|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
ciąża z zaskoczenia?
witam wizażanki. mam 17lat, współżyłam z chłopakiem, gumka nie pękła wszystko było okej.. 2 dni później źle się czułam. wymiotowałam, miałam wysoką gorączke - tłumaczyłam to panującym wirusem grypy jelitowej. 4 dnia po stosunki poszłam wraz z koleżanką po test ciążowy [ona miała zamiar kupić] ale coś mnie tknęło i kupiłam również. Nie wiedziałam czy nie jest za wcześnie, ale z "ciekawości" nie mogłam wytrzymać i zrobiłam.
Wyszedł pozytywny. tydzień po stosunku poszłam do ginekologa, który potwierdził moją ciąże, ale powiedział, że nie może przepisać mi niczego, dopóki nie przyjdę z rodzicem. Nie chce mówić mamie o ciąży, przynajmniej narazie. Słyszałam, że są takie tabletki zapobiegające ciąży do 9 tygodni. Wiecie coś może na ten temat? Jak się nazywają, ile kosztują, w jaki sposób można je nabyć?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża z zaskoczenia?
Nie zaszłaś w ciążę wtedy tylko dużo wcześniej. Test wykonuje się przynajmniej te 10-14 dni od taty stosunku.
Powiem tak: takie tabletki są. Ale możesz zrobić sobie krzywdę. Jesteś nieletnia, powiedz mamie. Niech ona postara ci się pomóc, nie będziemy brać odpowiedzialności jeżeli coś ci się stanie. Nie rób nic na własną rękę. A i niby co miał ci przepisać ginekolog (?) i nie mógł tego zrobić bez rodziców (?) |
|
|
|
|
#3 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak dziewczyny mówią,ciąża musiała być wcześniej,ale hmmm jaki to lek bez rodziców nie chciał Ci ginekolog przepisać w wieku 17lat?
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
chodzi o lek, który wywołuje poronienie.
wcześniej współżyłam z chłopakiem 2 miesiące wcześniej, a ginekolog stwierdził, że jest to "świeży płód"
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wg. mnie... ściemniasz nam tutaj. Tak na pewno lekarz Ci powiedział, że masz przyjśc z mamą to wtedy Ci coś na tą ciążę przepisze Aborcja w Polsce jest nielegalna. Tabletki, o których mówisz są w Polsce nielegalne, więc taka propozycja, sugestia, na pewno od lekarza nie wyszła.Co najwyżej miał na myśli, że jestes nieletnia i nie podejmie się prowadzenia ciąży bez wiedzy rodzica. Ale jak dla mnie: ta historia to ściema: spokój wypowiedzi, niejasna wypowiedź lekarza i oczywiście tabletki wczesnoporonne: czyli: jak znowu wciągnąc wizażanki w kolejną wojenn ą dyskusję o aborcji.
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
No 2 miesiące to "świeży" płód. Lekarz w badaniu nie byłby w stanie stwierdzić ciąży p 4 dniach od zapłodnienia, zaszłaś po prostu wtedy.
Uważaj też, co chcesz łyknąć, u mnie w mieście po zażyciu leku poronnego niewiadomego pochodzenia zmarła 16-latka. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz mamie. razem zastanowcie sie co robic. Niemozliwe jest zeby 4 dni po stosunku test wyszedl pozytywny. musialas zajsc w ciaze wczesniej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Ale dlaczego chcesz zabić to dziecko? Ono nie jest niczemu winne. Jeżeli współżyje się z mężczyzna to trzeba też ponieść konsekwęcje tego co się robi.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
4 dni po stosunku test z apteki nie wykryje ciąży ... musiałaś zajść wcześniej.
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Wiedziałam, że się zacznie... Dla niektórych płód nie jest dzieckiem, dla niektórych aborcja nie jest grzechem, nie wszyscy chcą ponosić konsekwencje ... |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
No oczywiście, ze zaszłaś wcześniej, przecież ani test, ani ginekolog by tej ciąży nie wykrył po 4 dniach ;/ Objawów też by tak szybko nie było. Moim zdaniem im wcześniej powiesz mamie, tym lepiej. I też nie za bardzo rozumiem, co ten ginekolog miał Ci przepisać...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Regulator reniferów
|
Tytuł miażdży.
Też mam wrażenie, że wciskanie kitu.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, po prostu następne dziecko, które zaczęło się bez pomyślunku seksić.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
Regulator reniferów
|
I znowu będzie impreza o nazewnictwo?
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
i chyba właśnie o to chodziło autorce.. zaraz będzie burza i kłótnia o dziecko/komórkę, o aborcję/kościół/grzech/nie grzech itp...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakręcony Chochlik
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;25843790]i chyba właśnie o to chodziło autorce.. zaraz będzie burza i kłótnia o dziecko/komórkę, o aborcję/kościół/grzech/nie grzech itp...[/QUOTE]Dokładnie. Odpuśćcie dziewczyny. Każda ma inne zdanie o dziecku itp. i są już od tego wątki i dyskusje.
Jak dla mnie to jest prowokacja.
|
|
#19 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak zwał tak zwał.. może lepiej skupić się na temacie a nie poprawianiu kogoś, że to nie dziecko tylko coś tam... bo to nic nie wnosi do tematu
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli nie jest to ściema- najpierw pogadaj z chłopakiem.
Wojna o aborcję,nazewnictwo...Moż e uszanujmy swoje zdania i odpuścmy,czy to za prosto?
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widać po kolejnej kłótni - prowokacja się udała.
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
prowo aż trzeszczy
najpierw autorko książka od biologii, potem się zabawiaj w robienie z ludzi frajerów.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
a może to nie prowokacja tylko dziewczynka faktycznie nie wpadła że do zapłodnienia doszło wcześniej?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Regulator reniferów
|
Ten ginekolog, który chce coś przepisać na ciążę podpada.
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
poza tym, nawet jeśli to nie prowokacja, to jestem zdania, że jak jesteś na tyle dojrzała, żeby iść do łóżka to bądź na tyle dojrzała, żeby wziąć odpowiedzialność za to, co razem z tobą z tego łóżka może wyjść/wyszło... i mówi to 18 letnia dziewczyna Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-03-20 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wiem ale się nie dziwię.
A i autorko wątku nie daj się wrobić w niechciane dziecko. Naprawdę. Możesz oddać je do adopcji, na przykład ze wskazaniem. Ciąża to nie koniec świata, zrobisz co chcesz ale pamiętaj że jest jeszcze opcja stworzenia dziecku prawdziwej rodziny - możesz podarować parze która nie może mieć dzieci prawdziwy skarb. A ty jesteś młoda. Nie daj się, walcz o swoje. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyna pewnie usłyszała o czymś takim od koleżanek w szkole i próbuje wywołać burze.
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem
A jeśli nie - powiedz mamie, nie masz innego wyjścia. Tzn, no niby masz, ale mogą one być ryzykowne i niebezpieczne dla Ciebie samej. |
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
A ja myślę tak:
Dziewczyna uprawiała seks bez zabezpieczenia, a nam wciska kity, że z... Chyba, że ostatnio było z zabezpieczeniem, a dwa miesiące temu bez. Jest w ciąży, i dalej wciska nam kity że lekarz zaproponował jej aborcję. A wszystko dlatego, że chce się dowiedzieć, gdzie może dostać tabletki wczesnoporonne. Call me Holmes. Katie... Znaczy, Sherlok.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

(
Aborcja w Polsce jest nielegalna. Tabletki, o których mówisz są w Polsce nielegalne, więc taka propozycja, sugestia, na pewno od lekarza nie wyszła.