Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 21:59   #751
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

jeeeeeny jak mi ślina cieknie
naszła mnie ochota na POMIDORY W ŚMIETANIE
mężulek poszedł robić

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:01   #752
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ciąża donoszona wg nomenklatury jest od 38t
inaczej być nie może ...
poród o czasie - między 38 a 42 tygodniem

a to czy dziecko już w pełni ukształtowane, zdolne do życia, dojrzałe itp to już coś zupełnie innego ...
No właśnie, ja też myślałam że od 38 tc jest donoszona, wiec skąd te ciągłe wypowiedzi że od 37?;> Chyba że macie dziewczyny na myśli skończony 37 tc i wchodzenie w 38?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Teraz to na prawdę idę spać

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:01   #753
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Moniqac a gdy będziesz miała cc 21 kwietnia to święta mozesz spędzić w szpitalu, chyba że tak szybko po cc cie wypuszczą, bo ja nawet teraz nie wiem ile się leży po cc, kiedyś bite 7 dni a teraz ???
u mnie na 5 dobę wypuszczają

Stary 2011-03-18, 22:06   #754
eweska
Moderatoreska

Cytat:
u mnie na 5 dobę wypuszczają
No podejrzewam że u mnie teraz też jest podobnie, choć nie mam pewności.
Dlatego ja liczę na cc koło 17 czyli na świeta już w domku, albo po świętach dopiero cc, ale ten termin wydaje mi sie już za późny, wątpię żebym dotrzymała aż do 25-26 kwietnia bo to tylko tydzień przed terminem , ale to lekarz decyduje nie ja :P
Okaże się wszystko w swoim czasie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:08   #755
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dobranoc
ale jestem zmeczonaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa
Stary 2011-03-18, 22:08   #756
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, podczytuje was dzisiaj ale nie mam ani sily ani weny, w pracy duzo pracy, potem w domu awantura z TZtem o auto standardowo, nie chce wchodzic w szczegoly, potem dorwala mnie taka kolka, ze juz chcialam do spzitala jechac bo oddychac nie moglam, lezec stac, siedziec ruszac sie, myslalam, ze mi wypali brzuch! wzielam cieply prysznic i popijam miete i troche zelzalo, ale nadal boli, mala chyba sie znow usadowila na woreczku zolciowym, allaaaa.. i rusza sie okrutnie plus czkawka, a marudzilam, ze byla cicha wczoraj.
no nic, TZ prawie sie nie odzywa, ja tez nie, on sie nie chce klocic i ja tez nie powinnam bo cytuje chyba nie chce urodzic wczesniej. nie chce, ale i nie chce zeby nie szanowal mojego zdania...
ehh dlatego nie pisalam zeby wam nie smecic, a i tak polecialam po calosci. doczytalam was oczywiscie.
brawa dla Dorki za niezlomnosc ducha
Aga_pe
Moniqac to juz nie bedziesz rodzic ze mna 7 maja...? chyba ze ja urodze z Toba wczesniej? gratuluje zdrowego i duzego dzieciaczka i nie przejmuj sie, ja tez si stresuje jak pomysle, ze to juz tak baaardzo blisko mam mnostwo watpliwosci i niejednego dolka juz przez to zaliczylam
Agus dobrze ze pojechalas na to KTG; sprawdzaj to cisnienie jak Bozia przykazala, nie ma z tym przelewek
Andziotku lacze sie w bolu z kolkami, mowie ci mialam juz do szpitala jechac bo sie poplakalam z bolu, tak mnie palilo normalnie w prawym boku znowu
Eweska my wszystkie twoj wielgasny brzuszek uwielbiamy ciekawe jaka ty bedziesz miala date porodu
Moria fajnie ze tylko stelaz z kolkami odsylasz, mam nadzieje, ze nowy przyjdzie szybciutko i zdazy przed Igusia
Wszystkie was caluje, ale nawet nei mam sily pisac, bo mnie kluuuujeeee....alllaaaaaa aaaaaaaaaaaaa!

Cytat:
ciąża donoszona wg nomenklatury jest od 38t
inaczej być nie może ...
poród o czasie - między 38 a 42 tygodniem

a to czy dziecko już w pełni ukształtowane, zdolne do życia, dojrzałe itp to już coś zupełnie innego ...
tez dziwne
u mnie polozne mowia 37-42
w ksiazvce tez tak napisali
Stary 2011-03-18, 22:13   #757
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No podejrzewam że u mnie teraz też jest podobnie, choć nie mam pewności.
Dlatego ja liczę na cc koło 17 czyli na świeta już w domku, albo po świętach dopiero cc, ale ten termin wydaje mi sie już za późny, wątpię żebym dotrzymała aż do 25-26 kwietnia bo to tylko tydzień przed terminem , ale to lekarz decyduje nie ja :P
Okaże się wszystko w swoim czasie
mało która kobieta tak dobrze jak Ty znosi ciążę bliźniaczą,
dzieciaczki się świetnie rozwijają i fajnie rosną
wiadomo że każdy dzień w brzuszku się liczy
ale im też jest już ciasno, o wiele bardziej niż naszym dzidziom
więc myślę że lekarz też nie będzie czekał z cc
no ale zobaczymy

Stary 2011-03-18, 22:20   #758
eweska
Moderatoreska

Cytat:
mało która kobieta tak dobrze jak Ty znosi ciążę bliźniaczą,
dzieciaczki się świetnie rozwijają i fajnie rosną
wiadomo że każdy dzień w brzuszku się liczy
ale im też jest już ciasno, o wiele bardziej niż naszym dzidziom
więc myślę że lekarz też nie będzie czekał z cc
no ale zobaczymy
Więcej dowiem się we wtorek już na wizycie
A ciasno im jak najbardziej i ja to coraz bardziej odczuwam, każdy delikatny ruch i już czuje, a jak bardziej gwałtownie się ruszaja to już masakra

Ale śniegu dosypało, normalnie szok, u nas całe ulice i chodniki zasypane, ja chcę wiosnę.
Stary 2011-03-18, 22:24   #759
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Ale śniegu dosypało, normalnie szok, u nas całe ulice i chodniki zasypane, ja chcę wiosnę.
a u nas sypało ale wszystko się stopiło

Stary 2011-03-18, 22:25   #760
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zawału w końcu dostanę, jak jeszcze poczytam, co się dziś z Wami dzieje

Pobieżnie przeleciałam posty i rzuciło mi się w oczy, że Kasia w 39 tyg. i oczy mi wypadły, ale doczytałam

Dziewczyny, jak pragnę zdrowia, trzymajcie się, nogi zaciskajcie, mierzcie te ciśnienia, leżcie!

Moniquac, masz małego rekordzistę, naprawdę zdrowy chłop! A z tym ustalonym terminem, to wcale nie jest źle, przynajmniej wiesz na czym stoisz

Zmykam spać, jutro cały dzień w terenie, ale zajrzę pewnie i tak rano, albo wieczorkiem

Słodkich snów

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:28   #761
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac wypraszam sobie - ja też kciuki trzymałam, nie chce mi się posta szukać ale na bank zaciskałam
no i kawał chłopa Ci rośnie ....
w sumie to fajnie wiedzieć kiedy się dzidzie zobaczy

przepraszam, a myślałam, że dokładnie przejrzałam kto i co do mnie pisał .
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

kto ci tak powiedzial??
mi wszyscy mowia, ze od 37

ponizej 37tyg lub ponuizej 2 kg to wczesniak

Termin porodu
Ustalenie terminu porodu nie jest łatwą sprawą. Ciąża zwykle trwa około 40 tygodni od momentu zapłodnienia ewentualnie trwa 280 dni licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, lub 266 dni licząc od dnia zapłodnienia. Za poród o czasie uważa się urodzenie dziecka zarówno w 37., jak i 43. tygodniu.
Dokładnie, w 280 dniu ciąży urodzi zaledwie 5 % kobiet. Znacząca większość bo 85 %, urodzi w ciągu dwóch tygodni przed wyznaczonym terminem, bądź w ciągu dwóch tygodni po nim. O terminie porodu decyduje między innymi długość cyklu miesiączkowego kobiety. Jeżeli jest on dłuższy niż 28 dni, to poród rozpocznie się prawdopodobnie później, niż wynika to z obliczeń. Przy cyklach krótszych, kobieta może urodzić kilka dni wcześniej przed wyznaczonym terminem.
Oznaczenie dokładnej daty porodu ma więc bardzo orientacyjny charakter, w jego ustaleniu pomoże Ci reguła Naegelego.
ok.... może tak jak andziot pisze - ciąża donoszona, a rozwinięte dziecko to coś innego - bo mój gin mówi że dziecko w 35tc ma już wszystkie organy rozwinęte i uważa sie go za dziecko zdolne do samodzilnego życia. z pomiarów usg wychodzi na to, że mój mały jest jak 35t 4dc, więć powiedział, że bardziej się już nie rozwinie, jedynie jeszcze urośnie.
może pomyliłam pojęcia więć przepraszam .

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Już mnie dopadł syndrom niespokojnych nóg;/ jak co wieczór...wrrrrrrrrrrrrrr rrrrr
Idę się położyć. Dobranoc
a magnez Ci kochana nie pomaga? współczuje bo mni eteż to koszmarnie męczyło, ale po zmianie magnezu jest lepiej (odpukać).

Cytat:
klask i:za dużego synka

O jak fajnie ty juz znasz datę porodu Ale ci powiem, że i tak późno chcą ci zrobić tą cc to praktycznie tylko tydzień przed terminem porodu.
Ja we wtorek idę na wizytę, ciekawe czy sie dowiem cos na temat porodu, skierowanie do szpitala powinnam dostać bo w przyszłym tygodniu zacznę już 35 tydzień, a w 36 tygodniu mam odstawić duphaston bo biorę go do tej pory.

Pogadałam z mężulem na skype, brzuszkowi się przyglądał, mówił że bardzo urósł i że jest ogromny

Cytat:
Anula jak to mój małżonek powiedział, oby nie przed 17 kwietnia

Moniqac a gdy będziesz miała cc 21 kwietnia to święta mozesz spędzić w szpitalu, chyba że tak szybko po cc cie wypuszczą, bo ja nawet teraz nie wiem ile się leży po cc, kiedyś bite 7 dni a teraz ???
ogromny bo tam dwójka jesgo dzieł leży sobie .

no widzisz... może być tak, że obie w jednym czasie będziemy leżały ale już wiesz że to na pewno cc? mały się nie odwrócił? pewnie lepiej dla Ciebie - mniej się namęczysz niż przy sn.

a co do trzymania to jest tak (jak dla mnie dużo za krótko trzymają po cesarce), że gdybym jednak rodziła 21 kwietnia, to zjawiam się w szpitalu 20 kwietnia o 20.00 a na drugi dzień, w czwartek 21 kwietnia ok 8.30 mnie tną i w niedzielę wychodzimy do domu. czyli licząc od dnia cesarki, wychodzi się w 4 dniu. jak dla mnie coś mało, ale cóż. takie zasady w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, podczytuje was dzisiaj ale nie mam ani sily ani weny, w pracy duzo pracy, potem w domu awantura z TZtem o auto standardowo, nie chce wchodzic w szczegoly, potem dorwala mnie taka kolka, ze juz chcialam do spzitala jechac bo oddychac nie moglam, lezec stac, siedziec ruszac sie, myslalam, ze mi wypali brzuch! wzielam cieply prysznic i popijam miete i troche zelzalo, ale nadal boli, mala chyba sie znow usadowila na woreczku zolciowym, allaaaa.. i rusza sie okrutnie plus czkawka, a marudzilam, ze byla cicha wczoraj.
no nic, TZ prawie sie nie odzywa, ja tez nie, on sie nie chce klocic i ja tez nie powinnam bo cytuje chyba nie chce urodzic wczesniej. nie chce, ale i nie chce zeby nie szanowal mojego zdania...
ehh dlatego nie pisalam zeby wam nie smecic, a i tak polecialam po calosci. doczytalam was oczywiscie.
Moniqac to juz nie bedziesz rodzic ze mna 7 maja...? chyba ze ja urodze z Toba wczesniej? gratuluje zdrowego i duzego dzieciaczka i nie przejmuj sie, ja tez si stresuje jak pomysle, ze to juz tak baaardzo blisko mam mnostwo watpliwosci i niejednego dolka juz przez to zaliczylam
:glasi: strasznie mi przykro że tak Cię wszystko i ciągle boli pracoholiku jeden .
ja tez się właśnie scięlam z TZtem.... tez o auto .... tylko że trochę inna sytuacja, ale generalnie też mi się nie chce na ten temat gadać .

uważaj na siebie co kochana? i kiedy zamierzasz iść na wolne? daisy wybiera się za niedługo, ja od 28kwietnia a Ty? hmmmmmmm? .

Cytat:

ooo... mnie o to chodzilo - głupia jedna jestem .

Cytat:
jeeeeeny jak mi ślina cieknie
naszła mnie ochota na POMIDORY W ŚMIETANIE
mężulek poszedł robić
o nieeeeeeeeeee ..... jejciu niech mi też troszkę przyniesie........... uwielbiaaaaaaaaaaam.... i z cebulką .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:30   #762
Paulizia
Wtajemniczenie

Kolezanki poslzy, a ja sie posmiaaaaaaaaaalam jak nie wiem co... Maly mial niezle trzesienie, ale chyba mu sie podobalo
Czekam na tezeta jak wroci z pracy i jedziemy do sklepu jeeee.
Dzisiaj puscilam euromilion, bo jest 90 milionow funtow do wygrania

Moniaqc kochana kajam sie... wybacz mi to niesubordynacje okropna!!!
Oj Oj... przynajmniej termin znasz Nie martw sie nie bedzie tak zle A Synek to niezly klocus jest... cudownie rosnie

Kasia24, a jak to bylo z tym terminem na 14 kwietnia??? Nie wiem czy dobrze pamietam, ale po jakiejs wizycie kiedys lekarz Ci wyznaczyl termin na 14? Jesli zle gadam to mnie skrzycz

Siasiek ja sie caly czas zastanawiam jak te nakladki na sutki dzialaja zastanawiam sie nad kupnem

Weredko

Anulo dla tezeta, a dla Ciebie i odpoczywaj kochanie a kysz bolu!!!
Stary 2011-03-18, 22:36   #763
moniqac
Zadomowienie

mary - Ty czytaj dokładnie bo nam jeszcze przedwczesnie urodzisz
dobranoc kochana

Grazin
dobranoc

eweska - ten śnieg u nas mnie przeraża ja się nie zapinam w płaszcz i jest masakra.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Czekam na tezeta jak wroci z pracy i jedziemy do sklepu jeeee.

Moniaqc kochana kajam sie... wybacz mi to niesubordynacje okropna!!!
Oj Oj... przynajmniej termin znasz Nie martw sie nie bedzie tak zle A Synek to niezly klocus jest... cudownie rosnie
nooo... o tej godzinie do sklepu??? .
rośnie rośnie mój maluszek kochany uciska mamusię że szok .

aaaa.............. zapomniałam Wam napisać, że przez 3tyg przytyłam +3kg . czyli od poczatku ciąży mam +11 przy moim bmi 25 a tak dobrze mi szło na początku ciazy koniec ze słodkościami!

folgowałam sobie bardzo .

ahaaaaaaaaaaaaaa .... jeszcze się okazało że wyszły mi leukocyty w moczu - mam brać furagin (??) nie pamiętam jak się nazywa, nie chce mi się patrzec na receptę a wiem że niektóre z Was tez brały. za to podniosl mi się hemoglobina i nie biorę żelaza .

Stary 2011-03-18, 22:38   #764
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

ogromny bo tam dwójka jesgo dzieł leży sobie .

no widzisz... może być tak, że obie w jednym czasie będziemy leżały ale już wiesz że to na pewno cc? mały się nie odwrócił? pewnie lepiej dla Ciebie - mniej się namęczysz niż przy sn.

a co do trzymania to jest tak (jak dla mnie dużo za krótko trzymają po cesarce), że gdybym jednak rodziła 21 kwietnia, to zjawiam się w szpitalu 20 kwietnia o 20.00 a na drugi dzień, w czwartek 21 kwietnia ok 8.30 mnie tną i w niedzielę wychodzimy do domu. czyli licząc od dnia cesarki, wychodzi się w 4 dniu. jak dla mnie coś mało, ale cóż. takie zasady w szpitalu.
Zgadza się, tylko jemu chodzilo o to że jeszcze sporo rosnie brzuchol, myślał że pod koniec troszke przystopuje No a ja na wadze zblizam się do magicznej 20 na plusie Nie wiem jak to mozliwe, jem normalnie jak zawsze a waga cora bardziej do góry leci, zgadza sie dzieciaczki rosną, ale nie aż tak jak waga mamy
No to faktycznie troszkę krótko trzymają, ciekawe ile u mnie.
Co do cc to raczej będzie, na ostatniej wizycie pytałam gina jakie są szanse na poród sn to on powiedział że nawet gdyby dzieciaczki były prawidłowo ułozone to i tak szanse przy bliźniakach sa minimalne.
A synal chyba się nie obrócił, bo dalej go czuję jak kopie po prawej stronie z boku, no i jak sie wypina/wypycha to dokładnie mozna wyczuc jego położenie, bo dokładnie mozna rozróżnić jego ciałko, tłów, tylko jeszcze nie wiem z której strony ma pupke a z której główkę Podejrzewam gdzie ale nie mam pewności
Stary 2011-03-18, 22:42   #765
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

u nas nad morzem(prawie) na szczescie śniegu nie było i mam nadzieje ze jutro tez nie bedzie bo wybieram sie na cmentarz do dzidkow i wujkow bo tak sie złorzyło ze niedawno wszyscy mieli imieniny, i myslimy jechac do duzego sklepu bo u nas nie ma-mieszkam w dziurze.
nie wiem jak sie bede czuła,podziwiam te dziewczyny ktore jeszcze pracuja
mi sie nic nie chce dzis poprasowałam ciuszki małego i padłam
Stary 2011-03-18, 22:43   #766
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Siasiek ja sie caly czas zastanawiam jak te nakladki na sutki dzialaja zastanawiam sie nad kupnem
Ja nie Sasiek ale napiszę Przy pierwszym synku używałam tych nakładek, nie powiem że było to mega wygodne ale nie miałam wyjścia, miałam za małe sutki do karmienia, synal nie mógł sobie poradzić i nie umiał ich złapać, więc jedyne wyjście to własnie ratowanie sie nakładkami.
Sutki i tak mi popekały, krew sie lała, a jak juz sie pojawi krew to wiadomo.
Nie wiem czemu ale nakladki mnie nie uchroniły, używałam tylko dlatego bo synal mógł spokojnie ssać, teraz tez zakupiłam bo już widzę, że będzie ten sam problem, a chce karmic chłopaków, nawet jakby to był miesiąc to i tak będe sie cieszyć.
Stary 2011-03-18, 22:45   #767
andziot
Zakorzenienie

agus pierwsze słyszę żeby rozpiętość porodu o czasie była aż 6t, bo to trochę dużo 37-43
mnie na studiach uczyli i we wszystkich książkach jakie czytałam, że donoszona ciaża jest od 38t,
z tymi dniami się zgadzam bo tyle faktycznie trwa ciąża ...

jakoś nie widuje się kobiet, które rodzą w 43tc

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-18 o 22:51
Stary 2011-03-18, 22:48   #768
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Zgadza się, tylko jemu chodzilo o to że jeszcze sporo rosnie brzuchol, myślał że pod koniec troszke przystopuje No a ja na wadze zblizam się do magicznej 20 na plusie Nie wiem jak to mozliwe, jem normalnie jak zawsze a waga cora bardziej do góry leci, zgadza sie dzieciaczki rosną, ale nie aż tak jak waga mamy
No to faktycznie troszkę krótko trzymają, ciekawe ile u mnie.
Co do cc to raczej będzie, na ostatniej wizycie pytałam gina jakie są szanse na poród sn to on powiedział że nawet gdyby dzieciaczki były prawidłowo ułozone to i tak szanse przy bliźniakach sa minimalne.
A synal chyba się nie obrócił, bo dalej go czuję jak kopie po prawej stronie z boku, no i jak sie wypina/wypycha to dokładnie mozna wyczuc jego położenie, bo dokładnie mozna rozróżnić jego ciałko, tłów, tylko jeszcze nie wiem z której strony ma pupke a z której główkę Podejrzewam gdzie ale nie mam pewności

też mam takie wrażenie że my rośnie nie proporcjon\alnie do przyrostu naszych bobasków i troszke mnie to martwi .

jutro Wam pokażę mój brzuchol - jest naprawdę duży.
czasem też wyczuwam główkę - jest taka twarda kulka po prawej stronie koło wątroby słodkie, aczkolwiek przerażające.

my kochana musimy zgrać te nasze termin cc, bo nici będą z planu, że ja siedzę z lapkiem pod Twoją a Ty pod moją porodówką .

Stary 2011-03-18, 22:49   #769
Paulizia
Wtajemniczenie

Moniaqc wiem, ze dziwne, ale mezul wraca po 22 do domu, a polski sklep jest czynny do 23 wiec jade z nim zrobic male zakupki U mnie jest godzinka do tylu takze wcale nie tak pozno
3 kilo??? Leee wcale nie tak duzo, nie peniaj zrzucisz szybko

Ewesko ja tez sobie kupie te nakladki tylko kompletnie nie jestesm w stanie sobie wyobrazic jak to dziala... no, bo jak nalozysz to na sutek no to jak dziecko ciagnie to mleko? i z jakiego to tworzywa jest? Naprawde nie wiem... zbudynienie totalne
Stary 2011-03-18, 22:50   #770
eweska
Moderatoreska

Cytat:
też mam takie wrażenie że my rośnie nie proporcjon\alnie do przyrostu naszych bobasków i troszke mnie to martwi .

jutro Wam pokażę mój brzuchol - jest naprawdę duży.
czasem też wyczuwam główkę - jest taka twarda kulka po prawej stronie koło wątroby słodkie, aczkolwiek przerażające.

my kochana musimy zgrać te nasze termin cc, bo nici będą z planu, że ja siedzę z lapkiem pod Twoją a Ty pod moją porodówką .
No jakos trzeba to zgrać
Tylko ty rodzisz w innym szpitalu niż ja więc moze byc problem Albo będziemy łączyć sie ze sobą przez skypa

Paulizia w tej nakładce jest kilka dziurek i przez nie leci mleczko, a z czego to jest zrobione nie mam pojęcia, chyba z tego samego co smoczki do butelek, więc nie jest to ani za miękkie ani za twarde.
Szkoda tylko, że te nakładki i tak trzeba przytrzymywać, wygodniej by było gdyby sie ładnie zasysały przynajmniej dla mnie bo dwóch lobuziaków trzeba będzie karmic, a chciałabym obu na raz ale wszystko wyjdzie w praniu

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-18 o 22:53
Stary 2011-03-18, 22:53   #771
moniqac
Zadomowienie

idę się myju myju, bardzo mnie bolą plecy w łopatkach, chyba od ciężaru.
i masakrycznie mi drętwieją palce u obu rąk - cały dzien mnie mrowi.

zmęczona jestem, jutro znowu sprzątanko po remoncie .

dobranoc .

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Moniaqc wiem, ze dziwne, ale mezul wraca po 22 do domu, a polski sklep jest czynny do 23 wiec jade z nim zrobic male zakupki U mnie jest godzinka do tylu takze wcale nie tak pozno
3 kilo??? Leee wcale nie tak duzo, nie peniaj zrzucisz szybko
kumam a magiczna dieta czeka w szafce nocnej .

eweska, tak skype z kamerką poród live .

Stary 2011-03-18, 22:55   #772
eweska
Moderatoreska

Moniqac zgadza się, wszystko na żywo, z podgladem i dzwiękiem stereo

Ja też będę sie zbierać do łóżka, juz miałam iść godzinę temu bo padałam ale jakos sie przeciągnęło :P

Dobranoc
Stary 2011-03-18, 22:56   #773
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Ewesko ja tez sobie kupie te nakladki tylko kompletnie nie jestesm w stanie sobie wyobrazic jak to dziala... no, bo jak nalozysz to na sutek no to jak dziecko ciagnie to mleko? i z jakiego to tworzywa jest? Naprawde nie wiem... zbudynienie totalne
zakładasz na suta i jak maly zaczyna ssać to ten sut się wsysa do tego kształtu silikonowego i wtedy cieknie mleko ... dziecko (jeśli ma odpowiedni odruch ssania, bo podobno nie każde dziecko chce pić z takich nakładek, albo nie umie zaskoczyć) sobie łapie to cudo i ssie ...

ja jakoś nie umiałam przez to karmić ...
Zośka mi tak suty poraniła że chciałam jakoś sobie ulżyć, ale przez te nakładki też mnie bolało więc sobie odpuściłam ...
ale teraz też kupię na wszelki wypadek

Stary 2011-03-18, 22:58   #774
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus pierwsze słyszę żeby rozpiętość porodu o czasie była aż 6t, bo to trochę dużo 37-43
mnie na studiach uczyli i we wszystkich książkach jakie czytałam, że donoszona ciaża jest od 38t,
z tymi dniami się zgadzam bo tyle faktycznie trwa ciąża ...

jakoś nie widuje się kobiet, które rodzą w 43tc
milo byc 42
przepraszam
polozna mowi
ze te terminy porodow co mamy wyliczone
to 3 tygodnie prze di 2 tygodnie po
to jest nasz termin porodu
Stary 2011-03-18, 23:02   #775
Lolka1212
Zadomowienie

A jak tak was czytam i czytam.. i tylko uświadamiam sobie jak mało wiem
ehh..

Dobranoc moje kochane skarbniczki mądrości
Stary 2011-03-18, 23:08   #776
andziot
Zakorzenienie

idę sobie
papatki

Stary 2011-03-18, 23:16   #777
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
jestem na was obrażona!!!!!!

prosiłam o kciukiza wizytę i dostałam aż jedne (kasiu) phiiiii....

ale podziele się z Wami informacjami - po pierwsze miałam od poniedziałku iść na L4 (dostałam dzisiaj takiego kopniaka od szefów, ze stwierdzialm że mam ich w du.pie i idę), ale TZ ma zagrożoną sytuację w pracy i idę jeszcze na jeden ostatni tydzień - kluczowy jesli chodzi o pracę.

a jeśli chodzi o małego..... ciągle duży . 33t i 5dc a mały waży 2750 no i niestety dupka w dole - więc czeka mnie cesarka na 100%.

słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .

dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! masakra - jaki stres!

niuniek nie pokazuje buźki - główkę ma pod prawym cyckiem a nogi w pachwinach moich . jeju. boje się.
Gratuluję dużego synka
A o porodzie, to może cię pocieszy fakt, że ci zazdroszczę, bo ja bym bardzo chciała cc.
Wcześniej już pytałam, ale chyba nie zauważyłaś postu ... chyba się jednak nie spotkałyśmy na szkole rodzenia, musiałaś trafić do innej grupy. No chyba, że ... ?? Ja miałam zajęcia 1, 7 i 15 marca o 17-ej, a ty? Teraz w poniedziałek na 17-tą mam ostatnie zajęcia.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 23:17   #778
the_sania
Wtajemniczenie

ja tylko tak odnośnie laktatorów napiszę to, co mówiła mi położna.

- kupić najlepiej po porodzie, jak będziecie pewne co do karmienia piersią (chyba, że się uprzecie wcześniej)
- polecała laktatory ręczne TUFI. chwalone przez pacjentki, elegancko odciągają pokarm i nakładka idealnie dopasowana do piersi. Są tańsze, niż TT na przykład a tak samo dobre, bo powiedziała, że w przypadku TT płacimy za markę

Kasia ale jaja by były, jakbyś urodziła w 8 części

Moniqac ja nie pisałam na wątku, ale pamiętałam o Twojej wizycie (bo ja też dziś miałam) i czekałam na post. Twój Mały jest WIELKI z jednej strony dobrze, że znasz konkretny termin cesarki, bo wiesz na kiedy się szykować. z drugiej strony im bliżej terminu, tym większy stres zapewne. ale kciuki będę trzymac i nie mogę się doczekać zdjęcia Szymonka "w realu"

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-03-18 o 23:20
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 23:44   #779
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

aguś gratuluję wyników, wiedziałam, że będzie ok odpoczywaj i oby tak dalej

dobranoc brzuchatki
Stary 2011-03-18, 23:55   #780
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
zakładasz na suta i jak maly zaczyna ssać to ten sut się wsysa do tego kształtu silikonowego i wtedy cieknie mleko ... dziecko (jeśli ma odpowiedni odruch ssania, bo podobno nie każde dziecko chce pić z takich nakładek, albo nie umie zaskoczyć) sobie łapie to cudo i ssie ...

ja jakoś nie umiałam przez to karmić ...
Zośka mi tak suty poraniła że chciałam jakoś sobie ulżyć, ale przez te nakładki też mnie bolało więc sobie odpuściłam ...
ale teraz też kupię na wszelki wypadek
moja inteligentna odpowiedz: 'ahaaa'
Dziekuje Andziotku

My juz wrocilismy ze sklepu jestem bogatsza o delicje malinowe, czekolade toffi Alpen Gold i paczka z serem i... kefir

Wszystkie poszly spac?

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ewesko, a da sie obu naraz? tego tez nie umiem sobie wyobrazic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości