TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 14:25   #1561
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Cytat:
Lanessa: Mocarka Dolaczam do tygodnia Lenia!
A tam mocarka, zwykła ot taka sobie zwichrowana kobietka
Ten tydzień lenia u mnie to chyba jednak od tej pogody, bo u mnie tragedia się zrobiła. Tylko pada i pada

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 16:47   #1562
Blameworthy
Rozeznanie

Lanesso, ja już przestałam liczyć, który dzień i miesiąc. kiedyś tam przerobiłam półtora miesiąca, później przestałam ćwiczyć, bo nie miałam czasu, albo jakieś choroby, wyjazdy i w końcu zaczęłam od nowa. dlatego robię ćwiczenia w miarę możliwości też 6 razy w tygodniu, ale nie zgodnie z planem. często mieszam sobie kolejność, albo ćwiczę to, na co mam ochotę

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 17:50   #1563
ullkaaa7
Przyczajenie

Jeśli jeszcze można to ja również poprosiłabym o linka lub filmiki z ćwiczeniami ) z góry dzięki!
ullkaaa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 18:57   #1564
tak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
To moze polubisz bardziej HIITy
Aeroby to przecie Core i Sculp bedzie
Core i Sculpt (chociaż tego drugiego nie jestem pewna, dopiero dzisiaj mam) to siłowe ćwiczenia. Aeroby to są takie, że się pocimy, jak: jeżdżenie na rowerze, aerobik, orbitrek, stepper, bieganie, spacerowanie. Czyli wg mnie wszystkie Fire. A Core jest typowo na mięśnie brzucha. Aeroby powodują przyspieszenie oddechu i ciężej nam pracuje serce, są tlenowymi ćwiczeniami, które powodują, że do mięśni dociera więcej tlenu.

Edytowane przez tak
Czas edycji: 2011-03-17 o 19:00
tak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 19:05   #1565
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ullkaaa7 Pokaż wiadomość
Jeśli jeszcze można to ja również poprosiłabym o linka lub filmiki z ćwiczeniami ) z góry dzięki!
Nie już nie można, wyczerpał się limit na linki

Hehe, jasne że można, tylko ja nie posiadam, może któraś pomoże
Cytat:
Napisane przez tak Pokaż wiadomość
Core i Sculpt (chociaż tego drugiego nie jestem pewna, dopiero dzisiaj mam) to siłowe ćwiczenia. Aeroby to są takie, że się pocimy, jak: jeżdżenie na rowerze, aerobik, orbitrek, stepper, bieganie, spacerowanie. Czyli wg mnie wszystkie Fire. A Core jest typowo na mięśnie brzucha. Aeroby powodują przyspieszenie oddechu i ciężej nam pracuje serce, są tlenowymi ćwiczeniami, które powodują, że do mięśni dociera więcej tlenu.
O właśnie! Nie muszę pisać
Stary 2011-03-17, 19:10   #1566
tak
Zakorzenienie

A linka - nie można sobie poszukać przez google? Ja nikogo nie prosiłam o filmiki, linki, tylko sama poszukałam i znalazłam, bo w Internecie jest tego mnóstwo. To nie boli :|
Stary 2011-03-17, 19:41   #1567
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
A linka - nie można sobie poszukać przez google? Ja nikogo nie prosiłam o filmiki, linki, tylko sama poszukałam i znalazłam, bo w Internecie jest tego mnóstwo. To nie boli :|
Ja też sama znalazłam, wtedy jeszcze strasznie trudno było znaleźć jakąkolwiek część TF, parę tygodni chyba minęło aż znalazłam wszystkie części

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
A tam mocarka, zwykła ot taka sobie zwichrowana kobietka
Ten tydzień lenia u mnie to chyba jednak od tej pogody, bo u mnie tragedia się zrobiła. Tylko pada i pada
Tak? A u mnie codziennie słoneczko świeci
Stary 2011-03-17, 19:53   #1568
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek: Tak? A u mnie codziennie słoneczko świeci
U mnie też świeciło, ale od początku tego tygodnia z dnia na dzień coraz gorzej było, a dzisiaj po prostu od rana pada, a w przerwach leje dlatego stwierdziłam, że to jest winowajca mojego lenia w końcu przecież sama z siebie nie mogę być temu winna

Cytat:
Ja też sama znalazłam, wtedy jeszcze strasznie trudno było znaleźć jakąkolwiek część TF, parę tygodni chyba minęło aż znalazłam wszystkie części

