Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 13:16   #1111
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczonka mam nadzieję, że bóle przejdą i nie będziesz musiała jechac do lekarza.. ale jesli rzeczywiście tak mocno czujesz skurcze to pewnie innego wyjścia nie ma.. a powiedz, dlaczego tak bardzo nie chcesz zostać w szpitalu jesli lekarze stwierdzą, że jest taka potrzeba?! Warto tak się upierać i wzbraniać?
Kochana wiem, że nie warto, ale u mnie w szpitalu przyjmują jak leci, jak już się pojawisz na IP to od razu w piżamkę i na oddział, a później się leży conajmniej tydzień.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ja też mam takie dziwne skurcze i twardy brzuch, jedynie jak leżę to jest trochę lepiej. Sama nie wiem co robić - czekać do jutra i pójść do swojego lekarza czy też pojechać do szpitala.
Ja nawet jak leżę mam ok. 4 skurczy na godzinę, nic nie pomaga
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:19   #1112
eweska
Moderatoreska

Jejku ale lecicie z tymi postami
Ja w koncu poprasowałam, na razie jedną pralkę dzieciowych ubranek, swie kolejne sie suszą a to na razie białe rzeczy tylko i kremowe, a jeszcze będzie ze 3 pralki kolorowych a jeszcze mam rzeczy w szafie poukładane, je tez muszę uprać a będzie tego jeszcze ze 2 pralki. No ale się zabrałam za to wszystko, dzis pewnie jeszcze wieczorem kolejne prasowanie.

Ale dzis mężula niechcęcy nastraszylam Myślał biedak że już chyba rodzę
On mi puszcza sygnalki ma polską kom więc przez nia nigdy nie rozmawiamy, ewentualnie jakby sie cos działo, no i ja mu jedynie piszę smski na ten telefon bo z netu za darmo. No i on dzis jak rano wstał jak zwykle puścił mi sygnałek, a że ja jeszcze leżałam na łóżku to mu odpuściłam, tylko nie wiem jakim cudem chciałam puścic sygnałek i nacisnęłam czerwoną słuchawkę żeby sie rozłączyć, no i odłozyłam telefon, po chwili słyszę jak ktoś gada halo, halo, patrzę a to mężul odebrał bo jak puszczam sygnałek jeden dwa to nie odbiera, ale jak mu telefon dzwonił i dzwonił to odebrał bo myślał że coś ważnego, że cos się dzieje, że może już rodze a ja chciałam tylko sygnałek puścić i pewna byłam że sie rozłączyłam i odłożyłam telefon
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
skąd u Ciebie się bałagan bierze skoro masz syna nastolatka
ja mam moją Zochę która zabawki wszędzie potrafi wetknąć i wydaje mi się że w miarę czysto jest
(inny poziom rozpoznawania bałaganu mamy chyba )

choć kiedyś taki poziom czystości jak u mnie jest aktualnie by nie przeszedł, ale przez Zochę zaczęłam przymykać trochę oko na niektóre rzeczy, bo czasu mi szkoda na sprzątanie .... wole się z nią pobawić ...

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

fajny mają design te łóżeczka,
cenę też

nam się bardzo sprawdziło takie turystyczne u dziadków
Kochana nie wiem co my robimy że wiecznie jest cos do sprzatania, synal pozostawia gry z psp na stole, ja oczywiście kubek, synal jeszcze jakieś badziewie, długopisy, kartki itp. I jak się rano wstanie łóżko nie pościelone, mieszkanie małe to ma sie wrażenie że jest bałagan. Kurzu jeszcze mi sie multum zbiera na panelach, codziennie mogę myć podłogę i to samo
Do malego pokoju nie wchodzę bo ubranka dzieciowe leżą tam i czekają na pranie, a synal z mamą śpi więc do pokoju tez mało wchodzi

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej

Eweska dziękuję za eska

Miałam już Wam w nocy pisać ale Tż nie pozwolił mi się ruszać.
Wczoraj nie pojechałam bo oczywiście mój ślubny sobie podrinkował i wolałam, żeby się nie fatygował ze mną a sama się bałam. Napisałam eska położnej i stwierdziła, że tak nie powinno być ale jak w szpitalu jest w nocy to wiadomo i kazała zaaplikować sobie kolejną dawką tabletek.
Ból był mocny, ja sobie nie przypominam żeby mnie tak przy porodzie bolało jak wczoraj (tak jak na @ na dole brzucha, miałam wrażenie, że mi się tam wszystko "odkleja"). Koło 24 doszły piękne skurcze co 10-12 minut już chciałam się ubierać ale były nieregularna i po 7 takich konkretnych przeszło.
Dzisiaj dopakowałam torbę do końca bo rano też już się to powtórzyło.
Leże sobie wyszykowana, kurcze chyba pierwszy raz w niedzielę o tej godzinie jestem już po kąpieli, z umytymi, wyprostowanymi włosami
Z tych nerwów i ilości tabletek jeszcze nie jadłam śniadania tak mnie ściska w żołądku. Jak się dzisiaj nasili to jadę, jak nie to jurto od razu do lekarza...

Kurcze Wy to jesteście kochane, martwicie się bardziej niż rodzinka...
dziękuję.
odpoczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
eweska który ten tusz polecasz Lncome Hypnose ??? bo są jakies rodzaje widzę - Drama, Precious ????????

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

znikam
Ja mam tylko Hypnose Onyx i tylko tego uzywałam, a nie wiem czy to nie jest wersja limitowana, ale te tusze są bardzo do siebie podobne. Wiem że któraś z dziewczyn jeszcze polecała Lancome Hypnose, ale nie wiem którą dokładnie.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Oki.
Wrzucam fotki zakupów i szafy .

W przedpokoju wszystko jest nowe - drzwi, podłoga, ściany, sufit, oświetlenie.... i wrzucam zdjęcie przedpokoju sprzed remontu - wyobraźcie sobie skalę remontu i sprzątania .
Super przedpokój, widać zakres prac kochana, świetnie wygląda
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:42   #1113
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolus audi hihi anulki i moj mąz jezdza audi moj ojciec równiez jezdzi audi... i równiez nie ma isofix
ja mam yariske i isofix tez mam
Obydwa autka mamy sporo po 2000r.... jednak jak widac audi nie dostosowało sie do realiów i wymogow A to moja ulubiona marka
i tak ja kocham i na pewno zamienie toyote na audi

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:50   #1114
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolus audi hihi anulki i moj mąz jezdza audi moj ojciec równiez jezdzi audi... i równiez nie ma isofix
ja mam yariske i isofix tez mam
Obydwa autka mamy sporo po 2000r.... jednak jak widac audi nie dostosowało sie do realiów i wymogow A to moja ulubiona marka
i tak ja kocham i na pewno zamienie toyote na audi
niemiecki auta ponoć najlepsze! A tu proszę..
Za to powiem ci, że mój mąż też ma audi i już ma!! Nie sprawiedliwe.. tyle, że on ma nowsze niż ja
Wczesniej jeździłam Peugotem i miał.. tyle, że wtedy isofix nie był mi jeszcze potrzebne. Ba! nawet wtedy zastanawiałam się co to jest hehe

Ddaaiissyy
kiedy przystępujesz do większych zakupów? Bo z tego co dziś czytam, to łóżeczka jeszcze nie macie, tak?
My mebelki mamy zamówione, ale jeszcze troszkę trzeba czekać..
Poza tym wiele jeszcze rzeczy muszę skompletować! Aż wtyd pisać, przed majowymi mamusiami, że wszystko u mnie jeszcze nie gotowe heh

A gdzie Princi? Zaginęła po wczorajszych wieeeelkich zakupach
Stary 2011-03-20, 13:59   #1115
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Loluś, o kurcze czyli róznie audiki wyposażone... może od wersji wyposażenia jest to uzależnione? Pojecia nie mam w czestochowie w ASO powiedzieli mi, ze jak nie ma to nie da sie zamontowac ale już wiem od Anulki, że da się !! nie martw się Ania nam wszystko objaśni

Na zakupach skoncentruję sie na pewno jak już będę na L-4.
ciezko mi po pracy jezdzic i ogladac - nie chce mi się samej, a małż wraca z pracy zdecydowanie za pozno, aby jechac na zakupy. W weekendy z kolei najchetniej lezałabym plackiem no albo jestem u rodziców i tez nic z tego. Tak wiec w kwietniu zaczynam.
Wózek juz wiem jaki chce, musze tylko go pro forma na zywo obejrzec, bo nie mialam okazji go poprowadzić w sklepie.
Pościel.. hmm może ta milo ? (o ile nazwy nie przekręciłam) a łóżeczko pewnie suma sumarum drewniane.
Na razie mam ciuszki, choc tez nie jakieś obsesyjne ilości, podkłady poporodowe, smoczki dwa i butelki dwie.. i to wszystko :| ale rozmawialam z kolezankami z pracy (obie mają termin na 25.06) i obie tez jeszcze nie mają zakupów Wiec nie jest zle, nie martw się Loluś. Zdazymy

Dziewczonko, kiedy babcię wypisują? czy juz polepszyła się jej hemoglobinka?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-20, 14:30   #1116
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Mamusie!))

Ewesko, macie dwa pokoje? No to wyprawkę masz, tylko prasowania masa, mnie też to czeka wkrótce

Moniquac, ogromna zmiana w mieszkaniu, oczywiście na plus! Bez urazy, ale to wcześniej, to masakra była. A teraz ślicznie! Pajacyki cudne

Ten Hypnose, to ja też polecam, jest w trójce moich ulubionych

Bosz, dziś chyba na kawie będę jechać cały czas, specjalnie mnie nie pobudza, ale niech ja się pooszukuję

W ogóle, to dziś włosów nie myłam, masakry nie ma, ale jakoś się nieswojo czuję, bleeee ;/

Miłego dnia

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Anula! Czy ja dobrze zrozumiałam, że Mama dziś przylatuje?! Ale szybko

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:33   #1117
eweska
Moderatoreska

Mary niestety mamy tylko dwa pokoje , mam nadzieję że za dwa góra trzy lata przeprowadzimy sie na większe mieszkanko

widać że dzis niedziela bo pusto tu
Tylko ja nie mam tż-ta w domku to siedzę na necie :/
Stary 2011-03-20, 14:40   #1118
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, ale 2 pokoje to w sam raz, dacie radę a synek nie chce osobnego pokoju? u nas podobnie, tylko dwie osoby mniej, mamy małą sypialnię i większy salon z aneksem, na szczęście łazienka nam się udała, wielka i wygodna

kochana, ja też przed TV albo przed kompem spędzę dzień, bo nie chce mi się nigdzie wychodzić. Potem tylko goście na kawę, ale na krótko, więc lenistwo całą niedzielę

vege!
Stary 2011-03-20, 15:06   #1119
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ewesko, ale 2 pokoje to w sam raz, dacie radę a synek nie chce osobnego pokoju? u nas podobnie, tylko dwie osoby mniej, mamy małą sypialnię i większy salon z aneksem, na szczęście łazienka nam się udała, wielka i wygodna

kochana, ja też przed TV albo przed kompem spędzę dzień, bo nie chce mi się nigdzie wychodzić. Potem tylko goście na kawę, ale na krótko, więc lenistwo całą niedzielę
Kochana synal ma oddzielny pokój i tak pozostanie, bliźniaki będą z nami, synal jak mężula nie ma w domku to nie raz ze mną śpi bo wieczorem jeszcze sobie tv oglądamy i usypia ze mną, a że mi to nie przeszkadza to spimy sobie razem Ale pokój swój ma, ma swoje łózko i wszystko w pokoju
Stary 2011-03-20, 15:10   #1120
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aaa, myślałam, że pokoik dla Maluszków, a Synek z Tobą woli Powiem Ci, że strasznie jestem ciekawa tych Twoich maleństw

vege!
Stary 2011-03-20, 15:20   #1121
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Aaa, myślałam, że pokoik dla Maluszków, a Synek z Tobą woli Powiem Ci, że strasznie jestem ciekawa tych Twoich maleństw
synal jest za duży aby z mamą pokój dzielił
Musi mieć też swoje miejsce do nauki, wtedy zamknie sie u siebie w pokoju i dzieciaki mu nie będą przeszkadzać
No i w nocy sie wyśpi bo mu nikt płakac nad głową nie będzie, a synal rano wstaje do szkoły, wiec wyspany musi być
Też jestem ciekawa chłopaków moich
zresztą jak każda z nas jest ciekawa swoich dzieciaczków
Stary 2011-03-20, 16:05   #1122
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agusia, dzis cisnienie ksiazkowe. Dobrze ze kawki nie pijesz, ricore tez podobnie jak kawa smakuje a nie ma kofeiny i rowniez nesca jest bezkofeinowa. odpoczywaj sobie i nie stresuj sie

oo dziękuje anulka, ja do krk dzwoniłam do aso ale nie odbeirali tel i dlatego zadzwoniłam do czewy.

lolus, moj mąż tez nie ma autko tej samej marki, co autko meza anulki.
moj samochodzik klase nizej albo dwie i ma

Monia, ale zmiana !! To tak jak czasem sa programy o metamorfozie kobiet szok !! super rozwiazaliscie przedpokoj.
Uwielbiam taką boazerie moi tesciowe maja tak cała kuchnie w drewnie i przedpokoj, ulewa mi sie jak wchodze do domu i to widze wies tanczy i spiewa.
Spiochy disneyowskie skad masz?? piieeeekne
ja L-4 chciałabym od wtorku tego ale znajac siebie tez pojde od 28 marca

ja pije CARO z nestle

wrocilam z obiadku, zjadlam tez lody i inne smakolyki
teraz leze
tz tez juz jest caly poobijany , wiec leniuchujemy
Stary 2011-03-20, 16:53   #1123
mazianka81
Rozeznanie

Ja na chwilke tylko.
Nadrobiłam uff.
Zrobiłam obiadek ,a nizej zdjecie moich i tz-ta wypocin.
Pierwszy raz robiłam rogaliki i wyszły mniamusne !!!

Monia pzredpokój czadowy.My to całe mieszkanie robilismy od podstaw,kupilismy jak piwnice i wsio tzrebabyło zrwac,ocieplac,obnizac,og rzewanie,okna no wsio wsio ,wiec wiem jaka to radosc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie016.jpg (135,5 KB, 30 załadowań)

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:59   #1124
Kiara76
Raczkowanie

daisy cały czas myślę, co u Ciebie z tym cukrem może być. Ja nadal się kłuję, chcę sprawdzić czy faktycznie moja dr ma rację, ale odstawiłam słodycze, jedynie dżemu nie odpuściłam i łyczek coli, bo mi na zgagę pomaga I zauważyłam, że jadnak po moich ukochanych Cini Minis z ciepłym mlekiem mogę chwilowo zapomieć, bo po nich miałam 140.
Głodna jednak nie jestem, na śniadanie np. zjadłam 3 kromki chleba pełnoziarnistego z serem i szynką i miałam po tym 95, a na jeden z obiadów przysmażane ziemniaki z jajkiem i było 102. Ogólnie obiadów nie jadam, bo źle na mnie wpływają ciepłe posiłki, czuję się senna i ociężała, nawet jak mało zjem i od razu mój trądzik różowaty daje o sobie znać, więc zamiast obiadu wcinam chleb, chociaż faktycznie urozmaicenie żadne. Wagowo nadal 4,5 -4,8kg na plusie, bez zmian od bardzo dawna, chociaż wizualnie brzuch duży i 102 w pępku

Co myślicie o tych nasączonych gazikach http://allegro.pl/gaziki-alkoholowe-do-pep...1499049432.html
Kupić ? Nie kupić? Będę tam jeszcze inne rzeczy zamawiała, więc mogę skorzystać z jednej przesyłki, ale czy warto?

Od jakiegoś czasu czuję w brzuchu jakby mlaśnięcie (ewentualnie coś takiego, jakby strzelanie z paznokcia), nie wiem co to. Słyszę to od ok. 3 miesięcy, najpierw raz na dwa dni, ostatnio po 2-3 razy dziennie, ale są to mlaśnięcia pojedyncze, więc czkawka to nie jest. Mówiłam gince, ale nie wie, co to? A posłuchać nie miała jak, bo zdarzają się stosunkowo rzadko, jak pisałam max 3 razy dziennie, ale bardzo wyraźnie.

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-03-20 o 17:07
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:10   #1125
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ja pospałam sobie troszke potem zjadłam obiadek i dalej leze
andziotku mój maz co niedziele oglada, kaczki,gumisie i te inne baje porannechociaz w niedziele bedzie sie zajmował dzieckiem-razem beda baje oglądać
Stary 2011-03-20, 17:27   #1126
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
tak, czuje sie lepiej po antybiotyku, chociaz wczoraj spalam prawie caly dzien tam gdzie usiadlam.

przeprowadzilam sie, wrzuce fotki wieczorem albo jutro

ja dzisiaj musze skoczyc na egzamin, takze postanowilam od rana was nadrobic,
Agnieszka bardzo się cieszę, że już lepiej się czujesz o i gratuluje przeprowadzki ... nie ma to jak być na swoim

Siasiek oby już było lepiej, może się już te skurcze nie powtórzą. Trzymam kciuki

Anula_81 pewnie bardzo się cieszysz, że mama przyjeżdża A zmęczenie myślę, że ci minie przy rozpakowywaniu rzeczy, które mama przywiezie ci dla malutkiej

Moniqac bardzo ładne pajacyki kupiłaś A zmiana w przedpokoju ogromna Piękna szafa (ta nowa oczywiście )

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A to i ja do grona ślepaków się dopisuję
W okularach chodziłam przez pół podsawowki i liceum.. Dopiero po 21 roku życia miałam laserowo wadę wzroku usuwaną.. do tej pory wszystko super, nic mi się nie działo, wada nie wróciła.. ale jakoś tak w ciąży zauważam, że słabiej widzę. Ginek mówił, że często się zdarza, że ciąża powoduje słabszy wzrok, ale że później wraca do normy, więc mam andzieję, że u mnie też tak będzie!
Inna sprawa, że martwię się, ze prz porodzie może być niezaciekawie i wada wróci.. bo tak przed laserem ostrzegali
Nawet mi nie mów Ja się boję tym bardziej, że moja mam przy porodzie całkowicie straciła wzrok w jednym oku. Miała robione w kącik oka zastrzyki ze sterydów i widzi, ale ma teraz bardzo dużą wadę. Jak szła do porodu, to miała taką wadę jak ja teraz ... u mnie okulista oczywiście nie widzi zagrożenia Także ja ogromnie boję się naturalnego porodu, ale na cc na życzenie mnie niestety nie stać Wiem, że nie musi mnie to samo spotkać, ale gdzieś w podświadomości to mocno siedzi i potęguje strach.

Dziewczonko trzymam kciuki, żeby ci przeszło

Mazianka z czym zrobiłaś rogaliki? Ja uwielbiam takie, zawsze robie jedną blachę z serem i jedną z nutellą.

Mój mąż mnie dzisiaj rozbroił ... leżeliśmy po śniadaniu na kanapie, a pies leżał pod stołem i nagle było słychać takie delikatne beknięcie, a mój mąż "to on już beka?", a ja na to "no przecież on często beka i jeszcze bąki puszcza, co ty pierwszy raz słyszysz?", mój mąż "no pierwszy raz" i z taką zadumą na twarzy "ale kurcze jak on to robi w tych wodach?", a ja "w jakich wodach, o czym ty mówisz?" i w tym momencie uświadomiłam sobie, że mój mąż myślał, że to Antoś sobie w brzuchu po śniadaniu beknął Oczywiście się na mnie obraził, jak się zaczęłam z niego śmiać

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:30   #1127
spice1985
Zadomowienie

Witam niedzielnie U mnie dzisiaj piękna pogoda i byliśmy w parku na spacerze z tej okazji Ale ja ostatnio to jestem taka śpiąca,że nie wiem co się dzieje, czy to przesilenie wiosenne czy ciąża. Pewnie jedno i drugie.

Siasiek kurczę, co się dzieje Mam nadzieję że jednak wytrzymasz jeszcze ze 2 tyg?

24kasia86 cieszę się, że zamówiłaś sobie takie łóżeczko jak chciałaś Fajne jest i super wygląda.

Lolka bardzo fajne te łóżeczka i kojce Graco. Namówię Mamę żeby dla Małej kupiła, bo moi Rodzice 200 km od nas mieszkają,więc się przyda w razie odwiedzin.

Grazin ja mam chyba 12 czapeczek, dostałam wszystkie

moniqac rewelacyjne efekty remontu! A co co terminu CC to w sumie z jednej strony dobrze wiedzieć kiedy konkretnie spodziewać się rozwiązania, a z drugiej rozumiem stres z powodu wyznaczonej godziny 0 Będzie dobrze. I przystopuj z tą robotą, pracusiu:P

eweska no to żeś męża zestresowała A bałagan to u nas też się sam robi Panele i kurz to w ogóle jakaś masakra;/ Ale to sztuczne tworzywo przyciąga, elektryzuje kurz niestety.

atiz no no, ekstra ten pokoik! Podziwiam i gratuluję talentu

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 17:50   #1128
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Agnieszka.M : hahaha:padłąm jak przeczytałam o Twoim męzu ,o bekaniu dziecka w brzuchu to jeszcze nie słyszałam
Stary 2011-03-20, 18:13   #1129
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Witam niedzielnie

W końcu Was nadrobiłam Gaduły !!
Jechałam od 3 strony i zajęło mi to chyba ze 2 dni
Połowę nie pamiętam tego co napisałyście (ale to się wytnie)

Więc tak :
Atiz Masz talent. Piękny pokój i te obrazki na ścianie
Moniqa Zaje*ista metamorfoza przedpokoju i Synuś jaki wieeelki !!
Siasiek trzymaj się i zaciskaj nogi. Musi być dobrze. Odpoczywaj jak najwięcej.
Daisy Mam nadzieję, że teraz cukier będzie w normie
Eweska Takie zakupy i za niewielką kasę . A brzuszek masz przecudowny.
Moria Piękny brzusiu
Kasia Mam takie samo łóżeczko tylko z misiem.
Dziewczyny macie wszystkie piękne brzusie. I te małe i te duże. Wszystkie są kochane
Gusia Piękne łóżeczko
Grazin Ale masz kolekcję czap dzidziowych !!

Więcej nie pamiętam

A teraz co u mnie :
Ogólnie czuję się już dobrze (pomijając sapanie i zmęczenie od czasu do czasu)
Wojna w domu między teściówką a moim TŻ o to że jest niemiłosierny leń (że ona jest).
Mój sen był koszmarny dziś. Mianowicie : śniło mi się, że rodzę. W pewnym momencie zapytałam tych lekarzy czy mogę iść kupę, bo bardzo mi się chciało. Pozwolili. Poszłam do WC a tam ani jednego kibelka. Za to były jakieś pralki i tam kobiety się załatwiały. Więc nie czekając na nic otworzyłam i wsadziłam tam tyłek i ... .
Godzina 3:47 dziś w nocy to pies teściowej piszczał jak nienormalny. Najpierw myślałam, że może to dzidzi u sąsiadów płacze (żaden sąsiad nie ma dzidzi małej), ale później się otrząsnęłam i zajarzyłam o co chodzi. Ale byłam zła. Nie dość, że mnie obudził i poszłam do niego, żeby go wypuścić z kuchni to jeszcze pedał ugryzł mnie w nogę
Więc teściówka w tej złości na psa powiedziała, że go wyda komuś i pozbędzie się problemu sikania w czystą, świeżą pościel ( bo tak zrobił nie raz ) i dzidzi nasze będzie bezpieczne, bo nie będzie trzeba aż tak pilnować, żeby ten psiór cholerny nie wlazł i nie użarł jak mnie dzisiaj.

Dobra kobietki. Nie smęcę. Zaraz wrzucę fotki mojego brzuchola i łóżeczka Adrianka.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 18:37   #1130
Martulka000
Raczkowanie

Przepraszam za syf w łóżeczku, ale to część Adriana ubranek do prasowania. I ta podłoga będzie robiona jak nam trochę kasy wleci. W tym tyg jedziemy po jakiś dywan normalny.
Jeszcze tyle wydatków mamy, a brak siana nas wstrzymuje. Najważniejsze, że już mam torbę spakowaną, wszystko dla dzidzi mam. A reszta później. Trudno

A brzuszek 34 tyg i 2 dni. Wrzucam dla porównania z 28 tyg i 2 dni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20032011516.jpg (81,5 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28 tyg 2 dni.jpg (92,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20032011520.jpg (113,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20032011521.jpg (143,9 KB, 42 załadowań)
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 18:55   #1131
Martulka000
Raczkowanie

Jest tu ktoś ??
Odezwijcie się, bo smutno
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 18:58   #1132
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Agnieszka.M daaaaaaawno sie tak nie usmialam dobrze ze tu weszlam, humor poprawił mi Twoj małz skutecznie

Martulka ale szczuplusia jestes

Kiara a jakie normy dała Ci pani dr na czczo oraz 1h po jedzonku?
Piekne masz wyniki
zazdroszcze trzymaj tak dalej - wszystko jest oki u Ciebie.
Zastanawia mnie, czy u osób które maja krzywą idealna, to czy po zjedzeniu slodkiego, tez mają podwyzszony cukier - jak Ty np po cini minni ?
I druga sprawa mnie zastanawiajaca, ze w ciagu 10 sek wynik rano mogl mi sie zmienic ze 146 na 124.. znaczna różnica..
Ja mam strasznego smaka na budyn, mam bez cukru.. i chyba go zjem

agusia, to oklad z mlodych piersi zaserwuj mezowi

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-20, 19:03   #1133
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Ja na chwilke tylko.
Nadrobiłam uff.
Zrobiłam obiadek ,a nizej zdjecie moich i tz-ta wypocin.
Pierwszy raz robiłam rogaliki i wyszły mniamusne !!!

Monia pzredpokój czadowy.My to całe mieszkanie robilismy od podstaw,kupilismy jak piwnice i wsio tzrebabyło zrwac,ocieplac,obnizac,og rzewanie,okna no wsio wsio ,wiec wiem jaka to radosc
mhm pysznosci

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Przepraszam za syf w łóżeczku, ale to część Adriana ubranek do prasowania. I ta podłoga będzie robiona jak nam trochę kasy wleci. W tym tyg jedziemy po jakiś dywan normalny.
Jeszcze tyle wydatków mamy, a brak siana nas wstrzymuje. Najważniejsze, że już mam torbę spakowaną, wszystko dla dzidzi mam. A reszta później. Trudno

A brzuszek 34 tyg i 2 dni. Wrzucam dla porównania z 28 tyg i 2 dni.
brzunio slodki
a lozeczko swietne - w koncu takie samo jak moje

Cytat:
Agnieszka.M daaaaaaawno sie tak nie usmialam dobrze ze tu weszlam, humor poprawił mi Twoj małz skutecznie

Martulka ale szczuplusia jestes

Piekne masz wyniki
zazdroszcze trzymaj tak dalej - wszystko jest oki u Ciebie.
Zastanawia mnie, czy u osób które maja krzywą idealna, to czy po zjedzeniu slodkiego, tez mają podwyzszony cukier - jak Ty np po cini minni ?
I druga sprawa mnie zastanawiajaca, ze w ciagu 10 sek wynik rano mogl mi sie zmienic ze 146 na 124.. znaczna różnica..
Ja mam strasznego smaka na budyn, mam bez cukru.. i chyba go zjem

agusia, to oklad z mlodych piersi zaserwuj mezowi
Stary 2011-03-20, 19:05   #1134
andziot
Zakorzenienie

moniqac wow teraz twój przedpokój wygląda bosko bez porównania !!!

Lolka1212 podziwiam za odwagę dałaś sobie laserem grzebać w oczach ja mimo że mam dużą wadę wzroku i też od liceum to jakoś za chiny ludowe bym się nie zdecydowała na taki zabieg

my do łóżeczka turystycznego mieliśmy tylko kołderkę, ochraniacza nie trzeba, bo te boki są bardzo miękkie i nic się dzidzi nie stanie, ale najczęściej Zosia pod kocykiem spała,
teraz Zocha nadal nie używa poduszki, bo jakoś tak się przyzwyczaiła że nawet jak jej dam to nie umie na niej spać i odkłada na bok

mary poziomkowa jaka jest ta twoja trójka tuszów do rzęs bom ciekawa

Kiara76 ja czułam jak Zosi kości przeskakują w brzuszku może to to ...

Agnieszka.M kochana nie bój się ! sama wada wzroku nie jest niebezpieczna podczas porodu, liczy się to w jakim stanie jest siatkówka i to właśnie ocenia okulista podczas kwalifikacji do porodu, bo to ona może się odkleić podczas wysiłku jakim jest parcie,
można mieć małą wadę i mieć siatkówkę w gorszym stanie niż nasza (ja mam dużą wadę a dno oka jest ok więc też nie mam przeciwskazań do porodu SN )

Martulka000 śliczny brzuszek - aktualne mieszkanko no i to poporodowe też

co tu tak mało postów
rozpędziłam się z tym czytaniem a tu już koniec

mężul właśnie wyjechał do Wawy, tzn dziś dojedzie do naszego rodzinnego miasteczka, prześpi się a jutro rano do Wawy ..
trochę przerażony był że nas zostawia same ....
ja w sumie też ciut strachu mam, bo niech zacznie się coś dziać to co ja zrobie ??????
samochód mam - ale co ??? sama mam jechać i to jeszcze z Zosią do szpitala ????
mam nadzieję że jutro będzie spokojny dzień !!
(na prośbę mężula żeby Zosia była jutro grzeczna - z jej ust popłynęło kategoryczne NIE ! )

jedyne co przyszło nam do głowy to poprosić znajomych, żeby byli w pogotowiu jakby co ....
no ale każdy pracuje i do nas mają gdzieś ok godziny drogi ...

dziś sporo się nałaziłam a czuję się rewelacyjnie,
nic mnie nie boli
skurcze rzadkie i niebolesne
więc jestem dobrej myśli ....

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-03-20 o 19:07
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:06   #1135
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ddaaiissyy to bardzo się cieszę, że ci moj mąż dał powód do uśmiechu

Martulka bardzo zgrabny brzuszek

Ja właśnie skończyłam robić babkę. Nie wiem jak wytrzymam teraz te 50 minut, jak babka siedzi w piekarniku

Stary 2011-03-20, 19:12   #1136
Martulka000
Raczkowanie

Dziękuję

Agus nie dość, że termin mamy taki sam to jeszcze łóżeczko . Pięknie
Andziotku musi byc dobrze . Gabrysia spieszyć się chyba nie będzie. A Zosieńka będzie grzeczna
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 19:14   #1137
Agnieszka.M
Rozeznanie

Andziot to musisz być jutro bardzo grzeczna, żeby nic się nie zaczęło dziać. A Zosieńka się pewnie tylko z tatusiem przekomarzała i będzie się zachowywała bez zarzutu Kurcze, naprawdę nie macie nikogo, kto by bliżej was mieszkał?
Ja mam to szczęście, że moi rodzice mieszkają od nas 7 minut samochodem, a teście 15 minut ... także jakby męża nie było, to powinien się ktoś w pobliżu znaleźć. Na 100% nie mogłabym zadzwonić na pogotowie, bo nie chce rodzić u mnie w mieście.

Stary 2011-03-20, 19:21   #1138
eweska
Moderatoreska

Jestem i ja, ponad trzy godziny wisiałam na skype jak to w niedzielę :P

Martulka śliczny brzuszek, a jaka ty szczuplutka jesteś
Kącik dla malenstwa super

No widzę że wieczorową porą coraz nas tu więcej
Stary 2011-03-20, 19:22   #1139
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
90 przed i 120 - 1h po posiłku, a te zmiany wartości krótko po sobie, to faktycznie zastanawiające, cukier systematycznie spada, ale tak gwałtownie

andziot o tym nie pomyślałam , może faktycznie kości jej przeskakują tak jak mnie w stawach kolanowych - jak starej babci strzelają kiedy wstaję
Stary 2011-03-20, 19:23   #1140
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, przyznam się, że Twoje maluszki najbardziej wzbudzają moją ciekawość

Słuszne rozwiązanie z tym osobnym pokojem syna, ma swój kąt, a Ty maluchy będziesz miała pod ręką

Mazianko, smakowite rogaliki! Ja też dziś robiłam, ale z gotowego ciasta francuskiego, więc szału nie ma

A jak Ty się w ogóle czujesz?

Aguś, jak ciśnienie?

Kiaro, ja nie kupowałabym tych gazików

Agnieszko, padłam na historię kanapową z mężem

Martulko, fajnie, że macie już gotowy kąt dla dziecka! Co do bałaganu, to pewnie każdą z nas czeka, bo przecież pranie, prasowanie

A czemu ten Wasz piesek piszczał? Młody? Może siku chciał? Pić? Jeść? No i czemu w kuchni zamknięty?

Tu chyba nie sam psiak jest problemem, tylko fakt, że nie został odpowiednio wyszkolony. Naprawdę będziecie go oddawać? Trochę serca, cierpliwości i systematyczności i takiego psa da się nauczyć, żeby nie gryzł i nie sikał do łóżka. Bez stosowania przemocy, ma się rozumieć.

Andziot, nie używałam nie wiadomo ilu rodzajów, ale trochę czasu zajęło mi znalezienie ideału moi faworyci, to MF 2000 calorie, Lancome Hypnose i Pupa Flex Up. Wszystkie w wersji z klasycznymi szczoteczkami, żadne tam curved. Ze względu na cenę używam MF

Aha, jeszcze fajny był LRP

Uważaj tam na siebie i nie wywołuj wilka z lasu Zosia będzie grzeczna, a Ty się będziesz dobrze czuła

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości