TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 11:47   #3091
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Plmadzia u nas po kaszkach jest bełt tylko jogurty i sery nam zostają
Stary 2011-03-18, 12:09   #3092
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

u nas budynek nowej galerii nie odebrany, wlasnie rozmawialam ze znajomym , nie ma szans na otwarcie, wszystko do poprawki! na pietrze az podlogi pekaja, ale rozmawialam z kobitka od pracy i mam tak czy tak przyjsc pogadac, zobaczymy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:13   #3093
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
niezła baba brak słów . U mnie też takie głupie pipy sa co nic nie wiedzą samemu trzeba ogladać właśnie za pare dni jadę z kolezanką pomóc jej kupię pierwsze buty dla synka bo wie że tam sa fajne ale nie cierpi tych bab co nic nie wiedzą .
Co do tel idz do innej sieci i przenieś numer sobie to chyba teraz nawet nic nie kosztuje albo jakies grosze , oni pomoga rozwiązać skutecznie umowę
My jak zrezygnowaliśnmy z tepsy to sami załatwiła nam nowa sieć tylko w punkcie się papier wypełnia . oczywiście z Tp codziennie dzwonili czy może nie chcemy zmienic zdania , pare bab zjechałam że nie jestem debilem i wiem co podpisuje i mam ich w nosie .
Mój TZ ma ere porazka wiecznie jak jedzie przerwa mu połączenie jak gada przez tel .

Ana weź sobie ogange ja mam od lat płace zawsze 60 zł mam kupe minut i za staż ostatnio tez bardzo dużo dostałam , 6 numerów darmowych na ogange i stacjonarne ( 6tys minut ) i w abonamencie też mam bardzo dużo nigdy nie przekraczam , za to że mam długo tel to płace 60zł a mam abonament za 90 .
Tel fajny dali mi za 1zł .
Ania ja od paru lat jestem w plusie i moi rodzice i siostry też.Wsio jest ok.W orange też wcześniej bylismy i też problemu nie było.
Pojadę tam w poniedziałek i zostawie im pismo.A tż przeniosę do plusa
Tylko jeszcze muszę zrezygnować z internetu w erze,bo jest fatalny i nie chcę im dawać więcej zarabiać.

Tylko nie wiem gdzie internet wziąć?z tp?bo mamy stacjonarny w tp

A co do tych butów to może będę miała szczęście,że trafię podczas zakupów na jakąś Twoją kompetentną zastępczynie

Rany,ale ja się czujęPrzespałam się teraz 2 godziny i jak się w lustrze zobaczyłam to myślałam,że zejdę na zawał-takie fiolety mam pod oczami jakbym manto od faceta dostała

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:22   #3094
mloda1989
Zakorzenienie

fajnie rade daje internet z orange i to na prawde w trudnych warunkach, tam gdzie plus nie lapie..on chodzi...ale za to na odwrot bylo z telefonami plusy smigaja a ja z orange gubie zasieg no ale to gory
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:37   #3095
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie na zamkowej w domku dzielnica znajduje sie w dolku nie moglismy dlugo stacjego neta zalozyc dzialal fajnie play, teraz mam w erze i tez nie narzekam, chociaz play chyba lepszy byl , moi rodzice w erze od 12 lat i zadnych problemow nie mieli za to ja z orange 2 lata sie ganialam;/

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

mloda ty spadasz z wagi od 69 a ja chce 68 wazyc;p a nawet nie wiem ile teraz waze ale za duzoooooooooooo i to z 20 kg
A.Camus
Stary 2011-03-18, 13:23   #3096
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

cos mi się przpomniało-jak bylam wczoraj na szczepieniu to pytałam o witamine D i powiedziała żeby cały czas dawać chyba że na prawdę duże słońce będzie,ja mówię,że słyszałam inaczej ona,że dziecko ma żeberka odstające i trzeba dawać,no niech pani zobaczy-dotykam i rzeczywiście są lekko podnisione a ona mówi,że powinny być płaskie o co chodzi macie też tak?