Ja jak szukałam parę miesięcy po Tobie, to też jeszcze takich rewelacji nie było, z kilku chomików ściągałam, a te zaawansowane to dopiero niedawno zaczęły się pojawiać

Cytat:
ullkaaa7: Jeśli jeszcze można to ja również poprosiłabym o linka lub filmiki z ćwiczeniami
nie posiadam takowych

edit:
Zapomniałam dodać, że włączam ponownie BBL do programu

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni

Edytowane przez tygryskowym_okiem
Czas edycji: 2011-03-17 o 19:58
Stary 2011-03-17, 20:23   #1569
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Oj, mam nadzieje, ze porzadnie sie rozciagnelas
Pytasz a wiesz
Widzę, że nie tylko ja mam słabszy dzień. Pogoda za oknem mnie dobija, co prawda nie pada ale wieje strasznie, i tak szaro za oknem ... Siedzę dziś cały dzień taka niedorobiona, po ćwiczeniach się trochę ogarnęłam, ale teraz znów zamuła mnie dopada. Najchętniej położyłabym się już spać ale mam jeszcze mnóstwo roboty
Robiłam z rana porządki na kompie i przeniosłam TF na inną partycję. Po BUM BUM chciałam odpalić ABS, szukałam, szukałam ... i nie znalazłam Zaginął w akcji dziwnym trafem i zrobiłam zamiast tego ABS Ripper z P90X. Coś czuję, że ciężko będzie jutro wstać

radzia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:03   #1570
tak
Zakorzenienie

A ja.. w rozpisce miałam hiit15 i sculpt30. Rano zrobiłam fire30 dodatkowo. Ale, hm, przed dziewietnastą miałam ogromną ochotę na coś zakazanego na diecie, i zjadłam trochę orzechów solonych i z dziesięć łyżeczek kakao rozpuszczalnego, bo nic innego nie miałam w mieszkaniu i miałam ogromne wyrzuty sumienia, i dodatkowo jeszcze zrobiłam fire45, ale i tak czuję, że nie spaliłam wszystkich tych kalorii, których sobie dostarczyłam
Stary 2011-03-17, 21:06   #1571
Jedwabna
Raczkowanie

U mnie też pogoda nie dopisuje, od rana pada, wieje...
Ale nie poddaję się, dzisiejsze HIIT 15 i Sculpt 30 zaliczone!
Uwielbiam te wszystkie Sculpty, Core'y... Nawet w chwilach desperacji HIITy, ale za Fireami nie przepadam...
Chyba najbardziej odpowiadają mi ćwiczenia siłowe
tak, uspokój się! Jak odkąd ćwiczę, to pozwalam sobie na grzeszki, jeśli batonik mnie na chwilę uszczęśliwi to czemu mam go nie zjeść? Jak słyszę koleżanki mówiące, że czeka ich w domu jogurt naturalny z otrębami to myślę "rany, jakie one muszą mieć smutne życie". Ja jestem zadowolona jeśli zjem coś słodkiego, coś co lubię, przecież i tak ćwiczę, a to ćwiczenia są najważniejsze moim zdaniem do uzyskania pięknej, jędrnej sylwetki
Głowa do góry!

Edytowane przez Jedwabna
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:08
Jedwabna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 21:14   #1572
tak
Zakorzenienie

Ale to nie było po to, by uszczęśliwić siebie, tak spokojnie, i przemyślanie, tylko rzuciłam się wręcz na to jedzenie! mimo że później czułam ulgę, bo chyba potrzebowałam trochę mniej "przepisowego" jedzenia.
Mam nadzieję, że mniej będzie mnie czekało takich sytuacji, odkąd na poważnie wzięłam się za siebie.

Ale dziękuję Ci, trochę mnie pocieszyłaś, że nie mam co rozpaczać nad tym, tylko iść do przodu!
A Ty, Jedwabna, jesteś w drugim tygodniu może? bo chyba jesteśmy w tym samym miejscu ćwiczeń

Edytowane przez tak
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:16
Stary 2011-03-17, 21:17   #1573
Jedwabna
Raczkowanie

Rozumiem o co chodzi, pewnie dawno nie jadłaś nic zakazanego i stąd ten wilczy aptetyt na słodkie rzeczy. Tak bywa, organizm potrzebował Pocieszę Cię, że gdzieś czytałam iż takie jednorazowe odstępstwa od diety nic nie znaczą, bowiem organizm przyzywczajony do zdrowego trybu życia nie magazynuje tego niezdrowego... No, jakoś tak to szło
Stary 2011-03-17, 21:22   #1574
tak
Zakorzenienie

Wiesz, ja mam problem z kompulsywnym jedzeniem. I jak rzucam się na jedzenie, to jem aż do bólu brzucha.
I coś w tym jest, co mówisz, bo odkąd zaczęłam się odchudzać, to gdy wracam do domu na weekendy, zazwyczaj rzucam się na jedzenie, bo w domu wszystko jest, i ciastka, i czekolady, i chleb, i tosty, i pierogi. Ale jak wracam znowu w poniedziałek tam, gdzie studiuję, i się dietuję, to po paru dniach wracam do wagi sprzed weekendu tak, jakby organizm tylko "przetrzymywał" w sobie to jedzenie i później się go tylko pozbył. Ale teraz do domu jadę dopiero za trzy tygodnie, więc pewnie uda mi się ruszyć z wagą, zanim znowu rzucę się na wszystko

Edytowane przez tak
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:23
Stary 2011-03-17, 21:33   #1575
Jedwabna
Raczkowanie

Ale ja mam tak samo, od czasu do czasu rzucam się jak głupia na makaron i zamiast jednej porcji, zjem trzy plus dwa batoniki. Co prawda po takim obiedzie nie mam kompletnie ochoty na nic do końca dnia i to takie błędne koło, bo nie ma 5 posiłków. Ostatnio, udawało mi się trzymac te 5 posiłków, zdrowych posiłków dziennie. Wystrzegałam się owoców, słodyczy itd, ale byłam ciągle zła, rozdrażniona, nic mnie nie cieszyło a i nawet waga nie leciała, więc teraz jem jak mam ochotę i to na co mam ochotę, oczywiście w granicach rozsądku no ale przede wszystkich ćwiczę i myślę, że to jest klucz do sukcesu, bo nigdy nie odmówię sobie domowego ciasta

Poza tym, w końcu polubiłam TF Jak ostatnio narzekałam i dziwiłam się Wam jak możecie to robić. Gdyby nie Wy, prawodpodobnie nie wróciłabym do programu drugi raz
Stary 2011-03-17, 23:18   #1576
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

No niestety dieta MŻ zobowiązuje do większego pilnowania samej siebie. jak są rozpiski to chyba jest łatwiej. Też czasem się rzucę na jedzenie, ale to wręcz jest bezmózgie takie zombi w lodówce. Nie myślę co jem, ile i o której. Bywają i dni, że zawsze mam coś do jedzenia w buzi. Na szczęście coraz rzadziej.
Jedwabna: dlaczego wystrzegasz się owoców? jesteś na coś chora? przecież owoce to witaminy, powinno się je jeść. Może nie w wielkich ilościach i nie każde, ale np. jabłko ma dużo pektyn co pomaga w trawieniu, itp. Pewnie chodzi Ci o cukier w nich zawarty, ale lepszy taki cukier niż sobie herbatę posłodzić. Poza tym musimy dostarczać sobie wszystkich składników, nawet tłuszczy i cukrów. (Dlatego tak nie powinnaś się aż tak biczować za te orzeszki słone, może to że były słone to nie tak najlepiej, ale one mają mimo to zdrowe tłuszcze w sobie i od czasu do czasu nie zaszkodzi ).

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 23:36   #1577
BlondieKD
Przyczajenie

thepiratebay.org po wpisaniu w wyszukiwarce i odznaczeniu filtra wideo pojawiają sie różne programy ćwiczen w tym BBL TF Insanity. magnet linkiem przez bitcomet'a leci szybciutko jakość zadowalająca, polecam
Stary 2011-03-18, 08:52   #1578
tak
Zakorzenienie

