿na baba siê ca³ujê z facetem na 2 randce? Ja czujê takie niedorzeczne rzeczy do kogo¶ kogo nie znam? A jednak tak jest. Ale z do¶wiadczenia (bo kiedy¶ mówi³am jak Ty) wiem, ¿e trzeba prze¿yc, ¿eby uwierzyc. 

Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: By³o: 83 kg Jest: 75,5 kg Bêdzie: 58 kg  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#7 | |
| 

Zakorzenienie 

Wiadomo¶ci: 6 912

| 

Cytat: 

Tobie latwo teraz o tym pisac i mowic bo czas wam zweryfikowal te wasze wyobrazenia   troszeczke naciagane bo sama twierdzisz ze jestes bardzo rozsadna...  wam wyszlo ale czas tak naprawde odegral tu role   no i trzeba dbac teraz o to...bo teraz pieknie super a roznie potem moze byc   nigdy 100%   sam osobiscie jestem pesymista w tych sprawach   owszem poczatki zawsze sa udane ale koncowki tragiczne   no ale coz  

Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-03-18 o 04:22  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#8 | |
| 

Zakorzenienie 

Wiadomo¶ci: 5 308

| 

Cytat: 

Jasne, ¿e czas jest wa¿ny, ale by³am w kilku zwi±zkach (dosyc krótkich) i przy pierwszym spotkaniu takie pomieszanie motyli, chemii i wzajemnej fascynacji zdarzy³o mi siê tylko raz. Bardzo silne uczucie. 

Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: By³o: 83 kg Jest: 75,5 kg Bêdzie: 58 kg  | 
|

| 

| 
| 

| 
		#9 | 
| 

Wtajemniczenie 

Wiadomo¶ci: 2 737

| 

to ja wam jeszcze powiem, ¿e znam parê, która pobra³a siê po dwóch miesi±cach znajomo¶ci. A co najpiêkniejsze s± ze sob± ju¿ 27 lat i dalej s± bardzo szczê¶liwi  

cudownie siê na nich patrzy, a jak sie ma jeszcze wiedzê jak ich zwi±zek i ma³¿eñstwo siê zaczê³y to ju¿ w ogóle czlowiek nabiera wiary z mi³o¶æ od pierwszego wejrzenia  

| 

| 

| 
| 

| 
		#10 | 
| 

Zakorzenienie 

Wiadomo¶ci: 10 917

| 

Wg mnie czas, po którym 2 ludzi zostaje para nie ma specjalnego znaczenia, ja  z moim mê¿em zostali¶my ni± po pierwszej przegadanej nocy, a wcze¶niej ze sob± nie rozmawiali¶my  

Na pierwsza randkê poszli¶my ju¿ jako para. Fakt, tematów do rozmowy nam nigdy nie brakowa³o i do dzi¶ nie brakuje, a dyskutowaæ to my lubimy o wszystkim, ale u was to mo¿e byæ kwestia w³a¶nie tej bariery jêzykowej jednak.

przeczytane ksi±¿ki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli ksi±¿ki do oddania  | 

| 

| 
![]()  | 

Nowe w±tki na forum Intymnie
 | 
| 
 | 
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |

| 

| 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

), i zaczêli¶my gadaæ jak starzy znajomi. Od razu wiedzieli¶my, ¿e to jest "to". Bodaj przy trzeciej rozmowie omówili¶my sytuacje, nasze uczucia (dodam, ¿e ja tkwi³am jeszcze w tym momencie w innym zwi±zku, ale po prostu wiedzialam, ze nie moge byc dluzej z tym poprzednim, skoro czuje cos takiego do tego drugiego - zreszta nie czulam sie w tamtym zwiazku zbyt spelniona).