|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
|
#992 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jeszcze jak na studiach musialam sie uczyc nazw zwiazkow na prawie dwie linijki i czesto chcialoby sie to do costam-costam ukrocic ![]() ostatnio nawet znalazlam jedna szkolke kosmetyczna w Bremen, ale oni robia tylko 2-letni Ausbildung i jakos nie bardzo mam ochote sie az tak mocno przekwalifikowywac, wystarczyl by mi jakis krotki kurs, ale musze tez sprecyzowac, czego dokladnie chce ![]() Dobra, zmykam juz sprzatac w laboratorium
|
|
#994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w tej sytuacji musze Ci powiedziec że i tak dużo zapamiętałaś Cytat:
![]() Cytat:
może jeszcze niech otworzą produkcję kawy do mleka
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-18 o 13:53 |
||||||
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
gucia6 niezłe warunki
![]() karenina19 dobra zupka może dasz przepis ![]() Gish jaka ona śliczna Ola nie dziwie się że tam spędza teraz czas super
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I generalnie dzis jest mi mega od tych wszystkich oparow rozpuszczalnikow co sie nawdychalam, mimo iz staralam sie byc w lab jak najmniej. A kolega ktory byl tam ze mna to jest taki pyszalek, ktory uwaza, ze zawsze jest madrzejszy od innych, robil wszystko bez rekawiczek, bez okularow, bez maski. No ale coz, jego sprawa. Ja osobiscie mam nadzieje, ze w miare szybko uda mi sie odtruc ![]()
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu Ty może lepiej dla własnego dobra uciekaj jak najszybciej od tych szalonych ludzi! Przecież oni do jakiegoś nieszczęścia mogą doprowadzic!! I że tez szefostwo się na to godzi
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() wiecie,że moje dziecko dopiero teraz usnęło!!!!!!!!!!!!! ja mam dość dziś! była taka jęcząco-piszcząca-marudząca, że myślałam, że na boso na balkon ja wystawię na deszcz ale chyba to zeby, górna czwóra chyba ma zamiar się pojawić, bo ma spuchnięte jak diabli! biedactwo mojeCytat:
podczytywałam prawie cały dzień, ale sobie nie zaznaczałam i teraz nie wiem co komu miałam odpisać, nooooo. Skleroza nie boli. Gucia- warunków pracy to Ci nie zazdroszczę. I najgorsze jest, że kasa przesłania oczy zarządzającym i BHP mają w d... Co chwilę na studiach słyszę newsy o przypadkach, które się w głowie nie mieszczą! jak mnie takie coś denerwuje!!! ![]() Karenina- koleżankę powinnaś sprowadzić na ziemię i już. Ja jak teraz mówię o moich planach nie wracania do pracy, to póki co spotykam się ze zrozumieniem wśród znajomych. Ciekawe czy tak będzie później ![]() Któraś z Was chciała, żebym pokazała butki jaki kupiłam Olci,nie mam zdjęcia, ale z linka może podam http://www.outletstore.pl/ecco/7307156492/Product.aspx Konspi- no zupy niby zdrowe, ale jarzynki tez można ugotować i zjeść do dania głównego dziś zrobiłam zapiekankę z białej fasoli |
|
|
|
|
#1000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja brałam antybiotyk aby zamordować gronka z mojego gardłą i 1,5 tygodnia po skończonym antybiotyku - dodam, ze silnym - miałam anginę - własnie skończyłam antybiotyk witam poczytałąm i pooglądałam fotki - dzieciaki piękne u nas nic nowego - dzieci zdrowe choć Grześ mi pokasłuje sporadycznie - jednak pogoda jest sprzyjająca i te pyłki Iza miała coś z oczkami - podobno jest jakiś wirusek i powoduje zapalenie - zaaplikowałam gentamycyne i przeszło ważyłam dzieciackzi - Iza mi nie przytyła - wiecie już się zaczełam martwić (ale to smiesznie brzmi) że jak tak więcej je i w przeciągu 2 tygodni przytyła kilogram to moze będzie niebezpiecznie nabierać na wadze - ale chyba to się unormowało nie pamiętam która pisała o gryzieniu - Agusia? - Grześ mnie gryzie jak mu coś nie pasi - nerw chodzący i teraz już nie robi awantur tylko bierze na litość - zabronię czegoś to staje i spuszcza głowę i zaczyna żałośnie płakać - probuje nowy sposob na mame ale raczej się trzymam
|
|||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
powiedziałabym że to jest właśnie coś nowego
witaj Madzia a jak mój zięciunio? ile waży?
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1003 | |||
|
Zadomowienie
|
Gissh zdrowka i zagladaj czesciej
i jaka pannica z Dominisimusze sie wziasc za siebie znowu :P 12 op. mleka?? omg ja bym zbankrutowala. u nas idzie jedno op na miesiac gora dwa ![]() Cytat:
Cytat:
i zes sie wkopala w robote.. ale dasz rade na pewno![]() Cytat:
ale ta twoja pannica ladnie juz mowi, chyba musze filipa do Bianki na szkole wyslac bo on tylko gada cos w jezyku zrozumialym tylko i wylacznie przez niego..;pa jak z ta praca o ktorej mi ostatnio mowilas? cos w gazecie?:P bylismy na zakupach we wrocu, niedawno wrocilismy, zrobilam tacie torta na urodziny i padam juz na twarz, chlopaki poszli sie usypiac wiec wreszcie moge troche odpoczac )
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
W imieniu Dominiki dziękuję wizażowym ciociom za komplementy
Ja cały czas czuję się nie najlepiej ale mam nadzieję że jeszcze dzień, dwa i antybiotyk zacznie działać... A tymczasem kaszel mnie wykańcza No ale w końcu mała padła i ja zaraz też się kładę... Dziękuję za wszystkie życzenia szybkiego powrotu do zdrowia
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też coś nabiera, mam katar, boli mnie gardło i czuję się do
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie ma tam służb BHP? może należy to zgłosić do inspekcji?Kosmiczne kary pienięzne powinny im oczy na problem otworzyć!! Niepoważna ta firma! a ja nie wiem czy pisałam, ale Dominisia jest o taka Katarina- witaj! i nie przeoczyłaś, jeszcze nie wiem co noszę pod sercem! ale teraz już postanowiłam, że do porodu nie chce wiedzieć ![]() Będzie niespodzianka
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
Włączyłam TVN, a tam "Kochaj i tańcz", pomyślałam że zobacze co to warte i stwierdzam, że tego się nie da oglądac - szmira jakich mało
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Myślicie, że mogę wypic na noc dwa teraflu???? |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i mało jednak jestem w stanie spamiętać
Ale miałam zarobiony dzień i jakoś tak wyszło...Co pamiętam... Suonko pomysł na film ok, ale ani akcja ani rola Miko nie podobają mi się Katarina miło Cię widzieć ![]() Gish Dominika cudna! Jakie włoski am już długie ![]() Brombi wpsółczuje akcji z✂✂✂... kran ![]() I martwie się również o Pinky, bo przestała pisać w trudnych chwilach... |
|
|
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolczyków jeszcze nie zmieniałam. nie spieszę się z tym bo te są bardzo wygodne. trzymają się mocno w uszach. chyba pietrusia pisała, że można je nosić do roku. tak piszecie o tych kanapeczkach na śniadanie... moje dziecko wyznaje jedną zasadę - dzień bez kaszki i mleka to dzień stracony! ciekawe ile to jeszcze potrwa. kaszka obowiązkowo jest na śniadanie i na kolację a w międzyczasie 1 lub 2 razy mleko. kanapkami się po prostu bawi a nie je. a propos mleka. dajecie krowie? ja bym się już chętnie przerzuciła na krowie bo o wiele taniej ale Nilcia ma na nie alergię więc " płacz i płać"
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie,
Tak na chwilke wpadam, zeby powiedziec, ze tz dostal prace, zaczyna w poniedzialek, tyle ze w innym stanie. Przenosimy sie na polnoc. Tz wyjezdza jutro, czeka go 16 godzin za kierownica a my polecimy w przyszla niedziele, bo w srode mamy jeszcze wizyte u lekarza. Stresuje sie, bo boje sie, jak on sobie poradzi, a jak ja tu sama przezyje caly tydzien? Bede sie bac w nocy :pomocy: Strasznie duzo mamy zalatwien i pakowania, dopiero jutro bede miec troche czasu na wizaz, jak tz wyjedzie, a maly bedzie spal.Karenina, jak Andre sie czuje? Guciu, koszmar a nie praca! Jak sie da, to uciekaj stamtad. Moje ulubione dziedziny to fizyka i historia
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak kosmetyczna co przebijala uszy kamilce mowila ze przz rok od zalozenia mozna je nosic
Cytat:
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
no i WOjtuś chory
![]() moje ulubione przedmioty szkolne to matematyka i jeszcze raz matematyka :p Bogus - szczęśliwej przeprowadzki, i nie bój sie, włącz kompa i wizaż, będziemy z Tobą :p Guciu - d d... ta praca
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
gocha zdrówka dla Wojtusia
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
gocha oj to zdrowia życzymy
bogus85 włączysz wizaż z nami nie będziesz się bać ![]() tarasia moja teraz na śniadanie pije mleczko, czasem zje parówke . Także u nas śniadanka są liche. Chlebem pluje Kolacja kaszka i mleczko. Mleko krowie tylko daje do budyniu. Nie wiem czy lepiej dawać krowie zamiast np bebiko, choć w smaku wole te krowie. Bebiko jest tak słodkie że nie wiem jak można to pić ![]() Mówią żeby do 3 lat krowiego nie dawać. Guciu dziewczyny mają racje uciekaj stamtąd ![]() Katarina fajnie, że jesteś mądra dziewczynka jak ładnie już mówi elalank śliczne buciki ja się zastanawiam jakie kupić bartka czy ecco ale chyba bardziej mi się podobają te z ecco
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
My krowiego mela też na razie nie podajemy-no raz może czy dwa podałam jej płatki.Ale chętnie je serek zółty,biały
![]() Jestem nie do życia Wczoraj czytałam jak pisałyście że wasze dzieciaki robią w nocy akcje i co??moja tej nocy właśnie taka akcję zrobiła Nie mogłam jej uspokoić ani na rękach,ani herbatka nic kompletnie,gorączki nie miała-więc zdobyłam się na odwagę i dałam jej czopka-usnęła za 15min ale tak się wierciła i pojękiwała cała noc a tż na pierwszą zmianę-nieprzytomny!ciekawe co będzie dziś?A to przez zęby?3 czwórki wyszły nie ma jeszcze za to górnej 2!nie wiem jak jej te zębuchy idą?
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Marta mam nadzieje ze nocka dzis bedzie duzo lepsza i wad sie wyspac
Moja dzis za to przespala cala noc od 20.30 do 6.30 bez zadnej pobudki jak wstala to zjadla mleczko. U nas z zywieniem wyglada tak ze mleczko wieczorem i w nocy (czasem rano jak w nocy nie wsjtaje) zadnej kaszki, jogutra, sera bialego nie chce nawet sprubowac wiec dobrze ze to mleczko chociaz pije no i jajko nawet lubi zjesc.
|
#1018 | ||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() a ja mam czas dla siebie nakupiłam towaru i zaraz zabieram sie do roboty trzymajcie kciuki, żeby mi cos wyszło ładnego, bo z moim talentem do duże wyzwanie ![]() Cytat:
![]() ja krowiego nie daję, czasem tylko do płatków, ale wlewam minimalnie żeby tylko się namoczyły Cytat:
szkoda tylko, że w innym stanie. Ale i tam się zaaklimatyzujecie.yyyy, serio mówisz?? toż to była moja zmora w szkole Cytat:
yyy, e no dziewczyny, co z Wami? jak można lubić te przedmioty?Cytat:
różnica jakby nie było spora!A Bartka nie ma u mnie w pobliżu. Podobały mi się jakieś w necie, ale jednak wolałabym je dotknąć i padło na ecco
|
||||
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, póki co się nie odniosę do postów - myślę, że zrobię to wieczorem. Chciałam Wam tylko pokazać... hmmm... wiosnę???
![]() Pierwsze zdjęcie - tak było wczoraj popołudniu. Kolejne - dziś rano... |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bogus, z przeprowadzka na pewno bedzie dobrze Marta, u nas Sandra tez dzis jakos kiepsko spala, wychodza jej obie gorne 4, chociaz 3 ani widu ani slychu. A co do dzisiejszego dnia, to niestety musimy czekac na wyniki do poniedzialku, bo dopiero wtedy zapadnie decyzja. A chodzi o mieszkanie, ktore chceym wynajac. Niestety jest 3 chetnych na nie i dzis wlasciciel spotykal sie z kazdym po kolei i w poniedzialek da nam znac, komu je wynajmie. I jak wszystko dobrze pojdzie, to przeprowadzalibysmy sie pod koniec czerwca. A jak pojdzie zle, to musimy dalej szukac. Na razie musimy uzbroic sie w cierpliwosc ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

:brzy dal

i jaka pannica z Dominisi
No ale w końcu mała padła i ja zaraz też się kładę...
szkoda tylko, że w innym stanie. Ale i tam się zaaklimatyzujecie.