OneSweetTaste, ja w jadłospisie mam normalnie orzeszki, lecz nie w takiej ilości. Ale nie wypominam sobie, że "gdybym ich nie jadła, to bla bla", bo to nie ma sensu. Prę do przodu i cieszę się faktem, że dzisiaj mam Fire55! A jutro mam długi strecz, o boże, nie zdzierżę tego :/ muszę sobie kupić taką linkę, jakiej oni używają, bo na razie ćwiczę z ciężarkami, którymi są butelki z wodą
A w ogóle, to w głowie mi ciągle siedzi "boom, i got your boyfriend, boom, i got your man!"
Stary 2011-03-18, 10:07   #1579
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
U mnie też świeciło, ale od początku tego tygodnia z dnia na dzień coraz gorzej było, a dzisiaj po prostu od rana pada, a w przerwach leje dlatego stwierdziłam, że to jest winowajca mojego lenia w końcu przecież sama z siebie nie mogę być temu winna

Ja jak szukałam parę miesięcy po Tobie, to też jeszcze takich rewelacji nie było, z kilku chomików ściągałam, a te zaawansowane to dopiero niedawno zaczęły się pojawiać

nie posiadam takowych

edit:
Zapomniałam dodać, że włączam ponownie BBL do programu
Nie no tak

Chyba mój avatar zadziałał
Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Pytasz a wiesz
Widzę, że nie tylko ja mam słabszy dzień. Pogoda za oknem mnie dobija, co prawda nie pada ale wieje strasznie, i tak szaro za oknem ... Siedzę dziś cały dzień taka niedorobiona, po ćwiczeniach się trochę ogarnęłam, ale teraz znów zamuła mnie dopada. Najchętniej położyłabym się już spać ale mam jeszcze mnóstwo roboty
Robiłam z rana porządki na kompie i przeniosłam TF na inną partycję. Po BUM BUM chciałam odpalić ABS, szukałam, szukałam ... i nie znalazłam Zaginął w akcji dziwnym trafem i zrobiłam zamiast tego ABS Ripper z P90X. Coś czuję, że ciężko będzie jutro wstać
Cytat:
OneSweetTaste, ja w jadłospisie mam normalnie orzeszki, lecz nie w takiej ilości. Ale nie wypominam sobie, że "gdybym ich nie jadła, to bla bla", bo to nie ma sensu. Prę do przodu i cieszę się faktem, że dzisiaj mam Fire55! A jutro mam długi strecz, o boże, nie zdzierżę tego :/ muszę sobie kupić taką linkę, jakiej oni używają, bo na razie ćwiczę z ciężarkami, którymi są butelki z wodą
A w ogóle, to w głowie mi ciągle siedzi "boom, i got your boyfriend, boom, i got your man!"
Mi kiedyś w głowie cały czas siedziała piosenka "Who's house, my house, who's house, my house.... you're in my house!"
A teraz mam cały czas w głowie słowa Chalene "...you work really really hard, really really hard..." Nie wiem czemu

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez radzia1608 Pokaż wiadomość
Pytasz a wiesz
Zacytowałam Twój post i zapomniałam odpisać

Twój brzuch został dziś w łóżku??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 11:14   #1580
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Twój brzuch został dziś w łóżku??
Hehe, nie jest jednak tak źle jak przypuszczałam Tzn czuję mięśnie, szczególnie dolne partie, ale większego dyskomfortu z tego powodu nie odczuwam.
Dziś w planie Fire45Class no i może pocisnę raz jeszcze ABS z P90X, się zobaczy

Stary 2011-03-18, 11:33   #1581
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

tak: no to super, że tak do tego podchodzisz trzymam mocno kciuki

Stary 2011-03-18, 13:23   #1582
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze to pomerdam jesli chodzi o polska terminologie, znam to tylko i wylacznie w norweskiej (anaerob utholdenhet, aerob utholdenhet...). Co to aerobow, to niedlugo zaczynam biegac

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość

Mi kiedyś w głowie cały czas siedziała piosenka "Who's house, my house, who's house, my house.... you're in my house!"
A teraz mam cały czas w głowie słowa Chalene "...you work really really hard, really really hard..." Nie wiem czemu
Mam taka sama jazda na te dwa fragmenty... Od razu widze ja
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:33   #1583
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze to pomerdam jesli chodzi o polska terminologie, znam to tylko i wylacznie w norweskiej (anaerob utholdenhet, aerob utholdenhet...). Co to aerobow, to niedlugo zaczynam biegac

Mam taka sama jazda na te dwa fragmenty... Od razu widze ja
OMG co za język

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 13:46   #1584
tak
Zakorzenienie

Ale to powinno być to samo! anaerob to anaerobowe ćwiczenia, czyli siłowe, a aerob to aeroby
Stary 2011-03-18, 13:49   #1585
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Ale to powinno być to samo! anaerobto anaeroobowe ćwiczenia, czyli siłowe, a aerobto aeroby
Wiem
Anaerob to cwiczenia, kiedy komorki nie maja dostepu do tlenu, aerob to cwiczenia kiedy komorki maja dostep do tlenu voila ^^
Tyle, ze mi sie kiedys w glowie pomerdalo aeroby z cardio na forum i tak mi zostalo A nigdy nie zaglebialam sie w termonologie po polsku

Agusiek, te slowa to akurat nic
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:30   #1586
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Witam po cholernie nudnym i znienawidzonym już przeze mnie Fire30.

