|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Aldii
dziś w końcu doceniłam wartość telewizora i jestem wdzięczna wynalazcy tego wspaniałego sprzętu
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko kochane, biedaczko, ja nawet nie wiedzialam, ze w szpitalu siedzisz
![]() ![]() Bidaku![]() A Le chyba juz lepiej, tak, dobrze zrozumialam? Wielki przytulacz!!
|
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku
dziewczyny jak to jest jak brzuch twardnieje? czasem mam wrażenie że mam bardziej napięty, taki coś jak balon napompowany że ciężko oddychać, czuję go, a normalnie w ciągu dnia nie ..... czy to normalne? bo nie mam pojęcia, gin za każdym razem mówi że macica miękka więc nie wiem , nie mam porównania |
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho na chwilke
![]() Tu napisalam moj pierwszy post na Wizazu (czesc I oczywiscie ), wiec i tu pisze moj post 1000![]() Caluski dla wszystkich i dziekuje za komplementy dotyczace mojego brzula
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Anessko umknął mi Twój brzusio...śliczny, faktycznie szybko podrósł
![]() A my mieliśmy 3 godzinną korridę z małym w nocy... |
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Tity a co się stało? czy niemowlęta tak mają i czasem płaczą sobie w nocy
ot tak żeby popłakać
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko pewnie w dzień się wyspał i w nocy postanowił pobrykać...
Ciężko stwierdzić. Raz śpi jak aniołek, a raz nie można go uśpić i tylko cyca szuka chociaż nie jest głodny, bo opróżnia prawie wszystko aż mu się z dziobka leje, ale zasnął w końcu ze smoczkiem. Już go od zakalców wczoraj wyzwałam po 3 godzinie
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
to ciekawe jak ja będę mówić bo w słowach też nie przebieram czasem ![]() dziewczyny, a jak się już urodzi to dziecko jest przy matce cały czas już później? boję sie jednej rzeczy...jak zacznie mi plakac na sali to nie będę umiała sobie poradzic i wszystkich pobudzi ![]()
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko ja leżałam z 2 kobitami i dzieci były z nami od 2 nocy....tamte dzieci wyły razem, a mój zaczynał jak tamte kończyły...
I tak 4 noce...trudno się mówi, ale później już taki człowiek padnięty, że mu te wrzaski nie przeszkadzają... A wierz mi miałam zawsze ogromne problemy z zaśnięciem...Raz mnie położna musiała obudzić na karmienie, bo nie wstałam jak mały zaczął płakać
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
tity czyli generalnie to, że płacze i nie mogę go szybko uspokoić nie świadczy o mojej bezradności i tym, że ja zła matka jestem?
Ja to zawsze przejmuje się tym co pomyslą inni, może przejdzie mi jak zostanę mamą
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko no coś Ty
Te dwie dziewczynki wyły i wyły i nikt problemu nie robił z tego powodu, a jedna matka już doświadczona była, a dziecko mimo to płakało
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
tity a jak Leoś dzisiaj? jaki ma humorek? śpi dużo? na spacer to pewnie nie wyszliście...leje i wieje
![]() w ogóle imię Leon kojarzy mi się z napoleonką
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 15:54 |
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
No dzisiaj próbuję go zmęczyć troszkę, żeby w nocy spał. Dość grzeczny dzisiaj jest, ale już 2 razy usypiał ze smoczkiem, bez smoczka jest wariacja
![]() A Ty jak się czujesz? |
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Kreti:
Wreszcie dostałam leżankęSorry że tak tylko wpadam ale byłam u siostry od pn do tego Michasiowi idzie chyba cała szczęka na raz (tzn wszystkie jedynki dojrzałam ale chyba nawet górna dwójka mi mignęła pod dziąsełkiem) a dziś dodatkową atrakcją są Michałka wymioty Do tego kilka problemów i czasu brak ostatnio...Pozdrawiam wszystkie mamusie i maluszki
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
lind no to teraz cierpliwości chyba trzeba będzie przy ząbkowaniu
Powodzenia A coś mały zjadł, że wymiotuje?Nam się szkrab obudził dzisiaj tylko raz, ale wieczorem dokazywał z 5 godzin, więc się po prostu zmęczył
|
|
|
|
|
#527 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity, a jak Ty się czujesz po cc? Rana doskwiera?
Ucaluj Leosia ![]() Kretencjo, to jak już jest lepiej to za jutrzejszy wypis do domciu Aldii, Lu chce jeździć w spacerówce czy sama chce chodzić? Sloneczko, a nad imieniem myśleliście dla synka? Maksio już wstaje na całego Teraz jest nieziemski Tatuś podjarany, że niedługo chodzić będzie Czas na śniadanie
|
||||||||||||||||||||
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij myślimy nad imieniem, podobają nam się Wiktor, Maksymilian, Hubert i Jan ..... z tym że tak po dłuzzych przemyśleniach jak kumpela podkradła mi Wiktora ( bo się głupia pochwaliłam ) stwierdziłam że jednak tak nie dam ( nie ma jak zdrobnić tego imienia) no i obstawiamy Maksa a Hubert i Janek to raczej też odpada chyba , może kolejnemu synusiowi tak damy
dziewczyny znów mam ten śluz .... taki jak na płodne dni .... mam nadzieję że z szyjką wszystko w porządku ... .......jeszcze teściowa zadzwoniła do mnie wczoraj i mówi że źle jej sie śniło .. zdenerwowała mnie tylko , bo po co mi tak mówi .. to jej sie śniło a nie mi, i teraz siedzę i myślę .... jak ludzie są czasem bezmyślni to aż się nóż w kieszeni otwiera ( nie odbiorę następnym razem telefonu )
|
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
tity
nie mam co narzekać bo ciążę znoszę dobrze, jak czytam na mamusiach,że jedną boli kręgosłup, drugą biodro,trzecią coś jeszcze to cieszę się, że u mnie jest w porządku. sloneczko ahhh te teściowe....:/ w ogóle bez sensu zrobiła, ale większość Teściowych tak robi. Dzisiaj idę do gina, na 19.15 poproszę o ![]()
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij
Fajnie, że Maksio będzie zaraz chodził To teraz będziesz miała biegania za nim ![]() A rana jeszcze trochę boli, ale już funkcjonuję normalnie. Nadal jestem spuchnięta i posiniaczona, ale ze 2 tyg jeszcze i będzie cacy. Najgorsze, że ledwo się w stare spodnie i spódnice mieszczę ![]() Ollliwko kciuki są ![]() sloneczko nie przejmuj się... A śluz normalny jest, też mi się taki zdarzał, a pozamykane było wszystko na 4 spusty
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-03-18 o 09:58 |
|
|
|
|
#531 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko, Wiktor mi się też podobał, ale u nas do nazwiska nie pasowało to imię... A szkoda.
Podobają mi się Wasze propozycje imion Tity, u mnie bratowa to z 1,5 m-ca męczyła się z raną. Podobno źle ją zszyli, podobno Olliwko, mnie zgaga pod koniec ciąży nieźle męczyła, fujjj Mam 1h na ogarnięcie się ze wszystkim, yyy może mi się uda
|
||||||||||||||||||||
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
zgadnij no nawet nie pocieszaj mnie tak więcej
ostatni miesiąc miałam zgagulca do tego stopnia, że jak leżałam to myślałam, że będę wymiotować mam nadzieję, że dzisiaj będzie wszystko ok u ginki. Wstyd mi bo znowu kg mi poszły do góry
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka kg się nie przejmuj, najważniejsze żeby Zuzia zdrowo rosła, a nadmiar zrzucisz po porodzie
( ja się tak pocieszam ), za wizytęZgadnij mi pasują do nazwiska tylko z Wiktorem miałam problem jak mówić do dziecka Tity ach mnie zawsze taki śluz troszkę nerwów zje bo normalnie takiego nie mam tylko raz czasem ..... a na ranę po cc można coś stosować ? żeby szybko się goiło co do zgagi to ja czasem myślę że te kwasy mi przełyk trawią i będę mieć rany ... i w ogóle znów mam mdłości
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego mamy teraz bardzo rzadki i krotki telefoniczny kontaktA sluzem sie nie przejmuj zapewnione![]() Dzien dobry Mam juz lozeczko i komode ![]() Dobra, teraz to juz na pewno zabieram sie za prasowanie Moze i zaczne torbe pakowac do szpitala
|
|
|
#536 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Anessko, mi na tydzień czy 2 przed porodem mama opowiadała co przeczytała w gazecie ( nie będę przytaczac historii, ale zakonczyła się tragicznie) i przypadek z ciotki rodziny (dziecko żyje, ale ma problemy zdrowotne). Oczywiście takie info babcia mi też przekazywała
Olliwko, oby już Cię zgaga nie nawiedzała, ale z nią różnie bywa Zamiast 1 h ogarnęłam się w 2h Maksio wstał, bawi się a ja lukam na Prosto w serce
|
||||||||||||||||||||
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
a z tymi historiami to normalnie już czasem nie mogę wytrzymać żeby na kogoś nie nakrzyczeć ..... ja jeszcze panikara jestem nieziemska a tu jak ktoś wyjeżdża mi z taki opowiastkami to aż sie chce
Anessko to pakuj torbę bo już niedługo ..... ach czy ktoś nam przekaże na wizażu radosną wiadomość od Ciebie? a Ty rodzisz w zwykłym szpitalu czy jakimś prywatnym? a jak Twój TZ ? podekscytowany na przyjęcie synka? dla Włochów syn to chyba powód do dumy bardziej niż córcia, nie?
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoras chetna na nocne smsy z UK?![]() Szpital najzwyklejszy na swiecie ale podobno najlepszy w 3 hrabstwach, wiec sie tego trzymam TZ opanowany ale jak tak sobie czasem rozmawiamy to widac jak dumny jest, ze synek bedzie Wychowanie corki jego zdaniem to zadanie bardziej dla kobiety, choc w wielu punktach nie zgadzam sie z tym, to jednak pewne sprawy najlepiej wyjasni mama no ale bedzie chlopiec, wiec TZ sie napracuje![]() Zreszta cala rodzina jest dumna, ze bedzie synek, bo w mojej rodzinie brat ma 2 corki i na tym koniec malych dzieci a i z TZa strony siostra ma 2 dziewczynki, wiec bedzie maly Ksieciunio z mojego Nina
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Kreti dziś z Tymulkiem wychodzi. Pewnie już w domku jest bo pisała sms-a jak u lekarza byliśmy...
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Tymcia, ze z choroby tak szybko wyszedl!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

ot tak żeby popłakać

Te dwie dziewczynki wyły i wyły i nikt problemu nie robił z tego powodu, a jedna matka już doświadczona była, a dziecko mimo to płakało 
za jutrzejszy wypis do domciu

( nie odbiorę następnym razem telefonu )

TZ opanowany ale jak tak sobie czasem rozmawiamy to widac jak dumny jest, ze synek bedzie
dla Tymcia, ze z choroby tak szybko wyszedl!!!