|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Agus SUPER !!!
|
#572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aga87 ale pamiętaj, że musisz się oszczędzać i leniuchować.. teraz już nie przelewki!! |
|
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasa za luty będzie niestety mniejsza, bo licząc zasiłek dzienny przyjmuje się 1/30 wynagrodzenia za dzień ( średnia z 12 m-cy ), a skoro luty miał w tym roku 28 dni, to wynagrodzenie będzie proporcjonalnie mniejsze ( właśnie o te 2 dni ). |
|
|
|
|
#574 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej części wątku
Ja od rana nadrabiałam 20 stron poprzedniej części i całą nową. Ale już jestem na szczęście na bieżąco. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (1497547062) Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (1510010985) Bezpieczne wałeczki dla niemowląt do łóżeczka (1501474565) Johnson's Baby Wkładki laktacyjne 50szt. PROMOCJA (1498394843) Niedrapki rękawiczki dla niemowląt super ochrona x3 (1489741684) ROŻEK -becik -śpiworek haftowany NIEBIESKI nieb (1491011104) Piszcząca książeczka zwierzątka domowe Babyono (1501478803) Smoczek uspok. Tommee Tippee AIR 0-3m 2szt new r/n (1496495260) Kolorowe pieluchy pieluszki tetrowe MEGA PROMOCJA x2 (1512355852) MEGA zestaw do karmienia Tommee Tippee 0% BPA (1508960310) Bezpieczne nożyczki Tommee Tippee Super jakoś!!n (1493593036) Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! x6 (1493112243) Praktyczna przykrywka do butelek Tommee Tippee x2 (1499439402) Czapeczka Smerfetka - czapka dla niemowląt bawełna x3 (1491012943) Zawieszka do smoczka Tommee Tippee 2szt (1496496163) szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee (1511196262) Hipoalergiczne mydło naturalne Biały Jeleń 200g !! x2 (1502126291) Termometr elektroniczny z miękką końcówką (1498155683) Tetra - Pieluchy tetrowe 80x80 PDWÓJNIE TKANE x10 (1511772270) Tommee Tippee pojemnik dozownik mleka w proszku (1492609334) bezpieczne cążki do paznokci Tommee Tippee (1495961709) Wielorazowe majtki siatkowe 2szt poporodowe L (1502120398) Welurowa piszcząca zabawka z gryzakiem hipcio (1508606043) Higieniczne podkłady poporodowe dla kobiet!!!! x2 (1510582221) i 325 zł poszło ![]() 20 minut temu dostałam maila, że paczka wysłana, więc w poniedziałek powinnam wszystko dostać. Ale to i tak na koniec ... jeszcze muszę złożyć zamówienie w ✂✂✂✂✂✂✂ No i jeszcze ikea, gdzie pewnie minimum 700 zł zostawimy, ale to w kwietniu. Oprócz tego muszę trochę ubranek dokupić, bo jak wszystko spisałam, to okazało się, że wcale ich za wiele nie mam. A dzisiaj jeszcze umarła babcia mojego męża. W sumie jakoś szczególnie przykro nam nie jest (wiem, wiem ... nie powinno się tak myśleć), bo mąż ją widział raz w życiu i wtedy go jeszcze o kradzież posądziła, a ja wcale nie miałam zaszczytu jej poznać. Na naszym ślubie 6 lat temu nie była, bo cywilny. Tylko zadzwoniła i nas wyklęła, że w grzechu żyjemy. Mężowi mniej więcej o tej godzinie, co umarła pękła przednia szyba w samochodzie ... stwierdził, że to pewnie cudna babcia się z nim pożegnała tym miłym akcentem Ale tym sposobem czeka nas kolejny wydatek, tym razem na szybę.Agnieszka_pe oby teraz już było dobrze Aguś87 trzymam za wyniki.Eweska nieźle chłopców obkupiłaś no, ale za te ceny, grzech by było nie brać tych rzeczy.
|
||||
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie! U mnie wczoraj bylo swieto, wiec spedzilismy z mezem mily dzionek w koncu razem
![]() Odebralam dzis wyniki i nie mam juz bialka w moczu, dziwne bo miesiac temu mialam i tak samo przeszlo :rolley es:agus87, 24kasia86 ale z Was sliczne brzuchatki Agnieszka M. ale zakupy
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Byłam u mojej ginki, specjalnie tak daleko szłam w taką pogodę, a tam NIE MA JEJ Pani w recepcji powiedziała, że może mnie przepisać na środę, godz.11 .. czyli znowu mnie szkoła ominie.. nieciekawie.. Na poprawę humoru wyciągnęłam mamę na zakupy i jestem w ten sposób bogatsza o : torbę do szpitala, wkładki laktacyjne j&j, mini żel pod prysznic, mini płyn do higieny intymnej, mini szampon, mini pastę do zębów, chusteczki do higieny intymnej.. a dzidzia : chusteczki do pupci babydream x4, płyn do kąpieli i szampon 2w1 nivea, kremik i mydełko bambino.. Już niewiele mi zostało do kupienia a TŻ jeszcze zamówił fotelik dla małej : http://allegro.pl/0686-4baby-fotelik...510159179.html kolor pink W dalekie podróże nie będziemy jeździć, tylko po mieście, więc trochę szkoda kasy na jakiś wypasiony, a ten ma całkiem niezłe opinie i cena super. antropia, świetny torcik upiekłaś ! mniaaaaaammmm.. ![]() aż mam ochotę na słodkości teraz. ... ![]() agus, całe szczęście, że ten wynik okej. Ale i tak się martwię o Ciebie leż , odpoczywaj . Będzie dobrze
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Aguś widzę, że już dostałaś dobre wieści od położnej. To dobrze
Principessina no już ni było na co czekać i wreszcie zamówiłam. Czekamy na zdjęcie tuniki
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie te mini produkty kupiłaś? ![]() bo ja jakos nigdzie dorwac nic nie moge
|
|
#579 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w Rossmanie jest taka cała półka z kosmetykami w małych pojemnikach. Jest wszystko ... poczynając od żeli do kąpieli, na lakierach do włosów i piankach do golenia kończąc.
|
|
|
|
#580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
AgaM ale jajka z tą szybą.. aż się wierzyć nie chce, że takie rzeczy (cuda!) mają miejsce Kasa teraz leci jak nigdy, co? Wrr.. tyle rzeczy trzeba kupić! Przy drugiej dzidzi będzie już mniej zakupów.. mam nadzieję Tylko kiedy to będzie? Princi widzę, że z was to nieźli kinomaniacy ![]() Często piszesz, że w kinie byliście.. fajnie, że razem lubicie i tak się zgraliście Mój mąż też lubi chodzić do kina.. ja nie za bardzo, bo zwykle po pół godziny tyłek od siedzenia mnie boli.. i wolę w domu wyłożona na łóżku przed DVD coś oglądać heh Czekamy na twoje zdjęcia
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
enchantresss ale sliczny ten fotelik!
Agnieszka M. no ja tez pare dni temu zamowilam od 2 sprzedawcow dosc duzo produktow, jak wyslalam liste przyjaciolce co ma tam dla mnie przyjsc to sie przerazila jaka dluga Lolka no mi tez coraz ciezej w kinie wysiedziec troszke mnie krzyz pobolewa...a chodzimy co tydzien
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-03-18 o 17:05 |
|
|
|
#582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
caly czas leze, spoko |
||||
|
|
|
#583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, a cuda serio diabelskie. Mąż chodzi i się śmieje "wiesz kochanie, bo to taka dobrrra kobieta była" Ona wszystkich nienawidziła, każdemu źle życzyła i na złość robiła, a to wszystko w imię Boga, wiary i kościoła Także taki prezent na zakończenie byłby całkiem w jej stylu.
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
Nie, ja wzięłam tylko 1 pojemnik na suche mleko, bo jak już kiedyś wspominałam nie zamierzam karmić piersią, więc takich do mrożenia nie potrzebuje.
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka M. a to przepraszam nie pamietalam tego faktu, ze nie bedziesz karmic piersia, ja chyba dokupie te pojemniczki, bo laktator juz mam...
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie w moim miescie nie ma ani rossmana ani reala
![]() ale cos mi sie kojarzy ze w drogerii natura widziałam takie mini produkty. a jak z cenami za takie produkty??? opłaca sie to czy za dwie krople szamponu trzeba sporo przepłacic?? TORBA DO SZPITALA <- fajna stronka ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Sebuniu mój ma czkawkę ![]() bidulek juz dawno nie mial główka na dole
|
#588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie nasprzatalam... i chyba znowu przeciazylam
najgorsze jets to, ze jak juz zaczne to skonczyc nie moge i chcialabym wszytsko posprzatac... podloge juz olalam, bo nie dalam rady. Teraz mnie okrutnie krzyz boli i zadna pozycja nie jest wygodna Zrobilam sobie kapiel w wannie, ale tez nic nie pomoglo No nic musze odpoczywac ech...Agus bardzo dobrze, ze wyniki sa dobre!!! Odpoczywaj i mierz cisnienie i napewno urodzisz w terminie AgnieszkaM. mimo wszytsko przykro mi z powodu babci! No i szyby jak tam Twoj Maly? Zgrzecznial troszke czy dalej lobuzuje? ![]() A no i niezle zakupki zrobilas!!! Camomile no niby tak, ale my mieszkamy tak z 13 mil od szpitala i wolalabym zeby wszytsko bylo dobrze!!!! Chyba polozna porwe i bede ja przetrzymywac przez 2 dni Antropia... ![]() Cytat:
Nikt tam nie bedzie zagladal !!! No i oczywiscie sie naleza!!! Cytat:
za wizytke!!! Najwazniejsze, ze Marcelek zdrowo rosnie w brzuszku i ma serce jak dzwon a waga sie nie przejmuj... ja to mam tyle kilogramow juz, a do konca jeszcze 2 miesiace
|
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
Obok wypadniętego kręgosłupa leży teray żebro które zostało wypchnięte przez dzidzie, kolano prawe - najpierw pękło a potem się wysypało bokiem i stopy które przed odpadnięciem napęczniały i wybuchły.
Tak wiec skończyłam sprzątać, idę walnąć się przed TV.
|
#590 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisunia, Lolcia i Amarciu
|
#591 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
A mój mały szaleje bez zmian. Wczoraj to myślałam, że mi się brzuch na plecy przemieści, tak się pchał w bok. Atiz, to zbieraj te części i odpoczywaj |
||
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
O mamo! u Was też tak sypie śnieg??
|
#593 |
|
Rozeznanie
|
Nie strasz. Idę sprawdzić, bo wstyd się przyznać, ale ja dzisiaj nawet rolet nie odsłaniałam, więc nie widzę, co się za oknem dzieje.
|
|
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka mała pasta do zębów śmiesznie wygląda ![]() Cytat:
![]() A U MNIE ŚNIEG PADA !!! |
||
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, bardzo, bardzo się cieszę!
Bądź grzeczna i mierz to ciśnienie często. Masz też opcję mierzenia pulsu? Noś też komórkę przy tyłku non stop. Wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek
AgnieszkaM Antosiu prosze mamusi nie terroryzowac!Ide sobie Ristorante chyba kupic
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nie żartujcie! Na południu śnieg, północ też mi zameldowała śnieg! Niech mnie tu w centrum przynajmniej nie denerwują! Ostatnio pranie suszyłam na balkonie! HALO! Oddawać wiosnę
|
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
No więc wyjrzałam za okno i stwierdzam, że śnieg musiał padać wcześniej, bo na dachu domu po drugiej stronie ulicy leży taka cienka powłoczka śniegu, a teraz mocno leje deszcz. Ohydna pogoda
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Hey
![]() Byłam dziś na usg. Mój pączek waży 1900 gram, nadal chłopczyk, zdrowy. Widziałam dziś jak macha rączkami i jego buziaczka z profilu. Już się nie mogę go doczekać Kurczę wydaje mi się, że troszkę mało waży. Teściowa mnie pociesza, że siostra mojego TŻ urodziła w 8 msc w 35 tyg chłopca o masie 1600 gram. Więc mówiła mi, żebym się tak nie przejmowała, że dzidzi nie będzie duże i w razie naturalnego porodu będzie mi lżej, a jak nie będzie chorował i będzie jadł normalnie to nadgoni jak się urodzi. W końcu coś miłego z jej ust
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
A nam się nie udało sali obejrzeć
![]() Mają kwarantannę, bo jakaś dziewczyna jest chora i nikogo nie wpuszczają
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

czy dodatkowo kupić podkłady poporodowe?
Pani sprzątaczka myła lodówkę i ustawiła na maxa, śledzie mi zamarzły (jem je 2 x w zyciu.. tzn chciałam zjeść 

za wyniki.
no, ale za te ceny, grzech by było nie brać tych rzeczy.

Byłam u mojej ginki, specjalnie tak daleko szłam w taką pogodę, a tam NIE MA JEJ
Pani w recepcji powiedziała, że może mnie przepisać na środę, godz.11 .. czyli znowu mnie szkoła ominie.. nieciekawie.. 
leż , odpoczywaj . Będzie dobrze 

kasę za zwolnienie za 16.02-17.03 dostałam na konto 17.03. w szoku byłam!

prosze mamusi nie terroryzowac!
02.08.2014