Jednak bardziej endżojuje hiity

Idę teraz na wątek BBL podpatrzeć co by się mojej dupce przydało

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:34   #1587
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Mam takie pytanko... oprócz tego, że mierzycie się po miesiącu to kiedy się ważycie? Również co miesiąc? Czy częściej, np. co tydzień?

Stary 2011-03-18, 15:53   #1588
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

OneSweetTaste, i tak, nawet będąc na takiej poważnie ułożonej, porządnej diecie obowiązuje zasada, że należy się jej trzymać w 90%. Te 10% to takie dopuszczalne odchylenie na małe grzeszki. Więc od czasu do czasu pozwolenie sobie na coś "zakazanego" nie jest takie złe jest wręcz dobre i wskazane

Cytat:
Agusiek: Nie no tak
Chyba mój avatar zadziałał
To w końcu nie czy tak
Ej no ej, ja już wyglądam jak ten Twój avatar hie hie hie
Stwierdziłam, że muszę urozmaicić sobie te ćwiczenia. I jednak doszłam do wniosku, że skoro już chudnąć tak bardzo nie będę więc przydałyby się bardziej ćwiczenia żeby podziałać miejscowo i wyrobić to co mam

Cytat:
Agusiek: Mi kiedyś w głowie cały czas siedziała piosenka "Who's house, my house, who's house, my house.... you're in my house!" A teraz mam cały czas w głowie słowa Chalene "...you work really really hard, really really hard..." Nie wiem czemu

A mi cały czas siedzi w głowie ten zwrot, który już przytaczałam, jak ona mówi coś w stylu "I'm wet, oh I like to sweat, and you?" Poza tym jej nieśmiertelne "oh no, come on, stop crying", ten zwrot mnie zawsze bawi Albo w tym filmiku upper jest taka scena jak po którymś ćwiczeniu ona robi krok do przodu i napina ramiona jak kulturystka jakaś i wtedy jej mina i takie" łuuuuu", komiczna scenka

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Kasieńka_666: Jednak bardziej endżojuje hiity
endżojuje

Cytat:
Idę teraz na wątek BBL podpatrzeć co by się mojej dupce przydało
Jak to co, zniewieściały Leoś by ci się przydał i jego"shake your booty" czy coś w tym stylu

Cytat:
OneSweetTaste: Mam takie pytanko... oprócz tego, że mierzycie się po miesiącu to kiedy się ważycie? Również co miesiąc? Czy częściej, np. co tydzień?
Ważę się generalnie co miesiąc, w międzyczasie to w sumie jak mnie najdzie ciekawość sprawdzić co tam słychać na wadze. Był moment że ważyłam się częściej bo sobie sprawdzałam jak może mi się wahać waga

Stary 2011-03-18, 15:58   #1589
radzia1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko... oprócz tego, że mierzycie się po miesiącu to kiedy się ważycie? Również co miesiąc? Czy częściej, np. co tydzień?
Ja np. w ogóle się nie ważę :p Po części jest to spowodowane tym, że na stancji nie mam wagi A tak szczerze, to nawet mnie to nie interesuje. Ważniejsze są dla mnie utracone cm niż cyferki na wadze.
Dziś kończę pierwszy miesiąc TF ale ponieważ podczas pobytu w domu uciekły mi dwa dni, zamierzam zmierzyć się w poniedziałek, czyli po pełnych 4 tygodniach. Ależ jestem ciekawa ... Co prawda patrząc w lustro nie widzę jakiś większych efektów, ale w dotyku to już nie to samo Mimo wszystko liczę na choćby najmniejszy ubytek, głównie w udach

Stary 2011-03-18, 16:06   #1590
tak
Zakorzenienie

Ja się ważę co drugi dzień, taka obsesja moja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości