|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Dzień dobry
![]() Beatka u nas też były plotki, że ślub napewno ze względu na ciążę Ludzie lubią gadać i żyć życiem innych, szczególnie w małych miejscowościach. A dzidzuś nasz został poczęty 2 tygodnie przed ślubem ![]() Ale mnie akurat nie obchodzi co ludzie gadają, już sie tym nie przejmuje, bo nie ma sensu ![]() Brumek brzuszek już ładnie rośnie, ależ Ty szczuplutka U nas chrzestną napewno moja siostra a nad chrzestnym się zastanawiamy bo mąż jest jedynakiem, pewnie jakiegoś kuzyna ![]() U nas zima wróciła, znowu tak nieprzyjemnie, ale dzisiaj już nie pada śnieg ![]() Brunetka wydaje mi się, że nie ma przeszkód, żebyś poszła na taki film ![]() Miłej soboty
|
|
|
|
#4862 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Hej, hej!
Ja juz po czesciowym obiedzie - zupa krupnik, na drugie robie placki z jablkami, ale to jak dziewczyny wstana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zaraz wrzuce do klubu moja dzisiejsza golizne, tylko sie nie przestraszcie
|
||||
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to juz ze 3 razy byłam w ciąży
1 raz jak mi się M. oświadczył po 2 miesiącach "chodzenia", potem w międzyczasie jak zamieszkaliśmy razem, no i ślub braliśmy, bo ciąża. OMG co ja z tymi dzieći zrobiłam Ale mnie dli dziś fuuu, mam takie uczuce w żołądku jakby stare jajo zjadła. Wysłąłąm męża po loda, zeby sobie zmienić smak
|
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie zimowo
Brumek normalnie kompleksy mam taki brzuszek miałam przed ciążą i niektórzy myśleli że już wciąży jestem Też mam na obiad kurczaka udka pomysł na kurczaka w ziołach i papryce ![]() Na chrzestnych bierzemy moją kumpele i kuzyna Tża . Ale w rodzinie Tża będzie dziecko z dwiema matkami chrzestnymi ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Ja z moim Tż w ciągu prawie roku poznaliśmy sie zaręczyli i wzięli ślub no iteż były plotki że napewno w ciąży jestem
|
|
|
|
#4865 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo. Nie mogłam się rano z łóżka podnieść, leżeliśmy z mężem i rozmawialiśmy chyba ze 2 godziny, uwielbiam takie poranki
Cytat:
. Czekam do następnej wizyty (4 kwietnia) może trafię na lekarkę hinduskę, bo niestety Irlandki nie chcą mówić jaka płeć dziecka . Może się uda.Cytat:
Cytat:
. Skończyło się na kanapkach z ogórkiem kiszonym i patriotycznie "Smalcu świętokrzyskim", kawą i jogurtem. Jak już któraś z Was pisała, ciąża jest piękna, można mieszać smaki i nic po tym się nie dzieje |
|||
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
brumek - ja przed ciaza o takim marzylam hahahah
Scio - ja tez posłałam męza po loda..... DaKAro - no u mnei nie dokonca tak jest.... ![]() przewertowalam wszsytkie wozki i doszlam do wniosku ze podobaj mi sie dwa - polski RAF -POL (nie wiem czemu ale dla mnie jest fajny i wizualnie i ma to co mi potrzebne )i X-Lander ma wszsytko to co tylko mozna sobie zamrzyc zdecyduje sie na ktoryś z tych ....... Ale macie młodych mężów.....ja mam 27 lat a mój staruszek 35 zacznie w maju
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-19 o 13:50 |
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja się witam po nadrobieniu 4 stron od wczorajszego wieczora
Normalnie maniaczki pisania z was! Lilka dbaj o siebie i trzymaj się cieplutko! Jeśli chodzi o tytuły wątku to mi się też bardzo podoba zarówno 3 tytuł Zanki, jak i 3 Brumka ![]() Takie zdjęcia zimowe wklejacie że aż mi się zimno zrobiło, a u nas od rana piękne słoneczko świeci, tylko temperatura raczej zimowa Ale mam nadzieję, że już niedługo i ona się zmieni na bardziej wiosenną
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet ja już zapomniałam, ze loda zjadłam
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moim M faktycznie brałam ślub bo ciąża ale planowana
![]() U mnie obie ciąże w 100% planowane ![]() dodam że jesteśmy razem 11 lat Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-19 o 13:53 |
|
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Witam w sobotę ze zgagą, która męczy mnie trzeci dzień. Mąż wczoraj przywiózł mi po pracy 4 paczki migdałów bo nie mógł patrzyć jak się męczę z czego jedną wyparzył nawet i obrał, co do niego niepodobne, bo przy takich zajęciach zaraz nerwów dostaje. Niestety słabo pomagają bo dziś to samo dalej A co myślicie o wózku Bebetto Solaris? Podoba mi się wizualnie, cena dość przystępna, no i polski produkt. Tylko że to nowość i nie wiem jak się sprawdzi. Poprzednie modele miały niezłe opinie. Myślę też o Jedo Fyn 4ds ale Bebetto jest tańszy.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-03-19 o 13:52 |
|
|
|
#4871 | |
|
Zadomowienie
|
za mna od miesiaca chodza waniliowo - truskawkowe z pudelka......
ibeda moje caaałe moje---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
)i X-Lander ma wszsytko to co tylko mozna sobie zamrzyc zdecyduje sie wiec na ktoryś z tych co ty wybralas wolalabym bebetto
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaraz będę konsumować z mężem chipsy, z tym ze on do piwka, a ja do mineralnej
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jeszcze masz dobrego hehehe napisz zeby w razie czego nie musial isc po raz 3 do sklepu
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam bułkę z ziarnami z żółtym serkie , sałatą i ogórkiem.Zaraz idę drugą zrobić bo b.mi zasmakowało
![]() mi ost Zanka narobiła apetytu na lody Algida-krówka muszę wkońcu je sobie kupić![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ja od dawna ma ochote na jakieś dobre wafelki kiedyś pochłaniałam knopersy a dzisiaj pomimo diety kupiłam tego co reklamują Horalky co ma brzegi z czekolady i jest pyszny dawno tak dobrego nie jadłam
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lody też bym zjadła...
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() knopers ylubie ale wole niemiecka HANUTE ![]() Scio - czekolada....lepiej zeby wzial w razie W
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-19 o 14:14 |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wprowadziłam pewne zmiany w diecie![]() ja ost ciagle mam ochotę na sok z cz.porzeczek.Z synkiem piłam pomarańczowy , wodę , cole Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-19 o 14:19 |
|
|
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az pojde sie zwazyc bo juz 20 dni minelo od ostatniego wazenia ............ |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do 20tc mam +4kg ale 3 kg przytyłam w 4 tyg.Do wagi porodowej co miałam z synkiem brakuje mi 10 kg
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od jutra się będę ograniczać
|
|
|
|
#4882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymi ciastkami codziennymi czasem paczka szla..........![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- zaraz idę sie "odszczurzyć " (wykąpać wypachnic wypucować ) przy okazji zwarze swoje sadło i powiem wam ile mi przybylo hehe
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-19 o 14:42 |
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam ogórka zielonego a nie mam czym popić i sobie sok z pomarańczy zrobiłam
a M jak wroci z pracy kupi sok z cz.porzeczek
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz normalnie na zapach chipsów, jakichkolwiek to ![]() odrzuca mnie zupełnie chociaż wcześniej lubiłam, z frytkami to samo, czasem skubne kilka jak małż zrobi dla siebie ale jakoś z apetytem to mi nie wchodza. Jedyne co ze słonych przegryzek to popcorn taki z mikrofali w pudełku najlepiej
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chrzestną jestem u mojej siostry jej pierwszego synka, a mój mąż jest chrzestnym u swojej siostry, ale u drugiego dziecka Dobry kontakt mam z jedną i drugą. Naprawdę mam duży problem i błagam o pomoc
|
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciłabym żeby już troszkę bardziej urósł...
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wlasnie wcinam placki z jablkami... mniam...dziewczyny juz swoje porcje zjadly, ale Zuzia mi podbiera...
No to brunetka nie pozostaje nic innego jak zrobic losowanie... ![]() Kurcze dopiero teraz zauwazylam jaka gafe palnelam w poprzednim poscie...ale nie smiejcie sie ze mnie...to ciaza
Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-03-19 o 15:37 |
|
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
brunetka trudno tak doradzić, znasz je obie, a poza tym to może jeszcze maluszek się trafi następny, to wtedy weźmiesz tą drugą
|
|
|
|
#4889 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie? to chyba wszystko jedno, może być na herbatkę w akwareli, na kawę w petit cafe, na naleśniki w zadorze.. A dużo nas będzie? Co do chrzestnej matki ja bym brała taką, której bliżej do kościoła. Wg mnie to nie ma być ciocia od prezentów tylko taka, co nie będzie miała problemu, żeby na chrzest czy z innej okazji pójść do spowiedzi itp. Cytat:
Nie widać ciązy Ja w 19 tc miałam już chyba + 5 kilo... Teraz w 24. tc mam +8![]() Cytat:
Cytat:
A co do wózka nie myślałaś o jakimś używanym? Za cenę jedo czy bebeto można mieć mutsy czy maxi cosi z fotelikiem, przyglądałam się z bliska i porównywałam i ja chyba jednak kupię używany.
|
|
|
#4890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

dostalam kroplowki z magnezem i potasem, Fenoterol na skurcze i Isoptin na zlagodzenie skutkow ubocznych (drgania miesniowe i kolatanie serca) po Fenoterolu co 4 godz (6 x na dobe) i jako tako sie uspokoilo naszczescie (odpukac). Mam jeszcze twardnienia ale co kilka godz tak z 7 na dobe i naszczescie juz nie sa czeste. Mam lezec duzo i brac dalej leki tak jak w szpitalu. Narazie naszczescie szyjka dluga 3,5cm i zamknieta, oby tak dalej
normalnie aż czuję jak mi w boki idzie, ale dzisiaj mam to gdzieś... ostatnio usłyszałam od brata, że w końcu jak kobieta wyglądam, bo przed ciąża to mu wieszak przypominałam (172 cm, 56-57 kg...ech jak mi sie tęskni do tego...)
, a pójdziemy do ciuszka ?

. Może się uda.
Normalnie maniaczki pisania z was! 

Dobry kontakt mam z jedną i drugą. Naprawdę mam duży problem i błagam o pomoc