Madzia zazdroszczę tego wzroku o którym piszesz Erwiego,ja nigdy nie zapomnę tego spojrzenia przy karmieniu,a teraz jest mi trochę przykro czasami bo w sumie ja najmniej czasu z nim spędzam bo wychodze o 7 a wracam o 18 i czasami jak płacze i jest u mnie na rękach to wyciąga rączki do taty a mi wtedy tak przykro się robi

Evitka a te butki są szerokie?fajnei wyglądają już znalazłam gdzie są w Łodzi,w sobotę podjadę zobaczyć-może wkońcu się uda.

Ana ja tez nienawidze ery wydaje mi się,że wystarczy a juz jak wyślesz poleconym to na pewno bo będziesz miała potwierdzenie.

Super zdjęcia wstawiłyście
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:26   #3097
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Plmadzia u nas po kaszkach jest bełt tylko jogurty i sery nam zostają
ja Erwiemu daje MM do zup, jako zabielacz.A Erykowi budynie robiłam, Erwi tego nie ruszy. A swoją drogą mi to MM tez nie smakuje a dziecku przemycam. Jeszcze troche to krowie bedą pić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 13:27   #3098
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Wercia i Maciuś to śliczne ciasteczka

Darusia - powodzenia w sprawie pracy i oby się udało.

Jeśli chodzi o jedzenie dzieci w nocy to w dzieciowej książce przeczytałam że 6-cio miesięczne dziecko powinno miec 12-to godz. odpoczynek od jedzenia. Zastanawiałam się wtedy dlaczego moja Zosia musi jeść kilka razy w nocy. Tak było dopuki jadła cycorka. Jak już odmówiła to najpierw dawłam jej w nocy wodę do picia i wypijała wszystko. Teraz nie dostaje nic się nie domaga. Tylko się "budzi" często i marudzi - wszystko przez sen. Zauważyłam że im bardziej jest wytulona i wycałowana w ciągu dnia tym lepiej śpi w nocy. A może ja popprostu jestem bardziej zmęczona i mocniej śpię i ni e słyszę

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
też zamierzam taki kupić na początek

u małych niemcorków często widziałam już dawno a w polsce dopiero teraz na żywo pierwszy raz , oni już dawno do tego doszli a my dopiero teraz
Ja już widziałam dawno te rowerki a teraz niedawno mi się właśnie na żywo przypomniały.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A buty wymieniłamJakoś już po zakupie przekonana za bardzo nie byłam,ale chyba z tych wyrzutów sumienia,że dziecku butów jeszcze nie kupiłam(co ze mnie za matka) to wzięłam.Oczywiście kasy nie oddali to musiałam na coś wymienić.Dołożyłam i wzięłam tygrysa na biegunach-mała szaleje na nim
Powinni byli Ci zwrócić pieniądze. Jakoś tak jest że do iluś dni możesz zwrócić towar z metką i nieużywany.

Cytat:
Dziewczyny chcę zrezygnować z usług ery(umowa kończy mi się w kwietniu)to wystarczy jak im wyślę pismo,że rezygnuje?bo dzwonie do nich już od paru dni i nikt tam wiecznie nie odbiera-tylko mi melodie puszczają;/
Napisać pismo i wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru albo jak dziewczyny radziły oddać bezpośrednio w salonie. Sam telefon, nawet gdybyś się dodzwoniła nie wystarczy. Nawet w umowie jst napisane że na piśmie musisz wyrazić chęć rezygnajcji i usług.
U nas era kiepsko się sprawdza. Słaby zasięg w mieszkaniu. Sama korzystałam z usług chyba już wszystkich i dla mnie najlepiej działa orange ale to tylko moje osbiste odczucia.
Stary 2011-03-18, 13:28   #3099
Ferrou
Zakorzenienie

Śliczne dzieciaczki

A ja się wybiję jeżeli chodzi o erę :P Jestem w niej już od paru ładnych latek, chyba 7 i nigdy nie miałam takich problemów o których wy piszecie Zasięg mam, rachunki potrafię zapłacić nawet z miesięcznym opóźnieniem i żadne pisma do mnie nie przychodzą, nikt mnie nie straszy ... ogólnie miła współpraca. Abonament tez mam fajny, teraz 220min za 49zł, tel za 1zł, plus mogę załączyć sobie osobę z ery do gadania non stop bez limitów, internet 100MB za 5zł, dodatkowo mogę za grosze kupić pakiety SMSów czy dodatkowych minut, plus jest Era Premia że się zbiera pkt i też można je na coś wymienić. Teraz przedłużałam umowę i patrzyłam się na inne sieci co oferują bo tak zastanawiałam się nad zmianą ale nic fajnego do zaoferowania nie mieli.. tzn na gorszych warunkach miałabym minuty czy telefon. więc zostałam.
Mój tż kiedyś miał też w erze i zrezygnował, wystarcyło pójść do placówki, tam papierek podpisał i już. Jeszcze później poprosiliśmy od nich papierek że jest wszystko zapłacone, bo firmy lubią się odzywać np po 10 latach że jest nie zapłacona 1zł a odsetki plus kary i inne pierdoły to urastają do większej sumy. Rezygnacja obyła się bezproblemowo

Maly spi, ja odpoczywam, tż mnie wkurza, własnie się z nim kłoce na GG - świetna forma wymiany zdan... ehhh.... ogólnie jest tak sobie...
Stary 2011-03-18, 13:29   #3100
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia zazdroszczę tego wzroku o którym piszesz Erwiego,ja nigdy nie zapomnę tego spojrzenia przy karmieniu,a teraz jest mi trochę przykro czasami bo w sumie ja najmniej czasu z nim spędzam bo wychodze o 7 a wracam o 18 i czasami jak płacze i jest u mnie na rękach to wyciąga rączki do taty a mi wtedy tak przykro się robi
oj to faktycznie mi też by przykro byłoale widocznie z twojego to taki tatusia króliczekmój tate tylko przy kąpieli widzi, to zdecydowanie za mamusią, ale i tak w jego oczach trace jak braciszek obok

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 13:39   #3101
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Powinni byli Ci zwrócić pieniądze. Jakoś tak jest że do iluś dni możesz zwrócić towar z metką i nieużywany.

Napisać pismo i wysłać poleconym za potwierdzeniem odbioru albo jak dziewczyny radziły oddać bezpośrednio w salonie. Sam telefon, nawet gdybyś się dodzwoniła nie wystarczy. Nawet w umowie jst napisane że na piśmie musisz wyrazić chęć rezygnajcji i usług.
U nas era kiepsko się sprawdza. Słaby zasięg w mieszkaniu. Sama korzystałam z usług chyba już wszystkich i dla mnie najlepiej działa orange ale to tylko moje osbiste odczucia.
U nich jest tak,że kasy nie oddadzą-wymienią na inny towar bez problemu.Wiem,że wystarczy to zgłosić do tych od praw konsumenta-bo takie nie przyjmowanie towaru jest bezprawiem.Ja i tak tam kiedyś chciałam małej kupić tego wariata na biegunach to wzięłam od razu.

Ja wiem,wiem,że samą rozmową umowy nie rozwiąże-chciałam tam zadzwonić,żeby zapytać czy mam im wysłać pismo czy zostawić pismo w salonie ery.

Oliwka sprawdziłabym u Niny,ale nie wiem o co chodzi z tymi żeberkami za bardzo

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
oj to faktycznie mi też by przykro byłoale widocznie z twojego to taki tatusia króliczekmój tate tylko przy kąpieli widzi, to zdecydowanie za mamusią, ale i tak w jego oczach trace jak braciszek obok
A moja z mamusią jest non stop,ojca widzi raz na jakiś czas,a i tak jak tatuś jest to mamusia może sobie zniknąć na zawsze chybatak więć Oliwka nie masz najgorzej

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 13:55   #3102
lindsley
Zakorzenienie

My po wizycie u lekarza. Stwierdziła, że te wymioty to albo od ząbków (górna i dolna lewa jedynka tuż tuż...) albo znalazł i zjadł coś nieodpowiedniego - w wielkim domu i 4 dzieci mojej siostry coś może w tym być... Póki co od 22 nie wymiotował... Mało jadł. Teraz śpi już 2h (zasnął w aucie) aż zaglądam do niego co chwilę i sprawdzam czy oddycha i czy nie spadł bo śpi na naszym łóżku - myślałam, że jak zwykle po 5min się obudzi...

