|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Jola, wg mnie fajny ten rowerek
Myślałam, że ma plastikowe koła ale już doczytałam ![]() Cass super |
|
|
|
#1202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
I jak usg, no jak? fajne to były emocje ![]() Cytat:
![]() Buty niestety nie z wyprzedaży, bo okazało się na Adasiu, że 24 jest na niego za małe większych już nie było, zostały tylko mniejsze. Te są z nowej kolekcji...![]() Co do roweru to niestety nie bardzo się znam, mamy podobny, Adaś dostał na chrzciny, ale z pasami - ma wyższe oparcie, w zeszłym roku jeszcze nie chciał na nim jeździć, wydaje mi się, że był za mały. W tym roku tez zrobię podejście, ale planujemy na dzień dziecka kupić taki biegowy. Przynajmniej wiem, że mu pasuje, bo u dwóch kolegów już próbował. Cytat:
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2011-03-18 o 14:32 |
|||
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie to tylko 2 tyg wiecej niz Kasiasuper ze wszystko ok
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze jeszcze pochwalić Kubaska bo robi postepy z nocnikiem. Ostatnie 3 dni sikał tylko do nocniczka. Kilka razy sam zawołał a kilka razy sama sie zapytałam czy chce i po krotkim namyśle powiedział tak. ![]() 2 razy nawet zrobił kupkę Wczoraj i dzisiaj jest juz gorzej bo sporo sika w pieluche ale czasami jak mu sie przypomni to zawoła i ładnie zrobi do nocnika. Chyba nie bedzie tak zle jak przypuszczałam. Gorzej nam pójdzie odsmoczkowane.
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie ciesze
bo brakuje nam tylko mebli ale teraz bedzie kasa to zamowimy , moze mama bedzie juz miec swoja kuchnie w przyszlym tyg. i jak nam sie spodoba wykonanie to wezmiemy tego samego goscia i bedzie nam robil![]() a za kase z US zrobie pokoj dla Werki, malz bedzie w koncu mial swoje biuro na dole w pokoju gdzie brat mial i zostanie nam tylko lazienka do zrobienia
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a Ty już się zdecydowałaś na biegowy?Cytat:
Kuba bardzo mało mówi, tylko mama i tata, ale zaczyna właśnie jakimiś sylabami nazywać rzeczy, np. mi to miś, bu to autobus, mam nadzieję, że w końcu się rozkręci ![]() , zastanawiam się nad biegowym, ale nie jestem przekonana do końca
|
|
|
#1207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my juz smoka dawno nie mamy ![]() ![]() u nas to odlegla przyszlosc narazie ![]() jeszcze chcialam napisac ze jak wczoraj byly te panie podpisac umowe to Werka kilka razy robila podchody zeby tylko wejsc do pokoju i jak wkoncu sie odwazyla to sie zaczelo popisywnie co to ona potrafi.....spiewala piosenki, krzyczala, bajki opowiadala no normalnie 1 raz widzialam ja w takiej akcji , a ta pani powiedziala ze bardzo madra z niej dziewczynka bo ona ma synka 2 letniego i nie potrafi jeszcze mowic tyle co Werka , wogole na kazde pytanie potrafila odpowiedziec i tak sie zagadala z pania ze chciala z nia jechac
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-03-18 o 14:42 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Tru, nie opuszczaj nas wiecej na tak dlugo ![]() Oj, emocje są ogromne Czeko, nie zacytowało mi Twojej odp. Tak, bedziemy miały z Kasia dzieciaczki w tym samym wieku I te mniejsze i większe Fajnie
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są też takie co mają 28 cm wysokości ale nas już na taki nie stać (ok. 700zł). Rozkręci ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Jeżeli nie miałyście okazji obejrzeć to wklejam Wam link do filmiku. Mama Laury była dziś w DD TVN ---> KLIK |
||
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet gdyby było mnie stać, nie zapłaciłabym 700 zł za rower dla takiego maluszka Wciąż czekam ![]() Wieczorem obejrzę
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam też opinie na necie i taki biegowy wydaje się być fajniejszy ![]() Może źle się wyraziłam, też bym 7 stów nie dała, nawet gdybym miała ![]() Przygotuj chusteczki ![]() Mi łzy same leciały i cały czas Zuzię do siebie tuliłam i cieszyłam się ogromnie, że jest zdrowa. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Idę obiadek szykować
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zadomowienie
|
Cass Buziak
