Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 11:50   #781
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

A'propos witamin. W niedzielę kończę ostatni Femibion N1 i postanowiłam kupić na własną rękę N2, bo zacznę już 14 tydzień. Pudło wieeelkie i rzeczywiście droższy o 13zł; już się nawet zdążyłam przestraszyć, że może tabletki będą jeszcze większe niż w N1. Ale nie, w środku są po prostu takie same tablety, ze zmniejszoną o połowę ilością folianów + kapsułki z wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi DHA. To dla mnie nowość.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:53   #782
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
A'propos witamin. W niedzielę kończę ostatni Femibion N1 i postanowiłam kupić na własną rękę N2, bo zacznę już 14 tydzień. Pudło wieeelkie i rzeczywiście droższy o 13zł; już się nawet zdążyłam przestraszyć, że może tabletki będą jeszcze większe niż w N1. Ale nie, w środku są po prostu takie same tablety, ze zmniejszoną o połowę ilością folianów + kapsułki z wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi DHA. To dla mnie nowość.
Największe tablety ma chyba FalvitMama Mam prawie całe opakowanie i za każdym razem kiedy próbuję je użyć to mam mega odruchy wymiotne A powiem wam, że na własną rękę zaczęłam dodatkowo pić magnez z B6 i te kłucia w brzuchu prawie całkiem ustały

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:55   #783
acelinka
Zakorzenienie

A ja już spowrotem godzinke zajęć i spokój do biblioteki wybiorę się później bo za godzinke kuzynka do mnie wpadnie, więc nie zdąrzyłabym teraz musze poogarniać mieszkanko troszke i może podskocze do sklepu

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Czas mi strasznie szybko leci już jest 15 tydzień a nie dawno się dowiedziałam że w ciąży jestem Wam też tak szybko czas umyka ?
Jeszcze do końca do mnie nie dotarło że mamusią będę
mi tez strasznie szybko ten czas leci, niesamowite to jest powoli zaczyna do mnie docierać, że będe mamą, ale baaaaardzo powoli. Pewnie całkiem dotrze dopiero po porodzie

natka u nas podobnie to leci jakbyś się zdecydowała na Rybnik to może będziemy razem rodzić

luii, dzidziuś piękny

Caltea, ja właśnie biorę ten femibion N2 chciałam dalej brać ten najzwyklejszy, który jest na całą ciąże ale mąż nakazał mi kupić ten z kwasami, bo na fasolka nie będzie pieniedzy żałował, a różnica w cenie spora bo ten najzwyklejszy 22 zł a ten z wkasami 53

właśnie leci reklama Calzedonia

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-18 o 11:58
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:57   #784
tusia872
Zadomowienie

tez mam juz kupiony ten Femibion N2 te tabletki sa dla mnie gigant bo kwas foliowy miałam w takich malutkich

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:58   #785
luii
Zadomowienie

Cytat:
Oj, jak ja się gniewam,

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

A to już kumam.
Mój maluch we wtorek miał 6,7 cm. Ale Twój rośnie na irlandzkich witaminach
To mija ciąża jest młodsza od twojej o 1 dzień.....a ja myślałam ze mój jest za mały.....
Irlandzkie witaminy zastąpiła bym irlandzkim sprzętem do usg....ja tam im nie wierze w te ich pomiary......doktorek pomylił się o tydzień wpisując date OM wiec nie spodziewam sie zbyt dużo...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:04   #786
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
A ja już spowrotem godzinke zajęć i spokój do biblioteki wybiorę się później bo za godzinke kuzynka do mnie wpadnie, więc nie zdąrzyłabym teraz musze poogarniać mieszkanko troszke i może podskocze do sklepu

mi tez strasznie szybko ten czas leci, niesamowite to jest powoli zaczyna do mnie docierać, że będe mamą, ale baaaaardzo powoli. Pewnie całkiem dotrze dopiero po porodzie

natka u nas podobnie to leci jakbyś się zdecydowała na Rybnik to może będziemy razem rodzić

luii, dzidziuś piękny

Caltea, ja właśnie biorę ten femibion N2 chciałam dalej brać ten najzwyklejszy, który jest na całą ciąże ale mąż nakazał mi kupić ten z kwasami, bo na fasolka nie będzie pieniedzy żałował, a różnica w cenie spora bo ten najzwyklejszy 22 zł a ten z wkasami 53

Jeśli do końca będzie wszystko ok to chyba wybiorę jednak Wodzisław bo przy porodzie jeśli jest ok to jest tylko położna A mam zamiar wziąć prywatnie położną i myślę, że jakoś to będzie

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-18, 12:23   #787
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Największe tablety ma chyba FalvitMama Mam prawie całe opakowanie i za każdym razem kiedy próbuję je użyć to mam mega odruchy wymiotne A powiem wam, że na własną rękę zaczęłam dodatkowo pić magnez z B6 i te kłucia w brzuchu prawie całkiem ustały
O tak. Mi też pomaga, pod warunkiem, że zażywam cyklicznie

Cytat:

Szybko się uwinęłaś
A ja nawet nie wiedziałam, że jest jakiś zwykły F. Dopiero wczoraj ulotka mnie uświadomiła. Ale jak już zacznę brać tę N2, to przy niej zostanę, choć trochę droga.
Hahaha już pędzę

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
To mija ciąża jest młodsza od twojej o 1 dzień.....a ja myślałam ze mój jest za mały.....
Irlandzkie witaminy zastąpiła bym irlandzkim sprzętem do usg....ja tam im nie wierze w te ich pomiary......doktorek pomylił się o tydzień wpisując date OM wiec nie spodziewam sie zbyt dużo...
Jak to za mały??? OMB, to mój jest kikucik jakiś.
No tak, moja koleżanka to z Irl przyjeżdżała do gina do Polski (ale oczywiście nie była w ciąży), więc trochę się nasłuchałam o tamtejszej służbie zdrowia.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Kończę dziewczyny, bo mi córka z wycieczki wróciła, pranie się wyprało, trzeba by się podmalować, co by się do ludzi upodobnić, a ja nic tylko klepię w klawisze. Miłego dna
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:31   #788
bianeczkaa
Zakorzenienie

Moja koleżanka rodziła a Anglii, nie dość że musieli sami jeździc od szpitala do szpitala bo nie było lekarza a był problem, to zrobili jej poród kleszczowy i dziecko ma wytrzeszcz :/

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:

Kończę dziewczyny, bo mi córka z wycieczki wróciła, pranie się wyprało, trzeba by się podmalować, co by się do ludzi upodobnić, a ja nic tylko klepię w klawisze. Miłego dna
mnie się nie chce myć a co mówić malować a we wtorek znów do pracy

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Chyba zrobię jakiś ciasto francuskie z jabłkami

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:41   #789
tusia872
Zadomowienie

tak teraz czytam o tych wszystkich witaminach w ciazy i sama nie wiem podobno sie rodza duze dzieci ale czy to jest prawda ja wyniki mam wszystkie w normie wiec tak sobie myslałam zeby brac co 2-3 dzien??

co wy myslicie o tych witaminach??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-03-18, 12:51   #790
lausanne
Wtajemniczenie

tusia po witaminkach dziecko moze miec tzw. otyłośc noworodkową, dlatego lekarze zalecają witaminy od drugiego trymestru dopiero. Jak bierzesz jedną dziennie - dawka zalecana przez gina to nie ma obaw! Ja w tamtej ciazy brałam cały czas Feminatal N i synek urodzil się z wagą 3550g i 56cm, więc książkowo.

A tak w ogole to czekałam na weekend jak głupia i cieszyłam się że TŻ będzie w domu (teraz kiedy się nie kłócimy tylko staramy się we dwoje i powolutku "robimy postępy" to chcialabym byc z nim jak najczęściej żeby szybko wróciło wszystko do normy i żeby znów mi powiedział upragnione "kocham" ) a tu okazało się że jedzie jakies zdjęcia robić w Warszawie i go nie będzie. A potem sroda, czwartek, piątek do Wrocławia i następny czwartek, piątek do Warszawy zdolowalam się jak nie wiem co
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:52   #791
archinta
Zakorzenienie

4 strony od wczorajszego wieczora
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Jaa2 oczywiście kciuki trzymać będziemy, a jakby coś klient zaczął kombinować to powiedz, że się kobietom w ciąży nie odmawia, bo zalęgną mu się myszy w domutak mi babcia powiedziała

A propos zabobonów- znów Babcia uraczyła mnie- kucnełam by do wiadra pod zlewem wrzucić plastiki i co słyszę- że mam szybko wstac, zę mam się schylac nie kucac bo mi dziecko poleci....
Zamiast się relaksować na tej wsi to co chwilę słyszę od czego to poronie- a oczywiście wszystko to robię, muszę łazić po drewno bo małż nie przyjechał wczoraj, a dziś jeszcze psy się wściekły i dezerterkę urządzają, więc łatam po wsi i się drę za nimi. wrrrrrrrrrr
W ogóle myślałam,że latem jak będę miała brzuszek i pewnie L4 to przyjadę tutaj- bo zawsze to wygodniej nie łazić po schodach, do tego w domku takim poniemieckim chłodniej niż w bloku, ale coś po tych 2 dniach to słabo to widzę...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane a macie tez tak ze ciąża do was nie dociera, ja sobie własnei tak mysle ze jakoś tak chyba jeszcze nie wierze..... jakoś tak na razie nie czuje, a jak o niej mówie to jakbym mówiła o kim innym he he
no ale wczoraj żeby uwierzyć kupiłam pierwszą gazetkę o dzieciaczkach był tam dodatek z kawą Anatol i właśnie testuje he he

A wiecie co jest najlepsze? mam taką pracę ze moi przełożeni są w innym mieście i jak ja robie swoją robote to oni prawie w ogóle do mnie nie przyjeżdżają i nie dzwonią , no a musze im powiedziac ze jestem w ciąży a jakoś tak przez telefon nie chce, no i jak powiem zeby przyjechał to bedzie myślał ze sie coś stanie a ja musiałabym juz powiedziac bo po mnie widać i nie chciałabym zeby dowiedzieli sie od kogos innego i nie wiem co robić? w sumie 1 kwietnia jade na spotkanie gdzie bedzie cały nasz region plus przełożony i może wtedy poproszę go na bok i mu powiem? tylko ze to jest prima aprilis i może mi nie uwierzyć he he
No do mnie tez nie dociera jakoś... mam nadzieje,ze jak dziecko sie pojawi to juz dotrze

A 1 kwietnia to już chyba będziesz miała brzuszek i nie pomyślą że ściemniasz?
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dziewczyny - te "dzieciate" - czy od kiedy zaszlyście w ciążę też nie możecie na spokojnie zmienić pieluchy dziecku? bo ja jak tylko poczuję zawartość pieluchy to mam odruch wymiotny, przedtem mi to było zupełnie obojętne
Ja nie dzieciata- ale mam kota, któremu trzeba sprzątać w kuwecie i psa po którym na spacerkach też trzeba miny uprzątnać i wymiękam. Nawet jak sama idę do wc to mam problem
Ale mnie ogólnie duzo mdli i wymiotuję czasem
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
jak zasypiacie?? bo ja własnie tylko na brzuchu zasypiam inaczej nie umie ale teraz jak juz pomalutku zaczyna brzuchol widac to sie boje tak spac
Ja tez na brzuchu Juz mówiłam małżowi,że trzeba będzie jakiś dół wystrugać w łóżku bym brzucha nie uciskała i powiększać w miarę potrzeby
Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
Cieszę się, że do Was trafiłam. Mogę się tu cieszyć do woli swoim stanem I bardzo miło czyta się Wasze posty, a zdjątka i filmiki z usg... miodzio
Tez się cieszymy- im nas więcej tym lepiej
Powodzenia na bad!
Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Od kilku dni mam jakiegoś permanentnego doła, zalegam tylko na kanapie, nie chce mi się nawet zaglądać do laptopa.
To te głupie hormony! 3maj się kochana
Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Też to przerabiałam....wkrótce minie

To mój maluch z przedwczoraj dokładnie 13tc. Nie ruszał sie na usg co mnie zmartwiło bo tydzień wczesniej skakał jak szalony ale obudziliśmy go i już byłąm spokojniejsza jak zobaczyłam podskoki
Super hamaczek ma u Ciebie
Cytat:
Ta pogoda mnie dobija Nic a nic się mi nie chce a ostatnio miałam takiego powera
No pogoda okropniasta. Chyba dodatkowo mnie dołuje poza tymi "atrakcjami" wiejskimi
Cytat:
Moja reklama
Cytat:
Jeśli do końca będzie wszystko ok to chyba wybiorę jednak Wodzisław bo przy porodzie jeśli jest ok to jest tylko położna A mam zamiar wziąć prywatnie położną i myślę, że jakoś to będzie
A tez ost. z małżem rozmawiałam o położnej do porodu, osobnym pokoju w szpitalu etc.- miło ,ze stwierdził, że ja jestem najważniejsza i zrobi wszystko by mi chociaż troszkę komfort poprawić
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:54   #792
lausanne
Wtajemniczenie

za to na pocieszenie zrobiłam sobie potrawkę z kurczaka, taką z marcheweczką, cebulką, bulionem i śmietanką. Wyszło rewelacyjnie a że ktoś pisał o jablkach - nie pamiętam już kto wybaczcie - to mnie naszło i chyba jeszcze zrobię na szybko racuszki
Stary 2011-03-18, 12:55   #793
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
tak teraz czytam o tych wszystkich witaminach w ciazy i sama nie wiem podobno sie rodza duze dzieci ale czy to jest prawda ja wyniki mam wszystkie w normie wiec tak sobie myslałam zeby brac co 2-3 dzien??

Nie słyszałam niczego takiego wyniki też mam nie najgorsze ale witaminy biorę bo jem takie rzeczy, że pewnych witamin na pewno dziecku nie dostarczam

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-18, 12:56   #794
katevalley
Rozeznanie

i co myślicie, ze dam radę nadrobić te 5 stron przy dzisiejszym zachowaniu mojej córy??
Zwolnijcie trochę z tymi postami.

Gratuluję wizyt... patrzę chłopaczków co raz więcej. która pierwsza mama pochwali się córą??

No to mnie na dziś tylko tyle. Nie mam czasu, ani siły na pisanie... mam nadzieję, ze wybaczycie??

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:01   #795
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Nie słyszałam niczego takiego wyniki też mam nie najgorsze ale witaminy biorę bo jem takie rzeczy, że pewnych witamin na pewno dziecku nie dostarczam
ja własnie po necie szperałam i tak wyczytałam narazie tylko kwas foliowy bo witaminki od II trymestru zamierzam brac ale juz głupieje dzisiaj wszedzie co innego napisane jak gin kazał to bede brac postanowione!! najwyzej jak bede rodzic wielkoludka to mnie wszystkie bedziecie słyszec

lausanne mmm tak mnie naszło na racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem ale pewnie nie bedzie mi sie chciało robic

Stary 2011-03-18, 13:13   #796
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja własnie po necie szperałam i tak wyczytałam narazie tylko kwas foliowy bo witaminki od II trymestru zamierzam brac ale juz głupieje dzisiaj wszedzie co innego napisane jak gin kazał to bede brac postanowione!! najwyzej jak bede rodzic wielkoludka to mnie wszystkie bedziecie słyszec

lausanne mmm tak mnie naszło na racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem ale pewnie nie bedzie mi sie chciało robic
Któraś dziewczyna napisała, że jakiś gin powiedział, że internet powinien być zabroniony kobietom w ciąży

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-18, 13:29   #797
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli masz watpliwości to zapytaj lekarza. W ciaży nawet nadmiar witamin moze być szkodliwy. Poszukaj w necie, jest opisane co moze powodować nadmiar witamin. No bo tak pomyśl logicznie. Jest wszystko ok, wyniki ok to po co się dodatkowo szprycować witaminami? Szczególnie, ze w większości są one syntetyczne Lepiej zainwestować w jabłko, ogórka lub inne zdrowe rzeczy. Będzie to i zdrowsze i przyjemniejsze Ja wyznaję twardą złotą zasadę Nadgorliwość gorsza od faszyzmu i to się zawsze sprawdza

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-18, 13:42   #798
gerda
Zadomowienie

witam Was w to pochmurne popołudnie
faktycznie od wczoraj strasznie się opisałyście

gratuluje chłopców, tez bym chciała

Cytat:
mi tak jak zawsze - każdy lok w inną strone
mam dokładnie tak samo

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:44   #799
bianeczkaa
Zakorzenienie

Znalazłam w szafce rodzynki w czekoladzie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-18, 13:52   #800
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Znalazłam w szafce rodzynki w czekoladzie
ja ulubioną czekoladę męża - z całymi orzechami. Oczywiście juz jej nie ma
Stary 2011-03-18, 13:56   #801
19natka88
Zakorzenienie

A mi tam czekolady się jakoś nie chce Ale jadłabym non stop
Ehh muszę dzisiaj jechać na poprawkę egzaminu, a wcale mi się nie chce i nic nie umiem

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-18, 13:58   #802
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja ulubioną czekoladę męża - z całymi orzechami. Oczywiście juz jej nie ma
też mam taką, w wersji max Tą z okienkiem, schowałam pod materac

Cały czas ręka mi śmierdzi jakbym na nia nasikała bleeeeeeeeeeeeeee

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-03-18, 14:03   #803
gerda
Zadomowienie

Cytat:
A mi tam czekolady się jakoś nie chce Ale jadłabym non stop
Ehh muszę dzisiaj jechać na poprawkę egzaminu, a wcale mi się nie chce i nic nie umiem
to powodzenia

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:05   #804
minio1984
Zadomowienie

Hej!

Dziewczynki ale szalejecie Ja wczoraj jakoś nie mogłam usnąć i czekałam na małża do około 24.00 i siedzieliśmy i gadaliśmy do prawie 2 w nocy, to dziś się obudziliśmy po 10.00. Tak mi narobiłyście smaka z tym piwem Bawaria, że zadzwoniłam do siorki do Wa-wy i ma mi przywieźć jedno na spróbę bo w mojej mieścinie na pewno nie ma
Co do witamin to mi gin przepisał tylko jod. A co do płci to w mojej rodzinie jest pół na pół ale w rodzinie małża to prawie same chłopy, na 10 dzieci 2 dziewczynki, ale ja tak po cichutku liczę na dziewczynkę, może moje geny zwyciężą, sama mam dwie siostry

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:06   #805
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

najlepiej skonsultuj z lekarzem bo co osoba to opinia, ja biore bo w ciagu dnia na pewno nie dostarczam wszystkich witaminek dzidziolowi, musiałabym jakoś systematycznie jejśc itd a w mojej pracy ni ezawsze mam jak, zapytaj i zrób jak bedzie mówił najlepsza opcja, internet olej bo tam można wyczytać różne cuda

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
i co myślicie, ze dam radę nadrobić te 5 stron przy dzisiejszym zachowaniu mojej córy??
Zwolnijcie trochę z tymi postami.

Gratuluję wizyt... patrzę chłopaczków co raz więcej. która pierwsza mama pochwali się córą??

No to mnie na dziś tylko tyle. Nie mam czasu, ani siły na pisanie... mam nadzieję, ze wybaczycie??
wybaczamy
Cytat:
Któraś dziewczyna napisała, że jakiś gin powiedział, że internet powinien być zabroniony kobietom w ciąży

oooo własnie tak , mądrze powiedziane podpisuje sie rękami i nogami he he

a ja wam sie musze pochwalić he he chwalipieta ze mnie
a wiec u mnie w pracy był konkurs i mozna było wygrać uzytkowanie autka na 2 miechy autko w mojej pracy sie przydaje i korzystam czesto z prywatnego no i wygrałam he he bardzo sie ciesze bo sie nie spodziewałam myślałam ze wygra kolezanka a tu zonk
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:14   #806
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
najlepiej skonsultuj z lekarzem bo co osoba to opinia, ja biore bo w ciagu dnia na pewno nie dostarczam wszystkich witaminek dzidziolowi, musiałabym jakoś systematycznie jejśc itd a w mojej pracy ni ezawsze mam jak, zapytaj i zrób jak bedzie mówił najlepsza opcja, internet olej bo tam można wyczytać różne cuda

wybaczamy

oooo własnie tak , mądrze powiedziane podpisuje sie rękami i nogami he he

a wiec u mnie w pracy był konkurs i mozna było wygrać uzytkowanie autka na 2 miechy no i wygrałam he he bardzo sie ciesze bo sie nie spodziewałam myślałam ze wygra kolezanka a tu zonk
autko w mojej pracy sie przydaje i korzystam czesto z prywatnego

aa2
gratuluję ja nic nigdy nie wygrałam

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:14   #807
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
własnie gin kazał brac naprawde internet dla kobiet w ciazy powinien byc zabronionyw sumie to mam zaufanie do mojego lekarza wiec juz nie czytam nic wiecej tylko wizaz bo pozniej sie niepotrzebnie zastanawiam i martwie

gratuluje wygranejto teraz smigaj samochodzikiem

ja wygrałam w keno ostatnio ostatnie 4 zł postawiłam i 20 wygrałam

Stary 2011-03-18, 14:16   #808
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
to powodzenia
Nie dziękuję

Cytat:
a wiec u mnie w pracy był konkurs i mozna było wygrać uzytkowanie autka na 2 miechy autko w mojej pracy sie przydaje i korzystam czesto z prywatnego no i wygrałam he he bardzo sie ciesze bo sie nie spodziewałam myślałam ze wygra kolezanka a tu zonk

Idę się szykować Nie pisać za dużo bo zajrzę dopiero wieczorem

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-18, 14:19   #809
aa2
Zakorzenienie

no własnei laseczki nei piszcxie za wiele bo ja dzis z pracy wczesniej wyłaze do klienta a potem jade na ploty najpierw do jednej kolezanki a potem do mojej przyjaciółki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:24   #810
marronelle
Wtajemniczenie

... i po badaniu Wszystko w porządku, ma już prawie 9 cm! Mąż nie mógł się napatrzeć, o wszystko wypytywał,a jak wróciliśmy do domu to sprawdzał każde dane w Internecie

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości