|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Różowy Jednorożec
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
A pamiętacie "Tato, a Marcin powiedział..." ?
|
#1292 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
tak
![]() a wspominał już ktoś Disco Polo albo disco Relax na Polsacie bodajże w weekendy?;]
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
Yeah, "Czar par" i Krzysio Ibisz prawie tak młody jak teraz
Zawsze późno to było i musiałam po kryjomu spoglądać na telewizor he he Pamiętam też przełomowy moment, kiedy na polski rynek ZACZYNAŁY wchodzić lalki Barbie ze zginającymi się nogami ![]() Noo i kultowy "Beverly Hills 90210" - nie wiem, czy już ktoś wspomniał.
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Różowy Jednorożec
|
A Klejnot snów oglądałyście?
![]() http://www.youtube.com/watch?v=TwznY...eature=related I jeszcze cuś takiego... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1sEiQ...eature=related PAMIETACIE?
Tęcza, brokat, jednorożce. ![]() Jeste mamą! (Wito, 22.01.2020 Edytowane przez PinkSlip Czas edycji: 2011-03-14 o 09:04 |
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
A kto pamieta ''Nieustraszonych'' ??? nigdzie nie moge tego znalezc, bo nie pamietam ryginalnego tytulu..
Chyba to bylo w Montrealu < a moze jakies miasto we Francji, brat i siostra prowadzili audycje radiowa i pomagali dzieciakom
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się kojarzy ale nie pamiętam tytułu oryginalnego
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy o tym była już mowa , pamiętacie bajki o Pyzie??
http://www.youtube.com/watch?v=zoESS...eature=related |
|
|
|
#1300 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie miałam dziś straszną ochotę na Vibovit, oczywiście na sucho
|
||
|
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolekcjonowalyscie malpki i inne zwiarzaki, pozniej przypinalo sie je<< jak sie w polowie je przyciskalo to lapki sie rozchylaly>> do zaslon lub inny rzeczy < kupowalo sie w Pewexie>
Znalazlam Les Intrépides Nieustraszeni http://www.youtube.com/watch?v=z3mNDZXeJY0
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2011-03-14 o 19:44 |
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
a program Polsatu "Rykowisko" pamiętacie?? i zwariowaną prowadzącą Łucję
Edytowane przez patusia22 Czas edycji: 2011-03-15 o 18:28 |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
za mną też to chodzi od paru dni, jutro się chyba skuszę...
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam pieska i kaczorka
|
|
#1305 |
|
Konto usunięte
|
DORASTALIŚCIE W LATACH 80/90?
Przypomniało mi się.
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ze wszystkim co jest tam napisane, no może prócz oranżady z jednej butelki - brzydziłam się
|
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
ja to umieszczałam parę stron wcześniej
![]() http://www.kciuk.pl/Urodzeni-w-latac...zylismy-l15969
|
#1309 |
|
Konto usunięte
|
Nawet tego nie dostrzegłam.
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz dzieci nie mają takich przygód, mój młodszy brat już wychowywał się z komputerami, grami, itd nie ma tak fajnie jak my kiedyś
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
wybaczam str. 25 post nr 735![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
też tak zawsze mówię mój brat jest o 11 lat młodszy i dziwi się jak to kiedyś mogło nie być telefonu. Dla niego różne rzeczy jak mu mówimy to są jakby z kosmosu kiedyś dzieci miał bujniejszą wyobraźnię i z niczego potrafiły zrobić coś fajnego, a teraz jak nie mają kupionej super drogiej zabawki to narzekają że koledzy wszyscy mają i on nie może się z nimi bawić bo nie ma czym
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecinstwo to:
-granie calymi dnami w gume z sasiadka z tej samej ulicy -zabawy w chowanego,podchody,indian ,zabawa w dom i w lekarza -odwiedzanie kuzynek i wloczenie sie po lakach,cmentarzach,malowa nie wlosow w domu -granie z sasiadka w Eurobussines -Moda na sukces,alternatywy 4,Beverly Hills,Dynastia -NKOTB,Roxette,Michael Jackson,Depeche Mode i moda na koszulki z twarza wyzej wymienionych -guma turbo i zbieranie historyjek -wafle z dzemem,misie ze slodkim nadzieniem,oranzada w torebce z rurka -pierwszy magnetofon z rozowymi i niebieskimi przyciskami(pierwsza kaseta -Scorpions) -konkursy rysunkowe w osiedlowym domu kultury -dyskoteki,getry,zarowkowe ubrania,tapirowane grzywki,obcisle miniowki,plastikowe sandaly,bluzki igielki,cwieki,bluzki odslaniajace pepek,luzne wytarte jeansy,spodenki z fredzlami(sama robilam),czeszki i tureckie czapki -czytanie dzieci z Bullerbyn(moja ulubiona ksiazka z dziecinstwa) -moda na lambade-spodniczki i tanczenie w podstawowce na przerwach,palenie paperosow(Kapitany) za szkola -autobusy ogorki(trauma mojego dziecinstwa-zawsze drzwi sie na mnie zatrzaskiwaly),poczatki liceum-bardzo modna jazda stopem wszedzie(pamietam jak z kolezanka jechalysmy stopem na wagary do kilku duzych miast),wyjazdy na zarobek na zbiory truskawek w wakacje zeby zarobic na ciuchy -brak telefonu i komputera -brak fast foodow Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-03-21 o 04:24 |
|
|
|
#1313 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje się pod całością z jedną małą różnicą że ja wyjeżdżałam na zarobek na maliny a nie truskawki
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że ja jeszcze niedawno podczas porządków znalazłam stare kasety, na które nagrywałam piosenki z radia? Miałam też kasety Spice Girls, Natalii Kukulskiej i Modern Talking i jeszcze jakieś disco-polo
Jeszcze przypomniało mi się jak mojej mamie koleżanka z Niemiec przywoziła takie grubaśne katalogi wysyłkowe mające chyba po 500 stron (Otto i Quelle), gdzie oprócz ciuchów były też garnki, kosmetyki, biżuteria i różne sprzęty typu telewizory, komputery Atari itp. Uwielbiałam te katalogi oglądać
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uwielbiałam je oglądać i marzyć sobie, co bym chciała mieć
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj odkryłam ten wątek i jest pod wielkim wrażeniem.
wszystko o czym pisałyście mi się przypomniało jakby to było wczoraj. Super były tamte czasy ![]() O niektórych pozapominałam, ale dzięki wam mogłam sobie przypomnieć. Jak przeczytam cały wątek to też napiszę co ja pamiętam z tamtych czasów.
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalo sie pod koldra z zapalona latarka-wogole czytalam wtedy jak najeta ![]() Cytat:
Przypomnialo mi sie jeszcze ze na komunie dostalam taki rozowy komplet zegarek+dlugopis.jak bylam tym podniecona ![]() Jakos w tym samym okresie dostalam rower i przy pierwszej jezdzie wpadlam w pokrzywy,ojczym do roweru przymocowal taki drewniany kolek ![]() Cale wakacje kapalismy sie nad rzeka,przynosilismy swoje jedzenie,chodzilo sie do lasu na pikniki,jadlo i gadalo Siedzialo sie na lace ,plotlo wianki z koniczyny......chodzilo do lasu,zbieralo jagody i sprzedawalo...ogolnie bylo sie blizej z drugim czlowiekiem
Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-03-21 o 19:01 |
||
|
|
|
#1319 |
|
Rozeznanie
|
Tapety. Połowa bloku miała takie same. Kafelki też często sąsiedzi mieli podobne.
Siatki na zakupy takie z dziurkami (no siatka a nie reklamówka). Mleko w szklanych butelkach co mleczarz pod drzwiami zostawiał. Moda na sukces... ale ona do tej pory nadal leci (dziwne, że aktorzy się chyba zbytnio nie postarzeli) ale nie mam pewności bo nigdy nie oglądałam. Czarnobiały tv i to bieganie by zmienić jeden z 3 kanałów. Albo dostrajać (jak była taka antenka). Była też taka zabawa. Sznurek i się rękami go tak obracało, że druga osoba by go mieć na rękach musiała odpowiednio łapać. Miętuski. Czeskie tenisówki (pepiczki). Później Sofix-y. Getry, takie skarpety co były długie jak podkolanówki ale się je marszczyło. |
|
|
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
Jejku ile wspomnień pojawiło mi się przed oczami czytając ten wątek!!! Ja pamiętam to:
- wpisywanie się do "Złotych myśli" (zeszyt z pytaniami w stylu- masz chłopaka? a jak ma na imię? a jak nie masz to jak chcesz żeby się nazywał? czy mnie lubisz?) - standardowe pamiętniki - kto miał najwięcej wpisów to był super fajny wpisując się często zaginało się róg kartki i robiło tzw. "sekret"- granie w gumę, w małe piwko duże piwko, palanta, obijanie piłki o ścianę bloku, króla lula z kartoflanym nosem polewanym sosem, chowanego, podchody... ojojoj w sumie to grało się od przyjścia ze szkoły aż do wieczora. - my jeżdziliśmy do babci na "wykopki" ... pomagaliśmy całą rodziną wykopywać ziemniaki a potem były ziemniaczki pieczone mniam mniam. - bardzo dobrze pamiętam święta Bożego Narodzenia. Kupowało się zgrzewkami oranżadę - którą z namaszczeniem piło się dopiero w święta. Pomarańcze to też był rarytas i też zawsze czekało się z ich jedzeniem aż do świąt. - pamiętam oranżadę taką w proszku co ją się jadło prosto z opakowania albo wysypywało na rękę. - coca cola w małych buteleczkach - teraz tez jest ale wtedy była bardziej popularna - "grasz w zielone? gram w zielone. Masz zielone? Mam zielone."- i nosiło się trawę w skarpetach. A kłótni było o to pełno - sprawdzanie czy to zielone ciągle żywe czy już nie - pierwszy komputer - Atari . Gdzie gry wczytywało się z kaset. A wczytywały się baaaardzo długo Ja zawsze siedziałam przy komputerze i pilnowałam żeby nikt przy nim nie hałasował...bo myślałam że wtedy szybciej się wczyta gra.- taka gra z wilkiem i zbieraniem jajek - VIBOVIT -Disco Relax - w każdą niedzielę. Tęskni się za tamtymi czasami. Teraz jest inaczej (nie sądziłam że kiedyś powiem tak jak moja mama). Dzieci siedza zabunkrowane w domach i wychodzą tylko na zajęcia dodatkowe :| |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

(Wito, 22.01.2020