Ja tez chce dla Sebka biegowy na urodziny, bardzo mi sie podoba, że dziecko uczy się trzymać równowagę, a potem jak wsiada na zwykły rowerek to już na dwóch kółkach śmiga A co do mówienia- mój mały już dużo mówi. Zasób słów coraz większy, jasne że większość po swojemu , ale teraz już nawet ciocie sie z nim dogadają mimo ze bardzo mało czasu z nim spędzają. bardzo dokładnie potrafi zakomunikować czego akurat chce... A najbardziej rozbrajające jest jak mu coś nie spasuje, wyciąga palec wskazujący do góry, grozi nim i mówi nunu!
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a dlaczego wydaje się być fajniejszy? Ja chcę kupić rower na urodziny, więc mam jeszcze trochę czasu na decyzję.
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy
, u Antosia jeszcze nawet nic nie chce się przebijaćMiramej, dzisiejsze śniadania określiłabym nie jako "mało" tylko jako "nic". Po drzemce zastał na stole chrupki z jabłek, za którymi nie przepada , ale zjadł wszystkie, więc stwierdziłam, że chyba jest głodny i dostał później obiad, który ładnie zjadł. Rowerek bardzo ładny Ja nie wiem, czy kupię biegowy czy taki jak wklejałaś. Tru, fajne zakupy. Bardzo podobaja mi się i buty i kurtka Cass, cieszę się, ze USG wyszło dobrze i brawa dla Kuby
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez słabo z jedzeniem. Kombinuje jak tylko moge zeby więcej zjadł ale nie zawsze to sie udaje.
|
|
#1217 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bardzo się cieszę, że nastał wreszcie piątek ![]() Uroczyście oznajmiam, że jako ostatni na wątku dorobiliśmy się dzisiaj nocnika Tzn. Koleżanka kupiła mi w Ikei taki, jak chciałam Przy okazji się wkurzyłam, bo jak mi go w pracy dawała, to taka inna to widziała i wyskoczyła, że "Co???????? Dopiero teraz zaczynasz? Moja 8-9 miesięcy miała i siadała....." Wrrrr. Odpowiedziałam głupio, że ja z kolei nie będę oszczędzać na pieluchach, bo nic mądrego mi do głowy nie przyszło, ale wkurzyć mnie zdążyła Aha, na razie nocnik będzie pełnił funkcję ozdobną, bo nie ma mowy o nauce korzystania ![]() Cytat:
![]() Ciągle 2 razy - po pracy i wieczorem... Wręcz histeryzuje Kiedy muszę zostać w pracy do wieczora, to wytrzymuje normalnie bez, to mój widok Mu o tym przypomina Ja po prostu nie mam teraz siły na odzwyczajanie, a nie chcę zaczynać, gdy jestem nie w formie, bo poniosę sromotną klęskę. Muszę się zebrać w sobie, ale nie teraz ![]() My też pretendujemy do tego osiągnięcia ![]() Cytat:
To miło mi będzie, jak zostanie samo imię Imię też mi się średnio podoba, ale nick, to już porażka - że tak się przyznam ![]() Mam nadzieję, że wcale nie będzie tak źle
|
|
#1218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Laurka jaka juz fajna duza jest
|
|
#1219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, cieszę się, że obiad zjedzony ![]() Ja też nie wiem, pokazałam ten biegowy Małżowi i miał jakąś niewyraźną minę ![]() Cytat:
My mamy już od jakiegoś czasu i co? I nic Nie przeskoczę tego, że Kubuś nie jest gotowy, to nie jest coś, o czym ja decyduję, jak np. odsmoczkowanie. Koleżance mogłaś powiedzieć, że Tymek jak miał 9 miesięcy, to już czytał , albo pisał A fajny jest ten z IKEI? Bo ten, który my mamy to średni ![]() To taki? Oj, to dobrze, że nie )I odwrotnie nie jest, ja nie widzę wymądrzania ![]() Ale 2 razy to przecież rzadko i nie szkodzi Dacie radę w swoim czasie ![]() I my ![]() A ja też mogę?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Ola-Unhola
|
morska, my nie mamy jeszcze nocnika
|
#1221 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje nie ma piątek ![]() Cytat:
Chciałabym tylko pozbyć się smoczka, do czasu porodu,i tak po cichu myślę że sam się wyeksploatuje ![]() Cytat:
![]() Ja też chcę zobaczyć. My dziś też w kaloszkach urzędowałyśmy. noooo, masz szczęście że dalej doczytałam że wszystko ok Super, gratuluje. Jeszcze muszę cię zapytać jak czujesz się na drugim wątku na poczekalni? No i nie odpowiedziałaś czy już coś przytyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ile Zuzka ma cm? Kupię pewnie niebawem, jak tylko zwrot z US dostanę lub zaległe bony ![]() Cytat:
toż to chwilaoł jeeeee nocnik ![]() Laura na smoczek mówi FUFU a na picie FI , nie wiem dlaczego tak śmiesznie brzmi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||||
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dzieweczki
jak się macie ![]() Podczytuję was od czasu do czasu ale zazwyczaj nie mam czasu/siły/weny odzywać się a jakoś tak kiepsko wpadać i pisać tylko o sobie ![]() Cass, Kasiu cieszę się ze macie się dobrze
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko czy te plamki z moich fotek nie przypominają skazy białkowej?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1224 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
teraz np jak dałam jej danonka i potem na drugi dzień znów ( jadła w sumie 2 raz w życiu a tu chciałam zobaczyć jak zareaguje) to dostała na jednym policzku takie dziwne jakby pod skórą drobniutkie czerwone (czasami mam sama na skórze jakby ktoś ukłuł i pod skórą krew) takie mniejsze niż milimetr... i kilka takich. Wiec różnie z wiekiem reaguje. odstaw może nabiał na kilka dni i zobaczysz czy jest poprawadziś rano Amelka powiedziała zdanie " mamo daj mimi" Tru w sumie chciałabym ją odstawić i powli małymi kroczkami do tego zmierzamy... ale ona uparta i często na mnie warczy dosłownie jak jej nie chce dać, potem jest płacz, krzyki, histeria. więc powoli... tym bardziej że z nocnikiem u niej też różnie... ost robi kupę do majtek i siku jak ja przypomne bo sama to średnio pamięta...zakładam jej pieluchę na noc i na spacery... może tu jest błąd??ale wzięłam ją dziś na zakupy pojechałam samochodem i nie założyłam pieluchy to nasikała oczywiście...ale będę twarda i dalej będę prała majtki
|
|
|
|
|
#1225 |
|
BAN stały
|
Kasiu zobacz sobie tu Amelka jak na samym początku miała skazę
Zdjęcia-0046.jpg kiedy ona taka mała była...fajnie wtedy było |
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jestem ciekawa co u was, może w 2słowach naklikasz?
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ten miesiąc mamy kiepski bo Martynka już drugi raz tydzień z katarem w domu przesiedziała, a ze niestety nie mamy "w zapasie" żadnej babci/cioci/dziadka na emeryturze (no poza moją ale to wiecie ) więc kombinacje alpejskie, żeby zapewnić jej opiekę...mam dość i modlę się, żeby do poniedziałku jej przeszło ![]() Poza tym dobrze, Martynka twierdzi, że to ona w domu rządzi - dzisiaj udowadniała mi to przez 15 minut leżąc, płacząc i uderzając nogami w podłogę ![]() no i nie wiem czy głośno o tym mówić ale korci mnie, żeby się pochwalić...przez ten tydzień Martynka przestała nosić pieluszkę w ciągu dnia nie wiem czy to już na stałe ale jestem z niej dumna Edytko kupiłam te miski dla Martka, babcia jej zafundowała, poza tym, ze MOJA BABCIA uznała,że ta duża wygląda jak dla psa/kota to jestem zadowolona---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() nie daj się
|
|
#1228 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego, co wyczytałam, to ino w Zielonej Górze jest sklep firmowy ![]() Cytat:
![]() I co, będziecie to czymś smarować czy na razie czekacie aż samo zejdzie? ![]() Cytat:
![]() Moje ma trójki, piątek chyba nie ![]() Cytat:
A rzodkiewkę tylko startą
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuuu , a o co poszło? ![]() ![]() ![]() Cytat:
, rzodkiewkę jak kroiłam na ćwiartki, to brał do buzi, dokładnie gryzł i wypluwał , lepiej szły plasterki, a dziś starta już całkiem dobrze wchodziła. Do następnego razu pewnie
|
|
|
#1230 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ten zwykły rowerek to bardziej "rekreacyjny" a biegowy wymaga większego wysiłku. Ja zamierzam kupić wcześniej niż na urodziny więc jakby co zdam relację ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam takie komentarze, nawet pisałam o tym niedawno. Nie wymądrzasz się, dużo wiesz a my z tego korzystamy ![]() Cytat:
![]() Musisz patrzyć na dł nóżki - od kroku do podłoża z bucikiem Jutro Zuzię zmierzę dokładnie. Już jakiś czas temu miała 30 cm więc teraz już więcej ![]() Cytat:
Cytat:
I tak sama ładnie prosi?
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

fajne to były emocje 

, a Ty już się zdecydowałaś na biegowy?

, pyszny, naprawde poleca. Byl na obiedzie rowniez nasz przyjaciel, chociaz wczesniej o tym nie wiedzialam. Myslalam, ze zablysne, bo z niego swietny kucharz, a okazalo sie, ze on nie lubi cukinii

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

toż to chwila
nocnik