|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
no to jak juz sie chwalimy
to wrzucam moje parowki w ciescie, zrobione 4 godziny temu
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nie mam
Może posmaruj bepanthenem?? Mi pomógł, jak coś tam mi się działo z brodawkami ![]() A i UWAGA, wiadomość dnia. Mamy sobotę, a moja prawa pierś NIE BOLI ![]() (andziot zaczynam poważnie tż podejrzewać, bo w nocy się kłóciliśmy i nie miał jak mnie molestować )P.S. W tle leci happysad
|
|
#963 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, widzę że łóżeczko z żyrafką bardzo popularne u nas. Ja też je chcę
Daj znać czy nic się z nim nie dzieje. Grazin, jak lepiłaś te pierogi że one takie idealne? ![]() No właśnie, nie róbcie smaka bo się głodna robię
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-19 o 19:54 |
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
UWIELBIAM SZPINAK. A ze śmietaną i czosnkiem? ![]() Bo jeśli tak, to , bo uwielbiam, a nie mogę czosnku ![]() agus Wygląda smakowicie ![]() Moria Ja też bym nie wierzyła Twojej wadze. Nie wiem, gdzie Ty masz te kg! Wyglądasz bardzo dobrze na tych zdjęciach, które wrzucasz ![]() Edzik tańczy mi w brzuchu
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
eweska ja przed ciaza mialam ponad 90
nie smutaj sie
|
|
#968 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki śliczne wypielęgnowane brzuszki... A ja zjadłam właśnie pół kilo truskawek i o. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-03-19 o 20:01 |
||
|
|
|
#969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to bułka tarta podsmazona na masełku
wedle przepisu jaki robiłam, i powiem ze zestawienie bardzo przyjemne![]() Cytat:
hihiewesko w przyszłym tyg bede robic z kapustą i grzybami jak bardziej lubisz:P czekam na sezon truskawek i bede robic ![]() Cytat:
a robisz w jakim cieście> ja we franbcuskim i zastanawialam sie dzisiaj czy by ich nie zrobic![]() a na gorze to co??? ![]() mysle ze do tych paróweczek by idealnie pasował mój sos czosnkowy, ktorego przepis wkleiłam w klubie ![]() Cytat:
dołem sie wykrawa kółeczko kładzie na góre na srodek farsz i sklejamy![]() Cytat:
i serem feta smietany nie bylo w przepisie a czmeu nie mozesz czosnku?
|
|
#970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz będą za mną chodzić ![]() A waga działa jak należy, ta w domu i ta u ginka podobne wartości podaje Cytat:
eweska Ty odlicz co najmniej 5kg na chłopaków Jak na bliźniakową ciążę to Ty i brzuszek i wagę masz wzorową
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-03-19 o 20:05 |
||
|
|
|
#972 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Moje życie to ciągła dieta lub ograniczanie jedzenia itp. Po urodzeniu synka byłam zadowolona bo ważyłam 50kg a jak szłam do porodu to ważyłam 82kg, a waga przed ciążą to 60kg, wtedy myśłałam że nie mogę ważyć poniżej 60kg bo nigdy nie mogłam schudnąć, dopiero po porodzie sie udało, wiadomo troszkę kg mi przybyło w międzyczasie choć nie dużo i w ciągu 3lat przytyłam tylko 5kg i tak waga trzymała się aż do zimy sprzed dwóch lat gdzie już ważyłam 59kg i później przybyły nastepne kilogramy że teraz moja waga wyjściowa przed ciążą to 68kg dobra już nie marudzę bo za bardzo się rozpisałam :P Będziemy gubić kg po porodzie ![]() Grazin o z kapusta i grzybami jak najbardziej ![]() Moria no zobaczymy ile zleci po porodzie mam nadzieje, że sporo ![]() Choć powiem Wam że nawet jak sporo ważyłam zawsze miałam płaski brzuch, a teraz z płaskim brzuchem będę musiała się pożegnać, za bardzo się rozciągnęłam i za duży brzuchol żeby tak sobie fajnie znikł. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-19 o 20:05 |
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie
![]() zaraz wrzuce przepis do klubu |
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, to ja poproszę o ten przepis jeśli jest łatwy. Nigdy w życiu nie robiłam pierogów ale czas spróbować
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalilam sie w klubie pewnie cztalas ja jeszcze do 80 nie dobilam, ale nie mam daleko ![]() ale tak jak piszesz, bedziemy walczyc po oorodzie i sie wspierac
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
pierogi ze szpinakiem i serem feta
bardzo prosty ![]() moria wysoka jestes ale i tak nie widac
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
No doczytalam
![]() tak was na raty cytuje i odpisuje, bo obiad jedlismy dopiero i padlam totalnie, a jeszcze teraz moja psiapsiola mnie na skypie zlapala![]() swedza mnie Kasiula swedza, ale strupkow nie mam. ![]() moria fajnie masz ze i mama i tesciowa, ja bede musiala porobic obiadki, moze mama mi teraz pomoze jak bedzie cobym miala pozamrazane, bo tak to nie wiem co bedziemy jesc, a serca nie bede miala, zeby TZ codziennie gotowal ![]() matall no to ja chyba mam takie same agus powinnas sie werandowac, jak niemowlaczek, na foteliku na balkonik na sloneczko ![]() zaraz obrobie zdjecia brzuszka i wstawie bo mi ktos ciagle przeszkadza
|
|
|
|
#978 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A teraz jeszcze zostało nam miesiąc przyjemności |
|
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
No i wróciłam od koleżanki
![]() jej 4miesięczna Zuzia jest słodka i taka grzeczna w ogóle powiem Wam, że byłam w szoku jak mi powiedziała, że rodziła w 41tygodniu, a nie miała wód płodowych! i najpierw kazali jej na sucho rodzic (a bodajże wód nie miała od środy, a w sobotę dopiero cc), a potem łaskawie zrobili cesarkę. co najlepsze, nawet lekarze nie wiedzą, gdzie jej te wody "wyparowały". ![]() pytałam się jakich kosmetyków używa dla małej do kąpieli, to tylko mydełka. buźkę tylko wodą przegotowaną przemywa. no i do pupy z nivei krem polecała na odparzenia, albo termentiol. ale z tym jej porodem coś strasznego opowiadała, że mała była normalnie sucha po wyjęciu z brzucha. aż płaty skóry miała. a debile zwlekali z cc Moria nie wierzę, że przekroczyłaś tę magiczną liczbę Grazin i ta bułeczka tarta.... mniamEwesko no brzuszek pierwsza klasa. a tak co do wagi to się nie przejmuj. na odchowalni będziemy się tym zajmować Kasia ale super zakupy będę czekać na fotki!właśnie, gdzie jest Daisy ![]() haha też dziś myślałam o Vanes, że w sumie już rodzic powinna
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-19 o 20:16 |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Saniu jak to nie widzieli ze wod nie ma?? nie zrobili jej usg? boze masakra!!! przeciez powinna ich pozwac. dobrze ze Zuzinka zdrowa mimo to
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam już wcześniej o mojej TRAGEDII ![]() Uczuliłam się na czosnek, a tak uwielbiam... Szpinak z czosnkiem, alio olio, pieczywko z masełkiem czosnkowym... ![]() Ale cierpię straszliwie po zjedzeniu nawet sproszkowanego czosnku, zaraz jest masakra w jelitach, a o dolegliwościach, które mnie łapią wolałabym nie pisać publicznie ![]() Moria Wiesz, prawdziwego paszteta to się nie da wykadrować. Ściemniasz nam, moja droga ![]() Albo Twoja waga
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania brzuszek wielgaachnny
ale piękny ![]() ja nic pod głowę nie daję ! moria44 Iguśka chyba upycha się w środku teraz u Ciebie bo rzeczywiście różnicy ogromniastej nie ma, ale u mnie też wielkość stanęła w miejscu ![]() gusiagatko ile ciuuuszków ![]() principessina słodkie mebelki ![]() antropia bardzo zgrabny brzunio ![]() matallewar i kolejny rośnie, nie da się ukryć ![]() no i z tą piersią to normalnie Paulizia zdrówka !!!!!!!!! Grazin jaki wysyp brzucholkowy dziś ![]() pierogi !!!!!!!!!!!eweska nie masz ani jednego rozstępu ?????? nawet malutkiego ???? ![]() 24kasia86 zakupy dla dzidzi tak strasznie cieszą ![]() Zosia coraz ładniej zasypia SAMA !!!!! (tzn teraz jeszcze nie śpi ale nie wyłazi już milion pięćset dwa dziewięćset razy do pokoju i nie jęczy ) przeżyłam Ikee ![]() nawet teraz nienajgorzej się czuję nie kupiłam ochraniacza bo mężu mnie uświadomił że jak zakryję całe łóżeczko to Zosia siostry nie będzie widzieć, a to smutne by było więc pozostaniemy przy starym na połowę łożakomodę kupiliśmy, ale inną, tzn taką od kompletu szafek, które mamy w sypialni, ma co prawda tylko 3 szuflady ale za to bardziej pojemne i głębsze (Siasiek ma taką samą) po powrocie ja do wyrka na drzemkę a mężul z Zosią pilnie poskładali komodę ![]() wyjęłam tylko jedną reklamówkę rzeczy dla Gabrysi i się okazało że ma pół szuflady pajaców kupiliśmy też Zosi pościel i kołdrę bo ciągle spała pod tą niemowlaczkową, wyobrażcie sobie że łóżeczko ma 160x70 a kołdre 150x200 ![]() mniejszych nie ma w IKEI (oprócz tych do niemowlęcych) pościel taką -- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60107753 podobała mi się jeszcze jedna ale mężul narazie nie pozwolił ![]() poza tym to chyba żołądek mnie boli od tego żelaza co zaczęłam łykać - Tardyferon bo dokładnie jak zaczęłam je łykać to mam problemy, bo jak coś zjem to nie jest ciekawie... ![]() narazie tyle sprawozdania głodna się przez Was zrobiłam |
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() Ależ uczta brzuszkowa dziś, przekrój idealnych brzuszków ciążowych - okrągłe, szpiczaste, małe, duże... yyy no dobra, teraz już raczej duże SUPER! Matall, ja tak tylko w ramach sprostowania, że Furagin, to nie to samo, co Urosept Lolko, no przyznaj, że im bliżej godziny zero, tym większy stres ![]() Grazin, za szczucie pierogami masz klapsa! Co do zapasów, to ja też zamierzam zamrażarkę zapełnić za jakiś miesiąc. Trochę gotowców, jakieś piersi z kurczaka, ryby, poza tym będę mieć wsparcie Mamy i TŻ, będziemy jakoś się jedzeniowo ogarniać![]() Aguś, niepokojące te skoki, nie chcę się wtrącać, ale na Twoim miejscu przez kilka dni dałabym sobie spokój z wychodzeniem nawet po zakupy. Wypoczywaj. No martwię się, no ![]() Kasiu, ten Twój TŻ to super facet cieszę się, że macie zakupy i wszystko, czego Lence potrzeba, wózek za becikowe, jak najbardziej, ale za aukcjami też się rozglądajcie, jak pisze nasza Moria, czasami super okazje można trafić Aha, z tymi kg, to pamiętajmy, że swoje waży też woda, a nie tylko te pierogi Jednak więcej wody mamy w sobie.A SORBETY TEŻ WODA, POTWIERDŹCIE, ŻEBY NIE BYŁA MOJA KRZYWDA
|
|
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do porodu wiedzieli, że nie ma wód no ale mimo to kazali rodzic sn. nie miała rozwarcia to coś mi tłumaczyła, że jakąś piłkę jej wkładali do pochwy, żeby rozwarcie było. dopiero później w końcu cc
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
aha !!!
melduję że dziś mierząc się papierową miarką z Ikei ( a nie kablem od usb )odkryłam że mam 100 cm w brzuszku ( miarki ledwo starczyło)(ostatnio było 96)
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-19 o 20:31 |
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot oooo jak miło słyszeć, że Zosieńka sama zasypia
bo w sumie od początku istnienia wątku najczęściej pisałaś właśnie o usypianiu Zosi super! a i zakupy udane. dziękuję za komplement brzuszkowy Mary tak, tak Skarbeńku sorbet też woda ![]()
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sensie, że mają podobne działanie. Tylko urosept jest ziołowy. A w ogóle to mi urosept w ogóle nie pomaga. Lepsze są te z żurawiną
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() yyyy a ja mam 106
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam sobie kupić Tardyferon i zażywać profilaktycznie. Ale chyba dam sobie spokój na razie do następnej morfologii. Zażywam żelazo w witaminach...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

, bo uwielbiam, a nie mogę czosnku 

(a bodajże wód nie miała od środy, a w sobotę dopiero cc), a potem łaskawie zrobili cesarkę. co najlepsze, nawet lekarze nie wiedzą, gdzie jej te wody "wyparowały". 

(tzn teraz jeszcze nie śpi ale nie wyłazi już milion pięćset dwa dziewięćset razy do pokoju i nie jęczy )