|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Andziotku, Katarzynka napisała, że tam problem z wkręceniem się do grona
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za linki, już wiem które trza kupić ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Gabrycha mi daje po macicy ostro mówię do mężula: "weź przemów córce do rozsądku trochę bo mnie boli" a mężul: "Zosiu .... " zaczyna się mylenie córek
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Zosia to słyszała? Nie czuła się urażona? Też dziś prosiłam tż'ta o interwencję u syna, bo spokoju mamie nie daje... ![]() A zaczął się tak rzucać, jak tż wrócił do domu, więc chyba zaczyna poznawać tatę - jak tylko tż rzucił głośno z przedpokoju "jestem!", to się zaczęło i tak non stop już nie mogę.
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest odwrotnie, rece TZ dzialaja niczym rece Kaszpirowskiego, co mala troche pofika i go zawolam, zeby polozyl reke,to ona z miejsca przestaje sie ruszac... Wiec on mi juz nie wierzy, ze cos tam sie rusza, bo to sie zdarza nagminnie, ze jak tylko on sie pojawia, brzuch mi sie uspokaja caly.
Aha - oczywiscie tak samo jest jak probuje nagrac filmik, co wyciagne telefon, to od razu mala siedzi cicho. |
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo to funkcja bardzo przydatna
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz mu przeszło i szaleje równo ![]() Moja siostra miała dziś ubaw, bo wreszcie i ona poczuła
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Zostało mi 60 dni do tp...
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- No postarał się Trzeba mu przyznać Ale to chyba dlatego, że mi łzy poleciały...
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ide prasowac koszule, a potem do wyrka. Dobranoc moje drogie wielorybki
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, nie no nie czytałam niczego, bo one to chyba w klubie pisały? No w każdym razie nuda, żadnych plotek
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Mimbs ŚPIJ DOBRZE. Ja jutro pobudka o 5:00 ale dośpię potem ![]() też lecę! PAAA, Mamusie! |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Tż ścieli łóżko, więc i ja uciekam, paaaaaaa
Do jutra ![]() Jej, lepiej mi, nie wiem, chyba hormony we mnie tańczą...
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\dobranoc wam ja czeka az mnie zmuli, wypilam cieple mleko i czekam
|
|
|
|
|
#404 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Zmartwilam sie wiadomosciami o Adze_pe
.Jak tak mozna traktowac kobiete w ciazy i to z goraczka .Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Cytat:
Ale mi zrobilyscie zagwostke z tymi kapciami szpitalnymi... Cytat:
![]() Tez lubie jak maluszka sie rusza, nawet jak mnie kopnie nieraz bolesnie, bo wiem ze jest aktywna i cieszy mnie to Cytat:
Jeszcze Pauliziu co do tych wozkow, ogladalam taki w sklepie (tylko ze to byl Pliko Pramette) no i wersja gondolkowa wydawala mi sie taka jakby ciasnawa. Slyszalam tez opinie, ze gondolka na dlugo nie starcza i czasem trzeba dziecko do spacerowki przekladac wczesniej niz by sie chcialo (w sensie ze w wersji gondolkowej jest z maluszkiem kontakt wzrokowy w wersji spacerowkowej juz nie). Ale zaznaczam, ze to opinie zaslyszane... A wizualnie podoba mi sie ten drugi wozeczek Cytat:
.Cytat:
Widac ze dieta przynosi efekty ![]() Cytat:
na poprawe humoru...Fajnie, ze Twoja mama juz po operacji i przyjedzie do ciebie niedlugo .Powodzenia jutro w pracy oby szybko zlecialoCytat:
![]() Fajnie, ze nie bede sama co to do szpitala z dwoma torbami idzie... Cytat:
![]() Dobrej nocki wszystkim Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-17 o 23:48 |
||||||||
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza! Na nanana na
![]() Wstałam o 5:00, zaliczyłam już Okęcie, mały korek, chciałam zakupy zrobić, ale sklep był JESZCZE zamknięty, pffff ![]() Dopiję kawę i pewnie jeszcze na trochę pójdę spać
|
|
|
|
#406 | |
|
Rozeznanie
|
Witam porannie ! Was nadrobić to naprawdę wyzwanie
Ale przeczytałam od deski do deski, ten wątek to moja ulubiona lektura do śniadań Robię sobie dziś wagary z przyzwoleniem mamusi hehe, nic ważnego się w szkole nie dzieje, a pogoda taka fatalna, że nawet nie miałabym w co się ubrać, żeby się nie przeziębić - żałuję, że nie mam kaloszy dziś by się przydały..Nie zdążyłam poznać agi_pe , tzn nie pisałam jeszcze z Wami jak się udzielała, ale z okazji iż czytałam Was na bieżąco to pamiętam ją i też się strasznie zmartwiłam z tą akcją.. cholera, to się nazywa polska służba zdrowia.. Ręce opadają ale trzymam kciuki, że wszystko dobrze się potoczy i dzidziulek urodzi się cały i zdrowy !!!Średnio pamiętam co komu odpisać, ale sobie będę zerkać i jakoś może pójdzie ;d matall - jesteś chyba najwierniejszą fanką żyrafek na tym wątku ! Co nie wejdę to jakieś ubranka/zabawki w giraffki .. słodkie są Edzik od małego będzie już wiedział, kto to ten stworek z długą szyją aa i też już się nie mogę doczekać aż położę się spać na brzuchu i zobaczę się w lusterku bez brzuszka, chociaż pewnie będzie mi brakowało Gabi w środku ..mam wrażenie, że jestem w ciąży od zawsze i już nawet nie pamiętam jak to jest bez brzucha ![]() 60dni do tp to bardzo malutko !! Mi zostało 82.. Lolka1212, ja od dzisiejszej wizyty mam już mieć co dwa tygodnie wizyty. Wcześniej chodziłam co 4tyg. Najbardziej żałuję, że moja gin nie ma apratu do usg i nawet jak będę chodzić co 2 tyg to i tak do końca ciąży usg pozostało mi JEDNO ![]() mimbi, też tak miałam przez dłuższy czas, że jak TŻ przykładał rękę to mała automatycznie się uspokajała, aż się niecierpliwił i pytał 'no mówiłaś, że kopie.długo jeszcze mam czekać?' a teraz jest w szoku, bo kopniaki nie tylko czuje i to mocno, ale jeszcze widzi !Dziewczonka, dobrze, że z babcią już lepiej ! Cytat:
Podpisuję się 'obiema ręcami' ![]()
|
|
#407 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#408 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć gaduły!
400 postów w jeden dzień Z resztą gdzie tam, od godz. 12... ![]() Wczoraj spakowaliśmy wózek, właściwie sam stelaż i kółka - zdjęcie tego spacerowego siedziska wcale nie było takie łatwe albo TŻ mało bystry. Jak coś nie ma rysunku jak z Ikeii to już się człowiek mota ![]() No ale zapakowane i czekam dziś na kuriera. Podobno czas realizacji reklamacji to 7-14 dni więc powinni się wyrobić przed porodem ![]() aga_pe trzymam mocno kciuki! Oby się organizm ustabilizował ![]() spice1985 ja mam kombinezonik tylko dlatego, że dostałam go od mamy no i tak myślę aby małą zapakować w pajacyk i ten kombinezon na wyjście. No ale w sumie nie wiem czy nie będzie za ciepło, z resztą tylko do auta trzeba będzie z nią kilka kroków zrobić a później kilka kroków do mieszkania. Wszystko zależy od pogody ja myślę, że będę rodzić małą koło 20 kwietnia więc zobaczymy jak to będzie. I tak się jeszcze podczas tego pakowania zastanawiam czy brać kosmetyki małej do szpitala? Żel do mycia ciała, balsam do ciała? W ogóle na rozpisce kliniki mam napisane, że mam wziąć tylko koszule dla siebie, łapcie na zmianę dla siebie i TŻ'ta i ciuszki dla dziecka. Nic o butelkach, pampkach czy kosmetykach nie ma. Jeśli mnie tam w środę do porodu zakwalifikują to przedzwonię na tą infolinię i się dowiem czego używają itd. albo umówię się na oglądanie porodówki i wypytam
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja sie witam porannie jak zwykle z pracy. Dzisiaj szaroburo ale juz tylko minus 1!! moze zrobi sie wreszcie cieplej. mala cala noc byla niemrawa, teraz cos kopie ale jakos inaczej, moze sie jakos dziwnie przekrecila, nie wiem. Ja mam tez hopla na tym punkcie bo moja kolezanka z pracy miala okropna historie ale nie bede pisac, bo nie ma co nikomu takich okropnosci opowiadac. humor dalej mam zwieszony, ale na szczescie juz piatek, wiec jakos przezyje.pracowac mi sie nawet chce tylko sily brak ![]() PS. juz chyba bardzo widac ze jestem w ciazy, bo znowu dzisiaj ustapiono mi miejsca w autobusie!! w tym kraju!! nie do wiary, to juz drugi raz hihihih!milego dnia, postaram sie podczytywac, jesli nie bedziecie tak lecialy! |
|
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
Ja tylko sie witam i uciekam bo Małżu dziś w domu bo przywożą nam pustaki Jestem tylko ciekawa czy nasza "kochana" sąsiadka rzuci się pod samochód, żeby tylko facet na działke nie dojechał ![]() O moich sąsiadach moge stworzyć osobny wątek szybko bym go zapełniła A na obiad dziś zapiekanka z ziemniakami, serem żółtym i dorszem
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
nie no... nie uwierzycie...wlasnie zaczal u nas padac snieg.....
padlam.....juz dzisiaj nic nei uratuje mojego humoru... |
|
|
|
#412 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() .. ja pierogi ruskie, więc też mniami.. ![]() Cytat:
gigantyczny wiatr, pada i oczywiście szaroburo .. chcę wiosnę..
