Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 11:05   #3181
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszym użyciu odżywki Yes to Carrots[/B].
Są plusy i minus.

Plusy? Miękkie, błyszczące włosy.
Minus? Elektryzują mi się. Niewiem czemu. Rzadko mi się to zdarza.
Rozmawiałam o tym ze znawcą - Estelle i zasugerowała,że to może być z tego powodu,że odżywka YtC ma wiele składników naturalnych, mniej antystatyków i silikonów.

Niewiem,czy dalej używać. Strasznie mi żal wyrzucać tych kosmetyków - cholera, dałam za nie dużo kasy.
Chyba będę dalej używać, zobaczę - może włosy się przyzwyczają.
Aż tak "napakowanej" naturą odżywki to chyba jeszcze nie używałam.
Może jakiś psikacz z antystatykami?
Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
Namietne_usta czyli przy tak "napakowanej"odzywce silikon jest wskazany?
Wcale nie koniecznie, zależy od włosów, np. moje się nie elektryzują właśnie jesli nie używam albo używam mało slikonów... za to musze unikać odzywek a miką w składzie bo robi mi momentalnie elektryzującą się masakrę
Cytat:
Jak myślicie, czy zmasakrowane zabiegami chemicznymi (farby, rozjaśnianie, dekoloryzacje) włosy już nigdy nie odzyskają dawnej gęstości?
mogą odzyskać
Ja prawie 2 lata temu miałam rozjaśniane sianko i lekkie zakola wypalone przez rozjaśniacz wszystko odrosło(czy w sumie jeszcze odrasta) po stosowaniu wizażowych metod
Stary 2011-03-18, 11:31   #3182
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
namietne usta ja rozjasniam wlosy od kilku lat i nie traca one na gestosci moze to kwestia jak sie dba o nie od samego poczatku
najczesciej jest tak ze placzemy juz nad rozlanym mlekiem

Muszę Cię niestety zmartwić. Ja rozjaśniałam włosy od 16 r.ż. i przez dobrych kilkanaście lat wszystko było ok, ale po 30-tce włosy już nie były w stanie się tak obronić jak za młodu gdy organizm jest silny. I niestety zaczęły tracić na gęstości mimo,że zdecydowanie bardziej o nie dbałam i stosowałam mniej inwazyjne zabiegi. Za młodu można chodzić bez czapki,szaleć całą noc , opalać się i farbować włosy bez umiaru i większego uszczerbku, ale to się kiedyś kończy.
Stary 2011-03-18, 11:40   #3183
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Muszę Cię niestety zmartwić. Ja rozjaśniałam włosy od 16 r.ż. i przez dobrych kilkanaście lat wszystko było ok, ale po 30-tce włosy już nie były w stanie się tak obronić jak za młodu gdy organizm jest silny. I niestety zaczęły tracić na gęstości mimo,że zdecydowanie bardziej o nie dbałam i stosowałam mniej inwazyjne zabiegi. Za młodu można chodzić bez czapki,szaleć całą noc , opalać się i farbować włosy bez umiaru i większego uszczerbku, ale to się kiedyś kończy.
spokojnie wlasnie w tym roku koncze 30 i wlos z glowy nie wypada a rozjasniam cala mlodosc i ciagle mi rosna nowe meszki
wiec niewiem od czego to zalezy
Stary 2011-03-18, 11:54   #3184
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
spokojnie wlasnie w tym roku koncze 30 i wlos z glowy nie wypada a rozjasniam cala mlodosc i ciagle mi rosna nowe meszki
wiec niewiem od czego to zalezy

Pewnie od pielęgnacji, bo w równym stopniu silikony wykańczały mi włosy. Przetłuszcz, łupież, podrażnienie i w konsekwencji wypadanie. Podejrzewam jednak, że gdybym teraz przy właściwej pielęgnacji mocno je rozjaśniła straciłabym ich znowu połowę.
Stary 2011-03-18, 12:23   #3185
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2579637 2]Ja chyba na forum TLHC przestanę zaglądać, bo jakaś zawistna przez nie się robię

Ale jak tego uniknąć, jak widzi się zdjęcia takich włosów?[/QUOTE]
ostatnie zdjecie do mnie nie przemawia, za długie ale ten warkocz marzę o takim (w życiu nie będę miała takich grubych włosów ) te czarne proste za tyłek też są bossskie takie gładkie
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu najpierw spróbowała taką szczotkę. Namówiona przez Wizaż kupiłam. Zakup wyjątkowo nietrafiony i leży toto na półce w łazience, służąc jako podstawka do grzebieni.
ja tam wielbię swoją szczotkę z naturalnego włosia, polecam wszystkim o naturalnie prostych kłaczkach
Cytat:
A jak myslisz, czemu włosy mi się po tej odzywce i szamponie tak elektryzują? Kurcze, neiwiem,czy używać dalej - czy to nie zniszczy mi włosów?
Wiem, brzmi to idiotycznie - taki skład miałby zniszczyć włosy no ale chodzi mi o to elektryzowanie..
mi sie elektryzowały jak zaczęłam używać szczotki z naturalnego włosia, przez jakieś 2 tyg na początku ale po prostu psikałam sobie wtedy na włosy odżywką w sprayu z silikonami (2-faza gliss kura) i problem mijał.
Stary 2011-03-18, 16:11   #3186
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dzięki za odp - zobaczymy co będzie z moimi włosami. Bardzo bym chciala,żeby były takie, jak kiedyś..
Pamiętam, jak mialam robione dwa warkocze - i zawsze mój jeden ( z dwóch) warkocz był dużo grubszy niż warkocze koleżanek, robione ze wszystkich włosów.

Poprostu nienawidzę siebie za to rozjaśnianie bezmyślną dekoloryzację itp.

Caskada - to fajnie,że masz zdrowe włosy pomimo rozjaśniania.
Za czasów gdy ja rozjasnialam, to myslalam,ze pantene, dove itp do włosów zniszczonych to jest dobra pielęgnacja

Nie wiedzialam nic o silikonach, o olejach, o wcierkach itp

No,ale jeszcze mam trochę nadzieji,że jakoś to będzie.

Poważnie zastanawiam się nad tym,żeby odwołać wizytę u fryzjera - jestem umówiona 23.03 na kolor. Ostatnie farbowanie miałam 19.02. Zastanawiam się,ćzy nie odwołać i już nie umawiać się ponownie - czyt. przestać farbować włosy.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 16:22   #3187
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Namietne_Usta - to co zawsze, czyli łagodny szampon, odżywka d/s i b/s, olej i jedwab w końcówki po każdym myciu, czasem nafta, raz w tygodniu olej i maska wszystko-co-się-nawinie-pod-rękę. Nie suszę, nie prostuję, nie farbuję. Chyba tyle Moja pielęgnacja tak wygląda już dłuuuugo, ale dopiero teraz (po roku włosomaniactwa) widzę prawdziwe efekty. A najlepsze jest to, że kiedy zaczynałam moje włosy nie były zniszczone, tylko bardzo zaniedbane, niedopieszczone. Wydaje mi się, że efekty powinny być widoczne szybciej, no ale lepiej późno niż wcale Ogólnie moje włosy bardzo lubią, gdy poświęca im się dużo uwagi, bo jeśli przez tydzień nie nałożę na nie czegoś bardziej odżywczego już wyglądają dużo gorzej.

A tę szczotkę z włosia dzika kupiłam we fryzjerskim, nawet nie wiem, jaka to firma...
Stary 2011-03-18, 18:13   #3188
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki za odp - zobaczymy co będzie z moimi włosami. Bardzo bym chciala,żeby były takie, jak kiedyś..
Pamiętam, jak mialam robione dwa warkocze - i zawsze mój jeden ( z dwóch) warkocz był dużo grubszy niż warkocze koleżanek, robione ze wszystkich włosów.

Poprostu nienawidzę siebie za to rozjaśnianie bezmyślną dekoloryzację itp.

Caskada - to fajnie,że masz zdrowe włosy pomimo rozjaśniania.
Za czasów gdy ja rozjasnialam, to myslalam,ze pantene, dove itp do włosów zniszczonych to jest dobra pielęgnacja

Nie wiedzialam nic o silikonach, o olejach, o wcierkach itp

No,ale jeszcze mam trochę nadzieji,że jakoś to będzie.

Poważnie zastanawiam się nad tym,żeby odwołać wizytę u fryzjera - jestem umówiona 23.03 na kolor. Ostatnie farbowanie miałam 19.02. Zastanawiam się,ćzy nie odwołać i już nie umawiać się ponownie - czyt. przestać farbować włosy.

Odwołaj. Znając fryzjerki na pewno położy Ci farbę z amoniakiem, a jeśli nawet bez to będzie utleniacz. Nawali silikonów, które po tygodniu się zmyją , a włosy podniszczone zostaną. Potem zaczną płowieć i kolor nie będzie już taki głęboki.
Jesli nie musisz nie farbuj.
Ja mam siwe i to walczę mimo, że całe życie malowałam.
Nic nie zastąpi zdrowych, naturalnych włosów. Jak wiatr latem wieje to one tak wspaniale się miękko układają, a te farbowane mają już coś takiego w sobie,że jakoś tak sztywnieją, sterczą albo są suche. Nie błyszczą tak naturalnie i są bez życia.
Przypomnij sobie jak skrzypią podczas mycia zdrowe włosy. Już zapomniałyśmy,że taki dźwięk naprawdę istnieje.
Ależ się rozmarzyłam......
Stary 2011-03-18, 18:18   #3189
201605090956
Konto usunięte

Majreg - u mnie naturalny kolor odpada. Tak dobrze czuję się w czerwieniach... Dlatego siwą panią nie będę, choć by mieli mnie wieszać za to na kiju od szczotki A i tak mam zniszczone przez pewną panią fryzjerkę (to dla niej of course)

Tylko chciałabym hennę, taką co daje efekt machoniu - jaką polecacie?

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-03-18 o 18:19
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 18:36   #3190
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Majreg - u mnie naturalny kolor odpada. Tak dobrze czuję się w czerwieniach... Dlatego siwą panią nie będę, choć by mieli mnie wieszać za to na kiju od szczotki A i tak mam zniszczone przez pewną panią fryzjerkę (to dla niej of course)

Henna to dla mnie też natura. Nie niszczy i nie zmienia struktury.
Włosy też błyszczą naturalnie, a jak się o nie dba to są miękkie i zdrowiutkie.
Ale ze sztucznej czerwieni jeszcze Cię kiedyś nawrócę.
Stary 2011-03-18, 21:25   #3191
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
A jaki masz naturalny kolor włosów?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 22:35   #3192
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Odwołaj. Znając fryzjerki na pewno położy Ci farbę z amoniakiem, a jeśli nawet bez to będzie utleniacz. Nawali silikonów, które po tygodniu się zmyją , a włosy podniszczone zostaną. Potem zaczną płowieć i kolor nie będzie już taki głęboki.
Jesli nie musisz nie farbuj.
Ja mam siwe i to walczę mimo, że całe życie malowałam.
Nic nie zastąpi zdrowych, naturalnych włosów. Jak wiatr latem wieje to one tak wspaniale się miękko układają, a te farbowane mają już coś takiego w sobie,że jakoś tak sztywnieją, sterczą albo są suche. Nie błyszczą tak naturalnie i są bez życia.
Przypomnij sobie jak skrzypią podczas mycia zdrowe włosy. Już zapomniałyśmy,że taki dźwięk naprawdę istnieje.
Ależ się rozmarzyłam......
Akurat moja fryzjerka zna się na rzeczy i jej ufam - ostatnio przerzuciłyśmy się na Inoę - powiedziała,że dla moich włosów to jedyne rozwiązanie, jesli mamy je farbować. No i też przyznała szczerze,że włosy mam w stanie tragicznym i niewolno mi się zbliżać do salonu przez 5 tygodni
Ale problem w tym,że mój naturalny kolor jest taki mysi i smutny. Ale zastanawiam się,czy jednak go nie zapuszczać i jakby co to po jakimś dłuższym czasie odświeżyć go jakimiś refleksami czy czymś w tym stylu hmm niewiem,tak mi żal farbować włosów.
Niby ta inoa jest delikatna i to nie to samo co rozjaśniacz 9 czy 12%

Zobaczymy.. narazie mam mały odrost - byłam 19.03,także to jest tak z centymetr różnicy.

Hmm..właśnie mi TŻ zmierzył włosy - moja długość to 26cm - chciałabym zapuścić tak do 60cm - jak myslicie, ile to będzie trwało? z 3 lata?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-18, 23:29   #3193
201605090956
Konto usunięte

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25813982]A jaki masz naturalny kolor włosów?[/QUOTE]
Tak zwany polski "mysi" blond

Majreg - nie sądzę, moja "mycha" na włosach od zawsze mi się nie podobała a szukam czegoś co idzie w czerwień machoniową na myszce
Stary 2011-03-19, 10:57   #3194
siiesta
Rozeznanie

Drogie dziewczyny ktore patrzycie na odrosty i uwazacie ze macie MYSI kolor wlosow, otoz jestescie w bledzie!!! Ja rowniez tak myslalam ze posiadam taki kolor wlosow patrzac na odrosty ale przy odpowiedniej pielegnacji mozecie dodac swoim naturalnym wlosom roznego blasku zaczynajac od zlotego brazu/blondu konczac na kasztanowych odcieniach!
To wszystko zalezy od tego jakich naturalnych srodkow uzywacie
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:02   #3195
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Drogie dziewczyny ktore patrzycie na odrosty i uwazacie ze macie MYSI kolor wlosow, otoz jestescie w bledzie!!! Ja rowniez tak myslalam ze posiadam taki kolor wlosow patrzac na odrosty ale przy odpowiedniej pielegnacji mozecie dodac swoim naturalnym wlosom roznego blasku zaczynajac od zlotego brazu/blondu konczac na kasztanowych odcieniach!
Niestety jest to u mnie już nie możliwe. A chcę użyć naturalnej henny, która mnie na machoń zafarbuje - w brązie wyglądam na 30+ (nie zależnie od koloru) a w do blondu mam za jasną cerę i wyglądam w nim dziwnie mega (stapia się z cerą ) A do czerwieni jakoś pasuję, jakbym miała naturalne predyspozycje - mam naturalnie kocie oczy (zielono - żółte jak u kota )

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-03-19 o 11:04
Stary 2011-03-19, 11:02   #3196
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość

ja mam w sumie blond ale i tak bym chciała zeby były jaśniejsze

dziewczyny wczoraj uzyłam glorii której od dłuzszego czasu nie uzywałam, dodałam gliceryn i jakie włoski mięciutkie

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 11:56   #3197
whiskey
Zadomowienie

jaki olej mogę stosować wewnętrznie? i gdzie można taki kupić?

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 12:24   #3198
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja mam w sumie blond ale i tak bym chciała zeby były jaśniejsze

dziewczyny wczoraj uzyłam glorii której od dłuzszego czasu nie uzywałam, dodałam gliceryn i jakie włoski mięciutkie
ja w zeszłym tygodniu stałam się szczęśliwą posiadaczką glorii i też muszę przyznać, ze włosy po jej użyciu są tak niesamowicie miękkie jak po żadnej innej
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-19, 14:43   #3199
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
lniany

Cytat:
Napisane przez Kileczka Pokaż wiadomość
ja w zeszłym tygodniu stałam się szczęśliwą posiadaczką glorii i też muszę przyznać, ze włosy po jej użyciu są tak niesamowicie miękkie jak po żadnej innej

no nie ?gloria taka tania a taka dobra

ps to ty w avatarku?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 15:06   #3200
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Hmm..właśnie mi TŻ zmierzył włosy - moja długość to 26cm - chciałabym zapuścić tak do 60cm - jak myslicie, ile to będzie trwało? z 3 lata?
Zależy od porostu. Jeśli udałoby Ci się uzyskać porost w okolicach 2cm miesięcznie, zeszłoby Ci 1,5 roku (nie licząc ewentualnego podcinania). Jeśli 1cm, to rzeczywiście 3 lata..
Jednak jak jesteś miłośniczką długich włosów, naprawdę warto
Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
Polecam lniany.
W sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością, niekiedy w aptekach, odradzam supermarkety - ostre oświetlenie niszczy właściwości oleju.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 15:15   #3201
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Kochane, miałam już nie kupować żadnych specyfików do włosów (mam ich już tyle,że nie ma dla nich miejsca ) - no,ale kupiłam naftę kosmetyczną tłumacząc sobie,że to tylko 6zł

I zastanawiam sie,jak jej używać - czy wcierać w skalp, czy nakładać na całe włosy, czy może wlewać do maski żółtko, cytryna i oliwa.

Jak myślicie?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 15:21   #3202
Konto usunięte

Cytat:
Kochane, miałam już nie kupować żadnych specyfików do włosów (mam ich już tyle,że nie ma dla nich miejsca ) - no,ale kupiłam naftę kosmetyczną tłumacząc sobie,że to tylko 6zł

I zastanawiam sie,jak jej używać - czy wcierać w skalp, czy nakładać na całe włosy, czy może wlewać do maski żółtko, cytryna i oliwa.

Jak myślicie?
A naftę sobie chwalę.
Na skalp na pewno, bo wzmacnia cebulki. Na długość też warto, bo wygładza, nabłyszcza (oczywiście nie tak bardzo jak silikony, efektu lustra nie będzie ), ponoć i odżywia.
W żółtka bawić się nie lubię, tym bardziej, że jajek w domu nie mam. Cytryna może Ci rozjaśnić - jak Ci to nie przeszkadza, to czemu by nie. Lepszych olei i tak nie ma po co dodawać, bo szybko się zmywa naftę - po 15-20 minutach, więcej nie trzymaj.
Stary 2011-03-19, 15:25   #3203
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dzięki Tatty - jak zwykle niezastąpiona w pomocy

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 15:32   #3204
Konto usunięte

Tak drobnym druczkiem dopiszę: niektóre osoby są wrażliwe na naftę i im nie bardzo służy, potrafi nawet nieźle podrażnić skórę. Jednak nie przejmuj się tym z góry, większość osób nie ma takich sensacji
Stary 2011-03-19, 15:40   #3205
Namietne_Usta
Zakorzenienie

No,zobaczymy jak będzie u mnie. Mam bardzo wrażliwą skórę na twarzy i ciele, natomiast nigdy żadna farba,rozjaśniacz mnie nie podrażniły. Podobnie jeśli chodzi o kosmetyki. Jedyne co to koszmarem było dla mnie zastowanie szamponu i odzywki Garnier Fructis oraz (niestety) po dłuższym stosowaniu szamponu ziołowego z Polleny-Ewy miałam wysyp krostek

Już sobie przelałam tą naftę do opakowania po odżywce b/s ,także mam ja w postaci sprayu, co napewno mi ułatwi nakładanie jej na włosy

Nakładac na suche czy mokre?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 15:47   #3206
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
No,zobaczymy jak będzie u mnie. Mam bardzo wrażliwą skórę na twarzy i ciele, natomiast nigdy żadna farba,rozjaśniacz mnie nie podrażniły. Podobnie jeśli chodzi o kosmetyki. Jedyne co to koszmarem było dla mnie zastowanie szamponu i odzywki Garnier Fructis oraz (niestety) po dłuższym stosowaniu szamponu ziołowego z Polleny-Ewy miałam wysyp krostek

Już sobie przelałam tą naftę do opakowania po odżywce b/s ,także mam ja w postaci sprayu, co napewno mi ułatwi nakładanie jej na włosy

większość chyba na suche nakłąda (ja tak robiłam)
ale powiem Ci ze nie wiem czy przelanie do atomizera to był dobry pomysł, bo może mieć problemy z "zaciągnięciem" nafty
Stary 2011-03-19, 15:50   #3207
Konto usunięte

Cytat:
Na suche.
Stary 2011-03-19, 15:50   #3208
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Yyy.. ups

No, trudno, jakby co to odkręce i będę ją dozować w formie pierwotnej

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-03-19, 16:19   #3209
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
lniany

no nie ?gloria taka tania a taka dobra

ps to ty w avatarku?
no nie spodziewałam się takiego efektu po odżywce, bo zazwyczaj te nic mi nie dawały, a tu taki zaskoczenie.
a gdzie tam ja. ja mam włosy do ramion, a te w awatarze mi si podobają
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-03-19, 16:25   #3210
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ale fajne te włosy świeżo na nałożeniu nafty. Takie ślisko-delikatne

Aha i mam dziwne uczucie ściągniecia skóry głowy... czy to jakiś zły objaw?

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości