Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 14:36   #3511
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

Dziewczyny!
miałam ważyć się za kilka dni ale dzisiaj kupiłam wagę i no musiałam się zważyć
Uwaga! W ciągu 10dni schudłam 6,2kg

To gratuluje
Tylko wydaje mi sie jak na moje myslenie z w 10 dni dośc sporo zrzuciłaś..chyba za sporo... chodzi mi o to ze w tak krókim czasie tylko kg. Wydaje mi sie że powinno sie zrzucac powoli i dłuższym czasie niż Twój.

A mi może ktoś poradzi co mam zrobić żeby przytyć?
Stary 2011-03-20, 14:51   #3512
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

oj przytyć to i ja bym mogła. próbowałam już ale nic z tego. chyba już mam taką przemianę materii
Stary 2011-03-20, 14:52   #3513
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
jagodzia133 o kurde jak dużo zrzuciłaś zdradzisz sekret diety? bo mój Tż przechodzi na dietę, ale póki co to tylko zaczął od brzuszków
to jest dieta plaż południowych south beach o ile dobrze to napisałam ;p jest mniej rygorystyczna w 2 etapie. a w 1 można jeś warzywa polecam mniej szkodzi niż dukan. A jeśli chodzi o ćwieczenia to polecam
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/calineczkazbajki...llian+Michaels
brzuszki są mało skuteczne
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
To gratuluje
Tylko wydaje mi sie jak na moje myslnie z w 10 dni dośc sporo zrzuciłaś..chyba za sporo... chodzi mi o to ze w tak krókim czasie tylko kg. Wydaje mi sie że powinno sie zrzucac powoli i dłuższym czasie niż Twój.

A mi może ktoś poradzi co mam zrobić żeby przytyć?
wiem o tym ale jem tyle ile trzeba taka dieta niektórzy na niech chudną mniej niektórzy więcej ;p ja należę do tej drugiej grupy ;p
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2011-03-20 o 14:56
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:08   #3514
(kicia)
Zakorzenienie

jagodzia no to gratuluję sukcesu. A ile chciałaś docelowo zrzucić bo już dokładnie nie pamiętam ?

Chatka bardzo dobry pomysł bo wiele osób tylko przychodzi pisze datę i znika. Jak zdecydują się częściej zaglądać to wtedy można te osoby dopisać.

Ja właśnie wróciłam z Lublina zawiozłam siostrę do domku a teraz siedzę czytam wizaż i oglądam tv
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-20 o 15:10
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:20   #3515
jagodzia133
Zakorzenienie

od 10-16 ale już wiem że 10 to za mało żeby zmienić wymiary. bo już jest 6 i widzę że musi być min.14 zobaczymy ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:23   #3516
Brydzia_
Zakorzenienie

umowa z fotografem podpisana
tak się ciesze że kolejny krok do przodu

polecam
http://www.tomasz-horowski.pl/glowna.aspx

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:26   #3517
(kicia)
Zakorzenienie

Dasz radę napewno

Eh a ja właśnie zauważyłam że mój ślubny zeszycik uległ zniszczeniu mały urwis się dorwał nawet nie wiem kiedy. Eh. TŻ wymyślił że mi organizer ślubny kupi na allegro.

Stary 2011-03-20, 15:30   #3518
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

polecam
Gratuluje
Świetny wybór, przepiękne zdjęcia
Właśnie oglądam buciki slubne.
Wpadły mi w oko te http://moda.allegro.pl/kotyl-wygodne...510278438.html
Co o nich myślicie??

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-03-20 o 15:32
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:40   #3519
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny!
miałam ważyć się za kilka dni ale dzisiaj kupiłam wagę i no musiałam się zważyć
Uwaga! W ciągu 10dni schudłam 6,2kg

Gratulację ale moim zdaniem to za dużo w za krótkim czasie. Optymalne chudnięcie to 2-3 kg na miesiąc plus ruch i wtedy nie grozi efekt jojo, bo niestety obawiam się, że taka szybka utrata wagi grozi właśnie powrotem niechcianych kilogramów, czego Ci oczywiście nie życzę

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
A, znalazłam wczoraj nową metodę na pływające świeczki - piękne, co? http://chatka.soup.io/post/116930455/Image
bosko! chciałabym tak na swoim slubie, ale nie mam jeziorka ani nawet oczka wodnego, czy rzeczka też się nada?

Dziewczyny...wykrakałam, jestem a w zasadzie będę chrzestną Igorka, nie jest to może moje ulubione imię...ale za to dzieciaczek cudny i taaaaaaaki grzeczny

A propo imion, macie już jakieś w głowach dla swoich przyszłych pociech. Ja bym strasznie chciała bliźniaki i wtedy nazwałabym je Staś i Nel. A jak się nie uda to ustaliliśmy z Tż że synek będzie Mikołaj a córeczka Marysia Choć Tż się upierał przy Kubusiu, ale teraz bardzo dużo tych Kubków

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Gratuluje
Co o nich myślicie??
Szczerze...mi się nie podobają - wybacz, po pierwsze dlatego że później ich już nigdzie nie założysz (taki minus typowo ślubnych butów) a za tą cenę można mieć śliczne buty, które po ślubie jeszcze posłużą. Może warto poszukać w butach, które nie mają "ślubne w nazwie"?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:

polecam
piękne te zdjęcia, a w tych z zachodem słońca się już totalnie zakochałam

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:50   #3520
tenebrosa
Wtajemniczenie

nena1984, gratuluję zaszczytnej funkcji!
Ja też bym chciała bliźniaki Ale u nas w rodzinach nie ma niestety "przesłanek genetycznych" ku temu, że tak to ujmę... Co nie zmienia faktu, że ja bym się bardzo ucieszyła z dwójeczki z jednym razem Imion jeszcze nie mamy wybranych tak na 100%, chociaż kiedyś TŻ powiedział, że chciałby dla córki Michalina - po tatusiu Mi się średnio podoba, zobaczymy jeszcze, mamy jakieś 5-6 lat żeby wymyślić.

Brydzia_, gratulacje! U nas fotografa dalej niet...

(kicia), ja mam taki "zeszycik", a właściwie cały folder ślubny na dysku - tylko awaria kompa mogłaby go zniszczyć, polecam zatem wirtualne przechowywanie danych Oczywiście w realu mam też teczkę na umowy itp., ale zdjęcia, linki, mp3, filmik - wszystko na kompie.

malwus20, bardzo ładne butki. Ja będę mieć coś w podobnym stylu (w sensie palce-pięta), ale robione w sklepie z obuwiem tanecznym na zamówienie. A co do przytycia to można by się skonsultować z trenerem - podobno te same ćwiczenia wykonywane w odpowiedni sposób (wolno lub szybko) pozwalają albo schudnąć albo rozwinąć masę mięśniową.
Stary 2011-03-20, 15:51   #3521
evoonia86
Zakorzenienie

jagodzia133 no to muszę tą dietkę podrzucić Tż

Brydzia_ gratuluję umowy

nena1984 no to gratuluję bycie chrzestną zobowiązuje sama mam 2 chrześniaczki, ale już takie starsze: 3 i 4 latka. ale laski są cudowne co do imion to mi się strasznie podoba Marysia, ale Tż mówi, će to takie starodawne a z kolei On chce nazwać syna Staś i to dla niego nie jest już starodawne ostatnio nawet coś wspominaliśmy o imionach dla dzieci, ale pewnie ze sto razy nam się jeszcze zmieni.

malwus butki fajne, ale jak dla mnie mogłby mieć ciut wyższy obcas

tenebrosa moja siostra jest Michalina i chociaż ma już 18 lat to ciągle wszyscy mówią o niej "nasza mała Misia" swoją drogą ja z babcia wybraliśmy jej to imię

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2011-03-20 o 15:53
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 15:51   #3522
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Szczerze...mi się nie podobają - wybacz, po pierwsze dlatego że później ich już nigdzie nie założysz (taki minus typowo ślubnych butów) a za tą cenę można mieć śliczne buty, które po ślubie jeszcze posłużą. Może warto poszukać w butach, które nie mają "ślubne w nazwie"?
Rozumiem że Ci sie nie podobja ale nie rozumiem tego że niby maja nazwe slubne... chyba jak sie nie mylę większość PM bedzie miała białe buty... a te kojarza mi sie tylko ze slubnymi bez wzgledu na to ja wyglądaja.
Jeśli możesz to podaj link do jakiś innych które nie będą wyglądały jak slubne a będą białe??
Oczywiście bez urazy, nie jestem złośliwa ale mi białe buty obojętnie na kim i przy jakiej okazji kojarzą mi się ze slubnymi..
Stary 2011-03-20, 15:56   #3523
evoonia86
Zakorzenienie

prawda jest taka, że chyba większość białych butów ma w nazwie ślubne
Stary 2011-03-20, 15:58   #3524
tenebrosa
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o buty do ślubu, to ja akurat nie mam takiej ambicji, żeby posłużyły mi więcej niż 2 razy - w dniu wesela i na plener Ale to może dlatego, że w ogóle mam manię kupowania butów i mam ich już bardzo dużo na wszelkie okazje, więc te ślubne nie muszą być praktyczne pod tym względem, żeby móc je założyć jeszcze po ślubie na inne uroczystości. Podchodzę do tego zakupu tak jak do sukni, welonu czy reszty stroju np. diademu. Też założy się tylko... dwa razy Natomiast buty ślubne muszą być dla mnie praktyczne pod względem tanecznym, dlatego będą robione u profesjonalistów.
Stary 2011-03-20, 15:58   #3525
Brydzia_
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
oglądaliśmy też papierowe zdjęcia z pleneru z tamtego roku których nie ma na stronie i jeszcze bardziej się utwierdziłam że dobrze wybraliśmy
od razu lżej na sercu jak kolejna rzecz odhaczona

kicia a to są specjalnie organizery ślubne ? nie wiedziałam

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:00   #3526
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem że Ci sie nie podobja ale nie rozumiem tego że niby maja nazwe slubne... chyba jak sie nie mylę większość PM bedzie miała białe buty... a te kojarza mi sie tylko ze slubnymi bez wzgledu na to ja wyglądaja.
Jeśli możesz to podaj link do jakiś innych które nie będą wyglądały jak slubne a będą białe??
Oczywiście bez urazy, nie jestem złośliwa ale mi białe buty obojętnie na kim i przy jakiej okazji kojarzą mi się ze slubnymi..
o rety z 90% butów jakie tu dziewczyny wklejają to nie są typowe ślubne buty, a tu to co znalazłam w przeciągu 5 minut...ale napisałaś co o nich sądzimy, to odpisałam, ważne żeby się tobie podobały, mi nie muszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22619.jpg (36,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22654.jpg (13,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1492295266.jpg (29,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1492295830.jpg (25,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ami27.jpg (24,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 182ba6a97230ec39.jpg (43,1 KB, 15 załadowań)

Stary 2011-03-20, 16:06   #3527
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

(kicia), ja mam taki "zeszycik", a właściwie cały folder ślubny na dysku - tylko awaria kompa mogłaby go zniszczyć, polecam zatem wirtualne przechowywanie danych Oczywiście w realu mam też teczkę na umowy itp., ale zdjęcia, linki, mp3, filmik - wszystko na kompie.
nie ufam już komputerom i sprzęcie typu dyski przenośne pendraivy płyty odkąd straciłam wszystkie dane jednego pięknego dnia. Na kompie mam tylko zdjęcia fryzur butów i sukien które i tak mogę znaleźć w necie. W zeszycie miałam listę gości numery telefonów do kamerzysty faceta od sali fotografów namiary na cukiernie i takie tam

Cytat:

A propo imion, macie już jakieś w głowach dla swoich przyszłych pociech. Ja bym strasznie chciała bliźniaki i wtedy nazwałabym je Staś i Nel. A jak się nie uda to ustaliliśmy z Tż że synek będzie Mikołaj a córeczka Marysia Choć Tż się upierał przy Kubusiu, ale teraz bardzo dużo tych Kubków

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

niestety ślubne buty nadają się tylko na raz jeśli są białe a ja innych nie chcę. Więc cóż trzeba się z tym pogodzić ew kupić białe czółenka które nie wyglądają jak typowe ślubne tylko jak zywkłe pantofle w kolorze białym

Co do imion chciała Wiktoria dla dziewczynki kocham to imię sama mam tak po bierzmowaniu ale jest to ostatnio tak popularne imię że jeszczę się zastanowię jeszcze podoba mi się Oliwia dal chłopca Kubuś ale tak ma na imię mój siostrzeniec, dla chłopca nie mam typów

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-03-20 o 16:07
Stary 2011-03-20, 16:06   #3528
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
prawda jest taka, że chyba większość białych butów ma w nazwie ślubne
Dla mnie białe to ślubne. Nigdy nie kupowałam białych butów na jakąś okazje bo ten kolor jest raczej zarezerowany na ślub. Nie mówię tu o jakis sandałach czy japonkach.
Stary 2011-03-20, 16:06   #3529
(kicia)
Zakorzenienie

nena te pierwsze są boskie ale problem jest w wysokości obcasa. Mało jest takich czółenek które tak by wyglądały a miały obcas 8 cm a na allegro szukałam wielokrotnie

Stary 2011-03-20, 16:11   #3530
baskaeta
Zadomowienie

Witajcie dziewczęta Chyba "za-wielo-cytowałam"

Cytat:

polecam
moje gratulacje fajne zdjęcia

Cytat:
Gratuluje
Co o nich myślicie??
gdyby nie paski po środku były by ok jak dla mnie oczywiście - ale jak Tobie się podobają to ok. Wiecie co ostatnio szukając odpowiednich butów - znalazłam info że można zamówić oczywiście takie ślubne i się czeka ok 2 tyg na zrobienie i się zastanawiam czy rzeczywiście są wygodniejsze niż takie kupne od ręki... pewnie zależy gdzie się pójdzie..

"[QUOTE=nena1984;25845742]Gratulację ale moim zdaniem to za dużo w za krótkim czasie. Optymalne chudnięcie to 2-3 kg na miesiąc plus ruch i wtedy nie grozi efekt jojo, bo niestety obawiam się, że taka szybka utrata wagi grozi właśnie powrotem niechcianych kilogramów, czego Ci oczywiście nie życzę

Dziewczyny...wykrakałam, jestem a w zasadzie będę chrzestną Igorka, nie jest to może moje ulubione imię...ale za to dzieciaczek cudny i taaaaaaaki grzeczny "

rzeczywiście duży spadek wagi - musisz uważać aby nie mieć później efektu jo-jo wymaga od Ciebie samokontroli i naprawde niesamowitego zaparcia aby nie popełnić później tych samych błędów żywieniowych co wcześniej...

ja chyba rozważam pójście do dietetyka.. mam jeszcze 8-9 m-c do mierzenia sukni wymarzonej może przez taki okres da rade więcej zrzucić.. przy pomocy fachowej pomocy...

Gratuluję zaszczytnego tytułu chrzestnej

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

hmmm dziewczyny co źle zrobiłam że wypowiedź neny się nie wyświetliła jak dwie poprzednie ? Trochę groch z kapustą wyszedł z tej mojej wypowiedzi
Stary 2011-03-20, 16:13   #3531
nena1984
Zakorzenienie

ja natrafiłam przez przypadek, teraz w trakcie szukania na te ostatnie i się zakochałam - niby laboutin, ale śmiem wątpić, chociaż .... z tym że nie mam takiego założenia, że moje buty muszą być białe, jest tylko jeden problem, bo w styczniu już sobie kupiłam buty do ślubu...i jak tak dalej pójdzie to do przyszłego roku kupię z 5 par butów przeznaczonych tylko na wesele ale dodałam do obserwowanych i zobaczymy, moze sie uda za jakąś rozsądną cene kupić, na razie jest koło 100 zł

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

baskaeta Twój komputer cos mnie nie lubi

Stary 2011-03-20, 16:13   #3532
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
o rety z 90% butów jakie tu dziewczyny wklejają to nie są typowe ślubne buty, a tu to co znalazłam w przeciągu 5 minut...ale napisałaś co o nich sądzimy, to odpisałam, ważne żeby się tobie podobały, mi nie muszą
Nie no jasne że mi maja sie podobac ale chodzi mo o to że z tych butów które wstawiłaś chyba niewiele PM skorzysta z tego wzgledu że maja conjamniej 12cm szpile i platforme.
Każdy w ten dzień liczy na wygodę, wygląd rzecz jasna też ale jak na nie patrzę to według mnie slubne bo białe bez wzgledu na to jak wyglądają.
Nie wiem może to ja jestem jakaś dziwna ale nie widzę w nich nic nadzwyczaj innego.
Nawet gdybym takie miała nie założyłabym ich na inna okazje niż własny ślub.
Stary 2011-03-20, 16:14   #3533
evoonia86
Zakorzenienie

moje buty ślubne też raczej będą na wesele i plener. generalnie to ja nie jestem fanką jasnych butów (białych, kremowych). poza tym ja dość szybko niszczę buty (nawet bardzo szybko ścieram obcasy) więc i tak pewnie za długo by mi nie posłużyły.
Stary 2011-03-20, 16:16   #3534
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
ja natrafiłam przez przypadek, teraz w trakcie szukania na te ostatnie i się zakochałam - niby laboutin, ale śmiem wątpić, chociaż .... z tym że nie mam takiego założenia, że moje buty muszą być białe, jest tylko jeden problem, bo w styczniu już sobie kupiłam buty do ślubu...i jak tak dalej pójdzie to do przyszłego roku kupię z 5 par butów przeznaczonych tylko na wesele ale dodałam do obserwowanych i zobaczymy, moze sie uda za jakąś rozsądną cene kupić, na razie jest koło 100 zł

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

baskaeta Twój komputer cos mnie nie lubi
aaaaaaaaaaaa udało się wyświetlił tez jak poprzednie wiadomości

noo ja też nie wiem o co chodzi
Stary 2011-03-20, 16:19   #3535
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nena te pierwsze są boskie ale problem jest w wysokości obcasa. Mało jest takich czółenek które tak by wyglądały a miały obcas 8 cm a na allegro szukałam wielokrotnie
I w tym cały sęk
Nie da sie znaleźć takich jak wstawiła nena z obcasem max 8 cm i żeby jeszcze były mega wygodne.

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-03-20 o 16:23
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:19   #3536
baskaeta
Zadomowienie

a ja powiem Wam że na cywilny kupiłam białe ładne butki proste na obcasie takie zwyczajne w każdym razie i wiecie co.... były tak sztywne że wytrzymałam w nich 4 h a później zmieniłam na japonki... dobrze że to było u nas w domu bo jakby to wyglądało na sali Teraz dosłownie boję się kupić buty na ślub I mam dylemat jakie muszą być by mi było wygodnie...

Kiedyś w salonie przymierzałam takie mięciutkie - myślicie że takie z salonu ślubnego by były lepsze??

Po za tym słyszałam że suknię kupuję się do butów Może rozsądniej zamówić takie?? Co myślicie w tym temacie??

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-03-20 o 16:22
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 16:23   #3537
nena1984
Zakorzenienie

oj to już zależy co kto lubi, część osób za wygodne uznaje szpilki, inne wolą niższe obcasy. Ja na codzień biegam w wysokich szpilkach, mam 10,12 cm (ale dobrze wywazone) i dla mnie katorgą jest chodzenie na płaskim, po prostu łydki mnie bolą. A buty o wysokości 4-8 cm też mogą być niewygodne, czasami wysokość ma w tym względzie najmniejsze znaczenie :p

Stary 2011-03-20, 16:25   #3538
(kicia)
Zakorzenienie

basketa ja oglądałam buty z salonu ślubnego ale może by były wygodne ale były same takie z czubem i paseczkiem a ja chce zwykłe czółenka z zaokrąglonym czubkiem. Ja buty chcę w te wakacje kupić żeby już na pierwszych przymiarkach je mieć. Ale nadal nie wiem co wybrać na allegro są i niskie i wysokie ale te wysokie dla mnie są ładniejsze. A nie kupie 2 par bo będzie problem z długością sukni

Stary 2011-03-20, 16:25   #3539
baskaeta
Zadomowienie

ale mi chodzi hmmm o taką miękkość w środku buta... i właśnie dobrze wyważone to podstawa...
Idę zmierzyć obcas buta z cywilnego
Stary 2011-03-20, 16:25   #3540
nena1984
Zakorzenienie

acha jeszcze mi sie przypomniało, widziałam że jest wątek prezent ślubny dla męża planujecie coś takiego?? bo pierwszy raz o tym słyszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości