|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy.Część VII
Cytat:
a całę włoski ogólnie są tak o pół tonu ciemniejsze niż po matrixie przez tą chłodną poświatę ale jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak serum to chłodzące w białej tubce i po 9,99zł było ![]() no a włoski masz śliczne
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Farbowanie na wcześniej rozjaśnionym odroście tzn:
Ja mam mocno ciemne naturale - brązowe. I nie mogę tak po prostu położyć farby blond, bo kolor na odroście i na reszcie będzie się bardzo od siebie różnił, także muszę wcześniej rozjaśnić odrost za pomocą farbki z aktywatorem rozjaśniacza (np. Palette 100 skandynawki, Palette deluxe 100 lub Palette e20) Jak już odrost rozjaśnię do takiego mleczno-żółtego koloru, wtedy mogę położyć farbkę jaka mi się podoba ![]() Można też używać zwykłego rozjaśniacza, ale taka farba mniej niszczy włosy ![]() Zresztą, możesz sobie wejść na bloga blond bunny, tam jest wszystko ładnie, przejrzyście wytłumaczone
|
|
|
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ta je*ana flądra sie uwziela i mimo zwolnienia musialam zapitalac jestem taka zmeczona i zmarznieta....ryczec mi sie chce...
|
|
#1654 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mjirelaCytat:
![]() A takie blizny jak ja miałam okropne schodziły ale to trzeba było 4 zabiegów i dalej żeby zaczęło być widać efekty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ale zmiany w wyglądzie nóg i pupy nie zauważyłam niestety A włoski jak zwykle bjuti ![]() |
||||||
|
|
|
#1655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
||||
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są takie małe płytkie dziureczki. Ja mam kilka takich na czole i na brodzie. Albo odwrotnie. Takie są lekko wypukłe. Ale zazwyczaj najwiecej jest przebarwień. A efekty zawsze widać po serii zabiegów
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
YATTAMANKA
Mówiłaś mądralo tylko dlaczego nie wspomniałaś o obrzydliwym żółtku xD
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy ja wiele nie potrzebuję do szczęścia ![]() i dziękuję
|
|
#1659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To nie gadanina - to fakty novelove Cytat:
w lecie jak się smarowałam to uczucie było niemożliwie przyjemne ![]() ![]() ![]() Śliczne to Ty masz Cytat:
Pod kołderke kochana czym prędzej, wygrzewać się! no bez sensu następnym razem może 7 zrobię?
|
|||
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to nie polecam Ci używac do tych okładów miodu - bo owszem może i poprawia kondycję włosów - ale jak rozjaśniasz ciemne włosy (czyli tak jak ja) to by Ci wyciagnęło spowrotem czerwony barwnik i by było rudo.. Także pzrestrzegam .. A to to spoko - no stress Umyjesz fioletowym i będzie cacy |
||
|
|
|
#1661 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym liczyłam że kolor będzie jaśniejszy, marzy mi się taki jak w załączniku
|
||
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
BUNNY mam jedno szybkie pytanko. Czy wyjdzie mi farba 9.1 bez kąpieli??
Zaraz lecę do Rossmanna i nie wiem ..
|
#1663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy dar przekonywania Cytat:
|
||
|
|
|
#1664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A stosowałam regularnie 2 razy dziennie i nie żałowałam sobie (z racji ceny ) przez ponad m-c aż w końcu zaniechałam jak efektów nie widziałam ![]() Teraz mi się schudło i od razu mniej cellulitu mam ![]() Tłumaczę to sobie tym, że mniej tłuszczu rozpycha skóre i tak niedoskonałości nie widać ![]() I wszyscy na mnie krzyczą bym przytyła Kiedy mnie się podoba jak jest i nie zamierzam ![]() ![]() (pomijając, że przecież nie robię tego specjalnie - jem jak zawsze )Cytat:
![]() Oj Bunny współczuję - no ale co poradzić kiedy na świecie prócz ludzie także taborety są.. Wygrzej się porządnie - może soczku malinowego ciepłego i nie daj się choróbsku ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki!
![]() Ja wlasnie splukalam maske z wlosow i teraz schna sobie same. Uwielbiam ta maseczke Kallos Latte!! za zapach i efekty! no i za cene![]() Mylam dzisiaj wloski w sumie drugi raz od farbowania, zobaczymy jak wyschna jaki bedzie efekt.. Wiecie co kupilam sobie w Rossmanie szampon z Alterry, nowosc do wlosow suchych i zniszczonych. o ten:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 opinii na KWC nie ma zachecajacych ale narazie tez malo osob go wyprobowalo. Ja umylam nim pierwszy raz wloski i jak narazie mialam swietne odczucia- wlosy byly nawilzone po samym szamponie, nie poplatane. Drugi raz mylam juz innym szamponem dlatgeo nie wiem jak spisuje sie solo ten z Alterry ale wstepnie mam bardzo mile doswiadczenia ![]() Zdam relacje jak dluzej pouzywam. A tak na marginesie, zel pod prysznic z wanilia z tej serii Alterry jest przeboooski!! zapach fenomenalny! ![]() Polecam! w dodatku ma naturalny sklad.a moje wloski schna.. mam nadzieje ze odrost nie bedzie juz tak rudawy jak wczesniej.. mylam szamponem fioletotwym z Loreala, oby cos pomoglo. Dam Wam pozniej fotki jak wyschna mi wlosy. Ale mysle ze dam szanse jeszcze temu matrixowi 10av.. moze przy drugim uzyciu bedzie lepiej? pamietam ze z 11a tez tak mialam, im dluzej farbowalam tym lepszy efekt. ale na liscie do wyprobowania mam jeszcze N&E 522, robilam nim mojej mamie i wyszlo jej slicznie! i kolor tak sie nie wyplukiwal ani nie rudzial odrost jak po wellatonie 12/1.
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może dlatego, ze tylko 1 opakowanie zużyłam i zaniechałam wcieranie..Chyba jeszcze kiedyś spróbuje ![]() A Ty się nie przejmuj opiniami innych - ważne, że się dobrze czujesz w figurce jaką masz, to jest najważniejsze ![]() Właśnie myślałam, żeby następnym razem zrobić goldwellem ale jeszcze przemyślę sprawe |
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedys moje włosy były chyba łatwiejsze w obsłudze. A nie wiesz moze jakiej farby użyć by uzyskać kolor jak na fotce? I czy olej lniany do olejowania się nada? Nic o nim nie ma na stronce Bunny. Mam jeszcze oliwę z oliwek |
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama z tym walcze i ehh, najlepiej balsam ujędrniający, napinający skóre. Wtedy beda mniej widoczne. Na zlikwidowanie to kremami nic sie nie poradzi. Kwasy, mikro, ultradźwięki, mezoterapia. Można próbować. |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...en.html&next=1Jak już podeschniesz to pokaż się nam
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
kochana Bunny
jak tu będziesz to prosze napisz mi jak powinnam położyć tą farbke c12? chodzi mi o to, że mam te 5cm odrostu odrózniający się od głowy a dalej pozostałości po pasemkach które są prawie białe i boje się że jak mazne niechcący farbką to one mi odlecą od tego miejsca gdzie się zaczynaja po rozjaśniaczu? i ile Ty trzymasz ją na odrostach ,a ile na całości jak zmalaksujesz ? Ja mam takie bardziej słoneczne te włosy i boje się co mi może wyjść doradź mi co robić bo chyba zgłupieje przez te włosy
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#1673 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za info o waxie, widzę, że sporo blondasków miało podobne odczucia, cieszę się teraz, że wzięła te próbki, a tak mnie kusiło od razu cały słój tego do blond kupić... ![]() super zakupki daj koniecznie znać, jak się będzie sprawować to mleczko do ciała, bo się na nie czaję ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczynki, a którą maskę z Waszych doświadczeń bardziej polecacie, żeby odżywiła suche włoski - Kallos Latte czy Dolce Anti-Age??
|
|||||||
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten majirel jeszcze będzie się wypłukiwał i trzeba poczekać by zobaczyć jak w efekcie końcowym będzie wyglądać i dopiero wtedy myśleć o farbie - teraz jest na to za wcześnie A co do olejowania to oba się nadadzą - choć lepszy będzie lniany Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie to nie mam ich jakiś kosmicznych. Niezbyt dużo, jaśniutkie, na pograniczu pośladków i ud. Także da się przeboleć ![]() Na takie zabiegi to pewnie sporo kasy potrzeba.. jak wygram w totka to wtedy sobie zafunduję |
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie ma, tu jest skład skopiowany z KWC:
Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Sodium Coco Sulfate, cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Lauroyl Sarcosine, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Alcohol*, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**. * surowce pochodzące z uprawy kontrolowanej biologicznie. ** naturalne olejki eteryczne. Właśnie czeka u mnie w szafce aż skończę Babydream i będę go testować tak mi się marzy, żeby myć na przemian raz tym raz tym butelka po butelce, to może włosy się zbytnio nie przyzwyczają i cały czas będzie fajny efekt, bo z Babydreama jestem zadowolona
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie już się chyba przyzwyczaiłam bo mam je od dawna Choć wiadomo fajniej by było gdyby ich nie było
|
|
|
|
|
#1679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
święte słowa Yatta ![]() amen
|
|
|
|
|
#1680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale miło że moge komuś coś doradzic Cytat:
![]() Z rozstępami to tak jest ze trzeba działać jak są świeże. A zabiegi to hmmm zależy jaki. Kwasy są chyba najtańsze - i po cichu podpowiem że można to sobie zrobic w domku A tak to trzeba liczyć około 200 zł za zabieg niestety. I i tak sie ich do końca nie zlikwiduje tylko troszke spłyci. Cytat:
Też znam takie osoby co mowia ze właśnie jak sa nieopalone to strasznie je widac, a jak sie opalą to prawie nic. U mnie to na odwrót Ale tak naprawde to rozstępy sie stają tak powszechne, że przy zadbanym ciele nikt juz na to uwagi raczej nie zwraca A problem dotyczy również mężczyzn hihi
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

świetny ten kolor. daj znać jak sie trzyma, oby się nie wyplukiwał.
ale jest ok 
tak serum to chłodzące w białej tubce 

za masłem też nie przypadam 

ta je*ana flądra sie uwziela i mimo zwolnienia musialam zapitalac 

i boje się że jak mazne niechcący farbką to one mi odlecą od tego miejsca gdzie się zaczynaja po rozjaśniaczu? i ile Ty trzymasz ją na odrostach ,a ile na całości jak zmalaksujesz ? Ja mam takie bardziej słoneczne te włosy i boje się co mi może wyjść
)
święte słowa Yatta