![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam towarzyszek do wspólnego odchudzania od 1 kwietnia
No to może żebyśmy się lepiej poznały niech każda z nas napisze parę słów o sobie, skąd jest, czym się na co dzień zajmuje, może jakie ćwiczenia wykonuje, może coś sobie będziemy mogło wzajemnie podpowiedzieć
![]() więc na początek ja zacznę ![]() jestem studentką matematyki z informatyką(ostatni rok na szczęście), pochodzę z małej miejscowości na lubelszczyźnie, jeśli chodzi o ćwiczenia to robię codziennie 8 min abs, bouns, rano i wieczorem po 1oo brzuszków i innych wygibasów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Ja pracowalam w telekomunikacji teraz jestem w trakcie zakładania własnej firmy z czym wiaże się stres na co jedyną metoda w moim przypadku jest jedzenie szczegolnie slodyczy niestety. Mam 160 cm wzrostu i 85 kg i patrzeć na siebie nie moge. jestem leniwcem od wczoraj zmusiłam sie do chodzenia na basen ale czy wytrwam??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Czy można się przyłączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ja też wiele razy zaczynałam ćwiczyć i zawsze po jakimś góra miesiącu przestawałam bo mi się odechciało ale tym razem się uparłam, że skoro inni mogą to czemu ja mam być taka leniwa i się tak szybko poddawać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Ja obecnie jestem w domu, nie pracuję ze względu na młode potomstwo i brak wolnej babci. Liczę że mój bączek od września trafi pod opiekuńcze skrzydła przedszkola i wtedy ja również ruszę do pracy.
w związku z powyższym muszę się skupić na jak najniższych kosztach diety, bo wiecie jak to jest żyć z jednej (i to niestety nędznej) pensji. półtora roku temu udało mi się zrzucić 17 kg na diecie Dukana. Czułam się bosko, kiedy wchodziłam w ciuchy rozmiar 42, ale niestety nie doprowadziłam diety do końca i powoli wróciły złe nawyki a wraz z nimi kilogramy. Najgorsze jest to, że gdy opowiadałam moim znajomym o diecie dukana, to wszyscy patrzyli na mnie jak na nienormalną, a teraz sami na niej pięknie chudną. Ja próbowałam oczywiście znowu zacząć, ale niestety tym razem mi nie szło, a poza tym bardzo źle się na niej tym razem czułam. Więc poszłam po pomoc do specjalisty. udało mi się znaleźć przychodnię z NFZ, zajmującą się problemem otyłości. zobaczymy co mi z tego wyjdzie, ale motywację mam ogromną, więc powinno się udać ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- A, jeszcze chciałam się z wami podzielić moim odkryciem. w sklepie kupiłam herbatki firmy Bioactive : formuła +, kompleksowa formuła wspomagająca odchudzanie. zawiera ona dwa rodzaje herbaty - stop kaloriom i prawidłowe trawienie. czy są skuteczne jeszcze nie wiem, bo piję je dopiero od kilku dni, ale do herbat dołączona jest bardzo fajna książeczka z dietą na 21 dni (mniej więcej 1000 kcal dziennie) oraz fajnym zestawem ćwiczeń, które można bez problemu wykonać w domu. Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o kilka słów o mnie to mam na imię Kasia. Jestem studentką trzeciego roku Promocji zdrowia. więc choćby przez to postanowiłam schudnąć. Wszyskie moje kolezanki są szczupłe.Dlatego i ja chce sie zmienic
![]() ![]() ![]() Mam 161cm i waze 65 kilo Chciałabym z 10 mniej pozdrawiam wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
O no to jest nas już dwie bo też mam na imię Kasia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
jasne zapraszam - im nas więcej tym weselej
Cytat:
OKi powiem coś o sobie mam 27 lat, oraz jestem posiadaczką męża, kota i psa (wszystko sztuk 1 a na dodatek płci męskiej) ponad to już od pewnego czasu jestem bezrobotnym prawnikiem mocno tym faktem sfrustrowanym - jakbyście coś wiedziały o pracy dla prawnika w Wawie to dajcie cynk.
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2011-03-15 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, przyszłam się dołączyć!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi nie odpowiada ta waga. jeszcze trzy lata temu bylam szczupla, zgrabna. ale zaczelam siebie pozwalac na slodycze. i tak to sie skonczylo. Musze sie odchudzic bo ciagle słysze docinki na moj teamat, a to nie jest miłe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Ja się dołączam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylwia223 Czas edycji: 2011-03-16 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wybacz, ale moim zdaniem to nie jest dobry pomysł. Jeśli chodzi o mnie, to mam 33 (niedługo 34) lata i jestem tutaj chyba najstarsza i najgrubsza niestety. Posiadam męża i 3 letniego synka. Obecnie bez zwierząt. i oczywiście zamierzam się odchudzić, co jest trudne przy tej wadze, ale muszę wreszcie coś zacząć zmieniać w moim życiu na lepsze, a najlepiej zacząć od siebie. jest mi ciężko bo niestety uwielbiam słodycze. Liczę więc na Wasze wsparcie i pomysły jak przetrwać i poradzić sobie z chęcią sięgania po słodycze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Matko no to teraz i ja rozumiem dla czego taka chudziutka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Teraz mówisz, że nic Ci się nie stanie. Skąd wiesz co będzie za te kilka kg? Czasem lepiej ważyć troszkę więcej, ale być zdrowym i móc pozwalać sobie na słodycze, czy coś bardziej kalorycznego. Wieszaki nie są w cenie, może warto to jeszcze przemyśleć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Sylwia, ale Ci zazdroszcze! Na pewno masz super ciało... Wiesz tu raczej te przy kości się wypowiadają, ale niech Ci będzie
![]() Wiesz moim zdaniem powinnaś bardziej się skupic na jakimś treningu i modelowaniu ciała, a nie na odchudzaniu...A jeśli już tak b ardzo chcesz, to 1000 kalorii to głupota! Najmniej 1600, każdy Ci to powie, z 1000 kalorii tylko spowolnisz metabolizm... A 4-5 kg do lata zrzuciasz nawet bez specjalnej diety i wielkich wyrzeczeń, tylko z rozsądnym odzywianiem i z jakims treningiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
No to ja też już wszystko rozumiem. Modeling ma swoje wymagania, więc trzymam kciuki żebyś spełniła swoje marzenia, choć powiem szczerze, że mnie osobiście krew zalewa, jak eksperci od mody chcieli by żeby po ulicy chodziły - wybaczcie mi to określenie - same chude szczapy
![]() Przecież do jasnej ciasnej nie wychodzimy wszyscy z jednej formy! jesteśmy różni pod każdym względem, więc i figury mamy różne. Oczywiście ja ze swojej obecnej nie jestem zadowolona (delikatnie powiedziane), ale normalnym rozmiarem jaki miałam było 42 i nie było szans żeby było mniej, chyba że jakimś morderczym wysiłkiem. A już wtedy gdy wchodziłam do sklepów to czułam się jak spasiony grubas, bo większość ubrań była dla mnie za mała. to chore!!! ![]() Edytowane przez costca Czas edycji: 2011-03-17 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Człowiek spędza życie praktycznie w dwóch miejsach: w łóżku i butach.
|
Wisienki mogę się do Was przyłączyć?
![]() ![]() Odchudzam się od 1 lutego, już troszkę kg za mną. Nie wiem ile dokładnie ważę, ale ważyć się będę dopiero w kwietniu/maju. Różnicę widzę po ciuchach. Jestem na diecie 1000kcal, czasami troszke mniej, a czasami wiecej. Do tego chodzę na spacerki, jezdze rowerkiem, robie brzuszki. (oczywiscie nie zawsze... ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie panie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja też coraz częściej myslę o odchudzaniu, a może bardziej o zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach ! Może się w końcu zmotywuję..
![]() A co do BMI.. W związku z tym, że jestem fanką różnego rodzaju dram, zaczęłam obliczać BMI aktorek (azjatek) tam występujących i wszystkie miały niedowagę ! A wyglądały świetnie, więc nie ma się tym co kierować ![]() Załączam linki do zdjęć azjatyckich, chudych piękności ;D To jest moja motywacja ! : http://3.bp.blogspot.com/_3kbpwljidH..._127924039.jpg http://www.atseoul.com/data/file/en_...c873917c_2.jpg http://www.hancinema.net/photos/photo113659.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Człowiek spędza życie praktycznie w dwóch miejsach: w łóżku i butach.
|
wątek umarł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Wskrzesimy go ;D Wampiryzm jest teraz w modzie ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
No widzę że milczą dziewczyny oraz autorka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Dziewczyny
![]() Ja mam podobny problem przy wzroście 178 ważę 105 kg.Chciałabym do wakacji jakieś 8 kg zrzucić ale ciężko zawsze jak schudnę mam efekt jojo. Ganeralnie uważam że schudnąć to nie problem gorzej jest utrzymać wagę do której się schudło. ![]() Dobrze by było gdyby każda z nas wpisywała swój efekt postępów. Co by stworzyło takie podbudowanie na duchu gdyby któraś miała gorszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Widzę że jednak wątek umarł śmiercią naturalną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ja tam zamierzam zacząć niedługo, jak tylko wrócę do zdrowia (grypa..;/).. Jakie macie pomysły na odchudzanie ? Jakaś specjalna dieta ?
Ja się chyba zdecyduję na dietę dukana .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
ja tam nie uważam żeby diety tak bardzo pomagały owszem zawsze coś ale najważniejszy jest ruch. ostatnio jest modny northing walking czy jakoś tak po polsku po prostu spacer z kijkami ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
ważne żeby ruch, w jakiejkolwiek postaci, sprawiał przyjemność ; D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
amor vincit omnia
|
powodzenia dziewczyny i sukcesów w walce z kilogramami
![]() ja od miesiąca staram się pilnować. nieco zmieniona dieta i więcej ruchu. na dzień dzisiejszy -2kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.