Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 10:56   #811
Ollliwka
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

spora już kobietka
a szyjka ok,
niektóre kobiety prawie całą ciąże latają z rozwarciem na opuszek
to jeszcze bardziej się uspokoiłam
a czy seks to można
zapomniałam zapytać ginki

miłych zakupów w Ikei

migotka śliczna buziuniai zakupy też cudne
Stary 2011-03-19, 11:02   #812
andziot
Zakorzenienie

migotka03 piękna jest takie delikatne usteczka !
no i boskie te rajstopki, mimo że ja różu nie lubię ale te mnie urzekły

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
a czy seks to można

miłych zakupów w Ikei
tu się nie wypowiem bo się nie znam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:03   #813
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
to że ze ścierą latałaś cały dzień też na pewno miało swój wpływ

tż w pracy ???
pali w piecu wiec sie kitram
Stary 2011-03-19, 11:11   #814
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

migotka słodka buzinka małej.
Zakupy świetne

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:12   #815
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
pali w piecu wiec sie kitram
ukrywasz się z siedzeniem przed kompem

Migotka, śliczna buzia!
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:13   #816
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
a czy seks to można

miłych zakupów w Ikei

nie mam pojęcia czy można,wiem że sperma napewno ma jakiś wpływ na rozwarcie .

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:27   #817
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
wiesz - zdziwiła mnie ostatnio położna Sabina jak tak wychwalała J&J dla dzieci - my tu "najeżdamy na J&J - a ona mówiła że najlepszy . i tak myślę że zakupię wszystko z Hippa, ale zastanawiam się czy to reklama (zauważyłaś że mają mnóstwo kalendarzy z J&J ).
U nas na SR na być prezentacja firmy j&j. Myślę, że może położna zarabia na tym, że ich rekomenduje? Skoro mają słabe kosmetyki?
Zresztą - każde dziecko inaczej reaguje. Może ona miała dobre wspomnienia??

andziot Właśnie one mówiły, że 3 tygodnie przed porodem. Nie wiem, ale trzymam się tego, co mówiły położne

Grazin W mojej mądrej książce o ciąży piszą, że to normalne i żeby się nie martwić

migotka

Ollliwka Podobno sperma może wywołać przedwczesny poród w pewnych przypadkach, ale wydaje mi się, że gdybyście nie mogli z tż, to gin by o tym powiedziała sama z siebie, niepytana.

A ja poszłam spać koło 5
Pokłóciliśmy się strasznie z tż i ja już nie wiem, co mam z nim robić. Zmęczyło mnie to koszmarnie, już myślałam, że się w nocy spakuje i sobie pojedzie. Masakra jakaś
Więc mam pół nieprzespaną noc za sobą i wyrzuty sumienia, że znów małego stresowałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:32   #818
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Moniqac, Twój szkrab to już kawał dziecka Coś mi się wydaje że Ty, Eweska i Kasia będziecie pierwsze
następna chce żebym na zawał zeszła .

Cytat:
Moniqa, ja brałam furagin w zeszłym tygodniu i mi ginek kazał brać dodatkowo witaminę c. Nic innego ziołowego nie brałam, jednak zapytaj w aptece i panie na pewno Ci doradzą
ooo... nie wiedziałam o wit c - myślałam, że jej w ciązy nie można. musze zapytać . dziękuje.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
moniqac cos ziołowego na siki to mi tylko kojarzy się urosept, ale tego nie brałam razem z furaginem tylko jak wybrałam furagin to później miałam jeszcze brać ten urosept

widzę że olliwka mnie uprzedziła z tym uroseptem
gratuluję wizyty
ooo... własnie chyba mam brac jak skońćze furagin - cholera nie pamiętam .

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Moniquac, jak Twój syneczek taki duży, to ja się muszę na PW odezwać w pewnej kwestii, bo tak nie byłam pewna, co robimy Co do furaginu, to 3x2 i z każdą dawką bierz sobie drażetkę zwykłej wit. C Ten ziołowy preparat, to pewnie Urosept, żeby szybciej wysikać zwłoki bakterii wytłuczonych przez Furagin, że tak obrazowo przedstawię No w każdym razie działa moczopędnie i pewnie o to chodzi
ooooo - tak!!!! przypiomniało mi się, że mówił, że mam te baketerie wysikiwać , ale czy mam to brac razem z furaginem? chyba jak wybiore 2 opakowania furaginu? alem durna . TZ tez nie pamięta .

Cytat:
Dzień dobry
Śniegu nie ma
(już się bałam że wstanę i będą zaspy)
jedziemy dziś chyba do Ikei z moją magiczną listą

1. ja ważyłam 48kg przed ciążą, urodziłam 3750 SN i nic mi się nie działo tak samo z tą cesarką i zakażeniem .... nie można generalizować
każdy zabieg jest związany z ryzykiem !

2. a co do położnych i reklam kosmetyków dla dzieci, to tak samo jak z lekarzami jest .... przedstawiciel danej firmy przychodzi i namawia do rozpowszechniania i im lepiej namawia tym później się bardziej chwali więc tym się nie kierujcie ....
być może np ta firma dostarcza jakaś część kosmetyków na oddział i dlatego tak sobie chwalą
przetestować i tak będziemy musiały same

3. ziołowy to Urosept może być
szczęściaro - u nas pada deszcz, ale śniegu, a raczej jakiegoś bialego mokrego obrzydlistwa jest koszmarnie dużo.

Ad 1 - wiem, staram się myślec pozytywnie - z reszta to moj lekarz, śmiał się że jestem jego ulubiooną pacjentką od tyyyyyyyyylu lat (dokładnie 8) i to bedzie moje 3 operacja u niego - może będzie bardziej uważał.... masakra - ja to tchórz jestem.
a wkłucie bardzo boli andziotku? nie wiesz przypadkiem? najgorsze dla mnie jest tez to, że mam coś takiego - nawet u dentysty - że musze zatykać sobie uszy - jak słysze co się dzieje wokoł to jest mi wtedy jeszcze gorzej - boję się że ze strachu jak będę ich słyszała nie dam rady.
Ad 2 - zgadzam się - ja już tez kilka "próbek" dostawałam od lekarza
Ad3 - ale brać go po furaginie? chyba tak mi mowił lekarz.

Cytat:
czyli bez paniki?

bo juz sie bałam ze cos narobiółam przy tych porzadkach.
nununu - nie przepracowuj się tak - mnie też w pachwinach w nocy ciąglo - nie mogłam nogi lewej wyprostować.

migotka - super.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas na SR na być prezentacja firmy j&j. Myślę, że może położna zarabia na tym, że ich rekomenduje? Skoro mają słabe kosmetyki?
Zresztą - każde dziecko inaczej reaguje. Może ona miała dobre wspomnienia??

A ja poszłam spać koło 5
Pokłóciliśmy się strasznie z tż i ja już nie wiem, co mam z nim robić. Zmęczyło mnie to koszmarnie, już myślałam, że się w nocy spakuje i sobie pojedzie. Masakra jakaś
Więc mam pół nieprzespaną noc za sobą i wyrzuty sumienia, że znów małego stresowałam
wymieniał w sumie 3 firmy najlepsze dla dzieci z "naciskiem" na J&J - ale podobno jest nowa seria - naturals czy coś takiego - zielonkawe buteleczki.

współczuje Kochana, nie da sie na spokojnie pogadać? cholerka.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:35   #819
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki!
Wy chyba oszalałyście mam 17 stron do nadrobienia nie wiem czy uda mi sie to nadrobić zwłaszcza że mam dzisiaj trochę do zrobienia.

Napisze wam tylko co u mnie i będę pomału nadrabiać

A więc wyjechaliśmy wczoraj o 9 rano. Zajechaliśmy tu i tam i na 11.30 byliśmy w Białymstoku. Weszliśmy do Leroy Merlin, chciałam kupić jakąś lampkę dla małej, ale jak zobaczyłam... bez 100zł nie podchodź. No i nic nie kupiłam. Potem pojechaliśmy do tej kliniki. Pan doktor zbadał dzidzię wzdłuż i wszesz, główka, serce i cała reszta w porządku. A jeśli chodzi o nerkę to potwierdził że jest tam to coś powiększone, pozostaje do obserwacji i z jego doświadczenia to nic groźnego i zazwyczaj kończy się dobrze i ze należy zbadać po porodzie. Kazał mi się nie przejmować i wogóle było bardzo miło. Gabinet super wyposażony, miałam monitor przed sobą, dostałam dużo zdjęć w tym 3d. Dzidzia waży 1770g czyli mniej niż u mojej pani doktor, ale wiem że to nie jest dokładne.
No i po wizycie pojechaliśmy jeszcze do Auchan i kupiłam parę rzeczy dla dzidzi i truskawki pycha. Wróciliśmy po 19tej.

Pochwalę się wam co kupiłam, no i przedstawiam wam moją dzidzię:
Jaka śliczna dzidzia

Jej ja dziś chodzę jak kaczka, boli mnie cala pachwina, ale tylko przy ruszaniu nogą, chyba wczoraj za dużo się nałaziłam, dziś też musiałam wyjść, ale już jestem. Ruszać sie nie mogę, a mam jeszcze tyle do zrobienia, nie wiem skąd codziennie robi się taki balagan w mieszkaniu Szczerze to na dzisiaj już mam wszystkiego dość.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:39   #820
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ooo... nie wiedziałam o wit c - myślałam, że jej w ciązy nie można. musze zapytać . dziękuje.
ooo... własnie chyba mam brac jak skońćze furagin - cholera nie pamiętam .
oooo - tak!!!! przypiomniało mi się, że mówił, że mam te baketerie wysikiwać , ale czy mam to brac razem z furaginem? chyba jak wybiore 2 opakowania furaginu? alem durna . TZ tez nie pamięta .
Witamina c jak najbardziej

A furaginu z urosetem nie bierz
Furagin to silniejsza wersja leku - na receptę, a urosept można brać chyba nawet zapobiegawczo
Mówi Ci to specjalistka w zapaleniach dróg moczowych Męczę się z tym od urodzenia, miałam przeboje z nerkami i w ogóle dajcież spokój, znam chyba wszystkie leki na drogi moczowe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

moniqac Do tż dociera dopiero po kilku godzinach kłótni
Jak coś próbuję na spokojnie, to jak grochem o ścianę albo kłótnia sama z tego wychodzi.
Ja już po prostu ręce załamuję

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-19, 11:40   #821
gusiagatko
Zakorzenienie

Ale naskrobałyście od wczoraj rana, masiakra jakaś ale doczytałam. W nagrodę zjem michałka hehe

Po pierwsze: Dzień dobry U mnie słoneczko ale za ciepło nie jest niestety.

Po drugie: Gratuluję udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzieki kochane

dzwonila polozna
wynik okej
mam mierzyc cisnienie kilka razy dziennie i liczyc ruchy
jakby cisnienie bylo pow 140 to na IP
albo jak glowa bedzie mocno bolec
ufffff

dzieki za kciuki

Super Aguś Myślałam wczoraj o Tobie a dostępu do neta niestety nie było. Ale wiedziałam, że musi być wszystko dobrze

Agnieszka.K Super zakupy

Cytat:
u mnie poki co nie pada

melduje, ze od powrotu ze szpitala wstalam tylko na kilkanascie minut a tak to leze
Cieszy mnie to, że grzecznie leżysz

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
o matko jak zobaczyłam ten poród na kole i główkę wychodzącą z pipki..... spojrzałam tak w dół na siebie...

boję się jednak ![COLOR="Silver"]

Ja nie widziałam ani jednego filmiku i jakoś boję się obejrzeć

Cytat:
słuchajcie - DZISIAJ LEKARZ MI WYZNACZYŁ TERMIN CESARKI i wiecie co - dopiero teraz jak usłyszałam, że mały za niedługo będzie z nami - przeraziąłm się, zaczęłam się bać - stało sie to "namacalne". powiedział mi, że przy tak dużym dziecku i przy ułożeniu pośladkowym nie wolno czekać do końca bo mogą mi wody odejść i np. pępowina wypaść, więc to niedobrze.

mam wizytę następną u niego 15 kwietnia i jeśli będzie OK to cc czeka mnie 29 kwietnia a jeśli lekarz zobaczy że nie dotrzymam to cc 21 kwietnia .

Wow, już znasz termin porodu i to tak blisko

Cytat:
Witajcie Mamuśki!
Wy chyba oszalałyście mam 17 stron do nadrobienia nie wiem czy uda mi sie to nadrobić zwłaszcza że mam dzisiaj trochę do zrobienia.

A więc wyjechaliśmy wczoraj o 9 rano. Zajechaliśmy tu i tam i na 11.30 byliśmy w Białymstoku. Weszliśmy do Leroy Merlin, chciałam kupić jakąś lampkę dla małej, ale jak zobaczyłam... bez 100zł nie podchodź. No i nic nie kupiłam. Potem pojechaliśmy do tej kliniki. Pan doktor zbadał dzidzię wzdłuż i wszesz, główka, serce i cała reszta w porządku. A jeśli chodzi o nerkę to potwierdził że jest tam to coś powiększone, pozostaje do obserwacji i z jego doświadczenia to nic groźnego i zazwyczaj kończy się dobrze i ze należy zbadać po porodzie. Kazał mi się nie przejmować i wogóle było bardzo miło. Gabinet super wyposażony, miałam monitor przed sobą, dostałam dużo zdjęć w tym 3d. Dzidzia waży 1770g czyli mniej niż u mojej pani doktor, ale wiem że to nie jest dokładne.
No i po wizycie pojechaliśmy jeszcze do Auchan i kupiłam parę rzeczy dla dzidzi i truskawki pycha. Wróciliśmy po 19tej.

Piękna dzidzia ciuszki również.

Idę się umyć (kurcze już ta godzina?) i przejrzę dzieciowe rzeczy, które dostałam.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:43   #822
matallewar
Zakorzenienie

eweska Dasz radę! Zawsze dajesz nam tu dobry przykład

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-19, 11:43   #823
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Jaka śliczna dzidzia

Jej ja dziś chodzę jak kaczka, boli mnie cala pachwina, ale tylko przy ruszaniu nogą, chyba wczoraj za dużo się nałaziłam, dziś też musiałam wyjść, ale już jestem. Ruszać sie nie mogę, a mam jeszcze tyle do zrobienia, nie wiem skąd codziennie robi się taki balagan w mieszkaniu Szczerze to na dzisiaj już mam wszystkiego dość.
podziwiam Cie kochana, że wyszłaś w takie coś co jest na dworze.
ja ... nie mogę się "dosprzątać" po remoncie - mam wrażenie że tynk i gips u nosza się wciąż w powietrzu - co umyje, wytrę to na nowo jest białe tez mam tego serdecznie dość.

poniedziałek ostatni dzień z fachowcami. dziś musze wymyc szafę i poukładać tam rzeczy - troszkę kartonów i worów się pozbędę bo wszystko upchane w pokoju malego, ale jak sobie pomyśle i zobacze ten syf który wieczorem nota bene sprzątałam ... .

Cytat:
Witamina c jak najbardziej

A furaginu z urosetem nie bierz
Furagin to silniejsza wersja leku - na receptę, a urosept można brać chyba nawet zapobiegawczo
Mówi Ci to specjalistka w zapaleniach dróg moczowych Męczę się z tym od urodzenia, miałam przeboje z nerkami i w ogóle dajcież spokój, znam chyba wszystkie leki na drogi moczowe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

moniqac Do tż dociera dopiero po kilku godzinach kłótni
Jak coś próbuję na spokojnie, to jak grochem o ścianę albo kłótnia sama z tego wychodzi.
Ja już po prostu ręce załamuję
dzięki Kochana. tak zrobię furgain i wit c, a potem urosept .

wiesz - jak coś dociera to jest jeszcze "nadzieja" tylko szkoda, że trzeba się tyle nawkurzać.

Stary 2011-03-19, 11:48   #824
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

Mąż od rana gra w CallOfDuty - strzelają i strzelają a dzidzi się to nie podoba.
Mój też gierkę sobie włączył Jeździ na koniu i łapie ludzi na lasso

Cytat:
Zuzia jest Zuzią i waży już około 1600g no i mam zakaz jedzenia słodyczy(dla mojego zdrowia i zrzucania mniejszej liczby kg po ciąży)
no i leży już główkowo wreszcie
Bardzo ładna waga

Cytat:
Dzidzia waży 1770g czyli mniej niż u mojej pani doktor, ale wiem że to nie jest dokładne.
I jakie zdjęcie wyraźne! Boskie!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:53   #825
moria44
Wtajemniczenie

Dorzucam fotki z 34 tygodnia Najbardziej powala mnie zdjęcie z góry gdzie widać jak mi brzuch mocno od ciała odstaje To jest aż trochę straszne
Aaa no i taki brzuch to podobno na chłopca Ja nie wierzę, w żadne przepowiednie i wróżby tym bardziej, że u mnie nic a nic się nie sprawdziło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34 t.1.jpg (148,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34 t.2.jpg (82,9 KB, 68 załadowań)

Stary 2011-03-19, 11:57   #826
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska Dasz radę! Zawsze dajesz nam tu dobry przykład
No nie mam wyjścia :P

Cytat:
podziwiam Cie kochana, że wyszłaś w takie coś co jest na dworze.
ja ... nie mogę się "dosprzątać" po remoncie - mam wrażenie że tynk i gips u nosza się wciąż w powietrzu - co umyje, wytrę to na nowo jest białe tez mam tego serdecznie dość.

poniedziałek ostatni dzień z fachowcami. dziś musze wymyc szafę i poukładać tam rzeczy - troszkę kartonów i worów się pozbędę bo wszystko upchane w pokoju malego, ale jak sobie pomyśle i zobacze ten syf który wieczorem nota bene sprzątałam ... .

dzięki Kochana. tak zrobię furgain i wit c, a potem urosept .

wiesz - jak coś dociera to jest jeszcze "nadzieja" tylko szkoda, że trzeba się tyle nawkurzać.
Ale się teraz pocieszę :P U mnie do tej pory jeszcze białe gdzie nie gdzie wyłazi, szczególnie na czekoladowych drzwiach, na podłodze jakies plamy z gipsu jeszcze wyłażą, a czyściłam podłogi szczotą i tak nie do końca zlazło, a kurzu w mieszkaniu jeszcze multum, można codziennie ze ścierą latać a i tak osadza się go wszędzie tyle że szok.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dorzucam fotki z 34 tygodnia Najbardziej powala mnie zdjęcie z góry gdzie widać jak mi brzuch mocno od ciała odstaje To jest aż trochę straszne
Aaa no i taki brzuch to podobno na chłopca Ja nie wierzę, w żadne przepowiednie i wróżby tym bardziej, że u mnie nic a nic się nie sprawdziło
piekny brzucholek kochana
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:57   #827
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Laseczki Chyba sie nie pogniewacie za te "laseczki", no laseczki troszke grubsze jestesmy Ja dzis od 6tej na nogach i teraz strasznie mi sie chce spac O 6tej byly takie grzmoty takie petardy na cale miasto, bo dzis Sw. Jana, no i nie sposob sie nie bylo obudzic, bo tak walili, ze okna wibrowaly...Posprzatalam, umylam wloski, ogolilam sie z wielkim wysilkiem i chyba troche krzywo No i zaraz jedziemy po mebelki, ktore zamowilismy, pozniej bede sie chwalic Pewnie wrocimy poznym wieczorem, bo mamy 120 km do tego wieliego outletu, maz chcial zahaczyc po drodze o szpital, ale chyba nie zdazymy, bo godziny widzen i w ogole zeby zobaczyc oddzial sa od 10tej do 12tej jakos...

Cytat:
hej dziewczyny

princi ja też czuję się grubo...mam 14kg na plusie no,ale stopuję z jedzeniem bo od 30tc najwięcej się przybiera...to mnie wczoraj pocieszyła lekarka
czuje sie jak jakis wieloryb i tak tez sie poruszam...

Cytat:
Witajcie Mamuśki!

Ale sliczna buzka, naprawde super widac no i zakupki pierwsza klasa

moria sliczny i zgrabny brzuszek, wpierw Twoj wydawal sie najwiekszy z nas wszystkich, ale juz Cie przegonilam, moj maz dzis stwierdzial, ze mam brzuch jak arbuz, a wczesniej mowil ze mam melonka...

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-03-19 o 11:59
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:58   #828
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny I rzeczywiście taki sterczący

Wrzucę Wam jeszcze szybko zdjęcia łóżeczka. Ja jestem zakochana, szczególnie w tych rzeźbieniach Zdjęcia słabej jakości, bo telefonem jak zwykle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (56,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (52,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (59,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (60,0 KB, 21 załadowań)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:03   #829
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moria sliczny i zgrabny brzuszek, wpierw Twoj wydawal sie najwiekszy z nas wszystkich, ale juz Cie przegonilam, moj maz dzis stwierdzial, ze mam brzuch jak arbuz, a wczesniej mowil ze mam melonka...
No właśnie, brzuszki rosną nierówno Wiele z nas miało na początku mikrusie brzuszki a później bach, wyskoczyły wielkie piłki, mój na początku wyskoczył, tak że w piątym miesiącu wyglądałam na siódmy a teraz wydaje się, że jego rozmiar pasuje do 8 miesiąca

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość

Łóżeczko świetnie się prezentuje Bardzo ładny kolorek drewna!

Stary 2011-03-19, 12:05   #830
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Moniqac, wow ale z Szymusia to już kawał chłopa
A że cc - chyba nawet zaczynam Ci zazdrościć (i pewnie nie tylko ja).

Co do furaginu i uroseptu - można je stosować jednocześnie. Ale na Twoim miejscu mimo wszystko skontaktowałabym się z ginem i dopytała.

Ollliwka, gratuluję udanej wizyty u gina

Migotka, za wizytę. Śliczna ta Twoja latorośl, a jakie ładne ubranka

Moria, fantastyczny brzuszek!
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:06   #831
agus87
Zakorzenienie

[QUOTE=antropia;25817182]aguś gratuluję wyników, wiedziałam, że będzie ok odpoczywaj i oby tak dalej

dobranoc brzuchatki [/QUOTE]

24kasia86 kochana moze faktycznie masz termin na poczatek kwietnia??
okres 1dniowy to nie okres
a bol brzucha mogl byc przy zagniezdzaniu jajeczka

Cytat:
Dzień dobry

Aguś, cieszę się że wczoraj wszystko wyszło dobrze

Moniqac, Twój szkrab to już kawał dziecka Coś mi się wydaje że Ty, Eweska i Kasia będziecie pierwsze

Muszę sprawić sobie te nakładki, bo jeszcze nie kupiłam a widzę że to przydatna rzecz. Co do przemywania pępuszka mam zamiar używać spirytusu i wsio.
Cytat:
hej dziewczyny
Wczoraj byłam u ginki i nie wchodziłam już nadrabiać
szyjkę mam 3cm nadal, ale jest rozwarcie na opuszek palca normalnie mnie zmroziło, ale ona twierdzi, że to nic takiego i, że jak chce to spokojnie mogę jeszcze spacerować itd.
Zuzia jest Zuzią i waży już około 1600g no i mam zakaz jedzenia słodyczy(dla mojego zdrowia i zrzucania mniejszej liczby kg po ciąży)
no i leży już główkowo wreszcie

agus doczytałam,że u Ciebie ok....uff to dobrzeto, że masz odpoczywać itd. to już wiesz

princi ja też czuję się grubo...mam 14kg na plusie no,ale stopuję z jedzeniem bo od 30tc najwięcej się przybiera...to mnie wczoraj pocieszyła lekarka

moniqac a może urosept Ci kazał kupić?to ziołowe jest.
Ja brałam kiedyś proUro

a w ogóle tak zaczęłam się porodu bać , że do 2 nie spałam w ogóle to normalne, że teraz częściej niż kopniaki czuję jak mała się wierci,obraca,wypycha:con fused:
Cytat:
Ale naskrobałyście od wczoraj rana, masiakra jakaś ale doczytałam. W nagrodę zjem michałka hehe

Po pierwsze: Dzień dobry U mnie słoneczko ale za ciepło nie jest niestety.

Po drugie: Gratuluję udanych wizyt

Super Aguś Myślałam wczoraj o Tobie a dostępu do neta niestety nie było. Ale wiedziałam, że musi być wszystko dobrze

Agnieszka.K Super zakupy

Cieszy mnie to, że grzecznie leżysz

Ja nie widziałam ani jednego filmiku i jakoś boję się obejrzeć

Wow, już znasz termin porodu i to tak blisko

Piękna dzidzia ciuszki również.

Idę się umyć (kurcze już ta godzina?) i przejrzę dzieciowe rzeczy, które dostałam.
dzieki kochane

niestety znowu sie zaczelo

pojechalam z tesciowa na chwile do piekarni i rzeźnika, bo fajne swieze powietrze
i jak weszzlysmy do grosika, ktorego mam praktycznie pod domek
to myslalam, ze umre
puls masakryczny, slabo mi, niedobrze, brzuch mnie zaczal bolec, myslalam, ze zaczne wymiotowa i ze zemdleje poszlam do auta
jestem juz w domku
mierzylam cisnienie
wysokie, do tego puls bardzo wysoki
odpoczywam chwile i zmierze znow, zobacze czy prezeszlo

spadlo
bede lezec

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-03-19 o 12:10
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:11   #832
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucę Wam jeszcze szybko zdjęcia łóżeczka. Ja jestem zakochana, szczególnie w tych rzeźbieniach Zdjęcia słabej jakości, bo telefonem jak zwykle.
Mnie też się podobają takie rzeźbienia, i sama mam b. podobne łóżeczko

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:

pojechalam z tesciowa na chwile do piekarni i rzeźnika, bo fajne swieze powietrze
i jak weszzlysmy do grosika, ktorego mam praktycznie pod domek
to myslalam, ze umre
puls masakryczny, slabo mi, niedobrze, brzuch mnie zaczal bolec, myslalam, ze zaczne wymiotowa i ze zemdleje poszlam do auta
jestem juz w domku
mierzylam cisnienie
Oj, to niedobrze

Nie wiem czy nie lepiej byłoby, gdyby jednak zostawili Ciebie na obserwację w szpitalu... Tak to trochę strach, kurcze
Stary 2011-03-19, 12:12   #833
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
następna chce żebym na zawał zeszła .
przepraszam

Moria, superowy ten Twój brzuch!

Gusia, rzeźbienia w łóżeczku są boskie

Mattal, co wy się tak kłócicie cały czas może to takie przejściowe ciążowe sprzeczki
Stary 2011-03-19, 12:14   #834
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moria, fantastyczny brzuszek!
Dziękuję

Cytat:
mierzylam cisnienie
agus Ty z takimi rewelacjami ciśnieniowymi leż w domu, nie przemęczaj się tylko cały czas wypoczywaj. Żadnych spacerków, sprzątania czy gotowania

Cytat:

Jeszcze tak odnoście nierównego wzrostu brzucha, to zobaczcie jak wyglądał w 26 i teraz w 34 tygodniu. Niby to okres największego wzrostu a jakoś tak baaardzo różnicy nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26-34.jpg (93,7 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-03-19 o 12:15
Stary 2011-03-19, 12:18   #835
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Mnie też się podobają takie rzeźbienia, i sama mam b. podobne łóżeczko

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Oj, to niedobrze

Nie wiem czy nie lepiej byłoby, gdyby jednak zostawili Ciebie na obserwację w szpitalu... Tak to trochę strach, kurcze
kochana z jednej strony tak, ale z drugiej mam zalecenia od poloznej, jak co to dzwonic, mieszka blisko mnie, jestem z nia w kontakcie
Cytat:
Dziękuję

agus Ty z takimi rewelacjami ciśnieniowymi leż w domu, nie przemęczaj się tylko cały czas wypoczywaj. Żadnych spacerków, sprzątania czy gotowania

Jeszcze tak odnoście nierównego wzrostu brzucha, to zobaczcie jak wyglądał w 26 i teraz w 34 tygodniu. Niby to okres największego wzrostu a jakoś tak baaardzo różnicy nie widać

sliczny brzus
Stary 2011-03-19, 12:18   #836
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie
Mój to chyba się dwa razy większy zrobił
Stary 2011-03-19, 12:18   #837
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam

Gusia, rzeźbienia w łóżeczku są boskie

Mattal, co wy się tak kłócicie cały czas może to takie przejściowe ciążowe sprzeczki
W zasadzie kłócimy to się rzadko teraz. Ostatnio z miesiąc temu albo i dłużej. Nie licząc wczoraj oczywiście... Przed ślubem średnio 3-4 razy w tyg
To raczej jest tak, że ja non stop narzekam, bo tż się zmienił strasznie po ślubie... Ja nie wiem, jak magicznym przełącznikiem jakimś
Albo od ciąży się zmienił, bo to w sumie prawie równocześnie wyszło...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-19, 12:21   #838
MoniaK
Zakorzenienie

Moria, rzeczywiście nie ma dużej różnicy.
Stary 2011-03-19, 12:21   #839
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
z każdym kolejnym Twoim zdjęciem uświadamiam sobie, że nas taaaaaaaaaaaaak ściemniasz z tą wagą - wyglądasz super w ciąży! naprawdę, nic a nic za dużo, brzuchol przepiękny!

Cytat:
No nie mam wyjścia :P

Ale się teraz pocieszę :P U mnie do tej pory jeszcze białe gdzie nie gdzie wyłazi, szczególnie na czekoladowych drzwiach, na podłodze jakies plamy z gipsu jeszcze wyłażą, a czyściłam podłogi szczotą i tak nie do końca zlazło, a kurzu w mieszkaniu jeszcze multum, można codziennie ze ścierą latać a i tak osadza się go wszędzie tyle że szok.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

noooo.... własnie - mam to samo, wsyztsko jeszcze wyłazi

Cytat:

przepięknie .

Stary 2011-03-19, 12:22   #840
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)

Tż mi podjada kinderki i wypija picie
On chyba jest bardziej w ciąży niż ja - zmęczony, ciężko mu, dużo śpi, nie ma siły i ma zachcianki I wahania nastroju. I chodzi do wc trzy razy częściej niż ja. Mam go już serdecznie dość
TO JA JESTEM W CIĄŻY
Matall u mnie jest to samo! TŻ tyje razem ze mną.. I też ciągle mu powtarzam, zeby wyluzował z jedzeniem, bo ja wiem, że będę potrafiła później zmobilizować się do dietki i ćwiczeń, a on na pewno nie

A poza tym słyszałaś ten przesąd, który mówi, o tym, że jak ojciec dziecka tyje podczas, gdy ciąży.. to oznacza, że będzie chłopak.. heh
U nas się sprawdza..

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
najchetniej to bym je zdjęła i założyła panele czy coś ale mnie nie stac a dwa to nie moje mieszkanie
(..)
Kasiu86, ale ty chyba sama nie chcw rozprawiać się z tymi dywanami?? ..
panele odpuściść, też uważam, że w cudze nie ma co inwestować!!

Cytat:
(..)
prawie 3kg?! o tym nie pomyślałam w ten sposób
chyba nie będzie bardzo wielki, bo ostatnio od "książkowej" wagi był większy o 600g a teraz o 700g więc chyba ten "boom" ma za sobą. i od ostatniej wizyty przybrał 'tylko' 600 g, więc kolejne 4tyg może kolejne 600g, czyli może ważyć ok. 3500 przy cc na 5-6tyg.

5-6 tygodni?!!!!!!!!!!!!!!!!! o kurdeeee.... jak to brzmi
(..)

Moniqac
według wszystkich moich mądrych, dzieciowych książek również wynika, że duża waga dziecka podczas ciązy, może na końcu zatrzymać się i wcale nie oznacza, że skoro teraz dzidzia duża to, że będzie jeszcze rosła.. tak jak piszesz.. ten "bomm" może się już zatrzymać

Nooo 5 tygodni!! wow.. szok.. nie orzeliczaj lepiej na dni

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
(..)
Widzę, że znowu napięcie przedporodowe rośnie i ja ZACZYNAM SIĘ BAĆ
(..)
Mary a po co ty się tak boisz i nastawiasz?! Zabraniam Ci!! Proszę żyć nadzieją i zaprogramować się, że poród będzie trwał max. dwie gdziny i przejdzie łatwo, gładko i bez bólu

Cytat:
hej hej
dziewczyny dzisiaj w nocy myślałam ze zaczynam rodzić....
masakra
wieczorem dostałam dziwnego bólu w pachwinach. ale to takiego ze chodzic nie umialam. polozylam sie spac i w nocy właczył mi sie tv sam i nie moglam pilota znaleźć i wstałam go wyłaczyć i jak wstałam tak sie zgiełam w pół z bólu
potem sie połozyłam i przy kazdym ruchu te pachwiny strasznie rwały. po 4 sie obudziłam na siku i dojsc nie umialam
teraz juz nie boli ale bede lezec wiekszosc dnia. ale na 16 30 do szkoły...

z czego te pachwiny tak ciągną i rwa??? mam sie martwic??
dobrze ze wizyta w poniedziałek...
Grazin nie możesz sobie dziś szkoły odpuścić w obecnej sytuacji? Jak pojedziesz po takiej nocy i jeszcze nie daj Bóg w szkole Cię ból złapie

Cytat:
(..)
Migotka śliczna córcia! Piekne zdjęcia i bardzo wyraźne
I zakupki też udane

Cytat:
Jaka śliczna dzidzia

Eweska może choć tak troszkę odpuść sobie te dzisiejsze porządki.. Po nich jeszcze bardziej będziesz miała dość..

Cytat:

Moria44
rzeczywiście zdjęcie z góry suuupppeeerrr!! Przekochany brzuszek..
Ja też w przesądy nie wierzę.. to znaczy z głupiej ciekawości słucham jak mi ludzie mówią, ale bardziej po to, żeby się pośmiać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości