|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
![]() Cytat:
musisz sobie leniuchowac moze jutro sie lepiej poczujesz.dziękuję za info. w mojej próbce jest 20 ml wiec powinno mi starczyc ![]() ide pakowac torbe
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slyszalam wlasnie o tym ze sie orgnizm przed porodem oczyszcza itd. mam nadzieje ze niunia posiedzi jeszcze te 2tyg dla jej zdrowka.ide kolacje zjesc....
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy poscik ze zwierzatkami
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=28 |
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja tez wole chodzic nawet niz stac (np.w kolejce bo juz mi slabo) lezenie tez mnie drazni, teraz juz czuje ze musze pochodzic bo mi caly lewy bok zdretwial....masakra
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
po obejrzeniu filmiku o porodzie na kole jestem zdecydowana ze chce na nim rodzic
oby mi sie to udało
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, Niedowiarku, te opakowania są bardzo praktyczne, no przecież nie kupiłam ich, żeby postawić na półce
Jeszcze w NORMALNYCH czasach przedciążowych też takich używałam, a że sporo gdzieś latałam w terenie, weekendy, wyjazdy etc. to takie opakowania sprawiały, że nikt się ze zgrozą nie pukał w głowę, kiedy pakowałam swoje rzeczy do bagażnika Aguś, dobrze, dbaj tam o siebie Melisa zaparzona?![]() Siasieczku, filmiku nie mogę obejrzeć, bo na porodowych się stresuję ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- O! Mimbowiecka coś wyczarowała nowego
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
anulinka, the sania dzięki za odp. Wygląda na to, że będę musiała zatoczyć się do ZUSu i złożyć to pismo;/ A tak mi się nie chce... Może mnie chociaż w kolejce przepuszczą?
![]() U nas śnieg nie pada w Poznaniu i mam nadzieję że nie zacznie, mam dość tego zimna, jak nie śnieg to deszcz. Mówicie że tak Was brzuszki ciągną na dole? Mnie na szczęście nie(odpukać!), ale za to strasznie mnie pośladki bolą i to już od dawna. Podejrzewam że to ból lędźwi tam na dół mi promieniuje,ale normalnie jak posiedzę dłużej i chcę wstać to koszmar:P A jak np. chcę spiąć pośladki to już w ogóle Chyba po najcięższym treningu na siłowni nie miałam takich "zakwasów"![]() Moja Hanusia dzisiaj fajnie kopała po południu. Chyba jej mamina zupka pomidorowa smakowała A na drugie zrobiłam flądrę i brokuły. Za to teraz mnie mąż dopieścił lodem Magnum, czekolada Milka z toffi (powstrzymałam się przed zjedzeniem całej ) i mam jeszcze na później ciastka czekoladowe z kremem i loda Nesquik...Powiedziałam Mu że oszalał, ale twierdzi że po porodzie będę się pewnie ograniczać, to teraz mogę Będę miała więcej do zrzucania, a co![]() grazin na prawdę sama skręcałaś komodę? Szaloooona! Nie widać tych Twoich "szkód", nie martw się. Duża jest w ogóle,dużo rzeczy Ci się zmieści. Aha, nie szalej z tym nowym mopem kobieto![]() agus fajnie że wszystko ok. Odpoczywaj i ciśnienia sobie nie podnoś;] Lolka ja też preferuję uwalenie się przed TV i oglądanie filmów Chociaż do kina bardzo lubię iść,ale teraz w ciąży to albo mi się siku chce,ale mi te moje nieszczęsne pośladki cierpną;/Siasiek, Eweska dobiłyście mnie tym śniegiem;p andziot oszczędzaj się kurcze mam nadzieję, że już nie dźwigasz Zosi?;>24kasia86 oj biedactwo Może jak się tak bardzo martwisz i mocno boli do jedź na IP? Pewnie to nic poważnego,ale może byś się uspokoiła? A na te Twoje mocne obrzęki to jak gin zareagowała? Rozumiem że z moczem wszystko ok?
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-18 o 18:55 |
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
andziot cieple kapiele??
ponoc nie wolno, ze wzgledu na wywolywanie skurczy ![]() no-spa na skurcze ponoc pomaga ale mi nie pomagala Cytat:
![]() do kolacji, bo chodze przymulona,
|
|
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolciu kochana ja wiem, ale mam dosc burdlu w domku
jutro tylko podloga! Aj Promis Spice maz dobrze gada! Brawa dla Spajsowego Meza ![]() Agniesia_pe odwiedzaj nas ![]() Zaraz do mnie przyjda kumpelki Jedna w 23 tygodniu ciazy, a druga niet... kupilam ciastka, wystawilam na stol i zaraz zezre wszystkie zanim przyjda
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mary Ale samego porodu tam za bardzo nie widać ![]() Spice Ja zawsze sama składam meble, w ciąży też już to robiłam
|
|
|
#641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie ![]() Kurcze naczytałam się i sama nie wiem jaki wybrać, w sumie to tylko na takie własne wizażowe potrzeby. Cytat:
ładnie wyglądają takie pazurkiCytat:
Ciepłe ale nie gorące można, no i jeśli skurcze po takiej kąpieli ustają to ok, a jak się nasilają to znaczy że raczej to już te "właściwe" skurcze.
|
|
#642 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia
Przekazałam mężowi brawa, dumny siedzi teraz![]() matallewar ja to nie mam ani cierpliwości, ani umiejętności za bardzo do skręcania mebli...Dlatego nasz zestaw skręcał Mąż, a ja na kanapie towarzyszyłam
|
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Grazin, co do tych mini produktów to faktycznie się przepłaca.. ale postanowiłam kupić, bo jakbym miała brać wszystko duże to nie wiem jakbym się w tą torbę zapakowała.. a tak buteleczek nie wyrzucę i na kiedyś tam się może przydadzą. Na jakąś podróż , czy coś
Mini pasty były różnej pojemności, 20ml i 50ml. Ja podczas tygodniowego pobytu na patologii miałam tą 20ml i w ostatni dzień tak się siłowałam, że aż musiałam przeciąć na pół więc teraz mam większą w razie czego.. bo różnie to bywa, nie wiem czy zostanę w szpitalu po porodzie 3 dni, czy może dwa tygodnie. Oczywiście mam nadzieję, że króciutko, ale będę zabezpieczona ![]() Martulka, gratuluję udanej wizytki i będzie Ci się lżej rodziło jak coś ![]() princi, też się grrrubooo czuję wielorybki z Nas nie wiem czy mówiłam, ale ostatnio nie mogłam wstać z fotela i mama (chyba w żartach) do mnie mówi : TY TORBO
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te kąpiele to raczej relaksują macice jednym ze sposobów odróznienia skurczów porodowych od przepowiadających jest właśnie ciepła kąpiel lub prysznic i jak skurcze przejdą to jeszcze nie rodzimy ... |
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/samsung-n150-led-1...510045158.html i też BARDZO polecam
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
enchantresss ja zauwazylam, ze tez mi ciezko wstawac, czasem lapie sie meza zeby sie podeprzec
![]() Czy Wasze maluszki tez tak bardzo sie wierca, ze az czasem Was to boli ![]()
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Bożesz ty jaki dzisiaj parszywy dzień...śnieg sypie i ja też się....sypie
Ubrałam się i pojechaliśmy do babci do szpitala w odwiedziny....ja w ogóle nie mogłam isc, przecież jak ktoś mnie widział na szpitalnym korytarzu to miał niezły ubaw...szłam jakbym zaraz miała się posikac...takie mam kłucia w szyjce...masakra jakaś Teraz leżę, ale i tak wszystko mnie boli Aguś super, że wyniki dobre, to najważniejsze
|
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki przeszlo mi! ufff
![]() Cytat:
ale mezulek cie rozpieszcza nooo nooo i ma racje przyjdzie czas bedziesz zrzucac![]() jezeli bede sie kiepsko czuc na pewno nie bede czekac tylko od razu do szpitala! moja gin 3 marca zalecila mi diete bez soli i mniej picia, z moczem bylo ok. Teraz ide 28ego do niej i przed wizyta robię badania zobaczymy ![]() wlasnie zjadlam kolacyjke. za wami tez tak chodzi ogorek zielony szklarniowy?? ja wlasnie zrobilam sobie 2 kanapeczki z serem zoltym, dobra wedlinka i ogorkiem, pozniej jeszcze banana zjadlam i znowu leze ![]() ![]() oj jak dobrze ze juz mniej boli
|
|
|
#651 |
|
Rozeznanie
|
właśnie !! kłucie w szyjce !! co one oznaczają ?
też tak miewam właśnie
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Pessar z przesyłką 167 zł,nie jest to mało ale jak trzeba to trzeba
|
#653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzy razy był już zalany, raz młody wylał pół szklanki mleka. I w sumie pierwszy raz dzisiaj się zpipszył ale dałam mu radę. Cytat:
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-18 o 19:31 |
||
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
kłucie w szyjce oznacza skracanie się jej,dziecko napiera główka i stąd to kłucie.Pytałam gina bo też takie coś mam czasem,teraz mniej ale wczesniej częściej.No i efekt mam skrócona szyjkę.
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, obym się nie rozpakowała tak szybko
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak...
|
|
#657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurde, no to nieciekawie Dziś bym miała wizytę i bym była spokojniejsza, a tak do środy muszę czekać.. tzn mnie to nie kłuje tak NON STOP, tylko czasami , mam nadzieję, że nic sie nie dzieje![]() PRZED PORODEM ???!!!!! no to fajnie wiedzieć w 29 tygodniu
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem z siebie dumna![]() duzo fakt pomieściła Cytat:
![]() Siasiek no koniecznie musimy sie przejechac na tą porodówkę. jak będzie cieplej troche to przyjade na tychy ![]() ok? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam juz spakowane w torbie wszystko co mam ![]() czyli ![]() 2 ręczniki kąpielowe, klapki, mały ręczniczek do buzi, podkłądy poporodowe, majty siatkowe, wkłądki laktacyjne, no i częśc kosmetyków znalazłam mały pojemniczek z przeterminowanym kremem pod oczy wiec przełozyułam tam krem do buźki![]() no i tyle;P jeszcze sporo nie mam. koszule i staniki do karmienia dołoze później jak wszystko wypiore w proszku sensitive. ale juz pierwsze kroki są poczynione w strone zapakowania ![]() przypomniało mi się ze mam jeszcze jedną siatę ciuszków dzieciowych co mi kolezanka ostatnuio dała. o boże gdzie ja to mam powciskac na prawde przegiecie ile rzeczy mam. ![]() ale od przybytku głowa nie boli podobno
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

musisz sobie leniuchowac

slyszalam wlasnie o tym ze sie orgnizm przed porodem oczyszcza itd. mam nadzieje ze niunia posiedzi jeszcze te 2tyg dla jej zdrowka.
Jeszcze w NORMALNYCH czasach przedciążowych też takich używałam, a że sporo gdzieś latałam w terenie, weekendy, wyjazdy etc. to takie opakowania sprawiały, że nikt się ze zgrozą nie pukał w głowę, kiedy pakowałam swoje rzeczy do bagażnika
mam nadzieję, że już nie dźwigasz Zosi?;>

jutro tylko podloga! Aj Promis 

wielorybki z Nas
Czekamy na Ciebie fasolko
no to fajnie wiedzieć w 29 tygodniu