|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 25 dni bez wyciskania!
Wiecie, ja już mam dość tych problemów z cerą...
Nie dość, że to przeszkadza w codziennym życiu to jeszcze zamyka wiele drzwi
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
anianutella Ja piję bratka od jakiś 2 miesięcy na początku strasznie chciałam widzieć efekty,które owszem były ale przed tym był mały wysyp po organizm musiał się oczyścić. Teraz piję to dla odprężenia i smaku,który na początku mi nie podchodził a teraz nie wyobrażam sobie nie wypić jednej herbatki dziennie
Możesz równierz przemywać buźkę torebką po zaparzonej herbatce tylko na początku musi trochę ostygnąć![]() Wespe Oj przeszkadza i to jak ja czasem nawet na nuce nie mogę się skupić tylko się zastanawiam dlaczego akurat mi się to przytrafiło nie jestem idealna ale dlaczego chociaż twarzy nie moge mieć w miare normalnej zawsze jakieś dziadostwo musi wyskoczyć. Teraz jeszcze jest do zniesienia w tamtym roku to była masakra ze szkoły do domu żeby przypadkiem mnie ktoś nie zauważył a w autobusie kryłam się wszystkimi możliwymi rzeczmi żeby ktoś przypadkiem nie dostrzegł moje rozcharatanej twarzy. Ja Cię rozumiem i zobaczysz że jeszcze będziemy się cieszyć ładną buźką bez żadnej krostki i przebarwień. Wierze w to że się uda i głowa do góry wszystko będzie ok musi |
|
|
|
#4233 |
|
Raczkowanie
|
34
|
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj 1/25. wracam do gry
![]() ![]()
|
|
|
|
#4235 |
|
Rozeznanie
|
18/25, startowalam z 5 ropnymi przyszczami w tej chwili nie mam zadnego
|
#4236 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
4, jest moc
|
#4239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W 100 % się z Tobą zgadzam ! Też mam dość tych pryszczy ! Najgorsze jest to, że trudno trafić do dobrego dermatologa, który z chęcią się podejmie leczenia, ale nie takiego, że przepisuje te leki, maści itd. na których zarabia ! |
|
|
|
|
#4240 |
|
Raczkowanie
|
13/25
byle do przodu...
|
#4241 |
|
Przyczajenie
|
1/25 Dziewczynki zaciskamy ząbki i się nie poddajemy!
|
|
|
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
atri ja tego bratka piję bo chcę,ale mi on niestety nie smakuje..zaparzam, czekam jak przestygnie a potem jednym chlustem
dziś biorę się ostro za niewyciskanie wywaliłam gąbki i myjki, będę do mycia tylko używała rąk, choć ostatnio to nie przeszło. miałam wrażenie że jestem taka jakaś niedomyta... oj wizażanki ja od dawna mam ćwiartkę na karku a nadal z tymi pryszczami jak nastolatka wyglądam, na wiosnę chciałabym jak przystało na mój wiek
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
1 : )
|
|
|
|
#4244 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Fajnie wiedzieć, że nie jestem jedyną uzależnioną wyciskaczką pryszczy, których nigdy nie ma wpisuje się !
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
5/25
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
![]() 0. od jutra próbuje!
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, właśnie przeczytałam artykuł o sodzie oczyszczonej na pryszcze.
Jedna łyżeczka sody z wodą, przmyć twarz ok. 30 sekund i zmyć. Próbowała któraś z Was?
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
9/25
atri, masz racje Wiosna idzie, ptaszki będą ćwierkać, pszczółki bzykać, kwiatki kwitnąć, a cery pięknieć![]() amorelaa ja na szczęście trafiłam od razu na dobrą dermatolog... W każdej chwili(o ile będę miała aktualne badania ) jest gotowa przepisać mi izotek... Nie wyobrażam sobie co by było jakbym miała jeszcze błądzić po lekarzach i szukać tego dobrego... A wiem, że takich naciągaczy, którzy wszystkich leczą tym samym jest niestety na pęczki... atri ma racje, głowa do góry, będzie dobrze
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
1/25
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
35
|
|
|
|
#4251 |
|
Przyczajenie
|
1/25 motywacja musi być!
|
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
19/25!
Dziekuje dziewczyny, oprocz nie wyciskania wprowadzilam tez inne zmiany w pielegnacji i diecie. Biore witaminy (bo chorowalam ostatnio), odstawilam skrzyp i pokrzywe na wszelki wypadek, nie jem smazonych i pikantych potraw (zreszta gastrolog kategorycznie mi zabronil). Ostatnio dzieki wizazowi odkrylam mycie twarzy miodem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...92&postcount=3 stosuje dopiero od paru dni, buzka gladka, nawilzona i super zmatowiona!
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Kurcze w niedziele skończyłam 20 lat, a moja cera jest kapryśna jak u nastolatki ! Mam nadzieję, że w końcu się z tym uporam, dziś zaczynam bodajże poraz 3 od nowa, tym bardziej,że w przyszłym roku wychodzę za mąż i muszę wyglądać wyjątkowo ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- i dzięki UCA za link, dziś rozpocznę również przygodę z miodem |
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dzis 3/25
![]() a dzis rano jadac metrem widzialam dziewczyne ktora sobie wyciskala twarz, nie zwracajac uwagi na nikogo, po prostu zrobilo mi sie niedobrze kiedy juz wycisnela, nalozyla na twarz puder i roz, a potem ponownie zaczela drapac syfka... ![]() ![]() i powiem Wam, ze odeszla mi stanowczo ochota na wyciskanie czegokolwiek... Zycze Wam wytrwalosci, dziewczyny, badzmy silne!!! |
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
14/25
Powoli tracę rachubę
|
#4256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o fuuuuuuj ! Jak ona mogła wyciskać twarz przy ludziach :| |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .. 0..
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
2/25
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
No niestety liczę od początku po raz 100
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
atri - trzymam kciuki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

Nie dość, że to przeszkadza w codziennym życiu to jeszcze zamyka wiele drzwi
Możesz równierz przemywać buźkę torebką po zaparzonej herbatce tylko na początku musi trochę ostygnąć

wywaliłam gąbki i myjki, będę do mycia tylko używała rąk, choć ostatnio to nie przeszło. miałam wrażenie że jestem taka jakaś niedomyta... 

) jest gotowa przepisać mi izotek... Nie wyobrażam sobie co by było jakbym miała jeszcze błądzić po lekarzach i szukać tego dobrego... A wiem, że takich naciągaczy, którzy wszystkich leczą tym samym jest niestety na pęczki... atri ma racje, głowa do góry, będzie dobrze
kiedy juz wycisnela, nalozyla na twarz puder i roz, a potem ponownie zaczela drapac syfka...