|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Cytat:
podczytalam was o przepuklinie pępkowej,Malwinka ją ma,tu lekarze kazali nic nie robic przez rok,ale mam ochote sprobowac z tym plastrem,tylko jakos nie widze jak co dzien zdzierac plaster od takiej delikatnej skórki...
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
lilijko wspolczuje! Trzymaj sie Kochana! DLa pocieszenia powiem ze mnie wnerwia wszystko i wszyscy dookola. Nawet maz ktory chce uspic mala trzymajac ja na kolanach na poduszcze, ona sie drze, mowie przytul ja. A on do mnie no przeciez nie drze sie bo chce sie przytulac!!!! Wzielam dziecko i jak to jest przez ostatni miesiac uspilam! Ale kurde nauczyl by sie, zostanie sam i bedzie placz i zgrzytanie zebow... Poza tym rodzinka mnie wnerwia, maja mnie za wyrodna matke
wiem mialam pocieszac a sie zale, poza tym u mnie to pikus, a nie problemy, jeszcze raz wszystkiego naj ![]() ![]()
|
|
|
|
#3003 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
iga w klubie wstawiłam opis jak wstawiac zdjęcia z neta
te moje butki to są takie nie do chodzenia, bo mają miękkie podeszwy, jeszcze są ciut wielkie, ale czasem na wyjscie już ubieram ;P tak dla picu
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-03-17 o 21:28 |
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Chantalle a może one nie są głodne? Sara tak się rzucała jak jej próbowałam wcisnąć pierś po 30 minutach od poprzedniego karmienia a ona nie chciała.
Albo w trakcie jedzenia dokuczają im ruchy jelit. Obie tak robią? Co ile je karmisz? lilijka marleen32 buciki cuudne karinaaa Twoja córcia śliczna a w tej huśtawce wygląda bosko Zmykam zrobić sobie jakieś zabiegi na tą moją ohydną twarz co by w sobotę nie straszyć
|
#3006 |
|
Raczkowanie
|
sa glodne,bo szukaja i sie drą. jedzą co 4 h
i obie tak robią,jak zaprogramowane---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- czytam troche w necie o refluksie,moze to to?one mimo odbicia ulewaja 4h po jedzeniu,doslownie przed kolejnym jedzeniem
|
#3007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pojęcia nie mam o co chodzi i ciebie z tym jedzeniem. Mój też czasem odpycha cyca i nie chce jeść, a jak wstaję to ryczy - ponownie próbuję dać cyca to jeszcze gorzej ryczy. Ale to są bardzo rzadkie sytuacje, więc zwalam to na przemęczenie i jego problemy z gazami... |
|
|
|
|
#3008 |
|
Rozeznanie
|
chantalle moja mi tak ostatnio przy piersi robi, rwie sie rzuca, niby leci jak zawsze ale co sie nawkurza normalnie to nie wiem :/
Ach i przepraszam ze znow pomarudze z ✂✂✂✂✂✂✂ka, ale mam dolka... kurde wcisnelam sie we wszystkie ciuchy, wiec nic nie kupilam sobie na chrzciny ktore beda za tydzien, a okazuje sie ze nie moge zapiac bluzki koszulowej - wspomne ze jedynej ktora mam. Ech ta mleczarnia! Powiekszyly mi sie piersi chyba z trzy rozmiary ;((((((((( buuuuuu |
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
mój maluszek się wkurza często jak je, śpi do ostatniej chwili...a potem budzi się mega głodny i szybko ssie - krztusi się, no to ryczy... wyje w niebo głosy!
a jak go próbuję szybciej przystawić to oczywiście ... mleko sika na każdą stronę świata i znów wyje i wpada w szał bo mleko mu leci bez umiaru ciężki żywot dziecka karmionego piersią
|
#3010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka jak skończyła karmić to myślała nawet o operacji powiększenia biustu - tak jej tego rozmiaru żal było
|
|
|
|
|
#3011 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby pediatra mówiła, żeby czekać do roku, ale z drugiej strony poinformowała, że jest możliwość plastrowania. Sama nie wiem, poczekam chyba jeszcze...Cytat:
Wyjątkiem są noce. Mój TŻ mi przynosi Alę do łóżka i tak razem zasypiamy w trakcie karmienia. Wtedy nie ma szans na odbicie.Ja kupuję póki co z miękką podeszwą, więc raczej dla ozdoby. No i wkładka maleńka bo 9-10,5. Cytat:
Cytat:
Ja bym w drugą stronę chciała. Bo ja w dodatki ani S, ani M. |
||||
|
|
|
#3012 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
bo u nas bylo tak, jak cycem karmiony to spokojny, choc miewal gorsze dni, jak butla to jak maks b. glodny to ciagnal jak dziki, ale jak zaspokoil pierwszy glod to byl ryk, szarpania, cuda na kiju sie dzialy...okazalo sie, ze silikon mu nie podchodzi, woli prawdziwego cyca ![]() witam sie wieczorową porą, pransko zrobione, obiad na jutro tez, ide sie zaraz kapac, male spi, o dziwo dzis mial dzien do spania, az sama bylam zdziwiona obym nie zapeszyla, cala noc przed nami ![]() z katarem dalej walczymy, nobla powinien dostac producent fridy, nie wyobrazam sobie, ze dalabym rade tyle glutow sciagnac malemu gruszka na szczescie juz jest ciut lepiej, nie "charczy" mi tak i nie dławi sie w czasie jedzenia
|
||
|
|
|
#3013 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Zreszta przez to że mój biust był malutki, mam masę bluzek z dużymi ozdobami czy koronkami na biuście i teraz tak głupio odstają więc nie noszę... Cytat:
Co do butów - moja ma długie chude nóżki i wieeelkie stopy Cytat:
![]() Ja też dziękuję producentowi za fridę... Matko, raz próbowałam cokolwiek gruszką wydobyć i lipa. Tylko się Gabi zdenerwowała... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-03-17 o 23:02 |
|||
|
|
|
#3014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tych na przepuklinę? Dlaczego? A mnie w rajstopkach wkurza to, że stopki są takie szerokie. Na udzie i łydce ładnie przylega a na stopie balon.
|
||
|
|
|
#3015 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3016 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam TT antykolkowe ale ich nie stosowałam bo nie karmię z butelki ale moja kumpelka baaardzo baardzo polecała butelki firmy MAM, nawet mi przysłała takowe z niemiec bo tańsze ale sa one do kupienia normalnie w polsce, może sprawdź o nich opinie bo ja nie testowałam ich jeszcze Cytat:
cudo ![]() Cytat:
jestem z Tobą
|
|||||
|
|
|
#3017 |
|
Rozeznanie
|
witam deszczowo i pochmurnie,
siedzę sobie z bąblem i czekamy na położną, wstaliśmy po 5, maly - "bo tak" , mama - "bo trzeba posprzątać" Kolek słucha kołysanek i macha rączkami na wszystkie strony, moje ADHD ![]() Kma, Supernovaja chyba za wcześnie jeszcze na diagnozę czy pomaga, czy nie, ale póki co jako taki spokój jest, noc raczej udana, teraz tez jakoś wrzasku nie ma. Ale nie ma co chwalić, ryk może zostać nadany w każdej chwili, więc jeszcze wstrzymam się z radością ![]() Szukam fotografa na chrzciny małego: http://www.tajo-photography.pl/ muron może przyjedziesz pobawić się z aparatem trochę? ![]() idę mocną kawę zrobić, ma mnie zwalić z nóg tzn na nie postawić
|
|
#3018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja Ciebie pocieszę........... "dlatego nie mam takich koszul w domu, bo z moimi rozmiarami w żadną się nie dopinam" dzięki wielkie za pocieszenie na szczęście mała zasnęła głębokim snem Cytat:
Cytat:
Witam się piątkowo noc nawet ładna, bo mała jak zasnęła o 20 tak obudziła się o 2 w nocy, a moje piersi pękały od mleka ![]() Za to nad ranem kurcze tak się wierciła jakby ją coś dusiło. Podniosłam, przytuliłam i dalej zasnęłam. AAAaaaa i coś na poprawę humoru. Jak to miło zobaczyć niektórych kolegów ze studiów http://www.youtube.com/watch?v=1eFAd...x=2&playnext=2 ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- no i oczywiście dobiła mnie wczoraj teściowa gadką a ja nie chcę o tej, ja chcę popołudniu........ na co ona, że tak być nie może, a ja wkurzona: "skoro my mieliśmy ślub o 15.00 i nie miało być nikogo po nas a okazało się, że mieli jeszcze o 16 (dali w łapę pewnie) to z jakiej racji chrzest nie może być popołudniu??" coś tam dalej bzyczała.......... a i najlepsze (tu po raz kolejny jej beznadziejne gadanie): "my oczywiście opłacimy wam chrzest" a ja jej na to: "tak jak kasa na łóżeczko, wózek i inne obiecanki, nie chcę tych pieniędzy, bo i tak ich nie dostaniemy, bo to tylko wieczne obietnice, a potem wykręty terminami." Zamknęła się przynajmniej I wiecie co chyba nie będę chrzciła córki......... bo łaski nikt mi nie będzie robił, albo jeżeli się zdecyduję to tylko dziecko rodzice i chrzestni, reszta wal mnie w du..pe (sorki za wyrażenie) |
||||
|
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.A teściowej dobrze powiedziałaś, należało jej się...pewnie masz rację z tą kasą, znowu byłyby obiecanki-cacanki, a i tak Ty byś na końcu całość pokryła... Ligotko - Ja też tak mam, że wydaje mi się, że ja przy Małym najlepiej wszystko zrobię...doszło do tego, że bałam się go zostawić z mężem i iść pod prysznic, bo a nuż płakać zacznie...w końcu uświadomiłam sobie, ze to trochę paranoja...w końcu to jego tato, skoro ja dam radę karolka uspokoić, to on też sobie poradzi...jutro idę sama na lumpy - już postanowiłam. Mąż zostanie z Małym - niech się uczy opieki nad Małym. Bo taka sytuacja tylko do nerwów i frustracji mnie doprowadzała. Muszę zaufać trochę mężowi i tyle. |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ze 2 dni temu kupiła dwie czapeczki wiosenne małej i aż strach w moich oczach. (my mamy totalnie inne gusta). No i tu zaskoczenie, bo jedna czerwona w stylu kaszkieta, a druga z uszami zajączka ![]() ja cały czas tak chciałam, tylko potem pomyślałam, pierwsza wnuczka w rodzinie mojej i jej no więc poszłabym na rękę. Presja jednym słowem. ale teraz niech mnie całują w cztery litery......... |
|
|
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Mała histeria w bujaczku wybranym przez tatusia
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Ale na futrzane paputki
. Mój ledwo, co zasnął - a już oczka otwiera |
|
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój co usypia to zaraz się swoją rączką obudzi, tak nimi wymachuje ![]() wczoraj tak się jedną łapką pacnął w łeb, aż sam był zaskoczony i zrobił groźną minę
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak wy ubieracie Maluchy w domu? Nadal w śpiochy? Ja mojemy zakładam bodziaka i na to kaftanik i śpiochy (takie na szelkach, to chyba tak się nazywa?), albo pajaca, ewentualnie półspiochy...mam dużo takich niby pajaców, ale bez stóp (rampersy?), ale boję się, że za zimno mu w nóżki będzie w samych skarpetkach...albo dresiki bym mu założyła, ale boję się, że zimno mu będzie.
Mam tyle fajnych małych bluzek i spodni dla niego, ale jakoś mam wrażenie, że w śpiochach mu najcieplej
|
|
|
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki przepraszam że Wam tak o tym marudzę ale pokierujcie mnie po kolei żebym mogła przyjąc zaproszenie do klubu bo nie moge do tego dojsc
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to pajac lub koszulka i śpiochy lub body i rajstopy lub półśpiochy to moje zestawy |
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
my dzis ubralismy spodenki skarpetki, body i bluzkę na długi rękawek... jak Grzesia noszę i nie śpi to jest w ruchu więc jak jest dużo cieplej ubrany to się zgrzeje zaraz, mamy 21-22*C w domu, a jak spi to przykrywam kocem
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
lilijko ale wielu ludzi robi tak chrzciny, chrzesni i rodzice i tyle.... u nas nawet niektorzy sie dziwili ze zapraszam cala rodzinke, ale wiem ze niektorym byloby przykro, a juz od tego zalatwiania i organizacji to mnie glowa boli.... no i sa tacy co stwierdzaja ze i tak nie przyjda "bo trzeba by dac prezent" jak mnie takie podejscie wnerwia.... a tesciowej bym powiedziala ze nastepnym razem niech najpierw da a potem mowi! A chrzciny popoludniu maja ta zalete ze nie trzeba gosci dlugo trzymac w domu i robic im obiadu
my mamy o 16cytrynko moj maz jakos od poczatku swietnie sobie radzi z mala, staram sie nie wtracac i duzo go nie pouczac, ale czasem jego podejscie mnie strasznie wnerwia! On siedzi caly dzien w pracy, ja mam ja na codzien i wiem co trzeba zrobic zeby usnela, albo dlaczego placze i jak ja uspokoic, no i jak slysze ze sie mu drze, to mowie co ma zrobic, ale on wie lepiej, no zesz.... ja mysle ze jak zostanie z nia sam i bedzie sie mu darla to moze w koncu do niego dotrze ze to dziecko nie mozna polozyc obok i sie na nie patrzec jak ryczy :/ |
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt: po naszym ślubie okazało się, że jest jeszcze jeden ślub o 16!!!!!!! Normalnie wkurzyłam się, bo oczywiście gapie byli...... co do opieki facetów nad dzieckiem. Mój przeszedł wszystkich, ciesz się, że Twój tak się opiekuje. Otóż wczoraj zostawiłam ich na godzinę, bo musiałam wymienić czapeczkę oraz pójść do tej przychodni. Mój zostawił dziecko w łóżeczku i wyszedł na klatkę zapalić papierosa!!!!!!! (sprawa by się nie wydała gdybym ja nie zostawiła na zewnątrz klucze w drzwiach z pośpiechu) popołudniu zajmował się nią abym mogła poprasować i ogarnąć dom bo mała męczyła się z brzuszkiem i ciągle płakała i : po 20 minutach stwierdził, że ma dość, dziecko wrzeszczało, on z nią latał dookoła stoła (nie chciał mi ją oddać) główka niepodtrzymana latała na każdą stronę (serce mi się kroiło jak to widziałam, tempak) dziecko się bardziej darło a ten do niej teksty: zamknij się bachorze, ku..wo itd............ Potem była kąpiel: woda była za ciepła i on zamiast wziąć czysty kubek to wziął po mojej herbacie i tym dolał zimnej wody do wanienki. Kazałam mu wymienić wodę, bo w syfie nie będę dziecka kąpała. To się zmył. Ja w złości wylałam na niego wodę z wanienki mówiąc, nich sam się w tym okąpie. bo już nie wytrzymałam I co on zrobił? Zmył się do mamuśki, a mnie zostawił ze wszystkim. Jak zwykle................... ... To jest przykład faceta, który nie powinien być ojcem........ ....................... wybaczcie Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-03-18 o 10:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

wiem mialam pocieszac a sie zale, poza tym u mnie to pikus, a nie problemy, jeszcze raz wszystkiego naj 

Odkładam wtedy do łóżeczka, ale mam straszne wyrzuty sumienia, że będzie go przez to potem brzuszek bolał...
Ja właśnie przeglądam all w poszukiwaniu butków dla synka...

i obie tak robią,jak zaprogramowane

obym nie zapeszyla, cala noc przed nami ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)