Chyba będę nadrabiać po kilka stron i odpisywać bo inaczej nie dam rady

Przede wszystkim:
Kubusiu (Baobabek), Kubusiu (Ferrou), Amelko(Minka26), Basiu i Antosiu(izaizula) choć spóźnione ale szczere, życzonka dużo zdrówka, radości i kolorowego następnego roczku

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Taka ze mnie wyrodna matka mama w domu w dresach to i córka
Misiek też w domu śmiga w gorszych ubrankach, ważne żeby było czysto i wygodnie. No i 90% ubranek ma używanych (od siostry, koleżanki, lumpki)

Cytat:
U nas już dobrze. Podsumowując mały miał rotawirusa, 6 dni biegunki(12-15 kup takich od pach po kostki bo pieluchy nie wytrzymywały)i bardzo mało jadł, z 11 kg spadł z waga do 9,400 jak go w szpitalu ważyli. Ale teraz dzielnie nadrabia. w szpitalu byliśmy tylko 8 godzin, i go wypisałam na swoją odpowiedzialność, bo dokoptowali nam po godzinie do pokoju dziewczynkę z bardzo wysoką gorączką i wymiotami, nie chciałam, żeby i to mu doszło. To poczekałam na wyniki badań, i aż kroplówka zleci i do domu. Tym bardziej że w szpitalu panuje wśród dzieci wirusowe zapalenie płuc. No i w domu latałam non stop ze strzykawką i go poilam orsalitem i smectą, aż wkońcu przeszło. Nerwy moje też dochodzą do siebie
Super że przeszło i w domku jesteście...
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Szybko wrzucam zaproszenia i bede nadrabiac...

TYLKO SIE NIE SMIAC!!
mi sie podobaja gościom tez ..
Super wierszyk Mogę zgapić

Pisałyście o Szymku, nie mam kiedy obejrzeć tych nagrań, gdzieś mi kiedyś matka mignęła... Nie wiem co o tym myśleć

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:01   #3103
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
U nich jest tak,że kasy nie oddadzą-wymienią na inny towar bez problemu.Wiem,że wystarczy to zgłosić do tych od praw konsumenta-bo takie nie przyjmowanie towaru jest bezprawiem.Ja i tak tam kiedyś chciałam małej kupić tego wariata na biegunach to wzięłam od razu.

Ja wiem,wiem,że samą rozmową umowy nie rozwiąże-chciałam tam zadzwonić,żeby zapytać czy mam im wysłać pismo czy zostawić pismo w salonie ery.
Jak chciałaś kupić to problemu nie ma. Nie ma co się o kasę awanturować. Fajnie że Ninka jest zadowolona

A rozmowę rozumiem . Myślałam że chcesz dzwonić bo u niektórych podobno wystarczy telefon ale ja w takie coś nigdy nie wierzę. Wolę kartkę papieru i potwierdzenie
Stary 2011-03-18, 14:26   #3104
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
witam

Mój Eryk byl karmiony piersia do 1,5 roku, i uważam że to za długo, bo jak już dziecko ma zęby i może samo wszytko jeść, to tak to niebardzo wygląda. a już jak przy znajomych dobierał się do cyca bo np się uderzył to już powiedziałam dosyć. Po oduczeniu zaczął przesypiać cale nocki. Podobno dzieci nauczone zasypiania przy cycu tak mają, jak się przebudzi w nocy to nie umie samo zasnąć, bo zawsze przy cycu.
Erwina teraz ciągle oduczam cyca, narazie ma jedno karmienie nocne. Ale Cigi ja bym na twoim miejscu karmienia piersią nie liczyla już jako konkretnego posiłku, tylko raczej jako picie.
Erwi teraz to weźmie kilka łyków i na tym koniec, bo jak je inne rzeczy to jest najedzony. A wogle uwielbia pić wodę, w dzień mieszam mu wodę z sokiem malinowym, a w nocy samą wodę, dzień pije ze szklanki, a w nocy z niekapka.
Myślę że po skończeniu 9 mc przez dziecko to już bardziej matka potrzebuje karmienia niż dziecko. Dziecko od cyca idzie oduczyć w ciągu 2-3 dni, a najgorzej matke oduczyć. Ja jak przestawałam karmić to czulam przez pierwsze 2 tyg wielką potrzebe nastepnego dziecka, chyba żeby karmić, jakieś to chore, ale widocznie hormony potrzebne do karmienia tak uzależniają
Teraz jak ograniczyłam tak bardzo karmienia, to mały się taki przytulas zrobił, i patrzy na mnie tak jak miał kilka tyg, wiecie o co chodzi, takie spojrzenie że jest się najważniejszym w jego życiu

Mam pytanie do mam dających kaszki
Z jakiej ilości mleka robicie kaszkę
Mój zjada z 210 lub 230 ml mleka + odpowiednio kaszki rano i wieczorem.
ja robię ze 150 ml
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Boże , na prawdę szok, rozumiem że nie żyje

Ania no nie wszyscy sprzedawcy sa tacy oddani klientom
nie raz to aż strach zapytać o coś bo jak ci warknie , to az ciary idą albo łazi z tobą jakbyś miała coś ukraść

Baobabku to na pewno przez mleko , my tyle ich zmienialiśmy i za kazdym razem były jakies sensacje, tez kupiłam to junior ,ale u nas zjadł pies

Lind , co to znowu za choróbsko , juz sobie wyobrażam noc z koszmaru

Darusia , może faktycznie potrzeba Ci złapać wiatr w żagle
A ja nic się dzisiaj nie wyspałam , tz chrapał , obojczyk mnie bolał chyba jakiś cholerny reumatyzm mam, Mikołaj tak mnie skopał po głowie , no kilka razy musiałam go okręcać , bo się przekręcał i kopytami mnie atakował , łózko duże a ja z poduszką na stoliku nocnym wisiałam , chyba ich obu eksmituję.
Pogoda nie nastraja optymistycznie mówili że biometr nie korzystny

Właśnie się mój zając obudził i przyszedł do mnie do kuchni, zostawiam mu otwarty tył łóżeczka i drzwi od pokoju uchylone i nauczył się wychodzić sam , juz nie stoi w łóżeczku na syrenie i nie czeka aż go wezmę
A wczoraj to miał 3 drzemki,a wieczorem spać poszedł normalnie i ja też po południu przydrzemałam razem z nim
dzisiaj już normalnie zrobił, więc już ok ufff

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Śliczne dzieciaczki

A ja się wybiję jeżeli chodzi o erę :P Jestem w niej już od paru ładnych latek, chyba 7 i nigdy nie miałam takich problemów o których wy piszecie Zasięg mam, rachunki potrafię zapłacić nawet z miesięcznym opóźnieniem i żadne pisma do mnie nie przychodzą, nikt mnie nie straszy ... ogólnie miła współpraca. Abonament tez mam fajny, teraz 220min za 49zł, tel za 1zł, plus mogę załączyć sobie osobę z ery do gadania non stop bez limitów, internet 100MB za 5zł, dodatkowo mogę za grosze kupić pakiety SMSów czy dodatkowych minut, plus jest Era Premia że się zbiera pkt i też można je na coś wymienić. Teraz przedłużałam umowę i patrzyłam się na inne sieci co oferują bo tak zastanawiałam się nad zmianą ale nic fajnego do zaoferowania nie mieli.. tzn na gorszych warunkach miałabym minuty czy telefon. więc zostałam.
Mój tż kiedyś miał też w erze i zrezygnował, wystarcyło pójść do placówki, tam papierek podpisał i już. Jeszcze później poprosiliśmy od nich papierek że jest wszystko zapłacone, bo firmy lubią się odzywać np po 10 latach że jest nie zapłacona 1zł a odsetki plus kary i inne pierdoły to urastają do większej sumy. Rezygnacja obyła się bezproblemowo

Maly spi, ja odpoczywam, tż mnie wkurza, własnie się z nim kłoce na GG - świetna forma wymiany zdan... ehhh.... ogólnie jest tak sobie...
ja też w erze od ładnych kilku lat i nie narzekam, poza kosztami rozmów, które na początku miałam, no ale z racji lojalności teraz jest git. Ja płacę 55 zł i mam 220 minut plus 2000 minut miesięcznie przez rok do wybranej osoby z rachunkami u mnie tak samo płacę jak mi smsa przyślę, że wpłaty nie odnotowali ale nigdy odsetek, upomnień, nic
Ja neta mam z orange teraz i nie narzekam, a u teściów miałam neostradę i też było wsio ok, ale to chyba jeden diabeł teraz
Maciuś - ale facio i te włoski mój Kubuś nawet 1/5 nie ma
Wercia - do schrupania i jak pięknie stoi
a ja się uryczałam jak bóbr, mój ojciec już przechodzi samego siebie..traktuje opiekę nad małym jak kulę u nogi, afera jak ze szkoły wrócę minutę później niż on sobie wyliczył od dzwonka, bo on umówiony i ma masę spraw - gówno prawda, chciałam iść tylko do sklepu po chleb i warzywa, bo jestem sama, a nie chcę dziecka na taki wiatr brać i nie miałam portfela więc weszłam do domu, a ten z awanturą, że do żadnego sklepu nie pójdę, bo on ma swoje sprawy itp. nawet nie powiedział, jak Kubuś dzisiaj, co zjadł, czy zjadł, kiedy zjadł wogóle już się tyle tego nazbierało, powiedziałam tż, w sumie niepotrzebnie, bo on i tak na moich rodziców cięty bardzo, i też się wkurzył i powiedział, że po wakacjach, żebym sobie ze szkoły odeszła i dawała tylko korki....jasne moi rodzice są dobrzy jak coś chcą, tzn. jak chcą kasę....a że wydoili mnie do zna, władowali w kredyt i z łaski jako zabezpieczenie mieszkanie przepisali ( a m się tułamy)to teraz mają nas w dupie. Taka ✂✂✂✂a wdzięczność....a ile gadania było, jak to nam nie napomagają,żebyśmy sobie coś odłożyli (dobrze, że o lokatach nie wiedzą bo też by wołali), a zewsząd tylko pretensje mam dość, nawet nie czytajcie tego

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:54   #3105
P0P70
Zakorzenienie

Wercia - jak zwykle śliczna

Maciuś to już taki dorosły się zrobił.

I obydwoje takie piękne fryzurki mają - jestem zazdrosna

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
dzięki kochana, mówię wam, to było jak grom z jasnego nieba.
Pojechała do szpitala (poza Wrocławiem) z podejrzeniem gruźlicy, której jak się okazało nie było. W czw.jeszcze mówi, to już nie przyjeżdżajcie, bo w pon. będę we wrocku. W sobotę się dowiedzieliśmy że to rak z licznymi przerzutami, a w środę już było po wszystkim....

Pop, a ty teraz od pon. do pt w warszawie jesteś? a kto z oliwką jest?
Myślę że lepiej że tak szybko. Mój ojciec miał raka i umierał przez rok. Bardzo ciermiał i była to katorga dla rodziny także.

Tak ja pracuje od poniedziałku do piątku. Ale dopiero w zeszłum tygodniu powróciłam do pracy po 4 miesięcznej przerwie ze względu na złamanie nogi więc za wiele to się nie napracowałam jak na razie

Cytat:
Dziewczyny chcę zrezygnować z usług ery(umowa kończy mi się w kwietniu)to wystarczy jak im wyślę pismo,że rezygnuje?bo dzwonie do nich już od paru dni i nikt tam wiecznie nie odbiera-tylko mi melodie puszczają;/
Zdecydowanie radzę udać sie do jakiegoś punktu ERy i napisać rezygnacje.

JA też jestem w ERa i nie mam z nimi problemów. Często zapominam zapłacić. Zawodowo też mam telefon w ERa i też jest OK. To ja z nimi rozmawiam i negocjuję warunki. TZ ma w Plusie i też nie narzeka. Dla mnie wielka trójca czyli orange Era i Plus niewiele sie różną od siebie. Trochę inaczej jest jeśli chodzi i Play. Oni musieli wbić się na rynek i dlatego też maja ciekawe oferty a dodatkowo mają bardzo preferencyjne warunki z URT (przyznaje koncesje na częstotliwość). Play dużo zarabia na tym że to do nich się dzwoni. Dlatego też inni koszt dzwonienia do Play -a z innych operatorów czy stacjonarnych jest droższy niż do pozostałych.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 14:55   #3106
Darusiaaaa
Zakorzenienie

baobabek glupia sytuacja;/

to jak ja sie z ojcem zarlam tak sie zarlam ale jak tylko padlo slowo ze zostaje z mala to od razu siedzial w pokoju i czekal i nawet telefonu nie bylo kiedy wroce co i jak.
Nadal tak jest jak chce z mala go zostawic to ide z nia tam biore auto i gdzies jade a on z nia siedzi.
Gdyby mi sie z ta praca udalo chociaz z 300 osob bedzie na bank;/ ( paranoja zupelna) ale gdyby cos to tez mi bedzie z nia siedzial chyba ze godziny beda takie ze tz bedzie mogl.
A.Camus
Stary 2011-03-18, 15:06   #3107
anakazar
Zakorzenienie

A ja tak drzwiami w łazience trzasnęłam(okres=wściekło ść bez powodu)że wyłamałam zawiasy.Drzwi leżą oparte o ściane.A myślałam,że nie mam siły.Tż wróci to naprawi.

Stary 2011-03-18, 15:08   #3108
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam telefon w play i nie narzekam w ogole, zasieg mam wszedzie nawet u wujka u ktorego nikt zasiegu nie ma i generalnie jestem zadowolona.
A.Camus
Stary 2011-03-18, 15:14   #3109
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak drzwiami w łazience trzasnęłam(okres=wściekło ść bez powodu)że wyłamałam zawiasy.Drzwi leżą oparte o ściane.A myślałam,że nie mam siły.Tż wróci to naprawi.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

dziewczyny, czy macie namiary na jakiś fajny sklep int z bielizną damską??muszę sobie kupić jakiś dobry stanik a o mój rozmia 75 E strrrasznie trudno

Stary 2011-03-18, 15:19   #3110
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

U nas teraz pada śnieg dobrzez ze zdążyłyśmy wrócić.
Zosia spała dzisiaj krótko i nie chciała zasnąć drugi raz a marudna była. Musiąłm z nią wyjść z domu na ulewę dopiero usnęła. Zmokłam jak diabli. Kurtka mi przemokła

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy macie namiary na jakiś fajny sklep int z bielizną damską??muszę sobie kupić jakiś dobry stanik a o mój rozmia 75 E strrrasznie trudno
sklep dla zmysłów. Kupowałam do karmienia i były bardzo fajne. Też w takim jak Ty rozmiarze. Niestety po intensywnym użytkowaniu się rozciągnęły ale to jest ze wszystkimi.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Tylko rozmiar od biustem wychodzi większy. Zamiast zamawiać 75 E to mogłam 70.
Stary 2011-03-18, 15:29   #3111
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas teraz pada śnieg dobrzez ze zdążyłyśmy wrócić.
Zosia spała dzisiaj krótko i nie chciała zasnąć drugi raz a marudna była. Musiąłm z nią wyjść z domu na ulewę dopiero usnęła. Zmokłam jak diabli. Kurtka mi przemokła

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

sklep dla zmysłów. Kupowałam do karmienia i były bardzo fajne. Też w takim jak Ty rozmiarze. Niestety po intensywnym użytkowaniu się rozciągnęły ale to jest ze wszystkimi.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Tylko rozmiar od biustem wychodzi większy. Zamiast zamawiać 75 E to mogłam 70.
no właśnie, ja pochodzę z miesiąc i mi się wszystkie rozciągają, a kupuję naprawdę dobre i nietanie i tak ciągle mam problem z tymi cycnikami

Stary 2011-03-18, 15:35   #3112
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no właśnie, ja pochodzę z miesiąc i mi się wszystkie rozciągają, a kupuję naprawdę dobre i nietanie i tak ciągle mam problem z tymi cycnikami
Niestety przy takich jak nasze piersiątkach to wszystkie wysiadają. Te ostatnie naprawdę były niezłe i trochę dłuże wytrzymały bo kupiłam 3 na zmiane + jeden miałam z Trumpha kupiony jeszcze na początku ciąży jak nic nie mogłam nosić (ten był najlepszy). Ale cenowo ten jeden = 3 tańsze .
Stary 2011-03-18, 15:42   #3113
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety przy takich jak nasze piersiątkach to wszystkie wysiadają. Te ostatnie naprawdę były niezłe i trochę dłuże wytrzymały bo kupiłam 3 na zmiane + jeden miałam z Trumpha kupiony jeszcze na początku ciąży jak nic nie mogłam nosić (ten był najlepszy). Ale cenowo ten jeden = 3 tańsze .
delikatnie powiedziane jak ja bym chciała takie mieszczące się w dłoni tżta B a tak biedak dwiema rękami objąć jednego cycka nie może

Stary 2011-03-18, 15:46   #3114
anakazar
Zakorzenienie

Baobabku wez sprawdz staniki z firmy Kinga(na rynku zyskała lepszą renome niż triumph)i mam koleżankę ważącą 130kg i zawsze ma problem z dobrem bielizny w swoim rozmiarze-a nie chcę takiej oby była tylko chcę bieliznę piękną i wygodną.Ma z tej firmy piękne staniki w takich rozmiarach jakich szukasz.
Ja też mam 3 staniki od nich fajne są-choć już nie nosze,bo teraz nie mam już na czym

Stary 2011-03-18, 15:54   #3115
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Baobabku wez sprawdz staniki z firmy Kinga(na rynku zyskała lepszą renome niż triumph)i mam koleżankę ważącą 130kg i zawsze ma problem z dobrem bielizny w swoim rozmiarze-a nie chcę takiej oby była tylko chcę bieliznę piękną i wygodną.Ma z tej firmy piękne staniki w takich rozmiarach jakich szukasz.
Ja też mam 3 staniki od nich fajne są-choć już nie nosze,bo teraz nie mam już na czym
mam właśnie z Kingi, Alles i Trumpha, wszystkie się rozciągają

Stary 2011-03-18, 16:12   #3116
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
mam właśnie z Kingi, Alles i Trumpha, wszystkie się rozciągają
No to ja już nie wiemTriumph i Kinga to najlepsze dwie firmy

Stary 2011-03-18, 16:52   #3117
yoonka
Rozeznanie

dla wielbicielek handm info z fejsa:

Weekend z hasłem w H&M!

Masz już plany na weekend? Jeszcze nie? To wpadnij do H&M i upoluj coś nowego na wiosnę! Na zachętę mamy dla Ciebie propozycję…

Kup dowolną bluzkę, koszulę lub top, podaj przy kasie hasło, a dostaniesz 50% rabatu na wybrane spodnie!

Hasło na ten weekend to: Żyrafy wchodzą do szafy.

Nie zapomnij o uśmiechu!
Miłego weekendowego buszowania!

Twój H&M!

TerminJutro o 09:00 - niedziela, 20:00

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 17:09   #3118
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

O yoonka dzięki Właśnie jutro lub w niedzielę wybieram się do galerii mokotów na zakupy i tż chce spodnie z h&mu wniosek taki że ja mam koszulkę a On spodnie za 50%

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 17:14   #3119
Katia25
Wtajemniczenie

hejka
Przyjmiecie do swojego grona mame 11 miesiecznego Alana ???????

pzdr serdecznie

baobabek
mam ten sam problem z bielizna
Marks and Spencer ma duze rozmiary
Stary 2011-03-18, 18:34   #3120
mloda1989
Zakorzenienie

popatrz jeszcze w samanthcie na staniki to nasza poska firma i wloskie materialy... mi triumph najmniej odpowiada...na intimisimi tez nie narzekam ale kinga najlepsza
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości