|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
słodkie
moja babcia za każdym razem mi tego życzy chyba też ze szczęścia by skakała bo też nie ma jeszcze żadnego prawnuka a ja jestem pierwsza w kolejce może twoja nowinka im poprawi nastrój i z pewnością będą się cieszyli razem z wami
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
prawdę mówiąc nie mam pojęcia jak zareagują. Tak jak wiem czego spodziewać się po babci i teściach tak po nich nie mam pojęcia.
Cieszy mnie niezmiernie to, że pójdę sobie na rok dziekanki lubię swój kierunek, ale towarzystwo takie średnie mam. Raczej egoistyczne. Wszystko kręci się wokół ich nosa. Nawet nie mam komu powiedzieć o ciąży. Jedynie przyjaciółka z liceum wie, mimo że ma do mnie ponad 400km. A po dziekance wskoczę na zaoczne
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wpadłam tutaj na momencik, żeby Wam oznajmić iż przewidywanie 7 listopada zostanę ciocia!!!
moja siostra ogłosiła dziś rodzinie że będzie mama a rodzice będą mieli pierwszego wnuka siostra ze szwagrem starali się 4 miesiace, chociaż małżeństwem są od 8 lat już ale tak się cieszę że masakra malenstwo ma już 9mm
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to jestem bardzo szczera i jak ktoś mlaszcze żując gumę to mówię "nie mlaszcz jak krowa" a jak ktoś kaszle i nie zakrywa ust to prosto z mostu wale, zeby zakrył usta ![]() Ja na Twoim miejscu powiedziałabym rodzicom o ciąży bo by przestali sie przejmować a zaczeli się cieszyć... nawet jakbym miała to powiedzieć przez telefon to bym jakoś fajnie to powiedziała.... np., jakiś wierszyk z neta o ciąży poweidziała ale najpierw bym kazała na głośnomówiący dać żeby i tata słyszał ![]() DZIEWCZYNY POWIEDZCE MI PROSZE BO JUŻNIE WIEM CZY PLAMIENIA ZALICZAJĄ SIĘ DO NOWEGO CYKLU? BO JA OD 4 DNI PLAMIE I NIE WIEM CZY JESTEM W 4DC CZY DOPIERO JAK ZACZNE KRWAWĆTO MAM ZACZĄĆ LICZYĆ...
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-03-17 o 18:50 |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ojciec wpadnie w sobote to załapie się na dobrą nowinę ![]() a w niedzielę rano hyc do pociągu i jazda do teściów i babci. Noo część kaszlących to nieznane mi osoby jak na wykładzie mamy ze 100osób. Kumplowi dziś zwróciłam uwagę bo beszczelnie na mnie kaszlał niby dla zabawy... ochrzaniłam go, że żadna to zabawa :/ bez jaj... ale on się dobrze bawił. W środę będę chciała jemu i jego dizewczynie, też mojej kumpeli oznajmić, że jestem w ciąży. W sumie chcę to zrobić dlatego, bo liczę, że opanują się z komentarzami, że dzieci niszczą życie. Już widzę reakcję tej koleżanki. ja: zostanę mamą, jestem w ciąży! ![]() ona: o kurcze! tak mi przykro, współczuję. A co do plamienia to chyba nie wlicza się w okres. Tak gdzieś niedawno czytałam. |
|
|
|
|
#2316 | |
|
BAN stały
|
Elf też polecam wodę z solą i nie martw się , fasolce nic nie będzie. Ja kilka razy byłam w ciąży przeziębiona.
Goldika bardzo ładnie Ci beta urosła ![]() Kwiatuszku żal się ile chcesz i dziękuję za kciuki Olcia gratulacje dla siostry ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Kwiatku plamienia nie wliczają sie w nowy cykl tylko trzeba czekać na normalną krew. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-03-17 o 19:13 |
|
|
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
goldika nie mów że ta koleżanka jest tak any nastawiona na dzieci? a nawet jak jest to chyba ci tak nie sypnie z grubej rury? nie wiem co bym jej odpowiedziała
ale za miło by mi się znie zrobiłoOlcia gratukuje przyszła ciociu może zostaniesz matką chrzestną jak to twoja siostra to szanse są pewnie duże
|
|
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
cześć Wam wszystkim. Właśnie dzisiaj trafiłam na Wasz wątek.
Może trochę danych o mnie Agnieszka 27lat rocznikowo. My staramy się 2 cykl. Mamy nadzieję, że w tym roku nam się uda. Zobaczymy jak to będzie. Goldika gratuluję!!!! |
|
|
|
#2319 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana,czy ładnie przyrasta????? Toż ty pędzisz jak odrzutowiec i oby tak dalej
|
|
#2321 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy Wasi partnerzy podchodzą do starań poważnie i przeżywają niepowodzenia?
|
|
|
|
#2322 |
|
Rozeznanie
|
Goldika teraz doczytałam o rozwodzie twoich rodziców,bardzo mi przykro,no i twój ojciec ma pecha jeśli chciał twoją mamę zostawić(nie wnikam) to los okrutnie go potraktował.Co jest z tymi facetami,że im na 40-ke odwala
![]() aga_bre witaj kwiatek w życiu nie możesz cierpieć sama!Musisz dostawać wsparcie a najlepiej od osób które podobnie mają problemy z zajściem w upragnioną ciąże
|
#2323 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie pozwala mi nic nosić , wyręcza mnie i jak tylko coś powiem , że np. mam ochotę na chipsy to leci do sklepu, oczywiście go zatrzymuje bo na zachcianki to jeszcze za wczesnie . No a jak @ przychodzi to jest załamany, nie odzywa się kilka godzin i bardzo to przeżywa, później czeka tydzień od 1. dnia @ i nowy cykl starań (dla niego najprzyjemniejsza czesc ). A teraz jest na etapie końcowym bo w sobotę testujemy i znów jest pewien pozytywnego wyniku a ja się staram go przygotować , żeby w razie czego się znów nie rozczarował.
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej kwestii ale teraz jak myśleliśmy,że będzie a nie było,to dzielnie mnie wspierał a sam stwierdził,że mam się nie martwić jak nie teraz to następnym razem i tak będziemy się bzykać aż do skutku Ale też lata temu ojciec mego dziecka jak poroniłam pierwsze(planowane),to spanikował i stwierdził,że on jednak jeszcze nie jest gotowy
|
|
#2325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ciocią raczej za szybko nie zostanę... chyba, że mój 16letni kuzynek lub 15letnia kuzyneczka coś zmajstrują tfu tfu... jestem najstarsza w rodzie. Na ojca chrzestnego będę chciała kuzyna, akurat skończy 17lat więc wiekiem będzie pasował ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Kaskaderko ja się nie znam na przyroście ale wierzę w Twoje zapewnienia, że lecę jak burza a co do ojca... coś w tym jest, że faceci po 40świrują... z dnia na dzień wpadł na ten pomysł. Nie życzę mu źle ale uważam, że całokształtem trochę należało mu się po tyłku od losu. Nie jedną noc przepłakałam przez niego bo potrafił takie rzeczy powiedzieć jakich ojciec dziecku nigdy nie powinien.---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
zdawałam sobie sprawę, że rozwód to nie koniec świata ale Ty dodajesz mi pozytywnej energii. Silną kobietą jesteś |
|||
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
A mój TŻ nic nie wie o tym, że się staramy
ja chcę bardzo dziecka już... on też chce ale mówi, że jak będzie to będzie i będzie superale bez szaleństwa mówi, że nie będzie popadał w obłed... mówi, że musimy się do końca użądzać w nowym mieszkanku itp. ja dla tego jestem taka smutna bo sama to wszystko przeżywam... on nic nie wie o testach ciążowych i o tym wątku Nawet nie wiecie jak mi ciężko samej z tym wszystkim ;(
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-03-17 o 20:25 |
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
ojej Kwiatku to faktycznie musi być Ci ciężko
a może spróbowałabyś z nim pogadać? Wiem, że faceci różni są, mój np by się obraził jakbym z nim o tym nie rozmawiała. O nawet chce wiedzieć o czym tutaj piszemy, czy ktoś nowy ma II krechy.W ogóle nie może doczekać się przyszłego tygodnia bo 3tyg temu jego kumpel z pracy oznajmił, że będzie tatą, a teraz on będzie mógł a co do mojego Tż to on mimo, że mundurowy, 190cm i 100kg wagi to w środku bardzo przeżywa wszystko co między nami się dzieje. Jest typem faceta który woli rozmawiać niż mieć ciche dni aaa i zazdrośnik z niego wielki ![]() ostatnio w empiku śmiesznie było. Płaciłam za zakupy a sprzedający się do mnie uśmiechał, zagadywał i oczko puścił... Tż to zobaczył, oczywiście (udawany) foch i mówi do mnie: już chciałem do niego podejść i powiedzieć mu, że już Cię zapłodniłem i jesteś tylko moja
|
|
|
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
ostatnio w empiku śmiesznie było. Płaciłam za zakupy a sprzedający się do mnie uśmiechał, zagadywał i oczko puścił... Tż to zobaczył, oczywiście (udawany) foch i mówi do mnie:
już chciałem do niego podejść i powiedzieć mu, że już Cię zapłodniłem i jesteś tylko moja [/QUOTE]Ale słodko
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopisałam Cię i trzymam kciuki, żeby teraz się udało |
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmiać mi się wtedy chce bo ona tak sam do siebie szepta![]() Kwiatuszku podziwiam cię ze tak sama z tym jesteś ja bym nie mogła, musze o wszystkim zawsze powiedzieć tż zawsze to lepiej się nawet wygadać bo nie oczekuje ze będzie do tego podchodził tak jak ja w koncu to odmienna płeć
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie wykapany mój tż,choć nie mundurowy i też się obraził,że mu nie mówiłam od początku ![]() kwiatku o kurcze,to nie fajnie masz Tak sobie samotnie o tą dzidzie walczysz To tym bardziej bądź z nami,pisz cokolwiek,nie tylko na temat będzie ci raźniej.Nikt nam nie zabroni rozmawiać o wszystkim i o niczym-to nasz wątek i jak Asia kiedyś napisała, nie można gadać tylko o testach i objawach (o objawach już zresztą nie można,przeze mnie zresztą -przepraszam ) Rozumiem cię bardzo,bo przez chwile też się czułam tak jak ty-samotnie,bo myślałam,ze wpadliśmy i bałam się powiedzieć mojemu i tak się cieszyłam sobie sama i testowałam w tajemnicy i strasznie mi z tym było jakbym przestępcą jakimś była Kwiatuszku nie zależnie od wszystkiego nic się nie martw,czasem to tak jest,że faceci chcą być gotowi na dziecko(domy,remonty,kasa itp.) i dlatego nie chcą oficjalnie się zgadzać,bo myślę,że się boją odpowiedzialności jakby coś nie wypaliło.Niestety my to tak zbudowane jesteśmy,że jak dopadnie nas instynkt macierzyński,to jakoś wszystkie ALE zaczynają blednąć i kombinujemy jakby tu jednak zajść Na pocieszenie chociaż już pewnie pisałam(ale nie sposób zapamiętać wszystkich wypowiedzi) mój pierwszy mąż choć kategorycznie nie chciał po poronieniu dziecka,to jednak jak wpadliśmy 3 m-ce później,to spisał się jako ojciec wzorowo i chodził ze mną do szkoły rodzenia i był przy porodzie,więc głowa do góry jak cię kocha miłością prawdziwą,to owoc waszej miłości też będzie
|
|
#2332 |
|
BAN stały
|
Goldiko, Kaskaderko , wasi tż to wykapany mój tż
. U nas przez 8 lat związku nie było cichych dni, zazdrośnik i też pewnie by najchętniej wszystkim rozpowiedzial że mnie zapłodnił i jestem tylko jego )
|
|
|
|
#2333 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znakomicie!Cytat:
![]() Cytat:
Mój tż podchodzi poważnie, zaczął w końcu dbać o swoje zdrowie, lepiej się odżywiać, itp., co zawsze olewał. My za 1,5 mies. zaczynamy starania i choć wiem, że mam w nim wsparcie i że mnie wysłucha w razie potrzeby, to nie mam zamiaru zbyt wiele rozmawiać z nim o śluzach, dniach płodnych, testach, itp. Wystarczy, że ja o tym rozmyślam i mam Was, żeby o tym pogadać, a on niech się zajmie "swoją działką" Idziemy na żywioł, a poza tym nie chcę, żeby coś się zmieniło w naszym podejściu do seksu. Ale zakładam, że w okolicach dniach płodnych będę miała na niego częściej ochotę ale raczej będę działać niż o tym mówić To taki mój mały plan zobaczymy czy przyniesie skutek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w oczach jego łzy
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
Zwoelnienie do wtorku, leżę w łóżku, możę w poniedziałek pojadę na Betę, bo z tego wszystkiego nie zrobiłam drugiej a miała być powtórzona wczoraj ![]() Poza ciężkimi bolącymi piersiami innych objawów nadal brak
|
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Mój przeżywa niepowodzenia chyba tylko dlatego, że ja jestem załamana za każdym razem gdy @ się pojawia. On ma podejście: będzie co ma być. Tym bardziej, że my staramy się o trzecie, więc szczęśliwymi rodzicami już jesteśmy
![]() Kwiatku, ja też myślę, że powinnaś jednak porozmawiać z TŻ. Jednak we dwoje raźniej. No i trzeba wspierać się wzajemnie |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
sporo nas ma podbonych Tż'tów ale to dobrze bo ja na taki typ faceta narzekać nie mogę
![]() mój akceptuje to forum, nie zgodził się na powiadomienie żadnego realnego znajomego przed poinformowaniem rodziców. A dziś dostałam śniadanko do łóżka ukochany wziął piątek i pn wolne
|
|
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki,
chciałam się do was przyłączyć ponieważ mam nadzieję, że w tym roku nasze staranka zakończą się sukcesem Staramy się z Mężem już 12 cykli i niestety za każdym razem przychodzi rozczarowanie jak przychodzi @. W tym tygodniu mają być wyniki badań TŻ, mam nadzieję że wyjdą dobre;>Kamila 26 lat |
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- ja się cieszę, że trafiłam na faceta który tak samo jak ja szybko chce mieć rodzinę, nie lata po technoparty i nie macha rękami w rytm dźwięków piłowanego drewna i nie żłopie piwska litrami ![]() jak widzę teraz foty mojego ex na portalach gdzie pokazuje się z roznegliżowanymi, cycatymi paniusiami i piwem w łapie to mnie odrzuca. Co impreza to inną obłapia i chwali się tym publicznie. Tylko imprezy, imprezy i a w między czaie wywalanie pieniędzy na obstawianie wyników meczów etc. Dobrego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#2340 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jego podejście jest zdrowe - uda się to się uda, nie tym razem to następnym. Bardzo mi to pomaga bo się nie nakręcam niepotrzebnie. Ale wiem że jak się uda to baaaardzo się bedzie cieszyłCytat:
możesz spróbować pogadać z tż i powiedzieć mu że bardzo pragniesz dzidziusia, ale nie narzucaj mu tego żeby przeżywal wszystko z Tobą i nie oczekuj tego od niego bo faceci często takich rzeczy nie rozumieją![]() A ja testuję w niedzielę jeżeli oczywiście @ się nie pojawi ![]() DamiankaKamilka witaj i powodzenia
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2011-03-18 o 09:11 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

moja babcia za każdym razem mi tego życzy chyba też ze szczęścia by skakała bo też nie ma jeszcze żadnego prawnuka a ja jestem pierwsza w kolejce
lubię swój kierunek, ale towarzystwo takie średnie mam. Raczej egoistyczne. Wszystko kręci się wokół ich nosa. Nawet nie mam komu powiedzieć o ciąży. Jedynie przyjaciółka z liceum wie, mimo że ma do mnie ponad 400km. A po dziekance wskoczę na zaoczne
Ty i ja Kochanie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i dziękuję za kciuki 

nie pozwala mi nic nosić , wyręcza mnie i jak tylko coś powiem , że np. mam ochotę na chipsy to leci do sklepu, oczywiście go zatrzymuje bo na zachcianki to jeszcze za wczesnie 
Tak sobie samotnie o tą dzidzie walczysz

zobaczymy czy przyniesie skutek