Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 20:18   #691
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Dziewczyny nie sadzilam ,ze macie az takie wielkie brzuchy, jestem w szoku,
nie wytrzymam tych kopniakow malego tak mnie oklada po calym brzuchu, a jak chce chodzic to i tak to samo i jeszcze wtedy w pachwinach mi grzebie raczkami, jak jutro bedzie tak samo to mnie szlak trafi.
Stary 2011-03-18, 20:19   #692
moria44
Wtajemniczenie

I znów miałam nadrabiania, że hoho Szalooone, chyba nie chcecie dzidziusia w 8'mej części, bo przy tym tempie to mało prawdopodobne

Chociaż tak w trakcie nadrabiania już oczami wyobraźni widziałam agus i 24kasie na porodowce
kasia ja dobrze pamiętam, że Twoja dzidzia trochę do przodu jest? Ja myślę, że u Ciebie to nawet za 2-3 tygodnie poród jest możliwy, brzuszek masz duży, no i te skurcze teraz też mogą być informacją, że organizm przygotowuje się do wypchnięcia małej

Agnieszka.M – na szczęście sam stelaż z kołami musiałam zapakować, dziś już kurier odebrał paczkę więc sprawnie to poszło. Liczę, że najpóźniej za 10-14 dni będę go mieć z powrotem w domu.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dzisiaj mi kolezanka dala silikonowe nakladki na sutki, myslicie ze sie przydadza??

Co do kłucia w bronchildzie, to ja słyszałam, że czasem oznacza, że szyjka się skraca a czasem nic nie oznacza więc to pewnie jak wszystko kwestia indywidualna, nie ma co panikować ale sprawdzić zawsze warto

asiak ja też mam już torę po części spakowaną

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:20   #693
principessina
Zakorzenienie

moniqac trzymam kciuki zeby wszystko bylo OK, ja tez coraz czesciej lapie sie na tym, ze mysle ze za niedlugo bede rodzic, a tu polowy rzeczy nie mam, jakos jeszcze chyba to do mnie nie dociera i tak sie zastanawiam czy ja (pomimo, ze juz bliziutko 30tki jestem) "doroslam" do bycia mama, czy podolam czy my podolamy sami z mezem...dzis tak sobie myslalam, ze nawet jakbysmy chcieli isc do kina to chyba z wozkiem albo baby sitter musimy oplacic, bo nie mamy nikogo, zycie zmienia sie o 180°...
Stary 2011-03-18, 20:21   #694
enchantresss
Rozeznanie

http://demotywatory.pl/2803949/Rodzicielstwo

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:22   #695
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
musze laktator sobie kupic, mysle o zwyklym recznym z apteki.
kasia już nie raz spotkałam się z opinią, że bardzo dobre są takie pompy do ściągania pokarmu, taka szklana rurka z gumową gruszką, chyba 20-30zł w aptece kosztuje i podobno świetnie ciągnie.
Zaraz poszukam tego, to Ci link wkleję

Już mam! To się nazywa odciągacz pokarmu:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p49930-Odc...ej_typ_L_1_szt
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p7923-Odciagacz_pokarmu_1_szt

Koleżanka takiego używała i mówi, że zasysał jak szalony

albo taki laktator:
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p52953-Can...r_reczny_1_szt

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-03-18 o 20:25
Stary 2011-03-18, 20:22   #696
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Tak czytam podpisy pod postami i co niektóre za 3 tygodnie mogą spokojnie rodzić.Matko jak ten czas szybko pędzi.Jak ja chciałabym już być w 35 tc,nie martwiłabym się tak bardzo.
Póki co lężę i się oszczęzam jak powiedział gin.

A czy któraś z Was miała zakładany pessar?
Zastanawiam się czy to boli?
z jednej strony ci zazdroszcze bo masz jeszcze troche czasu a z drugiej ciesze sie ze juz nie duzo zostało i niedlugo zobacze moja kruszynke.
Pessar sama kupujesz, ale chyba sama nie bedziesz zakladac??

