Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 14:27   #811
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
... i po badaniu Wszystko w porządku, ma już prawie 9 cm! Mąż nie mógł się napatrzeć, o wszystko wypytywał,a jak wróciliśmy do domu to sprawdzał każde dane w Internecie

super ze wszystko ok uwielbiam dobre wieści z wizyt
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:30   #812
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
... i po badaniu Wszystko w porządku, ma już prawie 9 cm! Mąż nie mógł się napatrzeć, o wszystko wypytywał,a jak wróciliśmy do domu to sprawdzał każde dane w Internecie
marronelle gratuluję udanej wizyty i zdrowego dzidziusia
A w którym tyg jesteś? Mój małż jeszcze ze mną nie był, wizytę mam za tyg ale akurat będzie w pracy, wiec razem pójdziemy dopiero w kwietniu.

Zaraz idę sobie odgrzać obiadek, jeden z moich ulubionych dań spaghetti bolognese

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:38   #813
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
tak teraz czytam o tych wszystkich witaminach w ciazy i sama nie wiem podobno sie rodza duze dzieci ale czy to jest prawda ja wyniki mam wszystkie w normie wiec tak sobie myslałam zeby brac co 2-3 dzien??

co wy myslicie o tych witaminach??
gdyby tak było, to by ich nie zalecali. Jeżeli stosujesz super zdrową diete, bogatą w produkty które mają potrzebne witaminy to możesz tabletek nie brać, ale moja ieta na pewno taka nie jest, więc biore witaminki no chociaz zdarza mi się o nich zapomnieć

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
A tak w ogole to czekałam na weekend jak głupia i cieszyłam się że TŻ będzie w domu (teraz kiedy się nie kłócimy tylko staramy się we dwoje i powolutku "robimy postępy" to chcialabym byc z nim jak najczęściej żeby szybko wróciło wszystko do normy i żeby znów mi powiedział upragnione "kocham" ) a tu okazało się że jedzie jakies zdjęcia robić w Warszawie i go nie będzie. A potem sroda, czwartek, piątek do Wrocławia i następny czwartek, piątek do Warszawy zdolowalam się jak nie wiem co
szkoda, że musi wyjechać. No ale praca to praca, niestety może w ramach poprawy nastroju umów się z jakąś koleżanką na pogaduchy, albo chociaż na spacerek i Ty i synuś będziecie zadowoleni

katevalley, wybaczamy oczywiście
już chyba któraś mówiła że ma być córcia, tylko nie pamiętam kto a tak na marginesie, to ja bym bardzo chciała zawsze mówiliśmy z tż żeby chcemy parke (no, może trójke ) i żeby starszy był chłopczyk, ale teraz jakoś tak cały czas czuje że dziewczynka będzie, nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Znalazłam w szafce rodzynki w czekoladzie
bo się rzuce na monitor!

aa2, gratuluję wygranej to się 2 miesiące będziesz wozić jak królowa
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:45   #814
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
marronelle gratuluję udanej wizyty i zdrowego dzidziusia
A w którym tyg jesteś? Mój małż jeszcze ze mną nie był, wizytę mam za tyg ale akurat będzie w pracy, wiec razem pójdziemy dopiero w kwietniu.

Zaraz idę sobie odgrzać obiadek, jeden z moich ulubionych dań spaghetti bolognese
wychodzi na 14 tydzień; pierwszy lekarz określił o tydzień później, liczyłam sobie teraz 13tc, a tu niespodzianka termin koniec września początek października.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
super ze wszystko ok uwielbiam dobre wieści z wizyt
ja również

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:47   #815
aa2
Zakorzenienie

Acelinka czy jak królowa to sie zobaczy jakie auto dadzą he he, ale spoko najważniejsze zeby sie kulało
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:05   #816
liwaczka
Raczkowanie

Nie no nadrabiałam zaległości dobre 3godz, dobrze że klientów za dużo się nie kręciło w między czasie bo zajęłoby mi to jeszcze więcej

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wykończę się we własnym domu Na dworze jak wiadomo mamy ok 7 stopni na +, czyli całkiem przyjemnie a mój tata na życzenie dziadków - bo im oczywiście zimno, przygrzał w piecu tak, że grzejników nie można tyknąć Myślałam, że gorączkę mam bo wypieków dostałam i mi gorąco a w pokoju mam jakoś +28 stopni Od kiedy jest zima to prawie codziennie są o to spory bo dziadkom zimno a ja się gotuję Do tego mamy stary typ grzejników i nie da się ich przykręcić Grrrr
Musiałam se pogadać
Oj jak ja bym chciała tak ciepło, całe szczęście mąż nawiedził mnie w pracy i udało mu się jakoś okno domknąć bo termometr pokazywał mi już raptem 17st a ja zmarźluch straszny jestem

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Hej hej, ja zauważyłam, byłam ciekawa czy podczytujesz że się starasz , czy już jesteś Pamietasz mnie ??
Nastepna Lublinianka
zej się ułożyło
Pewnie że pamiętam, pamiętam większość moich pm'ek a te z forum i spotkań to chyba wszystkie Tym milej mi widzieć że u ciebie wszystko tak dobrze się układa i spotkać się z tobą i na tym wątku

Cytat:
dzieki dziewczynki za mile słowa. no i ja jak najbardziej staram sie nastawic pozytywniw tymbardziej że widziałam dwa dni temu serduszko i ze sie rusza, czasem po prostu takie mysli człowieka dopadają, no i jeszcze jak kogos to spotyka to mi tez jakoś tak dodatkowo smutno że musimy tez takie rzeczy przezywac
ale co tam bedzie dobrze i tego sie teraz trzymamy a w piatek wstawie wam tu przesliczna fotke mojego malucha

co do cwiczeń to ja sie skusze , nie wiem jeszcze czy regularnie bo pewnie nei bede miała jak dojechac zawsze no ale sie postram, z karnetem u mni ejets tak ze ja w pracy mam wykupiona karte multisport płace za nią 30 zł miesiecznie i moge łazić bez ograniczeń na jakies ćwiczonka basen itd dlatego pójde spróbowac a jak mi sie nie spodoba to nie bedzie mi szkoda zrezygnowac

a mi sie marzy arbuz
Pewnie że będzie dobrze, musi być i wszystkie trzymamy kciuki za twoją i każdą inną wizytę i maleństwo.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Ja tam czytałam mojej pierwszej córce w zasadzie od momentu, w którym dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a od 4 m.c. to już cyklicznie. Wszystko, jak leci : kryminały, podręczniki, horrory, bajki, skrypty - co mi tylko w ręce wpadło. I proszę jaka zdolna bestyjka mi wyrosła. Wygrywa wszystkie konkursy polonistyczne i ortograficzne.
Młodsza już nie jest tak błyskotliwa (chociaż dostrzegam w niej potencjał logicznego myślenia i niemałej wiedzy anatomicznej - na filmiku próbowałam wszystkim wmówić, że Dzidziuś macha rączką, a na to moja 7-letnia oburzona Masia: "przecież to jest pępowina". I oczywiście miała rację), ale faktycznie moja uwaga musiała zostać podzielona w pewnym momencie na pół.
Rewelacja, musicie mieć niezły ubaw z takimi pociechami

Cytat:
Oj tak! Dziś rano sobie uświadomilam, że zaczęłam już drugi trymestr, czyli 1/3 ciąży za mną. Za parę dni zaczynam 4 miesiąc, a dopiero co była tak owocna, upojna, sylwestrowa noc.

Ja tam mocno wierzę w siusiaczka i dlatego po Twoim mężu i po dziadku mojego małża damy na imię Fasolkowi Michaś.
A jak będzie jednak znowu sikawka, to chyba Zosia.
To są typy na dzień dzisiejszy
Michały to fajne chłopaki u mnie w rodzinie ostatnio wysyp Michałów, przybyło i tych małych i dużych

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Też to przerabiałam....wkrótce minie

To mój maluch z przedwczoraj dokładnie 13tc. Nie ruszał sie na usg co mnie zmartwiło bo tydzień wczesniej skakał jak szalony ale obudziliśmy go i już byłąm spokojniejsza jak zobaczyłam podskoki
Ale duży i śliczny

Cytat:
Ta pogoda mnie dobija Nic a nic się mi nie chce a ostatnio miałam takiego powera
Ja powera miałam rano w domku, jeszcze przed wyjściem do pracy umyłam okno w kuchni, poprasowałam firanki, zasłony, lambrekiny, porozwieszałam wszystko, zrobiłam pranie i w ogóle ogarnęłam domek. A teraz...masakra, nic mi się nie chce piję tylko gorącą czekoladę, zagryzam słodkościami a praca leży i czeka cierpliwie na moją wenę twórczą, która jak na złość nie chce przyjść

Cytat:
A tak w ogole to czekałam na weekend jak głupia i cieszyłam się że TŻ będzie w domu (teraz kiedy się nie kłócimy tylko staramy się we dwoje i powolutku "robimy postępy" to chcialabym byc z nim jak najczęściej żeby szybko wróciło wszystko do normy i żeby znów mi powiedział upragnione "kocham" ) a tu okazało się że jedzie jakies zdjęcia robić w Warszawie i go nie będzie. A potem sroda, czwartek, piątek do Wrocławia i następny czwartek, piątek do Warszawy zdolowalam się jak nie wiem co
lausanne współczuję tak z mężem w rozjazdach, mam nadzieję że mnie to nigdy nie spotka i trzymam kciuki żeby jednak mąż znalazł chwilkę przerwy w pracy i choć troszkę czasu dla was

Cytat:
Któraś dziewczyna napisała, że jakiś gin powiedział, że internet powinien być zabroniony kobietom w ciąży
Oj powinien być, powinien....

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:12   #817
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
wychodzi na 14 tydzień; pierwszy lekarz określił o tydzień później, liczyłam sobie teraz 13tc, a tu niespodzianka termin koniec września początek października.

ja również
marronelle ja jestem 14-15 to tak samo ale według ostatniego badania usg termin ma na około 15 września, to może ja 16-17 tydz? ale zobaczę za tydz na wizycie
A i ja się pochwalę, przyszły mi z all takie magnesy-zdjęcia na lodówkę i wyglądają super, a właśnie byłam ciekawa jak z jakością to wyjdzie

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-18, 15:39   #818
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Super gratuluję! Jaka wielka ta dzidzia

Cytat:
marronelle ja jestem 14-15 to tak samo ale według ostatniego badania usg termin ma na około 15 września, to może ja 16-17 tydz? ale zobaczę za tydz na wizycie
A i ja się pochwalę, przyszły mi z all takie magnesy-zdjęcia na lodówkę i wyglądają super, a właśnie byłam ciekawa jak z jakością to wyjdzie
Poka poka magnesy , lubie takie rzeczy

Co do internetu, ja już nie czytam głupot miałam fazę na samym początku, a teraz wolę się was zapytać, ewentualnie poszukać rzetelengo źródla

TŻ mi zeżarł ulubione ciastka, musze pojechać po drugie , przy okazji po czekoladę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:41   #819
bianeczkaa
Zakorzenienie

Przez te rodzynki tylko mi źle

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 15:58   #820
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

matko, ale lecicie z koksem, nigdy nie mogę nadążyć.Może jak pójdę na l4, to dam radę
Ja dziś robię w domu imprezę, strasznie mi się nie chce, bo muszę jeszcze posprzątać, coś do jedzenia położyć na talerz, pogoda jest pieska, a goście będą na 19.00...
Wszyscy będą pili, tylko nie ja, no to będę mieć z nich ubaw

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:02   #821
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Super gratuluję! Jaka wielka ta dzidzia

Poka poka magnesy , lubie takie rzeczy

Co do internetu, ja już nie czytam głupot miałam fazę na samym początku, a teraz wolę się was zapytać, ewentualnie poszukać rzetelengo źródla

TŻ mi zeżarł ulubione ciastka, musze pojechać po drugie , przy okazji po czekoladę
Małgosiu wstawiam zdjęcie, ale mam słabej jakości aparat i na żywo o wiele lepiej wyglądają ( a zrobiłam ze 20 zdjęć ale wszystkie do bani)

Edit: zapomniałam dodać zdjęcia, już wstawiam

Dziewczyny oglądacie Ewę Drzyzgę? Właśnie leci, o chłopakach kulturystach, jakie ciacha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie521.jpg (26,6 KB, 48 załadowań)

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-03-18 o 16:06
Stary 2011-03-18, 16:03   #822
anetika
Rozeznanie

Hej kobity pędzicie z postami jak szalone
Gratuluje wszystkim paniom udanych wizyt
Ja odebrałam dziś wyniki badań krwi - wszytko na szczęście ok A i dostałam skierowanie na usg połówkowe w 21 tc - 26 kwietnia, czyli zaraz po świętach Już nie mogę się doczekać
Cytat:
Któraś dziewczyna napisała, że jakiś gin powiedział, że internet powinien być zabroniony kobietom w ciąży
Zgadzam się w 100% - sama wiem po sobie, że czasem jak poczytam niektóre rzeczy to czuję się jak po praniu mózgu
Cytat:
Mogłabyś wrzucić linka do tych magnesów? Sama chciałam coś takiego kupić, ale właśnie nie byłam pewna jak to się sprawdzi i jak będą wyglądać - a moja lodówka cała obwieszona czym popadnie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:14   #823
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Bidulko, ciężkie takie życie w rozjazdach...

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
tak teraz czytam o tych wszystkich witaminach w ciazy i sama nie wiem podobno sie rodza duze dzieci ale czy to jest prawda ja wyniki mam wszystkie w normie wiec tak sobie myslałam zeby brac co 2-3 dzien??

co wy myslicie o tych witaminach??
Ja tam zawsze zażywałam witaminki tak, jak kazał gin i jedna córka 3180g, a druga 3300g. W normie, prawda?
Jeżeli Twoja dieta jest zróżnicowana i odpowiednio zbilansowana, to zapewne wystarczy łykanie tabletek co 2 dzień. Ale u mnie z jedzeniem różnie bywa (choć ostatnio pochłaniam co wieczór 2 pomarańcze, jabłko, kiwaka i jeszcze czasem banana), więc się suplementuję. W końcu odrobina wiary w wiedzę gina i podstawową rzetelność kombinatów farmaceutycznych we mnie jest.

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
gratuluje chłopców, tez bym chciała
To 3mam

Cytat:
a ja wam sie musze pochwalić he he chwalipieta ze mnie
a wiec u mnie w pracy był konkurs i mozna było wygrać uzytkowanie autka na 2 miechy autko w mojej pracy sie przydaje i korzystam czesto z prywatnego no i wygrałam he he bardzo sie ciesze bo sie nie spodziewałam myślałam ze wygra kolezanka a tu zonk
widać zasłużyłaś

Cytat:
Super, że wszystko z Fasolką w porządku. Ale masz już wielkoluda

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
matko, ale lecicie z koksem, nigdy nie mogę nadążyć.Może jak pójdę na l4, to dam radę
Ja dziś robię w domu imprezę, strasznie mi się nie chce, bo muszę jeszcze posprzątać, coś do jedzenia położyć na talerz, pogoda jest pieska, a goście będą na 19.00...
Golgie, nawet na L4 trudno nadążyć za gadułami
Fajnie mają Twoi goście, też bym się u kogoś zabawiła... Jutro rodzinna posiadówka, 2 urodzinki wnuka mojej szwagierki. Ale za to w niedzielę jadę do przyjaciółki, z którą widziałam się ostatnio w Święta. To sobie pogadamy
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:15   #824
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hej kobity pędzicie z postami jak szalone
Gratuluje wszystkim paniom udanych wizyt
Ja odebrałam dziś wyniki badań krwi - wszytko na szczęście ok A i dostałam skierowanie na usg połówkowe w 21 tc - 26 kwietnia, czyli zaraz po świętach Już nie mogę się doczekać

Zgadzam się w 100% - sama wiem po sobie, że czasem jak poczytam niektóre rzeczy to czuję się jak po praniu mózgu

Mogłabyś wrzucić linka do tych magnesów? Sama chciałam coś takiego kupić, ale właśnie nie byłam pewna jak to się sprawdzi i jak będą wyglądać - a moja lodówka cała obwieszona czym popadnie

anetika
coś nie mogę znaleźć dokładnie od kogo zamawialiśmy, bo małż zamawiał, ale wpisz na all w wyszukiwarce magnesy na lodowke i wyskoczy ci pare stron

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-18, 16:17   #825
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu wstawiam zdjęcie, ale mam słabej jakości aparat i na żywo o wiele lepiej wyglądają ( a zrobiłam ze 20 zdjęć ale wszystkie do bani)

Edit: zapomniałam dodać zdjęcia, już wstawiam

Dziewczyny oglądacie Ewę Drzyzgę? Właśnie leci, o chłopakach kulturystach, jakie ciacha
bardzo fajne te magnesy już wiem czy uraczymy babcie na pierwsze święta z dzieciątkiem naszym
ciacha jak jasny gwint

anetika, u mnie też tak jakoś wypadnie połówkowa wizyta w okolicach świąt właśnie ja też musze zrobić badania - krew i siusiu, może jutro pójde
Stary 2011-03-18, 16:17   #826
Caltea
Zadomowienie

Aaaa, to takie magnesy pamiątki ze ślubu. Świetne.
Nie wiem czemu, ale spodziewałam się magnesów z tekstem w stylu: "tylko nudne kobiety mają porządek w domach"
Stary 2011-03-18, 16:22   #827
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
bardzo fajne te magnesy już wiem czy uraczymy babcie na pierwsze święta z dzieciątkiem naszym
ciacha jak jasny gwint

anetika, u mnie też tak jakoś wypadnie połówkowa wizyta w okolicach świąt właśnie ja też musze zrobić badania - krew i siusiu, może jutro pójde
Dzięki acelinka. Jak teraz otworzyłam moje zdjęcie to jakość beznadziejna , chyba zdjęcia nie umiem zrobić, bo na żywo wyglądają ślicznie. My na pewno też jeszcze sobie zamówimy, jak się dzidziuś urodzi to porobimy zdjęć i będziemy rodzince rozdawać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-18, 16:35   #828
acelinka
Zakorzenienie

wow, normalnie jestem w szoku właśnie na dwójce reklamowali koncert Bryan'a Adamsa które będzie w Rybniku dziki szał, pierwszy raz postanowili wykorzystać nasz stadion w takim celu, bo do tej pory oprócz żużlu największym wydarzeniem artystycznym na tym stadionie był koncert Feel'u na noc świętojańską

musze normalnie tą reklame Calzedoni poszukać na necie bo zawsze trafie na koniec i nie widziałam jej jeszcze całej
Stary 2011-03-18, 16:37   #829
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
wow, normalnie jestem w szoku właśnie na dwójce reklamowali koncert Bryan'a Adamsa które będzie w Rybniku dziki szał, pierwszy raz postanowili wykorzystać nasz stadion w takim celu, bo do tej pory oprócz żużlu największym wydarzeniem artystycznym na tym stadionie był koncert Feel'u na noc świętojańską

musze normalnie tą reklame Calzedoni poszukać na necie bo zawsze trafie na koniec i nie widziałam jej jeszcze całej
Lepiej przygotuj sobie chusteczki

A to będziecie mieli światową imprezę
Stary 2011-03-18, 16:47   #830
acelinka
Zakorzenienie

caltea nie zdąrzyłam po chusteczki
wydarzenie może i światowe ale zastanawiam się czy miasto podoła organizacji przede wszystkim jeśli chodzi o dojazd na stadion - już widze te korki mieszkam stosunkowo niedaleko więc lepiej nie będe się ruszać z domu w ten dzień a mój brat być może będzie sobie mógł być za darmo na koncercie bo będzie stał w ochronie, głupi to zawsze ma szczęście, no
Stary 2011-03-18, 16:51   #831
minio1984
Zadomowienie

Tak sobie siedzę na necie i znalazłam różne ciążowe przesądy, wrzucę parę dla śmiechu:

Podczas zmywania naczyń, nie ochlap brzucha wodą – bo dziecko będzie alkoholikiem.

Nie przytulaj się do włochatych psów – bo dziecko będzie kudłate.

Nie maluj się w ciąży – bo dziecko będzie transwestytą

Myj często podłogę - to ułatwia poród

Nie wolno się depilować, bo dziecko będzie łyse.

Ciężarówka nie może słuchać w kościele zapowiedzi ślubnych, bo dziecko będzie głuche.

Jest wiele więcej ale ja akurat o takich nie słyszałam

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-18, 16:54   #832
danika
Zakorzenienie

Cytat:
u nas w lipcu mają być Scorpionsi i też na żużlowym stadionie - może oni jakieś dofinansowanie z unii dostali czy coś

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Golgie - ja tez liczę, że jak pójdę na zwolnienie to będę na wątku na bieżąco

co do witaminek to ja łykam tak co drugi dzien, czasem rzadziej...jak mi sie przypomni a kupiłam sobie ostatnio krem pod oczy i też jak 2 razy w tygodniu użyję to sukces

my dziś siedzimy w domu i nadrabiamy zaległości w serialach (Fringe, Visitors i chyba mam Grey's Anatomy moje ukochane ), jutro jedziemy do znajomych a w niedziele chyba braciak z rodzinką wpadnie do nas także weekend jak zwykle aktywny

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Minio o rany...to na prawde najlepiej w domu się zamknąć, opaska na oczy i korki do uszu a pod koniec jeszcze szmata w łapę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:01   #833
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
caltea nie zdąrzyłam po chusteczki
wydarzenie może i światowe ale zastanawiam się czy miasto podoła organizacji przede wszystkim jeśli chodzi o dojazd na stadion - już widze te korki mieszkam stosunkowo niedaleko więc lepiej nie będe się ruszać z domu w ten dzień a mój brat być może będzie sobie mógł być za darmo na koncercie bo będzie stał w ochronie, głupi to zawsze ma szczęście, no
A ostrzegałam Acelinko
Jak mieszkasz dość blisko, to może i Ty skorzystasz? (otworzysz okno na oścież i może coś tam do Ciebie doleci)

Cytat:
Tak sobie siedzę na necie i znalazłam różne ciążowe przesądy, wrzucę parę dla śmiechu:

Podczas zmywania naczyń, nie ochlap brzucha wodą – bo dziecko będzie alkoholikiem.

Ciężarówka nie może słuchać w kościele zapowiedzi ślubnych, bo dziecko będzie głuche.

Boszszsz, mnie takie przesądy rozwalają. Aż dziw bierze, że nie ma o koralach.
Jedynie z myciem podłogi bym się zgodziła - zawsze to jakaś forma ruchu

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

OMB, właśnie mnie uświadomiłaś, że moje wszystkie trzy będą transwestytami:br zydal:

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u nas w lipcu mają być Scorpionsi i też na żużlowym stadionie - może oni jakieś dofinansowanie z unii dostali czy coś
Dobre
Stary 2011-03-18, 17:08   #834
minio1984
Zadomowienie

Caltea o koralach też było, ale nie wpisałam bo to taki chyba bardziej popularny przesąd

Jeszcze przed l4 w pracy ( a pracuję w zakładzie konfekcji dziecięcej ) jak się koleżanki dowiedziały że jestem w ciąży to od razu kazały wyjąć pasek ze swetra i centymetr krawiecki z szyi ale do tej pory nie wiem, czemu miałabym paska nie nosić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-03-18, 17:10   #835
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Caltea o koralach też było, ale nie wpisałam bo to taki chyba bardziej popularny przesąd

Jeszcze przed l4 w pracy ( a pracuję w zakładzie konfekcji dziecięcej ) jak się koleżanki dowiedziały że jestem w ciąży to od razu kazały wyjąć pasek ze swetra i centymetr krawiecki z szyi ale do tej pory nie wiem, czemu miałabym paska nie nosić
Może pasek sprawia, że dziecko będzie miało kolki.

A to o farbowaniu włosów pewnie też pisali
Stary 2011-03-18, 17:16   #836
anetika
Rozeznanie

Cytat:
anetika [/B]coś nie mogę znaleźć dokładnie od kogo zamawialiśmy, bo małż zamawiał, ale wpisz na all w wyszukiwarce magnesy na lodowke i wyskoczy ci pare stron
Chyba sobie zamówię po wypłacie- a co!
Cytat:

Maskara najlepiej położyć się i leżeć całą ciążę A tak w temacie zabobonów mam taki płaszczyk jesienno-ziomowy wiązany na brzuchu i osttanio jak wychodziałam z uczelni to akurat zawiązywałam ten płaszczyk, a koleżanka na to "Nie wiąż się w brzuchu bo coś tam" już nie pamiętam czego to dotyczyło, ale nie wykluczone, że pępowiny

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:

OOO no to podobnie jak z tym moim płaszczykiem wiązanym na brzuchu

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:18   #837
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Może pasek sprawia, że dziecko będzie miało kolki.

A to o farbowaniu włosów pewnie też pisali
Caltea jakby to się miało sprawdzić to nie założę żadnego paska do końca ciąży

Edit: tak przejrzałam moją kurtkę i płaszczyki i wszystkie mają paski wiązane na brzuchu i w zimowej też mam i tak całą zimę chodziłam

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-03-18 o 17:21
Stary 2011-03-18, 17:54   #838
marronelle
Wtajemniczenie

Na następnej wizycie mam spotkanie z anestezjologiem i mam zastanowić się nad znieczuleniem.
Jak to jest u Was?
Czy ktoś ma porównanie ze znieczuleniem i bez niego?

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:58   #839
ania21_21
Zadomowienie

no dobrze ja też chcę się pochwalić moim maleństwem maleństwo ma 5.5 cm długości przy 12 tc
P.S. w wynikach USG pisało że przezierność karkowa wyniosła 1 mm jak czytałam na internecie to chyba dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img001.jpg (91,4 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-03-18 o 18:00
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 18:12   #840
minio1984
Zadomowienie

marrlonelle u mnie to nie ma porodów ze znieczuleniem, a przynajmniej nie słyszałam o takiej możliwości niestety, ale jakbym miała wybór to bym wolała ze znieczuleniem

ania21__21 piękny maluszek, gratuluję mój dzidziuś w 12 tyg też miał dokładnie 5,5 cm, ciekawa jestem ile będzie miał w 16 tyg

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości