|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
jeeeeeny jak mi ślina cieknie
![]() naszła mnie ochota na POMIDORY W ŚMIETANIE ![]() mężulek poszedł robić
|
|
|
|
#752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Teraz to na prawdę idę spać
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na 5 dobę wypuszczają
|
|
|
|
#754 |
|
Moderatoreska
|
No podejrzewam że u mnie teraz też jest podobnie, choć nie mam pewności.
Dlatego ja liczę na cc koło 17 czyli na świeta już w domku, albo po świętach dopiero cc, ale ten termin wydaje mi sie już za późny, wątpię żebym dotrzymała aż do 25-26 kwietnia bo to tylko tydzień przed terminem , ale to lekarz decyduje nie ja :P Okaże się wszystko w swoim czasie
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() ale jestem zmeczonaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez dziwneu mnie polozne mowia 37-42 w ksiazvce tez tak napisali
|
||
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieciaczki się świetnie rozwijają i fajnie rosną wiadomo że każdy dzień w brzuszku się liczy ale im też jest już ciasno, o wiele bardziej niż naszym dzidziom więc myślę że lekarz też nie będzie czekał z cc no ale zobaczymy
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() A ciasno im jak najbardziej i ja to coraz bardziej odczuwam, każdy delikatny ruch i już czuje, a jak bardziej gwałtownie się ruszaja to już masakra Ale śniegu dosypało, normalnie szok, u nas całe ulice i chodniki zasypane, ja chcę wiosnę. |
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Zawału w końcu dostanę, jak jeszcze poczytam, co się dziś z Wami dzieje
![]() Pobieżnie przeleciałam posty i rzuciło mi się w oczy, że Kasia w 39 tyg. i oczy mi wypadły, ale doczytałam ![]() Dziewczyny, jak pragnę zdrowia, trzymajcie się, nogi zaciskajcie, mierzcie te ciśnienia, leżcie! Moniquac, masz małego rekordzistę, naprawdę zdrowy chłop! A z tym ustalonym terminem, to wcale nie jest źle, przynajmniej wiesz na czym stoisz ![]() Zmykam spać, jutro cały dzień w terenie, ale zajrzę pewnie i tak rano, albo wieczorkiem ![]() Słodkich snów
|
|
|
|
#761 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam, a myślałam, że dokładnie przejrzałam kto i co do mnie pisał .Cytat:
może pomyliłam pojęcia więć przepraszam .Cytat:
Cytat:
Cytat:
.no widzisz... może być tak, że obie w jednym czasie będziemy leżały ale już wiesz że to na pewno cc? mały się nie odwrócił? pewnie lepiej dla Ciebie - mniej się namęczysz niż przy sn.a co do trzymania to jest tak (jak dla mnie dużo za krótko trzymają po cesarce), że gdybym jednak rodziła 21 kwietnia, to zjawiam się w szpitalu 20 kwietnia o 20.00 a na drugi dzień, w czwartek 21 kwietnia ok 8.30 mnie tną i w niedzielę wychodzimy do domu. czyli licząc od dnia cesarki, wychodzi się w 4 dniu. jak dla mnie coś mało, ale cóż. takie zasady w szpitalu. Cytat:
strasznie mi przykro że tak Cię wszystko i ciągle boli pracoholiku jeden .ja tez się właśnie scięlam z TZtem.... tez o auto .... tylko że trochę inna sytuacja, ale generalnie też mi się nie chce na ten temat gadać .uważaj na siebie co kochana? i kiedy zamierzasz iść na wolne? daisy wybiera się za niedługo, ja od 28kwietnia a Ty? hmmmmmmm? .Cytat:
.Cytat:
.
|
||||||||
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolezanki poslzy, a ja sie posmiaaaaaaaaaalam jak nie wiem co... Maly mial niezle trzesienie, ale chyba mu sie podobalo
![]() Czekam na tezeta jak wroci z pracy i jedziemy do sklepu jeeee. Dzisiaj puscilam euromilion, bo jest 90 milionow funtow do wygrania Moniaqc kochana kajam sie... wybacz mi to niesubordynacje okropna!!! Oj Oj... przynajmniej termin znasz Nie martw sie nie bedzie tak zle A Synek to niezly klocus jest... cudownie rosnie ![]() Kasia24, a jak to bylo z tym terminem na 14 kwietnia??? Nie wiem czy dobrze pamietam, ale po jakiejs wizycie kiedys lekarz Ci wyznaczyl termin na 14? Jesli zle gadam to mnie skrzycz ![]() Siasiek ja sie caly czas zastanawiam jak te nakladki na sutki dzialaja zastanawiam sie nad kupnem ![]() Weredko ![]() Anulo dla tezeta, a dla Ciebie i odpoczywaj kochanie
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
mary - Ty czytaj dokładnie bo nam jeszcze przedwczesnie urodzisz
![]() dobranoc kochana Grazin dobranoceweska - ten śnieg u nas mnie przeraża ja się nie zapinam w płaszcz i jest masakra.---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
rośnie rośnie mój maluszek kochany uciska mamusię że szok .aaaa.............. zapomniałam Wam napisać, że przez 3tyg przytyłam +3kg . czyli od poczatku ciąży mam +11 koniec ze słodkościami!folgowałam sobie bardzo .ahaaaaaaaaaaaaaa .... jeszcze się okazało że wyszły mi leukocyty w moczu - mam brać furagin (??) nie pamiętam jak się nazywa, nie chce mi się patrzec na receptę a wiem że niektóre z Was tez brały. za to podniosl mi się hemoglobina i nie biorę żelaza .
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
No a ja na wadze zblizam się do magicznej 20 na plusie No to faktycznie troszkę krótko trzymają, ciekawe ile u mnie. Co do cc to raczej będzie, na ostatniej wizycie pytałam gina jakie są szanse na poród sn to on powiedział że nawet gdyby dzieciaczki były prawidłowo ułozone to i tak szanse przy bliźniakach sa minimalne. A synal chyba się nie obrócił, bo dalej go czuję jak kopie po prawej stronie z boku, no i jak sie wypina/wypycha to dokładnie mozna wyczuc jego położenie, bo dokładnie mozna rozróżnić jego ciałko, tłów, tylko jeszcze nie wiem z której strony ma pupke a z której główkę
|
|
|
|
|
#765 |
|
Rozeznanie
|
u nas nad morzem(prawie
) na szczescie śniegu nie było i mam nadzieje ze jutro tez nie bedzie bo wybieram sie na cmentarz do dzidkow i wujkow bo tak sie złorzyło ze niedawno wszyscy mieli imieniny, i myslimy jechac do duzego sklepu ![]() bo u nas nie ma -mieszkam w dziurze.nie wiem jak sie bede czuła,podziwiam te dziewczyny ktore jeszcze pracuja mi sie nic nie chce dzis poprasowałam ciuszki małego i padłam
|
|
#766 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Przy pierwszym synku używałam tych nakładek, nie powiem że było to mega wygodne ale nie miałam wyjścia, miałam za małe sutki do karmienia, synal nie mógł sobie poradzić i nie umiał ich złapać, więc jedyne wyjście to własnie ratowanie sie nakładkami. Sutki i tak mi popekały, krew sie lała, a jak juz sie pojawi krew to wiadomo. Nie wiem czemu ale nakladki mnie nie uchroniły, używałam tylko dlatego bo synal mógł spokojnie ssać, teraz tez zakupiłam bo już widzę, że będzie ten sam problem, a chce karmic chłopaków, nawet jakby to był miesiąc to i tak będe sie cieszyć. |
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
agus pierwsze słyszę żeby rozpiętość porodu o czasie była aż 6t, bo to trochę dużo 37-43
![]() mnie na studiach uczyli i we wszystkich książkach jakie czytałam, że donoszona ciaża jest od 38t, z tymi dniami się zgadzam bo tyle faktycznie trwa ciąża ... jakoś nie widuje się kobiet, które rodzą w 43tc
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-18 o 22:51 |
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mam takie wrażenie że my rośnie nie proporcjon\alnie do przyrostu naszych bobasków i troszke mnie to martwi .jutro Wam pokażę mój brzuchol - jest naprawdę duży. czasem też wyczuwam główkę - jest taka twarda kulka po prawej stronie koło wątroby słodkie, aczkolwiek przerażające.my kochana musimy zgrać te nasze termin cc, bo nici będą z planu, że ja siedzę z lapkiem pod Twoją a Ty pod moją porodówką .
|
|
|
|
|
#769 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaqc wiem, ze dziwne, ale mezul wraca po 22 do domu, a polski sklep jest czynny do 23 wiec jade z nim zrobic male zakupki
U mnie jest godzinka do tylu takze wcale nie tak pozno 3 kilo??? Leee wcale nie tak duzo, nie peniaj zrzucisz szybko Ewesko ja tez sobie kupie te nakladki tylko kompletnie nie jestesm w stanie sobie wyobrazic jak to dziala... no, bo jak nalozysz to na sutek no to jak dziecko ciagnie to mleko?
|
#770 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Tylko ty rodzisz w innym szpitalu niż ja więc moze byc problem Paulizia w tej nakładce jest kilka dziurek i przez nie leci mleczko, a z czego to jest zrobione nie mam pojęcia, chyba z tego samego co smoczki do butelek, więc nie jest to ani za miękkie ani za twarde. Szkoda tylko, że te nakładki i tak trzeba przytrzymywać, wygodniej by było gdyby sie ładnie zasysały
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-18 o 22:53 |
|
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
idę się myju myju, bardzo mnie bolą plecy w łopatkach, chyba od ciężaru.
i masakrycznie mi drętwieją palce u obu rąk - cały dzien mnie mrowi. zmęczona jestem, jutro znowu sprzątanko po remoncie .dobranoc .---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
.eweska, tak skype z kamerką poród live .
|
|
|
|
|
#772 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac zgadza się, wszystko na żywo, z podgladem i dzwiękiem stereo
Ja też będę sie zbierać do łóżka, juz miałam iść godzinę temu bo padałam ale jakos sie przeciągnęło :P Dobranoc
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak maly zaczyna ssać to ten sut się wsysa do tego kształtu silikonowego i wtedy cieknie mleko ... dziecko (jeśli ma odpowiedni odruch ssania, bo podobno nie każde dziecko chce pić z takich nakładek, albo nie umie zaskoczyć) sobie łapie to cudo i ssie ...ja jakoś nie umiałam przez to karmić ... Zośka mi tak suty poraniła że chciałam jakoś sobie ulżyć, ale przez te nakładki też mnie bolało więc sobie odpuściłam ... ale teraz też kupię na wszelki wypadek |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam polozna mowi ze te terminy porodow co mamy wyliczone to 3 tygodnie prze di 2 tygodnie po to jest nasz termin porodu |
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
A jak tak was czytam i czytam.. i tylko uświadamiam sobie jak mało wiem
ehh..Dobranoc moje kochane skarbniczki mądrości
|
|
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A o porodzie, to może cię pocieszy fakt, że ci zazdroszczę, bo ja bym bardzo chciała cc. Wcześniej już pytałam, ale chyba nie zauważyłaś postu ... chyba się jednak nie spotkałyśmy na szkole rodzenia, musiałaś trafić do innej grupy. No chyba, że ... ?? Ja miałam zajęcia 1, 7 i 15 marca o 17-ej, a ty? Teraz w poniedziałek na 17-tą mam ostatnie zajęcia. |
|
|
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko tak odnośnie laktatorów napiszę to, co mówiła mi położna.
- kupić najlepiej po porodzie, jak będziecie pewne co do karmienia piersią (chyba, że się uprzecie wcześniej) ![]() - polecała laktatory ręczne TUFI. chwalone przez pacjentki, elegancko odciągają pokarm i nakładka idealnie dopasowana do piersi. Są tańsze, niż TT na przykład a tak samo dobre, bo powiedziała, że w przypadku TT płacimy za markę Kasia ale jaja by były, jakbyś urodziła w 8 części ![]() Moniqac ja nie pisałam na wątku, ale pamiętałam o Twojej wizycie (bo ja też dziś miałam z jednej strony dobrze, że znasz konkretny termin cesarki, bo wiesz na kiedy się szykować. z drugiej strony im bliżej terminu, tym większy stres zapewne. ale kciuki będę trzymac i nie mogę się doczekać zdjęcia Szymonka "w realu"
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-18 o 23:20 |
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
aguś gratuluję wyników, wiedziałam, że będzie ok
odpoczywaj i oby tak dalej dobranoc brzuchatki
|
#780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuje Andziotku My juz wrocilismy ze sklepu jestem bogatsza o delicje malinowe, czekolade toffi Alpen Gold i paczka z serem i... kefir ![]() Wszystkie poszly spac? ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ewesko, a da sie obu naraz? tego tez nie umiem sobie wyobrazic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

tez dziwne

klask i:za dużego synka
Nie martw sie nie bedzie tak zle 
dla tezeta, a dla Ciebie
-mieszkam w dziurze.
ehh..
phiiiii....
jestem bogatsza o delicje malinowe, czekolade toffi Alpen Gold i paczka z serem i... kefir