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kurczę, bardzo zmartwiłam się złymi wiadomościami od Agi_pe Trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze. To nie do pomyślenia odesłać tak kobietę w ciąży! Anula, nie dołuj się Pomyśl sobie że już prawie masz weekend a w przyszłym tygodniu tyleee wolnego
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,
stwierdzilam ze dzisiaj od rana sie zmobilizuje i napisze na forum. dzieki za wszystkie kciuki wczoraj wieczorem znowu zaczelam sie pocic, do tego bol gardla zrobil sie nie do zniesienia, kaszel okropny nos zatkany, glowa bolala i sie krecilo juz od nocy, wscieklam sie i stwierdzilam ze dluzej tak nie bede bezczynnie siedziec i sie wykanczac. wyobrazcie sobie ze żaden lekarz w miescie nie chcial mnie przyjac prywatnie, rodzinny sie wypial zwalajac do odpowiedzialnosc na gina lub szpital w ktorym lezalam, gin ma urlop. wkoncu wsciekla pojechalam do tego szpitala przed 22, tam odeslali mnie do ambulatorium, dostalam antybiotyk, szczesliwa pojechalam spowrotem do swojego miasta, wchodze do dyzurujacej apteki a gosc mi mowi ze od 2 mcy lek ktory mam zapisany jest nie produkowany a nic innego dac mi nie moze, i mam jechac na pogotowie(to na ktorym wyladowalam w pon) po zmiane recepty jeszcze nigdy sie tak nie cieszylam z antybiotyku i chyba jeszcze nigdy sie tak zle nie czulam jak teraz. mam nadzieje ze u was ok, z dorka pisze wiec wiem ze jest w szpitalu, a reszta sie trzyma?????? ide sie najesc, pa kobietki |
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że chcesz osobno małą smarować ? oni kąpią dziecko więc mają swoje przybory ... ja nic nie brałam poprzednio i teraz też nie zamierzam ... Dzień dobry mam nadzieję że dziś tempo będzie wolniejsze ... bo się wczoraj zmęczyłam tym czytaniem ![]() dziś postanowiłam zrobić zakupy higieniczne dla siebie do porodu niestety wszystkiego na raz nie znalazłam chyba te wkładki J&J kupię w sklepie a mam pytanie do morii bo jakoś kojarzy mi sie ze masz z TT wkładki, macałaś je? one są wypełnione czymś jak podpaska czy zwykłą bawełną ??? mała znów nogi ma po drugiej stronie, nie lubię po tej
|
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka, ogromnie Ci współczuję i nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musisz się okropnie czuć
miejmy nadzieję, że ten antybiotyk Ci pomoże. Trzymaj się
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 nie będę komentować tego co Ci się przytrafiło bo chyba nie powinnam
mam nadzieję że w końcu teraz Twój stan się poprawi i wszystko dobrze się skończy ... trzymaj się cieplutko !!! |
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() za age_pe oby wszystko było dobrzeu nas tez dzisiaj szaro i mglisto trochę, ja już zawiozłam siki na posiew, wpieniałm sie po drodze bo o mały włos jakiś bar..an by we mnie uderzył, dobrze że zaczęłam hamować i gość który jechał z naprzeciwka też bo inaczej facet na pewno by nie zdążył (czasem ludzie nie maja wogule wyobraźni jak wyprzedzają), nadrobiłam was i idę zjeść jakieś śniadanko
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka, co za dziady w tym szpitalu
mam nadzieję że teraz będziesz się czuła już lepiej Andziot, a w sklepie ile kosztują te wkładki J&J? Ja u r_p płaciłam 12 zł. Dziewczyny, zaśliniłam się tym przepisem: http://kotlet.tv/tarta-z-budyniem-i-kokosowa-beza Mam zamiar dzisiaj zrobić, bo to moje ulubione smaki
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Póki co rzuciłam okiem na ostatnią stronę , mimbi witam również ![]() Rozbudzam się pomału, rundkę z psem już zrobiłam jak tylko wstałam, zaraz idę po inkę i twarożek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

już nie mogę.

ŚPIJ DOBRZE. Ja jutro pobudka o 5:00
.

na poprawe humoru...
oby szybko zlecialo
dziś by się przydały..

.. ja pierogi ruskie, więc też mniami..