|  2011-02-04, 18:37 | #31 | 
| in love with life Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Leśna Kraina 
				 | 

Dot.: Puder brązujący w chłodnym odcieniu

Benefit Hoola jest matowy i ma jasny odcien kawy z mlekiem MAC ma mnostwo brazerow i rozy, chlodne, cieple, do wyboru do koloru Bourjois ma niedrogie roze w wielu odcieniach do wyboru a tak w ogole to wszystko znajdziesz w kwc, wystarczy poszukac   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-02-04, 18:42 | #32 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: Kielce/Łódź 
				 | 

to nie prawda, że brzoskwinie pasują tylko ciepłym karnacjom   ponoć nawet istnieje taka zasada, ze do chłodnego typu kolorystycznego powinno się stosować kolory ciepłe i odwrotnie. (ja tam jestem typem zimnym i wyglądam dobrze zarówno w ciepłych i zimnych kolorach  ). różowość skóry można zneutralizować - zieloną neutralizującą bazą albo po prostu bardziej żółtym podkładem. tylko to się wiąże z tym, ze twarz może sie odcinać od szyi. moze cie zainteresować produkt Flormar, o którym dowiedziałam się z filmiku na youtube: http://sklep.slicznotka.com.pl/Roz_P...sh_on-405.html numer 115 to właśnie brązer w zimnym odcieniu z brzoskwiniowym różem. 
				__________________ Don't worry. I don't have low self-esteem. It's a mistake. I have low esteem for everyone else. | 
|     |   | 
|  2011-02-04, 18:53 | #33 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
  kwc to ja już znam na pamięć, spokojnie  jednak ciężko stamtąd dowiedzieć się czegoś o rzeczywistych odcieniach produktów. Wyżej wymienione przez Ciebie brązery znam i widziałam recenzje chyba na YT, jednak zapomniałam dodać w pierwszym poście, że poszukuję czegoś w przystępnych cenach  Oglądałam róże Bourjois, jednak wydaje mi się, że i tak każdy odcień źle by wyglądał na mojej różowej cerze  ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat: 
  ale wypróbuję "na własnej skórze" Twoją propozycję z Flormaru, bo akurat w moim mieście jest ich stoisko (cena tego różu też jest zachęcająca  ) kolor P111 jak dla mnie na zdjęciu jest boski, ale jakoś nie widzę siebie w takim... za to 115 to właśnie taki jaki wydaje mi się że by mi pasował  no ale zobaczymy  jeśli chodzi o różową cere to  mam z nią nie lada problem, bo reszta ciała jest żółta  i naprawdę ciężko znaleźć mi tak bardzo żółty podkład, żeby jakoś wyrównał tę różnicę między kolorem twarzy a resztą ciała   Edytowane przez niemadlamnienicku Czas edycji: 2011-02-04 o 18:54 | ||
|     |   | 
|  2011-02-04, 18:57 | #34 | 
| in love with life Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Leśna Kraina 
				 | 

a jak nakladasz podklad w zoltej tonacji to co, rozowy nadal przeswituje spod spodu? moze powinnas uzywac mocniej kryjacego podkladu, skoro masz taka rozowa cere, a zolta skore na reszcie ciala   ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- a Inglot? Tanie kosmetyki, latwo dostepne, miliard kolorow... 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-02-04, 19:18 | #35 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Inglot ma w swojej ofercie paskowe brazery, w roznych odcieniach, za przystepna cene 39zl. Sa bardzo dobre. Watkow na temat brazerow tez bylo juz sporo, sa w nich tez zdjecia i swatche   
				__________________ Lubię siłę czerni, i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... | 
|     |   | 
|  2011-02-04, 20:26 | #36 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
   zajrzę w takim razie również na stoisko Inglota   | |
|     |   | 
|  2011-02-04, 20:32 | #37 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-03-19, 15:00 | #38 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

bronzer!!pomocy!!!!blagam !!!

czesc! mam bardzo nurtujace mnie od dluzszego czasu pytanie!!!!! jaki kosmetyk ma inna na policzkcach?? http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,77..._teledysk.html on daje taki fajne efekt mokrych policzkow!!!! blagam pomocy!!!! | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 15:20 | #39 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Dot.: bronzer!!pomocy!!!!blagam !!!

to moze byc duzo rzeczy- Bobbi Brown shimmer brick w odcieniu bronze sam lub na zwykly brazer chocby wiem, ze stila tez ma takie rozswietlacze brazowe 
				__________________ Dimipedia MASA pięknot z L'oreal - produkty, o których musicie przeczytać! FB, Instagram  | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 15:48 | #40 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Bronzer plus perłowy pigment z różowym tonem (KOBO posiada taki w swojej ofercie).

__________________ Я душу дьяволу продам за ночь с тобой... TWORZĘ - Jimmy'ego rozdział 43. BLOGA mam i ja -   | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 17:20 | #41 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: McKinsey’s Hellenic Office 
				 | 

wg mnie to bronzer ( zwykły najzwyklejszy )  i do tego jakiś highlighter, właśnie w tonacji różu  coś w stylu high beam z benefita lub paletki 4 rozświetlaczy z e.l.f.   | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 19:39 | #42 | 
| keep calm and contour on Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

bronzer + rozświetlacz. Nie używaj słów typu:pomocy~!!! błagam!!! jeśli taka jest treść wątku

__________________ It's a little bit horrifying just how quickly everything can fall to crap. Oh, screw beautiful. I'm brilliant.  If you want to appease me, compliment my brain. | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 20:48 | #43 | 
| Zakorzenienie | 

Bronzer + rozświetlacz    Bronzer może być dowolny, a do tego rozświetlacz w pudrze, lub są też rozświetlacze w płynie... one dają taki mokry efekt  Estee Lauder, a także MAC z kolekcji Wonder Woman ma takie palety/zestawy bronzer + rozświetlacz w jednej palecie   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 22:22 | #44 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Już myślałam, że się jakaś tragedia wydarzyła...

__________________ Blog głównie makijażowy  Thank God I'm a Woman www.greatdee.pl Greatdee na Instagramie FanPage na Facebooku | 
|     |   | 
|  2011-03-19, 22:37 | #45 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

przeciez sie wydarzyla. autorka szuka bronzera    
				__________________ Lubię siłę czerni, i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-19, 22:40 | #46 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-03-19, 23:13 | #47 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Owszem, odrobinkę jesteś   To moje poczucie humoru...   
				__________________ Я душу дьяволу продам за ночь с тобой... TWORZĘ - Jimmy'ego rozdział 43. BLOGA mam i ja -   | 
|     |   | 
|  2011-03-20, 18:09 | #48 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-03-20, 18:18 | #49 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-03-20, 18:54 | #50 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Mars 
				 | 

Fajny bronzer posiada marka Paese,jest podobny do ziemi Egipskiej-tylko dużo dużo tańszy. Ma drobinki i ładny odcień,jest niedrogi - bodajże 16 zł.Efekt będzie identyczny jak na zdjęciu   
				__________________ You can't win this game. Follow the rules. Play the game. Be happy.   | 
|     |   | 
|  2011-05-21, 16:53 | #51 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Tu i Tam :-) 
				 | 

Ja się dołączę do wątku, mogę?   Mam to samo! Od wieków szukam brązera w chłodnym odcieniu! Ciężko z tym, naprawdę. Mam Ziemię Egipską, ale ona jest zdecydowanie w ciepłej tonacji. Ładny kolorek ma podkład/puder Clinique Almost - nr 6 - najciemniejszy. Dla bledszych cer może służyć jako brązer właśnie, natomiast u mnie go nie widać. Używam go na całą twarz, pięknie ujednolica. Inglot nie ma zbyt zimnych kolorów. Mam paskowańce i leżą nieużywane. Jedynie róże są fajne - te multi - połączone 4 kolorki w jednym opakowaniu - AMC 90.  Rimmela zimnego póki co też nie namierzyłam   Edytowane przez Shade_23 Czas edycji: 2011-05-21 o 16:58 | 
|     |   | 
|  2011-05-21, 22:49 | #52 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: waw 
				 | 

a ja używam od kilku miesięcy matowego bronzera essence (10zł lub coś koło tego...) wydaje mi się, że jest w tonacji chłodnej i nie za ciemnej Jestem zdecydowanie zimą z karnacją jasną, oliwkową i polecam go jeśli szukacie czegoś naprawdę matowego (żadnych drobinek), i zaznaczam, że bronzer nie matuje jakoś rewelacyjnie aha, i nie polecam inglota tłuściochom... u mnie przynajmniej bronzery i pudry świecą się niemiłosiernie.. Edytowane przez celofyz Czas edycji: 2011-05-21 o 22:50 | 
|     |   | 
|  2011-05-21, 22:52 | #53 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Tu i Tam :-) 
				 | 

A ja się skusiłam na polecany tu kolorek 115 z poniższej palety   Drogi nie był, więc... zobaczymy. Najwyżej wyląduje na dnie kosmetyczki.   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-06-10, 20:16 | #54 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

puder brązujący

jaki puder brązujący ( w kuleczkach lub kamieniu ) polecacie z czystym sumieniem ? : )

| 
|     |   | 
|  2011-06-10, 20:41 | #55 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Dot.: puder brązujący

Kwc  (!)

| 
|     |   | 
|  2011-06-13, 14:08 | #56 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Ja mam taki z rimmela i jestem z niego bardzo zadowolona. Używam go juz od roku. Trzyma się cały dzień na twarzy i nie ściera.

| 
|     |   | 
|  2011-06-14, 07:56 | #57 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: UK:) 
				 | 

Cytat: 
 Osobiście polecam: *Mozaika Sensique : łafnyu efekt, lekkie rozświetlenie ale nie choinkowe i taniutka jak barszcz oraz puder duo firmy JOKO z serii sylwestrowej.Choć on nie tylko brązuje co bardziej Ozłaca 
				__________________ 03.02.2010 ZOSIA  18.04.2012 JAŚ  | |
|     |   | 
|  2011-06-14, 09:24 | #58 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

KWC a poza tym Ziemia Egipska BIKOR 
				__________________ . | 
|     |   | 
|  2011-06-14, 11:30 | #59 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Catrice ma ładny bronzer Sun Glow, ja mam ciemniejszy i jestem zadowolona    | 
|     |   | 
|  2011-07-04, 12:58 | #60 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Puder brązujący - matowy, jasny, zimna tonacja

Szukam pudru brązującego, który będzie matowy, jasny (mam jasną karnację), w chłodnej/różowej tonacji, o ile możliwe jest to przy pudrach brązujących. Wolę też pudry bardziej transparentne niż mocno napigmentowane (wolę ponawiać aplikację niż jednym pociągnięciem zrobić z siebie czekoladę). Bronzer stosuję na kości policzkowe i skronie.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.