|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
ja siary tez jeszcze nie mam, ale sutki coraz bardziej swedza...
No Laseczki na dzisiaj sie z Wami zegnam ide cos pozytecznego zrobic, bo ja przysiadam do kompa to juz kaplica znowu nic nie zrobilam ![]() do juterka
|
#722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj spokój, odpoczywaj
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Moria myślisz, że odciągacz apteczny jest lepszy od ręcznego TT? Czy po prostu tak samo dobry? Jakie masz zdanie?
|
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasieńka, Ty się szykuj---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Mi też nic z tzytzków nie leciało do tej pory...Ale też słyszałam że to nie wpływa na laktację. Swędzą mnie bardziej ostatnio. |
|
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, ja uciekam się szykować do spania, bo zmęczona jestem cholernie. Słodkich snów i spokojnej, PRZESPANEJ ! nocki
|
#726 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak na powaznie nie chcialabym teraz rodzic bo nie mam za duzo rzeczy hehe no i dywany nie wyprane, okna nie umyte. Dopiero za tydzien siostra przyjedzie i ma pomoc.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to dobrze ze nie jestem sama z ta siara...moja mama tez nie miala, ale krociutko nas karmila-niestety... a ja tak chce bardzo karmic
|
|
|
#727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem kupilam ręczny aventu- przy tamtym to jak mercedes przy trabancie.. Teraz kupiłam TT też ręczny.
|
|
#728 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze swiezym szczypiorkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tobie leci 35.. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
kochana nie martw się,będzie dobrze,jeśli bardzo chcesz to wierzę,że bedziesz karmić córcie.
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac wypraszam sobie - ja też kciuki trzymałam, nie chce mi się posta szukać ale na bank zaciskałam
![]() no i kawał chłopa Ci rośnie .... w sumie to fajnie wiedzieć kiedy się dzidzie zobaczy ![]() 24kasia86 pieluch ciut mało, bo taka dzidzia to sporo wydala , pieluch tetrowych tyle ci nie potrzeba do szpitala, podkłady - to zależy czy w szpitalu dają czy nie, ja jakieś dwie paczki wezmęWeredka ja mieszkam w syfie od 4dni, jak mnie tak brzuch zaczął boleć to olałam wszystko, a niestety mój mężul choć pomaga to wielu rzeczy nie widzi do zrobienia a ja nawet siły nie miałam żeby mu palcem pokazać ![]() laktator ja mam Medele elektryczną -- mi się bardzo sprawdziła przy Zosi, kupię tylko membranę nową i będzie ok ... o matko Kasia zaraz rodzi nie Kasia nie rodzi bo ma dywan nie wyprany ![]() ostatnio mam rewelacje żołądkowe i kolki straszeczne po bokach zjem coś i mnie skręca |
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Katarzyno, olej ten dywan
dzidzia nie zwróci uwagi![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- andziot skręca Cię, bo żołądek ściśnięty przez macicę |
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
agus ja licze tak jak ten sposob ze 3,6 i 9 m-c ma 5tyg czy jakos tak
a pieluszki w szpitalu idą jak woda,chyba przez smółkę głównie
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-03-18 o 21:20 |
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
a jak to?
i czemu tak?
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo jakbys byla w 36 tyg i bys zaczela rodzic to i tak teoretycznie ciaza nie byla by donoszona bo od 37 jest okej
|
||
|
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem,tak to dawno temu zapamiętalam..
|
#736 | |||||||
|
Zadomowienie
|
No ... troche mi lepiej... :smarkam:
Cytat:
życie nam się faktycznie wywróci do góry nogami - ja z małym zdążę ledwo przed 31 rokiem zycia moim, a też mam obawy, ale będziemy tulić nasze maluchy i będzie nam cudownie .Cytat:
. podobno tak... wszystko co złe odchodzi, na sr jak położna mówi o maluchu to mi łzy ciekną jak głupia z jednej strony doczekać się nie mogę, z drugiej mam stres czasowy - nawet pokój nieumeblowany jeszcze .Cytat:
namówiłaś mnie . nie było mnie długo, zapomniałyście już i niezauważalna się stałam , ale za tydzień już będę na dobre czekam na moją rybke, czekam, ale za brzuszkiem tęsknić będę chociaż mi ciężko już.Cytat:
.Cytat:
a Ty jednak sobie przelicz dokaldnie termin żebyś nie miala niespodzianki ,jutro spróbuje zrobić sobie zdjęcie brzucholka - pierwszy "spokojny" weekend będę miała - więc popstrykam. w dalszym ciągu sprzątam po remoncie - właśnie muszę iść dokończyć myć podłogi.Cytat:
.Cytat:
.ja się boję że nie będę miala mleka ide myć podlogę dalej.
|
|||||||
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje kochana za bezcenne rady. Zmykam juz, dobranoc
|
|
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
agus - niezamartwiam się .... chyba nie
ale stało się to dla mnie realne....a donoszona ciąża, to znaczy dziecko w pełni wykształcone jest w 35tc. |
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto ci tak powiedzial?? mi wszyscy mowia, ze od 37 ponizej 37tyg lub ponuizej 2 kg to wczesniak Termin porodu Ustalenie terminu porodu nie jest łatwą sprawą. Ciąża zwykle trwa około 40 tygodni od momentu zapłodnienia ewentualnie trwa 280 dni licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, lub 266 dni licząc od dnia zapłodnienia. Za poród o czasie uważa się urodzenie dziecka zarówno w 37., jak i 43. tygodniu. Dokładnie, w 280 dniu ciąży urodzi zaledwie 5 % kobiet. Znacząca większość bo 85 %, urodzi w ciągu dwóch tygodni przed wyznaczonym terminem, bądź w ciągu dwóch tygodni po nim. O terminie porodu decyduje między innymi długość cyklu miesiączkowego kobiety. Jeżeli jest on dłuższy niż 28 dni, to poród rozpocznie się prawdopodobnie później, niż wynika to z obliczeń. Przy cyklach krótszych, kobieta może urodzić kilka dni wcześniej przed wyznaczonym terminem. Oznaczenie dokładnej daty porodu ma więc bardzo orientacyjny charakter, w jego ustaleniu pomoże Ci reguła Naegelego. Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-18 o 21:39 |
|
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie, mam ciśnienie 103 na 62,a tętno 91, to jest normalne? Glowa mi pęka i czytam Was na leżąco..
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
Już mnie dopadł syndrom niespokojnych nóg;/ jak co wieczór...wrrrrrrrrrrrrrr rrrrr
Idę się położyć. Dobranoc
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale np jak na codzień masz wyższe to teraz może Cię głowa boleć, bo dość niskie jest |
|
|
|
|
#743 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:za dużego synka ![]() O jak fajnie ty juz znasz datę porodu Ale ci powiem, że i tak późno chcą ci zrobić tą cc to praktycznie tylko tydzień przed terminem porodu.Ja we wtorek idę na wizytę, ciekawe czy sie dowiem cos na temat porodu, skierowanie do szpitala powinnam dostać bo w przyszłym tygodniu zacznę już 35 tydzień, a w 36 tygodniu mam odstawić duphaston bo biorę go do tej pory. Pogadałam z mężulem na skype, brzuszkowi się przyglądał, mówił że bardzo urósł i że jest ogromny ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to juz sama nie wiem... |
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zawsze miałam cykle 28dni a ostatnie dwa miesiące przed poczęciem były jakieś 31dniowe
i też nie wiadomo czy ten aby był z tych dłuższych czy z tych krótszych ![]() się okaże
|
|
|
|
#746 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
lolka wspierają a jakże
![]() tak piszecie o szpitalach,u mnie ubranka tylko na wyjscie,pampersy dają 5 szt na dobę,więc swoich też trzeba trochę mieć w razie 'w' no i mokre chusteczki no i oczywiście wszystko to czego mama potrzebuje.
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, podczytuje was dzisiaj ale nie mam ani sily ani weny, w pracy duzo pracy, potem w domu awantura z TZtem o auto standardowo, nie chce wchodzic w szczegoly, potem dorwala mnie taka kolka, ze juz chcialam do spzitala jechac bo oddychac nie moglam, lezec stac, siedziec ruszac sie, myslalam, ze mi wypali brzuch! wzielam cieply prysznic i popijam miete i troche zelzalo, ale nadal boli, mala chyba sie znow usadowila na woreczku zolciowym, allaaaa.. i rusza sie okrutnie plus czkawka, a marudzilam, ze byla cicha wczoraj.
no nic, TZ prawie sie nie odzywa, ja tez nie, on sie nie chce klocic i ja tez nie powinnam bo cytuje chyba nie chce urodzic wczesniej. nie chce, ale i nie chce zeby nie szanowal mojego zdania... ehh dlatego nie pisalam zeby wam nie smecic, a i tak polecialam po calosci. doczytalam was oczywiscie. brawa dla Dorki za niezlomnosc ducha ![]() Aga_pe ![]() Moniqac to juz nie bedziesz rodzic ze mna 7 maja...? chyba ze ja urodze z Toba wczesniej? gratuluje zdrowego i duzego dzieciaczka i nie przejmuj sie, ja tez si stresuje jak pomysle, ze to juz tak baaardzo blisko mam mnostwo watpliwosci i niejednego dolka juz przez to zaliczylam![]() Agus dobrze ze pojechalas na to KTG; sprawdzaj to cisnienie jak Bozia przykazala, nie ma z tym przelewek ![]() Andziotku lacze sie w bolu z kolkami, mowie ci mialam juz do szpitala jechac bo sie poplakalam z bolu, tak mnie palilo normalnie w prawym boku znowu ![]() Eweska my wszystkie twoj wielgasny brzuszek uwielbiamy ciekawe jaka ty bedziesz miala date porodu![]() Moria fajnie ze tylko stelaz z kolkami odsylasz, mam nadzieje, ze nowy przyjdzie szybciutko i zdazy przed Igusia ![]() Wszystkie was caluje, ale nawet nei mam sily pisac, bo mnie kluuuujeeee....alllaaaaaa aaaaaaaaaaaaa! |
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
ciąża donoszona wg nomenklatury jest od 38t
inaczej być nie może ... poród o czasie - między 38 a 42 tygodniem a to czy dziecko już w pełni ukształtowane, zdolne do życia, dojrzałe itp to już coś zupełnie innego ... |
|
|
|
#750 |
|
Moderatoreska
|
Anula jak to mój małżonek powiedział, oby nie przed 17 kwietnia
Moniqac a gdy będziesz miała cc 21 kwietnia to święta mozesz spędzić w szpitalu, chyba że tak szybko po cc cie wypuszczą, bo ja nawet teraz nie wiem ile się leży po cc, kiedyś bite 7 dni a teraz ??? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

ze swiezym szczypiorkiem
)
phiiiii....
i idę jeszcze na jeden ostatni tydzień - kluczowy jesli chodzi o pracę.
no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.
.
klask i:za dużego synka
i też nie wiadomo czy ten aby był z tych dłuższych czy z tych krótszych