|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
?Cytat:
|
||
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Proszę bardzo, nie wiem o który kocyk chodzi, więc wklejam dwa linki:
![]() Kubusiowy http://allegro.pl/sliczny-mieciutki-...511725026.html Z pieskiem http://allegro.pl/puszysty-koc-bobas...498136132.html |
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie po długim czasie!
Ja już chyba chce na L4, ale to z jednego powodu, żeby być na bieżąco z Wami Ale tak po kolei co u nas: Od tygodnia CZUJĘ RUCHY!!!!!!!!!! I to jest jeden z najpiękniejszych momentów dotychczas w ciąży (oprócz 2 kreseczek oczywiście). Na razie jest to takie delikatne bulgotanie, ale już bardzo często, praktycznie za kazdym razem jak się położe albo długo siedzę w jednej pozycji. Cudowne uczucie, i czekam na więcej żeby tatuś mógł również to poczuć.. Do dziewczyn, które jeszcze nie czują: wsłuchujcie się w wasze ciało szczególnie wieczorem i nie martwcie się lada moment TEN dzień nadejdzie. Ja tez zazdrościłam mamusiom, które już czuły.. Jeżeli chodzi o chrzestnych to my wybierzemy moją przyjaciółkę, z którą przyjaźnie się od podstawówki i mojego brata. Jeżeli chodzi o ciuszki to również mam kilka zdobyczy z lumpka, a obiecane mam bardzo dużo ciuszków od koleżanki która ma termin porodu za tydzień, więc nie muszę się martwić. Tydzień temu wybraliśmy w końcu wózek jaki chcemy kupić. Byliśmy w takim dużym sklepie w Gdańsku, gdzie mieli bardzo duży wybór, przetestowaliśmy sobie prawie wszystkie i zdecydowaliśmy sie na firmę emmaliunga model nitro city http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...oCity-845.html Zachwycił nas, szczególnie wagą. Stelaż z gondolą waży jedynie 11,5 kg. Mieszkamy na drugim piętrze i waga była u nas priorytetowa. Fakt jest to wózek z wyższej klasy co się przekłada na cenę bo nowy kosztuje 3000zł, ale postaramy się wyczaić jakąś okazję i kupić używany. Jeżeli ktoś również zastanawia się nad takim typem to mogę coś więcej powiedzieć. Dodaje w końcu zdjęcia brzuszka bo już 20t1d się zaczął. Pozdrawiam was kochane!!! Lilka 3maj się mocno!!!
|
#4924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Kan. 872 - Przyjmujący chrzest powinien mieć, jeśli to możliwe, chrzestnego. Ma on dorosłemu towarzyszyć w chrześcijańskim wtajemniczeniu, a dziecko wraz z rodzicami przedstawiać do chrztu oraz pomagać, żeby ochrzczony prowadził życie chrześcijańskie odpowiadające przyjętemu sakramentowi i wypełniał wiernie złączone z nim obowiązki.
Kan. 873 - Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych. Teoretycznie na temat płci tu nic nie ma [ach, ten piękny język polski! ]. Jest za to na temat ilości - jeśli nie możesz znaleźć dwóch takich osób, może być jeden chrzestny Żeby być dokładnym, można popatrzeć do łacińskiego KPK: Cytuj: Patrinus unus tantum vel matrina una vel etiam unus et una assumantur co [podobno ] znaczy, że należy wybrać jedego tylko ojca chrzestnego [patrinus unus tantum] lub jedną matkę chrzestną [matrina una] lub jego i ją [unus et una] - tzn. chrzestnego i chrzestną. Z czego wychodzi, że albo dwóch rodziców różnej płci, albo po prostu jeden. z http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=10239 |
|
|
|
#4926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też do 20 tc miałam niecałe 4kg do przodu ale teraz w 25tc było kolejne 3kg do przodu w sumie to już 7 kg, ciekawe na ilu skończę ![]() a my na chrzestnych bierzemy siostrę TŻ i syna mojej kuzynki decyzja zapadła ![]() wróciłam od teściów i teraz się byczymy z małżem a jutro cały dzień piżama party
|
||
|
|
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
Waga u mnie bez zmian czyli 1 kg na minusie. Nie wiem jak ja to robię, bo jem normalnie.
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
ha! zdążyłam przed końcem wątku
przeczytałam milion stron i nic nie pamietam ![]() Lilka uważaj na siebie! Nerola cieszę się, ze mąż miał udane rozmowy i że szyjka rośnie ![]() Aga, to że byłaś na diecie i miałaś obniżoną hemoglobinę to mi też pasuje, do tego o czym rozmawiałyśmy na lodach - zrób sobie usg po porodzie Ale miej na uwadze, ze ja walnięta jestem!uff nie mam siły - nie jadę już jutro do Katowic bo bardzo nieudana wystawa. Sprzedaż w necie dobrze nam idzie a tam normalnie nic, zero. Szkoda męczarni. Myślałam, że mnie ominęły jakieś humorki a wczoraj przeszłam samą siebie najpierw rano na stacji, pani nie usłyszała, ze chcę tosta i mi go nie zrobiła a kolejka była duża więc nie chciałam znowu stać. I w ryk - cała drogę do Katowic chlipałam, maż nie wiedział o co chodzi, w końcu pyta - więc wychlipałam, że głodna jestem. To się prawie posikał ze śmiechu.A potem poszłam oglądać finały i popłakałam się jak zobaczyłam szczeniaczki hahaha no normalnie się nie poznaję
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie koniec wątku zaraz
który dać tytuł dziewczyny? bo muszę chyba już jutro założyć kolejną część
|
#4930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Przypomniałaś mi łacinę...bleeee. |
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko dobranoc powiedzieć i zmykam do spania (albo do łóżka raczej
) )mąż wreszcie wrócił z pracy, niedawno mnie na pizzę zabrał, wróciliśmy i siedzę teraz objedzona...pyszna była.. ![]() zanka, chyba ten Twój, trzeci? ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-19 o 21:03 |
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
Mój typ tytułu to 3 brumka
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
dakaro - staram sie
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
nr 1
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy 7 nr2 Całkiem dobrze już się znamy- letnie dzieci i ich mamy 4 ograniczamy się do wyboru między tymi dwoma? jak tak to ładnie mi na kolorowo piszcie w postach który wybieracie, a ja podliczę od tego postu będę liczyła
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-19 o 22:40 |
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze nie wiem co z tym tytułem- mi też się równie podoba 3 Zanki jak i bodajże 3 Brumka
|
|
|
|
#4936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ma rozne zmiany, akurat marzec jest pod tym katem prze....ny, bo prawie non stop same 12h, w tym jeszcze dojazd...
Piekna mamusia z Ciebie! Cytat:
A jesli chodzi o targi, to myslalam, ze zrobicie tam furore, cos dziwni Ci ludzie, Ale dobrze, ze sobie darujecie, przynajmniej odpoczniesz w niedziele. |
|
|
|
|
#4938 |
|
Zadomowienie
|
Ciężki wybór,ale ja decyduję się na:
![]() nr 1 Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy |
|
|
|
#4939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Rozeznanie
|
ja na nr 1 głosuje
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
nr 1
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nr 1
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy
mój głos
|
|
|
|
#4944 |
|
BAN stały
|
Lilka nie liczę skurczów ale czasem w godzinę ani jednego a czasem 3.
Mnie trochę bolą ale to dlatego,ze moja macica jest rozciagnięta(dlatego też szybciej brzuch rośnie i wolniej i znacznie boleśniej się kurczy po porodzie). Brzuch wtedy ma kształt idealnie okrągły,twardy jest jak kamień. Moja mam robiła wczoraj zdjęcie dziecku,które urodziło się na przełomie 24-25 tyg. ciąży. Wazy 650 gram ale ma sie dobrze ![]() Ja jestem co raz spokojniejsza bo moja wazy 1200 a w poniedziałek wchodzimy w 7 miesiąc,28 tydzień,3 trymestr Stapelko dobre Ja wczoraj płakałam bo naleśników nie zjadłam Moze faktycznie lepiej przez internet firmę prowadzić. Moi rodzice dziś przywieźli nam wałówę ![]() Pies moich rodziców już na końcówce żywota ![]() Ma raka i cierpi bo z przerzutami i tata dziś wykopał dziurę bo w ciągu tyg. mają ją uśpić. (u mnie nha polu). I wiecie co?Moja mama wpadła na pomysł,żeby tę dziurę wykopać na samym środku pola na przeciw mojej kuchni i tam pochować Nukę ,postawić wielką pergolę i posadzić pnące róże. Jak Wy to widzicie? Bo my w sumie swoje zwierzaki chowamy jakieś 30 m. dalej w drzewach,by nikt nie widział,nie łaził,nie jeździł ciągnikiem. I mówiłam tacie ,zeby nie tu a w drzewkach właśnie.A on swoje i wykopał na środku. T.dziś parę groszy zarobił ale urwała się linka od gazu i dupa...kasa na linkę idzie ![]() A...mama powiedziała,ze jestem pop****A na punkcie Izy bo po co mi wózek,ciuszki? I po co piore i prasuję jak mogę po porodzie? I sraczki dostałam z tego wszystkiego.A...i mam iść do pracy a dzieci zostawić same sobie(do miasta mam w 1 stronę 20 km.) Tyle,ze jak T. prascował to i czasem do 1 w nocy od 5 rano.Takze w sumie w domu bywa 4-5 godzin w nocy. I ja mam 4 dzieci zostawić?A kto im ugotuje,napali w piecu,przypilnuje z lekcjami Maksa,wyprawi do szkoły dwójkę.....? A tak w ogóle to miza przespała niemal całą wizytę rodziców i obudziła się jak tatuś wrócił do domu. Wyżaliłam się ![]() Mi tam się wszystkie tytuły podobają
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem dobrze już się znamy- letnie dzieci i ich mamy
A ja się pokłóciłam z mężem Siedziałam i ryczałam, już mi trochę przeszło, ale nie mam zamiaru z nim dzisiaj już rozmawiać. Mam dosyć facetów. Dobrze, że żadnego tu nie ma bo chyba bym go "zjadła" Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-19 o 21:31 |
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
nerola ja bym jednak pochowała psiaka gdzieś na uboczu, bez sensu na środku pola
![]() a co do gadania o ciuszkach i wózku... wiesz jak jest, jedni uważają że to normalne kupować wszystko za wczasu, a inni twierdzą że nie można i dopiero po porodzie powinno się o wszystkim myśleć ja mam całą wyprawkę w sumie, razem z wózkiem ze zwrotu podatku kupimy łóżeczko i fotelik, przed porodem kilka drobiazgów z listy które zostały i już mam komplet no i cieszę się, że już w 3. trymestr wchodzisz, a Iza duża dziewczynka już, nasze szkraby to okruszki w porównaniu z Twoją córcią
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojej pracy to hmmmm jak dla mnie to za wcześnie, ja bym szukała czegoś na kilka godzin jak już Izunia by do przedszkola poszła ale teraz ?? no cóż co osoba to opinia. I jak dla mnie to masz prawo wymienić sobie wózek i ciuchy a co ??!! zawsze to samo?? się znudzi ![]() relaks kochana, daliście sobie do tej pory radę to i tak będzie tym razem, masz prawo decydować |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nerola ja bym pieska pochowała gdzieś na uboczu, po co dzieci mają biegać, a ten krzak to nie wiem po co ? Mamie powiedz, że pójdziesz do pracy, jak zacznie u Ciebie za niańkę robićMnie też zdenerwowała teściowa dzisiaj. Mąż zadzwonił przed pracą, a ona swoje: po co wracamy do Polski, bieda taka (razem z teściem pracują, oboje bardzo dobrze zarabiają), wszystko drożeje, a przecież dostaniemy zapomogi na dziecko. Mąż na to, że nie dostaniemy, bo oboje pracujemy, więc niby za co, a ona, żeby nie gadał głupot, ona wie bo w TV oglądała ile to w Anglii nie dają. Tylko zapomniała, że my jesteśmy w Irlandii Północnej . Strasznie mnie to wkurza, kiedy ktoś stara się mnie od czegoś odwieść, postanowiliśmy, że wracamy, chcemy spróbować. Teściowa się chyba boi, że u niej mieszkać będziemy...Sama nie wiem. Ach, wyżaliłam się...
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nr 1 Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

?

) 

Siedziałam i ryczałam, już mi trochę przeszło, ale nie mam zamiaru z nim dzisiaj już rozmawiać. Mam dosyć facetów. Dobrze, że żadnego tu nie ma bo chyba bym go "zjadła"
zębole