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja nie wiem
Bo na jednym usg mam, że na przedniej, a na drugim, że na tylnej

enchant Ja mam jedno opakowanie na razie. Wydaje mi się, że to indywidualnie, znaczy w zależności od ilości mleka
Ja zamierzam wysłać w razie czego tż, jeśli będę więcej potrzebować, zanim będę mogła sama jechać do sklepu

A i też mam 50 w opakowaniu Czyli 25 par

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Jeśli będziesz miała poranione albo dzidzia nie będzie mogła zassać, to na pewno
Znaczy - podobno wtedy się przydają.
Też powinnam kupić. Myślicie, że w DOZ będą??

A laktator mam ręczny TT, bardzo fajny, polecam
mi niby caly czas mowia ze na przedniej
o dziekuje za rade a ile kosztowal ten laktator? kupie ten TT w aptece?
te nakladki mam od kumpeli, nie wiem gdzie kupila, wiem tylko ze jej sie bardzo przydaly i mowi ze gdyby nie one to by nie karmila, a tak jej sie udalo pol roku.

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
witam wszystkie w nowym wątku!

Dzis w końcu wzięłam się pakowanie torby do szpitala. Poza tym dziś kupilam wodę mineralną do szpitala,bardzo przydatna podczas porodu chusteczki nawilżane i Pampersy rozm.2, na razie jedna paczke. Mam napoczetą rozm.1 jeszcze po Kasi,ale nie łudzę się,jak Wojtuś będzie taki duży jak siostra,to zaraz przejdziemy na 2. Z zakupów została mi do kupienia tylko woda morska i podkłady poporodowe.

A tak w ogóle to padam na twarz, bo jeszcze do pracy chodze..

A w poniedziałek zaczynam 9 miesiąc!! Najdłuższy miesiąc z całego okresu ciązy.. Bo najbardziej się dłuży..
ja tez w 35tc i juz mi sie dluzy strasznie, ale mam ta swiadomosc ze w sumie duzo czasu nie zostalo a ja w lesie z wieloma rzeczami!

mam pytanie, wiem wiem gadalysmy o tym nieraz, ale czasem mozna sie pogubic :

ja mam 5 pampersow HAPPY 2-5kg newborn? czy mi to starczy w tym szpitalu czy dokupic??? i tyle samo mam bella mini oddychajace higieniczne wkladki urologiczne dla kobiet- one raczej podkladow poporodowych nie zastapia???ile ich w koncu wziac?albo zamowic w tej aptece? no i czy 11szt pieluszek tetrowych mi na porod wystarczy?
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:23   #697
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj mi kolezanka dala silikonowe nakladki na sutki, myslicie ze sie przydadza??

musze laktator sobie kupic, mysle o zwyklym recznym z apteki.
Mi się bardzo przydały, bo pod wpływem przygryzania sutki mi się "chowały" hehe. Młody miał problem je złapać. One się już w szpitalu przydają. A laktator też mam taki z apteki, nieźle się można przy nim namęczyć aż ręka boli, i mam elektryczny.
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
witam wszystkie w nowym wątku!
A tak w ogóle to padam na twarz, bo jeszcze do pracy chodze..
.
Taka zaawansowana już 35 i jeszcze pracuje Podziwiam.
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
jestem na was obrażona!!!!!!

ale podziele się z Wami informacjami - po pierwsze miałam od poniedziałku iść na L4 (dostałam dzisiaj takiego kopniaka od szefów, ze stwierdzialm że mam ich w du.pie i idę), ale TZ ma zagrożoną sytuację w pracy i idę jeszcze na jeden ostatni tydzień - kluczowy jesli chodzi o pracę.

a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.
Nie gniewaj się i tak wszystkie o Tobie myślimy
Młody faktycznie ładny klocuś.
I proszę się nie bać, nie będzie tak źle, jak go zobaczysz wszystko przejdzie

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:25   #698
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Być może,ja pytałam gina i powiedział że tak jest.Więc może nie u każdej ciężarnej

lolka pessar to taki krążek ,który zakłada się na szyjkę macicy aby się nie skracała
Ojeju.. Kasiu dziękuję za odpowiedz.. Ja nawet nie wiedziałam, że cos takiego istnieje! Musze poczytać, zebrać informacje.. bo z moją szyjką ponoć też rewelacji nie ma..

Dobrze, że leżysz kochana.. A jak chłopcy? Wspierają mamusie?

Cytat:

prosiłam o kciukiza wizytę i dostałam aż jedne (kasiu) phiiiii....

ale podziele się z Wami informacjami - po pierwsze miałam od poniedziałku iść na L4 (dostałam dzisiaj takiego kopniaka od szefów, ze stwierdzialm że mam ich w du.pie i idę), ale TZ ma zagrożoną sytuację w pracy i idę jeszcze na jeden ostatni tydzień - kluczowy jesli chodzi o pracę.

a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.

słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .

dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! masakra - jaki stres!

niuniek nie pokazuje buźki - główkę ma pod prawym cyckiem a nogi w pachwinach moich . jeju. boje się.
Monia odbraź się plis, plis.. Ja musiałam przeoczyć twój post i stąd to zaniedbanie! Wybacz

Nie bój się.. po co stresować się na zapas.. nie my pierwsze nie ostatnie rodzimy, więc jakoś na pewno będzie Grunt do pozytywne nastawienie!
Pomyśl sobie jak to będzie super, jak Szymuś będzie już na twoich rękach.. nie w brzuszku
Stary 2011-03-18, 20:25   #699
spice1985
Zadomowienie

24kasia TT może w aptece nie (ale nie jestem pewna), ale na pewno w tych takich sklepach z rzeczami dla dzieciaczków.
Ja kupiłam na allegro, Moria kiedyś podała link, było parę rzeczy TT za 70 zł.
Moria będziesz go używać? Czy chcesz elektryczny?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:25   #700
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

ja mam 5 pampersow HAPPY 2-5kg newborn? czy mi to starczy w tym szpitalu czy dokupic??? i tyle samo mam bella mini oddychajace higieniczne wkladki urologiczne dla kobiet- one raczej podkladow poporodowych nie zastapia???ile ich w koncu wziac?albo zamowic w tej aptece? no i czy 11szt pieluszek tetrowych mi na porod wystarczy?

zależy od szpitala. W niektórych nie wymagają pampków i te 5 Ci starczy, bo ciągle położne będą donosić, ale w większości musisz mieć niestety swoje i podejrzewam, że te 5 to pójdzie w ciągu 1 dnia.. chociaż w sumie sama nie wiem

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:28   #701
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
zależy od szpitala. W niektórych nie wymagają pampków i te 5 Ci starczy, bo ciągle położne będą donosić, ale w większości musisz mieć niestety swoje i podejrzewam, że te 5 to pójdzie w ciągu 1 dnia.. chociaż w sumie sama nie wiem
W tym moim szpitalu dają 5 pieluch na dzień. Ale wezmę też swoje.

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-18, 20:28   #702
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
kasia już nie raz spotkałam się z opinią, że bardzo dobre są takie pompy do ściągania pokarmu, taka szklana rurka z gumową gruszką, chyba 20-30zł w aptece kosztuje i podobno świetnie ciągnie.
Zaraz poszukam tego, to Ci link wkleję
o jak dobrze wiedziec ja czytam wszystko co wy piszecie o kosmetykach dla dzidziusia czy dla nas, ale tak szybko zaczęłyście wszystko kupować i wiele juz mi z glowy wylecialo. Teraz mam kase i chce juz do konca przyszlego tygodnia miec wszystko, włącznie z łóżeczkiem a moze nawet wózkiem.

Cytat:
I znów miałam nadrabiania, że hoho Szalooone, chyba nie chcecie dzidziusia w 8'mej części, bo przy tym tempie to mało prawdopodobne

Chociaż tak w trakcie nadrabiania już oczami wyobraźni widziałam agus i 24kasie na porodowce
kasia ja dobrze pamiętam, że Twoja dzidzia trochę do przodu jest? Ja myślę, że u Ciebie to nawet za 2-3 tygodnie poród jest możliwy, brzuszek masz duży, no i te skurcze teraz też mogą być informacją, że organizm przygotowuje się do wypchnięcia małej

Agnieszka.M – na szczęście sam stelaż z kołami musiałam zapakować, dziś już kurier odebrał paczkę więc sprawnie to poszło. Liczę, że najpóźniej za 10-14 dni będę go mieć z powrotem w domu.

Co do kłucia w bronchildzie, to ja słyszałam, że czasem oznacza, że szyjka się skraca a czasem nic nie oznacza więc to pewnie jak wszystko kwestia indywidualna, nie ma co panikować ale sprawdzić zawsze warto

asiak ja też mam już torę po części spakowaną
powiem wam tak, moj ost @ trwal jeden dzien. 2 tyg przed nim strasznie bolal mnie brzuch ledwo zylam, dobrze to pamietam bo niegdy mi sie to wczesniej nie zdarzało. Kto wie moze zaszłam wczesniej i urodze przez to szybciej.
Nikosia

Stary 2011-03-18, 20:28   #703
moria44
Wtajemniczenie

Oj, linki mi wycięli

24kasia wejdź sobie na stronę doz. pl i wpisz "odciągacz pokarmu", po 7zł są
Może tego linku nie wytną:
http://www.bangla.babyonline.pl/agd-...nity-p3516.htm

To jest taki odciągacz, jak widać opinie ma eleganckie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Mam ten ręczny, z tego kompletu, o którym piszesz więc będę go używać

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-03-18 o 20:31
Stary 2011-03-18, 20:30   #704
Weredka
Zadomowienie

Dziewczyny ja dziś padam na twarz. Chyba udzieliło mi się złe samopoczucie niektórych z was. Od popołudnia twardnieje mi brzuch jak tylko wstanę. Gdy siedzę lub leżę jest ok. Zaraz idę pod ciepły prysznic i potem do łóżka, bo nie wyrabiam. A robota oczywiście sama nie chce się zrobić. Na dodatek jutro mam perspektywę całego dnia z moją nadaktywną córeczką, bo mąż wybywa na zajęcia z kursu przewodnika:mur : Jak się nadal tak będę czuła to olewam całą robotę i mieszkam w syfie, a co. Na dodatek moja szalona siostra tak dołożyła do pieca, że w całym domu jest chyba 30 stopni. Mam ochotę jej. A ona w dwóch polarach chodzi. Rozumiem, że śnieg pada, ale bez przesady. Na dodatek właśnie słyszę, że mój mąż lezie pod prysznic. Wypuści mi całą ciepłą wodę i będzie, a nie ciepła kąpiel. Coś mi się wydaje, że nawet melisa mi dzisiaj nie pomoże. Mam ochotę
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:32   #705
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Oj, linki mi wycięli

Mam nadzieję że da radę z naszych pierwsiów wyciągnąć co trzeba

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Weredka mi też cały czas gorąco...
Ja jutro robię lasagne, bo męża urodzinki, a że to Jego ulubiona potrawa, to trzeba zrobić

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-18, 20:33   #706
Siasiek
Zadomowienie

Kasia 5 to może być mało na pół dnia, bo takie maleństwo robi kupkę co chwilkę. Jeszcze jak zobaczycie te pierwsze kupki (smółka) to będziecie przerażone

It's not about anger
Stary 2011-03-18, 20:39   #707
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Mi się bardzo przydały, bo pod wpływem przygryzania sutki mi się "chowały" hehe. Młody miał problem je złapać. One się już w szpitalu przydają. A laktator też mam taki z apteki, nieźle się można przy nim namęczyć aż ręka boli, i mam elektryczny.

Taka zaawansowana już 35 i jeszcze pracuje Podziwiam.

Nie gniewaj się i tak wszystkie o Tobie myślimy
Młody faktycznie ładny klocuś.
I proszę się nie bać, nie będzie tak źle, jak go zobaczysz wszystko przejdzie
no wlasnie elektryczny pewnie lepszy ale na pewno tez droższy

Cytat:
24kasia TT może w aptece nie (ale nie jestem pewna), ale na pewno w tych takich sklepach z rzeczami dla dzieciaczków.
najwyzej kupie na allegro lub w sklepie dla dzieci jezeli w tej aptece nie bedzie. (juz pisalam ze zona kolegi mojego meza ma apteke i mi po promocjach ma zalatwic wszystko )

Cytat:
dobra to juz wiem ze musze dokupic na pewno.

Cytat:
W tym moim szpitalu dają 5 pieluch na dzień. Ale wezmę też swoje.
kurde ale masz dobrze! ja na pewno tez wezme swoje.

Cytat:
Ale boisz się że nie przeżyjesz z bólu, czy wkręcasz sobie jakieś komplikacje przy porodzie i faktyczne " nie przeżycie"? Baty na dupę w każdym razie!

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

A to ciekawe zjawisko Ale wiesz, człowiek jest niesymetryczny,więc może puchnięcie też na tej zasadzie działa
mozliwe

Cytat:

prosiłam o kciukiza wizytę i dostałam aż jedne (kasiu) phiiiii....

słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .

dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! masakra - jaki stres!

niuniek nie pokazuje buźki - główkę ma pod prawym cyckiem a nogi w pachwinach moich . jeju. boje się.
wow! ty juz wiesz kiedy! tylko sie cieszyc a mowilam ze duzy bedzie?? fajnie fajnie

Cytat:
24kasia86 nakładki się na pewno Ci przydadzą, też zamierzam kupić. W ogóle wczoraj mi koleżanka opowiadała o porodzie w szpitalu w którym zamierzam rodzić. Ogólnie bardzo pozytywnie i w ogóle wszystko dają: koszule do porodu, potem koszule na salę, ciuszki dla dzieciaczków, pieluszki,kosmetyki dla dzidzi, podkłady poporodowe (ponoć rewelacyjne są, można brać ile się chce), te podkłady na łóżko, wymieniają cały czas.
jak dobrze pojdzie jutro zawitam z mezem w moim szpitalu i sie dowiem szczegolow...oby bylo podobnie jak u ciebie
Nikosia

Stary 2011-03-18, 20:40   #708
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Pięknie

It's not about anger
Stary 2011-03-18, 20:40   #709
principessina
Zakorzenienie

ja kupilam laktator elektryczny medeli...
co do pampersow to mam dwie paczki...u mnie w szpitalu nie daja, a teraz widzialm promocje w supermarkecie na huggies, chyba po 4 euro paczka, wiec pojde z 5 kupic...

24kasia86 ja w sumie mam 10 pieluch tetrowych, a Ty chcesz ich uzywac jako pieluszek???
Stary 2011-03-18, 20:40   #710
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
dajcie linka do tego porodu na kole, bo przeoczylam...

Grazin Ty juz spakowana, nie za wczesnie, ja jeszcze nie mam polowy rzeczy, a dla maluszka to juz w ogole...caly czas mysle sobie, ze jest jeszcze czas...
ja tez nie mam połowy rzeczy w tej torbie nie przejmuj sie.
jeszcze dwa miesiace mi zostały. ale stwierdziłąm ze moge włozyc to co mam i zobacze czego brakuje

zmeczyłąm sie tym sprzataniem
idę kąpciu kąpciu
Stary 2011-03-18, 20:41   #711
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem wam tak, moj ost @ trwal jeden dzien. 2 tyg przed nim strasznie bolal mnie brzuch ledwo zylam, dobrze to pamietam bo niegdy mi sie to wczesniej nie zdarzało. Kto wie moze zaszłam wczesniej i urodze przez to szybciej.
No to Katarzyna, jeśli by tak było, i zaszłaś w ciążę w cyklu wcześniejszym, to licząc od przedostatniej miesiączki byłabyś w 39 tygodniu
Ja coś czuję, że Ty nam się pierwsza rozpakujesz

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-03-18 o 20:45
Stary 2011-03-18, 20:42   #712
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Weredka mi też cały czas gorąco...
Ja jutro robię lasagne, bo męża urodzinki, a że to Jego ulubiona potrawa, to trzeba zrobić
Ja ogólnie jestem zmarzluch, ale ta temperatura to gruba przesada. Jeszcze na noc. Jakby mi się za mało źle spało. Ale tak to jest jak się mieszka w wielorodzinnym domu...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:43   #713
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, linki mi wycięli

Może tego linku nie wytną:
http://www.bangla.babyonline.pl/agd-...nity-p3516.htm

To jest taki odciągacz, jak widać opinie ma eleganckie

dziekuje skarbie za fatyge

mam pytanko do was tylko nie bijcie

co lepsze sterylne gaziki czy Octenisept - do przemywania pępuszka??

ciekawe czy bede miec pokarm jak nawet siary nie mam jeszcze, a sutki swedza jak chole**
Nikosia

Stary 2011-03-18, 20:44   #714
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
No to Katarzyna, jeśli by tak byłi, i zaszłaś w ciążę w cyklu wcześniejszym, to licząc od przedostatniej miesiączki byłabyś w 39 tygodniu
Ale by było
Czytamy za trzy cztery dni, że Kasia przekazuje wieści z porodówki

It's not about anger
Stary 2011-03-18, 20:44   #715
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie elektryczny pewnie lepszy ale na pewno tez droższy
kasia niekoniecznie, jeśli poczytasz opinie to sama się przekonasz, że jedne dziewczyny wolą ręczny inny elektryczny.
A ja gdybym nie miała już tego ręcznego TT, to naprawdę kupiłabym ten najprostszy odciągacz

Stary 2011-03-18, 20:46   #716
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

24kasia tak sama zamawiałam ,a zakładać będzie gin we wtorek.Trzeba wiedzieć jak to założyć a ja nie lekarz żebym to potrafiła,
dostałam od gina namiary gdzie zamówić i jaki,nie można go kupić w aptece.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 20:47   #717
Siasiek
Zadomowienie

Ja apteczny mam ten
http://apteka.we-dwoje.pl/simed_sime...kul,a6017.html
i ciężko się ciągnie za tą rurkę... dawałam radę ale nic przyjemnego
Te z pompką już chyba lepsze chociaż nie próbowałam.

It's not about anger
Stary 2011-03-18, 20:47   #718
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
co lepsze sterylne gaziki czy Octenisept - do przemywania pępuszka??
ciekawe czy bede miec pokarm jak nawet siary nie mam jeszcze, a sutki swedza jak chole**
Wg mnie Octenisept lub roztwór ze spirytusu lepszy. Gaziki, pewnie myślisz o tych Leko, są niby fajne, bo poręczne ale one są sztywne i ciężko nimi pępek oczyścić. Takie czytałam opinie.

Ja siary też nie mam ale to nie wpływa na to czy później pokarm będzie czy nie więc don't worry

Stary 2011-03-18, 20:48   #719
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ja kupilam laktator elektryczny medeli...
co do pampersow to mam dwie paczki...u mnie w szpitalu nie daja, a teraz widzialm promocje w supermarkecie na huggies, chyba po 4 euro paczka, wiec pojde z 5 kupic...

24kasia86 ja w sumie mam 10 pieluch tetrowych, a Ty chcesz ich uzywac jako pieluszek???
nie nie, bede uzywac jednorazowych pampersow, tak sie pytam o te tetrowe, bo chyba 11szt ktore mam powinno mi starczyc.

Cytat:
No to Katarzyna, jeśli by tak było, i zaszłaś w ciążę w cyklu wcześniejszym, to licząc od przedostatniej miesiączki byłabyś w 39 tygodniu
w 39 ?

sama nie wiem, brzuch mi sie nie obnizyl jeszcze... zreszta ja nawet nie pamietam daty tej wczesniejszej miesiaczki...

wole byc w 35tc bo mam jeszcze troche czasu na zakupy
Nikosia

Stary 2011-03-18, 20:50   #720
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
wole byc w 35tc bo mam jeszcze troche czasu na zakupy:d
:d :d

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości