|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#483 |
|
Moderatoreska
|
Zgadza się dziewczyny jest tego bardzo dużo
![]() Ale jest to różna rozmiarówka od 56-62-68-74 i kilka rzeczy nawet na ok 80 więc spokojnie wszystko się pewnie wykorzysta Przy dwójce zawsze trzeba więcej ubranek, mniej czasu na wszystko, pranie, prasowanie, więc nie będę musiala tego codziennie robić
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam taki zamiar, wszystko dla Julka chcę mieć poprane, nawet nowe rzeczy
![]() co do prasowania to się jeszcze okaże
|
|
#486 |
|
Moderatoreska
|
Ja kocyki będę tylko prać, prasować będę się bała no bo jak takie futrzaki wyprasować :P
No ja od dziś zaczynam pranie ubranek bo nie będę ich układać w szafie żeby później znowu powywalać i układać od nowa, więc najpierw popiorę i poprasuję, ale chyba z tydzień mi zejdzie |
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
to też wypiorę i wyprasuję tylko chyba to futerko mi się nie przysmaży
albo najwyżej przeciągnę przez jakąś ściereczkę
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
jako takiej infekcji nie masz ...
bakteriomocz bezobjawowy w ciąży się leczy ... pytanie ile tych bakterii w moczu masz ... samo stwierdzenie - liczne, dość liczne nie wystarcza same azotyny nie świadczą o infekcji |
|
|
|
#489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A gruby futrzany po lewej stronie. Nic się nie przysmażyło ![]() No i też wszystko piorę, nie chcę ryzykować problemów ze skórą u małego, bo mi się wyprać nie chciało... ale raczej tylko za pierwszym razem dwa prania i prasowanie... ![]() Potem będę tylko prać, a prasować na wyjścia ciuszki
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie. że się zasapałam mieszając łyżką na patelni
mam już tego dość ![]() dziś to nawet stojąc robi mi się zadyszka ... Kocham Cię Gabrysiu !!!!!
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#492 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja już po wizycie u gina, szyjka ma około 2 cm,założą mi pessar we wtorek. Z małą wszystko ok,ładnie rośnie waży 1500 g. A ja jutro zaczynam 29 tc, zmykam bo koleżanka ma przyjść z synkiem,zajrzę później
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, gratuluję
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mialam na poczatku ciazy azotyny w moczu i wlasciwie jak rozmawialam z lekarka przez tel to pytala tylko o nie (oprocz bialka i cukru). Od razu dostalam antybiotyk bo mialam bakterie, ktora rowniez nie wywolywala objawow, ale wyniki mialam zle wlasnie przez te azotyny.
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić leniwe znów
Został mi ser i jak nie zrobię, to się przeterminuje...
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie dzisiaj dzień do d...py
Po dwóch dniach nawet dobrego samopoczucia, znowu jest źle . Wczoraj przed snem zaczął mnie tak bolec brzuch jak na @, pierwszy raz tak mocno i tak długo, oczywiście zaraz zaczęłam się stresowac, serce myślałam, że mi wyskoczy z piersi - przeszło...po czym po chwili skurcz za skurczem...normalnie koszmar...jakoś zasnęłam, bo byłam naprawdę zmęczona. Długo nie pospałam, obudził mnie okropny, realistyczny sen...że budzę się z bólem brzucha na łóżku, siadam, podnoszę koszulę, a tam coś mi wystaje między nogami, wstaje i wychodzi nóżka.....dalej nie opisuje, bo nadal mam dreszcze na wspomnienie Obudziłam się tak zlana potem i z walącym sercem jak nigdy, no i oczywiście znowu skurcz za skurczem...tak wyglądała moja noc, krótkie drzemki i skurcze...Ja już nie wiem czy to takie normalne jak mój gin twierdzi, brzuch już mnie tak często boli i to nie zawsze przy skurczu...jakoś tak inaczej niż kiedyś...zwariuje z tego z stresu ![]() Przepraszam za ten długi post, musialam się wyżalic
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
bry
.ja dzisiaj na wizytkę . mam nadzieje, że mój mały wielkoludek dalej duży i rośnie jak na drożdżach.andziot - witaj w klubie dyszących przy garach eweska - zakupki udane? cis mało zakupiłaś . a ten fiolet na ścianie violisia - moje samopoczucie - jak na chuśtawce - pogoda wstrętna, ale zjadłam batonika "jeżyki" i mi lepiej . no i wizyta, jeju oby wszystko było dobrze.dziś się powinno okazać na 99% czy cc czy sn. agus - ja też mam skaczący puls, ale ciśnienie na odwrót - przy pulsie 110 ciśnienie 100/60. co sie dzieje? nie kumam tego. niech Cie sprawdzą .trzymajcie kciuki dziewczyny please .
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to jakies duze zakupy??czytam sobie was po mału i jeszcze mam dwie strony ale musze jechac do siostry tż zawieźć jej pranie. bo jej robiłam gdyż ma zepsutą pralkę a ich jest w domu 6 osob.... wiec 8 razy mi pralka szła ![]() i musze sie rozglądnąć za takimi przeźroczystymi pudełkami do szafy. chciałam tam poukładać pościele i firanki bo w zasadzie moja szafa o wymiarach szerokość 5 metrów i głebokośc 1 metr jest słabo zagospodarowana bo na najwyzszym pięterku mam własnie pościele i firanki. a tak upchne to mysle w dwa pudła i na gore dam ciuchy ![]() aha no i zdjęcie mojego dzieła ![]() juz ukończonego. dzisiaj rano byłam jeszcze w dobromirze po uchwyty do szafek bo te co były w paczce byly plastikowe i obleśne wiec sobie wymieniłam![]() tż musiał poprawić dwie szuflady bo cos zle skręciłam, ale generalnie TO MOJE DZIEŁo ![]() aha czarnym kółeczkiem zaznaczyłam miejsce gdzie napsułam tak w sumie z daleka to nie widac wiec nie bede dawac naklejek. choc ja to widze ![]() i jak? ![]() jak wroce od siostry tż biore sie za układanie i wtedy wam dam zdjexia mojego cuda ukończonego ![]() buziam i zmykam ![]() aga pe trzymam kciuki!!!!! a tych lekarzy to powinni kurrrrrrr..... za jajka powiesić albo za jajniki:P
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
ps przepraaszam za bałagan w tle zdjecia
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
![]() ja mam dzisiaj wenę do pracy, piorę, prasuje, sprzątam, układam, przestawiam i jak padne po południu to będzie koniec mojej wielkiej energii
|
|
|
|
#502 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A ile jeszcze tego miała to dosłownie kopara mi opadła Ja powybierałam co mi sie podobało a jeszcze jeden cały duży worek jej został i taka torba i wszystko po 1 zł, kurteczki po 2 zł a ciuszki śliczne, zadbane, nie poplamione, nie porozciągane, w niektórych jej synkowie po jednym razie chodzili Hehehe i nawet z domku nie musiałam wychodzić Teraz czekam na syna i zjemy cos i lecimy do księgowej, a nie powiem żeby mi się chciało, pogoda beznadziejna. |
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Grazin masrdzo ładna ta komoda,nie widać bardzo tego wybrzuszenia.
Zamówłam pessar na poniedziałek kurier przywiezie. Uśmiałam się dziś z położną z małej.Chciała zbadać tętno a ta kopniaki waliła ![]() dość długo nie dała się uchwycić,uciekała i przekręcała się non stop.W końcu jednak sie udało .Najpiękniejsze dzwięki jak wali serce dziecku. Bardzo się cieszę,że z dzieckiem jest ok.Ginka powiedziała że ładnie przybiera na wadze.
|
#504 |
|
Moderatoreska
|
Grazin przecież tego nie widać, może w rzeczywistości mozna to zauważyć ,ale pewnie ktoś musiałby się przyjrzeć.
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Eweska przecież ty to będziesz prała trzy dni i trzy noce hehe ![]() No, no Grazin ty to powinnaś chyba w ikei pracować. Talent masz kobitko
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
ja mam dzisiaj inensywny dzień.. mój tz ma dzisiaj urodzinki... i UWAGA ! Zrobiłam mu torta oczywiście, biszkopt kupny, kremy tez z paczki, ale i tak jstem z sibeie dumna Wczoraj się wieczorem pokłóciliśmy i jak się wczoraj chwaliłam, że razem śpimy, tak wczoraj mój tż się na mnie obraził i poszedł spać do drugiego pokoju...i dobrze, bo zła byłam na niego strasznie... ale dzisiaj ma zły humor przez to...i sie martwie, że w urodziny na mnie zły chodzi...ale może jak torta zobaczy to mu przejdzie...mi juz przeszło ![]() wklejam wam fotki moich wypocin ![]() aguś również kciukasy zaciskam ![]() i za agatkę_pe również.....jak mozna tak traktować kobiety w ciąży...szok...zła jestem... wszystko będzie ok kochanai będę robić dzisiaj tortille nalesniki juz mam usmażone...jeszcze tylko kurczaczek, sos czosnkowy i warzywa
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładna ta komoda. nie widac tego wgniecenia...i Ty to sama złożyłaś... podziw iam ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy
|
|
#508 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w to deszczowe, depresyjne popoludnie....
Cytat:
Ale mimo wszystko nie przeszkadzaloby mi pochodzic w ciazy te dodatkowe 2-3 tygodnie... Anestezjologa moze nie byc w szpitalu? Nawet nie biore takiej ewentualnosci pod uwage , pewnie juz od wejscia bede wolac o epidural!!Ale rozumiem cie Cytat:
.Cytat:
No oby kazda z nas urodzila kiedy chce , tak by bylo najlepiej...Cytat:
Ze mnie tez zaden ekspert w zajmowaniu sie dzieckiem nie jest. Ale jakos tak nie przepadam za szpitalami, chcialabym byc w zaciszu swojego domku jak najszybciej .W razie czego zawsze mozna wrocic, jakby cos powaznego sie dzialo... Cytat:
![]() Cytat:
Wypralam i wyprasowalam prawie wszystkie (polarowe takie grube nie wymagaly prasowania). Cytat:
![]() Podobno takie porabane sny czesto sie zdarzaja w III trymestrze... ![]() Cytat:
Dobra robota, Grazin ![]() Antropia, ale fajowy tort! Zostawisz dla nas kawaleczek?
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-18 o 14:12 |
||||||||
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
się bidulko zestresowałaś...
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Eweska, ale zakupy!! Jak widze stertę ciuszków dla twóich bobasków, wydaje mi się, że ja to tylko garsteczkę mam.. ![]() Grazin też jestem w szkou, że sama zlozyłaś tą komodę! Defektu nie widać.. może obejdzie się bez naklejek? Antropia ale toricik! Mniam.. mniam.. Niestety, więcej nic ciekawego do powiedzenia nie mam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

coming soon lipiec'2016

, zakupy widzę że udane
albo najwyżej przeciągnę przez jakąś ściereczkę 

Obudziłam się tak zlana potem i z walącym sercem jak nigdy, no i oczywiście znowu skurcz za skurczem...tak wyglądała moja noc, krótkie drzemki i skurcze...
Czekamy na Ciebie fasolko
. mam nadzieje, że mój mały wielkoludek dalej duży i rośnie jak na drożdżach.
wszystko będzie ok kochana
Ale dzidzi nic nie zgraża, tylko muszęuważać na infekcję. Aplikuje sobie doraźnie lek przeciwbakteryjny i musz erobić raz w tyg irygację. Mały kopie aż cały brzuch sie trzęsie. Wystarszyłam się że mogę wcześniej urodzić i kupiliśmy już całą wyprawkę...no mebelków brakuje