|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem faceta z włosami
Jestem facetem jak w tytule, który chciałby się Pań poradzić, gdyż moja siostra spędza tu niezliczone kilowatogodziny i są tu porady na wszystko i nic więc lepszego forum nie znajdę. Zadaję oto skomplikowane pytanie:
Jakiego używać szamponu do użytku codziennego oraz odżywki ( do spłukiwania lub nie)? Rodzaj włosów: sztywne wysuszone przez codzienne mycie do tego tworzą mi się ogromne "fale Dunaju", są długie zaczesywane do tyłu i do tego przesuszyłem skórę głowy bo dostałem łupieżu pewnie od za częstego mycia, końcówki się nie rozdwajają. czy się przetłuszczają chyba przeciętnie wiadomo po 3 dniach bez mycia to masakra do czego raczej nie dopuszczam. Więc jak napisałem jak pomóc moim nieszczęsnym włosom? Bo jak tak dalej pójdzie zetnę je i będzie święty spokój a mam do nich sentyment bo zapuszczałem je okrągły rok i są moim najdłuższymi w życiu więc chciałbym w nich wyglądać jak człowiek a nie jak potargana małpa, z której się sypie jak śnieg z nieba w zimę. pozdrowienia dla: Agas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem faceta z włosami
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-03-11 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno pomoże szampon nawilżający i może jakaś ekspresowa odzywka na początek?
Najlepiej z jednej serii. Coś do włosów suchych, przesuszonych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Szampon Babydream i odżywka bez silikonów(bd nie zmywa ich) i pójdź w slady siostry, wizaż to kopalnia wiedzy;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ktoś tu na łatwiznę chce pójść chyba
![]() Ale zrobię wyjątek przez mój sentyment dla długowłosych facetów. Wyklucz ze swojej pielęgnacji to, co może Ci podrażniać skórę, wysuszać włosy, np. zbyt mocny szampon. Zainwestuj w jakiś łagodniejszy, tak jak wizażanki przede mną podpowiadały - dla dzieci, albo jakiś ziołowy (do skóry z łupieżem dobry by był brzozowy, ja kiedyś miałam z firmy Eva, z brzozą, dziegciem i wierzbą i mi pomógł). Przypomniał mi się jeszcze patent z dodawaniem oleju do szamponu, np. oleju rycynowego. Sama nie próbowałam, ale ponoć taki szampon jest łagodniejszy dla włosów, bardziej nawilża i wygładza. No i zachęcam do korzystania z jakiejś odżywki, bez silikonów (tudzież z jakimś lekkim), parafiny i innych oblepiaczy. Co więcej.. na łupież może byś spróbował wody brzozowej? Jest na bazie alkoholu co prawda, co może wysuszać włosy - dlatego nie stosuje się tego na długość, ale na sam skalp. No i podpytaj się siostry, skoro tu przesiaduje, powinna wiedzieć co nie co. I prośba ode mnie - nie poddawaj się zbyt szybko i nie ścinaj w chwili słabości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
możesz tez sięgnąc po środki naturalne, np makę:
http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=49 zrobić sobie ciapkę z woda i zostawic na trochę na głowie aby złagodziło to podrażnienia skóry, koszt niewielki a może rozwiązać problem. SLS to Sodium lauryl sulfate, czytaj skład szamponów i wybieraj te w których jest mniej podrazniający Sodium Laureth Sulfate (SLES) a najlepiej szampon BEBI dla dzieci firmy BARWA, zawiera on jeszcze łagodniejszy składnik (wczoraj przejrząłam 5 szamponów dla dzieci i wszystkie miały SLES) a ten bebi nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.