|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój Chomiczek - cz. 5 :)
pewnie na koncu mnie ktoś przebije
zawsze tak mam, a przesyłka 20zł, wiec muszę tak licytować zeby wyjść na swoje
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze jest to, że ona się zabierała najpierw od korzonków
chyba bardziej jej to smakowało niż same źdźbło ![]() słusznie, też bym tak zrobiła motylek a ile zamierzasz poświęcić max na klatkę?? ![]() Idę do pracy wrrr...
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszło na to że mój Czesio jest .. dziewczynką !
To jeszcze nic, okazało się że moja Czesia, bo tak teraz się będzie chyba nazywać gryzła Włóczusia dlatego że była w ciąży !! Moja mama się śmieje że widziała jak okazywały sobie miłość, ekhm. Ja nic nie widziałam Nie zaglądam tam za bardzo, ale piski dochodzą, wczoraj prawie wsadziłam tam głowę i zobaczyłam coś małego i różowego Ratunku! Nie wiem co robić. Już przemilczę fakt że chomiki miały być tej samej płci Ma któraś doświadczenie z małymi? Pomocy |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego tam nie zaglądam i nie dotykam ich, mają spokój. Czesia wyłazi, je potężne ilości ale też sobie biega w kołowrotku czasami co mnie dziwi. Wcześniej wydawało mi się że słyszałam jakiś pisk z domku, zajrzałam tam ale nic nie widziałam, ale wczoraj ten pisk już był na tyle wyraźny że zaczęłam coś podejrzewać. Patrzę a tam leży coś małego i różowego
Przeżyłam szok. W nocy zaczęłam szykować jej warzywka i inne potrawy, żeby miała czego zapragnie. Ona ładuje wszystko w poliki i niesie do domku Widziałam że grubsza się zrobiła, mama też tak mówiła ale żeby ciąża Nie wiem nawet kiedy dokładnie urodziła bo nie było mnie dwa dni w domu. Szukam teraz w necie wszelkich informacji, mam nadzieję że nie zagryzie maluchów. Nawet nie wiem ile ich jest, ja widziałam tylko jednego. Możliwe że będzie tylko jeden? ![]() no i
Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2011-03-18 o 09:39 |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
napewno jest więcej niż jeden
koniecznie poczytaj na forach bo ja nie mam zielonego pojęcia chociaż na początku przypuszczałam, że Wojtek to też dziewczyna
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
No ja w sklepie prosiłam o chomiki tej samej płci, a dostałam parkę
Tak to właśnie jest, jedna wielka loteria. No ale stało się, mam gdzie oddać chomiczki na szczęście więc teraz muszę zatroszczyć się żeby Czesia ich nie zagryzła i żeby wyrosły na ładne i zdrowe maluchy ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A wiecie że Włóczuś w drugiej klatce stoi w miejscu gdzie klatki są do siebie maxymalnie przysunięte i czeka na coś Nawet przeniósł się tam ze spaniem. Jak Czesia wychodzi to podchodzi do niego, coś tam się miziają noskami, Czesia ucieka a Włóczuś dalej tam stoi Czy to nie miłość?
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oficjalnie zostałaś pierwszą chomiczkową babcią Cytat:
za maleństwaCytat:
A ja miałam przed chwilą Mieciusię na sofie . Chwilę pobiegała dookoła i po mnie. Wsadziłam ją do bluzy to tak fajnie zaglądała zza zamka . Już się zupełnie nie boi moja maleńka ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Aaa..i czytałam, że mamie trzeba dawać OGÓRKI, bo mają w sobie dużo wody |
||||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Już ona ma ogórki i jeszcze wiele wiele innych rzeczy
jak królowa. Zmień tam w poście z Czesia na Czesię ![]() ![]() |
|
|
|
#2144 | |
|
in love with life
|
Cytat:
gratulacje. Zostalas mloda babcia Ale sie porobilo . Moje chomiczki byly na szczescie tej samej plci, bo mi nic takiego nie zmajstrowaly. zeby wszystko bylo dobrze. Nic nie doradze w sprawie malych, bo nie mam kompletnie pojecia.Ale
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Jestem już w domu ![]() Leżę w łóżku ![]() M.puściła mnie dziś wcześniej do domu, bo coś mnie wzięło znowu i mówi, że wyglądam, jakbym miała gorączkę. Z resztą i tak dalej nic nam nie działa, więc bezsensu siedzieć cały dzień i się męczyć
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
![]() ale news.. nawet nie wiem co napisać ![]() tak czy siak gratulacje ![]() jeszcze tego na wątku nie było no i takie zakochańce |
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje zostałaś pierwszą chomiczą Babcią ![]() A to ci heca! Ja się nie znam na maluszkach, ale trzeba poczytać w necie conieco na ten tamt Jak będziesz mogłą to porób zdjęcia dla maluszków I powodzenia! |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuś nie poznałam Cię z nowym avkiem
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - przedsmak tego co Cię czeka
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia jakie słodziaki
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nieźle daj koniecznie znać jak już będziesz wiedzieć ile co i jak chomiczki po paru dniach są już takie chomikowate ( w sensie sierść itp) Cytat:
![]() ja też ![]() Mam zakwasy na brzuchu |
||
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ja przeżyłam chyba 6 dni a6w, ale już nie mogłam się śmiać, bo mnie wszystko bolało
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia
![]() Mam nadzieję że przeżyją. Na razie piski dochodzą co jakiś czas z domku, ja tylko nasłuchuję. Czesia wychodzi co chwile po jakieś jedzonko, zabiera chusteczki które są porozrzucane i wraca do domku. Na pewno jak będę mogła je już zobaczyć to porobię zdjęcia czy nakręcę filmik ![]() ![]()
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co?
Obawiam się, że za niedługo zostanę bezrobotną ![]() Z resztą coraz więcej ludzi się o to obawia, bo jakieś dziwne rzeczy się dzieją u nas w firmie i tak naprawdę nic nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Iza trzeba być dobrej myśli |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuś
Asia no wiesz Znowu trzeba będzie imiona wymyślać jak się uda ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

zawsze tak mam, a przesyłka 20zł, wiec muszę tak licytować zeby wyjść na swoje

chyba bardziej jej to smakowało niż same źdźbło 
Nie zaglądam tam za bardzo, ale piski dochodzą, wczoraj prawie wsadziłam tam głowę i zobaczyłam coś małego i różowego
Ma któraś doświadczenie z małymi? Pomocy
niestety nie miałam żadnych doświadczeń, ale wiem tylko że nie można ruszać tych małych bo ona może je później zjeść 

Oficjalnie zostałaś pierwszą chomiczkową babcią
za maleństwa
.