|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja prawie 2 lata temu miałam rozjaśniane sianko i lekkie zakola wypalone przez rozjaśniacz
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę Cię niestety zmartwić. Ja rozjaśniałam włosy od 16 r.ż. i przez dobrych kilkanaście lat wszystko było ok, ale po 30-tce włosy już nie były w stanie się tak obronić jak za młodu gdy organizm jest silny. I niestety zaczęły tracić na gęstości mimo,że zdecydowanie bardziej o nie dbałam i stosowałam mniej inwazyjne zabiegi. Za młodu można chodzić bez czapki,szaleć całą noc , opalać się i farbować włosy bez umiaru i większego uszczerbku, ale to się kiedyś kończy.
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec niewiem od czego to zalezy
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie od pielęgnacji, bo w równym stopniu silikony wykańczały mi włosy. Przetłuszcz, łupież, podrażnienie i w konsekwencji wypadanie. Podejrzewam jednak, że gdybym teraz przy właściwej pielęgnacji mocno je rozjaśniła straciłabym ich znowu połowę.
|
|
#3185 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2579637 2]Ja chyba na forum TLHC przestanę zaglądać, bo jakaś zawistna przez nie się robię
![]() Ale jak tego uniknąć, jak widzi się zdjęcia takich włosów?[/QUOTE] ostatnie zdjecie do mnie nie przemawia, za długie ale ten warkocz Cytat:
Cytat:
ale po prostu psikałam sobie wtedy na włosy odżywką w sprayu z silikonami (2-faza gliss kura) i problem mijał.
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp - zobaczymy co będzie z moimi włosami. Bardzo bym chciala,żeby były takie, jak kiedyś.. Pamiętam, jak mialam robione dwa warkocze - i zawsze mój jeden ( z dwóch) warkocz był dużo grubszy niż warkocze koleżanek, robione ze wszystkich włosów. Poprostu nienawidzę siebie za to rozjaśnianie bezmyślną dekoloryzację itp. Caskada - to fajnie,że masz zdrowe włosy pomimo rozjaśniania. Za czasów gdy ja rozjasnialam, to myslalam,ze pantene, dove itp do włosów zniszczonych to jest dobra pielęgnacja Nie wiedzialam nic o silikonach, o olejach, o wcierkach itp ![]() No,ale jeszcze mam trochę nadzieji,że jakoś to będzie. ![]() Poważnie zastanawiam się nad tym,żeby odwołać wizytę u fryzjera - jestem umówiona 23.03 na kolor. Ostatnie farbowanie miałam 19.02. Zastanawiam się,ćzy nie odwołać i już nie umawiać się ponownie - czyt. przestać farbować włosy. |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Namietne_Usta - to co zawsze, czyli łagodny szampon, odżywka d/s i b/s, olej i jedwab w końcówki po każdym myciu, czasem nafta, raz w tygodniu olej i maska wszystko-co-się-nawinie-pod-rękę. Nie suszę, nie prostuję, nie farbuję. Chyba tyle
Moja pielęgnacja tak wygląda już dłuuuugo, ale dopiero teraz (po roku włosomaniactwa) widzę prawdziwe efekty. A najlepsze jest to, że kiedy zaczynałam moje włosy nie były zniszczone, tylko bardzo zaniedbane, niedopieszczone. Wydaje mi się, że efekty powinny być widoczne szybciej, no ale lepiej późno niż wcale Ogólnie moje włosy bardzo lubią, gdy poświęca im się dużo uwagi, bo jeśli przez tydzień nie nałożę na nie czegoś bardziej odżywczego już wyglądają dużo gorzej.A tę szczotkę z włosia dzika kupiłam we fryzjerskim, nawet nie wiem, jaka to firma...
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odwołaj. Znając fryzjerki na pewno położy Ci farbę z amoniakiem, a jeśli nawet bez to będzie utleniacz. Nawali silikonów, które po tygodniu się zmyją , a włosy podniszczone zostaną. Potem zaczną płowieć i kolor nie będzie już taki głęboki. Jesli nie musisz nie farbuj. Ja mam siwe i to walczę mimo, że całe życie malowałam. Nic nie zastąpi zdrowych, naturalnych włosów. Jak wiatr latem wieje to one tak wspaniale się miękko układają, a te farbowane mają już coś takiego w sobie,że jakoś tak sztywnieją, sterczą albo są suche. Nie błyszczą tak naturalnie i są bez życia. Przypomnij sobie jak skrzypią podczas mycia zdrowe włosy. Już zapomniałyśmy,że taki dźwięk naprawdę istnieje. Ależ się rozmarzyłam......
|
|
#3189 |
|
Konto usunięte
|
Majreg - u mnie naturalny kolor odpada. Tak dobrze czuję się w czerwieniach...
Dlatego siwą panią nie będę, choć by mieli mnie wieszać za to na kiju od szczotki A i tak mam zniszczone przez pewną panią fryzjerkę Tylko chciałabym hennę, taką co daje efekt machoniu - jaką polecacie? Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-03-18 o 18:19 |
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy też błyszczą naturalnie, a jak się o nie dba to są miękkie i zdrowiutkie. Ale ze sztucznej czerwieni jeszcze Cię kiedyś nawrócę.
|
|
#3191 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale problem w tym,że mój naturalny kolor jest taki mysi i smutny. Ale zastanawiam się,czy jednak go nie zapuszczać i jakby co to po jakimś dłuższym czasie odświeżyć go jakimiś refleksami czy czymś w tym stylu hmm niewiem,tak mi żal farbować włosów. Niby ta inoa jest delikatna i to nie to samo co rozjaśniacz 9 czy 12% ![]() Zobaczymy.. narazie mam mały odrost - byłam 19.03,także to jest tak z centymetr różnicy. Hmm..właśnie mi TŻ zmierzył włosy - moja długość to 26cm - chciałabym zapuścić tak do 60cm - jak myslicie, ile to będzie trwało? z 3 lata?
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;25813982]A jaki masz naturalny kolor włosów?[/QUOTE]
Tak zwany polski "mysi" blond Majreg - nie sądzę, moja "mycha" na włosach od zawsze mi się nie podobała a szukam czegoś co idzie w czerwień machoniową na myszce
|
|
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
Drogie dziewczyny ktore patrzycie na odrosty i uwazacie ze macie MYSI kolor wlosow, otoz jestescie w bledzie!!! Ja rowniez tak myslalam ze posiadam taki kolor wlosow patrzac na odrosty ale przy odpowiedniej pielegnacji mozecie dodac swoim naturalnym wlosom roznego blasku zaczynajac od zlotego brazu/blondu konczac na kasztanowych odcieniach!
To wszystko zalezy od tego jakich naturalnych srodkow uzywacie
|
#3195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(stapia się z cerą - mam naturalnie kocie oczy (zielono - żółte jak u kota Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-03-19 o 11:04 |
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w sumie blond ale i tak bym chciała zeby były jaśniejsze ![]() dziewczyny wczoraj uzyłam glorii której od dłuzszego czasu nie uzywałam, dodałam gliceryn i jakie włoski mięciutkie
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
lniany
Cytat:
no nie ?gloria taka tania a taka dobra ![]() ps to ty w avatarku?
|
|
#3200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak jak jesteś miłośniczką długich włosów, naprawdę warto ![]() Polecam lniany. W sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością, niekiedy w aptekach, odradzam supermarkety - ostre oświetlenie niszczy właściwości oleju. |
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, miałam już nie kupować żadnych specyfików do włosów (mam ich już tyle,że nie ma dla nich miejsca
) - no,ale kupiłam naftę kosmetyczną tłumacząc sobie,że to tylko 6zł ![]() I zastanawiam sie,jak jej używać - czy wcierać w skalp, czy nakładać na całe włosy, czy może wlewać do maski żółtko, cytryna i oliwa. Jak myślicie?
|
|
|
|
#3202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na skalp na pewno, bo wzmacnia cebulki. Na długość też warto, bo wygładza, nabłyszcza (oczywiście nie tak bardzo jak silikony, efektu lustra nie będzie ), ponoć i odżywia.W żółtka bawić się nie lubię, tym bardziej, że jajek w domu nie mam. Cytryna może Ci rozjaśnić - jak Ci to nie przeszkadza, to czemu by nie. Lepszych olei i tak nie ma po co dodawać, bo szybko się zmywa naftę - po 15-20 minutach, więcej nie trzymaj. |
|
|
|
|
#3204 |
|
Konto usunięte
|
Tak drobnym druczkiem dopiszę: niektóre osoby są wrażliwe na naftę i im nie bardzo służy, potrafi nawet nieźle podrażnić skórę. Jednak nie przejmuj się tym z góry, większość osób nie ma takich sensacji
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
No,zobaczymy jak będzie u mnie. Mam bardzo wrażliwą skórę na twarzy i ciele, natomiast nigdy żadna farba,rozjaśniacz mnie nie podrażniły. Podobnie jeśli chodzi o kosmetyki. Jedyne co to koszmarem było dla mnie zastowanie szamponu i odzywki Garnier Fructis oraz (niestety) po dłuższym stosowaniu szamponu ziołowego z Polleny-Ewy miałam wysyp krostek
![]() Już sobie przelałam tą naftę do opakowania po odżywce b/s ,także mam ja w postaci sprayu, co napewno mi ułatwi nakładanie jej na włosy Nakładac na suche czy mokre? |
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiem Ci ze nie wiem czy przelanie do atomizera to był dobry pomysł, bo może mieć problemy z "zaciągnięciem" nafty
|
|
#3207 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdzie tam ja. ja mam włosy do ramion, a te w awatarze mi si podobają
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne te włosy świeżo na nałożeniu nafty. Takie ślisko-delikatne
![]() Aha i mam dziwne uczucie ściągniecia skóry głowy... czy to jakiś zły objaw?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

21.06.2014r.
moze to kwestia jak sie dba o nie od samego poczatku