|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
a ja się kładę oglądać jakiś film z tż
życzę miłej nocy . może rano jak wejdę któraś z nas urodzi
|
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytalam wlasnie, ze te porody zwiekszone przez pelnie nastepuja jden do dwoch dni PO pelni, wiec jeszcze wszystko przed wami dziewczyny
Dzis Ksiezyc jest najblizej Ziemi, taka odleglosc miala miejsce 28 lat temu, wiec nie czesto sie zdarza Moze byc ciekawie ![]() Ide spac... Dzis jestem caly dzien polprzytomna...
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Mirabilka kochana ja też biorę magnez od dłuższego czasu i tardyferon, bo mam anemię i jakoś wyniki tylko deczko się poprawiły. Dieta wysokobiałkowa
a ile waży twój dzidziuś![]() woszczyk moja córcia tak samo mało aktywna się zrobiła, tzn. mniej kopniaków a więcej przeciągania się, wypinania. Lekarz mówił, że ma mało miejsca i pod koniec dziecko właśnie mniej kopie. Czasem schizuję jak Mała się nie rusza ale czekam cierpliwie, bo nasze maluszki też czasem mają gorszy dzień. Uspokajam się jak męczy ją czkawka albo poprzeciąga się troszeczkę
|
|
#2224 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Deneb3 świetny opis porodu
rzeczywiście szybciutko ach chciałabym tak ![]() Cytat:
dziś nie chcę rodzić Cytat:
Cytat:
teraz za to szaleje ![]() Cytat:
![]() a co do problemu zobaczymy odstawiłam to mydło i używam tantum rosa. zobaczymy jak nie przejdzie do poniedziałku to dzwonię do gina... Cytat:
![]() coś na rozluźnienie ![]() http://mistrzowie.org/64787/Porod
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-19 o 22:01 |
|||||
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
no.... ładnie pośpiewali.. i zaraz zbieram się do spania
... uwielbiam oglądać takie muzyczne talenty... ![]() piszecie że maluchy spokojne... mój też trochę dziś mało bryka a raczej przeciąga się tylko... ale ja to już wiem ze on ma takie czasem dni... a moze i ten księżyc na nasze dzieciaczki działa ... o ananasie też słyszałam że pobudza jakies tam receptory do skurczy... ale to mi mówiła moja babcia... wiec cos w tym musi byc
|
|
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niby mam wszystko w porządku, ale tego magnezu Niunio to ze mnie ciągnie strasznie duuuzofaktycznie się dziś nachodziłaś, woszczyk dobre to wycie do księżyca ale poczekaj dwa dni do wiosny ![]() a ja od 17 sobie haftowałam ![]() a Mały mi tak daje po żebrach, że nie mogę wytrzymać, do tej pory tego nie miałam, może do rana przejdzie teraz oglądam Konfrontacje Sztuk Walki, bo lubię, więc się żegnam ![]() do jutra dziewczynki |
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne było ![]() no z tym ananasem zobaczymy jutro szamam ![]() Cytat:
hehe do jutra ![]() a haftowanie wciąga
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
deneb - ale expresowy poród, tylko pozazdrościć. Ja nadal czekam....
ananasa już mi małż zakupił, ale zjem jutro jak księżyc nie pomoże ![]() dobrej nocki
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przysnęłam przy tym ksw i dopiero się przebudziłam.
a ananas na mnie w tych kwestiach nie działa, bo często jadam
|
#2230 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! No i jak tam pełnia podziałała?
Ja skumulowałam 3 czynniki, karmi, seks i pełnia i... *upa blada...nic W niedziele podobno rodzą się lenie
|
#2231 |
|
Rozeznanie
|
witam. jaka pogoda sliczna a tu te dzieciaczki nie chca wychodzic
moj moze za tydzien zaczac sie szykowac nie obraze sie |
|
|
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() w środę idę do gina i jestem ciekawa co mi powie . a noc miałam koszmarną- co chwilę się budziłam i do tego potem zasnąć nie mogłam i jestem mega zmęczona . I jeszcze dziwne sny miałam śniły mi się jakieś trupy zabójstwa ...
|
|
|
#2233 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Moje malenstwo za to wczoraj szalalo okropnie jakby adhd mialo heh ![]() Dzis od rana spokojniejsza jest brzuszek twardnieje pojedyncze skurcze przepowiadajace i nic po za tym bo ja jeszcze czas mam bo dopiero wczoraj 37tydz.zaczelismy ![]() A Wam dziewczynki po terminie zycze rychlego porodu
|
|
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ananasa to trzeba go zjesc w zastraszajacych ilosciach, zeby cokolwiek ewentualnie podzialalo, wiec nawet jeden caly nic tu nie pomorze ![]() Dzien dobry ![]() Noc mialam koszmarna W koncu jak juz zasnelam to siku wezwalo do wc no i to mnie zupelnie rozbilo i nie spalam jakies 2,5h Jestem polprzytomna a za 2h zaczynam prace Milego...
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w niedzielę. Widzę że póki co żadna się nie rozpakowała
deneb - faktycznie szybciutko poszło no i tak optymistycznie Ego gratuluję zakupu wozka co do ruchów dzidziusia mój też mniej bym wczoraj aktywny - praktycznie wcale. ale ona tak ma co weekend. tż się śmieje że mały cały tydz. szaleje to przez weekend odpoczywa ja dziś też będę jadła ananasa, chociaż złudzeń nie mam....jutro szpital - z czego też się cieszę bo może jakoś się tam za mnie wezmą mam nadzieję że szybko a nie że będę leżała bezczynnie....---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- jeszcze co do ananasa to nie polecam jeść dużej ilości na raz. ananas ma dużo wit. C i potem cała buzia szczypie, jak się zje na raz za dużo.... |
|
|
|
#2236 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry dziewczynki
za to teraz złapał mnie od rana już trzeci taki ból jak na miesiączkę .pogoda śliczna więc pewnie zaliczę spacerek z rodzinką |
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
witam po kilkudniowej przerwie
opisze swój poród póki tż nie wróci z kapusta i laktatorem ![]() tak jak pisałam we wtorek o 14 stawiłam się w szpitalu przez to nasilające się plamienie. lekarz ktory mnie przyjal, kazal lezec i nie chodzic, zeby wytrzymac do piatku zeby bylo 37+1. no wiec lezalam. obejrzeli mi wody-byly czyste, zrobili ktg i tyle.polozylam sie bo bylam spiaca i chcialam zasnac i juz mialam oczy zamkniete, az mnie cos mocno zabolalo w podbrzuszu- w zyciu czegos takiego nie czulam!!!goracy pot mnie oblal. ale za 5 minut kolejny raz, poczym cos jakby mi chrupnelo -myslalam ze mi kosc lonowa pękła albo coś. i wtedy mi wody odeszly no i sie zaczelo. zadzwonilam do tż -dpbrze ze wczesniej z pracy wyszedl. byla 16. jak dojechal to juz do niego krzyczalam-bo bolalo. i poszlismy pod prysznic-siedzialam tam z 2 godziny, a polozna tylko wchodzila i pytala czy jak mam skurcz to czy chce mi sie siku czy wiadomo co. no i po ok.1,5 h siedzenia pod woda zachcialo mi sie czeos innego,wiec zrobila mi lewatywe, troche posiedzielismy pod prysznicem i nas zawolala zeby sprawdzic rozwarcie- a tu bylo 10cm. ja oczy zrobilam bo to 2 godziny dopiero. wiec wsszyscy mysleli ze juz koniec, a tu skurcze zrobily sie zadsze wiec czekali 1,5h ale ze akcja bardzo zwolnila to podlaczylo mi o 19.40 okstocyne, i wtedy ruszyly skurczybyki , główka wyszła a na reszte brakło mi sily, sama nie wiem i wtedy pękłam.w ostatnim partym. takze podsumowujac robienie sie rozwarcia z 4cm bo z takim trafilam do szpitala do 10cm trwało 2 godziny i partych tez mialam 2 godziny. nie powiem umeczylam sie tymi partymi. maly urodzil sie jeszcze w bardzo grubej warstwie tej mazi, byl caly bialy od tego. w 3 dobie wyszlam mu zółtaczka. jest dosc ospaly i niestety nie mial odruchu ssania, juz jest lepiej. ale cyca niet. no i mam dzis zastoj, bo ani razu nie karmilam piersia i myslalam ze nie bedzie pokarmu a tu dzis zaskoczenie. tych podkladow semi zuzylam ok 15, b bardzo ze mnie lecialo, a tych belli ok 4 paczki w 4 dni. tantum rosa- zbawienna sprawa i patent z butelka z dziubkiem tez. generalnie podsumowujac warto bylo, tymek jest slodziutki, ból nie porownywalny. ale cos w tym jest bo juz go nie pamietam. a najwieksza zgroza dla mnie sa hemoroidy bo mi wyszly. stracilam 8kg wagi i zostalo jeszcze 8.
|
#2238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze że było warte a bólu już nie pamiętasz. natura jednak mądrze to wymyśliła...Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- a ja popijam właśnie kawkę i czekam aż tż wstanie. wczoraj jeszcze poprasowałam, dziś pojedziemy na małe zakupy żywieniowe, aby tż na czas mojego pobytu w szpitalu miał co jeść no i w zasadzie od jutra rana jazda do szpitala....
|
||
|
|
|
#2239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek w niedzielę
![]() jaki szacun? w połowie usnęłam, obudziłam się na ostatmiej najważniejszej walce, która trwała 10sekund i poszłam dalej spać, oczywiście wstawałam z 10 razy do siku i przez te bolące łydki, bo się napinały jak do skurczu i musiałam czuwać, żeby znowu skurcz nie złapał Cytat:
![]() a snami się nie martw, podobno sny na odwrót się tłumaczy, czyli narodziny , a zresztą w pełnię się śnią głupoty![]() jedziemy dzisiaj na obiad do moich rodziców, zawieziemy wózek i będę się nim tam bawić , nie przywozimy do domu, bo to jakiś kolejny przesąd, a już nie będę nikogo drażnić, niewiele mi zostało, to u rodziców poczeka na małego![]() zauważyłyście, że niutka się nie odzywała długo????? ciekawe co u nich
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzielna bylasIde do pracy...
|
|
#2242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy z natury leniwi śmieję się że nasze dziecko niech chociaż będzie z innego dnia to będzie miał kto sprzątać z chęcią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też dziś nockę udaną w miarę miałam raz tylko mnie ból brzucha obudził ale to taki raczej biorący się z niewygodnej pozycji a nie @ a rano obudził mnie o 6.... śpiew kota... mamy kotkę ale ona na dworze sobie hasa i tam jęczała i śpiewała rano pod oknem miałam ubaw hehe ![]() Diatoma świetny opis ![]() Egoego no szacun że w ogóle zaczęłaś oglądać ![]() nasz wózek też stoi u rodziców na górze hehe tzn mieszkamy z nimi ale mamy pokój na dole więc uznaję że stoi u nich ![]() no niutka coś nie daje znaku ale pewnie zajęta to w końcu 3 dzieci ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-03-20 o 10:06 |
|||
|
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
Ego masz - mnie też dziś się śniły takie głupoty....nie wiem skąd to się bierze....
|
|
|
|
#2244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki za opis a z mleczkiem współczuję, ale nie poddawaj się, bo może Tymek nauczy się ssać, znam takie przypadki, że po kilku dniach dzieci na spokojnie w domku łapią o co chodzi trzymam za Was kciuki ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() no a wózeczek jak najbardziej nie stoi u Was ![]() Cytat:
także nie martwić się dziewczynki, jutro albo pojutrze zaczną się porody![]() idę jakieś śniadanko zjeść, a tż jeszcze śpi, ale on dzielnie oglądał wszystkie walki, to niech sie wyśpi
|
|||
|
|
|
#2245 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziwczyny
Pelnia nie podzialala na nikogo ale poczekajmy do wtroku moze wtedy ..dzis moj termin i co :dupa: nic sie nie dzieje,wczoraj z tz pochodzilismy po parku potem po lesie,mysllam ze ducha wyzione taka zmeczona bylam az potem dojsc nie moglam do siebie |
|
|
|
#2246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super opis i oczywiście zazdroszczę, że masz już synka przy sobie czekamy na więcej foteczek małego przystojniaka![]() Dziewczyny a ja jaką miałam noc, już myślałam, że będę rodzić obudził mnie przed 2 jakiś dziwny ból. Powierciłam się chwilkę, przeszło, minęła chwila i znowu. Najpierw delikatne napięcie brzucha, potem coraz silniejsze, mocniejszy ból, czułam jakby ktoś mnie jednym pasem ściskał w dole brzucha a drugim pod żebrami, a potem coraz słabiej bolało, aż w końcu przestawało. Wzięłam sobie komórkę, żeby patrzeć na godzinę. Za 5 minut znowu kolejny skurcz i tak miałam z 10 tych skurczy i się zastanawiałam, czy budzić TŻ czy nie ale następne skurcze, były coraz słabsze, aż w końcu się uspokoiło i usnęłam. Takich atrakcji to jeszcze nie miałam, ale dziwne uczucie, te skurcze ![]() A co do ruchów dziecka to mój szkrab też ostatnio mniej fika, ale na wieczór się ożywia i tańce odprawia
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() moj maly od wczoraj niemal w ogole nie kopie - przeciaga sie tylko leniwie od czasu do czasu, dupke wypina albo piętą (chyba) mamusi po zebrach przejedzie za to mnie dopadl niesamowity bol gardla od rana i katar ;( nie chce ![]() siedze dzis w domku i sie bede kurowac herbatka z lipy i mlekiem z czosnkiem TZ maluje sypialnie wiec mam nadzieje ze zajac nie zechce wyskoczyc na swiat kiedy kacik dla niego dopiero sie przygotowuje
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Zgłaszam się ponownie jako 2pack :P
Jutro dzwonię do ginekologa i pojadę sobie z mamą Ale wystawiłam dzisiaj brzuch na balkon i powiedziałam, że taka ładna pogoda to mógłby współpracować z matką a nie tylko na złość robić :PCiekawe co mi lekarz jutro powie. Bo raczej wątpię, że dzisiaj urodzę albo chociaż, że mnie do jutra rana złapie. Nie czuję tego :P Chyba chłopaki przegrają zakład :P
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Ja to mam pytanie do wszystkich dzieczyn ,ktore juz rodzily......czy wszystkie mialyscie rozwolnienie w dniu porodu??????
aja jak ty mialas z kasienka??? |
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie rodziłam jak widać, ale miałam tak przez cały tydzień ostatnio :P A teraz to z rana tylko tak mam ale już nie tak okrutnie :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

a ile waży twój dzidziuś

Gdyby nie to, że wypycha ten swój maleńki tyłeczek to bym chyba w ogóle nie wiedziała, że on siedzi w tym brzuchu. Baaardzo mało się rusza. Chyba mało miejsca ma... W ogóle wszyscy mówią, że mam bardzo mały brzuch, wygląda jak na połowę ciąży a nie koniec.
... 

moj moze za tydzien zaczac sie szykowac nie obraze sie 

W koncu jak juz zasnelam to siku wezwalo do wc no i to mnie zupelnie rozbilo i nie spalam jakies 2,5h
dzielna bylas
obudził mnie przed 2 jakiś dziwny ból. Powierciłam się chwilkę, przeszło, minęła chwila i znowu. Najpierw delikatne napięcie brzucha, potem coraz silniejsze, mocniejszy ból, czułam jakby ktoś mnie jednym pasem ściskał w dole brzucha a drugim pod żebrami, a potem coraz słabiej bolało, aż w końcu przestawało. Wzięłam sobie komórkę, żeby patrzeć na godzinę. Za 5 minut znowu kolejny skurcz
i tak miałam z 10 tych skurczy i się zastanawiałam, czy budzić TŻ czy nie